Kian ostetuin malli...

Mitä ihmettä??

Mitä ihmettä on Kialla tapahtunut, kun merkin syömahammas cee´d on hiljalleen tappavan tasaisesti pudonnut rekisteröinneissä maaliskuun vajaaseen 150 kpl:seen, kun taas pikkuauto Rio:a kilvitettiin jopa yli kaksi kertaa enemmän? Saako Riossa nykyään vähemmällä rahalla enemmän autoa?? Toisinsanoen onko edullisempi Rio kasvanut ominaisuuksiltaan, kooltaan ja varusteiltaan liian lähelle cee´diä. Vielä pari vuotta sitten, etenkin vanhan korimallin cee´d oli Kia-malliston ehdoton kunkku ja myynnillisesti erittäin kova luu saman luokan kovimpiin kilpailijoihinkin nähden.

15

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jo kolmas Kia

      Hinta sanelee,Cee'd on hinnaltaan noussut lähes luokanverran ylöpäin,kun ottaa uudessa autossa huomioon nämä pakolliset muutkin maksut,kuten talvirenkaat,metallivärin,automaattiilmastoinnin ym.! Itse vaihdoin myös luokkaa pienempään Cee'distä eli Rioon. Kaksi diesel Cee'diä on ollut ja molempiin olen ollut erittäin tyytyväinen,mutta eurot sanelevat kaupassa myöskin aina,työllisyystilanne itsellänikin muuttui,enkä tarvitse dieselautoa kilometrien vähentyessä entisestään. Autoissa ei sinänsä ollut mitään vikaa,päinvastoin. Ensimmäisellä,2007,ajoin nafti 60th ja tällä toisella nyt,vm. 2010, n.75th kilometriä tyytyväisenä autoihin, Lähtivät muuten kuin pakasta vedettynä eteenpäin uusille käyttäjilleen jatkamaan matkaansa.

    • 19+8

      Huh huh. porukka vaihtaa tuoreita autoja kun kilometrit vähentyy vuodessa.

      Tajuatteko te kuinka paljon menetätte välirahassa ja auton arvon alenemassa? Niitä säästyneitä rahoja ette ikinä ajamalla saa takaisin.

      Kohta varmaan taas vaihdatte bensasta diiseliin kun kilometrejä kuitenkin tulee mökkiajot mukaanlukien sen verran että katsotte että nyt on hyvä vaihtaa. huh huh.

      • vapaa maa

        Jokainen käyttää rahansa mihin haluaa. Toiset vaihtaa autoja ja toiset vetää rahat esim. savuna ilmaan tai dokaa ne.

        Tähän liittyen näin eilen kauppakeskuksen pihassa vähän surullisen näyn. Nainen (äiti?) ja 4 lasta ahtautui pieneen ja vanhaan autoon, lisänä oli ostoskassit ja pari salkullista olutta.
        Lastausoperaation jälkeen nainen pisti tyytyväisenä röökin palamaan.

        Tuli mieleen, että nuokin rööki- ja kaljarahat voisi käyttää paremmin, vaikka hankkimalla isomman ja uudemman (=turvallisemman) auton. Jo pelkästään lasten takia.


      • Jo kolmas Kia

        Niin,auton hankinta on Suomessa aina kannattamatom hankinta,siitä ei päästä mihinkään,mutta Kian tapauksessa lasken pitkän takuun piikkiin hyvin paljon tulevia autoiluni vuosia eteenpäin ja tasaan hankinnasta aiheutuneita kustannuksia,tuleviin huolettomiin kilometreihin. Näin se ainakin itseni kohdalla menee ja uskon että ko. merkin käyttäjillä aika monella muullakin. Autoilu on sinänsä Suomessa ollut aina ylikallis vaihtoehto,mutta se ei ole kansan syytä. Auto on valtiolle pelkkä lypsylehmä,jolla täytetään valtion pohjatonta kirstua.


    • Asseriid

      Ihan vastaava tilanne on hyundain puolellakin, kun i20 ottaa markkinat haltuun i30:ltä

      • Kumma ilmiö

        Ehkäpä vanhan cee´din ja i30:sen tietty konstailettomuus ja kieltämättä houkuttavan edullinen hinta suhteessa auton kokoon vetosi paremmin kansaan, joka on aina arvostanut edullisia mutta toimivia perusautoja. Vanhoissa malleissa hintaero uusiin muihin kilpailijoihin oli riittävä, jolloin merkin pariin siirtyi rohkeammin myös kokeilijoita. Edullisempi hinta antoi myös anteeksi joitain asioita, mitkä parhaissa kilpailijoissa oli paremmalla tolalla. Nyt hintaetu on kadonnut ja korelaiskaksikko kilpailee niille annetuilla eväillä tasapäin luokkansa parhaimpien kilpailijoiden kanssa, joista löytyy todella makeita ajettavia kuin väkeviä pikkuturbojakin.
        Nyt kun ceedin ja i30:sen hinnat ovat selvästi nousseet ja niiden imu on sitä mukaa selvästi laskenut, ovat saman perusauton manttelin ilmeisesti ottaneet Rio ja i20, joissa vastine rahalle on suhteessa parempi ja pystyvät kilpailemaan luokissaan selvästi muullakin kuin vain hinnalla.


    • gyyy

      Ihmisillä on aiempaa vähemmän rahaa käytössä ja autoon ei ole vara laittaa rahaa entiseen malliin. Riossa on kokoluokassaan erinomaiset tilat ja siinä mielessä vähemmällä rahalla saa enemmän autoa kuin Ceedin kohdalla.

      • kilpailua

        Rio ja i20 taitavat myös vähän kilpailla keskenään. Kun Rion myynti on kasvanut, niin samalla i20 on tippunut 30 myydyimmän mallin listalta.

        Farkku on ilmeisesti ollut ceedin myydyin malli? Muilta merkeiltä on tullut farmariuutuuksia (auris, leon, civic), joten ostajilla on ollut valinnanvaraa.Tämä saattaa selittää myös ceedin laskevaa myyntiä.


      • pienisuuri auto
        kilpailua kirjoitti:

        Rio ja i20 taitavat myös vähän kilpailla keskenään. Kun Rion myynti on kasvanut, niin samalla i20 on tippunut 30 myydyimmän mallin listalta.

        Farkku on ilmeisesti ollut ceedin myydyin malli? Muilta merkeiltä on tullut farmariuutuuksia (auris, leon, civic), joten ostajilla on ollut valinnanvaraa.Tämä saattaa selittää myös ceedin laskevaa myyntiä.

        Rio on tilojensa vuoksi kova sana. Se antaa luokassaan oikeastikin muita reilummin tilaa ja lisäksi tilan muotoilu on sellainen, että on mukavasti tilan tuntua. On ymmärrettävää, että kysyntää keskittyy tällaisessa suhdannetilanteessa tuollaiseen kokonaistaloudelliseen tilaihmeeseen.


    • Ennätyskasvu

      Joka tapauksessa Kialla juuri julkaistun myyntitilaston mukaan huikea myynnin kasvu. Yli 40%. Voi olla, että Rio on malleista vaikuttanut kasvuun eniten. Mutta on niitä muitakin malleja myyty hyvin.

      • riooo

        Toisaalta aiempina kuukausina oli myynti laskenut, joten Kia valtasi oman paikan takaisin.

        Rio 341, cee´d 148 ja Sportage 74, siinä kolme myydyintä kian mallia maaliskuussa.
        Rioa on aiemmin myyty keskimäärin n. 150 autoa kuukaudessa


      • Kasvua jatkuu???
        riooo kirjoitti:

        Toisaalta aiempina kuukausina oli myynti laskenut, joten Kia valtasi oman paikan takaisin.

        Rio 341, cee´d 148 ja Sportage 74, siinä kolme myydyintä kian mallia maaliskuussa.
        Rioa on aiemmin myyty keskimäärin n. 150 autoa kuukaudessa

        Kuinkahan mahtaa olla. Itsekin olin vuoden vaihteen kahden puolen kovasti autokuumessa. Silloinhan oli monella merkillä kovia tarjouksia ja kauppaa tehtiin vilkkaasti. Tuli käytyä myös Deltalla. Parista mallista kävin keskustelua ja kummastakin oli maassa vain pari hassua yksilöä. Käytännössä luvattiin toimitusaikoja 4-6 kk, jos maassa olevista ei löydy. Että sitä mietin, miten rekisteröinteihin vaikuttaa kun vuoden vaihteessa tullut tilauskanta päsähtää rekisteriin. Se "piikki" alkaa näkyä tästä eteenpäin ja jatkuu ilmeisesti sen pari kuukautta.


    • ZAZ-xxx

      Automallit ovat tyypillisesti aina uudistusten yhteydessä kasvaneet. Hyviä esimerkkejä ovat ikivihreät Golf ja Corolla, jotka ovat vuosien (ja vuosikymmenien) saatossa venyneet joka suuntaan.

      Fiksu kuluttaja kysyy itseltään, tarvitseeko hän kerta toisensa jälkeen Golfin tai Corollan, kun käyttötarve kuitenkin tyydyttyy modernilla Pololla tai Yarisilla esim. 8 tuhatta euroa halvemmalla. Samalla ajattelulla Kia-kuski vaihtaa Cee'din Rioon ja Hyundain käyttäjä siirtyy i30:stä i20:een. Tällainen kehitys on järkevää!

      Suomessa ajetaan keskimäärin ylisuurilla autoilla, jos otetaan huomioon kuljetussuorite henkilökilometreinä. Etelä-Euroopassa voi kuka tahansa käydä toteamassa, että meikäläinen autokanta on suurta ja vanhaa verrattuna vaikkapa Italian vastaavaan. Luigi ajelee vuoden 2013 Pandalla, mutta Suomi-kuski 12 vuotta vanhalla Primeralla.

    • Rioon tyytyväinen

      Rio on kakkosautoksi ihan riittävä ja siksi ostin sellaisen vaimolle kauppakassiksi!

      • tällanen kaipuu

        Kiva olisi, jos Rion saisi dieselautomaattina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe