Laudatur-hiket.. ok vai ei??

ärsyttääkö?

Mitä mieltä ootte näistä ka: yli 9.5 lukiolaisista?

Ärsyttääkö ku tyypit kuuluttaa: "Tästäki taas 10.. Se viime 10- oli kyl noloin..."
I
Onko oikein leuhkia jos itellä koulu menee hyvi?

Entä millasia keskiarvoja teillä on lukiossa?

Itselläni on 8.9...

13

445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laudatur

      Kaikki hyvin lukiossa pärjäävät eivät todellakaan leuhki saavutuksillaan, mutta onhan tietenkin niitäkin. Eihän se leuhkiminen mitenkään kovin arvostettavaa ole, mutta enpä siitä jaksa välittää. Toisaalta tuo sinun 8,9 on jo melko kova lukiossa. Itsellä on 8,6 ja se on luultavasti paras kavereista.

    • E:t

      Rehellisesti sanottuna en ole koskaan kuullut kenenkään "laudatur-hiken" kerskuvan yhtään millään, päinvastoin. Ilmeisesti oma menestys ja hyvyys on syytä kätkeä - hetihän sitä ruvetaan kadehtimaan ja mollaamaan no lifeksi. Oma keskiarvo on 8,7, mutta monilla kavereilla on yli 9,0. Reilua porukkaa ovat ja auttavaisia. Ei mitään lesoilua.

    • abi

      Yleensä hyvät eivät leuhki. Päinvastoin, yleensä hyvät saattavat tuntea kokeiden jälkeen olonsa epävarmaksi ja uskovat, että koe meni huonosti. Jotenkin minusta tuntuu, että olet vain kade ja otat asian leuhkimisena. Itseäni ärsyttävät enemmän henkilöt, jotka nauravat tai ilkkuvat toisen epäonnistumiselle vieläpä PÄIN NAAMAA. Ihan kuin asia ei tuntuisi jo valmiiksi pahalta henkilöstä, joka ei vain syystä tai toisesta päässyt omalle tasolleen.

    • uyt

      Keskiarvoni on yli tuon 9,5, mutta ei kukaan sitä tiedä - eivät edes vanhempani tai sisarukseni, koska inhottaisi, kun toiset rupeisivat pitämään minua jonain välkkynä, vaikka en oikeasti ole. Kympit kokeista ovat minulla äärimmäisen kovan työn takana. Päivittäin läksyjä 5 tuntia ja yhteen kokeeseen luen helposti yli 10 tuntia. Eikä mitään kavereita tai "sosiaalista elämää" viikonloppuisin, vaan esseitä ja tutkielmia.

      Mulla ei mitään hirveän läheisiä kavereita ole, mutta jos joku sattuu kysymään multa, mitä sain kokeesta, vastaan yleensä 9, vaikka olen saanut 10 jne. Ihmiset yleensä haluavat mukautua toisiin, eikä loistaa suorituksillaan, koska helposti ollaan kateellisia ja julmia. En kyllä tiedä kuka meidän kursseilla vetää kymppejä, koska kukaan ei niitä toitota.

      Sen sijaan kovaan ääneen puhutaan feilatuista kursseista ja miten ei olla taaskaan luettu tai tehty läksyjä. Must toi on hävettävää. Kertoa nyt kaikille, kuinka laiska on. Oon varma, että suurin osa noista alisuoriutujista vois vetää kymppejä, jos jaksais opiskella. Itse sain ehtoja yläasteella ja sain siirron erityiskouluun, joten tiedän kyllä, että mistä puhun.

      • econi

        itse asiassa ei kaikki voi vetää kymppejä koska lukiossa alkaa opettajat jo gaussin käyrillä arvostelemaan :)


      • Onko joku yrittänyt?
        econi kirjoitti:

        itse asiassa ei kaikki voi vetää kymppejä koska lukiossa alkaa opettajat jo gaussin käyrillä arvostelemaan :)

        Ainoastaan humanistit, jotka eivät ole opiskelleet tippaakaan tilastotiedettä, voivat kuvitella soveltavansa Gaussin käyrää lukioluokan kokoiseen ja laatuiseen otokseen.


      • humaaaanisti
        Onko joku yrittänyt? kirjoitti:

        Ainoastaan humanistit, jotka eivät ole opiskelleet tippaakaan tilastotiedettä, voivat kuvitella soveltavansa Gaussin käyrää lukioluokan kokoiseen ja laatuiseen otokseen.

        Älä nyt yleistä. Monet humanistit tajuavat kyllä jotain, vaikka eivät olisi opiskelleet tilastotiedettä - vai lasketaanko lyhyen matematiikan tilastotiedeosuus tähän? :) Gaussin käyrää ei edes yo-kokeissa sovelleta enää muuta kuin äidinkielessä ja englannissa varmuudella.


      • Onko joku yrittänyt?
        humaaaanisti kirjoitti:

        Älä nyt yleistä. Monet humanistit tajuavat kyllä jotain, vaikka eivät olisi opiskelleet tilastotiedettä - vai lasketaanko lyhyen matematiikan tilastotiedeosuus tähän? :) Gaussin käyrää ei edes yo-kokeissa sovelleta enää muuta kuin äidinkielessä ja englannissa varmuudella.

        Vastasin tuossa econin väitteeseen, että lukioissa sovellettaisiin arvioinnissa Gaussin käyrää. Ylioppilaskirjoitukset ovat aivan toinen juttu.


    • ei mitään hyötyä

      Ehkäpä kateellisten panettelua, että muka leuhkisivat. Itselläni ei ainakaan ole aikaa moiseen. Koulua ei käydä maineen takia, eivätkä arvosanat kerro koko totuutta. Itse opiskelen vain oppimisen ilosta ja omaa tulevaisuuttani varten.

      Keskiarvolla ei mielestäni ole mitään merkitystä. Harva jaksaa paneutua kaikkiin aineisiin vain keskiarvon vuoksi. Ihan ymmärrettävää-se olisi ihan turhaa.

    • econi

      lukion ka taisi olla 6,3. Ei paljoa kurssit kiinnostanu. Kirjoitin fysiikasta kemiasta matematiikasta ja enkusta M:t ja ÄI C.

      Pääsykokeille taloustieteitä menin sitten lukemaan.

    • nyt_jo

      Itse en lukioaikana törmännyt yhteenkään ihmiseen, joka olisi arvosanoillaan leuhkinut - tosiasioiden ("sain kympin") ei nimittäin ole leuhkimista. Jotenkin tuntuu, että porukkaa vaan kyrsii oma keskinkertaisuus, niin pitää muita sitten saada alemmas.

    • siis tosiaankin

      siis ite tiiän montaki jotka leuhkii arvosanoillaan, meiän lukios vähän eri meininki ku muualla vissiin.hyvistä arvosanoista puhutaan ja osa on varmasti kyllä valehdeltuja. taas ne joilla koulu ei ihan niin luista, pitää mielellään suun kiinni ja kuuntelee kateellisena :O

    • 44444444444444

      Jos joku mainitsee saaneensa kokeesta kympin, oletan henkilön olevan erittäin motivoitunut kyseisen aineen opiskelun suhteen, mikä on erittäin hyvä asia, jos minulta kysytään. En todellakaan tajua, miten joku voi kokea tällaisen leuhkimisena, mutta ehkä minun ei tarvitsekaan.

      Terveisin "laudatur-hikke" ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe