Halleluja uskonto vei ystävyyden.

Kevät2014

Ja siis todella rankalla tavalla. Naapurin uskovaiset vanhemmat kielsivät heidän nuorta tapaamasta meidän nuorta. Vuosia kestänyt ystävyys katkaistiin,koska meidän poika arvosteli heidän sortavaa ja alistavaa kasvatusta. Ja tämä naapurin nuori on alistettu niin ,ettei hän uskalla enää ottaa yhteyttä. Ja siinä samalla meidän aikuistenkin välit katkesi. Ollaan kuin halolla päähän iskettyjä. Kaikki tapahtui meille täysin yllättäin. Kuinkahan tästä eteenpäin?

18

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • et ole yksin

      Olen satavarma siitä että tämä on suomalaisessa yhteiskunnassa oikeastaan enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Uskonto sokaisee monet ja sen nimissä tehdään kaikenlaisia juttuja, joista osa kohdistuu ihmisten sosiaalisiin suhteisiin. Aivan varmasti tämmöisiä ystävyys/kaveruussuhteiden katkeamisia tapahtuu jatkuvalla syötöllä. Myös sukulaissuhteet ovat monissa tapauksissa katkolla uskonnollisten syiden takia.

      • dogmien uhrit

        >> Olen satavarma siitä että tämä on suomalaisessa yhteiskunnassa oikeastaan enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

        Miksi rajoittunut kulma "suomalaiseen yhteiskuntaan" ikäänkuin sama kaava ei toistuisi kaikkialla?


    • tuska on iso

      Ette ole yksin - valitettavasti!
      Tämä on sellainen kysymys, että se saa ihmisen ensin täysin hämilleen ja myöhemmin raivon valtaan, että millä ihmeen oikeudella nämä uskovaiset huseeraa ja sekoittaa ihmisten elämää?
      Pahimpia on nämä helluntalaiset ja saati sitten lestadiolaiset. He kuvittelevat, että heillä on joku jumalan valtuutus valita ihmiset kenen kanssa kukakin saa puhua ja seurustella, he käskevät jopa jättää oman perheen, jos joku erehtyy normaali siviilielämästä heidäna joukkoonsa.
      Mutta sivistyksestä heillä ei ole tietoakaan, päinvastoin he ovat pöyhkeitä, itseriittoisia, omahyväisiä ja tyhmiä suppeassa ajatusmaailmassaan.
      Läheisemme erehtyi hyväuskoisena tällaisten hellari/lessupiireihin ja emme saa edes tavata häntä enää.
      Tuska ja huoli hänen terveydestään ja voinnistaan on joka päivä hirveä. Ahdistavaa ajatella, että miten rajoitettua elämää ennen niin vapaa ihminen joutuu nyt elämään.
      Toivomme, että näille lahkolaisille loultakin tulee tieto heidän suppeaan ajatusmaailmaan, että heidän jumalansa on pelkkä lahkon luoma bluffi ja valheellinen nukketeatteri, mitä johtaa idioottimaiset lahkonjohtajat. He syöttävät sopivasti taivaseenpääsy oppeja ja keräävät rahat pois sekä nauttivat vallasta, mitä käyttävät näihin ihmispoloisiin.
      Romahdus , kun tieto alkaa levitä vaan enemmän ja enemmän on oleva heille suuri!

    • dogmien uhrit

      >> Läheisemme erehtyi hyväuskoisena tällaisten hellari/lessupiireihin ja emme saa edes tavata häntä enää.

      Siis mihin piireihin, helluntalaisiin vai lestadiolaisiin (ovat kaksi eri klaania), vai johonkin muuhun?

      Fundamentalistit pitävä porkkanana taivaspaikka ja hallinnan, sekä alistamis-kontrollin välineenä ikuista h.elvein kidutuksen uhkaa ja pelkoa ellei dogmi-pilliensä mukaan tanssi.

    • kevät2014

      Eipä tämän nuoren tarvinnut kertoa sitä vaan nuoret keskusteli keskenään ja tämä vanhempi kuuli. Jos taivaspaikkoja jaellaan kotona,ei niin kuulosta hyvältä.

      • Hölmöt

        Niin ja kaikista hauskinta on että kaikki tämä tällainen lahkoutuminen taivaspaikkojen saamiseksi on turhaa koska Jumalaa ei ole.


      • jhytr
        Hölmöt kirjoitti:

        Niin ja kaikista hauskinta on että kaikki tämä tällainen lahkoutuminen taivaspaikkojen saamiseksi on turhaa koska Jumalaa ei ole.

        "Niin ja kaikista hauskinta on että kaikki tämä tällainen lahkoutuminen taivaspaikkojen saamiseksi on turhaa koska Jumalaa ei ole."

        Kyllä se Jumala vaan sattuu olemaan mutta et sitä tiedosta jos sinulla ei ole yhteyttä Häneen. Jos et tunne Jeesusta Vapahtajanasi niin tarttis ensin laittaa tämä asia kuntoon, koska Jeesus on tie Jumalan yhteyteen ja syntien anteeksi saantiin.
        Se taas että vanhemmat määrää kenen kanssa lapset ystävystyy ei ole mielestäni aivan oikein. Täällä keskustelupalstoilla emme kyllä tiedä välttämättä asioiden oikeaa laitaa.
        Usko Jeesukseen ei itsessään ahdista mutta jos antaa toisten hallita erilaisilla säännöillä niin se varmasti ahdistaa, täytyy osata erottaa nämä asiat toisistaan.
        Synnit joita ei ole saanut anteeksi kyllä ahdistaa monia ihmisiä.


    • kyllä ne osaa

      Ehkä on parempi, että välit naapureihin menevät jo tuossa vaiheessa, jos uskonnon takia menevät. Pahempihan tilanne olisi, jos naapurit olisi laittaneet "lahkonsa" manipulaattorit asialle ja saaneet teidätkin mukaan "lahkoonsa" ja olisitte havahtuneet tilanteeseen vasta sitten, kun perhe on hajonnut ja omaisuus mennyt.
      Ikävä kyllä, näitäkin tapauksia Suomessa on.
      Täytyy tunnustaa, että itse olen tälläisen manipuloijan koukkuun mennyt pelkän tunnin juttelun jälkeen, mutta onneksi kaverit pelasti minut tämän miehen kynsistä.
      Mies antoi jopa puh numeron, johon olisi kuulemma voinut soittaa jos joku asia olisi vaivannut, mutta onneksi kaverin vaimo otti sen numeron ja heitti uuniin. Kaverin vaimo sanoi myös, et jos se mies tulee oven taakse, niin ei pidä päästää sisään.
      Kiitin kavereita ja mietin, et missähän olisin ilman heidän apuaan.
      Tilanne oli vielä sellainen, että olin eronnut pari kuukautta aikaisemmin ja kaverin vaimo sanoi, et varmaan tämä mies on ollut tietoinen elämän tilanteestani.

    • hryhrhr

      ap. ettei vaan sinun pikku kullannupu nuoresi olisi kaljan tai tupkan käyttäjä salaa sinulta? Tai jopa sinun tieten? Joskus vain kaverit tietää nuorten todellisen tilan. Jospa tämä uskovan kodin nuori on paljastunut tupakoijaksi kotonaan, ja on paljastanut että naapurin poika on tarjonnut kaljaa tai tupakkaa, tai käyttää myös?
      Ai niin mutta eihän siinä sinun mieletsä ole mitään väärää, pojat on poikia, ja nuorena pitää kokeilla kaikenlaista??? Eix nii?
      Katos, tällä ei ole paljoakaan tekemistä uskonnon kanssa, vaan sillä että toiset perheet valvovat lapsiaan enemmän, ja toiset vähemmän.

    • dogmien uhrit

      >> ... ap. ettei vaan sinun pikku kullannupu nuoresi olisi kaljan tai tupkan käyttäjä salaa sinulta? Tai jopa sinun tieten? Joskus vain kaverit tietää nuorten todellisen tilan.

      Tuo tuota tyypillistä lahkolaisten itsekään ja itseriittoisen epärehellistä ja niljakasta syyn toisaalle vieritysyritystä.

      Aivan ko. piirien henkisen ja moraalisen epärehellisyyden peruskaava.

      Helunatipiireissä tapahtuu paljon mm. pedokriminaliaa hengellisten vastuuhenkilöiden ns. Jumalan miesten ja esimerkkien harjoittamana. Senkin srk:n "helluntai-kaverit" tietävät, mutta koettavat sen salata ja peittää.

      Sanoin kuvaamatonta ja mittaamatonta julkeutta.

      "Seksirikollinen seurakunnan puhujana"

      "PUHUJA Vuosia pikkukaupungin pastorina toiminut kuusikymppinen mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2008. Helluntaiseurakunta käyttää miestä yhä puhujana tilaisuuksissaan."

      - http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011123115020606_uu.shtml

      Että sellaisia Jumalan miehiä, saarnaajia, esimerkkejä ja toisten tumaroitsijoita.

      Muistaakseni Jeesus puhui jotakin niistä valkoisiksi kalkituista haudoista....

    • Hei,
      Olen pahoillani tapahtuneesta.

      Ymmärrän toki, että vanhemmat voivat haluta vaikuttaa nuoren kaveripiiriin, mutta kirjoittamasi perusteella on hyvin surullista, että nuorten vuosia kestänyt ystävyys on katkaistu.
      Minä ajattelen, että on aivan ok, jos nuoret keskustelevat myös kodeistaan ja kotien eroista. Nuoret ovat avoimia ja suoria – siinä meillä aikuisilla on usein oppimista.

      Kysyt, kuinka eteenpäin. Onko mitään mahdollisuuksia selvittää asiaa avoimesti? Onko naapureiden mielestä välttämätöntä, että nuoret ajattelevat asioista samalla tavalla. Mitä menetät, jos otat asian avoimesti esille? Hyvät naapuruussuhteet ovat kuitenkin tärkeä asia arjessa.

      Hyvää kevättä toivottaen
      Päivi-pappi Hämeestä

      • dogmien uhrit

        >> Onko naapureiden mielestä välttämätöntä, että nuoret ajattelevat asioista samalla tavalla.

        Fundamentalisten uskonliikkeiden maailmankuvat ovat hyvinkin musta-valkoisia ja karkeita joissa ihmiset arvotetaan mehin ja (s.aatanan maailman tuhoutuviin) muihin:

        - me vs. kaikki muut

        - meidän pelastuvien yhteisö vs. muu maailma / eri tavoin uskovat vääräuskoiset / maalliset / maailmalliset jne.

        >> Mitä menetät, jos otat asian avoimesti esille? Hyvät naapuruussuhteet ovat kuitenkin tärkeä asia arjessa.

        Kuvatussa tilanteessa voi olla viisasta ottaa hieman välimatkaa ja valita läheisemmät ystävyyssuhteet huolella. Miksi taakoittaa itseään epäsuhtaisilla ja epäterveillä ihmisuhteilla? Toki silti voi omalta puoleltaan koettaa pysyä edes viileän kohteliaana ja tervehtiä kohdatessa.

        Huoli on ko. perheen ahdistavasta uskonnosta johtuen pahoinvoiva nuori, mutta ulkopuolisen on sellaiseen vaikea puuttua (saa vain vihat päälleen) koska mitään virallisesti laitonta ei tapahdu.

        Ehkä ainoa mitä voi tehdä on pitää tuolle nuorelle ovet auki itseensä päin neutraalissa ilmapiirisä, mikäli hän jossakin vaiheessa kokee tarvetta uskoutua ja / tai tukeutua toisiin / tarvitsee apua.

        Samalla ehkä kannataa välttää ottamasta liian kärkkäästi / voimakkaasti kantaa perheen uskonasioihin ja sen seurauksiin, vaan pyrkiä maltilliseen ja harkittuun kommentointiin heidän kanssaan.

        Luonnollisestikin tulee tietää mistä uskonnosta on kyse ja vaikkapa itse hakea siitä hieman tietoa, jotta tietää millaisia piirteitä siihen liittyy omatakseen jotakin konkreettista pohjaa mistä tarvittaessa keskustella.

        - http://www.uskontojenuhrientuki.fi/mista-apua-kun-uskonto-ahdistaa

        - http://www.uskontojenuhrientuki.fi/omat-kokemukset-uskonyhteisossa

        Monien fundamentalisten uskonliikkeiden jäsenten ystävyyssuhtete ovat ehdollisia ja sidottuja ko. yhteisön jäseniin. Mikäli yhteisön jäsen ilmaisee erimielisyytensä uskonasioista, niin suhteetkin riskeeraavat katketa ja henkilö työnnetään syrjään.

        Ulkopuoliset ovat useinkin lähinnä potentiaaleja käännytettäviä ja mikäli he avoimesti osoittavat erimielisyytensä ko. uskonliikkeeseen ja sen toimintatapoihin nähden, niin "ystävyys" riskeera loppua varsin lyhyeen. Heidät koetaan vastustajiksi ja saattavat saada jopa s.aatanan kätyrin ja ansoittajan leiman.


    • Ritu 21

      Minä taas kielsin lapsiltani uskovaiset kaverit. Haluan tällä varmistaa ettei lapseni saa vaikutteita uskovaisista, eikä heille opeteta satuja totena. Tehköön sitten aikuisina itse valintansa, uskooko satuihin vai ei. Arvostan uskonvapautta.

      • Hihhuleilta turvassa

        Näin minäkin teen. Pyrin kaikin tavoin suojelemaan lapsiani uskonnolta ja sitä tuputtavilta aikuisilta. En halua lapsiani aivopestävän moisiin valheisiin. Uskonnolliset yhteisöt ovat jopa yhtä vaarallisia kuin rikollisjärjestöt, ainakin osa niistä.


    • Kevät2014

      Hei! Päivi-pappi ja kiitos kannustuksesta.Yritetty on keskustella,mutta meidät on armottomasti heitetty syrjään. Nuoret keskenään ovat laitelleet viestejä,mutta heti kun tämä perheenpää eli Jahvetti saa tietää viestittelyn niin pistää siihen lopun. Kaikista oudointa on se,kun meille ei ole annettu yhtään hyvää syytä miksi nuoret ei saa tavata ja miten meidänkin vuosia kestänyt ystävyys katkesi. Ja vain parisen viikkoa tästä tapahtumasta he kävivät kahvilla ja juteltiin niitä näitä. Tiedossa oli kyllä,että usko on siellä perheessä vahvistunut,mutta kun se ei meidän väleihin millään tavalla vaikuttanut niin ei välitetty,kunnes sitten... ollaan kuin halolla päähän iskettyjä. Se tiedetään,että tällä nuorella on paha olla siellä kotona,muttei uskalla lähteä. On kuulema peloteltu,että joutuu helvettiin.
      Kiitos kaikille , jotka ovat kannustaneet! Ja Ritu21,jos olisi tiedetty miten tämä ystävyys loppuu niin olisi tehty samoin kuin sinä.

      • Rehellisyyttä!

        Taidan tietää tapauksen. Onko tämä tapahtunut Savonlinnassa?
        Jos tapaus on sama jonka tunnen, niin ei se ihan noin mennyt kuin väität.


    • dogmien uhrit

      >> ... mutta heti kun tämä perheenpää eli Jahvetti saa tietää viestittelyn niin pistää siihen lopun.

      >> Se tiedetään,että tällä nuorella on paha olla siellä kotona,muttei uskalla lähteä. On kuulema peloteltu,että joutuu helvettiin.

      Koettaisitko nyt kuitenkin jo viimein päättää mistä uskonnosta okein on kysymys.

      "Halleluja-uskonto" yleisessä kielenkäytössä yhdistetään helluntalaisiin, joilla ei ole (mollaustermistä) "Jahvetti-isää" eli Jehovan todistajaa perheenpäänä ja toisekseen todistajat eivät usko h.elvetinkidutukseen. Helluntaiuskonnossa taasen demonit ja h.elvetillä pelottelu ovat hyvinkin keskeisessä roolissa.

      Oheisilta sivuilta http://www.uskontojenuhrientuki.fi/ saat hieman lisätietoa miten uskonnot tekevät uhreja ja milaisia pirteitä tietyissä uskonnoissa on.

      Fundamentaliset ja yksilöä alistavat, kahlitsevat ja syyllistävät uskonnot ovat yleensä varsin ahdistavia ja niissä koetaan paljon pahaa oloa.

      • Kevät2014

        Helluntai uskovaisia. Perheen isä on sanonut itseään Jahvetiksi. Eli se ei ole meidän keksimä. Kiitos, pitää lukea kyseinen linkki.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4214
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1789
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1331
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      202
      1318
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe