Poliisi väkivaltaa

poliisi ei oo ystävä

32

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyguygyugf

      Poliisin väkivaltaa ei tilastoida, eikä se johda syytteisiin.

      http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2013/numero-5/rankaisemattomat
      Miehellä oli tapana käydä ulkoiluttamassa koiraansa metsässä, Mäntsälän Lukontien kääntöpaikalla. Tällä kertaa retki päättyi toisin kuin tavallisesti. Kun mies oli viheltänyt koiransa takaisin, molemmat istuivat autossa ja olivat juuri lähdössä liikkeelle, paikalle kaahasi siviilimallinen farmariauto, joka kiilasi eteen. Siitä ryntäsi kaksi mustiin siviiliasuihin pukeutunutta miestä.

      ”Miehet tulivat autoni luo ja avasivat kuljettajan oven. Toinen miehistä löi minua kasvoihin suun alueelle”, kertoo uhri.

      Miehet huusivat olevansa poliiseja, mutta poliisitunnuksia ei ollut näkyvillä, eikä poliisikorttia esitetty. Uhri ei uskonut poliiseiksi miehiä, jotka ensimmäiseksi iskevät päin näköä, vaan hän arveli joutuvansa ryöstetyksi. Tilanne oli hyvin nopea, harkinta-aikaa ei ollut.

      Ensimmäisen nyrkiniskun jälkeen hyökkääjät repivät miestä väkivalloin autosta, sitten toinen ampui häntä etälamauttimella, mutta laite ei toiminut kunnolla. Kesti ehkä 15 sekuntia raastaa mies ulos.

      Hänet kaadettiin maahan, samalla paikalle tuli toinen siviilimallinen auto ja kaksi miestä lisää. Toinen iski välittömästi uhria teleskooppipampulla reiteen ja olkavarteen. Yksi istui miehen päälle ja väänsi hänen päätään, yksi poliiseista käveli miehen päällä.

      He todella olivat poliiseja. Kaksi ensimmäistä olivat Karhu-valmiusryhmästä, toiset Helsingin huumepoliisin kenttäryhmän konstaapeleja. Poliisi oli aiemmin löytänyt metsästä kaksi amfetamiinin maastokätköä, ja Helsingin poliisilaitos oli järjestänyt paikalle elektronisen vartioinnin. Kätköillä oli hälyttimet, kääntöpaikalla kamera ja lähistöllä kolme tunnuksetonta poliisiautoa vartiossa.

      Kamera oli näyttänyt miehen auton saapumisen kääntöpaikalle, ja vähän myöhemmin toisen kätkön elektroniikka alkoi hälyttää. Mahdollisesti koira oli juossut kätkön yli. Aiheutti hälytyksen mikä tahansa, lähellä olevat partiot saivat käskyn ottaa kuljettaja kiinni.

      Vasta kun mies oli saatu käsirautoihin, poliisit esittivät virkamerkkinsä. Viides huumekätköllä käynyt poliisi ilmoitti paikan koskemattomaksi. Poliisit olivat hakanneet täysin viattoman kansalaisen, joka sattui olemaan Keski-Uudenmaan poliisilaitoksen vartija-vahtimestari.

      Tilastoa tapauksista, joissa poliisia epäillään väkivaltaisuudesta, ei ole. Eduskunnan oikeusasiamiehelle tehdyistä kanteluista poliisiin kohdistuvat ovat toiseksi suurin ryhmä, 731 kantelua viime vuonna. Edelle menee vain sosiaalitoimi. Liiallisen voimankäytön osuus ei kuitenkaan kanteluissa korostu.

      Poliisista tehty rikosilmoitus johtaa hyvin harvoin esitutkintaan. Mäntsälän tapaus oli poikkeus.

    • yuhjbgujyhbguy

      http://jalkijupinaa.blogspot.fi/2012/08/poliisin-voimankaytto-on-lahdossa.html

      Suomen poliisin voimankäyttö on lähdössä käsistä. Tampereella hakataan maassa hallintaotteessa olevaa miestä pampulla, ja mielenosoittaja voi saada pippurikaasua päin naamaa poliisille puhumisesta; Kymenlaaksossa ammutaan lapsia taserilla. Näinköhän on tulossa maan tavaksi että "niskoittelusta" tai pakenemisesta voi seurata aseenkäyttö? Melko kauhistuttava ajatus, mutta lähellä totuutta, etenkin kuin mainittujen tapauksien jäljiltä netti on täyttynyt älyvapaasta mölyämisestä siitä kuinka poliisi toimii aina oikein ja kaikille kriminaaleille kaasua ja sähköä vaan. Mitään keskustelua poliisin voimankäytöstä on turha toivoa: jos asian edes mainitsee, on ensimmäinen vastaväite poikkeuksetta luokkaa "ai poliisi ei saa pidättää ketää vai lol". Koska sehän se ainoa vaihtoehto lasten taserilla ampumiselle on. Kummallisesti anonyymiääliöt vailla sekunninkaan voimankäyttökoulutusta tai työkokemusta turvallisuusalalta tietävät ettei poliisilla nyt vaan kertakaikkiaan ole muita vaihtoehtoja ja kaikki kritiikki on rikollisten hellimistä. Täydellistä idiotismia vastaan on mahdotonta taistella järjellä.

      Kun ilmapiiri ja poliisin juridinen vastuu on tämä, niin ylilyöntejä tulee lisää. Suomeen on rantautumassa amerikkalainen voimankäyttökulttuuri jossa mikä tahansa "poliisin vastustaminen" - näköjään jopa sanallinen - oikeuttaa voimankäyttövälineiden käytön, ja nettiääliöt mölisevät suosiotaan. Samalla romutetaan Suomen poliisin pitkä järkevän poliisityön ja maltillisen voimankäytön perinne. Jos etälamauttimia käytetään vastaisuudessakin poliisia pakeneviin lapsiin, niin tulee ruumiita. Kun niistä putkakuolemista ei näemmä niin suurta lukua pidetä, niin voitaisiinko poliisin voimankäyttöön puuttua ennen kuin jonkun lapsi kuolee turhaan?

    • gugkug,kiytgyj

      Hipeille turpaan!

      http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/nakokulma/2849710/hipeille-turpaan

      Yhteiskunnassa tuntuu olevan vireillä pari vielä suhteellisen laimeaa, mutta kuitenkin merkillepantavaa trendiä, jotka kuulostavat yhdessä aika pahalta. Ensimmäinen on, että ihmisistä puhutaan roskina. Toinen on, että poliisin voimankäyttö ei vaikuta kovin linjakkaalta.

      Liioitellun voimankäytön kohteeksi joutuneista ihmisistä puhutaan termein, jotka ikään kuin oikeuttavat kovat otteet. Vapaata kaupunkitilaa vaativat ihmiset ovat huligaaneja, joiden silmät suorastaan vaativat paprikasumutetta. Mopolla poliisia karkuun päristänyt pikkupoika on potentiaalinen nuorisorikollinen, jota pitää vähän opettaa etälamauttimella.

      >>Tarpeeksi vanhat muistavat, mitä oli todellinen autoritaarisuus ja fasismi.
      En ole ollut kummassakaan tilanteessa itse paikalla, joten en voi sanoa mitään varmaa poliisin voimankäytöstä juuri niissä tapauksissa. Paitsi, että se tuntuu olevan linjatonta, yllättävää ja kieltämättä myös ylimitoitettua. Konkreettisin todiste jälkimmäisestä on etälamauttimien käytön lisääntyminen.

      Suomi on ainoa pohjoismaa, jossa lamautin on käytössä. Taseri on toki tuliasetta vaarattomampi, mutta sekin voi tappaa. Se tiedetään Suomessakin jo karuimman kautta. Tilastoja taserin vaarallisuudesta vääristänee laitteen valmistajan tehokas propaganda sekä aggressiivinen uhkailu tapauksissa, joissa käyttö on viety oikeuteen.

      En kritisoi taseria sinänsä. Sen sijaan pelkään, että lamauttimesta tulee tai on jo tullut keino, jota käytetään, koska se on käyttäjälle helppoa; ei siksi, että se olisi jossain tilanteessa välttämätöntä. Voimankäytön periaatteet hämärtyvät.

      Eniten ihmettelen, kuinka hanakasti koville otteille löytyy puolestapuhujia kansan keskuudesta. Siis sen, joka on potentiaalinen voimankäytön kohde. Paitsi etteivät puolestapuhujat sitä muista. Poliisihan kurmuuttaa niitä toisia, roskasakkia.

      Mistä lähtien ihmiset ovat olleet roskaa ja paskaa?

      Kun poliisin voimankäytön periaatteet eivät ole yhteneväiset, selkeät eivätkä läpinäkyvät, tulee väkisinkin mieleen, milloin saa itse pampusta jossain rauhanomaisessa mielenosoituksessa.

      ”Kuka kuritta kasvaa” ja ”ken vitsaa säästää” ovat uustrendikkäitä hokemia. Mitäpä faktasta, että miltei jokaisella vangilla on takanaan väkivaltainen lapsuus. Miten lie olisi enempi pieksäminen lasta auttanut? Entä kuka kaipaa valtiota, joka kurittaa ihmisiä mielivaltaisesti? Tai valtiota, jossa liiallinen voimankäyttö on okei, jos sen kohteena on joku eri tavoin ajatteleva tai elävä?

      Tarpeeksi vanhat muistavat, mitä oli todellinen autoritaarisuus ja fasismi. Siksi he ymmärtävät usein niitä myös kavahtaa. Tämä tuli huomattua esimerkiksi Tampereen taannoisessa kadunvaltauksessa. Moni vanhempi herrasmies ja -nainen tuli sanomaan, että hieno juttu, kun tällaista tehdään.

      Noin yleisesti ottaen autoritaarisuutta ja fyysistä kuria ihannoidaan. Is this Sparta?

    • tdtydtyrdty
    • aseet

      Poliiseillahan on sen vuoksi aseet, että ne voisivat ampua
      mahdollisimman paljon ihmisiä hengiltä. Siihenhän ne koulutuksenkin saavat.

      Järkevää yhteiskunnan verovarojen käyttöä.

    • haitta

      Poliiseista ei kyllä ole kuin haittaa tavallisille ihmisille.

    • lupa tappaa

      Poliisilla on lupa tappaa.

      • viides käsky

        Onneksi viides käsky kieltää sen.


    • gzx

      Google-mainokset
      IP-valvontakamerat
      Mobotix, Dahua ja Panasonic: jopa 6 Mpikseliä sisä- ja ulkokohteisiin
      www.wintel.fi
      Hankintojen neuvonantaja
      Autamme ostajaa verkkopalvelun teknologia- ja kumppanivalinnoissa.
      www.northpatrol.com

    • pankkiryöstö

      pankkiryöstö 25.04.2014 mutta missä...

    • misssähän

      Missähän se on?

      • se on varmaan toi

        se on varmaan toi


    • pankkiryöstö

      Se on klo 12.45-13.25.

    • virma

      se on varmaan toi

    • virma

      vironvirma

    • kuussa

      Se on kuussa

    • valtionhallinto

      Poliisi sairastaa pakko-oireista häiriötä, harhaluuloisuushäiriötä, egomaniaa, kleptomaniaa, narsismia ja mytomaniaa.

      Erikoisen vaarallista on poliisin sairastama raivopuuskasyndrooma, IED eli intermittent explosive disorder, joka on impulssien kontrollin häiriö, jossa ihminen reagoi eri tilanteisiin suhteettoman aggressiivisesti. Aggressiivista reagointia esiintyy toistuvasti. Reagointiin voi liittyä väkivaltaa tai tavaroiden rikkomista.

    • laki

      Ilman poliisia pystyisi tavallinen köyhäkin kansa vaurastumaan,
      kun ei tarvitsisi välittää muodollisista lain kiemuroista.

      • talous

        mikä elvytys kansantaloudelle!


    • rikosvinkki

      ryöstö 28.04 klo 13.30 - -missä?

    • rikosvihje

      vinkki: kaikki ryöstetään

    • virkaa

      Onko poliiseilla okeesti mitään virkaa?

    • verorahat

      Kyllähän uutisissa on aina että poliisi selvitti sitä ja tätä.
      Mutta mitä sitten? Kansalaisten verorahojahan siihen vain kuluu.

    • rahat

      Antaisivat nekin rahat tarvitseville.

    • riittää

      Kun köyhä kansa rötöstelee, poliiseilla riittää selviteltävää.

    • kuuluu

      Mitä se siihen kuuluu?

      • pirkko nummelasta

        Mistä täällä puhutaan?


      • puhutaan
        pirkko nummelasta kirjoitti:

        Mistä täällä puhutaan?

        asiaa täällä puhutaan


    • varmavinkki

      vinkki:

      5.5.2014 klo 14.45 tapahtuu

      • mitä

        taphtuu mitä tapahtuu


    • asiaahan

      täällähän puhutaan asiaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe