Köyhiltä leikataan ja sanktiot lisääntyvät

Tuloerot kasvavat

Köyhät kyykkyyn ja leipäjonoihin, kun sosiaaliturvasta leikataan!!!

Leikkaukset leikataan köyhien tarveharkintaisia sosiaalietuuksia, joten ne rokottavat pienituloisia. Vasemmistoliitto ei hyvksynyt köyhien sosiaalietujen leikkauksia ja läksi hallituksesta.

Lapsilisiä taas leikataan muutenkin kuin vain korotukset jäädyttämällä. Lapsilisiä vähennetään jopa 300 euroa vuodessa, lapsien lukumäärästä riippuen. Lapsilisä on samansuuruinen kaikille, eikä ole tarveharkintainen. Mutta miten lapsilisien leikkaus vaikuttaa esimerkiksi 100 000 euroa vuodessa tienaavalle tai 10 000 vuodessa tienaavalle pienituloiselle? Kumman tarve on suurempi ja miten leikkaus kohdistuu rikkaiden ja köyhien perheiden lapsiin?

Pieni ja keskituloisten ostovoima vähenee, kun indeksikorotuksia ei tehdä, joten sosiaalietuudet eivät nouse hintojen noustessa. Sosiaalietuus ei riitä enää samaan "ruokakoriin", joten ruuan lisää joutuvat yhä useammat ja juurikin lapsiperheet hakemaan leipäjonoista. Toivottavasti EUsta saadaan ilmaista EU-ruokaa Suomen köyhille entistä enemmän.

Näistä leikataan, kun indeksikorotukset poistetaan

- indeksiin sidotut työeläkkeet,
- työttömän peruspäiväraha,
- kansaneläke,
- opintotuki ja
- lapsilisä.

Tämän lisäksi ansiosidonnaisesta työttömyyspäivärahasta leikataan 50 miljoonaa euroa, kun työmarkkinajärjestöt ovat leikkauksesta sopineet.

Työntekijöitä kuritetaan lisäksi monilla muilla tavoilla. Herätys ammattiliike!!!
Ammattisuoja pätee vain kolme kuukautta, minkä jälkeen on otettava vastaan mitä työtä tahansa. Muutoin tulee karenssi ja leipäjono!

Työtä on otettava vastaan aina, jos päivittäinen työmatka ei kestä yli kolmea tuntia! Työmatkan pituus voi olla jopa 80 kilometria. Siis työntekijän on suostuttava ottamaan pienipalkkaista työtä jopa 80 kilometrin etäisyydeltä, jos työmatka ei ylitä yli 3 tuntia. Kuka maksaa työmatkat, kun julkinen liikenne on ajettu alas ja jos sitä vielä jossain on, niin maksaa maltaita! Kun työttömät eivät kykyne lähtemään töihin 80 kilometrin päähän kolme tuntia kestävien ja satoja euroja maksavien työmatkojen vuoksi, seurauksena on sanktio. Suomeen on muodostunut tulottomien luokka, ja nykyhallituksen päätökset luovat uusia tulottomia samaan aikaan kun rikkain yläluokka rikastuu entisestään.

Mitä sanovat pienten lasten hoitotädit, kun huoltajat hakevat lapset 11-12 tunnin työpäivän jälkeen lapset kotiin ja miten vanhemmat jaksavat hoitaa kotityöt ja lapset 11-12 tunnin työpäivän jälkeen? Miten paljon kallistuvat päivähoitomaksut?

Hallituksen harjoittama leikkauspolitiikka koskettaa räikeästi lapsiperheitä, työttömiä ja pienituloisia työläisiä. Vähäiset suurituloisten veronlisäykset eivät tuloeroja kavenna, päinvastoin - pääomatulojen verotus on vähäistä tasaverotusta, varallisuusvero on poistettu ja listaamattomien osinkojen verotus on olematonta.

Hallitus leikkasi yhteisöveroa 4,5 %, joten Suomessa on EU-maiden matalin yhteisöverotus. Yhteisöveron alennus ei tuonut uusia työpaikkoja ja työpaikkojen siirtäminen orjatyövoiman maihin jatkuu entiseen tahtiin.

Työnantajien kela-maksun poisto toi miljardin loven verokertymään ja sen vuoksi nostettiin kuluttajien energiaveroa. Teollisuus ja maatalousyrittäjät kuuluvat sähköverouokkaan II ja saavat satojen miljoonien energiatuen verotuksessa.

Suomessa yritystukiaisista ei leikata, ne ovat edelleen 3-5 miljardia euroa, samoin kuin maataloustukiaiset, jotka eivät ole tarveharkintaisia. Kehysriihessä ei keskusteltu yli 200 eri maataloustuen leikkaamisesta?
Verotuet (poikkeama normiverotuksesta) ovat noin 15 miljardia euroa vuodessa, joten eiköhän sieltä olisi voitu leikata muutakin asuntoluottojen korkovähennyksiä?

Miten SDP voi jatkaa hallituksessa, joka leikkaa köyhiltä, työttömiltä, pienituloisilta ja lapsiperheiltä - kun pääomasijoittajat ovat viettäneet osinkokarnevaaleja (muun muassa yhteisöverojen vähennyksillä) ja päättäneet yritysjohtajien miljoonapalkoista ja eläkkeistä?

17

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Köyhyysvaje kasvaa

      On selvää, että köyhyysvaje kasvaa kaikkien köyhien osalta mutta myös syrjäytymisvaarassa olevia köyhien perheiden lasten määrä kasvaa hallituksen toimenpiteiden johdosta. Lapsilien leikkaukset ja työttömyysturvan heikentyminen ja indeksien jäädyttäminen vaikuttavat juurikin pienituloisiin lapsiperheisiin.

      Tilastokeskuksen tulonjakotilaston mukaan lapsiköyhyys liittyy huoltajien pieniin palkkoihin.
      "Lapsiköyhyys liittyy kiinteästi työssäkäyvien pienituloisuuteen. Kolme neljästä pienituloisten lapsikotitalouksien päätulonsaajista oli työmarkkinoilla aktiivinen: 54 prosentilla näistä lapsista oli työllinen, 22 prosentilla työtön huoltaja. Lasten pienituloisuutta kuvataan tarkemmin katsauksessa 4 (Pienituloisuus ikäryhmittäin), jossa lapsiksi rajataan alle 18-vuotiaat."


      Tulonjakotilasto (Tilastokeskus 2012)

      Eläkeläisiä on lähes 1,3 miljoonaa. Heistä joka viides (17 %, 220 000 henkilöä) kuului pienituloiseen kotitalouteen vuonna 2012. Valtaosa pienituloisista eläkeläisistä elää yksin (82 %).

      Pienituloisuusaste on koko väestön keskiarvoa alempi eläkeläistalouksista vain eläkkeellä olevien toimihenkilöiden talouksissa. Koko eläkeläisryhmästä keskimäärin viidesosa on pienituloisia, mutta erityisen korkea pienituloisuusaste on niiden eläkeläisten talouksissa, joilla ei ole aikaisempaa ammatissa toimintaa.

      Opiskelijoita on kaiken kaikkiaan lähes puoli miljoonaa (425 000), joista joka neljäs (110 000) on pienituloisen kotitalouden jäsen. Kolme neljäsosaa (82 000) pienituloisista opiskelijoista kuuluu opiskelijatalouksiin: 50 000 asuu yksin.

      Työttömänä oli suurimman osan vuodesta 2012 tulonjakotilaston mukaan neljännesmiljoona henkilöä, ja heistä 38 prosenttia (95 000) pienituloisten kotitalouksien jäseniä. Pienituloisten työttömien talouksiin kasautuu paljon työttömyyttä: 62 prosenttia heistä asui yksin, 20 prosenttia oli itse monijäsenisen talouden viitehenkilö ja kuudella prosentilla talouteen kuului suurituloisempi henkilö, joka myös oli työtön.

      KÖYHYYSVAJE tarkoittaa sitä tulomäärää, joka köyhien pitäisi saada, jotta köyhyysraja ylittyisi. Köyhyysvaje oli (2012) 15 %. Sosiaaliturvaa ja toimeentulotukea olisi pitänyt parantaa köyhyysvajeen poistamiseksi - ei siis heikentää.
      Köyhyysvaje on kasvanut vuodesta 2012 ja kasvaa entisestään, kun nykyhallitus demari-kok-johtoisena kurittaa eniten köyhiä!

      Kestävyysvajeen sijaan Suomessa pitäisi puhua myös KÖYHYYSVAJEESTA, miten köyhyysvaje poistetaan ja mikä vaikutus köyhien ostovoiman lisäämisellä on kansantalouteen. Köyhät eivät siirrä eurojaan veroparatiiseihin vaan käyttävät kaikki tulonsa kulutukseen maksaen erilaisia kulutusveroja tuloihin nähden kaikkein eniten.

    • kiitä juttaa

      Hän hymyssä suin kertoi sen olevan demaripolitiikkaa..

    • Tuloero-hallitus

      Köyhyysvaje kertoo, paljonko pienituloisilta puuttuu tuloja, jotka nostaisivat heidät juuri pienituloisuusrajalle. Köyhyysvaje oli toissa vuonna 170 euroa kuukaudessa.Kovin paljon ei sosiaalietuuksia tarvitsisi lisätä, jotta köyhyysvaje kurottaisiin kiinni. Nykymenolla kok-sdp hallitus kasvattaa köyhyysvajetta kun leikkaukset kohdistetaan pienituloisiin.

      Tilastokeskuksen mukaan pienituloisissa kotitalouksissa eli 704 000 henkilöä vuonna 2011. Tämä oli 13,2 prosenttia väestöstä.

      Alle 18-vuotiaita lapsia pienituloisissa kotitalouksissa oli 120 000 eli 11 prosenttia lapsista. On hyvin erikoista, että lapsilisistä leikataan, eikä lapsilisiä muuteta tarveharkintaiseksiV Koko lapsilisäpotti pitäisi käyttää köyhien syrjäytymisvaarassa olevien lapsien hyväksi eli noin 120 000 pienituloisell perheelle. Kuinka rikkaat kehtaavat ottaa lapsilisiä, joita eivät tarvitse? .

      Pienituloiseksi katsotaan henkilö, jonka kotitalouden tulot kulutusyksikköä kohden ovat vähemmän kuin 60 prosenttia mediaanituloista. Vuonna 2011 tämä tuloraja oli yhden hengen taloudessa 13 640 euroa eli noin 1 140 euroa kuukaudessa.

      Työttömistä noin puolet (44 %) on pienituloisia. Joten on erikoista, että työttömiltä leikataan. Opiskelijoiden pienituloisuusaste oli 27 prosenttia ja eläkeläisillä 19 prosenttia. Eläkkeiden leikkaukset ajavat eläkeläiset ahdinkoon, eikä lääkkeitä ole varaa ostaa, kun lääkkeiden omavastuu kasvaa.

      Pienituloisten määrä Suomessa alkoi kasvaa 1990-luvun puolivälissä, kun laman aikana tehdyt leikkaukset alkoivat purra. 1990-luvun alussa Esko Ahon hallitus muutti verotusta siten, että pääomatulojen progressivuus poistettiin ja pääomatuloista alettiin periä 27 % tasavero kun taas palkkatulot, eläkkeet ja sosiaalietuudet pysyivät progressiivisina.

      Köyhyysvaje kertoo, paljonko pienituloisilta puuttuu tuloja, jotka nostaisivat heidät juuri pienituloisuusrajalle.

    • Toi Veikas

      Työttömät menkää opiskelemaan!

      Mutta jos teillä jo on sellainen tutkinto, jolla ette ole saaneet töitä, lisäopintoihin ei anneta opinto- eikä muitakaan tukia. Työtön maksakoon ne ite, -kele!

      Nyt onneksi sentään saa ottaa työtä vastaan vaikka ei ole tarjottuun hommaan pätevyyttäkään. Olen juuri saanut korvalääkärin paikan HUS:ista. Yritän muistaa etten kaiva korvaa - en omaa enkä toisten. Homma on siitä hyvä, että potilas harvemmin kulee ennen iltaa... Kokoomuskin kuulee iätajat korva höröllä.

    • Inhimillisyyttä vain

      Suomessa ei hyväksytä rasismia, no sen tilalle on keksitty eriarvoisuus jota kohdennetaan köyhiin suomen kansalaisiin !
      Tämän kyykytyksen oppiisät ovat EK:n vuorineuvokset ja heidän lobbarinsa eduskunnan käytävillä.Kokoomus ja RKP toteuttavat riemurinnoin köyhäin kyykytystä.
      Tärkeintähän on turvata herroille miljarditulonsa ja pimitetyt veroparatiiseihin kätketyt varallisuutensa, mitä väliä köyhillä he ovat syntyneet vain syyllistettäviksi ja sylkykupeiksi !
      Itsekin olen joutunut Yt:n uhriksi ja olen ollut työttömänä (59v) jo viitisen vuotta, mitään hyötyä kursseista ei ole ollut.Toki sentään ilmaista työharjoittelua vuoden verran.
      Odotan mitä seuraavaksi keksivät ?

    • Banker&Bandit

      Siksi köyhän on rikastuttava, että pystyy pitämään itsestään ja perheestään huolta.
      Miten se onnistuu muka? VP auttaa http://virtuaalipankkiiri.blogspot.fi/

      Ja ne jotka huutavat solidaarisuutta, osinkoveroa ja pääomatulojen verottamisesta voitte haistaa pitkän paskan. Se on myös pienituloisilta pois ja on ihan helvetin paljon vaikeampaa rikastua.

      Ei ne yhteisöverojen laskut vielä vaikuta paskan vertaa. Isommat osinkorallit vaan päälle! ja siksihän ne on ollut päällänsä kun verotusta kiristetään.

      Nallekin pisti jo oman mielenosoituksen päälle ja aloitti joukkopaon suomesta.
      Kiitos sillisalaatti hallitus! Paska SDP, PASKA Kokoomus, paskaa kaikki, yhtä kaikki.

    • Verolainsäädäntö

      Maailmassa on noin 70 veroparatiisivaltiota. Verohallinto ei Suomessa kerro, minkälaisia rangaistuksia rahojaan veroparatiisiin kätkeneet suomalaismiljonäärit saivat. Ilmeisen pienet rapsut kuitenkin hämmentävät perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaa.

      Lukekaa Seuran juttu "Verokarhu heltyi halinalleksi" siitä, millaisia veronkorotuksia Suomessa on jouduttu maksamaan.

      "Tuomioistuin luovuttu kaksi ratkaisua, joista nimet oli poistettu, kun LGT-jutun verovalitukset ratkaistiin hallinto-oikeudessa. Toinen veronkiertäjä oli pimittänyt tuloja 428.000 euron edestä. Tästä rangaistuksena veronkorotuksia tuli maksettavaksi 4.350 euroa. Tämä veronkorotus estää poliisia tutkimasta asiaa rikoksena.
      Samalla veronkiertäjän henkilöllisyys jää verosalaisuuden vuoksi pimentoon.
      Saman säätiön toinen edunsaaja jätti ilmoittamatta 121.000 euron tulot. Hän selvisi 1.700 eurolla. "

      Suomessa veroja voidaan kiertää ja verorikoksesta on saatu pienen pieni veronkorotus. Verokertymä ei riitä hyvinvointivaltion palveluihin, joten lapsilisistä pitää leikata, kaikilta saman verran - sekä rikkailta että köyhiltä.
      Jotta lapsilisät eivät "menetä merkitystään", vai miten se olikaan se ministeriön virkamiehen perustelu?

      • Tuollahan

        " Verokertymä ei riitä hyvinvointivaltion palveluihin, joten lapsilisistä pitää leikata"

        Siis tuolla tuota verojuttua on selvitetty jo aiemmin. Keskusteluketjun otsikko on:

        "Miksi valtion taloutta elvytetään 8 mrd vuodessa?"

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11610364/#comment-62692683

        Lue sieltä lisää.


    • salaneuvokset

      Eipä naitä päätöksiä tarvitse ihmetellä, nehän on synnytetty Säätytalon suljetuissa kabineteissa. Miksi ei kysytä: kuinka monta salakabinettia tarvitaan rahvaan nujertamiseksi?

    • ensin annettiin

      Rikkaille yhteisöveroale ja osinkoverosutkinta. Sitten huuli pyöreänä, että onkin tullut vajetta. No, helppo nakki, leikataan siihen rahat lapsilta, sairailta, työttömiltä ja eläkeläisiltä!

    • Sini-puna leikkaa

      Suomessa entinen meno jatkuu nykyisen hallituksen aikana, kun leikkaukset kohdistetaan pieni- ja keskituloisiin. Ihan samalla tavalla kuin -90 luvun laman aikana, jolloin leikkauksia tekivät - Niinistö (kok) ja Lipponen (sdp) sini-puna-hallituksessa.
      Esko Ahon (kepu) hallitus toimi -90 luvun alussa lamahallituksessa tuloeroja kasvattaen, kun pääomatulot eriytettiin tasaverotettavaksi (27 % tasavero) ja muut tulot (palkkatulo, eläkkeet jne) pidettiin progressiivisina.

      Ja siitä alkaen eriarvoisuus ja -tuloisuus on kasvanut. Tulonjakotilasto poistettiin, jotta suurien tuloerojen kasvaminen ei olisi näkyvää ja arvioitavissa.

      Varallisuusvero poistettiin. Yritystukia ja yritysten saamia veroetuja ei ole muutettu työllisyyttä ja innovatiivisuutta tukeviksi pienten ja keskisuurten tueksi. Maataoustukia maksetaan edelleen 200 eri tukimuodon perusteella eläintehtaille ja suurille viljelystiloille. Suomen rikkaimmat miljardöörit (Herlin ja Wahlroos) ovat esimerkkejä niistä tukien saajista (yhteensä noin puoli miljoonaa vuodessa) jotka eivät tukiaisia tarvitse.

      Talousnobelisti Paul Krugman sanoi tammikuussa, että Suomen EI pitäisi LEIKATA julkisia menojaan, vaan lisätä niitä, jotta talous elpyisi.

      Suomessa pitäisi puhua kuluttajien ostovoimasta, miten sitä lisätä, jotta työllisyys kasvaisi, kun suomalaiset kuluttaisivat suomalaista...

      Suomessa pitäisi puhua köyhyysvajeen (noin 15 %) poistamisesta, jotta leipäjonoista ei haettaisi sosiaaliturvan paikkausta...

      Suomessa pitäisi puhua sukupolvesta toiseen jatkuvan syrjäytymisen ehkäisemisestä, jotta köyhyys ei periytyisi...

      Suomessa pitäisi puhua miljardöörien saamista veroeduista ja tukiaisista, jotta tuloerot eivät kasvaisi köyhien köyhtyessä ja kaikkein rikkaimpien rikastuessa...

      • Se on

    • samaan pöytään pian

      nimimerkille tuloerot kasvavat . kiitos asiallisesta kirjoituksestasi . suomen työväenpuolueen ja vasemmistoliiton sekä sdp : n aatteellisen puoliskon olisi siirryttävä pikaisesti samaan pöytään koska sisäpoliittinen kriisi on huolestuttava ja maamme tarvitsee nopeasti kaukonäköisemmän pääministerin minkä kokoomus pystyy tarjoamaan .

    • Uusi Suomi
    • Tällä palstalla

      Vaikuttaisi olevan jonkinlainen idiottitason käytäntö nostella viestejä ylös ilman uutta asiaa, niin osallistutaan toki siihen, hölmöähän se on ja lopulta sotkee keskusteluketjut...

    • Citykani 72

      Suuntaus on ikävä, mutta onneksi ainakin ammattisuojan poisto on lähinnä kosmeettinen juttu. Te-toimisto voi tehdä työttömälle suurtalouskokille vaikka 50 osoitusta lähihoitajan tehtävään, mutta todennäköisyys saada tuo paikka jäänee aika pieneksi. Kuolleena syntynyt ajatus, että työllisyys kohenee sillä, että ihmisille osoitetaan tehtäviä, joita he eivät osaa tehdä...

      • orjatyö

        Siihenhän Risikon ja Parpon kehittämä orjatyö eli osallistava sosiaaliturva pyrkii. Koulutusta vastaavaa työtä ei tarjota, minkä seurauksena työttömyys kasvaa yhteiskunnassa, kun tietotaito ei kehity pohjatiedoista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe