Koulukiusaaminen Haukipudas ala-aste

Kokemus opettaa

Parissa koulussa Haukiputaalla tuntuu koulukiusaaminen olevan suorastaan sallittua.Vanhempia kehotetaan kiusaamistilanteissa ottamaan yhteyttä kouluun ja selvittämään asiat yhdessä koulun kanssa.Kun vanhemmat sitten ovat yhteydessä kouluun,käydään keskusteluja keskustelujen päälle ja mitään ei tapahdu,tilanne ei muutu.Sitten mennään keskustelemaan oikein porukalla yhdessä rehtorin,opettajan, erityisopettajan,kuraattorin ja parhaimmillaan terveydenhoitajan(joka ei ole kiusattua lasta koskaan edes tavannut!)kanssa.Vanhemmat menevät keskustelemaan toivoen että kiusaaminen saataisiin loppumaan ja koulu parantaisi valvontaa ja poistaisi häiriköt luokasta/koulusta.Keskustelu kääntyy kuitenkin hyvin äkkiä huolestuneita vanhempia vastaan.Heitä kehotetaan olemaan uskomatta omaa lasta ja asia yritetään lakaista maton alle.Kiusaajasta ei voida puhua vaitiolovelvollisuuden tähden ja sitten mietitään kiusatun siirtämistä muualle ja kiusaaja saa jatkaa rauhassa puuhiaan,vaikka häiritsee kokonaista luokkaa tunneilla ja pahimmillaan koko ala-astetta välitunneilla.Silitellään päälaelle näitä ongelmalapsia,kun kaikille pitää antaa mahdollisuus...Lopputulos on siis se,että kiusatusta lapsesta tulee jatkossa opettajan silmätikku ja vanhemmat leimataan hankaliksi,koska ovat vaatineet lapselleen turvallista koulu ympäristöä.Näin meillä Haukiputaalla osataan!Opettajatkin on sitten niin lukeneita ja paperilla päteviä,vaikka todellisuus on ihan toista käytännössä.Mikäpä heillä on ollessa niin kauan,kun ei omat lapset ole kyseessä.Opetus on siis se,että älä vaan puolusta lastasi,vaan opeta hänet kiusaamaan muita,niin sillälailla pääsee kuin koira veräjästä.

49

5576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuultua

      Länsituulen koululla on kuulemma iso ongelma. Ja ongelma saa vaan jatkua ja jatkua. Näihin asioihin ei kukaan sielä puutu. Kiusaamista tapahtuu koulumatkoilla, tunneilla ja välitunneilla!!

    • al capone

      menkää vanhemmat sen kiusaajan kotiin oikein porukalla.jos sen vanhemmat on samaaluokkaa niin sitten kovat otteet.enään ei kannata peukaloita pyörittää suomessa on menty jo liian pitkälle joten loppu on tultava.

      • melina81

        Ei mitään vaikuta kotiin ottaa yhteyttä! Monessa kiusaaja perheessä kiusaamista tuetaan kotoa käsin! Omaa riiviö kiusaajaa puolustetaan henkeen ja vereen.Ja voinpa sanoa että kiva koulu projekti,koulu poliisi :ihan yhtä tyhjän kanssa. Koulun pitäisi ottaa järeämmät aseet käyttöön. Jälki istunto-varoitukset ja erottaminen koulusta .Kyllähän lapsilla pitäisi olla mahdollista mennä kouluun turvallisin ja avoimin mielin!!!


    • Marttilaine

      Martinniemesä on toine tämmöne koulu ja sielä ei kaikki vanhemmat ees välitä vaikka omaa pentua kiusataa.Olivat enempi huolissaa siit et onks heitä mainittu nimeltä tämmösisä keskusteluisa,vaikka oma kakara ei uskalla kouluun mennä.

    • 8a luokan huoltaja

      Hienoa että asiaa on alettu puida muutenkin kuin opettajanhuoneessa ,ehkä näin saataisiin edes jotakin aikaiseksi!Olen ehkä hieman hämmentynyt koska olen luullut että "kiusaaminen " on sallittu vain Yläkoulussa. Ihmeyyelen suuresti miksei kukaan tee mitään? Onko tosissaan niin että laki määrää meidät vanhemmat laittamaan lapset kouluun vaikka tiedämme ettei siellä lapsilla ole henkisesti eikä fyysisestikkään turvallista olla! Tiedän Haukiputaan koulusta pari perhettä jotka ovat ihan loppuun palaneet koulukiusaamisen ja siitä johtuvien lieve ilmiöiden takia!!! Tehkää hyvät opettajat jotakin ennenkuin on taas liian myöhäistä!!!!

      • marco polonen

        jos koulu ei ota vastuuta oppilaiden kiusaamisesta niin lasta ei voi turvallisuussyistä kouluun laittaa.


    • Leijonaemå

      Jos koulukiusaamista ei saada loppumaan seuraava askel on rikosilmoituksen tekeminen. Koulupoliisiin voi ottaa rohkeasti yhteyttä. Asia tulee takuuvarmasti hoidetuksi, kun poliisi kuulustelujen jälkeen ottaa vielä yhteyttä lastensuojeluun. Kyllä se on vanhempien tehtävä pitää omien lastensa puolta ja hoitaa asiaa eteenpäin jos koulu ei asiassa onnistu!

    • huolestunut isoveli

      Kiusaaminen on jo sitä tasoa että kun minulla on 12v pikkuveli joka on niin sanotusti kehitysvammainen..Muuten poika on normaali mutta on monta vuotta nuorempi henkiseltä tasolta eikä osaa puhua. Veli kovasti haluaisi saada kavereita mutta hankalahan se on saada kun ei puhe suju. Poikahan sitte kovasti koittaa muilta ikäisiltää ja vähän vanhemmilta pojilta saada hyväksyntää ja muut pojathan sitä käyttää hyväksi! Esim käskevät veljeni hyppimään autotielle lumipenkan takaa että näkevät mitä tapahtuu ja tekeekö mun veli sen sitte oikeasti! No velihän tekee ja pojat kuvaa puhelimilla ja postaa nettiin kuin hauskaa se vittu on ! Tämä on murto osa mitä ne tekevät ja kuvaavat nettiin. Tästä on koululle puhuttu ja puututtu mutta yhtään mitään ei oo tapahtunu! Oikeasti! Pitäs nyt vähän ottaa järki käteen ennenku ite täytyy alkaa ottamaan näistä pojista selvää ja antaa kurinpalautusta.

      • kiusaajaa tukevat

        Kylmä tosi asia on että Haukiputaan ala sekä ylä koulu ei tee kiusaamisen lopettamiseksi yhtään mitään konkreettista. Rehtorit mutisevat kansliassaan ja puhuvat ja puhuvat! Pitäisi jo alkaa toimimaan eikä odottaa niin kauan kuin pahin sattuu ja aivan varmasti siellä jotain tapahtuu ,on noissa kouluissa niin tulehtuneet oppilas / rehtori/kotiväki välit!


      • Puttaalainen

        Kyllä siellä tänäkin vuonna moneen otteseen puhuttiin koulupoliisin kanssa. Tapauksia on saatu loppumaan myös tukioppilaiden avulla, mutta täytyy myöntää että suuri ongelma se on vieläkin. Suosittelen viemään asiaa suoraan ylemmälle portaalle että alkaisi kunnolla tapahtua.


    • Kokemus opettaa

      Kummallista käytöstä on vanhemmilta tämä,että rehtorin selän takana jupistaan ja puhutaan paskaa esimerkiksi vanhempainillan jälkeen parkkipaikalla kovinkin isoon ääneen.Ja sitten kun yritimme yhdessä toisen oppilaan vanhempien kanssa saada muita vanhempia mukaan rehtorin juttusille,että rehtorikin tajuaisi monestako perheestä tässä kiusaamisasiassa on kyse,niin vellihousut vain sanoo että "seurataanpa vielä tilannetta".Kyllä ne siellä parkkipaikalla ärräpäät lensi,kun ei mitään kuria koulussa saada aikaiseksi.On se kummallsita että omia lapsia ei uskalleta puolustaa!Ei se rehtori tavan ihmistä kummempi ole,turha sitä on pokkuroimaan ruveta.

      • 23 2

        Yllättävää että meitä on muitakin perheitä jotka painivat kiusaamisen kanssa,minulle on annettu ymmärtää että meidän perhe on AINOA joka kokee lapsensa tulleen kiusatuksi!!!


    • 19_DSF

      Täälläkin eräs vanhempi jonka lasta on koulukiusattu, mutta kun katsoo kiusaajan vanhempia eipä voi paljoa muuta olettaakkaan.
      Miten se meni jos on lusikalla annettu....
      Tämä Martinniemen ala-asteella siis.

      • Kisaaja

        Kiusasit juuri kiusaajan vanhempia.


    • Kokemusta on

      Kaikki vanhemmat, menkää tekemään rikosilmoitukset. Muuten ei tapahdu mitään. Opettajat menevät siitä missä aita on matalin, ei heitä kiinnosta lasten hvyinvointi

    • 1313

      Martinniemestähän on muuttanu pois kokonaisia perheitä sen koulun takia.

    • Huomioiva kävijä

      Eikä nämä koulukiusaamistapaukset ole ainoa ongelma kouluissamme. Menkääpä vanhemmat seuraamaan vasiten tuntityöskentelyä.
      Voi olla yllätys, että kaikissa luokissa ei ole työrauhaa. Varsinkin erityispienryhmissä häirikköoppilaiden riehuminen on joka päiväistä.

      Kaikilla lapsilla on opiskeluoikeus, mutta miksi muutamilla on oikeus jatkuvasti häiritä toisten työrauhaa luokassa?

      Tällaset huonon kotikasvatuksen saaneet terrosisoivat muita oppilaita ja haukkuvat opettajia, sylkevät, potkivat, purevat jne.

      Oikeuksista kyllä pidetään tiukasti kiinni, mutta missä on velvollisuudet?
      Ensimmäinen velvollisuus vanhemmilla, on kasvattaa lapsistaan yhteiskuntakelpoisia, hyvät käytöstavat omaavia koululaisia.

      Mutta mitenpä sitä kasvattaa, kun ei itekkään osaa käyttäytyä!

      • pienryhmäläisenäiti

        Olisipa kiva tietää missä koulussa erityispienryhmissä syljetään, potkitaan, purraan ja haukutaan opettajia... toivottavasti oma lapseni ei ole tällaisessa ryhmässä, pienryhmässä kun on... :(


    • Nössö

      Ainoa keino lopettaa kiusaaminen on lasten ,kiusatun ja kiusaajan, vanhempien yhteistyö, ei siinä auta opettajien, rehtoreiden tai vaikka poliisienkaan tekemiset. Mutta MIKSI vanhemmat eivät halua toimia ???

      • Anonyymi

        Entä lastensuojelu jos vanhemmat ei saa kiusaajaa kuriin eikä opettajatkaan eikö silloin tuollainen kiusaaja kakara kuulu ottaa huostaan ja laittaa perhekotiin. En ymmärrä miksi näin ei tehdä koska hullujen huoneelle tai laitokseenhan tuollaiset ongelmatapaukset kuuluu


    • Ota opiksi

      Koska puuttuu sydämensivistys, vallalla on itsekkyys:- Et sää mua määrää!
      Se lause on opittu kotoa.

      Aikuisten tulisi tehdä yhteistyötä lapsen hyväksi, mutta kun heikko itsetunto ei kestä neuvoja ja se otetaan liian henkilökohtaisesti ja noustaan kapinaan.

      Siitä ei seuraa ku näitä keskusteluja palstoilla.

    • Näin tekisin

      Itse vanhempana selvittäisin kiusaajan nimen ja tekisin ilmoituksen lastensuojeluun. Sossut ovat velvollisia tekemään kotikäynnin jokaisen lastensuojeluilmoituksen jälkeen ja selvittämään onko ilmoituksessa perää. Samalla näkevät kotiolot, mistä taas kiusaaminen monesti johtuu. Eli, jos kotona asiat huonosti sitä puretaan sitten muihin syyttömiin ihmisiin ja tästähän ne kiusaajat syntyy. Eli heti vaan lastensuojeluilmoituksia kun kiusaaminen jatkuu.

    • Ennen oli samoin

      Ei mitään uutta Haukiputaan kouluissa. Itse aikanaan olin koko ala- ja yläasteen ajan kiusattu. Lukiota en enää halunnut Haukiputaalla käydä, vaan menin Ouluun, ja huomattavasti vähemmän siellä esiintyi koulukiusaamista.

      Eivät silloinkaan, 90-luvulla ja 2000-luvun alussa, opettajat tehneet asioille mitään, surullista kyllä. Siihen aikaan oli paitsi yksittäisiä kiusaajia, myös kiusaajaporukoita. Kiusaaminen oli sekä henkistä että fyysistä. En halunnut tai uskaltanut aina mennä kouluun. Kiusaajat seurasivat kotimatkoilla, piti piileskellä millon missäkin ja odottaa, että kaikki kiusaajat ovat menneet kotiin, ennen kuin itse saatoin jatkaa kotimatkaa. Oli siinä kotiväellä ihmettelemistä, missä sitä on taas viivytty, kun kotiintullessa oli jo pimeä. Tällaista siis tapahtui alakoulun aivan ensimmäisillä luokilla. Opettajille jos märy kurkussa selvensi, että mua kiusataan ja nimesi kiusaajat, sanottiin, että kiusaajille pidetään puhuttelu. En koskaan kuullut, että puhutteluita olisi todella pidetty. Se tuntui siltä, että kiusaajat saivat sympatiaa osakseen ja kiusattujen ongelmat puolestaan pyrittiin lakaisemaan maton alle, kuten joku taisikin tässä keskustelussa aiemmin esittää.

      Lopulta, kun olin jo yläasteen käynyt, kävin lukiota Oulussa mutta asuin yhä Haukiputtaalla, mun piti värjätä hiukset ja muuttaa muutenkin ulkonäköäni, jotta minua ei tunnistettaisi ja saisin käydä kylällä rauhassa kaupassa. Kiusaajia oli niin monia eri porukoita, että kylällä käyminen oli yhtä helevettiä. Sittemmin vaihdoin maisemaa kokonaan.

      Puuttukaa ihmeessä kiusaamiseen, aivan tosissaan. Itse olen fiksu ja lahjakas ihminen, mutta tällä koulukiusatun historialla on vaikea rakentaa itsetuntoa aikuisiällä. Heikko, olematon itsetunto estää valjastamasta lahjakkuuttani. Alituiseen huomaa arvuuttelevansa, että mitä muut ympärillä ajattelevat, ja huomaa olevansa epäluuloinen sen suhteen, mitä mieltä muut minusta ovat. Usko omiin taitoihin on horjuva, vaikka tietääkin osaavansa asioita paremmin kuin muut. Silti sosiaalisissa tilanteissa vanhat traumat antavat pelolle voiman. Oman kokemukseni pohjalta voin sanoa, että koulukiusatun taustalla on yhteys mm. vaikeatasoisen masennuksen, maanis-depressiivisyyden, paniikkihäiriön ja muiden psyykkisten häiriöiden puhkeamiseen.

      Koulukiusaaminen jättää jälkensä, syvemmälle kuin voi kuvitellakaan. Puuttukaa asiaan, ennen kuin lapsistanne tulee ihmisraunioita.

    • Kokemusta on

      Ennen oli samoin-kirjoittajan viesti on totta joka sana. Jotakin pitäisi tehdä. On surkuöhupaisaa joskus julkisuudessa opettajien huoli lapsista, esim. kun puhutaan luokkakokojen suuruudesta tai lomautuksista. Mutta lasten turvallisuus koulussa ei kiinnosta eikä puututa kiusaamiseen. Rikosilmoitu ja/tai julkisuus, niistä on apua. Ja ottaa yhteyttä Koulurauhaa-yhdistykseen, sieltä annetaan neuvoja.

    • ihmettelijä

      Ja tämäkin aihe nostaa raas päätään koulujen alettua.Mitenkähän siellä Martinniemessä hurisee?!Onko kukaan kiinnostunut oikeasti lasten hyvinvoinnista siinä koulussa?

    • pp581

      Itse erehdyin muuttamaan vuosikymmenten jälkeen haukiputaalle ja laittamaan iltatähteni länsituulen kouluun. Kun erehdyin puuttumaan lapseni kiusaamisen,rehtori tarttui heti kouluampumis porkkanaan kun epäilin hänen asianhoitokykyään. Sen jälkeen olin yhteistyö kyvytön kun vielä narsisti tek ope huolestui valovoimaisuudestaan ja käänsi kaikki lapseni syyksi. Tokihan tällaisessa koulussa kiusataan kun opettajat ja rehtori huolehtivat vain itsestään.KOULUHAN ON HEITÄ VARTEN. Sama meininki jatkunut haukiputaalla vuosikymmenet

    • lennu32

      Kiviniemen koulussa sama malli; kiusaamiseen ei puututa.

    • joonnn

      No, sekin vaikuttaa kun opettajat EI SAA enää muuta kuin lässyttää ja ne pennut tietää sen. Mun aikaan oli opettajilla vielä karttakeppiä sormille ja korvista nipistelyt käytössä ja eivät pojat enää mölynneet sen jälkeen. Tai yläasteella kun eräs miesopettaja puuttui kiusaamiseen niin että koko koulu oli kajahdellut kun oli pitänyt "pienen puhuttelun" ja sen jälkeen loppui kiusaaminen kun se kiusaajapentu oli melkein kussut alleen.
      Mikä luokka muuten on kirkonkylän ala-asteen 1-2D??? sielläkö on sekä ykkös - että kakkosluokkaisia ja miksi ne on siinä ryhmässä? Häiriköitäkö? vai mitä? ja onko erityisluokkaa häiriköille lainkaan... kyllä mun aikaan yläasteella ne pahimmat häiriköt oli omalla luokalla, erityisopen hallinassa ja muut sai opiskella.

      • valvontaa

        ei ne aina ole häiriköitä kaikki jotka ovat erityisluokilla.kannattaisi ottaa selvää asioista ennen kun alkaa arvostella!


      • jooonnn
        valvontaa kirjoitti:

        ei ne aina ole häiriköitä kaikki jotka ovat erityisluokilla.kannattaisi ottaa selvää asioista ennen kun alkaa arvostella!

        Mää mittään arvostellu, kysyin, kun ei kukaan vastaa tuohon jos siitä kysyy. Et muuten vastannut sinäkään mikä luokka sellanen sitten on. Jos ei vastata, sitten oletetaan...


      • valvontaa

        lapsilla voi olla oppimisvaikeuksia jossa tarvitsevat enemmän tukea.


    • valvontaa

      eipä nuo opettajat näy välitunneilla näkevän mitään.poikaa hakattiin sauvalla, josta seurauksena kolme reikää jalassa.näin uudessa haukiputaan koulussa.

    • puttaalainen

      Muistakaahan että Haukiputaan koululla on koulun korva toimintaa. Eli siis vapaaehtoiset tulevat valvomaan ja jutustelemaan välitunneille. Pitäisi löytyä wilmasta tietoa.

    • mulkeroi

      kyllä mätää on koulun johdossa. Ei muuta kuin tutkintapyyntöjä poliisille. Kyllä ne ruotuun saadaan jotka laiminlyövät vastuunsa. Kun kiusaajat saavat mellastaa vuodesta toiseen jah uomaavat, että opettajat ja muut vastuulliset ei tee mitään se vain kannustaa kiusaajia jatkamaan samaa rataa. Älkää antako periksi vääryyden edessä.

    • Kysynvain

      Onko koulukiusaamista vielä esiintynyt esimerkiksi Keiska, Haukiputaan, Martinniemen tai Länsituulen koulussa?

      • Hfgjj

        On ja tullee aina esiintymään niin kauan kuin on ihmisiä.


    • Salemias

      Niin kauan kun tollukat kasvattaa lapsiaan omiin arvoihinsa, kiusaamista tulee olemaan eikä se lopu koskaan. Maalla on maalaisten tavat ja tyyli. Siihen kuuluu avoin rasismi, suvaitsemattomuus, röyhkeys, piittaamattomuus ja ylimielisyys. Sisäsiittoisuuden vuoksi geeneissä tulee jo mukana matala älykkyysosamäärä ja erilaiset mielen ja persoonan häiriöt. Jo lapsille opetetaan ettei säännöistä tarvitse piitata eikä lakia noudattaa jos se aiheuttaa itselle haittaa tai vaivaa. Kyllä maalla on niin mukavaa... :O

    • Kivakoulukulissi

      Torniossa sama meininki. Pelottaa lasten puolesta. Vika tuntuu aina olevan kiusatuissa ihan sama missä koulussa tapahtuu. Kouluissa syytetään kiusaamisen kohteeksi joutunutta kiusaamisen takia oireilevaa. Kotiopetus kai ainut keino turvata lasten tulevaisuus.

    • Anonyymi

      Länsituulessa edelleen jatkunut kiusaaminen. Minun poika joutui vaihtamaan koulua toiselle puolelle kylää. Keskusteluja jatkuvasti ja aina kiusaaminen vain jatkui..

    • Anonyymi

      Itse aloitin eskarin Parkumäessä, siirryin ensimmäisestä kuudenteen luokkaan Martinniemeen ja Länsituuleen sitten viimeiset kouluvuodet. Minua aloitettiin kiusaamaan eskarissa ja se jatkui ammattikouluun viimeiseen luokkaan asti. Pahinta kiusaaminen oli eskarista yhdeksännelle luokalle. Martinniemessä aina opettajat sanoivat pitävänsä puhuttelun, aina vain uudestaan ja uudestaan. Lopulta tilanteet meni niin että koko kiusaaja porukka mie ja opettaja keskustelimme, paiskasimme kättä ja heti kun ovi suljettiin niin kiusaaminen vain paheni. Kiusaaminen oli fyysistä ja henkistä, se kohdistui perheeseen, itseeni ja kaikkeen mitä tein tai harrastin. Länsituulessa ei ollut fyysistä kiusaamista mutta kaikkea muuta henkisen puolen kiusaamista mitä pystyi vain tekemään. Päästyäni ammattikouluun aloin oppia siellä vasta matematiikkaa ja kieliä paremmin kuin koulussa. Ihan vain koska suurin osa meni Haukilukioon ja itse ammattilukioon. Nykyään käyn töissä ja on ammatti. Mielenterveys on kärsinyt erittäin pahasti kiusaamisen takia. Painotan että yrittäkää ottaa yhteys koulupoliisiin, minunkin kohdallani aina vain ylistettiin KiVa-koulu kampanjaa, mutta se ei auttanut mitään. se oli kiusaajille oiva keino jatkaa kiusaamista aina anteeksipyynnön ja "sovinnon mielen" löytämisen jälkeen.

    • Anonyymi

      Minkä ihmeen takia sinne kouluun pitää olla yhteydessä kun eikö tuo helpompi hoitaa kun mennään suoraan käymään sen kiusaajan kotona.

    • Anonyymi

      Missä haukiputaan koulussa on näin toimittu sillä lapsestani tehty silmätikku ja opettaja tekee laskuja kiusaajien sanomisiin mukaan.

    • Anonyymi

      Jotkut ajattelevat että saa kiusata jos ei ole uskovainen, yleensä muutenkin, kun ei ole uskossa , menee suoraan alimpaan helvettiin. Oulussa tuo näkyy tuo vastakkainasettelu paljonkin, mm kaupunkipolitiikassa,mutta nyt kun kyläkoulujen lakjautellaan kaiken suurella todennäköisyydellä vähitellen kaikki, muut vastakkainasettelut jne,nin on olemassa pieni mahdollisuus että uskovaisten asema heikkenee Suomessa. Nyt on jo puhe ettö pitäisi oma kirkko perustaa, se olisi hyvä, jos ajatellaan että ollaan muita parempia . Silloin ei myöskään tarvii odotella tukirahoja meiltä syntisistä, mm tuomiokirkkoon ja muihin remontteihin. Kirkkojen kunnostus maksaa sekin, kuten pienten koulujen lämmitys ha ylläpito.

    • Anonyymi

      Eikö tuossakin asiassa ole se peru että katotaan sitten vähän myöhemmin kenen lapselle menee se vakituinen työpaikka?ettei mene hyvä veli periaatteella tai jotain muulla suhteella koulukiusaajalle tai muulle alamaailman kakaralle jonka tekemisiä koitetaan parhaimmillaan hyvä veli periaatteella peitellä. Niillehän ne vakioaikat kuuluu,kunnon 7hmisille, eikä nepotismisuhteilla työpaikan saaneille.

    • Anonyymi

      Uskovaisilla on omat rippisalaisuudet. Alaranta sensuroimaton Päivärinta ohjelmassa. Myös yrityselämässä näkyvät, että ei lasketa kusetuksia synniksi. Hyvä veli verkosto luo vahvan ympäristön näille ihmisille, tukevat toisiaan ja sitten on se toinen puoli ihmisistä.

    • Anonyymi

      Ei muuta kuin tutkintapyyntö poliisille .

    • Anonyymi

      Niin ne määrärahat suunnataan, aika ajoin aina juuri oikeisiin kohteisiin, joku aina jää pois, näin se on.

    • Anonyymi

      Se joskus menee niin että tasoittuu ne velkasuhteet, kukin mitäkin maksaa jne .k marketissa ennen kassa niin ylväänä että. Nyt kattoi silmät pyöreänä ja oli jopa kohtelias. Ei ne työt aina natsaa, eikö niitä aina tipu,vaikka kuinka tutkintoja suorittelisi.

    • Anonyymi

      Mikäli on kohtelias, voi se viedä elämässä pidemmälle. Ei asiakkaasta tykätä tarvitse yhtään, ei asiakaskaan pätkääkään tykkää mutta sanoo hei ja hyvää päivänjatkoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe