Kämpän ikkunat vaan yhteen suuntaan

jenni7

Hei tiedättekö. onko järkevää ostaa kämppä, jossa ikkunat vaan yhteen suuntaan joka nyt sattuu olemaan koillinen. Vai onko sit koko ajan kämppä pimeenä? Kokemuksia? Muuten kivat näkymät merelle ja kivalla paikalla talo.

8

6489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dark flat

      Kyllähän se etenkin talviaikaan aika pimeä taitaa olla, jos vain koillisesta valoa tulee.

      • valo tunnelin päässä

        Niin, ilmansuunnasta johtuen kämppään ei tule suoraa auringonvaloa kuin korkeintaan muutamana varhaisen aamun tuntina keskikesällä.

        Mutta valoisuuteen vaikuttaa aika moni muukin tekijä. Esim. naapuritalojen ja puiden varjostus, ikkunoiden koko yms. Merinäkymistä voisi päätellä, ettei varjostusta ole hirveästi riesana.

        Nykyään rakennetaan paljon taloja, joissa on koko eteläjulkisivu täynnä parvekkeita ja niiden parvekkeiden takana on kapea ja syvä pikkukaksio, jossa keittiö on aivan kämpän toisella seinustalla = 7-8 m etäisyydellä ulkoseinästä/ikkunasta ja sen ikkunan päällä on vielä 2 m pituinen "lippa" (ylemmän kerroksen parvekkeen lattia).... taitaa olla aika pimeitä nämä, etenkin keskikesällä, kun aurinko paistaa korkealta ja tuo "lippa" pitää huolen, ettei ikkunasta tule sisään yhtään suoraa auringonvaloa.


    • Homeros Retarded

      Toisaalta sinne paistaa mukavasti aamuaurinko, mutta se keskipäivän paahto jäää tulematta. Mulla kaikki ikkunat länteen, joten voinet kuvitella kuinka kuuma tulee kesäisin. Himaan rupeaa porottamaan n. 13-14 maissa ja jatkuu auringonlaskuun. Kaverilla oli aamuaurinkoon samassa talossa, ja mitä siellä viihdyin niin oli paljon mukavampi.

    • Sol..

      Etelä/länsi parveke paras, itse psoriaatikko ja tarvitsen aurinkoa, itä/pohjoinen/luode/koillinen parvekkeet ovat surkeita, joillekin tietysti sopivia, jos ei tykkää auringosta.

    • ilmansuunta

      Koilinen on ihan hyvä. Kesällä ei ainakaan ilta aurinko kuumenna kämppää.
      Mulla nyt ikkunat pohjoinen-itä ja ihan mukava.
      Aiemmassa kaikki ikkunat esteettömästi etelään. Kesällä ei aurinkoisena päivänä ja yöllä juuri kaivannut vaatteita.
      Jos kaikki ikkunat on samalla seinällä niin tuulettaminen ei oikein onnistu. Vaikka kaikki olisi auki niin ilma ei juuri tahdo vaihtua mihinkään.
      Valoisuuden kannalta pelkästään asiaa ei kannata ajatella koska valaisimet on keksitty.

    • jenni7

      Kiitos vastauksista. Todennäköisesti valitsen kuitenkin toisen kämpän, jossa ikkunat on lounaaseen ja länteen... mut pitää vielä miettiä. Toi tuulettaminen ei ois sinänsä ollu ongelma, kun talo on ihan meren rannalla ja alueella muutenkin tuulee ihan koko ajan. Ainoastaan varjoisuus mietitytti, mutta asunto on kuitenkin neljännessä kerroksessa eli aika korkealla. Niin ja hinta oli kyl kans aika korkea :D

      Et pitää ehkä jättää väliin, ettei tarvii maksaa lainoja 50 vuotta... ;)

      • ilmansuunta

        Tuulettaminen on juuri ongelma jos ikkunat on samalla seinällä. Toi edellinen asuntoni oli varmastikin vantaan korkeimmalla kohtaa, 6krs. Näkyi öisin Tallinnan valojen hohde. Parvekeellakin tuuli aina ettei sinne voinut sitomatta mitään laittaa kuivumaan. Kuitenkaan sisällä ei ilma juuri vaihtunut kun kaikki kolme ikkunaa oli samalla seinällä. Ei sinne saanut mitään vetoa vaikka olisi rukoillut.
        Kuten sanoin ei varjoisuus ole mikään ongelma mutta saada se lämpö johonkin voi olla jo suurikin.
        Nämä on juuri hyviä kysymyksiä asuntoa hankkiessa. Ottaako sen ekan kerroksen halvemman kun sinne on niin helppo mennä. Vai maksaako enemmän kolmannesta ja kukaan ei ramppaa kokoaikaa oven takana. Tämä valoisuus ei juurikaan ole ongelma suomessa koska suurin osa vuotta on luonnostaan niin pimeää että valoja tarvitaan. Ennemminkin sitten tulee kysymykseen tunteeko "varjoisassa" asunnossa olonsa ahdistuneeksi. Nämä on nyt näitä mutu juttuja.


      • hyvää & huonoa

        Kaikessa on aina puolensa.

        Yhdellä tutulla oli aikanaan pieni yksiö, jossa oli valtavan kokoiset, länteen avautuvat ikkunat. Kämppä oli vieläpä alimmassa asuinkerroksessa, mutta se ei mitään auttanut, kun edessä oli parkkikenttä = ei varjoa. Kuulemma kesäkeleillä luukun lämpötila oli aina illalla 35, mutta kun koko yön tuuletti ikkunat auki (siis ikkunat, ei pelkät tuuletusikkunat), niin aamulla oli enää 30 ;-D

        Läpitalon kämppä on jo parempi ... mutta aina ei sekään auta ihmeesti. Yöllä on yleensä tyyntä eikä ikkunoita voi pitää auki, jos on sateen riski (tulisi vedet sisään). Eikä niitä tietenkään voi pitää auki kovalla tuulellakaan, muutoin lähtee tavarat tai ne ikkunat itse lentoon....

        Ja läpitalon kämpässäkin länsiparveke oli vähän niin ja näin. Aamulla liian kylmä, illalla liian kuuma ( 30-40 °C). Eli sen parvekkeen käyttöaika oli huhti toukokuu ja syyskuu.

        Länsi on paha siitä syystä, että ilta-aurinko paistaa matalalta = kohtisuoraan ikkunoihin. Eteläikkunaan/parvekkeelle keskikesän aurinko tulee aika jyrkässä kulmassa = ei grillaa ihan yhtä pahasti / helpompi suojautua (ilman, että pitää uhrata näkyvyys ulos kokonaan).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe