Potkurinakselin tiiviste

piiu

Potkurinakselin tiiviste Bellassa ilmataan vesillelaskussa pumppaamalla. Entäs kun se nyt on aivan kova, eikä jousta lainkaan. Kovettuuko tiiviste vanhetessaan vai miksi näin?

21

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bellallaaa

      Jos siihen kumin taakse putkeen, tulee vesiletku pohjan läpiviennistä, silloin sitä ei tarvi rutistaa, tiputtaako se kumiboksi?

      • piiu

        mielestäni siihen ei tule mitään letkua ja kaukokäyttökytkimen vieressä on muikkaritarra ilmaamisesta. Ei ole vuotanut, vene ostettiin syksyllä, eikä hirveesti ehtinyt ajella.


    • jäässäkikö

      Odota kun jää sulaa.

    • Bellallaaa

      Mun Bellassa on tämmönen http://aijaa.com/Ld6Eho . Yritä varovasti saada puristettua vaikka vesipumppupihdeillä, ei kai se niin kova ole, että se halkeaa

      • vaihda vaan

        Puristamisen tarkoitus on poistaa ilma pois vesillelaskun jälkeen, jos se on kova tai se vuotaa vaihda se. Muistelen että valmistaja suosittelee vaihtoväliksi 5-7 vuotta, yleensä kestää kauemminkin, kovettuminen on kuitenkin selvä merkki vaihdon tarpeesta.


      • Reikä päässä

        Minä ainakin näen letkun tuossa kuvassa. Tuleeko se letku moottorin jäähdytysvesikierrosta? Jos tulee, luulisin että moottori pumppaa tuon kumin täyteen vettä ja sitä ei tarvitse erikseen ilmata puristamalla.


      • Akseli Bellassa

        Mikä tuo letku on kuvassa, joka menee vannasputkeen?


      • Bellallaaa
        Akseli Bellassa kirjoitti:

        Mikä tuo letku on kuvassa, joka menee vannasputkeen?

        Se on boksin kumilaakerin jäähdytysvesi letku, ei tarvi ilmata. Pohjassa on läpivienti eli vesi nousee heti laakeriin, kun vene lasketaan vesille. Kyseessä on Pietarsaaren Bella.


    • ehkä

      Mahtaisiko olla liian kylmää ja sen takia kumi kova?

    • Pentti-Eno

      Älä ainakaan pihdeillä puristele, menee vaan pilalle. Ellei vuotanut syksyllä, niin ei mitään hätää. Mulla oli tommonen tiivistesysteemi, ja aina kun ei ollut paatti vedessä, niin toi tiiviste tuntui kovalta. Vesillelaskun yhteydessä hiukan kun tiivistettä heilutteli, että tuli muutama tippa vettä pilssiin, niin siinä se ilmaus.
      Muista seurata, ettei tiiviste ala vuotaa kovin paljon. Ainakin keväällä on syytä seurata veden kertymistä akselin alle. Yleensä toi vesivoideltu tiiviste on idioottivarma, ei tarvi mitään sen kummempaa. Kun alkaa vuotaa siinä määrin, että joka kerta liikkeelle lähdettäessä pitää kuivata, niin siinä vaiheessa vene ylös, ja tiivisteen vaihtoon. Eihän Bella paina kuin 1,5 tonnia, (ainakaan 7000, jollainen minulla oli) niin nosto luonaa helposti trailerilla

      • piiu

        siis kuinka kova tiiviste on kuivalla maalla? niin, ettei yhtään anna periksi käsivoimin? Olenko ymmärtänyt väärin, että sen pitäisi normaalisti olla ihan käsin paineltavissa?


      • Reikä päässä
        piiu kirjoitti:

        siis kuinka kova tiiviste on kuivalla maalla? niin, ettei yhtään anna periksi käsivoimin? Olenko ymmärtänyt väärin, että sen pitäisi normaalisti olla ihan käsin paineltavissa?

        Kyllä ainakin minun vanhaa (Volvon black jack) tiivistettäni sai puristaa ihan hampaat irvessä. Sain kyllä sieltä käsivoimin aina tulemaan jonkinlaisen lorauksen vettä. Kuivalla maalla vedentulo on luonnollisesti heikompaa. Laske botski vain reippaasti mereen ja sitten puristelet tiivistettä rauhassa ennen kuin laitat moottorin tulille.


      • Black Jack
        piiu kirjoitti:

        siis kuinka kova tiiviste on kuivalla maalla? niin, ettei yhtään anna periksi käsivoimin? Olenko ymmärtänyt väärin, että sen pitäisi normaalisti olla ihan käsin paineltavissa?

        En ole pystynyt puristamaan uutenakaan ilman jotain kättä pitempään. Yleensä papukaijapihdeillä varovasti, että purskahtaa ilmaa, that's it.


    • etkö usko huuria?

      Välittäjä_LKV on täällä useaan kertaan todistanut, että potkuriakseli pysyy paikallaan kumitiivisteellä. Sekä, että tihkuminen pilssiin on veneelle hyväksi.

      • Tiptiptiptap

        Nauhapoksille pieni tiputtelu on hyvästä. Määrän pitää olla kuitenkin sellainen, että se haihtuu eikä kerry pilssiin. Poksi ei saa tuntua kuumalta vaan hiukan lämpimältä, muuten se on liian tiukalla ja voi syödä akselia.


    • piiu

      Kiitos ihan himusti näistä viimeisistä kommenteistanne! Nyt voi losauttaa paatin järveen pelkäämättä sen uppoavan ;) ja pumppailla voitelut kohdilleen

    • Kuumipoksia

      Olen uusimassa uutta Kumipoksia. Paketin mukana tuli pieni muovinen sovitin? Tms. Tulisiko tämä kiertää akselin ympäri ensin ja sen avulla hivuttaa tiiviste akselia pitkin oikeaan paikkaan ja sitten ottaa se pois vetämällä? Sen jälkeenn klemmarit kiinni ja rasvat sisään ja Kumiputki huohottamaan vedenpinnan yläpuolelle?

      • TäsmällistäTietoaPliis

        En halua olla mitenkään pilkallinen, mutta voidaan kyllä sanoa, että itsepähän yllytit...

        Ostin tänään autoon laakerin. Miten se asennetaan?


      • Se kysymäsi kapistus on asennusta varten. Tiivistemötikässä on samantapaiset huulet kuin "stefassa". Ne ovat tietenkin vastakarvaan ja voivat ilman tätä apuneuvoa vauriotua akselille pujotettaess.


    • TINOp

      Minkä kokoisessa moottoritehossa pitää ottaa akselitiivisteen jäähdytys käyttöön?

      • PSStiivistessä

        Ei tehosta kiinni vaan nopeudesta, en ihan 100 varma, mutta muistaisin 15kn raja, että vaatii jäähdytyksen. Itsellä se tulee moottorin jäähdytys linjasta.

        Ja jollei ole tuota letku jäähdytystä, tiiviste "röyhtäytetään" kun laskettu veteen, eli lykätään hieman perään päin ja kun vettä lörpsähtää pilssiin pästetään kumi palautumaan ja homma tehty.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe