Epätoivon tunne synnytyksessä

Ma käynnistys

Paljon on puhuttu, että jokaisessa synnytyksessä tulee jossain vaiheessa äidille "epätoivon tunne".
Tuntuu ettei enää jaksa, ettei tämä onnistu, voimat loppu jne

Onko teille tullut tuollainen epätoivo synnytyksessä?

19

597

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yllätysvauva ulkom.

      Avautumisvaiheen viimeinen puoli tuntia oli rankkaa, kun oli kovat kivut ja tuntui kuin palaisi sisältäpäin. Kohdunkaulan puudute ei toiminut ja synnytys oli liian hidas, että epiduraalia olis voinut käyttää. Epätoivo tuli tunnin ponnistamisen jälkeen, mutta sitten ei mennytkään kuin vartti lapsen syntymään...Lapsi syntyi melkein kolme päivää lapsiveden menon jälkeen rv39 5, oksitosiinikäynnistystä tehtiin 2 päivää tuon vesien menon takia rv39 3.

    • Kapusha

      29 tunnin yrityksen jälkeen 4cm auki ja siinä kohtaa tuli epätoivo kun ilokaasu ei enää auttanutkaan! Epiduraalin sain sitten ja sen jälkeen oisin voinut vaikka vähän ruveta tanssimaan :D
      Epätoivo tuli tosin jo siinä loppuodotuksessa kun poika syntyi 17pv yli lasketun ajan :D Ajattelin että eikö se ikinä tule, mutta käynnistyksen ja 33h synnytyksen jälkeen tuli se poika sieltä vihdoin ulos kun pakotettiin (käynnistettiin)!:)

    • vimmu

      Ei tosiaan epätoivoa tullut. synnärille päästyäni olin 8cm auki ja 2,5 h päästä oli vauva sylissä. ponnistusvaihe kesti 25min ja kaikki eteni hienosti. Erittäin positiivinen ja ihana kokemus! Älä ajattele etukäteen, että tulee epätoivon tunnetta, koska ikinä ei voi tietää, miten synnytys tulee menemään. tsemppiä!

    • Ei kannata murehtia

      Eipä kyllä varsinaista epätoivon tunnetta tullut. Ponnistusvaiheessa kivun voimakkuus hetkeksi yllätti (en ehtinyt kivunlievityksiä enää saamaan, kun kätilön tarkistaessa olin täysin auki).
      Itse en pahemmin suostunut synnytystä etukäteen ressaamaan ja uskon sen auttaneen paljon. Luotin vain siihen, että siellä on ihmisiä, jotka auttavat joka päivä lapsia maailmaan. Että he kyllä tietävät, mitä tekevät. :)
      Ja niin he sitten tiesivätkin. :)

    • jtwo

      Kuultujen synnytystarinoiden pohjalta ajattelisin, että epätoivon hetkiä saattaa tulla avautumisvaiheen aikana, kun synnytys etenee seuraavaan tiukempaan vaiheeseen tai toisaalta, jos synnytys jää pitkäksi aikaa paikoilleen ainakin kohdunsuulla mitattavissa senteissä (usein tämä ei ole merkki synnytyksen pysähtymisestä, jos vauva kuitenkin laskeutuu tms.).

      Lisäksi ponnistusvaiheessa saattaa tulla sen pitkittyessä hetkellisesti hetkiä, jolloin synnyttäjä sattaa menettää uskonsa, kun tulee tunne ettei jaksais ponnistaa.

      Useimmiten tällaisissa tilanteissa on ollut apua siitä, että tukihenkilö ja henkilökunta kannustaa. Jos ei kannustusta saa, niin apua saa siitä, kun läkitään/tehdään toimenpiteitä.

    • Ensisynnyttäjä

      Oma synnytys kesti kaikkiaan 6h ja 40min.
      Ponnistusvaihe 18min ja vaan ponnistusvaiheen puolessa välissä tuli tunne, että eihän se sieltä koskaan tule ! :D

    • Deepi

      Eipä ainakaan esikoisen synnytyksessä tullut missään vaiheessa epätoivoa, etteikö homma hoituisi.. Lapsivedet alkoi tihkua kahden aikaan yöllä ja seuraavaan 12 tuntiin ei tapahtunut niin mitään. Siispä käynnistettiin ja supistukset alkoi heti. Alle 8 tuntia käynnistyksestä esikoinen oli maailmassa ja ponnistamiseen meni kahdeksan minuuttia. Olin varautunut henkisesti paljon pahempaan, kivuliaampaan ja pidempään operaatioon, mutta kaikki meni nappiin ja kivunlievityskin oli kohdillaan.

      Toisen lapsen laskettuun aikaan reilu kaksi viikkoa. Tälläkin kerralla olen varautunut helposta eka kerrasta huolimatta mihin vain; odotan että minun tuurillani tulee miljoona kertaa tuskaisempaa, kun ekalla kerralla pääsin niin helpolla. Avoimin mielin silti suuntaamassa koitokseen ilman etukäteen pelkäämistä, koska mitäpä hyötyä siitä olisi.

    • ei pahemmin..

      Eipä oikeastaan tullu sellaista tunnetta, lähinnä vaan odotin että lapsi ehtisi syntyä sen vuorokauden sisällä jolloin jouduin sairaalaan :D Lapsivesi meni yöllä 10.2 klo 03 kotona, supparit alkoi aamulla sairaalassa joskus klo 08 ja poika syntyi maailmaan vasta illalla klo 18.48. Mutta koska kyseessä olikin aika isokokoinen poika mikä ei ollut etukäteen tiedossa (3970g), ponnistusvaihe pitkittyi ja se pojan ulostulo kyllä tuntui erittäin epämukavalta epiduraalista huolimatta. Tosin kätilöt joutui pojan vetämään ulos kun ei meinannut millään tulla.

    • .............

      Ponnistusvaiheessa tuli pieni epätoivo. Mitä enemmän ponnisti sitä enemmän sattui, enkä olisi halunnut enää ponnistaa ollenkaan.

      • ToinenTulossa

        Minulla epätoivon tunne tuli juurikin tuossa ponnistusvaiheessa ja olisi varmaan ilman epiä tullut myös avautumisvaiheessa, mutta onneksi lääke auttoi jolloin oli helppo olla. Ponnistusvaiheessa pelkäsin sitä alapään venymiskipua ja kunnollista ponnistusasentoa oli vaikea löytää. Lopulta alapäässä ei tuntunut oikeastaan juuri mitään kipua. Sain puuduteen välilihaan koska meinasivat leikata, mutta sitä ei onneks tarvinnutkaan tehdä. Nyt aion toiseen synnytykseen pyytää tuon välilihan puudutuksen niin uskallan sitten vapaasti ponnistella ilman kivun pelkoa alapäässä.


    • lila3

      Minulla tuli epätoivo ennen synnytystä pitkittyneen avautumisvaiheen yhteydessä. Perkeleellisiä supistuksia tuli epäsäännöllisesti 3-20 min. välein 5 päivän ajan. En pystynyt syömään enkä nukkumaan. Kaksi kertaa ottivat osastolle yöksi ja antoivat kipulääkettä suoraan lihakseen että saisin nukkua. Sitten taas lähettivät kotiin tuskailemaan. Eivät ryhtyneet käynnistelemään kun vauvan sykkeet ja omat arvot (ruumiinlämpö, verenpaine, streptokokki-näyte yms.) näyttivät hyviltä. Viimein sitten ottivat labrat ja tulehdusarvot 150. Lapsivedessä tulehdus ja suoraan käynnistykseen. Synnytyssaliin päästyäni epätoivo ja tuska katosi kun sain vihdoin päivien kärsimyksen jälkeen kunnon kipulääkityksen (epiduraali). Käynnistys kuitenkin epäonnistui ja sektion kautta tuli lapsi ulos.

    • ei ikinä enään

      Itsellänikin iski epätoivo pitkittyneen avautumisvaiheen yhteydessä. Neljä päivää kärsin todella voimakkaita supistuksia 5 minuutin välein, en itsekään pystynyt syömään, en nukkumaan, makaaminen ja seisominen tuskaa. Aluksi puhuivat käynnistämisestä, mutta koska supistuksia tuli niin usein, eivät nähneetkään sitä aiheelliseksi. Kipulääkettä sain kerran päivässä, joka auttoi vain tunnin ajan, ja patistivat lämpimään suihkuun, vaikken kokenut siitä mitään hyötyä.
      Mieleni teki välillä jo luovuttaa ja juosta pää edellä seinään, mutta kuitenkin sain miehestäni voimaa jaksaa ja kitua.
      Neljän päivän jälkeen, en voinut enään kuin huutaa kipujani, rupesin hyperventiloimaan, joka johti siihen, että vauvanii syke laski ja veivät synnytyssaliin,
      Synnytyssalissa sain epiduraalin sekä ilokaasua, jonka jälkeen tuntui kuin olisin taivaassa. Samalla käynnistivät synnytyksen ja kivut palasivat.
      Synnytykseni kesti vain 45 minuuttia, mutta teki mieli luovuttaa kesken kaiken. Kuitenkin kaikki oli sen arvoista, kun sain pienokaiseni syliini, mutta tästä synnytyskerrasta minulle jäi kauhea synnytypelko, jonka kanssa taistelen päivittäin, sillä haluan kuitenkin lisää lapsia.. Tsemppiä koitokseen!

    • Tyttö 95

      Anteeksi tyhmä kysymys... Eikös se vauva ajan myötä tule ulos ihan omalla voimalla ilman "ponnisteluja" eli ei se sisälle jää, vaikka makaisin kuin lahna?

      Ja eikös sitä emättimen kireyttä voisi harjoittaa etukäten... Ei ihme että sattuu ja jopa repiää jos sen kokoista kamaa yhtäkkiä tulee... Eli miksi ei emätintä voisi totuttaa venymään isoksi jo ennen synnytystä pumpattavilla "seksileluilla" tms

      • äippä111

        Totta. Mutta ponnistaminen helpottaa omaa oloa kun voi aktiivisesti nopeuttaa toimintaa. Ponnistamiseen keskittyminen lievittää supistuskipua.

        Raskauden aikana ja ennen synnytystä emättimen lihakset löystyvät kyllä hormonitoiminnan ansiosta, mutta repeämiä ei voi silti aina estää (imukuppisynnytys, väärään aikaan ponnistaminen ym.)
        Seksilelut eivät venytä emätintä. Ja synnytyksen loppupuolella, silloin kun vauva tulee ulos, sitä on sen verran hormonitokkurassa, keskittyy vain ponnistamiseen ja siihen että kohta kaikki on ohi, ettei emättimen venymistä välttämättä edes tunne. Monen mielestä, myös omastani, supistuskivut olivat paaljon pahempia kuin vauvan ulos tulemisesta aiheutunut venyminen ja pienet repeämät!


      • http://www.ts.fi/uut
        äippä111 kirjoitti:

        Totta. Mutta ponnistaminen helpottaa omaa oloa kun voi aktiivisesti nopeuttaa toimintaa. Ponnistamiseen keskittyminen lievittää supistuskipua.

        Raskauden aikana ja ennen synnytystä emättimen lihakset löystyvät kyllä hormonitoiminnan ansiosta, mutta repeämiä ei voi silti aina estää (imukuppisynnytys, väärään aikaan ponnistaminen ym.)
        Seksilelut eivät venytä emätintä. Ja synnytyksen loppupuolella, silloin kun vauva tulee ulos, sitä on sen verran hormonitokkurassa, keskittyy vain ponnistamiseen ja siihen että kohta kaikki on ohi, ettei emättimen venymistä välttämättä edes tunne. Monen mielestä, myös omastani, supistuskivut olivat paaljon pahempia kuin vauvan ulos tulemisesta aiheutunut venyminen ja pienet repeämät!

        Tottakai sitä pillua voi treenata löysemmäksi... kyllä varmana sattuu kun kertalaakista tulee sen kokosta, mutta harjoituksen jälkeen ei pitäisi tuntua juuri yhtään


      • Välitönliha
        http://www.ts.fi/uut kirjoitti:

        Tottakai sitä pillua voi treenata löysemmäksi... kyllä varmana sattuu kun kertalaakista tulee sen kokosta, mutta harjoituksen jälkeen ei pitäisi tuntua juuri yhtään

        Miten sä venytät jotain kohdunkaulaa seksileluilla? :D Luulis että siellä tuntuu enemmän kuin emättimessä.

        Mut välilihan venyttämistä siihen tarkoitetulla öljyllä suositellaan nykyään synnyttäville. Vähentää repeämiä.


    • Anonyymi

      Ponnistusvaihe oli epätoivoinen. Yli tunnin tein töitä. Onneksi mies oli tukena ja turvana en olisi muuten jaksanut. Avautumisvaihe oli noin 4 tuntia.

    • Anonyymi

      Helppo vastaus ponnistusvaihe siinä meinasi tulla epätoivo

    • Anonyymi

      Avautuminen oli rankkaa 6tuntia kärsin kivuista ennekuin sain alkaa ponnistaa eli avautumisvaihe vastaan tähän

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe