Nato-kielto hylätään Suomessa?

”Sopii meille”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/68120-nato-kielto-hylataan-suomessa-sopii-meille

Luotu: 8.4.2014 14:03

Kotimaa
|
Nato-keskustelu

Lähes kaikki eduskuntapuolueet ovat seuraavissa hallitusneuvotteluissa valmiit luopumaan nykyisen hallitusohjelman kirjauksesta, joka kieltää Nato-jäsenyyden valmistelemisen. Tämä käy ilmi Uuden Suomen tekemästä kyselystä, jossa kysyttiin, ovatko puolueet valmiita lähtemään mukaan hallitukseen, jonka ohjelmassa tällaista kirjausta ei ole.

Kristillisdemokraattien eli KD:n Nato-kanta näyttää ottaneen askeleen eteenpäin jäsenyyden suuntaan.

-Sopii meille. Siis se että valmistellaan joitain toimia jotka voivat edistää Nato-jäsenyyden hakemista, mutta itse siitä jäsenyydestä tulisi päättää kuitenkin kansanäänestyksessä, puoluesihteeri Asmo Maanselkä sanoo Uudelle Suomelle nyt.

Puolueen nettisivuilta löytyvän viime vuoden puoluekokouksen päättämän linjapaperin mukaan Nato-jäsenyys ei KD:n mielestä ole tällä hetkellä ajankohtainen mutta yhteistyötä eri osapuolien kanssa on lisättävä ja syvennettävä.

-Liittymistä puolustusliittoon voidaan harkita, mikäli sille on selkeä kansan enemmistön tuki. Jäsenyydestä on tällöin järjestettävä kansanäänestys, linjapaperissa sanotaan.

Alma Median lehtien Nato-gallupin mukaan kristillisdemokraattien kannatajat ovat kaikkein Nato-myönteisimpiä. KD:tä äänestävistä 51 prosenttia ilmoitti kannattavansa Nato-jäsenyyttä.

Nykyisessä hallitusohjelmassa todetaan: Suomi ei tämän hallituksen aikana valmistele Nato-jäsenyyden hakemista. Vain vasemmistoliitto ilmoittaa haluavansa samanlaisen kirjauksen hallitusohjelmaan jatkossakin.

-Tämä on kirjattu hallitusohjelmaan vasemmiston vaatimuksesta ja sellainen kirjaus pitää olla myös seuraavassa hallitusohjelmassa, vasemmistoliiton puoluesihteeri Marko Varajärvi sanoo Uudelle Suomelle.

Myös SDP suhtautuu Nato-jäsenyyteen nihkeästi, mutta ei aivan yhtä ehdottomasti kuin vasemmistoliitto.

- SDP:n lähtökohta on, että Suomen sotilaallisen puolustuksen tulee jatkossakin perustua Suomen itsenäisyyden ja alueellisen koskemattomuuden puolustamiseen, yleiseen asevelvollisuuteen ja sotilaalliseen liittoutumattomuuteen, puoluesihteeri Reijo Paananen toteaa.

Paanasen mukaan on luontevaa, että seuraavan hallituksen ohjelma pohjautuu parhaillaan käynnissä olevaan selvitykseen, jossa kaikki eduskuntapuolueet hakevat yhteistä näkemystä puolustuspolitiikan pitkän aikavälin haasteisiin.

Myöskään vihreät eivät pidä Suomen Nato-jäsenyyttä tarpeellisena, eivätkä kannata sitä. Puolue ei kuitenkaan vielä ota kantaa siihen, pitääkö seuraavassa hallitusohjelmassa edelleen kieltää jäsenyyden valmistelu.

- Seuraavan hallitusohjelman spekulointi on reippaasti ennenaikaista, vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen sanoo.

Keskusta lähtee puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan edelleen siitä, että Suomen on säilytettävä itsenäinen päätösvalta sotilaalliseen turvallisuuteen liittyvissä asioissa ja huolehdittava puolustuksensa uskottavuudesta.

-Näköpiirissä ei ole tarvetta muuttaa Suomen sotilas- ja puolustuspoliittista linjaa, jonka yksi peruskivi on sotilaallinen liittoutumattomuus. Maamme on perusteltua jatkaa käytännönläheistä kumppanuusyhteistyötä sotilasliitto Naton kanssa, hän sanoo.

Laanisen mukaan keskustassa ollaan kuitenkin sitä mieltä, että Suomen on viisasta toimia omissa ratkaisuissaan siten, että liittoutuminen on mahdollista, jos valtionjohto ja kansa päätyvät uuteen perusratkaisuun. Nato-jäsenyyden mahdolliseen hakemisen vaaditaan keskustan mielestä kansanäänestys.

Laaninen ei ota kantaa seuraavan hallituksen ohjelmaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei tässä vaiheessa halua ottaa kantaa puoleen eikä toiseen.

-Hallitusneuvottelut käydään vuoden päästä, katsotaan sitten, en lyö lukkoon yhtään mitään.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström vastasi aikaisemmin Ylen kyselyssä, että puolue ei kannata Nato-jäsenyyttä. Lindströmin mukaan asiasta keskustellaan kiihkottomasti.

Kokoomus ja RKP suhtautuvat Natoon myönteisemmin.

Nato-jäsenyyttä avoimesti kannattavan kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen sanoo suoraan, että puolue ei halua seuraavaan hallitusohjelmaan nykyisen kaltaista kieltolauseketta Natosta.

-Sellaisten asioiden listaaminen, joita hallitus ei aio tehdä, ei ole tavallista hallitusohjelmissa eikä siihen pidä pyrkiäkään, hän kommentoi Uudelle Suomelle.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund ei ota kantaa itse Nato-jäsenyyteen, mutta sanoo, ettei nykyisen hallitusohjelman Nato-lauseen poisjättäminen ole puolueelle ongelma.

-Meidän suhtautuminen Natoon on sen kaltainen että lauseen poisjättäminen ei liene meille ongelma, Haglund kommentoi.

RKP:n puoluekokouksen linjaaman kannan mukaan puolue kannattaa modernia ja ennakkoluulotonta puolustuspoliittista keskustelua, jonka pohjalta harkitaan Suomen Nato-jäsenyyttä.

20

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verta nenästä

      Sitä sitten saa, mitä tilaa. Turha silloin itkeä, kun köntsät on housuissa.

      • Onx?

        Onx tästä Suomen NATO-hommelista rohvetiaa niissä se erään vanhan paimentolaiskansan legendoissa?


    • Onko sitten siinä tapauksessa ääriuskonnollis-peräkammarilais-karismaattiset kökkölahkot siis valmiita puolustamaan Natokumppani Turkkia, Islamin ykköstykkiä, mikäli se joutuu hyökkäyksen kohteeksi?

      hehhhhhhh....kjehhhhh...

      Sen kun näkee niin valokuvat otan!

      ...hehhhhh...:D

      • Ihimettelijä.

        Nyt täytyy taas tutkia sitä Ihmetys..,ei kun siis Ilmestyskirjaa koska sieltä kaikki selviää hevosia myöten!


      • KTS ei kirj

        LinttaLiisaa... tuu parvekkeelle.... täällä huutaa kts.... Lintta Liisaa...
        meille on annettu ihka oma nimityskin.... meille vain. Nyt meidät tunnetaan tällä nimellä ja tunnuksella
        ääriuskonnollis-peräkammarilais-karismaattiset kökköläiset.... eiks oo hieni nimi meillä ....onks sulla hienoja vaatteita tukemaan sitä uutta nimeämme? Tuosta viestien välistä löysin osoitteen, että osaat .... siellä parvekkeella ... olla stylenä...
        Naisten XL vaatteet
        Naisten vaatteet tyylitietoiselle Reilusti isoja kokoja. Osta nyt!
        www.cellbes.fi


    • bää

      kyllä suomella täytyy olla uskottava puolustus, jos ei sitten natoon, niin paremmat aseet likoon. eihän Israelkaan ammu jousipyssyillä, jos joku sitä uhkaa. puhutaan kuitenkin Jumalan silmäterästä. sillä olemassa maaiman parhain sotaaseistus.

      • Maailman parhaatkin sota-aseet ovat paperitiikereitä, kun KANSA nousee sissisotaan!

        Vietnam!
        Afganistan!
        Libanon!

        HYVÄ!


      • Mujahedit rules!
        KTS kirjoitti:

        Maailman parhaatkin sota-aseet ovat paperitiikereitä, kun KANSA nousee sissisotaan!

        Vietnam!
        Afganistan!
        Libanon!

        HYVÄ!

        Erityisesti aikavälillä 1979-1988 Agfanistanin mujahedit nousivat ankaraan vastarintaan suurta ja mahtavaa Puna-Armeijaa vastaan ja voittivat!

        Tässähän oli kyseessä Neuvostoliiton joulukuusssa 1979 käynnistämä operaatio Myrsky 333,jolloin neuvostojoukot tunkeutuivat Afganistaniin.

        Ja saivat aikaan 1900-luvun verisimmän sisällissodan!


    • pihon sivulta

      Teija K:n näkemä näky v. 2005

      Tämän kansan identiteettiä uhkaa kolminkertainen vaara. Se koskee kansallisen identiteetin ja siihen liittyvät itsemääräämisoikeuden katoamista:

      1. Suomi-leijona karjui väkevänä voimiensa tunnossa. Yhtäkkiä EU-keihäs lävisti sen kyljen, mutta leijona edelleen karjui, mutta heikentyneenä.

      2. Tämän jälkeen Nato-keihäs lävisti sen kyljen ja leijona karjahteli vaimentuneella äänellä ja heikentyi edelleen.

      3. Viimeiseksi sen kylkeen lensi Venäjä-keihäs, jolloin leijona kaatui maahan karjahtaen kuin kuollut.

      • JouJou.

        Jou!

        Onpa melkoinen harhanäky!

        Ja menee reippaasti yli parodiahorisontin myös!

        Jou!


      • KTS (Ei kirj.)

        Suomi on maailman tärkein asia näiden unijukkien unelmissa.
        Kaikki maailman suuret vallat vahtaavat vain ja ainoastaan sitä...


    • isaskartar

      Mehän oomme maaliman napa. - Ainakin Naton ja Venäjän välissä.

    • Yhessä Naton ja muslimien ykköstykin, Turkin kanssa Venäjää, Syyriaa ja Israelia vastaan!

      HYVÄ!

    • KTS ei kirj

      Kjeh,kjeh, kjehh.... Tolleen minä kehittelin ja mahdollisimman kauas noita aloituksen asioita. Ei sen puoleen, kyllä me paestiinassa ihan suoraan rajan yli vaan räjähteet heitellään...

    • Kyllä natojäsenyys ja Turkin aseveljeys Kooteelle kelpaa mutta milläs mielellä lähtee Turkkia auttaan vippaslössi?

      :D Hehhhhh...kjehhhh....:D

    • uutinen

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/68389-tallainen-uusi-nato-sopimus-lisaa-marginaalisesti-suomen-pelotetta

      Luotu:
      18.4.2014 13:27
      Päivitetty:
      18.4.2014 14:01

      Uusi Nato-sopimus ”lisää marginaalisesti Suomen pelotetta”

      Kotimaa

      Toukokuussa allekirjoitettava uusi tekninen Nato-yhteistyösopimus nostaa Suomen puolustuskykyä marginaalisesti, arvioi Ulkopoliittisen instituutin globaalin turvallisuuden ohjelmajohtaja Mika Aaltola.

      –Sopimus tarkentaa Suomen ja Naton sidoksia ja sitä, miten käytännössä toteutettaisiin Suomen avunsaanti kriisi- tai häiriötilanteessa. Turvatakuusta ei ole kyse, Aaltola sanoo Uudelle Suomelle.

      Suomen ja sotilasliitto Naton välisen niin sanotun isäntämaatukisopimuksen edistysaskeleesta kertoi tänään Sunnuntaisuomalainen, jolle asian vahvistaa puolustusministeriö. Isäntämaatuki on kirjattu Suomen Nato-kumppanuuden tavoitteisiin jo yli kymmenen vuotta sitten.

      –Asia on ollut jo pitkään vireillä, mutta vähän yllättäen tämä tuli minullekin, Aaltola kommentoi Sunnuntaisuomalaisen uutista.

      –Tämä sopimus on osa Suomen ja Naton kumppanuussopimuksen laajempaa kontekstia.

      Aaltolan mukaan kyse on teknisestä, käytännön järjestelyjä koskevasta sopimuksesta, joka helpottaa avunsaantia mahdollisissa kriisi- tai häiriötilanteissa. Kyse on ainakin huoltovarmuuteen liittyvän materiaaliavun saamisen mahdollistamisesta tarvittaessa. Aaltolan mukaan sopimus käsittää erilaiset kriisi- ja häiriötilanteet laajasti ajateltuna, eli niin sotatilanteet kuin terrorismin tai luonnonkatastrofitkin.

      Sunnuntaisuomalaisen mukaan sopimus käsittelee muun muassa kauttakulkuun, ilmatilaan, miehistön majoitukseen sekä satamien ja lentokenttien käyttöön liittyviä käytännön järjestelyjä.

      Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) ja valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka ovat Sunnuntaisuomalaisessa lievästi erimielisiä siitä, nostaako isäntämaatukisopimus Suomen puolustuksen uskottavuutta.

      Onko isäntämaatukisopimuksella mitään vaikutusta Suomen puolustuskykyyn, Mika Aaltola?

      – Kyllä sillä on. Tässä sovitaan nykyistä spesifimmät puitteet sille, miten Nato käytännössä voi apua antaa. Se lisää marginaalisesti Suomen pelotetta ja integraatiota Naton kanssa, Aaltola arvioi.

      Puolustusministeriöstä todetaan Sunnuntaisuomalaiselle, että sopimuksen allekirjoittamisen ajoituksella ja Ukrainan kriisillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Aaltola uskoo, että tämä pitää paikkansa, vaikka Ukrainan tapahtumat entisestään korostavatkin kriisijärjestelyiden valmistelun tärkeyttä.

      • verkkomediasta

        http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=10439

        Suomi liittoutuu sotilaallisesti salaisella Nato-sopimuksella - Naapuruussopimusta rikotaan

        Suomella ja Venäjällä on Naapuruussopimus, joka kieltää NATO-joukot alueeltamme. Eilen torstaina uutisoitiin kuitenkin salassa valmistellusta Isäntämaasopimuksesta, jolla Suomi takaa NATO:lle mahdollisuuden sotavoimien kauttakulkuun ja tukikohtien perustamiseen. On aika lukea koko artikkeli ja jakaa se myös eteenpäin.

        Toimittaja: Janus Putkonen
        18.4.2014, Verkkomedia.org



        Suomi liittoutuu sotilaallisesti salaisella Nato-sopimuksella - Naapuruussopimusta rikotaan

        Suomalaiset ovat joutuneet raivoisan Nato-propagandan kohteeksi, joka on huipentunut Ukrainan kriisissä. Vihdoin me saimmekin kuulla myös vastauksen siihen miksi häpeilemättä lietsotut valtamedian valheet ''Venäjän luomasta uhasta'' on suomalaisille tuotettu.

        Propagandan taustalla on ollut kansalaisilta salassa tehty sopimusvalmistelu NATO:n ja Suomen sotilaallisen yhteistyön syventämiseksi Isäntämaasopimuksella. Suomen median kertomien tietojen perusteella me voimme täysin perustellusti puhua Suomen sotilaallisesta liittoutumisesta - Venäjää vastaan.

        Keskisuomalainen uutisoi torstaina 17.4.2014, että Suomi on solmimassa Naton kanssa uuden sopimuksen, joka mahdollistaa sotilaallisen avun vastaanottamisen. Sopimus, joka on valmisteltu täysin salassa, kantaa nimeä Isäntämaasopimus, joka mahdollistaa NATO-joukoille mm. kauttakulun ja tukikohtien perustamisen Suomen maaperälle. Mitään rajoituksia ei aseteta ja sopimus jättää oikeuden tulkintaan.

        Uudesta Isäntämaasopimuksesta kerrotut tiedot vastaavat pääministeri Kataisen maaliskuussa ilmoittamaa kantaa, jonka mukaan Suomen kansalaisille ei tule antaa valtaa ratkaista Suomen sotilaalliseen asemaan liittyviä asioita vaan päätökset olisi jätettävä valtiojohdolle. Uusi NATO-sopimus näyttää antavan tähän mahdollisuudet.

        Voimme nähdä, että julkisuuteen tulleen sopimussisällön perusteella Suomi on liitetty osaksi Venäjän vastaista sotilaallista saartoa ja samalla myös täysin mahdollisia Venäjän vastaisia sotatoimia varten voimistettavaan NATO-rintamaan.

        Voimme epäillä, että salassa tehty Nato-sopimuksen valmistelu ja aikomus sen allekirjoittamista - ilman avoimia neuvotteluja Venäjän kanssa sekä ilman Moskovan hyväksyntää - on törkeä voimassa olevan valtiosopimuksen rikkomus NATO:n johdolta ja Suomen hallinnolta. On epäiltävissä, että jo valmistelun salaaminen on vastoin Venäjän kanssa laadittua Naapuruussopimusta.

        "Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan. Siinä tapauksessa, että Suomi tai Venäjä joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, toinen sopimuspuoli myötävaikuttaa ristiriidan selvittämiseen YK:n peruskirjan ja ETYKin asiakirjojen periaatteiden ja määräysten mukaisesti ja pidättyy sotilaallisen avun antamisesta hyökkääjälle..." (Finlex/valtiosopimukset/63/1992)

        http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920063

        Suomea sitoo siis yllä siteerattu Naapuruussopimus, jonka olemassaolon on nähty suomalaisten asiantuntijoiden mukaan "hankaloittavan mahdollista maamme Nato-jäsenyyttä" (YLE 28.6.2007). Kaiken järjen mukaan sopimuksen pitäisi samalla myös suojata maatamme Nato-joukkojen invaasiolta alueellemme.

        Lue myös: Voimassa oleva Naapuruussopimus Venäjän kanssa estää Suomen NATO-jäsenyyden

        Voimassa oleva sopimus antaa suuntaviivat Suomen sotilaallisesti liittoutumattomalle turvallisuuspolitiikalle, joka tarkoittaa, ettei maahamme saa päästää ainakaan sellaisia sotavoimia, jotka eivät olisi myös Venäjän liittolaisia. Ja kuten tiedämme, NATO-joukot eivät sellaisia sotajoukkoja ole.



        Isäntämaasopimus voimistaa kuultuja NATO-varoituksia

        Lukemattomat asiantuntijat kautta maailman, jotka seuraavat ja raportoivat riippumattomasti maailman kehityksestä, ovat varoitelleet toistuvasti, että Yhdysvallat lietsoo nyt Eurooppaa ja sen Venäjän rajoilla olevia maita agressioihin Venäjää vastaan. Näitä varoituksia uutisoimme Verkkomediassa lähes päivittäin.

        Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa Suomen Nato-sopimuksesta mm. seuraavaa:

        "Suomi tiivistää toukokuussa yhteistyötä sotilasliitto Naton kanssa allekirjoittamalla niin sanotun isäntämaatukisopimuksen, joka tekee sotilaallisen avun vastaanottamisen kriisitilanteessa aiempaa helpommaksi. Toukokuun lopussa allekirjoitettava sopimus on vielä luonnosvaiheessa salainen...

        Käytännön asioita ovat järjestelyt, jotka liittyvät esimerkiksi kauttakulkuun, ilmatilaan, satamien ja lentokenttien käyttöön, harjoitusalueisiin, miehistön majoituksiin, muonituksiin ja sotilaskaluston tarvitsemiin polttoaineisiin. Kriisiolojen lisäksi sopimusta sovelletaan rauhanajan harjoituksiin...


      • verkkomediasta
        verkkomediasta kirjoitti:

        http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=10439

        Suomi liittoutuu sotilaallisesti salaisella Nato-sopimuksella - Naapuruussopimusta rikotaan

        Suomella ja Venäjällä on Naapuruussopimus, joka kieltää NATO-joukot alueeltamme. Eilen torstaina uutisoitiin kuitenkin salassa valmistellusta Isäntämaasopimuksesta, jolla Suomi takaa NATO:lle mahdollisuuden sotavoimien kauttakulkuun ja tukikohtien perustamiseen. On aika lukea koko artikkeli ja jakaa se myös eteenpäin.

        Toimittaja: Janus Putkonen
        18.4.2014, Verkkomedia.org



        Suomi liittoutuu sotilaallisesti salaisella Nato-sopimuksella - Naapuruussopimusta rikotaan

        Suomalaiset ovat joutuneet raivoisan Nato-propagandan kohteeksi, joka on huipentunut Ukrainan kriisissä. Vihdoin me saimmekin kuulla myös vastauksen siihen miksi häpeilemättä lietsotut valtamedian valheet ''Venäjän luomasta uhasta'' on suomalaisille tuotettu.

        Propagandan taustalla on ollut kansalaisilta salassa tehty sopimusvalmistelu NATO:n ja Suomen sotilaallisen yhteistyön syventämiseksi Isäntämaasopimuksella. Suomen median kertomien tietojen perusteella me voimme täysin perustellusti puhua Suomen sotilaallisesta liittoutumisesta - Venäjää vastaan.

        Keskisuomalainen uutisoi torstaina 17.4.2014, että Suomi on solmimassa Naton kanssa uuden sopimuksen, joka mahdollistaa sotilaallisen avun vastaanottamisen. Sopimus, joka on valmisteltu täysin salassa, kantaa nimeä Isäntämaasopimus, joka mahdollistaa NATO-joukoille mm. kauttakulun ja tukikohtien perustamisen Suomen maaperälle. Mitään rajoituksia ei aseteta ja sopimus jättää oikeuden tulkintaan.

        Uudesta Isäntämaasopimuksesta kerrotut tiedot vastaavat pääministeri Kataisen maaliskuussa ilmoittamaa kantaa, jonka mukaan Suomen kansalaisille ei tule antaa valtaa ratkaista Suomen sotilaalliseen asemaan liittyviä asioita vaan päätökset olisi jätettävä valtiojohdolle. Uusi NATO-sopimus näyttää antavan tähän mahdollisuudet.

        Voimme nähdä, että julkisuuteen tulleen sopimussisällön perusteella Suomi on liitetty osaksi Venäjän vastaista sotilaallista saartoa ja samalla myös täysin mahdollisia Venäjän vastaisia sotatoimia varten voimistettavaan NATO-rintamaan.

        Voimme epäillä, että salassa tehty Nato-sopimuksen valmistelu ja aikomus sen allekirjoittamista - ilman avoimia neuvotteluja Venäjän kanssa sekä ilman Moskovan hyväksyntää - on törkeä voimassa olevan valtiosopimuksen rikkomus NATO:n johdolta ja Suomen hallinnolta. On epäiltävissä, että jo valmistelun salaaminen on vastoin Venäjän kanssa laadittua Naapuruussopimusta.

        "Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan. Siinä tapauksessa, että Suomi tai Venäjä joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, toinen sopimuspuoli myötävaikuttaa ristiriidan selvittämiseen YK:n peruskirjan ja ETYKin asiakirjojen periaatteiden ja määräysten mukaisesti ja pidättyy sotilaallisen avun antamisesta hyökkääjälle..." (Finlex/valtiosopimukset/63/1992)

        http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920063

        Suomea sitoo siis yllä siteerattu Naapuruussopimus, jonka olemassaolon on nähty suomalaisten asiantuntijoiden mukaan "hankaloittavan mahdollista maamme Nato-jäsenyyttä" (YLE 28.6.2007). Kaiken järjen mukaan sopimuksen pitäisi samalla myös suojata maatamme Nato-joukkojen invaasiolta alueellemme.

        Lue myös: Voimassa oleva Naapuruussopimus Venäjän kanssa estää Suomen NATO-jäsenyyden

        Voimassa oleva sopimus antaa suuntaviivat Suomen sotilaallisesti liittoutumattomalle turvallisuuspolitiikalle, joka tarkoittaa, ettei maahamme saa päästää ainakaan sellaisia sotavoimia, jotka eivät olisi myös Venäjän liittolaisia. Ja kuten tiedämme, NATO-joukot eivät sellaisia sotajoukkoja ole.



        Isäntämaasopimus voimistaa kuultuja NATO-varoituksia

        Lukemattomat asiantuntijat kautta maailman, jotka seuraavat ja raportoivat riippumattomasti maailman kehityksestä, ovat varoitelleet toistuvasti, että Yhdysvallat lietsoo nyt Eurooppaa ja sen Venäjän rajoilla olevia maita agressioihin Venäjää vastaan. Näitä varoituksia uutisoimme Verkkomediassa lähes päivittäin.

        Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa Suomen Nato-sopimuksesta mm. seuraavaa:

        "Suomi tiivistää toukokuussa yhteistyötä sotilasliitto Naton kanssa allekirjoittamalla niin sanotun isäntämaatukisopimuksen, joka tekee sotilaallisen avun vastaanottamisen kriisitilanteessa aiempaa helpommaksi. Toukokuun lopussa allekirjoitettava sopimus on vielä luonnosvaiheessa salainen...

        Käytännön asioita ovat järjestelyt, jotka liittyvät esimerkiksi kauttakulkuun, ilmatilaan, satamien ja lentokenttien käyttöön, harjoitusalueisiin, miehistön majoituksiin, muonituksiin ja sotilaskaluston tarvitsemiin polttoaineisiin. Kriisiolojen lisäksi sopimusta sovelletaan rauhanajan harjoituksiin...

        Suomen ja Naton välillä ei ole aiemmin ollut vastaavaa sopimusta. Sopimus astuu voimaan heti allekirjoituksen jälkeen toukokuussa, ja se pannaan toimeen vuoteen 2016 mennessä. Kaikki asioita ei tarvitse sopia etukäteen, vaan järjestelyissä voidaan viitata sovittuun paperiin...

        ...Tuesta maksetaan sovittaessa korvaus." (Etelä-Suomen Sanomat)

        Kyseessä onkin kaikesta päätellen Suomen myöntämä avoin valtakirja - jättämällä vapauden tulkita sopimusta. Tämä on huomattava seikka. Lisäksi sen nojalla voidaan päästää rajoituksetta NATO:n sotavoimia maahamme pelkällä valtiojohdon tekemällä sopimustulkinnalla. Tämä tarkoittaakin käytännössä mm. NATO:n tukikohtia, USA:n ohjuspuolustusjärjestelmää tai asevarustelua operaatioihin kohti itää.

        Koska sopimus koskee kaikkea sotilaallista yhteistoimintaa, voimme tulkita tämän salaisen Nato-sopimuksen ylittävän aiemmat sopimukset ja samalla liittävän Suomen de facto NATO-jäseneksi. Mistään "rauhankumppanuus-ohjelman" puitteissa tapahtuvasta ei ainakaan ole enää kysymys vaan sopimus käsittelee nimenomaan poikkeustilatoimintaa, joka tarkoittaa myös sotaa - konfliktia.

        Maaliskuussa tehtyjen mielipidemittausten mukaan selkeä enemmistö, noin 70-80 % kansalaisista, vastustaa Suomen liittämistä lännen sotilasliittoon. Olemme kuulleet kuitenkin myös täysin valheellisia "tutkimuksia Nato-kannatuksen kasvusta" Ukrainan kriisin aikana. Onkin pelkkää tyranniaa, eikä demokratiaa, että pieni vähemmistö pakottaa mielipiteensä suurelle enemmistölle maamme turvallisuuskysymyksissä.

        Historia kaikuu: Onko vastassamme lännen "Barbarossa II''

        NATO:n itälaajentumisessa, USA:n vuodesta 2007 ajamassa Venäjän vastaisessa ohjuspuolustusjärjestelmässä ja varsinkin kaikkein viimeisimmässä CIA:n johtamassa agressiivisessa vallankaappauksessa Ukrainassa on nähtävissä vaarallisena osana kokonaisuutta, jolla on nähtävissä pelottavia yhtymäkohtia edelliseen länsivoimien yritykseen kukistaa Venäjä toisessa maailmansodassa.

        Ennen Saksan hyökkäystä Operaatio Barbarossan voimalla kohti Venäjää - kuultiin Suomessa täysin sama kaiku:

        "Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus oli syksyllä 1940 Suomen ja Saksan välillä solmittu ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan rajan välillä. Sopimukseen liittyi myös Saksan asetoimitus Suomelle. Sopimuksen myötä Suomi lähentyi ulkopoliittisesti Saksaa. Kauttakulkusopimuksen merkitys päättyi kesäkuussa 1941 Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon ja jatkosodan puhjettua, jolloin Suomi luovutti saksalaisille rintamavastuun Pohjois-Suomessa." (Wikipedia)

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Saksan_kauttakulkusopimus


      • Punus Jatkonen.
        verkkomediasta kirjoitti:

        Suomen ja Naton välillä ei ole aiemmin ollut vastaavaa sopimusta. Sopimus astuu voimaan heti allekirjoituksen jälkeen toukokuussa, ja se pannaan toimeen vuoteen 2016 mennessä. Kaikki asioita ei tarvitse sopia etukäteen, vaan järjestelyissä voidaan viitata sovittuun paperiin...

        ...Tuesta maksetaan sovittaessa korvaus." (Etelä-Suomen Sanomat)

        Kyseessä onkin kaikesta päätellen Suomen myöntämä avoin valtakirja - jättämällä vapauden tulkita sopimusta. Tämä on huomattava seikka. Lisäksi sen nojalla voidaan päästää rajoituksetta NATO:n sotavoimia maahamme pelkällä valtiojohdon tekemällä sopimustulkinnalla. Tämä tarkoittaakin käytännössä mm. NATO:n tukikohtia, USA:n ohjuspuolustusjärjestelmää tai asevarustelua operaatioihin kohti itää.

        Koska sopimus koskee kaikkea sotilaallista yhteistoimintaa, voimme tulkita tämän salaisen Nato-sopimuksen ylittävän aiemmat sopimukset ja samalla liittävän Suomen de facto NATO-jäseneksi. Mistään "rauhankumppanuus-ohjelman" puitteissa tapahtuvasta ei ainakaan ole enää kysymys vaan sopimus käsittelee nimenomaan poikkeustilatoimintaa, joka tarkoittaa myös sotaa - konfliktia.

        Maaliskuussa tehtyjen mielipidemittausten mukaan selkeä enemmistö, noin 70-80 % kansalaisista, vastustaa Suomen liittämistä lännen sotilasliittoon. Olemme kuulleet kuitenkin myös täysin valheellisia "tutkimuksia Nato-kannatuksen kasvusta" Ukrainan kriisin aikana. Onkin pelkkää tyranniaa, eikä demokratiaa, että pieni vähemmistö pakottaa mielipiteensä suurelle enemmistölle maamme turvallisuuskysymyksissä.

        Historia kaikuu: Onko vastassamme lännen "Barbarossa II''

        NATO:n itälaajentumisessa, USA:n vuodesta 2007 ajamassa Venäjän vastaisessa ohjuspuolustusjärjestelmässä ja varsinkin kaikkein viimeisimmässä CIA:n johtamassa agressiivisessa vallankaappauksessa Ukrainassa on nähtävissä vaarallisena osana kokonaisuutta, jolla on nähtävissä pelottavia yhtymäkohtia edelliseen länsivoimien yritykseen kukistaa Venäjä toisessa maailmansodassa.

        Ennen Saksan hyökkäystä Operaatio Barbarossan voimalla kohti Venäjää - kuultiin Suomessa täysin sama kaiku:

        "Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus oli syksyllä 1940 Suomen ja Saksan välillä solmittu ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan rajan välillä. Sopimukseen liittyi myös Saksan asetoimitus Suomelle. Sopimuksen myötä Suomi lähentyi ulkopoliittisesti Saksaa. Kauttakulkusopimuksen merkitys päättyi kesäkuussa 1941 Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon ja jatkosodan puhjettua, jolloin Suomi luovutti saksalaisille rintamavastuun Pohjois-Suomessa." (Wikipedia)

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Saksan_kauttakulkusopimus

        Verkkomedia on pelkkä roskasivusto ja Venäjän sekä Pohjois-Korean pää-äänenkannattaja.

        Tähän roskasivustoon ei kukaan täysijärkinen koske pitkällä tikullakaan!


    • Kyllä niin

      Tietenkin on, siinä missä psyk. pot. ennustelut ja toisen psyk.pot. ko.tekstien mainoksetkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe