Verotettavaa??

Vapepalainen

Hei!
Olen mukana vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa eli Vapepassa. Osallistuin viime vuonna kadonneen henkilön etsintöihin. Poliisihallinto maksoi etsintään osallistumisesta johtuneet kustannukset oman auton käytöstä. Maksetut korvaukset on ilmoitettu veronalaiseksi ansiotuloiksi. Millä perusteella ovat veronalaisia (tuloverolain pykälä)? Aikaisempina vuosina ovat olleet verottomia.

8

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ja kiitos kysymyksestäsi!


      ”Työnantajalta saadut matkakustannusten korvaukset eivät ole veronalaista tuloa. Työnantajaan rinnastetaan myös Ennakkoperintälain 13.1 §:n 2
      kohdassa tarkoitettujen suoritusten maksaja, vaikka työoikeudellista suhdetta ei olisikaan syntynyt. Kyseisessä lainkohdassa mainitaan: kokouspalkkiot, henkilökohtaiset luento- ja esitelmäpalkkiot, toimitusjohtajan palkkio, avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön yhtiömiehen nostama palkka ja luottamustoimesta saatu korvaus.

      Esittämäsi kysymyksen perusteella sinun kohdallasi kustannuksia ei ole maksanut työnantajasi, eikä EPL 13.1 §:n 2 kohdassa tarkoitettu suoritusten maksaja. Näin ollen ne on katsottava veronalaisiksi Tuloverolain 29 §:n perusteella.”



      Ystävällisin terveisin
      EijaP Verotiimistä

      • Vapepalainen

        Hei!
        Kiitos vastauksestasi. Kai siitä on verot maksettava.
        Mutta haluaisin esittää jatkokysymyksen. Koska on veronalaista tuloa, siihen kohdistuvat kulut saa ilmeisesti vähentää. Eli syntyneet matkakulut (0,25 €/km) ja päiväraha, koska mitään ruokailua ei ole järjestetty?
        Saako kulut vähentää suoraan tulosta vai vähennetäänkö tulonhankkimiskuluina? Jos vähennetään th-kuluina, menevät hukkaan, koska sisältyvät 620 euron tulonhankkimisvähennykseen.


    • Etsijä itsekin

      No eipä kannusta jatkossa osallistumaan etsintöihin, kun nekin vaivaiset sentit mitä omien kustannusten kattamiseksi saa, laitetaan verolle:-( Ei ole mitään herkkua rämpiä metsissä ja ryteiköissä. Mutta kyseessähän onkin vapaaehtoisuus. Täytyy vaan kylmästi ajatella, ettei kuulu mulle ja toivottavasti joku löytää sen lapsen, vanhuksen tai muun kadonneen. Poliisin asiahan se etsintä onkin, mutta heidän resurssinsa huomioiden vapaaehtoiset etsijät ovat välttämättömiä.
      Mutta lakiahan täytyy noudattaa...

      • kyllä oot rahanahne

        Sinä Etsijä itsekin. Oletko pelkästään rahojen takia ollut mukana etsinnoissä ? Pieni lapsi kadonnut metsään ja sinulla mielessä mahdolliset rahat. Todellakin rahanahne olet.
        On todellakin parasta ettet osallistu etsintöin vaan jätät tuon homman kutsumuksen takia etsintöjä tekeville. Niitäkin näet on.


    • apuvaaa

      vähennetään tulonhankkimiskuluina....sorry

    • vero-tiimi

      Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

      Ota yhteys korvauksen maksajaan. Kysymyksestäsi ei oikein selviä saitko itse työstäkin palkkion. Verohallinnon päätös ennakonpidätysvelvollisuudesta vapauttamisesta 1 §:n 17 – kohta säätää matkakustannusten korvaukset kyllä verovapaiksi, vaikka muuta korvausta työstä ei olisikaan maksettu ja asianosaisella ei olisi työsuhdetta maksajaan. Selvitä poliisin palkanmaksun kanssa miksi käytäntö on muuttunut. Jos matkakorvaukset nyt tulkitaan veronalaisiksi edellä olevan aikaisemman Verotiimin vastauksen perusteella, voit vähentää kulut verotuksessasi.

      Ystävällisin terveisin
      Merja Verotiimistä

      • Vapepalainen

        Hei vielä!
        Itse etsintätyöstä ei makseta mitään korvausta. Ainoastaan oman auton käytöstä matkoista kotoa etsintäpaikalle ja oman auton käytöstä etsinnässä maksetaan Verohallinnon päätöksen mukainen km-korvaus.
        Pitääkö korvauksiin kohdistuvat kulut vähentää tulonhankkimiskuluina vai saako vähentää suoraan tulosta? Koska mitään tuloahan siitä ei ole jäänyt, ainostaan saatu korvaus oman auton käytöstä.
        Suorituksen maksajaa en ole vielä onnistunut tavoittamaan.


    • Hei nimimerkki Vapepalainen ja kiitos jatkokysymyksestä!

      Kyllä kulut vähennetään tulonhankkimiskuluina.

      Ystävällisin terveisin
      Sari R Verotiimistä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe