Ammattipätevyys koulu???

Tietämätön

Mitä jotkut on puhuneet että jos en syyskuuhun mennessä suorita 5 kurssia niin joudun puoleksi vuodeksi koulun penkille?? Mikä juttu tää? Minä kun luulin, että en saa ajaa sen jälkeen..

33

2010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kukaan--

      Itse mietin kans kun olen työttömänä,että millä ne kurssitukset saa maksetuksi ja kyllähän hiukan paljon harmitta kun abce kortti on lähes nollan arvoinen. Toinen juttu on viä ,että pääsis johonkin töihin. Täällä huudellaan jotta yritykset ne kurssit maksaa..NO kuka on valmis maksamaan mun kurssitus kulut ?

      • Jalasjärvi rules!

        Ei kukaan-- . jos olet työtön ja näkymät ovat vaikeat. No hakeudu
        aikuiskoulutuskeskusten kuljettajakursseille. Sieltä saat ammattipätevyyden
        ja harjoittelupaikka löytyy ja voi jopa jatkua ihan oikeana työsuhteena.
        Koulutuksen kautta varmimmin löytyy hyvä työpaikka.
        Ja mikä parasta on sitä toimintaa ei tarvitse kotona tuijotella seiniä.
        Eli haku päälle! Mitään siinä ei menetä päin vastoin.


      • rahtivako71

        Ota yhteys TE keskukseen ne hoitaa sulle kurssit jos niiden käymättömyys on este työllistymisestä näitä tietoja ei löydy suoraan netistä.


      • HÖPÖPÖÖÖ
        rahtivako71 kirjoitti:

        Ota yhteys TE keskukseen ne hoitaa sulle kurssit jos niiden käymättömyys on este työllistymisestä näitä tietoja ei löydy suoraan netistä.

        Ei hoida ainaskaan Lapin alueella.Sanovat vaan että maksa ite omat kulusi.Näin on.


    • Z19

      Voi Tietämätön,ota nyt selvää vaikka JAKK tai vastaavasta!Jos oot noin ulkona
      niin seuraa vähän enemmän missä mennään.
      Nykyään ketkä hakee kuljettajia töihin vaatii että direktiivipäivät tulee olla käytynä.
      Nyt ottamaan selvää asioista,täällä on turha selvittää niitä.Keväällä on paras aika
      päästä töihin,nyt täytyy olla asialla!!PK seusulla ainakin on kysyntää...

    • Filosofi Ylppö

      syyskuun jälkeen ei saa toimia kuljettajana mikäli pätevyyskurssit ei ole
      suoritettu. Mihinkään puolen vuoden koulutukseen ei tarvitse lähteä.
      Riittää ,että suoritat nämä 5 koulutuspäivää x 7 kpl. Ratkaisevaa on
      se milloin olet saanut ajokortin. Jos en väärin muista niin 2009 vuosi
      ratkaisee riittääkö 5 x7 vai pitääkö opiskella enemmän.

      Olisi hyvä jos työttömille suotaisiin nämä kurssit ilmaiseksi ns.
      työhön valmentamiskurssina. Siinä olisi politikoilla hyvä
      mahdollisuus tehdä järkipäätös.Kerrankin ei olisi mitään
      työvoimapoliittista potaskaa vaan asiaa.
      Trafin sivuilta ja palvelunumeroista saat kyllä varmat vastaukset
      sinua askarruttaviin kysymyksiin.

      • Tietämätön

        Tiedän kyllä että en saa toimia kuljettajana syyskuun jälkeen. Sain kuorma-auton kortin juuri ennen kuin se lakimuutos tuli voimaan. Nyt kiinnostaisi tietää pitääkö alkaa pitämään kiirettä niiden kurssien suhteen. 2 kurssia olen käynyt. Mitä tapahtuu jos käyn viimeisen kurssin syyskuun jälkeen? Joudunko siis jonnekin ammattikouluun puoleksi vuodeksi?


      • matsonation
        Tietämätön kirjoitti:

        Tiedän kyllä että en saa toimia kuljettajana syyskuun jälkeen. Sain kuorma-auton kortin juuri ennen kuin se lakimuutos tuli voimaan. Nyt kiinnostaisi tietää pitääkö alkaa pitämään kiirettä niiden kurssien suhteen. 2 kurssia olen käynyt. Mitä tapahtuu jos käyn viimeisen kurssin syyskuun jälkeen? Joudunko siis jonnekin ammattikouluun puoleksi vuodeksi?

        Tuosta löytyy vastaus kysymykseesi, joten käy kurssit rauhassa ja aja ammattipätevyyden vaatimaa ajoa vasta sen jälkeen, kun olet kortin siihen saanut. Ammattikouluun et joudu.

        "Opetus on saatava sen ammattipätevyyden voimassaolojakson aikana, jonka jatkamiseksi jatkokoulutus suoritetaan tai, jos ammattipätevyyden voimassaolo on lakannut, ammattipätevyyskortin tai ajokorttimerkinnän hakemista edeltävän viiden vuoden aikana."

        Kuljettajan laiminlyödessä ammattipätevyyden voimassaolon jatkamisen olisi hänen ennen ajojen suorittamista saatava jatkokoulutus ja hankittava uusi pätevyyden osoittava asiakirja. Aiemman kelpoisuuden voimassa ollessa saadusta opetuksesta voitaisiin tällöin hyvittää se osa, joka olisi saatu tarkastelua edeltävän viiden vuoden aikana.


    • Odotellessa

      Eikähän se mee niin vaikka ammattipätevyys päättyy johonkin päivämäärään niin ei se mitään muuta .Käy 5 kurssipäivää sitten kun huvittaa eikä mitään todistuksia enää tarvita . Kurssituksista menee tietö trafiin ja sit homma kunnossa. Itse pidän tässä muutaman vuoden ajopaussin kyseisen päiväyksen takia. Jos viisaus voittaa turhat jatkokoulutukset poistuvat.

      • kärsivällisyyttä

        Viisas päätös,mitä vähempi kouluttaudutte ,sitä paremmat mahdollisuudet teillä on tulevaisuudessa saada töitä paremmalla palkalla.Tarjonnan puute lisää kysyntää ja nostaa aina hintoja,

        jos teillä ei ole vakio työpaikkaa kannattaa odottaa ja seurata tilannetta, eikä missään nimessä lähteä kouluttautumaan,vaikka oppilaitokset tyrkyttäisivät kuinka koulutuksia.

        Kärsivällisyys palkitaan kuljettaja pulana ja te olette voittajia. Voitte kouluttautua ihan hyvin myöhemminkin ja silloin olette asemassa ,jossa pystytte neuvottelemaan paramman palkan.


    • Odotellessa

      Ei oo käynyt mieleskään kyseinen hölönpöly kouluttaminen. Onhan se hyvä asia kun tulee kuskipula niin lakia muutetaan niin ,että ajokortilla saa taas ajaa. Ja jos ei niin muut vaatikaa älytööntä palkkaa. Voitte kiittää kaltaisiani.

    • regge

      Koulutuksista:

      10.9. mennessä pitää olla ammattipätevyyden jatkokoulutukset suoritettuna. Muutoin ajaminen kaikessa kaupallisessa liikenteessä loppuu. Kortista ajokorttiluokka ei katoa mihinkään.

      Ennen vuotta 2009 korttinsa saaneet ovat laissa saaneet ammattipätevyyden "kokemuksen" perusteella. Sen jälkeen ammattimaiseen liikenteeseen tulijoilta edellytetään perustason ammattipätevyys.

      Jatkokoulutusvelvollisuus on siis olemassa ja ammattipätevyyden saa kuntoon viidellä 7 tunnin päivällä, joista vähintään yhden tulee olla ennakoivan ajon koulutusta.

      14.4. jälkeen ei muuten saa enää ensiapupäivistä (hätäensiavut, tai kaksipäiväiset ensiavut) SPR:n ensiapukortteja. SPR löi sille stopin.

    • filosofi pylkkö

      Ihan uskomatonta.Kun luen näitä juttuja ja muitakin asiaa koskevia juttuja.
      Päätelmäni on ettei tästä kuljettajien koulutusasiasta ole tiedoitettu riittävästi.
      Ja ajoissa nimenomaan. Olisiko ollut valtiovallan eli Trafin ollut suuri vaiva
      lähettää kaikille ABC ja ABCE ja ABCD kortin haltioille kirje jossa olisi kerrottu
      seikkaperäisesti koko koulutusdirektiiviasia. Näin kun olisi toimittu niin ei olisi
      niin paljon kysymyksiä ilmassa? Oletteko samaa mieltä.

      Hyvänä lisänä olisi ollut hyvä mainita kuka nämä koulutukset maksaa ja jos on
      työtön miten nämä koulutukset saa ilmaiseksi.

      Ehkä tämä kaikki olisi ollut liikaa vaatia valtiolta ????

      • eöklethkltr

        kyllä asiasta on tietoa ollut tarjolla aivan riittävästi, siitä ei nyt ole kyse. vaan kyse on siitä kun työnantajat eivät ole niitä koututuspäiviä hankkineet kuljettajilleen. työehtosopimuksessa lukee aivan selvällä suomen kielellä kuka maksaa koulutukset ja miten toimitaan kustannuksien kanssa jos työsuhde päättyy "liian aikaisin".

        siellä kurssin aluksi yleensä on käyty läpi miten ja miksi näitä koulutuksia kuuluu järjestää ja mieltä painavia kysymyksiäkin on saanut esittää koko direktiivistä.

        tuo työttömien koulutukset ovat sitten asia erikseen, mutta eiköhän ne asiat kuulu aivan jollekkin muulle virastolle kuin trafille.

        kyseistä kirjettä minä en sitten olisi saanut ollenkaan kun sitä A:ta ei löydy minun kortistani vaikka siellä kaikki muut kirjaimet ovatkin.


    • lobo

      Mikä olisi ollut riittävä tiedotus. Kyllä siitä on vuosikaudet jo hölisty siellä sun täällä. Jos ei sen vertaa ole oma-aloitteisuutta ,että ottaa selvää, niin miten helvetissä lainkaan pärjäätte elämässä !! Netistä on löytynyt tarvittavat tiedot jo vuosia. Nyt sitten aletaan itkemään kun aikaraja tulee vastaan. Tallinnasta on kyllä tulijoita, että siinäpä makoilette ja odotatte palkkojen nousua.

    • Näin se vain on.

      Monella kortin omaavalla käy näin. Taskussa esim ABCE kortti työpaikkana esim varastomies. No niin kuka maksaa jatkokoulutuksen kun työpaikalla ei tarvita kuljettajia. Nämä ajokortin omaavat jäävät tyhjän päälle eli ei kursseille mene ,jos ei sitten itse vapaaehtoisesti ota töistä vapaata ja maksa omia pätevyyksiä. Itsellä on juuri tälläinen tilanne. Haluaisin , että kortti oikeuttaisi tulevaisuudessakin ajamaan jospa joskus tarttis. Kysynkin onko maksajia. Ei ainakaan yritykseni jossa olen töissä maksa , että loikoilen koulussa hölönpölyä kuuntelemassa.

    • Tietenkin itse

      Ei millään alalla makseta toisen alan koulutuksia.

    • Asiata on kyllä tiedotettu monenkin kanavan kautta vuodesta 2006 lähtien. Lakihan (273/2007) tuli voimaan 2007.
      Mielenkiintosta on nähdä sitten verottajan tulinnat niiden osalta, jotka käyvät koulutksia urakalla... verovähennysoikeus kun koskee maksimissaan kolmea päivää vuodessa...

    • Huhheli

      Mitä kuulkaa se tiedottaminen tyhymää lakia muuttaa ? Laitetaan yhteiskunta maksamaan kurssit ja kulut niin kyllä on tulioota, mutta kun omasta taskusta heittää 5 vuoren välei 1000€ niin kyllä sapettaa. Moni vastaa , että työnantaja maksaa...aika harvassa paikassa näin on. Sitten vielä toiset puu hinnasta .....On se kallista vaikka kuinka päin laskee 5 päivän hölönpöly kun homman taatusti osaa.Se joka kursseilla jotain oppii niin sen ei saisi olla alalla ollenkaan !

      • TES-mies

        hölynpölyä ne kurssit on sitä ei käy kiistäminen, mutta toistaiseksi niiden kanssa on vain elettävä ja koulun penkkiä kulutettava jos meinaa kuskina jatkossa toimia.

        ne kurssit maksaa työnantaja aivan jokaisessa kuljetusliikkkeessä ja tämä fakta on ihan yleisitovassa työehtosopimuksessa. jos ei joku maksa niin sitten pitää laittaa syyskuussa rattaat seis kunnes oppivat maksamaan kurssit ja ne ovat myös sitten palkallisia päiviä.


      • ehkä vähemmistöä....
        TES-mies kirjoitti:

        hölynpölyä ne kurssit on sitä ei käy kiistäminen, mutta toistaiseksi niiden kanssa on vain elettävä ja koulun penkkiä kulutettava jos meinaa kuskina jatkossa toimia.

        ne kurssit maksaa työnantaja aivan jokaisessa kuljetusliikkkeessä ja tämä fakta on ihan yleisitovassa työehtosopimuksessa. jos ei joku maksa niin sitten pitää laittaa syyskuussa rattaat seis kunnes oppivat maksamaan kurssit ja ne ovat myös sitten palkallisia päiviä.

        Minun työnantaja joka ei ole kuljetusyrittäjä on SKAL:n kanssa sopinut
        koulutukset jo heti kun se oli mahdollista ja ne myös aloitettiin 6 vuotta
        sitten. Kortit odottavat noutamista. Myös varastomiehet joilla ABC kortti ja muutkin
        halukkaat ABC kortin omistajat(työntekijät) saivat suorittaa ammattipätevyyden.
        Työnantajani mielestä koulutus kannattaa aina ja siihen kannattaa panostaa.
        Porukka tosi tyytyväistä. Ikävä kyllä näin ei menetellä joka puolella Suomea.


    • Uusinta

      No nyt on sitten pian kiire kouluttaa uusiksi jos niin aikaisin on halunnut koulunpenkille.

      • ehkä vähemmistöä

        Vain tyhmä firma jättää koulutukset viime tippaa/viimeiseen vuoteen.
        Ammattipätevyys astuu kuitenkin kaikilla voimaan 15.9.2014 ja bussikuskeilla
        jo viime vuoden vastaavana päivänä. Tärkeä asia tässä hommassa oli se
        ettei mennyt anomaan korttia ennen maaliskuuta. Ja nyt kaikki anokaa
        kortti ajoissa ennen syyskuuta jotta se kortti on varmasti taskussa
        15.9 jolloin sitä saatellaan kysellä harvase päivä tuolla teillä ja turuilla.


    • mats....

      Ei ole kiire, koska 10.9.2014 päättyvää ammattipätevyyttä jatkettaessa kelpaavat 10.9.2007 - 10.9.2014 käydyt jatkokoulutuspäivät.

    • Muutos tulossa

      Aina innokaat töppää. Pian eu .ssa huomataan ,että hölmööllä lailla mailma pysähtyy.

      • filosofi pylkkö

        Itäeuroopan hemmot ne vaan on suorittaneet kortin jo paljon aiemmin.
        Virolaisilla on kortit olleet taskussa jo vuosia. Eli jos alkaa pysähtyä niin
        veljeskansa ja Puolalaiset tulevat auttamaan . Ikävä kyllä.


    • Juudas priest

      Tämän viestiketjun aloittajalle. Jos varma duunipaikka aukeaa. niin menet
      pankin johtajan/neidin juttusille ja haet lainan opiskeluun sinulle sopivalla
      maksuaikataululla. Sen jälkeen istut viikon (5x 7 tuntia )pulpetissa ja vot
      ammattipätevyys on voimassa ja ei kun tienpäälle.
      Ilmaiskurssejakin on jaossa työttömyyskoulutuksen kautta.
      Tästä asiasta on moni puhunut näillä keskustelufoorumeilla.
      Se nyt on vaan niin kuin kaikissa asioissa. Pitää ryhdistäytyä ja alkaa
      toimia tavoitteen eteen. Ala kuin ala niin aina pitää opiskella jotta voi
      toimia ammatissa. Pitkällä tähtäimellä ammatin arvostus nousee
      kun ilman koulutusta ei voi toimia alalla.Suomeksi=myös palkat nousee

    • Honolulu

      Täs tulee käymään kuin vanhojen omakotitalojen energiatodistukselle. Järki voittaa ja kuskin pätevyys katsotaan autokoulussa.

      • Filosofi-Pylkkö

        Hyvä vertaus ,mutta huti Vanha omakotitalo ehkä remontoijan unelma....
        Kuskien ammattipätevyys isobisnes koko eu-alueella. Ei siitä kyllä
        luovuta. Sillähän on työllistävä vaikutus.Varsinkin kun Suomi tulee
        vähän jälkijunassa mukaan. Itä-blokinmailla homma hoidettu jo aiemmin.
        Tiesittekö ,että liikennelupaan vaadittava koulutus joka täällä kestää
        4 viikkoa ja maksaa 1500 eur. Voi suorittaa esim Kroatiassa viikossa.
        Ja se on ihan pätevä todistus koko eu:n alueeella. Jos haluatte säästää
        niin ei muuta kuin kieliä opiskelemaan. On tämä niin yhdenvertaista
        että......Kroatialainen ystäväni kävi suorittamassa tutkinnon ja samalla
        moikkasi sukulaisia ja nyt on jo liikenneluvat tilauksessa.Nopeat syö hitaat.


    • Pätevä

      Olis kiva tietää kannattaako jatkokoulutuksia muut kuin niiden opettajat jos niitä siksi voi kutsua. Mä luulen, että heidät pitäis ensin jatkokoulutta aluksi vaikka 2 vuoden välein, että osais jotain neuvoa esim köyden sironnasta jne. Tämä nimi ammattipätevyys on ihan hanurista. Mä luulen ettei yhdestä ainoastakaan tule sen pätevempää kuin mitä he ovat jo tällä hetkellä ja jos muutaman tunnin maleskinnalla tulis päteväks niin olishan se jo ihan hauskaa. Tämä on rahastusta.

      • kjbjhvghc

        tässä ammattipätevyydessä ei ole mitään muuta hyvää kuin se että nämä eläkepapat hyvinkin suurella todennäköisuudella karsiutuvat pois seasta. eiköhän niihin urheiluseuran talkoisiin ym. löydy nuorempiakin kuskeja ajamaan tarvittaessa. tosin sama tulos olisi saatu ottamalla ne isojen ajokorttiluokat pois eläkkeelle jäädessä, mutta kun ei sitten olisi voitu näin rahastaa.


    • Hirastuneita.

      Tuos oli muuten paljon perää olikohan nyt aika siis kouluttaa yli 60 vuotiaita ja siihen jotenkin voisin ymmärtää muutaman tunnin koulutuksen, että pystyvät ajamaan sitä nopeuden sallimaa nopeutta ettei ole tientukkona. Alinopeudesta on ja aiheutuu enemmän vaaratilanteita kun pienestä ylinopeudesta, sillä autot joutuvat jatkuvasti ohittelemaan jne... papat ja mammat kouluun muut hoitakoon hommia ilman hölönpölyä. Tai antakoon kuorma-autokortin vapaaehtoisesti pois.

    • Papparaisen kaveri

      Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin moni eläkkeelle jäänyt on pyytänyt
      ottamaan ABC ja ABCE pois kortista jotta ei tarvitse jatkuvasti rampata
      lääkärin tarkastuksissa . Ovat tuumanneet että ABe riittää . Ajo on ajettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe