valokuvien pelastus linuxin avulla kovalevyltä

Vaikeeta 1

Läppäristä sitten kosahti kovalevy, ja tietty kuvia levyllä paljon
Poltin cd levylle pyppy linuksin ja nyt olen asentamatta linuksia yrittänyt etsiä windous käyttiksellä olleita valokuvia. Mutta en löydä, miten tuolla linuksilla pääsee windows- puolelle ja mistä sieltä kuvat löytyisi ja pitääkö olla vielä muistitikku käytössä jolle löytyneet kuvat siirrän vai miten homma etenee ?

15

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helposti näin

      Klikkaat hiirellä windows osion kuvaketta, joka todennäköisesti on /dev/sda1 tai /dev/sda2. Klikkaa hiirellä myös sitä muistitikkua jolle kopioit kuvat. Sitten vain avaat molemmat ja hiirellä vedät tiedostot muistitikulle (copy).

    • Vaikeeta 1

      Ei kyllä työpöydältä löydy sda1 tai sda 2 juttua. ainoastaan levynkuva jonka nimi on sr0

      Mistähän löytäsin tuon windows osion ja löytäsin nuo ehdotetut jutut !

      • helposti näin

        Katsoppa Gparted ohjelmalla, että löytyykö windows osioita.


      • jj0kunen
        helposti näin kirjoitti:

        Katsoppa Gparted ohjelmalla, että löytyykö windows osioita.

        1. Onko työpöydällä ikonia ohjelmaan Pmount Puppy Drive Mounter (suom. Liitä)? Tämän ohjelman drive/usbdrv-välilehdiltä löytyy Puppyn tunnistamat levyasemat ja sieltä ne voidaan "mountata" (liittää, ottaa käyttöön).

        2. Menu/työpöytä/työpöydän asetukset/työpöydän kuvakkeet (Desktop Setup): välilehdellä Drive icons määritellään, näkyvätkö levyasemien ikonit.

        3. Menu/työpöytä/työpöydän asetukset/työpöydän levyasemakuvakkeet avaa Tapahtumienhallinnan, jossa ensimmäisellä välilehdellä (kuvakkeet) voi laittaa rastin ruutuun "Ota käyttöön työpöydän levyasemakuvakkeet".

        Minulla on käytössä FinPuppy 5.6.1; siinä on suomennettu nuo valikot. Siksi ohje on tämän näköinen.

        /jj


    • Gentoo.

      Onneksi tämä on aina helpompaa kuin varmuuskopioilta palauttaminen.

    • Siis jos se itse kovalevy on rikki niin ei sitä millään toisella käyttiksellä pelasta varsinkaan jos koko kovo ei edes tunnistaudu koneessa.

    • highloaded

      Ubuntu linux versio 13.04 LTS live cd vois auttaa... Kun buuttaat sillä, saat tod näk kovalevyn windows osiot näkymään ja sit vaan koppaamaan niitä "jonnekkin".

      • M-Kar fani

        Ubuntu 13.04 EI ole LTS.


    • digi-info

      Jos kovalevysi on WD BLUE, HITACHI/TOSHIBA/IBM niin unohda koko jutttu, varmasti mekaanisesti rikki ja tietoja ei saa kuin laboratoriossa ulos. Tuntiliksa on sitten ihan maltaita. Varottelin vuoden päivät yhtä ja sinne meni levyn mukaan kastekuvat ja kaikki. Voi voi .... Mitään ei opita. KAIKKI TIEDOT PITÄS SÄILYTTÄÄ VÄHINTÄÄN 2 PAIKASSSA YHTÄ AIKAA !!! Vanha tietotekniikan nyrkkisääntö. EI vaan mee perille ... ja sitten ostetaan vielä näitä postimyynti ja tavarataloläppäreitä max 500 euroo ku saa osamaksulla .... Tässä on se toinen syy miksi niitä ei pidä ostaa.
      Takuuseen saat uuden levyn mutta tietojasi ne ei palauta eikä niihin päde enää kotivakuutuskaan koska ne on niin skeidaa että vakuutusyhtiöt pesi kätensä tietokoneista. Lumeissa olevat kuluttajat ostaa kaiken mille joku tarjoo osamaksun ja minkä osien nimet alkaa hienoilla lyhenteillä tai numerosarjoilla vaikka ne onkin aina ihan mopoja vehkeitä ja mitä halvempia, sitä heikompia.
      Tehokas suoritin, usein onkin joku riisuttu suoritin eli jollain mobiililaite prosessorilla . ja sitä rataa. Niitä on jätesäkillinen kellarissa ku ihmiset tulee itku silmässä kysyyn voiko tälle tehä jotain .... Sinne meni säästetyt tietsikkarahat tai maksellaan osamaksuja vielä ku savu hälveni muistoista. Surkeimmat ei kestä vuottaka, monet just sen mitä takuuaika oli.
      Kaikisa on riisutu käyttöjärjestelmä kaiken huipuksi. Office ja tietoturva joka sitten kotipöydällä tajutaankin vasta kokeiluversioksi joka toimii 30 päivää.
      EI ME EI SAADA SUN TIETOJASI TAKAIISN. MUISTA JATKOSSA VÄHINTÄÄN KAHTEEN MEDIAAN TALTEEN - TOINEN KONEESSA JA TOINEN KAUKANA KONEESTA: Osanotto. Et ole ensimmäinen etkä viimeinen joka tajuaa kantapään kautta näitten laitteiden heikkoudet. Niin ne on olleet koko 2000 luvun. Vain voitot kiinnostaa valmistajia - osta uus käytäntö. Kyllä siihen uuden kovalevyn saa mutta koneesta riippuu mikä sen koneen elinkaari on ja kannattaako ees lähtee laittaan sitä.

      • iTunez Poppi

        Niinpä, hahaha siskolla meni kans kaikki kuvat kun ei uskonut, että kuvat kannattaa vähintään polttaa levylle, musat kyllä kaikki poltettiin cd:lle. Siinäs itten kuuntelivat musiikkia ja katselivat olemattomia kuvia :D, tää oli ennen pilvipalveluita joissa nykyisin kai ainakin osa pitää kuvia tallessa.


      • varmasti ovat
        iTunez Poppi kirjoitti:

        Niinpä, hahaha siskolla meni kans kaikki kuvat kun ei uskonut, että kuvat kannattaa vähintään polttaa levylle, musat kyllä kaikki poltettiin cd:lle. Siinäs itten kuuntelivat musiikkia ja katselivat olemattomia kuvia :D, tää oli ennen pilvipalveluita joissa nykyisin kai ainakin osa pitää kuvia tallessa.

        Kannattaa ainakin salasana laittaa talteen, että kuvat saa joskus poiskin pilvestä :D


    • öhöhöh..

      Jos itse kovalevy simahti, niin siinä ei auta Isä meidän, Ave Maria, eikä Linux.
      Linux pelastaa siinä tapauksessa, että Windows ei käynnisty ollenkaan tai on muuten jumissa, mutta kovalevy on ehjä, jolloin Linuxilla livenä kuitenkin pääsee Windowsin sisään hakemaan haluamansa tiedostot talteen muistitikkuun tai ulkoiseen kovalevyyn.
      Kokemusta on.

    • jaaha ,.

      Jos kovalevy kosahti, niin ainut vaihtoehto on yrittää saada siihen levyyn vielä eloa.

      Jos levy ei tunnistaudu, voit ottaa sen irti, ja koittaa toisessa koneessa. Näin saa poissuljettua sen mahdollisuuden, että vika onkin itse läppärissä, sen piuhoissa tai virtalähteessä.

      Äänestä saat selville, lähteekö kovalevy edes pyörimään tai yrittääkö lähteä kun virrat laitetaan päälle.

      Miten kovalevy kosahti. Tippuiko kone, eli lukupäät olisivat osuneet varmaankin levyyn? Vai heittikö vanhuuttaan toimimasta.

      Minulla vanhassa koneessa kovalevy on huono lähetmään pyörimään, mutta kun 20 kertaa rämpyttää, se lähtee ja windows latautuu. Kummallista ääntä kylläkin pitää.

      Eli vanhoja levyjä voi useinkin elvyttää. Voit kokeilla vaihtaa levyn ohjauselektroniikan. Jos lukupää on jumissa, voi levyn avatakkin. Avattu levy kyllä saastuu, mutta jos levy muutenkin on käyttökelvoton ja ei ole rahaa investoida sen korjaamiseen, eipä siinä mitään menetä vaikka koittaa korjata itse. Mm. youtubesta löytyy hyviä videoita aiheesta . . .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe