Missä kesärenkaat viipyvät?

normisti Audi R8

Mitä porilaiset neiteilevät? Kesäkelit helmikuun puolivälistä alkaen ja vielä tänään näkyy nastarenkaita aurtojen alla. Miksi ihmeessä? Keitä te luuserit olette? Toki itse laitoin kesrenkaat alle vasta 3.3.2014. Vaikka ajan talven nastattomilla talvirenkailla.

Marraskuussa 2013 kirjoitin:

"Monella jo nastarenkaat alla Porissa. Miksi? En ole kovin paljoa lunta tai jäätä nähnyt, ja porilaiset neidit ajelevat nastarenkaat alla. Joku äijä lähti liikennevaloista valkoisella Audi A5:lla kaasu pohjassa nastat sinkoillen kuivalla asvaltilla. Joku toinen pelle ajoi 5-sarjan Bemulla nastarenkaat rapisten. Ollaan niin olevinaan, mutta hame päällä isot miehet lykkivät nastoilla Porin katuja murusiksi.

Kyllä se auto nastattomilla talvirenkaillakin varmaan tiellä pysyy, kun 95% talvesta tiet ovat joka tapauksessa paljaat ja kuivat. Vai mitä?

Mihin nastarenkaita tarvitaan ilmastomuutoksen jälkeisessä nykymaailmassa? Porin katujen raiskaamiseen?

Suurimman halveksuntani osoitan paljon ajaville ammattiautoilijoille, jotka suhteessa kuluttavat nastarenkaineen katuja talven aikana enemmän kuin 6000 km vuodessa ajava yksityisautoilija, joka ajaa talvet kitkarenkailla. Takseista pitää ensimmäisenä saada nastarenkaat alta pois ja sen jälkeen muiltakin paljon ajavilta Porilaisilta."

Jälkiviisaana voi sanoa, että olin oikeassa. KOKO TALVEN aikana nastarenkaita ei tarvittu oikeasti kertaakaan. Kitkarenkaalla selvisi mainiosti ja 95 % ajasta tiet ovat olleet paljaat.

Minun jalanjäljilläni asiasta jatkaa la 5.4.2014 SATAKUNNAN KANSA -lehdessä Kari Pitkänen sivulla 13. Kannattaa lukea Karin kommentti nastarenkaista ja kitkarenkaista.

Sen jälkeen jokainen laittaa kesärenkaat tänään autonsa alle, jotta huomenna 100 % porilaisista autoista on kesärenkailla ja ensi talvena KUKAAN ei laita nastrenkaita alle. Jooko? Ensi talvi vedetään normisti kitkoilla, vaikkei olis quattroo. Capish?

45

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viton viton Vito.

      Olet kyllä oikeassa.Neuvottelin jo kumikaupassa ensi syksyksi allelaitettavat kitkat valmiiksi. Odotetaan vaan niiden uusien mallien tuloa. Ja sitten valmiiksi vanteille ja alle. On todella aika syvältä rouhia nuo kadut pilalle nastoilla.

    • Conti 5

      Ne on nää Porilaiset punikit niin saatanan olemattomia että ei ole mitään väliä vaikka tiet kuluvat, saa sitten taas valittaa teiden kunnosta.Samat mulkut ajavat umpikuraisilla autoilla, meininki kuin ryssissä.

      • normisti Audi R8

        No niin, sinä paalutat oikein kunnolla ja taustalla on ihan asiaa.

        Aloitukseni on toki vähän provosoivan voimakas, mutta anteeksipyytelevällä piipityksellä ei elämässä juuri huomiota saa.

        Liian paljon on nykyihmisissä vielä sitä välinpitämättömyyttä, mutta kyllä se nöyryys löytyy elämän aikana, jos on löytyäkseen.

        Ajakaahan varovasti liikenteessä, ja taajama-alueella aina pienetkin liikkujat (kuten koululaiset) huomioiden.


    • jussina.,

      Juhannuksena vaihdan alle. Pysähtyy auto ainakin paremmin nastoilla, kun pureutuu oikein kunnolla asfalttiin.

    • Rouhijaa

      Mää ainaki ajan nastoilla ympäri vuoden.

    • töpselikärsä

      Minulle ei riitä pelkkä nastarouhinta tiessä.Käyn öisin jauhamassa pikipaskaa hienoksi pölyksi ja kiipeän seuraavana päivänä torniin pudottamaan paskan tuulen mukana aloittajan siankärsäsieraimiin.

    • @@@

      Ensiviikolla työmatka Eestiin, siellä vaihdatan Barum-kesärengassarjaan.

    • Gudijöör

      Nyt olisi aika niillä viimeisilläkin paskanaamoilla vaihtaa ne jyrsimet kesäkumeihin!
      Turha vinkua urista jos raiskaa teitä näillä ilmoilla nastoilla.

      • hitaita ovat

        Kyllä tuolla vielä saamattomimmat ihmiset nastoilla teitä raiskailee. Jos rangaistukset olisivat suuremmat, voisi kesärenkaat kiinnostaa ihmisiä vähän varhaisemmassa vaiheessa.


    • Rallymaster 2000

      TAIDANKIN TÄSTÄ LÄHTEÄ HIEMAN JYRSIMÄÄN TEITÄ NASTARENKAILLANI JA JOKA HELVETIN KURVISSA PIDÄN HUOLTA ETTÄ TIE KULUU KUNNOLLA! KAASUTAN LIIKKEELLE NIIN ETTÄ SUTII PARI SENTTIÄ TIESTÄ PÖLYKSI ALOITTAJAN ILOKSI.

      • kumi paloi

        Tuossa kaksi nuorta naista suorittivat jo oikeaoppisen burn outin eli polttivat kumia Antinkadulla liikennevaloista lähtiessään tänään klo. 19.50.

        Punainen VW Golf ja alla nastarenkaat. Voin vannoa, että suti oikein kunnolla! Ja tytöt tietysti nauroivat tapahtunutta. Kuinkas nuorilta naisilta noin se kytkin pääsee "vahingossa" lipeämään, kun 1. vaihde on pesässä ja kaasupoljin lattiassa? Oh hoh.

        Suurin osa porilaisista miehistä ei osaa polttaa kumia kuivalla asvaltilla. Nykyään nuoret naiset näyttävät mallia, miten hommat hoidetaan! Tyylikkäästi homma hoitui!


    • hyrrääkö hormonit

      Pakko kehua silloin, kun siihen on aihetta:

      Itsenäisyydenkadulla tänään iltapäivällä porilainen miljonääri painoi valkoisen Porsche Panamera dieselinsä kaasun pohjaan liikennevaloista läpi suhahtaessaan tarkoituksenaan kyykyttää viereisellä kaistalla ajanutta moottoripyöräilijää! Pakko sanoa, että kyllähän Porsche Panamera diesel hypähtää kaasu pohjassa vähän mopoautoa voimallisemmin, mutta silti aika heikko esitys. (Diesel Panamerassa on "vain" 250 hevosvoimaa)

      Silti tällainen kisailu on hienoa ja sen toivoisi lisääntyvän, samoin kuin voimakas kaasunkäyttö Porsche-autoilijoiden keskuudessa Porissa. Kesäaurinko laittaa näköjään autoilijoiden hormoonit hyrräämään.

      Miten sinulla hyrrää?

    • kesärengasääh

      Penniiiis kateus,
      No oliko porsse-janarilla kesärenkaat? Omassa diesel-taunuksessani on Barumit 132/80 vanteilla

      • hyrrääkö hormonit

        Olipa mielenkiintoinen kysymys. Kyseisellä herralla on Panamerassa sellaisella kiillotetulla lipalla/kauluksella olevat parikyt tuumaiset vanteet.

        Pitääpä urkki tilannetta tarkemmin. Voisiko olla, että laiskuudessa ajaa samoilla nastattomilla talvirenkailla ympäri vuoden? Vanteet ovat mielestäni kesät/talvet samat.

        Ketjun aiheeseen palatakseni: Noloa miten vielä TÄNÄÄN melkein joka toisessa autossa rapisi nastat alla. Hei haloo, ihmiset! Ollaan huhtikuun loppupuolella ja ulkona on 15 astetta.

        Ehkä nyt pärjää jo kesärenkailla?


      • kipinäkimmo
        hyrrääkö hormonit kirjoitti:

        Olipa mielenkiintoinen kysymys. Kyseisellä herralla on Panamerassa sellaisella kiillotetulla lipalla/kauluksella olevat parikyt tuumaiset vanteet.

        Pitääpä urkki tilannetta tarkemmin. Voisiko olla, että laiskuudessa ajaa samoilla nastattomilla talvirenkailla ympäri vuoden? Vanteet ovat mielestäni kesät/talvet samat.

        Ketjun aiheeseen palatakseni: Noloa miten vielä TÄNÄÄN melkein joka toisessa autossa rapisi nastat alla. Hei haloo, ihmiset! Ollaan huhtikuun loppupuolella ja ulkona on 15 astetta.

        Ehkä nyt pärjää jo kesärenkailla?

        Pelkästään vinkumisesi takia laitan lumiketjut kilkkaamaan renkaisiin ja jyystän pikatietä pitkin niin että kipinät lentelee!


      • 3.3. kesärenkaat
        kipinäkimmo kirjoitti:

        Pelkästään vinkumisesi takia laitan lumiketjut kilkkaamaan renkaisiin ja jyystän pikatietä pitkin niin että kipinät lentelee!

        Mistäpä moinen asenneongelma?

        Eikö ole aika normaalia logiikkaa, että nastarenkaita käytetään vain silloin, kun keli sellaisia renkaita edellyttää? Eli kesärenkaat olivat tänä vuonna alle laitettavissa maaliskuun alussa eli yli 6 viikkoa sitten.


    • noloa vitkastelua

      Ulkona 18 astetta.

      Ehkä viimeistään eilen kaikki porilaiset tajusivat laittaa kesärenkaat alle.

      • Kipinäkimmo

        En minä.
        Ei vielä voi.
        Mitä jos tulee takatalvi?
        Tai etutalvi?
        Tai joku muu talvi?
        Nastoilla mennään edelleen niin kauan kuin laki sen sallii ja kipinät vaan sinkoilevat kun lähden valoista!


      • kaupan päälle
        Kipinäkimmo kirjoitti:

        En minä.
        Ei vielä voi.
        Mitä jos tulee takatalvi?
        Tai etutalvi?
        Tai joku muu talvi?
        Nastoilla mennään edelleen niin kauan kuin laki sen sallii ja kipinät vaan sinkoilevat kun lähden valoista!

        Varmaan ajat katumaasturilla?


    • ahmed ahne

      minä Ahmed ahne viedä kaiki kesärinkulat pois ja laitta ne kontti niilä hyvä ajella aavikolla. täälä nii helvatan kylmä että te vääräusko suomi koirat kävellä te ei tarvita autoja. Ahmed pistä nekin kontti ja vie kotimaa ja ajella aavikolla sossu rahoilla ja nauraa hah hah t:ahmed ahne

    • kyllä vaan ovat!

      Kyllä ovat porilaiset saamattomia ja välinpitämättömiä nykyään, kun vielä TÄNÄÄN oli monessa autossa nastarenkaat alla. Onhan nyt tosin vasta 28.4., joten ei ihme, että sokeimmat eivät huomaa kevään koittaneen ja talven jääneen taakse.

      Talvi tosin loppui jo helmikuun puolivälissä, joten tänään nastoilla vielä ajaneita voinee ystävällisesti kutsua idiooteiksi.

    • Premium-mies

      Porilaiset keharit ajelee nastoilla heinäkuussa. Paska ruosteinen auto on pesty vuonna 2007.

      • kastilaitos voimissa

        Kyllä se tosiaan jotain kertoo ihmisen "tasosta", kun 28.4. ajellaan nastarenkaat alla puhkiruostuneella, pesemättömällä, sisältä epäsiistillä Datsunilla.

        Nämä ovat oikeasti näitä peruskoulun käyneitä, ehkä työttömiä, sosiaalipummeja. Ns. yhteiskunnan alinta kastia.


    • aiheet vähissä

      Taidan vaihtaa talvirenkaat takaisin alle niin riittää urpoilla kirjoitus aiheita.

      • lumiukko666

        hahaa. lunta sataa vappuna, talvirenkaat takasin alle!


      • missä se on???
        lumiukko666 kirjoitti:

        hahaa. lunta sataa vappuna, talvirenkaat takasin alle!

        Mitä lunta????


    • erkki_mies

      Aloittaja on työtön pelle joka nukkuu kahteentoista päivällä, hakee vanhalla ooppelillaan kaljaa lähikaupasta ja kirjoittelee kännissä nettiin. Eihän siinä nastoja tarvitse. Viime talvena kuitenkin oli kymmenittäin erittäin liukkaita aamuja maantiellä kun lähdin painamaan pitkää päivää kello 5 aamulla...

      • jep jep

        Aloittaja pysyy nastattomilla talvirenkailla tiellä, kun ajaa harkiten ja huolella. Kesärenkaat laitoin alle ma 3.3. tänä vuonna.

        Helmikuun puolivälin jälkeen ei ole Porin seudulla ollut nastarenkaita vaativia kelejä. Piste.

        Olen nyt lykkinyt 2 kuukautta kesärenkaissa ja vielä tänään näin neljä nastaidioottia keskustassa. Kuka luulee tarvitsevansa nastoja toukokuussa?

        Voisiko poliisi takavarikoida joko näiden vempuleiden autot tai ajokortit?


    • normisti Audi R8

      Tänä keväänä ihmisten laiskuus ja välinpitämättömyys kesärenkaiden alle saamisen osalta on ollut jokseenkin järkyttävää.

      Häpeän niiden saamattomien ja laiskojen porilaisten puolesta, joilla on vieläkin nastarenkaat alla.

    • toukokuus nastat

      Tänään on näkynyt vain yksi auto nastarenkaissa. Silti ihan uskomatonta, että näitä pelleilijöitä on edelleen!

      • nastapelle

        Plus yksi lisää. Yhteensä kaksi autoa on tänään pelleillyt vielä nastoissa Porin kaduilla.

        Poliisi on aika vaisusti puuttunut asiaan. Miksihän?


    • nastat alla ja suus

      Poliisi ei puutu asiaan, koska säätiedotuksessa TÄNÄÄN sanottiin tulevan lumi- ja räntäsadetta koko Etelä-Suomeen. Toivottavasti ei ole liukasta.

      • miten kävi?

        Ei tainnut monikaan auto suistua ojaan edellisviikon lumipyryssä?


    • ehkä, ehkä ei

      Vain kaksi henkilöautoa nähty (ja kuultu) tänään nastarenkaissa.

      Mistä näitä säheltäjiä löytyy? Toukokuun puolivälisäs nastat alla. Sunnuntai 25 astetta lämpöä.

      Ehkä tässä vielä nastoja tarvitaan!

    • talvi tulee

      Mitä niitä nastoja vaihtamaan kun voi varautua ajoissa ensi talveen ja tulee niin vähän kesällä ajettua jotta eivät nastat kulu..

      • hahahaahhahhahaa

        Ei kulu kesärenkaatkaan!


      • viisauden sanoma

        ihan totta.
        aina vingutaan että talvi yllätti.
        kun nastat on alla aina, ei yllätä enää.


      • nasta rapisee vielä
        viisauden sanoma kirjoitti:

        ihan totta.
        aina vingutaan että talvi yllätti.
        kun nastat on alla aina, ei yllätä enää.

        Tänään meni punainen farkku-Golf nastarenkaat rapisten Mikonkadulla.

        Kyllä Porista vaan löytyy löysiä naisia. Jos joku muija viitsii katsoa niin SAAMATONTA MIESTÄ, että vielä 16.5. ei ole saanut kesärenkaita auton alle, niin huh huh.

        Kesärenkaat olisi voinut laitata vaikka kaksi kuukautta sitten. Tai 3.3. kuten minä tein. Vielä 2,5 kuukautta myöhemmin joku pelleilee nastoilla. Aivan uskomatonta välinpitämättömyyttä ja laiskuutta.

        "White trash" kuvaa aika hyvin tuollaisia ihmisiä.


    • talvi tulee

      Ja luonto säästyy kun ajelee 3v,samoilla renkailla kesät talvet.hehheeeee

      • en ymmärrä

        Jos laiskottaa laittaa kesärenkaita, niin ehkä talven voisi sitten lykkiä nastattomilla talvirenkailla eli kitkarenkailla?!?!??!

        Miksi ajaa talvi nastoilla, kun ylipäänsä nastoja ei tarvita edes talvella, mutta sitten vielä on motivaatio-ongelmaa saada kesägummia alle?


    • South Beach Boy

      Audi R8:ssa on muuten nyt sitten jo kesärenkaat alla. Nyt kumi palaa. Nyt ajetaa isoa kovaa!

      Nähdään illan kruisingeissa!

    • kyllä rapisee

      Tänään bongattu nastarenkaisia autoja liikenteessä:

      - Audi 80 (joku kaasutinmoottorinen 80-luvun romu)
      - Ford Ka

      Pysäköitynä, mutta nastarenkaissa

      - Musta Mercedes-Benz E-Coupe (tai vastaava) parkissa uimahallin vieressä olevan uuden kerrostalon vieressä kadunreunassa parkissa Itsenäisyydenkadulla

      Yllättävän paljon nastoja vielä näkyvissä!

    • Lapin kesä

      Itellä vielä nastat alla enkä meinaa vaihtaa,lokakuussa olen menossa Lappiin ja en todella viitsi lyhkäisen kesän takia vaihtaa suvikumeja..

      • pian nähdään

        Bongaan sinut seuraavaksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe