Vielä kerran kaksospojista

Selailin nettiä

Miksiköhän kumpikaan pojista ei missään vaiheessa huutanut apua isältä tai äidiltä? Sen sijaan he vain huusivat ja kiroilivat?

64

271

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei mentalisti

      Sinun pitäisi varmaan kysyä heiltä.

    • Samaa miettivä

      Niinpä.

    • Isi & äippä

      Normaali lapsi hakee turvaa vanhemmistaan.

      • Näin se on

        Niinkuin tekivät nämä kaksoset. He hakivat turvaa omasta kodistaan, jossa siis olivat "isi & äippä.


      • Ammattikasvattaja
        Näin se on kirjoitti:

        Niinkuin tekivät nämä kaksoset. He hakivat turvaa omasta kodistaan, jossa siis olivat "isi & äippä.

        Se, mikä minuakin askarruttaa on juuri se, etteivät lapset kertaakaan videolla huuda isää tai äitiä. Kyseessä ovat kuitenkin pienehköt pojat. Normireaktiota ei tule, vaan sen tilalla ovat kiroilu ja raivo. Tuon ikäiset lapset kyllä useimmiten hakevat turvaa vanhemmistaan ihan SANALLISESTI.


      • Ammattiauttaja1
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Se, mikä minuakin askarruttaa on juuri se, etteivät lapset kertaakaan videolla huuda isää tai äitiä. Kyseessä ovat kuitenkin pienehköt pojat. Normireaktiota ei tule, vaan sen tilalla ovat kiroilu ja raivo. Tuon ikäiset lapset kyllä useimmiten hakevat turvaa vanhemmistaan ihan SANALLISESTI.

        Olisivatko pojat oppineet toimintatavan sijaishuoltopaikassa?


    • tällainen kokemus

      Kyllä lapset tietävät tuossa tilanteessa, että vanhemmat eivät voi tehdä mitään. Vanhempien on parasta pitää suunsa kiinni seisoa liikkumattomina, se on parasta, mitä he voivat lapsen auttamiseksi tehdä tuossa vaiheessa.

      Koska pojat olivat karkureissulla niin ihan varmasti väkisin takaisin hakua oli käsitelty ennakkoon lasten kanssa, vaikka lapset tietysti viimeiseen asti toivoivat, että niin ei tapahtuisi.

      Minä en palauttanut lasta enää lopulta hirveään laitokseen.
      Vein hänet sen sijaan keskussairaalan lasten psykiatrian päivystykseen, josta lääkäri kirjoitti lapsen kanssa käydyn keskustelun jälkeen muutaman päivän kotilomaa tilanteen selvittelyn ajaksi.

      Silloin oli viikonloppu ja heti maanantaina aamulla kun sossutoimisto aukeni, sain sossun puhelimeen ja kerroin hänelle tilanteesta.
      Sossu antoi heti luvan, että lapsi saa jäädä lopullisesti kotiin.

      Se tuntui laitoksen uhittelun ja uhkailun jälkeen aivan uskomattomalle ja sossupuhelun jälkeen pohdin hetken hiljaa itsekseni, että voiko raivohullu laitos jotenkin yrittää kumota sossun päätöksen. Kyllä he yrittivät kumota sitä, mutta eivät onnistuneet, sossun sana voitti.

      Vakuutin lapselle heti ensimmäisestä sossupuhelusta alkaen, että hänen ei tarvitse pelätä enää laitokseen menoa, koska sitä hän pelkäsi aivan mielettömästi.

      Mitkään rauhoitteluyrityksen eivät rauhoittaneet lasta, hänet oli peloteltu laitoksessa niin ja siellähän mitätöitiin lapsille heidän vanhempansa. Eräällekin itkevälle tytölle, kenelle hoitaja ilkeili ja lapsi uhkasi kerto isälleen hoitajasta, niin ukko oli ilkkunut, että "Ei sinun isä meille mitään mahda, sun isäs on vaan sellanen rääpäle."

      Ja lapsia uhkailtiin koko ajan kertomasta vanhemmille, mitä laitoksessa tapahtuu, sen sanoi omahoitaja lapselle jopa minun kuulteni. Tai tarkkaan ottaen kielto kuului niin, että kenellekään laitoksen ulkopuolisille ei saa kertoa, mitä siellä tapahtuu.

      Kun ihmettelin kieltoa hoitajalla, hän selitti, että "lapset ovat niin kovia sepittelemään kaikenlaista, että niistä tulee vain ikäviä väärinkäsityksiä ja välien selvittelyjä. Niin älä sinäkään usko, jos lapsi puhuu täältä jotakin." Hälytyskellot soivat korvissani lujaa, mutta olin hiljaa.

      Tätä taustaa vasten oli edellä kerrottu uhkaus toiselta lapselta isälle kertomisesta tosi uhkarohkeaa, ikään kuin lapsen viimeinen oljenkorsi, vaikka lapset tiesivät, että joka ainut ulkopuoliselle kertominen kostetaan lapselle tavalla tai toisella, tavallisin kosto oli lapsen satuttaminen jollain tavalla.

      Sen jälkeen kun hoitaja ensimmäisen kerran ei voinut hillitä itseään, vaan satutti lasta minun silmieni edessä, uskoin ilman pienintäkään epäilyn häivää joka ainoan sanan, mitä lapseni laitoksesta kertoi. Ja eihän lapsi nyt hyvänen aika suotta ala hysteerisesti pelkäämään ketään ihmistä, mutta omahoitajaansa hän pelkäsi.

      Jos siis lapset uhkasivat kertoa ulkopuolisille, heille mitätöitiin kaikki muut tahot sossua ja vanhempia myöten, lapset saatiin uskomaan, että laitos on ylivoimainen kaikkia vastaan, kukaan ei heille mitään mahda, lapset eivät pääse sieltä pois, karata ei kannata ja jos ei tule lomalta takaisin, haitaan väkipakolla takaisin laitokseen ja poliisit auttavat heitä.

      Tämä oli aivopesty lapsiin niin, että tuon puhelimessa sossun antaman lupauksen jälkeen, että lapsi saa jäädä lopullisesti kotiin, oli lähes mahdotonta saada lasta rauhoittumaan pelosta laitosta ja väkisin takaisin hakua kohtaan. Vaikka lapsi muuten uskoi ja luotti minuun kuin kivimuuriin, mutta laitoksessa lapset saatiin uskomaan, että vanhemmista ei ole heitä vastaan mihinkään.

      Lapsi oli ollut kotilomalla kaikki viikonloput ja viimeiset paluut laitokseen olivat aivan hirveitä. Laitokseen lähtöaika oli aina klo 18 illalla ja viimeisinä lomina lapsi alkoi itkeä jo tunteja ennen, että "Älä äiti rakas vie minua sinne" ja kun osaston lukittu ovi avattiin sain nostaa lapsen väkisin sisäpuolelle, enkä lähtöhetkellä meinannut saada huutavaa lasta irroitetuksi millään itsestäni. Oma sydän siinä riekaleiksi revittiin, mutta se oli pakko tehdä, koska poliisikyydityshän tuossa tilanteessa on vanhempienkin pahin pelko.

      Kun vihdoin viimeisenä lomaviikonloppuna menimme psykiatrian päivystykseen, oli se minullekin viimeinen oljenkorsi tilanteen ratkaisuun. Mutta oli pakko luottaa päivystävän psykiatrin inhimillisyyteen, että eihän kukaan aikuinen voi hylätä terveydenhoitoviranomaisena inhimillisyyttään kun näkee lapsen ja kuulee häntä.

      Inhimillisyys voitti ja säästyimme poliisipakkokyyditksiltä, mutta voin hyvin samaistua tuohon videon tilanteeseen, että jos lapsi olisi haettu väkisin, niin tilanne olisi todennäköisesti ollut meilläkin tuon videon kaltainen. Kyllä lapset tietävät tuossa tilanteessa, että vanhemmat eivät pysty siinä mitään tekemään ja vähintä, mitä siinä lapsen eteen tehdä voi, on olla tekemättä mitään.

      Jos jollain herää tapauksen yksityiskohdista jotain kysymyksiä, niin vastaan mielelläni, mutta kovin usein en koneella käy.

      • pelotonko?

        Meillä meni asiat silleen, että lastani kiusattiin laitoksessa.. Otin asian puheeksi monta kertaa hoitajan kanssa. Noh hän vain naurahteli ja sanoi, että kylläpäs sinun lapsesi nyt keksii noita valheita.
        Tätä kesti ainakin yli 6kk. ja aina kotilomilta takaisin vietäessä lapsi rupesi itkemään, eikä olisi uskaltanut palata takaisin laitokseen, koska hoitajat kiusaa.
        Pyysin sitten kerran mukaani lapsen kummisedän, joka sattuimoisin käyttää "mustia liivejä".
        Tämä kiusaava hoitaja ei ollut ottanut minua todesta, kun sanoin, että nyt se kiusaaminen loppuu. Vetosi vain , että "kyllä täällä kuria pitää olla".
        Kävimme siis kummisedän kanssa hakemassa lapsen kotilomalle, jonka luonnollisesti tämä kiusaava hoitaja "luovutti", no lapsen kummisedän ( ja liivit) nähtyään veti naamalleen aika totisen ja pelästyneen ilmeen. Kummisetä totesi siihen, että "ei varmaankaan tässä laitoksessa kukaan kiusaa enää kummilastani koskaan"
        Siihen selvästi paniikissa oleva hoitaja vastasi vain, että Asia selvä! Ei ole sen jälkeen kukaan enää kiusannut lastani kyseisessä laitoksessa (eikä kyllä muuallakaan) :)
        Eli jos lastanne kiusataan ja hakataan laitoksessa, niin suhteilla se saadaan erittäin helposti loppumaan, ilman minkäänlaista uhkailua :)


      • Lasten kohtalo

        Ei meidän lapset tuossa tilanteessa olisi tietäneet, etteivät he voi huutaa vanhempiaan avuksi. Heille olisi normaali reaktio ollut huutaa äitiä ja lujaa ja niin jokainen turvallisessa kodissa, hyvin huolehdittu lapsi tekee aivan vaistolla. Itsekin olen herännyt painajaiseen ja huutanut äitiä, vaikka olen keski-ikäinen äiti-ihminen itsekin. :)

        "Kyllä lapset tietävät tuossa tilanteessa, että vanhemmat eivät voi tehdä mitään. Vanhempien on parasta pitää suunsa kiinni seisoa liikkumattomina, se on parasta, mitä he voivat lapsen auttamiseksi tehdä tuossa vaiheessa."


      • VallankumousTarvitaa

        Vain poliisivaltiossa voidaan toimia näin. Vapaita ihmisiä vainoavat ne, joiden palkka maksetaan yhteisestä kassasta.

        Milloin valtio lakkasi palvelemasta ihmisiä ja ihmisistä tuli näin kaikkitietävien hirviöiden pelinappuloita?


    • Ammattikasvattaja

      Tuon ikäiset lapset EIVÄT todellakaan tiedä, miten tilanteessa käyttäydytään. Poikien raivo ja kiroilu kertoo omaa karua kieltään.

      Isän tavoite oli käyttää julkisuutta lyömäaseena ja uhkana tilanteessa. Lasten etu ei ollut hänen tavoitteensa. Aikanaan näemme, miten paljon hyötyä toiminnasta oli.

    • tällainen kokemus

      Eiväthän ne pelkäävät lapset yleensä tiedäkään, miten käyttäytyä, pelko lamauttaa täysin tilanteen hallinnan. Jos lapsi raivoaa ja kiroilee se ei sentään liene huostaanottoperuste.

      Jos lasta lyödään laitoksessa, niin olisin minäkin voinut käyttää julkisuutta lyömäaseena lapsen lyöjää kohtaan, jos tilanne ei olisi muuten ratkennut.

      Kyllä tuosta moni on sanonut, joka ei ls-toiminnasta mitään tiedä, että aivan hirveää lapsen repimistä viranomaisilta. Eihän taviskansalaiset yleensä tiedäkään, mihin kaikkeen lapset pahimmillaan lasten"suojelun" nimissä pakotetaan.

      Ei lasten pelko tyhjästä ole tuossa videotapauksessakaan syntynyt, kyllä siihen on syynsä, miksi he noin hirveästi laitokseen menoa kohtaan raivoavat.

      Niin vastusti minunkin lapseni eikä kyse ollut sijaishuollossa asetettujen rajojen laitosta, että se olisi ollut uutta lapselle, kyllä hänellä rajat ovat olleet aina kotonakin.

      Kyllä näiden tapausten julkitulosta aina hyötyä on, ei normi aikuinen kertakaikkiaan pysty hyväksymään lasten tuollaista kohtelua.

      • Ammattikasvattaja

        Olet ilmeisesti seuraillut eri keskusteluja kuin minä ha puhunut aivan erilaisten ihmisten kanssa. Niissä nettikeskusteluissa joita olen asian tiimoilta vilkaissut, enemmistö ei ole ymmärtänyt isän toimia. Ihmettelyä on herättänyt juuri esim. se, etteivät pojat turvaudu vanhempiinsa. Ainoat keskustelut, joissa isää laajemmin on ymmärretty, löytyvät juuri niistä blogeista ja sivustoista, jotka videota levittävät.

        Tuttavapiirissäni yksikään ihminen ei myöskään ole tehnyt muuta kuin taivastellut isän toilailua.

        Tästä jutusta nettikeskustelijoifen enemmistö tietää vain sen, mitä julkisuudessa on puhuttu. Kuten tavallista, esille ei tule se viranomaisten näkemys. Vanhemmat saavat toitottaa omia mielipiteitään mennen tullen vaikkapa Hymyn kaltaisissa "laatulehdissä", mutta mitään todellista luvaa ei siitä muodostu.

        Parikymmentä vuotta lasten kanssa työtä on opettanut minulle jotakin siitä, miten lapset eri tilanteissa käyttäytyvät. Raivokin sopii joihinkin tilanteisiin, mutta niissä tilanteissa vanhempien enemmistö pyrkii lapsiaan rauhoittamaan eikä mutkistamaan tilannetta. Toki on niin, että kaikkein fiksuin väestönosa harvemmin päästää tilannetta tuon tyyppiselsi pahenemaankaan.

        Isän asenne oli ja ilmeisesti edelleenkin on minusta mielenkiintoinen. Hän pyrki käyttämään videota pelotteena ja keinona tavallaan kiristää viranomaisia. Otetaan siis video esille, kun muu ei auta? Sitä hän ei ilmeisesti ole tippaakaan pohtinit, mitä seurauksia vaikkapa perheen muille lapsille jutusta on. Muiden lasten etu ilmeisesti ei kiinnosta? Videolla äitiä kiinnosti eniten perheen koira.

        Loppujen lopuksi, jotta voisimme lopullisia tuomioita asiasta lausua, meidän oitäisi tietää asiasta enemmän. Aikanaan juttu johonkin suuntaan selviää. Sitä epäilen, oliko videosta jutun kannalta muuta kuin haittaa.


    • a-kasvikselle

      Kirjoituksessasi ei ole totta muuta kuin loppu eli sinun laisesi toitottajan pitäisi nimenomaan tietää asiasta enemmän.

      Täysi puupäinen ymmärtämättömyytesi roiskuu seinille asti jo siinäkin että sinä vertaat tuota tilannetta NORMAALIELÄMÄN tilanteisiin, vaikka se on kaukana siitä. Vain pelkkä itsekeskeinen ääliö ei tajua, että tuosta on normaalitilanne kaukana ja lasten käytös sen mukaista.

      Ei tuollaista voi ymmärtää kuin sellainen ihminen, joka on sen kokenut, mutta sinä et tajua sen vertaa, että pitäisit edes pääsi kiinni.

      Joku oli aiemmin leimannut sinut narsistiksi, oma käytöksesi pakottaa minutkin kallistumaan samalle kannalle. Sinun ainut motiivisi roikkua täällä, on huostaanottovanhempien ja meidän mielipiteidemme lyttääminen, ei mitään muuta.

      Ei tuossa ole enää kyse ERILAISTEN mielipiteiden esittämisestä, sen voisi toki tehdä hillitymmin ja hallitummin, mutta sitähän sinä et halua, koska halusi on vain loukata, hallita, mitätöidä ja alistaa toiset mielipiteitä myöten. Narsistin kanssa ei ole hyvä olla asioista eri mieltä, joten ymmärrän siinä mielessä "tuttavapiiriäsi" oikein hyvin.

      Toinen ryhmä ovat tietysti ala-arvoisten laitosten omistajat, jotka hehkuttavat lapsiin kohdistettua väkivaltaa kaikissa tilanteissa ja suosivat sitä valheellisesti "lapsen edun" nimissä.

      Edellinen tarkoitti varmaan - kuten minäkin - tavallisia normaalisuomalaisia, jotka eivät lastensuojelusta paljoa tiedä, heidän asenteensa on ollut yksipuolisen tuomitseva. Ei mikään tilanne oikeuta viranomaisia tuollaiseen lasten pakkorepimiseen, on raukkamaista puolustella sitä!

      Jos tippaakaan ajattelisit lasten parasta, vaatisit puolueetonta tutkijaryhmää paneutumaan tuohonkin tapaukseen, mutta lasten edusta sinä viis veisaat, sinä vain haukut heidän vanhempansa ja mielestäsi "väärien" mielipiteiden esittäjät.

      Perheen muita lapsia ei videon julkitulo satuta tippaakaan enempää kuin sisarusten repimisen näkeminen, mutta oikean oikeuden toteutuminen palauttaisi heille takaisin sen turvallisuuden tunteen, jonka he viranomaismielivallan näkemisessä ovat menettäneet.

      Roskalehdetkin tekevät enemmän lasten parhaaksi kuin joku luonnevammainen hirviö, joka purkaa järjetöntä raivoaan ainoastaan lasten vanhempiin.

      • Ammattikasvattaja

        Surullista, että olet niin täynnä raivoa. Kuusi ensimmäistä kappaletta täynnä sitä.

        Vanhemmat ovat niin tuossa tapauksessa kuin yleensäkin vastuussa niistä tunteista, joita tapahtumat herättävät. Heidän tehtävänsä on minimoida vahingot ja kertoa lapsille mitä tapahtui ja miksi, niin tarkasti kuin vain voivat. Lapset ymmärtävät asioita iästään ja kypsyydestään riippuen.

        Se, että tapahtumat tuohon pisteeseen menivät, ei ole yksinomaan viranomaisten syytä. Oma osuutensa on vanhemmillakin. Sitä emme tiedä, miten tapahtumat muihin vaikuttivat. Se, seuraako tapahtuneesta myöhemmin esim. kiusaamista tai vieläkin suurempia ongelmia, jää nähtäväksi. Jäljet epäilemättä jäivät myös noudettuihin poikiin.

        Julkisuuden kautta tapahtumat epäilemättä tutkitaan tarkasti. Siinä eivät minun toiveeni auta. Aikanaan siis näemme, mitä tapahtuu.


      • tuskinpa
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Surullista, että olet niin täynnä raivoa. Kuusi ensimmäistä kappaletta täynnä sitä.

        Vanhemmat ovat niin tuossa tapauksessa kuin yleensäkin vastuussa niistä tunteista, joita tapahtumat herättävät. Heidän tehtävänsä on minimoida vahingot ja kertoa lapsille mitä tapahtui ja miksi, niin tarkasti kuin vain voivat. Lapset ymmärtävät asioita iästään ja kypsyydestään riippuen.

        Se, että tapahtumat tuohon pisteeseen menivät, ei ole yksinomaan viranomaisten syytä. Oma osuutensa on vanhemmillakin. Sitä emme tiedä, miten tapahtumat muihin vaikuttivat. Se, seuraako tapahtuneesta myöhemmin esim. kiusaamista tai vieläkin suurempia ongelmia, jää nähtäväksi. Jäljet epäilemättä jäivät myös noudettuihin poikiin.

        Julkisuuden kautta tapahtumat epäilemättä tutkitaan tarkasti. Siinä eivät minun toiveeni auta. Aikanaan siis näemme, mitä tapahtuu.

        Emme näe.


      • väkisin otettu
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Surullista, että olet niin täynnä raivoa. Kuusi ensimmäistä kappaletta täynnä sitä.

        Vanhemmat ovat niin tuossa tapauksessa kuin yleensäkin vastuussa niistä tunteista, joita tapahtumat herättävät. Heidän tehtävänsä on minimoida vahingot ja kertoa lapsille mitä tapahtui ja miksi, niin tarkasti kuin vain voivat. Lapset ymmärtävät asioita iästään ja kypsyydestään riippuen.

        Se, että tapahtumat tuohon pisteeseen menivät, ei ole yksinomaan viranomaisten syytä. Oma osuutensa on vanhemmillakin. Sitä emme tiedä, miten tapahtumat muihin vaikuttivat. Se, seuraako tapahtuneesta myöhemmin esim. kiusaamista tai vieläkin suurempia ongelmia, jää nähtäväksi. Jäljet epäilemättä jäivät myös noudettuihin poikiin.

        Julkisuuden kautta tapahtumat epäilemättä tutkitaan tarkasti. Siinä eivät minun toiveeni auta. Aikanaan siis näemme, mitä tapahtuu.

        Eli siis pitää suu kiinni ja antaa vääryydet tapahtua, Niin vai? Ammattikasvattajana pitäisi kyllä objektiivisesti pohtia, mikä on lastensuojelun antama apu niille lapsille, joilla ei ole vaaraa kotona. Pareneeko lapsen olot, kun väkisin joutuvat asumaan paikassa, jossa eivät tahdo. Haluaisitko itsellesi tuollaisen elämän?


      • ValtioTerrori
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Surullista, että olet niin täynnä raivoa. Kuusi ensimmäistä kappaletta täynnä sitä.

        Vanhemmat ovat niin tuossa tapauksessa kuin yleensäkin vastuussa niistä tunteista, joita tapahtumat herättävät. Heidän tehtävänsä on minimoida vahingot ja kertoa lapsille mitä tapahtui ja miksi, niin tarkasti kuin vain voivat. Lapset ymmärtävät asioita iästään ja kypsyydestään riippuen.

        Se, että tapahtumat tuohon pisteeseen menivät, ei ole yksinomaan viranomaisten syytä. Oma osuutensa on vanhemmillakin. Sitä emme tiedä, miten tapahtumat muihin vaikuttivat. Se, seuraako tapahtuneesta myöhemmin esim. kiusaamista tai vieläkin suurempia ongelmia, jää nähtäväksi. Jäljet epäilemättä jäivät myös noudettuihin poikiin.

        Julkisuuden kautta tapahtumat epäilemättä tutkitaan tarkasti. Siinä eivät minun toiveeni auta. Aikanaan siis näemme, mitä tapahtuu.

        Sinunlaiset juntit saavat terrorisoida ihmisiä "oikeilla" näkemyksillään.

        Sinunlaisille junteille ei kukaan voi mitään.

        Sinä olet osa valtioterrori konetta. Etkä raukka edes sitä itse ymmärrä. Jatka vain YLEn ja Sanoman laatutiedotuksen parissa, olet omaksunut propagandan jo varsin hyvin.


    • a-kasvikselle

      Älä teeskentele, sait minut nauramaan. Narsisti ei tunne pätkääkään empatiaa toisia kohtaan. Jos sinulla olisi empatiakykyä edes yksi plus-aste nollan yläpuolella, olisit surullinen tuon perheen puolesta, mutta ei, sinä haukut vain heidän vanhempiaan.

      Mitä sinua liikuttaa, jos jotain lasta kiusataan, siinä murjaisit taas hienon vitsin. Menisitkö tosiaan väliin, jos näkisit, että huostaanotettua kiusataan ja entä jos hän puolustautuisi; menisit varmaan haukkumaan huostaanotetun, että "miksi vanhempasi eivät kasvattaneet sinusta kunnon kansalaista".

      Sinä olet just niin kaksinaamainen silmänpalvoja, että lasten kiusaamistilanteessa puuttumisesi ratkaisee se, kenen lapsi on kyseessä. Ei kai nyt aikuiskiusaaja voi olla rehellinen kiusaamisen vastustaja missään nimessä.

      Enkä minä ole täynnä raivoa. Lasten repimisen puolestapuhuja ei ole sen arvoinen, että sinulle edes raivostuisin.Toisten haukkujalle pystyy vastaamaan samalla mitalla takaisin ilman, että kiukkukynnys heilahtaa mihinkään suuntaan.

      Vanhemmat eivät missään nimessä ole vastuussa tuon tapahtuman nostamista tunteista, koska he eivät ole sitä järjestäneet. Tällainen kokemus -kirjoittajan kanssa olen samaa mieltä siitä, että ilman muuta tuota tilannetta on ennakkoon käsitelty perheen kesken ja varmaan paljon onkin, siitä ovat peloissaan olevat lapsetkin jo pitäneet huolen.

      Jokainen lapsista välittävä toivoo tuolle perheelle oikeutta ja asioiden reilua käsittelyä, sitä on turha odottaa, koska sossut ovat asian jo tuohon pisteeseen sotkeneet. Tai ainut pelastus on tietysti ilman puolueetonta tutkijaryhmää se, että sossut pelästyvät julkisuutta ja yritävää lainmukaistaa toimiaan.

      Uudistetussa LsL:ssa pitäisikin määrätä vakituinen tutkijaryhmä, joka paneutuu tällaisiin tapauksiin ja pistää aisoihin pahimmat viranomaismielivallan harjoittajat, sillä sokea mielivalta tai väkivalta ei varmasti ole yhdenkään lapsen etu.

      • Ammattikasvattaja

        Luulenpa työssäni selvittäneeni enemmän kiusaamistapauksia kuin sinä.

        Saat raivota nyt omissa liemissäsi. Keskityn firmuloihin. Kiitos avartavista ajatuksistasi. Oli kivaa.


      • Kaikkea kanssa
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Luulenpa työssäni selvittäneeni enemmän kiusaamistapauksia kuin sinä.

        Saat raivota nyt omissa liemissäsi. Keskityn firmuloihin. Kiitos avartavista ajatuksistasi. Oli kivaa.

        Mitäs sellaiset firmulat on? Firmuloita? Opettaja ihminen? Sulle kyllä nauraa naurismaan aidan seipäätkin!


      • ValtioTerrori
        Kaikkea kanssa kirjoitti:

        Mitäs sellaiset firmulat on? Firmuloita? Opettaja ihminen? Sulle kyllä nauraa naurismaan aidan seipäätkin!

        Ammattikasvattajien pätevyyttä ei enää tässä maassa mitata perinteisillä sivistyksen mittareilla.

        Tilalle olemme saaneet oikein ajattelevat besserwisserit.

        Lähtökohtaisesti nämä tietävät kaiken vanhempia paremmin. Heillä on oikeus tehdä yksityisyyttä loukkaavia normatiivisia päätelmiä vaikka he eivät ymmärtäisi asiasta mitään.


    • a-kasvikselle

      Älä valehtele, olet tottunut niin paljon valehtelemaan, että siitä on tullut sinulle raukalle elämäntapa.

      Minä nyt vaan en satu raivoamaan :D vaikka kuinka sitä toivottelisit.

      Minä sentään teen palkallista työtä tässä sivussa, vapaaehtoisesti tosin kun ei ole oma työvuoro edes, enkä luo silmäystäkään turhanpäiväisiin fIrmuloihin. On kiva aloittaa oma vuoro aamulla kun toisten sairauspoissaolojen aiheuttamaa ruuhkaa on vähän purettu.

    • Sydämen sivistys

      Huonoa käytöstä tällä palstalla myös keskustelijoilla.

      • Ylikomissaario

        Ei sitä muuten lapsiaan huostaan saa.


      • PunavihreäParatiisi
        Ylikomissaario kirjoitti:

        Ei sitä muuten lapsiaan huostaan saa.

        Poliisivaltiossa huono käytös viranomaisen kanssa riittää huostan perusteeksi?

        Niinkö?

        Arvaa mitä ajattelen. En uskalla enää ilmaista mielipidettäni, koska poliisivaltioon kuuluu ajatusrikollisuus.


    • räkänokalle

      9.5 h täynnä työaikaa tänäänkin, on siinä työttömällä räkänokalla ihmettelmistä. Ei ihme, että työntekohaaveissa muuttuu puolessa tunnissa poliisiksi :)

      Minä olen töitä tehnyt elämässä enemmän vuosia varmasti kuin yksikään täällä kirjoittajista, eikä ole ollut sairauspoissaoloja.
      Kolleega eläköityi muutama vuosi sitten, samalla työnantajalla 35 vuotta ilman ainuttakaan sairauspoissaloa.

      Eivät ole lapset huostassa, eikä niitä kyllä sillä huostaan saada, että kiittää ja kumartaa joltain luonnevammaiselta lasten repisen kannattajalta tulevaa järjetöntä päänpaukutusta. Kyllä ihmisiä saa puolustaa ja itseään ja, varsinkin lapsia, sairailta aikuisilta. Takaisin vaan typeryksille samalla mitalla, se on mottona aina toiminut.

      • Vapaapäivällä

        Sun työ on näemmä netissä notkumista?


    • Hu-huu amis

      Olis töihin lähtöaika, kiinnostaako vai eikö identiteettikriisi vielä mennyt ohitse?

      Aajattelitko TÄNÄÄN olla opettaja vai rivipoliisi vai YLIkomisario vai ihan rehellisesti työtön räkänokka, mitä oikeastikin olet?

      • TuulipukuJunttila

        Suomaalaiset juntit ovat mielellään pikku natseja ilmoittelemalla poliisille, sossulle ties kenelle perkeleelle muista. Säälittävät pikku natsit kuvittelevat poliisin sitten silittävän päätä ja kehuvan poloista.


    • Joopa joo

      Keskustelu pilalla. Kiitokset tälle työn sankarille. Sait mitä halusit.

    • Älä itke

      Saathan sinä jatkaa vanhempien haukkumista jos se sinua niin kovasti lämmittää.

      Vai lasten repiminenkö sinusta kaikkein arvokkainta on?

      Videon vanhemmat eivät repimistä aiheuttaneet, kyllä sen tekivät jotkut muut.

      Vai sekö sinua eniten harmittaa, että tuolle perheelle vaaditaan OIKEAA oikeutta viranomaismielivallan sijasta?

      • Kiinnostaa edelleen

        Linkkiä uutisiin tuon perheen tilanteesta?


    • ettf

      Ihmiset reagoivat erillalailla eri tilanteissa. Sen näkee jos on käynyt yksissäkään hautajaisissa. Yksi itkee valtoimenaan, toinen on hiljaa, kuin shokissa ja kolmas puuhailee mahdollisimman paljon, ettei tarvitse keskittyä menetykseen. Hiekkalaatikollakin huomaa jo miten lapsetkin ovat erillaisia keskenään. Kun lasta kiusataan yksi lapsi itkee, toinen huutaa kiusaajalle, kolmas poistuu paikalta ja neljäs lyö kiusaajaa turpiin. Lapset ovat kaikki erillaisia.

    • näin on, ettf

      Totta kai, mutta selitäpä tuo narisistille, joka ei suvaitse erilaisia mielipiteitä ollenkaan.

      Narsistille ei ole olemassa mitään muuta kuin hän itse. Vielä seuraavanakin ja sitä seuraavanakin hänen arvoasteikossaan on vain hän itse.

      Kaikki, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä, ovat riidan rakentajia ja "suvaitsemattomia" kun eivät kumarra hänen mielipiteitään ja ole nöyrästi samaa mieltä hirmuvaltiaan kanssa.

      • cvjhxxvbbb

        ET ymmärrä millään puhuvasi itsestäsi?


      • sillä lailla
        cvjhxxvbbb kirjoitti:

        ET ymmärrä millään puhuvasi itsestäsi?

        Taas pelkkä vittuilu, ilman omaa mielipidettä.


      • vuhmustivuhcvjhxxvbb
        cvjhxxvbbb kirjoitti:

        ET ymmärrä millään puhuvasi itsestäsi?

        Amiksen persekärpänenkö siellä siellä surisee
        Eka luulin, et vedät vain jotain psykoosipillereitä,
        mut kun ihmiset inhoaa paskakärpäsiä, niin sä
        vedätki RAIDIA muiden mömmöjen lisäksi
        Se selittää nuo sekopäämölinäsi täällä.
        paskakasalla on varmaan paskanen loppu
        varo vaan vuhvufvuf hjuuuva musti


    • 100% totta

      Lainaus edeltä, mitä amm.kk:sta on kirjoitettu:

      "Ei tuossa ole enää kyse ERILAISTEN mielipiteiden esittämisestä, sen voisi toki tehdä hillitymmin ja hallitummin, mutta sitähän sinä et halua, koska halusi on vain loukata, hallita, mitätöidä ja alistaa toiset mielipiteitä myöten. Narsistin kanssa ei ole hyvä olla asioista eri mieltä, joten ymmärrän siinä mielessä "tuttavapiiriäsi" oikein hyvin. "

      • Isättömät lapset.

      • jeahjeah

      • Hhvhvhvhvhv

      • yö jo saa
        Isättömät lapset. kirjoitti:

        Mieskaveritoimintaa toivotaan koko maahan. Mielenkiintoisia uusia näkökulmia.
        Kansan Uutiset 18.3.2014.

        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3138601/mieskaveritoimintaa-toivotaan-koko-maahan
        -------

        Tukihenkilöistä on oikeasti huutava pula. Yleensä tuki-ihmiset ovat naisia, mutta äiti haluaisi pojalle mieluummin ehkä miespuolisen tukihenkilön. Omia veljiäni en hyväksyisi ovat aina väheksyneet naisia. Hakanneetkin. Sos.alan opiskelijoina on aika paljon nuoria miehiä, voisikohan oppilaitosten seinille laittaa ilmotuksia ....


    • Ammattikasvattaja

      Näinköhän tyttö aivan spontaanisti meni kirkkoon?

      Kovaa tuo mediasodankäynti.

      • ...

        Kyllä kirkko on yleensä iso ja helposti havaittava rakennus.

        Minäkin käyn vähintään kerran kuussa.


      • f...ng morone

        Siis ammattikasvattaja... Minusta on vähintään MIELENKIINTOISTA että lasten kanssa työtä tekevä ihminen ammatistaan huolimatta EI NÄE asiaa lapsen kannalta SIINÄHÄN TÄSSÄ ON KYSE!!!! L-A-P-S-I-S-T-A!!!!!


    • 383

      Ihmetyttää, kun luterilaissa kirkossa ei ole tapana ripittäytyä! Se kuuluu katoliseen kirkkoon. Miksi mediaan on levitetty tieto että tyttö ripittäytyi? Muuten tyttö teki oikein kun haki turvapaikkaa. Kun ei kukaan muukaan heikompiosaista auta. Toivottavasti kirkko sentään.

      • ...

        Papille voi ripittäytyä. Se ei ole samanlainen asia, kuin katolisissa kirkoissa, vaan vastaa sielunhoidollista keskustelua. Ripittäytyminen on ehkä tässä lähinnä puhekielen ilmaisu.

        Olen samaa mieltä kanssasi. Uudessa testamentissa korostetaan vähempiosaisten (esim. lasten) auttamista. Kirkko voi tarjota apuaan pulassa olevalle ihmiselle, joka tulee ahdistetuksi yhteiskunnan taholta. Myös rippileirin kieltäminen rikkoo uskonnonvapauslakia. Ihmisellä pitäisi olla oikeus harjoittaa omaa uskoaan. Tässä tapauksessa myöskään oppivelvollisuus ei muistunut kenelläkään mieleen, vaikka sen laiminlyöminen syrjäyttää nuoren aikuisen.


    • Ammattikasvattaja

      Emme taida tietää tytönkään tilanteesta läheskään kaikkea tarpeellista. Varmaa on. Se ettei esillä ole kuin yhden osapuolen näkemys.

      "Turvapaikan" hakeminen kirkosta voi kuulostaa komealta ja dramaattiselta. Tätä päivää se ei Suomen kaltaisessa maassa oikein ole. Epäilen myös sitä onko koko toimenpide tarpeellinen. Sitä en kykene uskomaan, että tuon ikäinen tyttö itse olisi keksinyt tuollaisen ratkaisun.

      Tämän perheen asioita yritetään nyt näemmä ratkoa median kautta ja avulla. On oikeastaan melko lapsellista olettaa, että se jotakin hyödyttäisi.

      Aika näyttää, miten tässä loppujen lopuksi tulee käymään.

      • 383

        VARMAA ON että sosiaalitoimi on toiminut VÄÄRIN epäämällä rippileirin ja koulunkäynnin. Vieläkö oikeasti ja sokeasti ammattikasvattaja puolustat sossua??Sossu on rikkonut lakia!


      • Ammattikasvattaja
        383 kirjoitti:

        VARMAA ON että sosiaalitoimi on toiminut VÄÄRIN epäämällä rippileirin ja koulunkäynnin. Vieläkö oikeasti ja sokeasti ammattikasvattaja puolustat sossua??Sossu on rikkonut lakia!

        Sosiaalitoimi ei ikinä estä koulunkäyntiä keneltäkään. Olemme kuulleet vain yhden osapuolen tulkinnan tapahtumista.


      • ...

        Mistä sinä hakisit turvapaikkaa?


      • ...
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Sosiaalitoimi ei ikinä estä koulunkäyntiä keneltäkään. Olemme kuulleet vain yhden osapuolen tulkinnan tapahtumista.

        Siirtäminen tutusta koulusta. Lähihoitaja tai sosiaalikasvattaja aineenopettajana. Kotiopetukseen pakottaminen, koska muutkin käyvät. Käytännön aineiden opettamattomuus, Tukiopetuksen puuttuminen. Tätä on todellisuus osassa paikoista.


      • Tekniikka kehittyy
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Sosiaalitoimi ei ikinä estä koulunkäyntiä keneltäkään. Olemme kuulleet vain yhden osapuolen tulkinnan tapahtumista.

        Asia ei ole tulkinnanvarainen ollenkaan. Eikä "toisen osapuolen tulkinnoilla" mitä kaipailet, ole mitään merkitystä muille kuin itsellesi ja muille samanmoisille. Tiedätkö olen havainnut teksteissäsi läpinäkyvyyttä. Esiinnyt hyvin varmana sanojesi takana. Puhut potaskaa ihan tarkoituksella. Täällä, kuten olet huomannutkin, tiedetään mitä lastensuojelussa lapsille saatetaan tehdä. Videokuvaajia on kaikkialla. Ihmiset uskovat kun näkevät. Etkö tunne turhautumista? Vai uskotko manipuloinnin osuvan ja uppoavan edelleen veronmaksajiin kuten ennen, lastensuojelun hyvinä aikoina.


      • Ammattikasvattaja
        Tekniikka kehittyy kirjoitti:

        Asia ei ole tulkinnanvarainen ollenkaan. Eikä "toisen osapuolen tulkinnoilla" mitä kaipailet, ole mitään merkitystä muille kuin itsellesi ja muille samanmoisille. Tiedätkö olen havainnut teksteissäsi läpinäkyvyyttä. Esiinnyt hyvin varmana sanojesi takana. Puhut potaskaa ihan tarkoituksella. Täällä, kuten olet huomannutkin, tiedetään mitä lastensuojelussa lapsille saatetaan tehdä. Videokuvaajia on kaikkialla. Ihmiset uskovat kun näkevät. Etkö tunne turhautumista? Vai uskotko manipuloinnin osuvan ja uppoavan edelleen veronmaksajiin kuten ennen, lastensuojelun hyvinä aikoina.

        Asia on tulkinnanvarainen. Julkisuudessa ei ole puhuttu esim. tytön koulunkäynnistä juuri mitään. Meillä on lähinnä hänen näkemyksensä asioista.

        Tekniikka on todellakin kehittynyt. Videota pn helppo ottaa jo jopa kännykälläkin ja valitettavasti sitä on yhtä helppoa muokata. Osittaiset pätkät voivat antaa tapahtumista halutunlaisen kuvan.

        Minun mielipiteeni on vain yksi muiden joukossa. Jokainen uskoo, joka haluaa.


      • Ammattikasvattaja
        ... kirjoitti:

        Mistä sinä hakisit turvapaikkaa?

        Suomen kaltaisessa turvallisessa maassa turvapaikan hakeminen on tarpeetonta. Kirkosta haettiin turvaa menneinä vuosisatoina, kun ajat olivat levottomia ja ihmisten kohtelu sotien aikoina äärimmäisen julmaa. Nykypäivänä viranomaisten tehtävä on auttaa ihmisiä.

        Tämä tyttö on dramaattisenoloisilla toimillaan pyrkinyt vain käymään mediasotaa. Tai siis tyttöhän tätä ei ole keksinyt, vaan jokin muu taho hänen taustallaan. Papin olettaisi ymmärtävän sen ettei hänellä ole pätevyyttä asiaa käsitellä, mutta hänkin taitaa lähinnä hakea julkisuutta omalle agendalleen ja lisäksi on ymmärrettävä hänenkin taustansa.


      • PunavihreäParatiisi

        Koska oikeutta täällä tundralla on mahdotonta saada kaltaistesi apinoiden vuoksi, tytön mediastuntti on ymmärrettävä.

        Parempi kuin olisi tehny jotain vielä dramaattisempaa.

        Kasvattaja on yleensä isä tai äiti. Ei koskaan virkamies, paitsi luonnollisesti kansademokratiassa.

        Onneksi meillä on raju kriisi, ehkä pääsemme teistä kalliista, turhista ja vahingollisista eläteistä.


      • että semmoista
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Asia on tulkinnanvarainen. Julkisuudessa ei ole puhuttu esim. tytön koulunkäynnistä juuri mitään. Meillä on lähinnä hänen näkemyksensä asioista.

        Tekniikka on todellakin kehittynyt. Videota pn helppo ottaa jo jopa kännykälläkin ja valitettavasti sitä on yhtä helppoa muokata. Osittaiset pätkät voivat antaa tapahtumista halutunlaisen kuvan.

        Minun mielipiteeni on vain yksi muiden joukossa. Jokainen uskoo, joka haluaa.

        Meillä on näkemys, joka perustuu hänen sosiaaliviranomaisten kirjoittamiin papereihin. Valitettavasti asia on selvä.


      • Poliisivaltio
        Tekniikka kehittyy kirjoitti:

        Asia ei ole tulkinnanvarainen ollenkaan. Eikä "toisen osapuolen tulkinnoilla" mitä kaipailet, ole mitään merkitystä muille kuin itsellesi ja muille samanmoisille. Tiedätkö olen havainnut teksteissäsi läpinäkyvyyttä. Esiinnyt hyvin varmana sanojesi takana. Puhut potaskaa ihan tarkoituksella. Täällä, kuten olet huomannutkin, tiedetään mitä lastensuojelussa lapsille saatetaan tehdä. Videokuvaajia on kaikkialla. Ihmiset uskovat kun näkevät. Etkö tunne turhautumista? Vai uskotko manipuloinnin osuvan ja uppoavan edelleen veronmaksajiin kuten ennen, lastensuojelun hyvinä aikoina.

        Tämä näiden perkeleiden käyttämä sananparsi "olemme kuulleet vainmtoisen...." Tarkoittaa selkokielellä

        Me poliisivaltion hallintovirkamiehet toimimme erehtymättömästi. Toisinajattelijan kakarat ovat uudelleen koulutettavana.


    • totuus ei pala tules

      Kyllä sitä on tapahtunut, että ls estää koulun käynnin.

      Aikaisempina vuosina tapahtui enemmänkin ja näistä tapauksista nousi aikanaan suuri haloo AKTIIVISTEN VANHEMPIEN ansiosta.

      Kyllä nämä tapaukset on myönnetty julkisuudessa ihan ls:n vastuuhenkilöiden taholta, joku nimimerkki tekee itsensä naurettavaksi väittäessään täällä tosiasioita vastaan. Siitä olen samaa mieltä, että noin jonnin joutava ja väärää tietoa täällä levittävä tyyppi todistaa itse parhaiten itseään vastaan eli vajoaa omaan mitättömyyteensä

    • Edelliselle

      Missä niin on tehty?
      En ole lukenut tätä ketjua, mutta en usko tässäkään kenenkään yleistäneen noin päin.

      Sen sijaan sanon kyllä, että ne räikeät tapaukset missä tahansa ls-tapauksissa ovat huomattavasti yleisempiä kuin sinä haluat ymmärtää.

    • "opettajasta"

      Ei Ammattikasvattaja tule ikinä myöntämään mitään räikeitä ls:n mokia, vaikka tietoa niistä julistaisi poliisi, LSK MLL tai mikä muu taho tahansa.

      Hänellä yksin on TOTUUS asioista
      hän luulee olevansa Jumalasta seuraavaa.

      Hän jauhoi täällä yhteen aikaan jatkuvasti pahoista sossuista ilmeisesti sen takia, että sossut liikee myönsivät mediassa ls:n pahimpia epäkohtia.

      SOSSUT OVAT väärässä jos puhut amiskasvista vastaan.
      Siinä meillä on sellainen temppu-ämmä, en tarvitse ihmetellä jos riitaa tulee.

      • kasvikselle

        "Älä taas puhu soopaa."

        Kyl ls:n historiasta saa puhua, nehän on elossa vielä ne ihmiset, nimittäin ne, jotka henkilökunnan pahoinpitelyistä jäivät henkiin.
        Kyl se on ajankohtaista vielä tänäkin päivänä,
        eihän valtio ole maksanut mitään korvauksiakaan heille, jotka
        hirveimmistä paikoista hengissä selvisivät.


      • Vhvvhvhhvh

        Älä viitti. Valehtelusi paljastui jo.


    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe