Mitä vauvalle?

TulevaÄiti

Mietin tässä että mitä tarvitsen oikeasti kun vauva syntyy? Minkä laisia rasvoja ja/tai hoitovoiteita? Vaunut, sänky ja vaatteet ovat itsestään selviä, kuinka moni on tykännyt kanto/rintarepusta? Entä onko sitteri ollut käytännöllinen? Mitä muuta ja jos osaatte suositella jotakin tiettyä tuotetta olisi kiva :)

Kiitos paljon!

7

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minävain..

      Sairaalasta sain ainakin itse, sen liberon hoitolaukun, missä oli pienet putelit rasvaa ja pesuaineita ynm. Että ei kannata ainakaan sellaisten kanssa heti ressailla. Myös äitiyspakkauksesta näitä löytyi ja niillä pääsee alkuun kyllä.

      Pääasia, että on noita vaatteita, paketti vaippoja ja sänky. Myös olisi hyvä omistaa jo turvakaukalo, jossa lapsen voi tuoda sairaalasta pois.

      Kanto ja rintareppua, en itse hommannut missään vaiheessa. En kokenut niitä itse tarpeelliseksi. Sitteri tosin oli meillä ensimmäiset kuukaudet kovassa käytössä. Siinä vauva tykkäsi köllötellä, seurailla vanhempiaan ja nukkua, kunnes lähti liikkeelle. Toinen mistä vauva kauheasti piti, oli hänen leikkimatto, mutta ei sekään välttämätön ole ja sen kerkee kyllä lapsen saatuakin hommaamaan, mikäli kokee tarpeelliseksi..

    • MIKSA LURPIAINEN

      OSTA SILLE UUS KISA NI SE ILAHTUU TAI SAA SYÖVÄN

    • ä89gh

      Minä en ole hankkinut valmiiksi kaikkia "härpäkkeitä", mitä vauvalehdet mainostavat. Hankintalistalla oli lapselle riittävä määrä vaatteita sisä- ja ulkokäyttöön. Turvakaukalo, vaunut, sänky ja petivaatteet. Varalle olen ostanut yhden tuttipullon ja yhden tutin sekä korviketta hätävaraksi, jos jotain sattuisi. Vaippoja, harsoliinoja (tmv. pyllyn kuivaamiseen), pyyhe ja punkka. Rasvapuolelta olen hommannut vauvalle bepanthenia, kylpy tmv. rasvoja ja öljyjä en ole koskaan käyttänyt kahdella lapsellani.

      Sitten vauvojen synnyttyä olen tarpeen mukaan hommannut muuta rekvisiittaa. Esikoiselle ostin kantoliinan, kun oli itkuinen. En kokenut hyväksi. Hoitopöytä saatiin tuttavalta lainaan, sitä ei käytetty kuin pari kertaa. Sitteriä ei muutenkaan suositella käytettäväksi heti vastasyntyneelle, joten se ostettiin joskus 3kk tienoilla. Esikoinen ei viihtynyt sitterissä, toinen lapsi viihtyi paremmin.

      Jos kolmas lapsi joskus syntyisi, en ostelisi mitään turhaa, vaan kävisin kaupassa sitten, jos tarvetta ilmenee. Ja onneksi kotiäiti voi shoppailla netissäkin, niin ei tarvinnut edes ulos astua vauvan kanssa, jos jotain tarvitsi.

    • neljän äiti

      Mietin samaa kun odotin esikoista.
      Vauvanhoitoon tarvittavat tavarat määräytyy aika pitkälti siitä miten olet suunnitellut lasta hoitaa.
      Loppujen lopuksi ihan pieni vauva ei tarvitse muuta kuin syliä ja maitoa. Tarvikkeita saa kyllä hankittua sitten kun vauva on jo kainalossa ja arki on alkanut rullaamaan niin että jo tiedän mitä sun perhe tarvitsee.

      Vauvan nukkumapaikkaa kannattaa miettiä. Perhepeti, pinnasänky? Jos pinnasänky niin minkälainen, sivustaavattava?

      Vaipanvaihtoa on tiedossa ja paljon. Vaipanvaihtoalusta, hoitopöytä vai pelkkä alusta esim. pyyhe? Kestovaipat kokonaan, osittain vai kertakäyttövaipat?

      Tuttia ei ole pakko ottaa käyttöön lainkaan ta iainakaan muutamaan ensimmäiseen viikkoon,

      Liikkumisessa kannattaa miettiä missä ja miten liikut useimmiten. Vaunut on hyvät olla ainakin ulkonukutusta varten, jos sitä aikoo harrastaa. Kantoliinaa tai ergonomista kantoreppua suosittelen ehdottomasti. Jos sen käyttö mietityttää kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä oman alueen kantoliinatukihenkilöön vaikka jo raskausaikana. Kantovälineitä on saatavana myös vuokralle useimmilla paikkakunnilla.

      Ruokailu on oleellinen asia. Hyvin opeteltuun ja sujuvaan imetykseen ei tarvitse muuta kuin rinnat ja vauva. Imetysvaatteet, imetysrintaliivit ja liivinsuojat helpottavat. Rintapumppuja ym. imetysapuvälineitä saa vuokrattuakin jos tarvetta tulee ja et halua omia hankkia etenkään etukäteen. Jos päädyt osittais imetykseen tai kokonaan pulloruokintaan, niin tarvitset tuttipulloja ainakin.

      Peseytymiseen amme on hyvä olla, mutta pesuaineita tuskin pienen ihmisenalun iho tarvitsee.

      Rasvoja ja hoitovoiteita et tarvitse ellei vauvan iho sitä vaadi. Ne kerkeät hankkia jos tarvetta tulee. Vaippaihottumat omilla lapsilla olen hoitanut ilmakylvyillä ja perunajauhoja olen laittanut talkin sijasta pahimmassa vaiheessa vaipanvaihdon yhteydessä.

      Meillä on ollut kahdella ensimmäisellä lapsella sitteri, mutta käyttämättä jäi. Lattialla peitonpäällä tai kantoliinassa olivat.

      Lapsen kanssa liikkuessa tarvitsen jonkinnäköiset tavarat aina mukaan, mutta hoitolaukuksi käy laukku kun laukku.
      Bola koru oli kiva raskausaikana ja lapsien lemppari imetyskoruna.
      Kestovaippoja käytettäessä voi hankkia bodyn jatkopalan, vaippapussin..
      Tuttipulloille on olemassa vaikka mitä kuivaustelineitä ym.
      Mutta nämä kaikki vain ekstraa ei pakollista.

      Oletko miettinyt synnytystä? Tens laite, jumppapallo..

      Eikun vaan nettikauppoja selailemaan, siitä saa pään pyörälle kun tarjontaa on valtavasti ja turhuutta suurin osa. :)

      Onnea odotukseen.

    • ei varustelua

      Kantoliina ja kylpyamme (telineellä) oli meillä ne olennaisimmat.. ja rintapumppu tuli meillä kyllä todella heti tarpeeseen kun pienipainoinen vauva oli vähän laiska syömään eikä maito meinannut nousta.. koskaan ei tiedä etukäteen mitä juuri te tarvitte niin ei kannata hirveitä investointeja etukäteen tehdä.. ja onnea :)

    • jhgöjhö

      Perus asiat oletkin miettinyt, eli vaatteet, vaunut ja sängyt yms :) Vaunuissa kannattaa ottaa huomioon tarve, jos käyttö on päivittäistä niin niihin kannattaa panostaa. vaunuja saa kuitenkin kohtuuhinnalla käyetttynä todella laadukkaitakin eli ei ole pakko uutena ostaa! Kantokoppa pitää olla jos autolla kotiudutte sairaalasta ja muutenkin jos liikutte autolla.

      Hoitopöytä oli esikoiselle ehdoton ensimmäisen vuoden (silti kaikki ei semmoista tykkää käyttää eli mieti mikä itselle tuntuu parhaalta hoitopaikalta), sitteriä käytettiin ensimmäiset 4kk lähes päivittäin. Kantoliinoja tai reppua en käyttänyt kertaakaan vaikka semmoiset olivat hankittuna.
      Rintapumpun hankin kun maito nousi yllättäen (onneksi halvan käsikäyttösen) mutta tarvetta oli lopulta vain viikon ajan 1-2 kerran päivässä kun tasottu ja loppu maidon tulo. Tuttipullot tuli tarpeeseen, 3 riitti kun käsitiskillä eli.
      Tutti tarvittiin heti synnärillä, lapsella oli kamala imu ja olis ollu rinnalla 24/7 ihan imun takia!
      Äitiyspakkauksen päälle hankin pari lakanaa (vahinkojen varalle) ja muutamia vaatekertoja. Rasvat tuli äippäpaketista ja pesuun käytin pelkkää vettä alkuun ja myöhemmin pesuöljyö (pullo riittäny yli vuoden ja maksi 2-3€). Pesusoikko tuli käyttöön vasta reippaan kuukauden iässä (lapsella iso murtuma joka kipsattiin joten ei voinut kylvettää alkuun ja pesut tapahtu lavuaarissa).
      Rintasuojia ostin jo ennen lapsen syntymää kun maitoa alkoi tihkumaan.

      Suosittelen hankkimaan asioita sitten kun lapsi on olemassa jotta voi kokeilla mikä on mielyttävä itselle ja sitten jos haluaa hyppykiikkua tai vastaavaa "lelua" lapselle ni nekin joutaa sitten kun arki sujuu rutiinilla :) Lapsen kanssa voi hyvin kulkea kaupoissa ja katsella asioita ettei kaikkea tarvi olla heti!

    • dum

      Nuo oleellisimmat asiat oletkin jo ottanut huomioon :)
      Vaatteiden, vaunujen ja sängyn lisäksi meillä oli vauvalle valmiina: kylpyamme ja -tuki, kylpyöljy, sitteri, tuttipulloja ja korviketta varmuuden vuoksi, hoitopöytä ja siihen alusta, lakanoita pinnasänkyyn, vaippoja, apteekin perusvoidetta.. Ei tule nyt muuta mieleen. Kun vauva oli syntynyt, niin ostettiin vielä tutteja ja rintapumppu.
      Kerkeehän niitä tavaroita ostaa sitten kun vauva on syntynyt, jos tuntuu, että tarvitsee vielä jotain :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1646
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1128
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1126
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1021
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      952
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      937
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      814
    Aihe