Autoilevaakin jalankulkijaa harmittaa

mitte1

Suojatie on ja autoletkassa selvä ylityskatkoväli. Seison jalkakäytävän reunalla sitä odotellen, katselen pilviä tai näytän, että mene vain. Ei onnistu enää meillä päin. Auto(letka) pysähtyy ja tunnen itseni idiootiksi. Eli missä se ylittämisen aikomuksen raja oikein on?
(Vai aletaanko meilläkin pelätä sitä kuulemma itäistä taktiikkaa, että rynnätään kuitenkin viime tingassa alle ja vaaditaan tönäisystä julmat rahat raastuvassa?)

PS. Tuo suojatien eteen pysähtyneiden ohitus on toki eri juttu!

6

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mene vuorollasi!

      Mitä jos menet sinne suojatien päähän vasta kun todella olet menossa yli?

      Kyllähän se kaikkia harmittaa kun yksi viettää aikaa paikassa, jossa oletus on että olet menossa yli. Mieti siinä sitten ajoneuvon kuljettajana "milloinkahan tuo herää ja hyppää eteen..."

      Eilen juuri näin oivan esimerkin tästä. Kaksi selvästi isovanhempaa tuli tarhan pihalta kasunn reunaan. Pappa jatkoi lapsi sylissä suojatien yli, mamma jäi odottamaan kadun varteen että tulisi nyt joku auto jonka kanssa voi otatella siitä kumpi pysähtyy (ei siis uskaltanut lapsi sylissä jatkaa papan perässä). Tulihan niitä autoja ihan viisi, kaikki seis ja sen ensimmäisen kuskin piti melkein nousta autosta sanomaan että mene nyt jo. Lopulta mamma sai itsensä vauhtiin ja suojatien yli. JOS mummeli olisi jatkanut suoraan, kenenkään ei olisi tarvinut edes hidastaa nopeuttaan.

    • ajatusten lukijako

      Miksi seisot jalkakäytävän reunalla? Jos et aio käyttää oikeuttasi mennä ennen lähestyviä autoja, niin jää selvästi kauemmas suojatien reunasta. Ei siinä tarvitse mitään huitojia puolin eikä toisin. Mikäli aiot mennä ennen autoja, niin muista kuitenkin varmistua aina ensin siitä, aikooko autoilija noudattaa suojatiesääntöjä.

      Sujuvaa yhteispeliä saadaan aikaan vain siten, että osoitetaan selvästi toisille aikeemme. Nykyisin se ei vielä toimi, kun jalankulkijat on joko peloteltu riittävän hyvästi, tai sitten nämä ns. joustavat jalankulkijat luulevat että heidän ajatukset voidaan lukea etänä.

    • Uncle Ben

      Perin kummallinen tapaus kohdalleni kolmisen viikkoa sitten ja olen jättänyt kirjoittamasta siitä, koska se on uskomaton. Ei auta vaikka jää kauas suojatiestä.
      Seisoin jalkakäytävällä tarkoituksella melko tarkkaan 1,5 m päässä kadun reunasta ja suojatiestä ettei kukaan vaan luule, että haluan ylittää. Katselin vinosti risteyksen yli taloa, johon tiedän tulevan ulkoremontti.
      Silmäkulmasta näin, että takaoikealla kadun toisella puolella ( 1 1 ajokaista ) auto pysähtyi suojatien eteen vaikka jalankulkijoita ei ollut tulossa millekään suojatielle eikä sillä hetkellä ollut mitään ajoneuvoliikennettäkään mistään suunnasta. Auton takana ei ollut ketään, joka olisi joutunut syyttä odottamaan. Käännyin ehkä 2 pitkän sekunnin päästä katsomaan, että onko jokin sairaskohtaus vai mikä, niin naisen kasvot tuijottivat minua autosta ihmettelevästi/kysyvästi ja vaativasti, että lähtisin ylittämään.
      No, lähdin sitten hänen mielikseen.
      Ainakin tämän YHDEN naisen kohdalla jalankulkija- ja suojatieasia on saanut selittämättömän hysteerisen yliotteen. Median aikaansaantia?
      Voihan toki myös olla, että luuli tuntevansa minut ja sen takia pysähtyi, en tiedä.
      Tästä tietenkin eräät palstan PYÖRÄILIJÄT kokoontuvat länkyttämään minulle ja kertomaan miten paljon jalankulkijoilla onkaan OIKEUKSIA ja miten käsittämättömän huonosti suhtaudun heihin.

    • ....

      En ole koskaan vielä nähnyt jalankulkijaa joka vain huvikseen seisoskelee suojatien edessä. Kaikki ovat tähän asti halunneet yli.

    • noita piisaa

      TTTTttttuttaa tosissaan kun päivittäisellä ajoreitilläni on liki joka päivä itseään toteuttavia pyöräilijöitä. On kahden talon väli ja siinä jalankulkuväylä. Ja siitä suojatie yli kadun. Jalankulkijat näkee hyvin ja niitä varten helppo hidastaa ja ennakoida. Mutta tulee noita pyöräilijöitä, jotka sujahtaa n. täysiä esiin talon nurkan takaa. Mitään katsomatta, kuikuilematta. Jalankulkijoistakaan välittämättä täysiä jalkakäytävän yli ja siitä samaa ryntyä suojatielle. Ja aika vaikea on pysäytellä kun pipipää tosiaan tulee pyörineen kuin kamikaze. Siunattu se päivä kun edes kerran olisi edes pienempikin poliisi siellä laputtamassa niitä.

      • neitsytimpi?

        Noinpa! Muttei pyöräilijä tunnusta. Hännon syytön. Alati.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe