Hallitus ulos, suojelee rötöksiä

vastuuta pukkaa

Näiden tietojen pohjalta, joita blogeista ja Suomi 24-kirjoituksista ja Pyhäjärven Sanomien uutisista ja pöytäkirjoista seuraten, voin ihan rehellisesti sanoa, että nyt jos koskaan on kaupunginhallituksen pyydettävä eroa tehtävästään. Viimeinen niitti on kaupunginhallituksen vastaus kaupunginvaltuustolle tikanmäen tekosista kaupungin laskuun. Mutta mitä teki hallitus lausunnossaan valtuustolle 31.3.
Puheenjohtajansa Paavo Leskisen esittelystä päätti, että " hallitus päättää todeta, että hallituksen puheenjohtajan olisi kuulunut pitää hallituksen jäsenet asiasta ajantasalla."

On tapahtunut senlaatuinen rikos, jossa Kuntalain 40§:ää on sovellettava.

Puheenjohtaja, mitä teit? ja miksi?

52

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seuraaviin vaaleihin

      Eiköhän mennä näillä kun on itse oltu valitsemassa. Oikein on tehty hankalassa tilanteessa jonka loi edellinen hallitus! Vaikka miten vaihdettais niin Tikanmäki ansaitsee joko valtuuston tai hallituksen puheenjohtajuuden!

      Nykyhallituksella on kansan tuki leveällä rintamalla. Muutamien ikivastustajien höpinät ei paljoa paina!

    • ole huoletta

      kyllä se vain Kuntalain 40 § koskettaa tikanmäkeäkin. Että elä yritä!!

    • Komperin Sanna

      elä enää viitsi hokea tikanmäen erinomaisuutta, hän muuttuu pian kristallisiksi.
      ja tiedäthän miten sellaiselle henkilölle käy ajan hiipuessa.

    • LEMMY

      Kyllä vain, haiskahtaa todella pahasti. Eikö valtuusto ihan oikeasti huomaa missä mennään? Voiko oikeasti tehdä valituksia yksityishenkilö myötäpuolineen KHO:lle kaupungin laskuun? Mitä oikeasti pitää tapahtua, että järki voittaa?

    • selaisia ovat

      180 astetta laillisuuden suuntaan heh hah hah haaaaa

    • vilunkiako

      Lain mukaan on toimittava. Tikanmäki on ylittänyt valtuutensa hoitaessaan asioita yksityishenkilöitten puolesta kaupungin nimissä ja laskutkin on osoitettu ja maksettu kaupungin kassasta. Hallitus on yksityishenkilöitten valitus päätöksen merkinnyt tiedokseen sen saapuessa hallitukselle hallinto-oikeudelta. Ennen sanoivat talousrikokseksi tällaista menettelyä. Mikä lie nimitys nykyään, kun kaupunginhallituskaan ei ole korvaansa lotkauttanut, joten toimintaa ja pian. Ei meidän veroeuroja saa omin luvin kukaan käyttää ja piste.

      • en jää en

        No no kaupungin valtuuston päätöksiä pitää puolustaa, vaikka joku tonni menisikin, valtuusto päätti keväällä 2013, että entiselle kaupunginjohtajalle myönnetään hänen pyytämänsä ero, eikö ole oikein, että puolustetaan valtuuston tekemää päätöstä loppuun asti, miten se oikein menee on varmaan laki ihmisten hoidettava


    • puolusta vilppiä????

      jumal auta, ketä nyt puolustat, oletko fossiili vai mikä yhteys (seksi) on sinulla näihin hemmoihin, kysyn ja kumarran.

      en jää en... voi hyvänen aika, mitä juttelet??

    • näin se menee

      Nyt, jos valtuusto ja hallitus ei toimi, niin on pakko panna teidät "tutkintapyynnön" alaiseksi ja ilmoittaa Teistä rikospoliisille, että Pyhäjärven kaupungin luottamushenkilöt toimivat rikollisesti.

    • ihme porukkaa.

      Proolaisille kaikki on rikollisia,elämäänsä pettyneitä kaikki henkilöt,ei sitä tarvii toisiin tartuttaa,kaiken pahan alku ja juuri.

    • väitätkö ettet ole?

      Oletuksen pohjalta, näin se on, kaikki ovat rikollisia. Niin minä kuin sinäkin. ei siihen proolaisia tarvitse vetää syyllistäjinä. me olemme rikollisia ja syntiä täynnä.

    • yhtä tyhjän kanssa

      Pääosin proolaisia,vaahdotaan ja haukutaan kaikkea liikkuvaa,tosipaikan tullen sitten ei ole esittää mitään parempaa.
      Joten tuo on normaalia opposition "politikointia" joka asiasta jolle en anna eikä moni muukaan mitään painoarvoa.

    • totuus esiin

      En jää en, et taida ymmärtää missä mennään. Katos asia oli niin, että Tikanmäki Piippo, Rapo, Kangasharju, Aittokoski ja Fält rustasiavat valituksen virkavapaudesta.
      jo 2012 ja vasta 2013 helmikuussa valtuusto laittomasti irtisanoi Rinnevaaran.
      Joten uskon ja tiedän, että Rapo on ollut tässäkin valituksessa kirjurina ja laatijana kuten eräässä valtuuston kokouksessa kehaisi kaikki valitukset voittavansa. Mutta nyt veti vesiperä.Hallitus on merkannut yksityisten valittaman virkavapaa päätöksen tiedokseen kuten kuuluukin ja päätti valittaa 2013 helmikuun kokouksesta eteenpäin korkeimpaan hallinto oikeuteen.Joten ei yksityiset saa käyttää kaupungin kukkaroa omiin asioihinsa. Nyt on niin tapahtunut ja puurot ja vellit on mennyt sekaisin.Odotan reakointia ja toimia kaupungin korkeimmalta luottamushenkilöltä.
      Tikanmäki hoiteli nyt Vierulan ja Aution kanssa puhelimitse asioita. Kukahan viime kädessä vastannee kaupunginkin osalta laskuista kun loppusanat on lausuttu. Onko hallitus vastuussa? Jääpähän nähtäväksi.

      • Asioiden vääristelyy

        Miten niin valtuusto irtisanoi Rinnevaaran? Eikös valtuusto hyväksynyt irtisanoutumisen, eli käytännössä se merkittiin tiedoksi, koska ei ole olemassa perustetta jolla viranhaltijan itsensä ilmoittamaa eroa voitisiin evätä! Näilä on selvä ero eikä vieläkään kaikki näytä ymmärtävän mistä on loppupelissä kysymys!


    • järki käteen.

      Kuulin ettää Rinnevaaralla ei ole eikä tule työsopimusta Pyhäjärven Kaupungin kanssa.
      Oli meille liian kallis henkilö

    • kuusenmäkinen.

      Proolaisten tahto ei ole Kaupungin asukkaiden tahto.

    • Proolaisten tahto?

      Prolaisten tahto ei ole Rinnevaaran paluu vaan asioiden ratkaiseminen ja kuntalaisten rahojen tuhlauksen lopettaminen. Varsinkin Rinnevaara asiassa rahaa heitetään hukkaan todella paljon. Tietääkseni hallitus valitsi Vierulan
      omaksi asianajakseen. Miten myös Autio on tullut hallituksen(JT:n) asianajaksi?
      Onko asiasta hallituksen päätöstä?

    • we see

      Puhukaapa nyt mitä haluatte, mutta muuksi ei muutu. Rinnevaaralla on virka Pyhäjärvellä joten olisi jo korkea aika tulla töihin. Saataisiin asiat taas rullaamaan.
      Loppuis tuo "turha vääristely ja omaan pussiin pelaaminen " Kiitos Pyhäjärven omatunto blogin pitäjälle . Emme tieneet mitään mitä siellä tapahtuu kun namo suljettiin. Nyt aletaan päästä kärryille ja hyvä niin.kuulkaapa kaupunginhallitus ,lopettakaa tuo turhan päiväinen ja laiton rahan tuhlaaminen ja pitäkääpä sitä puheenjohtajaanne silimällä ette oo niin tietimättömiä kun mitä viime hallituksen kokouksessa ootte päättäneet ja valtuustolle selitelleet. Edesvastuutonta on toiminta.

    • Jag kan fråga

      Tattis vaan proolaisille. Avasitte monien silimät. Kiitos myös kepun muutamille rehdeille edustajille ootte oleeet eduksenne. Ihmetyttää vain tuo Erkkilän vauhti miten sitä latvasta lähetään. ennen piti tehä töitä ja tyvestä nousemaan kai se on tuo vallan himo ja raha joka kaikki sokaisee, taitaa olla Tikanmäen oivalluksia ja Tikkasen pompotusta koko homma.Ihminen onko vielä ammattiinsa valamistunut ja pienet lapset jne. Omapahan on valinta. Kansa sanoo sanansa ja sillä sipuli. Mutta omat näkemykset tulisi olla ja olisi pitänyt olla eikä Tikanmäen aisankannattajana olla.

    • rehellisyys maan per

      Proolaisille kaikki on rikollista.... tuolla sanotaan.

      Ei toki, mutta nykyinen meno Pyhäjärvellä on

      suurelta osin sitä, juuri sitä........, minkä Sinäkin näet tällaisena.

    • lehmät on ojassa

      Oon miettiny tuota virkavapaussotkua ja irtisanoutumispaperia. Oon tullu siihen loppupäätelmään, että asioiden käsittelyssä on ollu "oma lehmä" jollakin tapaa ojassa. Ei oo puhdas entinen kaupungin johtaja,.. ei entinen kaupunginhallitus jos ei nykyinenkään.

      Jos johtaja Rinnevaara ois tienny, mitä hän loppupelissä tahtoo, hän ois vetäny irtisanomisensa pois sillon , kun hallitus antaa virkavapautta. Asia ois helpommin loppuun käsitelty ja Rinnevaara työssä. Mutta on ollut epävarma. Puolet asian ytimestä on tuo.

    • SUMMA SUMMARUM

      Ja sonnit pientareella, näin on näreet. Virkavapaus on aina kahden kauppa ja kun meidän älykkäät hallituksen jäsenet näkivät jo tuolloin kuinka viisas talousihminen Rinnevaara on he pyysivät ja saivat sovittua eron virkavaaksi. Kiitos älykkyydestänne. Tämähän on meidän pyhäkkäiden etuoikeus ja onni että näin kävi.

      Nyt taitaa mölyä nostaa ne jotka haluavat ohjeistaa ja pitää suitsia ohi virkakoneiston ystäväpiirineen. Ei käy nykyaikana vaikka ennen ovat valtaa ja voimaansa näyttäneet.


      Nyt on suunnan muutos oikeudenmukaisuutteen ja REHELLISYYTEEN JA ASUKKAIDEMME HUOMIOIMISEEN JA HEIDÄN ETUUTENSA,SIVUUN OMAN EDUN TAVOTTELIJAT.

    • ?????

      Kuka sen suunnanmuutoksen tekee? Kenen rahkeet riittää. Ja mikä on suunta?

      • elukalainen§

        Höpö kakkaa kirjoittaa joku joka ei mistään ymmärrä, ainoastaan pyhäjärvellä on sen vuoksi hyvät talous lukemat, kun kaivos maksaa yhteisöveroja ja siellä oleva henkilöstö tuloveroja ja lisäksi ne urakoitsijat, näin ne taitaa näreet olla, kannattais kahtoo kuka teitä elättää arvon kepu proot


    • ymmärretään.

      Ikävää että proolaisilla menee "taas" huonosti,Äitee vaan on jättänyt.

    • naa puri

      on teillä murheet jos hallitus suojelee rötöksiä. Meillä hallitus tekee niitä

    • helekatin helekatti

      Kyllä tästä melkoinen soppa kehkeytyy, kun asia tutkitaan. Herääkin kysymys
      esille
      - kuka laittoi maksuun, eikä tarkastanut laskujen oikeellisuutta?

      Oliko itse Tikanmäki, Rantanen vai vt johtaja. Kenellä muilla on oikeus laittaa
      laskuja maksuun. Siinäpä pulma!!

    • Serokee

      Maksaahan nämä omia sähkölaskujaankin kaupungin tililtä!!

    • missä se on.

      Äitee sano niin.

    • on syytä epäillä

      Hallituksen on erottava. Asia on senlaatuinen. Katso KuntaLain 40 §

      • TARMO

        Ihan vain ei paikkakuntalaisena ihmetelleenä, tietää kukaan mikä on hallintokantelu? Sillä saa asioiden tutkintaan vauhtia. Jos on oikeasti tehty väärin, siinä olisi yksi mahdollisuus. EM. kantelun voi tehdä kuka tahansa. Vilkaiskaapa netistä.


      • mitä mitä
        TARMO kirjoitti:

        Ihan vain ei paikkakuntalaisena ihmetelleenä, tietää kukaan mikä on hallintokantelu? Sillä saa asioiden tutkintaan vauhtia. Jos on oikeasti tehty väärin, siinä olisi yksi mahdollisuus. EM. kantelun voi tehdä kuka tahansa. Vilkaiskaapa netistä.

        Mitä on tehty väärin?


    • eikö ole väärin??

      Se on väärin, että kaupungille on laitettu maksettavaksi tikanmäki,rapo,piippo ym. valituksesta aiheutuneet lakiasiainpalvelut ja valituskirjelmät ja muuta.

      • mites päin

        höpö höpö, mitään ole laitettu maksettavaksi! Kuvitteleeko joku että Tikanmäki olisi niin tyhmä että yrittäisi noin typerällä tavalla maksattaa kaupunkilla omia kulujaan! Taisi maksaa itse omalta tililtään aikoinaan n. 1000€ edestä Kaupungin omistaman Lentokenttä Oy:n laskuja!


    • jukka on hyvä

      Laskut on nähty ja näin on todettavissa, kunnes toisin asia tutkitaan.

      • 47649867891

        Niinkö?


    • tuleeko uskottavaa

      Sehän pitää tutkia. Kuka, ja kenen käskystä, milloin?

    • teuraskarja

      Jukka ei ole todellakaan typerä, typeriä ovat häneen uskovat ja häntä tukevat. Jukka itse moisesta nauraa kämmeneensä ja myhäilee korvaansa kihnaten.

    • omat ja yhteiset

      Mikäs siinä oli ideana, kun kaupunki valitti KHO:een Oulun HO: hylkäävästä päätöksestä, joka koski valittajan myötäpuolineen tekemää valitusta kaupunginhallituksen 6.6.2012 tekemästä virkavapauspäätöksestä? Mitä tekemistä kaupungilla on yksityishenkilöiden valituksen kanssa?

      • Taisteluun

        Tämä asia koskee koko kaupunkia. Edellisen kaup.hallituksen virheellinen päätös tulee maksamaan kaupugille jos kho ei muuta Oulun ho:n päätöstä oikeaksi! Sieltä se intressi löytyy! Puhalletaan kerrankin yhteiseen hiileen. Tästä voi alkaa sopuisampi vaihe pyhäjärven kunnalliselämässä! Kaikki mukaan yhteiseen taisteluun!


      • tuomiopäivä tulee
        Taisteluun kirjoitti:

        Tämä asia koskee koko kaupunkia. Edellisen kaup.hallituksen virheellinen päätös tulee maksamaan kaupugille jos kho ei muuta Oulun ho:n päätöstä oikeaksi! Sieltä se intressi löytyy! Puhalletaan kerrankin yhteiseen hiileen. Tästä voi alkaa sopuisampi vaihe pyhäjärven kunnalliselämässä! Kaikki mukaan yhteiseen taisteluun!

        Siis noin niinkuin puhalletaan yhteiseen hiileen yksityishenkilöiden tekemässä hallintovalituksessa. Tämä onkin hyvä loppu viimeksi hyvä juttu. Kaikki nyt vain joukolla kaupungintalolle hakemaan apua omiin oikeusjuttuihinsa. Aivan erinomaisen hyvää palvelua kaupungilta yksityisille kaupunkilaisille. Nyt kannattaa valittaa, kaupungin piikki on auki. Jess!!!


    • näin se menee

      Siinä se juttu on, kuten sanot " " Mitä tekemistä kaupungilla on yksityishenkilöiden valituksen kansa,"

      Olet asiassa ihan oikeilla jälillä. Miksi verovaroilla maksettaisiin yksityisten valituksiaSanopa se ??

      • Itketään ei mistään

        Verovaroilla ei makseta yksityisten kuluja. Ei muuten maksa kukaan Pyhäjärvinen, ei yksityinen eikä kaupunki mitään kuluja kun voitetaan tämä juttu! Siis aivan turhaa itkemistä taas aivan ei mistään! Ei edes lillukan varsista!


    • naapurin asukas

      Jopa rohkenen kysyä. Mitä tämä ylitsemuiden kehuttu ääniharava on todella saanut aikaan? Taitaa olla niin että hän on saanut vuosikymmenten aikana haalittua itselleen rajattomasti edustuksia, luoden yhteiskunnallisia suhteita,päästen hyväveliverkostoon, reissaten hyväkaverisuhteitten perusteella viitoittamassa ja pönkittämässä tulevaa,pääsemällä eri maihin yhteisillä varoilla, ansionmenetyksiä, päivärahoja,matkakorvauksia,päivällisiä, koulutuksia jne. Mutta kaikki tämä itselle niinsanottuna luontaisetuna.En löydä enkä pysty osoittamaan ainuttakaan todella kaupunkilaisia työllisyyden kautta parantavaa toimenpidettä.Kaikki sen aikaiset yritykset ovat joko konkurssissa tai muuten hävinneet. Muut mm. kulttuurihenkiset asiat vievät vain roposia kaupungin kassasta kovalla vuosi vauhdilla,ja suuret haaveet ovat jo vieneet miljoonan luokkaa . Eikö pitkällä uralla pitäisi olla jo paremmin tuloksia ja paremmin toimeen tuloa myös erilaisten ihmisten kanssa kuin haastaa jatkuvasti toisten ihmisten sanansaattajien välityksellä kampittamista ja matonalta vetämistä ja uhittelua työpaikkojen menetyksistä ja muusta sellaisesta.
      Kysynkin onko tällaisesta pitkästä urasta loppujen lopuksi hyötyä kenellekään ja tuleeko se ajatus että olisikin näissäkin asioissa jo itse ja yksin kaiken valtias ja määräilijä.

      • Apro proo

        Vai että ansionmenetykset luontaisetuna! Kannattais edes pikasen miettiä mitä tänne kirjoittaa! Suattaa paljastua proolaiseksi helposti!


    • pettynyt naapuri.

      Ei noista naisista aina tiedä,halutaan valtaa kaikin vähän kyseenalaisin keinoin,keksimällä keksitään kaiken maailman väärinkäytöksiä/syytöksiä useista henkilöistä joissa sitten ei ole mitään perää.
      Vielä on kovasti tekemistä että heistä koko kansan politiikkoja tulee,valitettavasti

      • keskustalainen..

        ihmettelen kannanottoas vedät naiset kilveksi eteesi, keksijät on kokonaan toisaalla.
        Eikö uus-keput kumppaneineen voi muuta kuin sortaa naisia.....missä
        heillä on rehellisyys? Kerrotko kuka pyhäjärvellä on koko kansan politikko
        valtuuston/hallituksen puheenjohtajatko.....vai joku muu .


    • Emä-yrjö

      Taivaan tuulien lentotunnit.

      Ahdistavien 34 vuoden aikana, olemmekohan me maksaneet jo lentokoneenkin?
      Emme tietenkään suoraan lentokonekauppaan, vaan välillisesti korvauksina ja kehittelyasian perässä hurruuttelemisesta aiheutuneista laskutuksista?

      Kyllä joo, kansa äänesti v.2012.
      Missä ovat nyt nämä 200 maksumiestä-ja naista?
      Tarttisi teidän alkaa ryhmäytymään ja pohtimaan paikkakunnan todenperäistä tulevaa.

    • tutkitaan

      Kyllä nyt on lennot lennelty. Se on faktaa.

    • valitusta taas.

      Taas proolaisten tutkinta alkaa,monesko vuosi lie menossa ja aina sama tulos.

      • keskustalainen..

        tarkoitat varmaan uus-kepuja kannattajineen.....
        mylvivät omissa keitoksissaan kaukana menneisyydessä ...
        menneisyyden vangiksi jääneinä, raskas painolasti harteillaan....puhdasta ei tule.
        Unohtaen miksi istuvat päättäjän paikalla...

        lainaus......
        Näin Sanoi Santeri Alkio (seuraavassa tekstissä lainauksia)

        Laillisuudesta

        Lain kunnioitus on yhteiskunnan ja valtion kulmakivi. Sen suojelemisesta on jokainen kansakunnan jäsen henkilökohtaisessa edesvastuussa. Ken tästä edesvastuusta vetäytyy syrjään, hän valmistaa tietä yhteiskunnan hävittäjälle, laskee oman kansalaiskunniansa tien oheen kulkeakseen petturin valhekengissä, etsien pakenevaa omaa etuansa.

        Senpä vuoksi on uuden Suomen kansalaistoiminnassa nyt kaikki voimat koottava työhön lain kunnioituksen palauttamiseksi. Ellei näin tehdä, asettuu anarkia vakinaiseksi asukkaaksi yhteiskuntaamme, jonka häviö on silloin varma."


      • Anteri Salkio
        keskustalainen.. kirjoitti:

        tarkoitat varmaan uus-kepuja kannattajineen.....
        mylvivät omissa keitoksissaan kaukana menneisyydessä ...
        menneisyyden vangiksi jääneinä, raskas painolasti harteillaan....puhdasta ei tule.
        Unohtaen miksi istuvat päättäjän paikalla...

        lainaus......
        Näin Sanoi Santeri Alkio (seuraavassa tekstissä lainauksia)

        Laillisuudesta

        Lain kunnioitus on yhteiskunnan ja valtion kulmakivi. Sen suojelemisesta on jokainen kansakunnan jäsen henkilökohtaisessa edesvastuussa. Ken tästä edesvastuusta vetäytyy syrjään, hän valmistaa tietä yhteiskunnan hävittäjälle, laskee oman kansalaiskunniansa tien oheen kulkeakseen petturin valhekengissä, etsien pakenevaa omaa etuansa.

        Senpä vuoksi on uuden Suomen kansalaistoiminnassa nyt kaikki voimat koottava työhön lain kunnioituksen palauttamiseksi. Ellei näin tehdä, asettuu anarkia vakinaiseksi asukkaaksi yhteiskuntaamme, jonka häviö on silloin varma."

        Miten tämä alkiolainen ajatus sopii paikalliseen pelin politiikkaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1505
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1302
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1215
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1126
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe