Yliopiston harjoittelu ja kesätyöt

Ei päätä eikä häntää

Kuinka hyvin olette saaneet harjoittelupaikkoja/yhteydenottoja yliopiston harjoittelutuella? Muutama vuosi sitten itsellänikin oli kyseinen tuki käytössä ja yhteydenottoja suorastaan sateli (verrattuna normaalitilanteeseen). Mutta nyt, kuinkas ollakaan, samat työnantajat, jotka silloin olivat kiinnostuneita eivät enää sitä olekaan. Kenties sattumaa vai olenko vain paska hakija? :D Varmaan turha täältä kysellä..... Olisi kiinnostavaa kuitenkin tietää onko muilla samanlaisia kokemuksia. Olen myös monesti miettinyt sitä, miksi useaan harjoittelupaikkaan vaaditaan alan työkokemusta (jota ei tietenkään suoraan hakuilmoituksessa mainita), vaikka tarkoituksena on vasta mennä harjoittelemaan kyseisiä tehtäviä ja hankkia omaan alaan liittyvää työkokemusta.

5

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei olekaan

      "Olen myös monesti miettinyt sitä, miksi useaan harjoittelupaikkaan vaaditaan alan työkokemusta (jota ei tietenkään suoraan hakuilmoituksessa mainita), vaikka tarkoituksena on vasta mennä harjoittelemaan kyseisiä tehtäviä ja hankkia omaan alaan liittyvää työkokemusta."

      Itsekin olen tuohon samaan ihmeellisyyteen törmännyt. Että jo harjoittelupaikkaa varten pitäisi olla valmiiksi työkokemusta (mielellään useita kuukausia). Miksi tuota sitten edes sanotaan harjoitteluksi?

    • Ei vaan kannata

      No, meillä on luovuttu jo muutama vuosi sitten kaikista harjoittelijoista. Tässä firmassa ei ole kenelläkään aikaa opastaa harjoittelijoita ja pomot oli laskenu, että 1 harjoittelija vie vakituisen kokoaikaisen työpanoksesta niin paljon aikaa, kun sitä pitää vahtia ja neuvoa. Harjoittelija ei tuo tuotantoon mitään lisäarvoa ja vähentää muiden työpanosta.

      • Opiskelija itsekin

        No mistä sitä työkokemusta opiskelijat sitten tulevat millään alalla saamaan, jos yritykset ovat ottaneet tämän asenteen? Harjoittelija tietenkin syö työaikaa muilta työntekijöiltä, mutta eikö harjoittelijan palkkaamista voisi ajatella eräänlaisena sijoituksena yrityksen tulevaisuuteen, eli mahdollisena yrityksen tulevana kokoaikaisena työntekijänä? Lisäksi, yleensä kun palkataan nuori ja huomataan, että homma toimii, niin nuorella on taipumus palata kyselemään töitä samasta paikasta seuraavanakin kesänä ja tällöin homma sujuukin jo rutiinilla, kun osapuolet ovat toisilleen tuttuja ja työnkuva selkeä. Tällöin tuotanto saattaa puolestaan jopa tehostua. Harjoittelijan palkkaaminen on tietysti myös riski, mikäli henkilö ei vastaa odotuksia, mutta tunnetusti ilman riskejä ei voi tapahtua edistystä.


    • Täälläkin

      Itse tiedän omalta alaltani monta taitavaa tyyppiä, jotka ovat jääneet ilman oman alan kokemusta ja joutuneet tähän kokemattomuuden oravanpyörään. Varsinkin, jos on jo melkein valmistunut ja vailla oman alan kokemusta, tulevaisuudessa työllistyminen ei näytä nykyään kovinkaan valoisalta. Paikan saavat sitten yleensä ne, joilla on ruskea kieli eikä muuten hajuakaan opiskelemastaan alasta, ilkeästi sanottuna.

    • Jeejeeje

      Mun mielestä TODELLINEN vastuullinen työnantaja työllistää nimenomaan niitä opiskelijoita, joilta työkokemusta omalta alalta vielä selkeästi puuttuu. Joillakin suuremmilla yrityksillä on mahdollisuus nimetä erilliset perehdyttämishenkilöt näihin hommiin, mutta esim. valtiolla tai kunnilla "harjoittelijat" ovat pääsääntöisesti vain samaa työtä vakkareiden kanssa tekeviä alipalkattuja orjia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      75
      3414
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3210
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2822
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2072
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1835
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      140
      1460
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1281
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1260
    Aihe