Dieselvero poistuu kokonaan!

Tyytyväinen dieselii

Vain aika milloin näin lopulta käy, ei ole lyöty lukkoon. Kyllä se siittä!

16

1234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • savuttaa

      No ei lopu se on saastevero oikealta nimeltään köh köh!

      • siltidiesel

        Loppuu piankin.
        Tosin polttoaineen hinta tulee nousemaan jonkun verran ylemmäs kuin bensiini.
        Muualla maailmassa diesel maksaa n. 10% enemmän kuin bensa.


    • veroturmio

      On se kumma kun aina dieseleitä haukutaan. Kuitenkin fakta on se, että kun dieselmoottori on kunnossa ja oikein säädetty se ei saastuta niin paljon kuin väitetään. Autot mitä ei ole oikein säädetty, saastuttaa.
      Minua ei käyttövoimavero kismitä yhtään vaan se, jos nostetaan dieselin hintaa kohtuuttomuuksiin. Se johtaa siihen, että kuljetusyrittäjät aloittavat yleislakon ja herrojen pöydästäkin loppuu silloin leipä.

      Jokaisen päättäjän pitäisi katsoa sinne menneisyyteen päin, mistä ne isät ja äidit sen leivän toi. Ja millä tämä maa nousi sodan jälkeen. Ei todellakaan pelkillä riistoveroilla.

      • 19+14

        Dieseleitä kaiketi haukutaan vain lähinnä täällä suolipalstalle ja haukkujina muutama intoileva kestohaukkuja, jolla on on jostain päähän uponnut antipatia dieseleitä kohtaan ja sitten tekevät kaikkensa helpottaakseen antipaattista oloaan kirjoittamalla lähinnä tietämättömyydestä johtuvaa hölynpölyä dieseleistä.

        Myös uudet bensa- ja dieselmoottorit tuottavat saasteita kumpikin, vaikka ne hieman poikkeavat toisistaan. Ihan makuasia kumman moottorin saasteita mieltää pahemmiksi, terveellisiä ihmiselle tai luonnolle ei kumpikaan.

        Kustannuseroista jauhaminenkin on huvittavaa. Merkitystä noilla eroilla ei oikeastaan ole kenellekään, jos on hankkinut auton tarvettaan vastaavaksi.

        Dieselin ja bensan verotusta voidaan säätää miten tahansa, mutta varmaa on, että kokonaisverotaso pysyy samana tai nousee. Seuraukset muuhun yhteiskuntaan riippuvat säädöistä.


    • jukkis 6

      Jos ja kun dieselvero poistuu niin dieselöljyn hinta on korkeampi bensiinin,niinkuin muualla maailmassa on käynyt

      • 19+14

        Jos dieselistä poistuu vero, niin dieselin hintahan laskee. Sama juttuhan on tietysti bensaveron ja bensanhinnan kanssa.
        Jos taas tarkoitat väitteilläsi että jos käyttövoimavero poistuu, niin dieselin hinta nousee bensaa kalliimmaksi. Noilla ei ole mitään muuta yhteyttä toistensa kanssa kuin poliittisen päätöksenteon osalta. Noin käy, jos niin päätetään. Mikään automaattinen tapahtuma se ei tietenkään ole.


    • Tomii 5/5

      Ja kun se poistuu ei hinnanousu haittaa, koska dieselit kuluttavat luonnollisesti pensatuhnuja vähemmin. Maantiellä mennään nykyisin jo 3-4 litran lukemiilla. Käytännössä siis höyryillä mennään.

    • jus4

      Olisi hyvä jos Dieselin vero poistuisi... vaikka hinta nousisikin.
      Se tasoittasi eroa meidän vähän ajavien diesel autoilijan puolestakin...
      Itse pidän diesel autoista... On sen verran iso perhe että Bensa koneella varustettua autoa ei oikein ole saatavilla. Veikkaanpa että sen kulutus olisi aika kova, jos sellainen lyötysi....

      • Tarpeen mukaan

        Juuri näin, diesel auton olen itsekin ostanut käyttötarkoituksen mukaan, usein on peräkärry perässä täynnä tavaraa (työ vaatii) ja kesäisin kiertelen ympäri suomea matkailuvaunun kanssa, minulle diesel on "välttämätön".


    • tipi655

      Minulla on tila-auto dieselinä "joukkojen" kuljetukseen. Nyt piti hankkia peni kakkosauto ja päädyin siinäkin ostamaan dieselin. En siksi, että se tulisi huomattavasti halvemmaksi, vaan koska sillä on mukavampi ajaa koneen tuoman väännön ja muiden ominaisuuksiensa vuoksi. Auto tuntuu suorastaan ripeältä verrattuna vastaaviin 1.0 ja 1.3 litraisiin verrattuna. Ohitukset sujuvat jouheasti pykältämättä. Päivittäin sillä ajetaan n 80 km työmatka-ajoa ja jonkin verran taajamaa.

    • epåtoivos

      Ranskalaiset on tulleet järkiinsä ja poistavat diesel moottorit tuotannosta jo ensi vuonna. Saadaan siitä suomeen nakuja halvalla, jos verokin poistuu niin riisselit raksuttaa!

    • PR1

      Mulla seisoo Diesel Voyager katoksessa suurimman osan ajasta reilu 2€/vrk veroa vakuutus. Isosta 9h Fiatista sai retkeilyauton kun heitti jonkun keittolevyn, ihan epäreilu kohtelu. Voyagerilla oli kätevä viedä 7h porukka jonnekkin/ laittaa pesukone kyytiin. Ei mitään "pakua" kuitenkaan tahdo/mahtuisi katokseen. Ajoa tuli viime vuonna 1000km. 1h melkeimpä tavaralla/ilman. Reilua? Pitäis olla km mukaan. Vette on V8:lla ja saa saastutella ihan rauhassa kun siinä ei ole käyttövoimaa onneks.

    • isosetä

      No, joo. Jos käyttövoimavero tosiaan poistettaisiin, niin dieselöljyn veron pitäisi olla sama kuin bensalla. Eli noin 15 c/ltra lisää. Alvillinen uusi hinta olisi siinä 1,54 €, eli kovin olisi samansuuntainen muutos kuin hinnat joissain muissakin maissa. Valtio on yrittänyt pitää dieselin veroa matalammalla suosiakseen hieman julkista liikennettä ja tavarankuljetustoimintaa tässä pitkien etäisyyksien maassa, Luuletteko tosiaan, että juuri nyt laman vaan jatkuessa tästä politiikasta oltaisiin valmiita noin vain luopumaan? Tämähän tosin oli aikoinaan yksi Kataisen vaalilupauksia, mutta hänkin tuli sentään järkiinsä kun VVM:ssä opettivat hieman faktoja.

    • Terska69

      Dieselvero ylös vaan. Ruotsalaisetkin hakee Suomemme halvalla verotettua dies.. eikun polttoöljyä. Senkin vero ylös samalla!

    • Lava-auto

      Paketti autojen Diesel vero poistuu kuuluma kokonaan henkilöautoilla taasen nousee hieman.

    • pentsiiniä

      Nykyään on aivan sama ajaako bensa vai diesel autolla molemmissa on YHTÄ tarkat ruiskutus järjestelmät ja ihan samoja vikoja voi myös olla molemmissa,auton lämmitys pakkasella alentaa päästöjä kun taas kylmästä moottorista päästöjä tulee lisää.
      Nykyjan autoja ei voi enää "säätää" mitenkään väärin koska niitä EI säädetä tietokoneet hoitaa asiat ja anturit mittaavat kaiken,katsuri myöskin valvoo että kaikki nuo on kunnossa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe