laukka pelottaa

laukka pelottaa

Juu eli eilen (pe. 4.4.14) meijän ois ollu tarkotus tunnilla laukata mut mä en uskaltanu/saanu laukan nostoo ja must tuntuu et mä tipun. Enskerral mä meen eestinhevosella nii onko sillä hirveeen keinuva laukka? Onko laukassa helpompi pysyä kun harjotusravissa eestinhevosella? Miten teijän ensimmäinen laukka meni? Onko laukka kivaa? Ja mä en voi mennä tallin pienemmillä poneilla ylipainontakia. Pliis auttakaa mua äkkiä.

20

1470

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laukka pelottaa

      Pliis vastauksia

    • Enskerral mä meen eestinhevosella nii onko sillä hirveeen keinuva laukka? Se riippuu ihan hevosen askellajesita eikä mitenkään hevosen rodusta.

      Onko laukassa helpompi pysyä kun harjotusravissa eestinhevosella? Se riippuu taas ihan hevosen askellajeista.

      Miten teijän ensimmäinen laukka meni? Hyvin.

      Onko laukka kivaa? On. :D

    • aang

      Kuten edellä mainittiin laukan laatu riippuu hevosen askelluksesta ei suinkaan sen rodusta. ;) laukka on usein mukavempi istua kuin harjoitysravi mutta se tietysti edelleen riippuu hevosesta. Isojen hevosten laukka on hitaampi joten siinä on luultavasti helpompi olla kuin lyhytjalkaisten ponien selässä. Kysy vaikka jos sinua voitaisiin taluttaa laukassa. Rohkeasti vain...kun se tapahtuu, sen jälkeen rakastat laukkaamista! ;)

    • -Luna

      No, mä menin laukkaa ekan kerran sellasella lv-ravuriratsulla, jolla oli kuulemma tosi kiva laukka. Ekan kerran pienessä maneesissa 12x20, kaikki katsoo ja 170 hevonen ei haluu laukata, se oli aika hirveetä. Lopulta kun se laukkas, laukka oli kamalaa:D Toisen kerran ku laukkasin, laukka olikin tosi kivaa:D Pitää olla siihen sopiva hevonen. Mutta, hyvin se laukka menee!:)
      Olen laukannut eestinhevosella, tällä ei muistaakseni ollut kiva laukka, kunnen hyppäsin toisen eestinhepan selkään ja laukka oli ihanaa, on vähän hevoskohtaista. Uskon että opettajasi valitsee sulle hyvän hevosen. :) Kerro sille, että pelkäät hieman laukkaa.

    • Savee

      Voin sanoa, kun oppii laukkaamaan, Se on ihanaa! Mun eka laukka meni aika huonosti, koska minä vain "ajoin" hevosta laukkaan, vaikka laukkaa pitää nostaa. Ja no, lopulta tipuin koska menetin tasapainoni. Tässä muutama vinkki sulle:
      Älä häslää nostaessasi laukkaa. Ole huolellinen, ja hengitä tasaisesti. Kun saat laukan nostettua, niin jos tuntuu että tiput, tiputa laukka pois ja jatka ravilla. Sinulla ei ole mitään syytä huoleen, jokainen ratsastaja on joskus kokenut ensimmäisen laukannoston, myös jokainen huippuratsastaja. Olet hyvä ratsastaja vasta, kun olet tippunut 100 kertaa.

      • Savee

        P.S. kerrothan miten tunti meni, olisi kiva kuulla! ;)


    • Teahorse

      Hei! Toivottavasti ehdit lukea tämän. :)
      Eli kannattaa käydä katsomassa hevosta tunnilla! Siinä näet muun muuassa katsomalla ratsastajan mukautumista laukkaan, että millainen laukka hepalla on.
      Laukka on mielestäni ihanaa. Se on paras ja mukavin askellaji hevosella. ♥
      Isolla hevosella on usein hieno, keinuva laukka, jossa istuminen on kuin keinutuolissa. Laiska poni ei nosta hyvää laukkaa helposti, vaan alkaa usein puoliksi ravata, puoliksi laukata ja istunnasta tulee vaikeaa. Laukan voi kuitenkin aina korjata, kuten hidastamalla hepan takaisin rauhalliseen raviin ja nostamalla uuden. Raipalla koskettaminen hevosen lapaan (ei missään nimessä lyöminen!) voi myös tehostaa laukkaa paremmaksi. Se riippuu aina hevosesta.
      Muista että pohkeet vain siirretään paikoille ja PURISTETAAN. Ei siis mitään potkimista, vasinkaan reippaalla hevosella.
      Itseäni jännitti aloittelijana laukannosto, ja itselläni oli usein alla heppa, joka ei meinannut ikinä nostaa kunnon laukkaa. Pian se kuitenkin onnistui.

      Muista, että jos nostat ravista, ravin täytyy olla rauhallinen ennen nostoa, ettei laukasta tule hallitsematonta rynnimistä. Hevosen täytyy kuunnella ratsastajaa. Sen huomaa helpoiten siitä, että hepan korvat ovat ratsastajaa kohti. Käynnistä nostaessa käynnin pitää olla eteenpäinpyrkivä ja reipas, hevosen korvat ratsastajaa kohti. Tällöin kaiken pitäisi sujua oikein.

      Ps. Mielestäni keinuvassa laukassa on helpompi istua kuin pienessä laukassa. :))

      Kannattaa muuten myös katsoa videoita laukassa istumisesta! Vaikka youtubesta. Katso vaikka tämä video ----> https://www.youtube.com/watch?v=50uu95q4FBg
      Eli siis tehdään lantiolla tuollaista pyörivää liikettä. Muista pitää laukkapohkeet paikallaan, että laukka säilyy!
      Tässä toinen video -----> https://www.youtube.com/watch?v=bzrcOQsDjO8
      Toivottavasti tästä oli apua! Olisi kiva jos kävisit täällä kirjoittamassa tunnin jälkeen kuinka laukkan sujui. Onnea tunnillesi!! :)

    • Heppatyttöö

      Kannattaa rauhottua, sitä ei tartte pelätä. Laukka on tosi kivaa, kun sitä uskaltaa kokeilla. Pyydä ensiksi, että saatko mennä sen ravissa ensin. Sillon hevonen oppii liikkeen, ja tottelee paremmin. Kun oot valmis, kiristä ohjia lyhyemmäksi, se helpottaa ohjausta, sitten siirrä sisäpuolen pohjetta eteenpäin n. 10cm, ja ulkopohjetta saman verran taakse. Nosta raviin, ja istu satulaan. Nojaa hieman taaksepäin, ja purista pohkeita. Samanaikaisesti myönnytä hevoselle hieman tilaa ohjista, niin hevosen on helpompi nostaa laukka. Kun hevonen nostaa laukan, maiskauta, että saat laukan pysymään, ja nojaa reilusti taaksepäin, ja muista hengittää. Mulla ainakin joillain hepoilla unohtuu hengitys, jos jännittää. Sitten annat vaan mennä.

    • nannalove

      Mä oon menny Eestin hevosella ja Sillä oli tosi ihana laukka. Mun mielestä laukassa on paljon helpompi istua kuin harjoitusravissa. Mun mielestä laukka on helppo nostaa ja tasapaino pidä kun siittä sisäjalkaa hieman taakse ja ulkojalkaa tänä hieman eteen. Pitää sen lisäksi muistaa katsoa eteen. Laukka pn helpoin nostaa kulmassa tai päätyympyrällä. Videoita voi käydä kattomassa YouTubesta nimellä hilla tuure. Ite ratsastan welsh b llä.

    • horses1

      mäkin oon mennyt eestin hevosella ja sillä on tosi ihana laukka en oo ikinä tippunu laukasta.

    • hellujadoru

      Heippa! Yleensä laukka on aika paljon pehmeämpää kuin ravi. Tietysti riippuu hevosesta kuinka pehmeä/kova laukka on. Mutta Todellä monella hevosella laukassa on jopa mhelpompi istua kuin ravissa, sillä ravi saattaa olla hieman pompottavaa (varsinkin poneilla) ja laukka pehmeää ja keinuvaa. Niinkuin aiemmin sanoin, riippu hevosesta. :) Antteksi kun tuli näin myöhään ;)

      • LAUKKAAAA

        LAUKKA ON PARASTA!!!!JA ESTEET!!!!mutta siis ainakin mulle laukka on paljon helpompi istuttava ku ravi ja se on tosi mukavaa vaikkakin vähän nopeempaa ;) eikä välttis ees nopeempaa


    • Ponityttö

      Mä oon menny kahella eestinhevosella. Toinen oli ponikokoinen ja sillä on aivan hirvittävä laukka istua, mutta kun sitä ajaa tarpeeksi eteen niin laukausta tulee ihan kivaa. Toinen oli n. 150cm ja tuntui minusta tosi isolta, kun olen poniratsastaja. Sen laukka oli isoa ja kerran se jopa meinasi ryöstää ihan kunnolla. Kaverini mukaan tällä jälkimmäisellä hevosella on aivan ihastuttava laukka, mutta hän onkin hevos kokoinen. Itsestäni laukka on kivaa. Askeleiden pituus on usein hevoskohtaista.
      Itselläni meni hetki opetella istumaan laukassa.
      Toivotan onnea laukan nosto yrityksiin :)

    • suwiix

      Muista pysyä rauhallisena ja muista hengittää. Satulakaaresta voit ottaa kiinni jos siltä tuntuu. Otat vain laukan pois jos alkaa tuntua että tasapaino alkaa heittää ;) Onnea ! P.S eka laukka meni hyvin ! :))

    • minävaaa

      mullakin on sama ongelma. oon tippunut 3 kertaa laukasta. mutta nyt mä jo oon hieman rohkeempi ja kannattaa uskaltaa. laukkaaminen on tosi kivaa!

    • lied 77776

      jos pelottaa, vaiha lajia tai yritä enemmän

      • tässä sitä ollaan

        Ensimmäisen kerran laukkasin haflingertammalla ratsastustunnilla kun ope sanoi että nyt nostetaan laukkoja. Olin tullut ryhmään vähän myöhemmin kuin muut joten muilla laukka sujui jo paremmin. Minua ensin vähän arvelutti mutta ajattelin että kyllä minä pystyn jos muutkin pystyy. Ekalla kerralla kun laitoin pohjetta eteen kuten neuvottiin heppa ei totellut ja muistaakseni ei onnistunut toisella ja kolmannella kerrallakaan, mutta kun otin vähän lyhyemmän ohjan ja käänsin päätä sisään ja ajattelin että nyt mä onnistun ja kappas vain, tamma laukkasi. Olin jännittynyt joten heiluin vähän joka suuntaan satulassa, mutta kivaa se oli eikä jännitäny seuraavalla kerralla yhtään.

        Päättäväisin ja rennoin mielin kun menee niin kyllä se menee. Ja jos itse todella tahtoo onnistua ja kokeilla uutta niin kyllä silloin onnistuu.


    • laulla pelottaa

      Hehee te olitte ihan oikeessa ei laukassa oo mitään pelättävä. Nykyään haluun mennä laukkaa kokoajan :). Mutta kiitos kun rohkaisitte mua lauklaamaan. Heh joo on vähä myöhässä tää kiitos mutta kiitti silti niistä oli hyötyä ekana laukkapäivänä ;)

      • aang

        Kiva kuulla että kaikki sujui hyvin! :) nyt voit itse tukea ja rohkaista ekaa kertaa laukkaavia...


    • moooi

      Laukkaaminen on parasta, mitä tiedän. rohkeasti vain! laukan nosto on alussa hankalaa, mutta kyllä se siitä. olen laukannut eestinhevosella ilman satulaa ja se oli huippua. rauhoitu itse, ja aloita siitä. onnea

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe