Punkeroisen päiväkirja, versio kolme

paxu.vazakas

Kahdessa aiemmassa päiväkirjassa on häirikkötrolli räyhännyt valloillaan, joten teen uuden puhtaan aloituksen ja samalla ihmettelen miksi ylläpito ei poita hänen viestejään.

20.3.2014 15:31

Ajattelinpa sitten pitää päiväkirjaa siitä kuinka tässä oikein käy. Painoa oli kertynyt viime vuoden puolella 105 kilon verran ja pituutta 167 cm. Olo oli kieltämättä hiukan raskaanpuoleinen ja pahaltahan se tuntui kun talvitakki päällä joutui käymään jossain muualla vessassa eikä takapuolta enää meinannut ylettyä pyyhkimään. Jotain oli siis jälleen tehtävä (kuinkahan mones kerta elämän aikana??).

Ongelmana vain oli se, että erilaista laihdutusta on tullut koetettua. Painonvartijoissa nuorempana pudotin yli 30 kiloa ja kilot pysyivätkin poissa useita vuosia, syömisen ja liikkumisen kilpajuoksussa. Liikunnan pudotus sittemmin lisääntyneen syömisen kanssa toi kilot takaisin. Liikkumalla ja syömistä vähentämällä sain vuosien kuluessa noin 15-20 kiloa pois omin voimin mutta sitten ne taas liikunnan vähentyessä rönsyilivät takaisin. Eli haussa oli painonhallintakeino, jolla painoa saisi pois ja se myös pysyisi pois.

Painonvartijoiden käyttämää vanhaa annosten merkkaussysteemiä en halunnut edes ajatella, se tuntui vastenmieliseltä. Kalorien laskeminenkaan ei kauheasti innostanut, joten päätin kokeilla annosten pienentämistä. Puolitin useimmat syömiseni. Vihanneksia en kuitenkaan ja taas maikeisten ym. kohdalla pudotus oli paljon suurempi.

Nälkä oli ja kaloreitakin oli pakko laskea, jotta näin missä mennään. Syödyn energianmäärä liikkui siellä 1500-1700 välissä. Lenkillä kävin 5-6 päivää viikossa, lenkin pituuden vaihdellessa 5-8 kilometriin.
Kolmessa kuukaudessa putosi painoa 7 kiloa. Ihan hyvä, mutta haaveet siitä, että kesän tullessa elopaino olisi pudonnut 80-85 kiloon sai unohtaa.

Onhan se jännä juttu miten sitä kykenee syömään kahdessa päivässä kilon lisää, mutta pois saaminen vaatii 1-4 viikkoa.

Yksi ongelma tässä on se, että olen paljon kotona, joten kaapilla poikkeaminen on aivan liian helppoa. Henki olisi kyllä altis, mutta liha on niin kovin heikko.

191

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paxu.vazakas

      22.3.2014 09:21

      Jee... taas tuli syötyä yöllä ja vielä kahteen kertaan. Hienoa.

    • paxu.vazakas

      Se on muuten jännä juttu miten ylipainoinen joutuu kokemaan tynnyrivartalon omaavien tuttavien ja sukulaisten taholta puhdasta painostusta aloitettuaan painon pudotuksen. Niin kauan kuin olet samanlainen tynnyri etkä osoita aikeita laihtumisen suuntaan, ei hätää, mutta varjelkoon kun kerrot aloittaneesi toimet painon pudottamiseksi. Ei riitä, että joudut tappelemaan oman ruokahalusi ja muun vähentyneen syömisen mukanaan tuoman irvistelyn kanssa, pitää vielä selvittää nuo muut punkeroiset.

      On kulunut neljä kuukautta siitä kun aloitin ja kun tänään kerroin laihtuneeni 8 kiloa, tuli taas kauhistelua. Se kun on niiiin paljon eikä kuulemma kaikkea saa pudottaa kerralla. Koetin siinä sitten kysellä, että miten kaikki yleensä voisi saada pois kerralla, meikäläiseltä kun se ei onnistu ainakaan. Ehkä joku rasvaimu voisi hoitaa asian.... O_O

      Eräs toinen laukkasi tuomaan syötävää, jolla on kuulemma itse laihtunut pari kiloa. Tuomiset olivat varsin epäilyttävän näköisiä ja energiamäärän tarkistus netistä osoitti yhden patukan sisältävän yli 500 kcal. Ilmoitettuani, etten aio sellaista syödä ainakaan kokonaan ja että olen puolittanut syömisiäni, minua valistettiin siitä, että ruokaa tulee kyllä syödä. Aika jännä juttu, niin kauan kuin en puolittanut, minä siis söin ruokaa mutta annosten pienentämisen jälkeen ilmeisesti en. Logiikka ei liene kaikkien ihmisten juttu.

      Koen aika ikäväksi sen, että usein ihmiset eivät suinkaan halua tukea vaan ihan päin vastoin.

    • paxu.vazakas

      Tuntemillani naisilla on valitettavasti ylipainoa, enemmän ja vähemmän. Yleensä enemmän. Asenne laihduttamiseen on hiukan sellainen "alle satakikoiset ovat anorektisia" ja anorektikoiden kuviakin on joku lähetellyt tyyliin onneksi emme ole ainakaan tuollaisia.
      Itse koen tämän oikeasti aika vaikeana asiana jos ajatellaan painon pudotusta. Osittain koska se aiheuttaa tietysti sosiaalista painetta mutta myös koska uskon, että takana on oikea huoli joka ei oikein perustu tosiasioihin.
      Tällaisessa on hiukan sellaisia läskiremmin piirteitä.

    • paxu.vazakas

      23.3.2014 17:02

      Liikunnan merkitystä pianon pudotukseen ja hallintaan vähätellään helposti. En tiedä johtuuko se siitä, ettei ole ajateltu asiaa vaiko vähäisestä liikunnan harrastuksesta (syynä voi olla vaikka kiire).
      Itse en käy salilla tai jumpassa, joten en niistä tähän osaa sanoa, mutta kävelen 5-6 päivää viikossa 1-1,5 tuntia. Eri laskurit antavat hiukan erilaisia näkemyksiä, mutta jo varovaisesti laskemalla liikunnasta 350 kaloria, 5 päivää viikossa tekee vuodessa:

      5 x 350 x 52 = 91 000 kaloria. Kiloina tämä tekee 91 000 / 7000 = 13 kg.

      Tuosta voi kyllä helposti muodostua juuri sellainen kilpajuoksi syömisen kanssa, johon jossain vaiheessa hermostuu.

      24.3.2014 08:25

      jöy. Taas tuli mussutettua yöllä sen verran, että puolet päivän kaloireista on jo syöty. *syvä huokaus*

      Mietein sitä, että kuinka kauan tätä yösyöppöyttö on oikein ollut ja oman muistini mukaan se on alkanut joskus painonvartijoissa olon aikana/jälkeen, eli jo muutama vuosikymmen on tässä vierähtänyt niin, että enemmän ja vähemmän on yösyömisen vaara piileskellyt keittiön puolella.
      Se siis (ehkä) johtuu osittain siitä, että kalorimäärä johon elimistö on tottunut jo nuorena, ei tule täyteen ja siksi sitä pitää kompensoida kaappisyöppöyden tapaisella yösyömisellä. Voisiko joku osa minussa ihan oikeasti uskoa siihen, ettei yösyömistä tarvitse laskea?
      Toinen syy on yöllinen heräily, vessassa kun joutuu käymään ja suutakin kuivaa, joten keittiössä tulee käytyä juomassa (ja myös syömässä).

      Eilinen kalorimäärä päätyi noin 1600 kalorin paikkeille, joka ei ole hirveän vähän mutta on kyllä vähemmän kuin "normaali" ruokahaluni eli 2500-3000 kaloria. Takaraivossa ammottava kalorivaje pitäisi siis täyttää jollain muulla kuin syömisellä, siihen kun ei ainakaan aiemman kokemuksen mukaan kokonaan totu.
      Yösyömisen välttämiseksi voisin nyt kokeilla vaikka sitä, että en mene keittiöön yöaikaan jollei se ole aivan välttämätöntä. Ovet kiinni ja muki juomista varten vessaan. Testaan tätä nyt hetken aikaa, josko se auttaisi.

      26.3.2014 10:03

      Punnituspäivä ja puntari näytti aamupainoksi 95,8 kg. Neljä kuukautta ja viikko, kokonaispudotus noin 9 kg. Laittelin ylös syötyjä kaloreita viikon ajalta ja keskiarvo oli noin 1800 kcal. Siinä on mukana kaikki muu paitsi tomaatit. Päivittäinen lenkkeily suunnilleen 6,5 km. Kokonaisuudesta ei voi vetää suuria johtopäätöksiä, koska en edellisellä viikolla laittanut kaloreita muistiin ja paino ei ollut silloin pudonnut. Tämä painon putoaminen tapahtuu hiukan portaattain, usein yksi viikko menee plus-miinus-nolla tasolla ja seuraavalla viikolla on sitten pudonnut enemmän. Niin kävi nytkin. Eli kahden viikon pudotus oi n 1,4 kg.

    • paxu.vazakas

      27.3.2014 21:25

      Motiivi laihduttamiseen on tärkeä tekijä. Oma motiivini on tänä päivänä lähinnä terveys- ja oma mukavuus -perusteinen. Joskus aikoinaan pyrkimys oli miellyttää muita ihmisiä, erityisesti miehiä.
      Ikä varmasti vaikuttaa asiaan mutta myös oma havainnointini ihmisten pinnallisuudesta, jota ei mitenkään rajoita lihavuus. Huomasin omaksi lieväksi yllätyksekseni, että myös monet ylipainoiset haluavat hoikan puolison tai seurustelukumppanin. Lihavat ihmiset siis odottavat muilta syvällisempää suhtautumista kumppanin etsimiseen, mutta tämä ei koske heitä itseään.
      Tämä on hyvinkin epäreilu ja vinoutunut asenne.

      Tapailin muutamia kertoja reilusti ylipainoista miestä, joka ei itse halunnut nähdä vaivaa ylipainosta päästäkseen mutta naisella ei saanut olla ylipainoa koska hänellä ei muuten seiso. Vakava tilanne siis, toivottavasti hän on löytänyt normipainoisia naisia.
      Lisäksi todella reilusti ylipainoiset miespuoliset seuran hakijat etsivät suoraan normaalipainoista tai jopa aivan epärealistisen kokoista naista itselleen ja jos saivat kommenttia ylipainostaan niin huomauttelijat olivat pinnallisia.

      Oma päätökseni noita katseltujani oli, että jos minulta vaaditaan laihduttamista niin silloin myös minulla on oikeus vaatia toiselta samaa.

      30.3.2014 11:49

      Näyttää siltä, että tästä viikosta tulee taas tasannevaihe. Siihen toki auttaisi se, että yrittäisin saada muutaman päivän ajaksi syödyn kalorimäärän lähemmäs tuhatta kuin kahta tuhatta kaloria.
      On se vaan jännä juttu miten vaikeaa se on ja kun vielä tietää, että kysessä on koko loppuelämän kestävä taistelu.

    • paxu.vazakas

      2.4.2014 10:11

      Joo. 100g alaspäin viikon aikana. Positiivista on se, ettei noussut ylöspäin mutta ...
      Keskimääräinen kalorimäärä per päivä oli 1809. Hajonta oli huomattavasti pienempää tällä viikolla kuin viikkoa aiemmin. Kyllähän tuota kalorimäärää pitäisi alaspäin saada, koska nyt mahdollinen painonpudotus perustuu lähinnä liikuntaan ja sen muodostamaan kulutukseen.
      Katsotaan miten alkanut viikko sujuu.

    • paxu.vazakas

      Puntari näytti julmasti 95,5 kg ja keskiarvio kaloreista oli 1684 per päivä. Lenkillä kävin vain neljänä päivänä, joten sekin vaikuttaa.
      Mutta koska sanoin laittavani noita painoja per päivä, niin tässä niitä tulee alkaen viime viikon torstaista syötyjen energiamäärien kanssa:

      torstai . . . . . 95,7 kg . . . 1271 kcal
      perjantai . . .95,7 kg . . . 1743 kcal
      lauantai . . . 95,5 kg . . . 2334 kcal
      sunnuntai . 95,5 kg . . . 1645 kcal
      maanantai 95,3 kg . . . 1510 kcal
      tiistai . . . . . 95,0 kg . . . 1650 kcal

    • paxu.vazakas

      Kyllähän tämä välillä tuntuu siltä kuin laahustaisi siipi maassa, eikä tunnetta paranna se, että hyvin tietää ettei kyseessä ole vain pikku etappi, esim. vuoden rutistus, jonka jälkeen saisi taas olla kuin ennen.
      Söin edellisyönä (siis en viime yönä) sen verran, että en aamulla enää muistanut paljonko pitäisi merkitä ylös ;( joten eiliset kalorit jäivät merkitsemättä. Tilaisuutta tuli tietysti käytettyä hyväksi joten söin hiukan vapaammin, en kuitenkaan mitä tahansa ja kuinka paljon tahansa. Tänään taas jatkuu tiukempi linja.

    • unohda yö.

      Entä, jos unohtaisit ne yölliset syömiset.
      Aloita kalorien laskeminen aamuateriasta. Siihen lisäät, lounaan, päivällisen, iltapalan ja välipalan. Kun näistä tulee suunnittelemasi kalorimäärä, niin ehkä yöllä ei tarvitse syödä.
      Jos yöllä syöt hirveästi ja lasket sen päivän kalorilastiin, niin ihan varmasti menet illalla nälkäisenä nukkumaan. Se tietää hervotonta yösyömistä.
      Ehkä näin saat vähitellen ruoka-ajat kuntoon. Päivällä kontrollisia pelaa paremmin kuin yöllä.

      Itse yritän saada iltapalaa pienemmäksi (ja vähän muitakin aterioita). Tajusin juuri, että illalla on ainoa hetki, jolloin ehdin nauttia syömisestä. Muut ovat enemmän ja vähemmän vatsan täytettä.

      • paxu

        Tuossa on kyllä hyvää logiikka ja se on hyvin ajateltu. Eihän siinä tulisi kuin yksi päivä "ylisyötyä". Ainakaan teoriassa.


      • vinks, vinks..
        paxu kirjoitti:

        Tuossa on kyllä hyvää logiikka ja se on hyvin ajateltu. Eihän siinä tulisi kuin yksi päivä "ylisyötyä". Ainakaan teoriassa.

        Vetäse illalla valkkaripullo (n. 500 kcal), et varmasti herää syömään yöllä. Alkoholin kalorit vieläpä muuntuvat muita ravintoaineita hanakammin lämpäenergiaksi, joten tosiasiallinen energiansaanti on vähäisempi.

        Lasket saavasi siinä kolmisen sataa kilokaloria vinkusta ja muuten syöt siinä 1200 kcal.

        Toinen vaihtoehto on uninapit. Ne ovat tietysti aivan kalorittomia.


      • paxu
        vinks, vinks.. kirjoitti:

        Vetäse illalla valkkaripullo (n. 500 kcal), et varmasti herää syömään yöllä. Alkoholin kalorit vieläpä muuntuvat muita ravintoaineita hanakammin lämpäenergiaksi, joten tosiasiallinen energiansaanti on vähäisempi.

        Lasket saavasi siinä kolmisen sataa kilokaloria vinkusta ja muuten syöt siinä 1200 kcal.

        Toinen vaihtoehto on uninapit. Ne ovat tietysti aivan kalorittomia.

        Kiitos mutta en ole kiinnostunut tavoistasi. Vaikuttavat aika . . . epäterveiltä.


      • vinks, vinks
        paxu kirjoitti:

        Kiitos mutta en ole kiinnostunut tavoistasi. Vaikuttavat aika . . . epäterveiltä.

        Epäterveillä tavoilla olet lihonutkin, eikö vain?

        Mutta tietysti tässä valkkari--dieetissä on alkoholisoitumisen riski -- kuin myös uninapeissa lääkeriippuvuuden riski.

        Täytyy sitten kunkin punnita tykönään, mikä on pahin/paras vaihtoehto. Tiedän kyllä tällä tyylillä laihtuneita, jotka eivät ole alkoholisoituneita tai narkkeja. Mutta riski on toki suuri.


      • paxu
        vinks, vinks kirjoitti:

        Epäterveillä tavoilla olet lihonutkin, eikö vain?

        Mutta tietysti tässä valkkari--dieetissä on alkoholisoitumisen riski -- kuin myös uninapeissa lääkeriippuvuuden riski.

        Täytyy sitten kunkin punnita tykönään, mikä on pahin/paras vaihtoehto. Tiedän kyllä tällä tyylillä laihtuneita, jotka eivät ole alkoholisoituneita tai narkkeja. Mutta riski on toki suuri.

        "Epäterveillä tavoilla olet lihonutkin, eikö vain?"

        No jos lasket liiallisen syömisen epäterveisiin tapoihin.


      • vinks, vinks
        paxu kirjoitti:

        "Epäterveillä tavoilla olet lihonutkin, eikö vain?"

        No jos lasket liiallisen syömisen epäterveisiin tapoihin.

        Toki liiaillinen syöminen noissa mittasuhteissa on epätervettä.

        Satunnainen liikasyöminen nyt välttämättä ei ole, mutta jos kerää 40 kg rasvaa kehoonsa väärillä tottumuksilla, niin miten se EI olisi epätervettä.

        Ikääsi et mainitse, mutta tuskin pidemmän päälle säästyt tuli- ja liikuntaelisairauksilta, korkealta verenpaineelta, sydän- ja verisuonitaudeilta. Liikapaino on myös olennainen riskitekijä monissa syövissä ja eritoten kakkostyypin diabeteksen puhkeamisessa.

        Mielenterveysongelmat vaanivat myös, mutta yhteys niinhin on tietysti eri tavoin yksilöllinen kuin somaattisissa ongelmissa.


      • vinks korjaa
        vinks, vinks kirjoitti:

        Toki liiaillinen syöminen noissa mittasuhteissa on epätervettä.

        Satunnainen liikasyöminen nyt välttämättä ei ole, mutta jos kerää 40 kg rasvaa kehoonsa väärillä tottumuksilla, niin miten se EI olisi epätervettä.

        Ikääsi et mainitse, mutta tuskin pidemmän päälle säästyt tuli- ja liikuntaelisairauksilta, korkealta verenpaineelta, sydän- ja verisuonitaudeilta. Liikapaino on myös olennainen riskitekijä monissa syövissä ja eritoten kakkostyypin diabeteksen puhkeamisessa.

        Mielenterveysongelmat vaanivat myös, mutta yhteys niinhin on tietysti eri tavoin yksilöllinen kuin somaattisissa ongelmissa.

        tietysti tuki- ja liikuntaelinsairaudet kyseessä, jokainen varmasti ymmärsi, mutta tässä korjaan.


      • paxu
        vinks, vinks kirjoitti:

        Toki liiaillinen syöminen noissa mittasuhteissa on epätervettä.

        Satunnainen liikasyöminen nyt välttämättä ei ole, mutta jos kerää 40 kg rasvaa kehoonsa väärillä tottumuksilla, niin miten se EI olisi epätervettä.

        Ikääsi et mainitse, mutta tuskin pidemmän päälle säästyt tuli- ja liikuntaelisairauksilta, korkealta verenpaineelta, sydän- ja verisuonitaudeilta. Liikapaino on myös olennainen riskitekijä monissa syövissä ja eritoten kakkostyypin diabeteksen puhkeamisessa.

        Mielenterveysongelmat vaanivat myös, mutta yhteys niinhin on tietysti eri tavoin yksilöllinen kuin somaattisissa ongelmissa.

        "jos kerää 40 kg rasvaa kehoonsa väärillä tottumuksilla, niin miten se EI olisi epätervettä. "

        Niin. Pitäisin kuitenkin tuota hiukan eri luokan ongelmana, ainakin niin kauan kuin ihminen pystyy itse liikkumaan omin avuin, jos vertaamme sitä esim. päihdeongelmiin. Jälkimmäiset tuottavat huomattavasti suurempia ongelmia niin itselle kuin ympäristöllekin.


    • vinks

      Pelkästään kakkostyypin diabeteksen hoitoon menee tällä hetkellä vuodessa noin miljardia euroa verorahoja. (lähde esim. THL:n sivut)

      Tämä on suurin yksittäinen ylipainon kustannus. Tähän päälle tulevat muut lihavuuden aiheuttamat sairaudet. Laskenta on tietysti vaikeaa. THL on kuitenkin arvioinut, että lihavuuden aiheuttamat kokonaiskustannukset terveydenhuollossa lähentelevät jo seitsemää miljardia.

      Alkoholin suoria ja välillisiä haittoja on varmasti vielä vaikeampi arvioida, mutta tässäkin liikutaan laskentatavoista riippuen yli viidessä miljardissa.

      Eli ei niin yksiselitteistä, että lihavuus olisi jotenkin haitatonta ja "oma asia". Olet siinä varmasti oikeassa, että lähiympäristölle alkoholi -tai muu päihdeongelma on raskaampi taakka kuin tavanomaisissa mittasuhteissa oleva lihavuus. Lapsia ei juurikaan huostaanoteta sen vuoksi, että vanhemmat ovat lihavia. Päihdeongelman vuoksi tavan takaa.

      • vinks

        Tarkennan vielä, miksi laskenta on toki vaikeaa. Jos 150-kiloinen sairastuu syöpään tai katkaisee jalkansa, on hyvin vaikea arvioida mikä osuus lihavuudella on ollut näissä asioissa. Rannemurtuma kaatuessa on tietysti sitä todennäköisempi, mitä enemmän painoa ranteelleen varaa.

        Tietysti alkoholin kanssa sama juttu. Jos juoppo kaatuu liukkaalla kelillä, niin onko se liukkauden vai juoppouden syytä. Paha alkoholismi heikentää tasapainoaistia, joten alkoholisti mahdollisesti on muutenkin alttiimpi kaatumaan, vaikka mittari näyttäisi nolla promillea.

        Eli eipä käy kateeksi tilastojen tekijöitä. Vaikeaa on...


      • paxu

        "Eli ei niin yksiselitteistä, että lihavuus olisi jotenkin haitatonta"

        En mielestäni väittänyt, että lihavuus olisi haitatonta. Lihavuus ei ole haitatonta, se on ihan selkeä juttu. Kuten taisin jossain aiemmassa viestissä mainitakin, niin terveydelliset tekijät ovat pääsyy tämänhetkiseen painonpudotuspyrkimykseeni.


        "lähiympäristölle alkoholi -tai muu päihdeongelma on raskaampi taakka"

        Näin se on. Tämä taas ei tietenkään ole peruste tai oikeutus ylipainolle.

        Jos ylipaino-ongelmat olisivat helposti ratkaistavissa, ei Suomessa tai muuallakaan olisi ylipainoisia.


    • vinks

      Paxu sanoo:

      "En mielestäni väittänyt, että lihavuus olisi haitatonta. Lihavuus ei ole haitatonta, se on ihan selkeä juttu."

      Juu, et sinä väittänytkään. Näillä palstoilla näkee kuitenkin usein "itsepähän kiloni kannan" - tyylisiä juttuja. Näinhän se ei todellakaan ole, vaan kantajina ovat me kaikki veroeurojen muodossa.

      Rinnastus päihdeongelmiin sinulta on sinänsä relevantti. Sekä lihavuus että vaikkapa alkoholismi ovat joltain katsantokannalta "itse aiheutettuja" ja maksavat niin konkreettista rahaa kuin tuottavat henkistä pahoinvointia rahallisesti mittaamattomilla tavoilla.

      Pidän kumpaakin -- päihteitä ja ylensyömistä -- ensisijaisesti mielenterveysongelmina. Niitähän ei totisesti poppakonstein voi tästä yhteiskunnasta poistaa. Yritykset verolainsäädännöllä ja erinäisillä kielloilla ja rajoituksilla ovat näpertelyä ja vaikutuksiltaan siten mitättömiä.

      Kun sen viisasten kiven keksisikin, miten kaikkien elämä saadaan henkisesti tasapainoiseksi, niin rahaa tulisi ovista ja ikkunoista. Kukaan ei kuitenkaan ole vielä onnistunut :)

      Mutta jatketaampa pohdiskelua. Kiitos päiväkirjastasi!

      • 17+11

        "Juu, et sinä väittänytkään. Näillä palstoilla näkee kuitenkin usein "itsepähän kiloni kannan" - tyylisiä juttuja. Näinhän se ei todellakaan ole, vaan kantajina ovat me kaikki veroeurojen muodossa. "

        Tuokaan ei ole aivan noin yksinkertainen asia. Ylipainoisetkin käyvät töissä ja maksavat veroja ja kuitenkin on oletettavissa etteivät kuluta veroeuroja esimerkiksi yleisten liikuntapaikkojen osalta. Lisäksi on odotettavissa, että ylipainoiset kuolevat nuorempina, jolloin eivät ehdi nauttia eläkettä yhtä pitkään kuin terveemmät elämäntavat omaavat ihmiset.

        Eli kyse on pitkälti yksilöstä. Yksittäinen lihava voi hyvinkin itse kantaa ne kilonsa.


    • paxu.vazakas

      95,0 kg aamupainona ja syötyjen kilokalorien keskiarvo liikkuu siellä 1800 paikkeilla. Lenkilläkin on tultu käytyä joten tästä täytyy kohta vetää ikäviä johtopäätöksiä siitä, että energiankulutus ei ole kovin korkealla. Ei silti, olen sen näin ajatellut olevankin, tämä taas tarkoittaa sitä, että jos haluaa painoa alas jonnekin 70 kilogrammaan ja myös sen pitää siellä, pitäisi kyetä pitämään syöminen jossain 1500-1600 kilokalorin paikkeilla. Tämä taas on vaikeaa. Se on erittäinkin vaikeaa, koska normaali ruokahaluni on jossain 2500 - 3000 kilokalorin paikkeilla. Jos annan periksi ruokahalulle ja syön tuon määrän, pitäisi liikkua joka päivä ylimääräistä 1000-2000 kkaloria.

      Sitten kommenttia toiseen kirjoitukseen:

      En pidä ylensyömistä ennenkaikkea mielenterveydellisenä ongelmana. Ymmärrän ainakin omalla kohdallani erilaiset lohtusyömiset, syömiset kun on kivaa ja halutaan että on vielä kivempaa jne. Tunteet siis vaikuttavat syömiseen ja syömisellä pyritään jossain määrin kompensoimaan tylsyyttä, tekemisen puutetta, frustraatiota, pahaa oloa jne. En ainakaan itse ole jatkuvasti erilaisten tunneperäisten kompensaatioiden tarpeessa, se ei kuitenkaan poista ruokahalua, joka kuten sanoin on pidemmän ajan tarkkailun perusteella tuo 2500-3000 kkaloria per päivä.

      Ympäristö, kuten perhe ja kaverit vaikuttavat paljonkin syömiseen. Kenties osalla ihmisistä elimistö on tottunut jo lapsuudesta saakka tarpeettoman runsaaseen syömiseen eikä sitä tahdo pois saada. Jotkuthan syötetään jo lapsesta saakka ylipainoisiksi, miten ihmeessä nämä olisivat aiheuttaneet ongelman itse itselleen? Keittiöpsykologisointi ja muiden näkeminen mielenterveysongelmaisena ei aivan varmasti auta ketään pudottamaan painoa ja ainakin itse kieltäydyn kyseisestä luokituksesta jonkun anonyymin henkilön näkemyksistä huolimatta. Onko näillä palstoilla yleensä muitakin argumentteja kuin kotikutoiset mielenterveysdiagnoosit, jotka palvelevat lähinnä laukojansa tarpeita?

      Ylipainoisia ihmisiä löytyy lähes kaikista ammattiryhmistä joissa ei tarvita fyysistä suorituskykyä. Ylipaino ei edes tee ihmisestä huonoa työntekijää, päin vastoin, jopa todella sairaalloisen lihava ihminen saattaa olla paikallisen ammattikuntansa parhaita. Siitä huolimatta työnantajat saattavat karsastaa ylipainoista työntekijäehdokasta.

      Rinnastus päihdeongelmiin ei ole täysin relevantti vaikka siinä onkin samantapaisia oireita. En ole vielä koskaan kuullut ruokadiilereistä joita poliisi kiikuttaisi putkaan ja kuulustelisi, että mitäs taas on tullut tehtyä. En myöskään ole kuullut näiden diilereiden ahdistelleen muuta perhettä sen vuoksi, että joku on jäänyt velkaa diilerille pimeän kaupan syömisistään.
      Jos ajatellaan ylensyöjää ja päihteiden väärinkäyttäjää niin haitat ympäristölle ovat täysin eri luokkaa.

    • vinks vonks

      Mielenterveysongelmalla en tarkoittanut diagnoosia tai edes diagnosoitavissa olevaa ongelmaa. Tarkoitin, että ylilihavuus tavalla tai toisella on kytköksissä psyykeen. Sen sinäkin selvästi myönnät.

      Ja nyt ei puhuta pienestä ylipainosta, joka voi tulla lähes kenelle tahansa pienen huolimattomuuden takia syömisessä. Kyseessä voi olla stressaava elämäntilanne tms.

      Itsekin raportoit tästä kytkystä, joten kyse on vain ilmaisun muodosta. Henkisestä puolesta paljonkin kirjoitat.

      Ruokariippuvuutta ei ole kriminalisoitu ja siksi emme näe ruokadiilereitä. Kysehän on vain yhteiskunnan arvoista ja sitä kautta lainsäädännöstä. Jos sokeri olisi luokiteltu huumeeksi, niin näkisit putkaan vietyjä pimeän suklaapatukan ostajia. Eikö vain?

      Ylipainoisia löytyy fyysistä työtä tekevistä itse asiassa paljon enemmän kuin johtoportaan valkokaulustyypeistä. Siivojissa, lähihoitajissa, kouluisännissä ym. alemman sosiaaliluokan töissä työskentelevissä heitä on tilastollisesti eniten. Eli päivitä tietosi tässä asiassa.

      • paxu.vazakas

        "Tarkoitin, että ylilihavuus tavalla tai toisella on kytköksissä psyykeen. Sen sinäkin selvästi myönnät. "

        Näet nyt hiukan sellaista mitä en ole sanonut. Katsos kun me olemme kokonaisuutena kytköksissä psyykeen, ei ole mitään erillistä kovoa ja erillistä softaa vaan me olemme kokonaisuus. Biologiset ja sähköiset toiminnot aivoissa meissä ovat psyykettä. Meissä olevat "automaattiset" ja "tietoiset" toiminnot ovat kytköksissä muuhun elimistöön.

        Ihmiselle normaalia toimintaa on tavoitella mielihyvän tunteita kuten ilo ja onnellisuus. Kun ihminen syö ja siitä tulee hyvä olo, hän toteuttaa vain omia tavoitteitaan. Minä ajattelen, että ihmisen biologisissa toiminnoissa on jotain pielessä silloin kun ihminen syö yli sen mitä tarvitsee, mutta tämän lisäksi toki ihminen kompensoi negatiivisia tuntemuksia (jotka nekin ovat aivan normaaleja) syömällä, juomalla ja naimallakin. Ei tässä ole mitään mielenterveydellistä ongelmaa, ihminen tekee sitä mitä sen kuuluukin. Jostain syystä osalla porukasta vain nämä menevät enemmän tai vähemmän liian pitkälle.
        Selventääkseni mitä tarkoitan, toistan että minun normaali ruokahaluni on 500-1000 kilokaloria liian suuri kulutukseen nähden, eikä se katoa eikä sen vajaukseen totu. Minulla on tästä usean vuoden kokemus.

        Tutkitusti ylipainoon vaikuttaa ympäristön lisäksi perimä. Jostain syystä psykologisoijat eivät halua myöntää tätä todeksi.

        Ihminen elää vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa ja joskus ympäristö aiheuttaa kyllä mielipahaa mutta onko tämä mielenterveydellinen ongelma? Mielestäni se on useimmiten normaali reaktio miten me ihmiset toimimme.
        Suomessa on tapana edelleen psykologisoida kaikki mahdollinen ja mahdotonkin, faktaa silti on ettei psykologialla paranneta juuri mitään, erityisesti foorumeilla liikkuvat palstapsykologit lähinnä aiheuttavat mielipahaa ja kohentavat omaa oloaan muiden kustannuksella.

        "Ruokariippuvuutta ei ole kriminalisoitu ja siksi emme näe ruokadiilereitä"

        No, kaikenlaisia heittoja saa lukea netistä.

        "Eli päivitä tietosi tässä asiassa. "

        En puhunut tilastollisesta otannasta vaan yksittäisistä henkilöistä. Lue siis mitä kirjoitan äläkä rakentele olkiukkoja.
        Puhuin ihmisistä, jotka ovat lääkäreitä, sosiaalityöntekijöitä, kaupan kassoja ja ties mitä. He kaikki tekevät työtä jossa ei vaadita fyysistä panosta vaan pääasiassa istutaan. Ja näillä näkemilläni ihmisillä on niin paljon painoa, etteivät he fyysisiä töitä kykenisi edes tekemään.
        Ja muuten, sokerina pohjalla, minulla on itsellänin korkeakoulututkinto.


    • tinderiina

      Millainen on ruokavalioisi? Ei pelkät kalorit riitä, vaikutat henkilöltä jolla on liian hapan elimistö ja sen muuttamien emäksiseen nopeuttaa aineenvaihduntaa ja tuloksia tulee.

      • paxu.vazakas

        Häh? Syön ihan kuten ennenkin, vain pienempiä määriä. Suurin vähennys on kohdistunut makeisiin, kuten jäätelöt, suklaa ja muut herkut.


      • 4+19
        paxu.vazakas kirjoitti:

        Häh? Syön ihan kuten ennenkin, vain pienempiä määriä. Suurin vähennys on kohdistunut makeisiin, kuten jäätelöt, suklaa ja muut herkut.

        Tinderiinan pointti lienee siinä, että mistä ruokavaliosi koostuu. Ei ole aivan sama mistä kalorit tulee. Noin yleisesti kasvikset (etenkin vihreät) vähentävät elimistön happamuutta ja esimerkiksi maitotuotteet lisäävät. Mutta jos ruokavalio on rakennettu käsittelemättömien ruoka-aineiden ympärille, mistään happamuusjutuista ei tarvitse sen enempää huolehtia.


    • paxu.vazakas

      Aah, viikot vierivät nopeammin kuin ehtii huomata, valitettavasti kilot eivät karise samaan tahtiin. Joka tapauksessa pientä edistystä sentään: 93,9 kg on viimeisin aamupaino. Olo on kuitenkin paljon kevyempi kuin mitä se oli viime vuoden puolella ja kävelymatkojen pituuskaan ei niin haittaa.

    • bulkkinorsu

      itselläni oli painoa eilen aamulla 80.1kg rasvaa 30.5%, söin 1700kcal koska diabeteksen takia verensokeri laski yöllä eli kun muuta ei ollut söin sokeria 50g leivontakaakaojauhetta veteen 400g päärynöitä. Nyt tänä aamuna paino oli noussut 81.5kg ja rasvaprosentti 30.9!!! 1. kesäkuuta aloitin dieettini ja kalorit ovat olleet n. 1500 / d makrojakaumalla 35% proteiinia, 25%hiilareita ja 40% rasvaa. Rasvattomassa kunnossa olisinko siis 56kg? Lihasta on siis varmaan tullut salitreenien aloituksen jälkeen ainakin 7kg parissa vuodessa, koska tarkoituksena oli nostaa painoa 49kg:stä, nyt ollaankin miltei tuplaten lihavempia, kun lähellä 60kg alkoi järjettömät ahmimiset.... :( Haluaisin vielä joku kaunis päivä päästä ainakin tuohon alle 60kg, jos tuo pitää paikkansa että pitäisi VAIN 20kg pudottaa että saisi rasvat alle 10%. Pitäisikö odottaa vielä tämä viikko ennen kuin muutan syömisiä, kun moni sanoo että pitäisi tarkkailla painoa ensin pari viikkoa jollain kalorimäärällä ja sitten laskea/plussata kaloreita sen mukaan mikä on laihtumistavoite, se vajaa kilo viikossa itselleni ainakin riittäisi niin jouluna voisi syödä ehkäpä muutakin kuin kalkkunaa ja kalaa salaatilla, kuitenkaan en ole koskaan ollut makean perään eli en edes muista koska viimeksi olisin syönyt karkkia, leivoksia, tms. "herkkuja". Liikun kuitenkin siten että päivittäin 1h kuntopyörällä polkemista 30-45min pyöräilylenkki ulkona (mummopyörällä), sekä n. 4krt viikossa teen kuntopiirityyppisesti lihaskuntoa n. 30min, kuten vatsoja, jalkoja, peppua, käsiä jne. Lihasta kuitenkin vaaka näyttää että parin viikon aikana olisi tullut 200g lisää!!! Töitä teen n. 6h / viikko. Pelästytti niin kamalasti tuo painon nousu eli vuorokauden aikaan 1.4kg ja en syönyt kuin 1700kcal. Tiedän syöväni melko vähän normaalisti kun en jaksa terveellistä ruokaa syödä kuin jonkun 1400kcal edestä eli kanaa, kalaa, kasviksia, perunaa, hedelmiä, marjoja, öljyä, manteleita jne. Tuleekohan tarpeeseen myös ns. "cheatit", kun hiilareita tulee ahdettua itseensä n. 50-80g päivässä? Liikun kuitenkin n. pari tuntia päivässä sillei että hikoilen ja hengästyn? Toivottavasti täällä on joku jolla on kokemusta asiasta. Tuntuu vaan että aineenvaihdunta on niin minimaalinen että sillä 1400-1500 laihtuu, mut jos menee lähemmäs 2000 pursuan samantien vaikka liikun monien mielestä ihan liikaa.... Mitään ylikunto oireita ei ole ollut jne. Ainuttakaan lepopäivää en nyt tässä ole pitänyt, muuta kuin noista salitreeneistä parina päivänä... Viikko on kuitenkin melko lyhyt aika, niin menisinkö vielä esim. ensviikolle asti näillä energiamäärillä vai? HUOM! Olen nainen ja 22v.....

      • tympääntynyt

        Tiedoksi vain, että kukaan ei jaksa lukea tuollaisia vuodatuksia.

        Jonkinlainen kieliopin hallinta, kappalejaot ja ennen kaikkea selkeä ajatuksenjuoksu tulee olla kommentissa, mikäli mielii sen jotakuta kiinnostavan.


      • paxu.vazakas

        Jöy, olipas siinä juttua kerrakseen. Ihan ekaksi täytyy todeta, että sulla on ilmeisesti tällainen vaaka, joka mittaa rasvaprosenttiakin. Olen itsekin sitä joskus harkinnut, mutta toisaalta netistä on saanut lukea, että veden juominenkin vaikuttaa tuloksiin. Tiedä sitten...

        Ilmeisesti sulla on ykköstyypin diabetes? Sokeritasapainon kanssa saa siis olla tarkkana. Liikuntamääräsi on suhteellisen korkea...
        Mutta tuo mainitsemasi rasvamäärä: "40% rasvaa" ? Hallota, eikös se nyt ole aika paljon.


    • 12+8

      Mielestäni aloittajan laihdutusvauhti on hidas siksi, kun hän koittaa syödä liian vähän.

      • paxu.vazakas

        "Mielestäni aloittajan laihdutusvauhti on hidas siksi, kun hän koittaa syödä liian vähän."

        Meikäläisellä on kroonisesti liian suuri ruokahalu, joten muuta vaihtoehtoa ei ole. siksi tämä onkin niin pahuksen vaikeaa. Minulla on miehen ruokahalu naisen energiankulutuksella.


    • TEmp1

      Laihduttaminen ei saisi ollu epämukavaa kituuttamista. Myös liika kuntoilu alkuun voi estää painonpudotuksen.
      Se mitä kyseisen keskustelunavaaja on kirjoittanut, kysymykseni kuuluu syötkö/oletko syöynyt paljon hiilihydraatteja? Hiilihydraatit(näillä tarkoitan leipää, pastaa ym.viljoja) nimittäin sekoittavat aineenvaihduntaa ja vaikuttavat suoraan kylläisyyskeskukseen ,eli hypotalamukseen. Hypotalamus ei lähetä kylläisyyssignaaleja enää normaalisti ja tällöin ruokahalu kasvaa suureksi. Itsellä tästä kokemusta, pahimmassa vaiheessa söin Hesen mega-aterian isommilla perunoilla, jonka jälkeen mietein mitä söisi ja hain kaupasta pussin sipsiä ja levyn suklaata ja söin ne yhdeltä istumalta,jonka jälkeen sain hetkeksi kylläisyyden tunteen. Hetken päästä oli taas nälkä.

      Sitten otin selvää VHH-elämäntavasta, (en tällä tarkoita muotikarppausta), jolla sain ateriarytmin ja ahmimisen kuntoon. Nykyään-25 kg kevyempänä ja mainiosti voivana suosittelen kaikille samaa. Laihdutuksen ei tarvitse olla kalorien laskentaa, syö vain paljon kasviksia ja proteiinia joka aterialla niin pysyy kylläisenä.

      Oikein paljon tsemppiä kaikille laihduttajille, te pystytte siihen! =)

      • paxu.vazakas

        Syön hiilareita joo, aivotkin niitä tarvitsevat. Kieltämättä hiukan vähemmälläkin pärjäisin kuitenkin.


    • paxu.vazakas

      Viikot ovat vierineet ilman tuloksia. Se on tätä heti kun päivärutiinit menevät sekaisin, jonka johdosta kalorien laskeminen menee pieleen ja/lenkkeilykin kärsii. Osasyy on ihan puhtaassa väsymyksessä painon pudotukseen. Täytyy myöntää, että joskus olisi kiva kun ympärillä olisi porukkaa, jonka kanssa saisi hiukan vauhtia ja tsemppiä tähän hommaan. Mutta toisaalta, kaiketi me täällä olemme yksin joka tapauksessa, joten itse tästäkin pitäisi selvitä. Tällä hetkellä tuntuu, että olen taas saamassa hiukan otetta painonpudotukseen, joten ehkä se tästä taas edistyy sen sijaan että pudotetut kilot lähtisivät kiipeämään takaisin paikoilleen.

      • hiilariaivo

        Miten voit olla väsynyt painon pudotukseen, kun paino ei putoa grammaakaan?

        Lähinnä keskityt muiden haukkumiseen, väsy siihen ja siirrä fokus siihen painon pudotukseen.


      • paxu.vazakas
        hiilariaivo kirjoitti:

        Miten voit olla väsynyt painon pudotukseen, kun paino ei putoa grammaakaan?

        Lähinnä keskityt muiden haukkumiseen, väsy siihen ja siirrä fokus siihen painon pudotukseen.

        Oletpas lapsellinen. Kasvatko jossain vaiheessa aikuiseksi?


    • entinen jojo

      Liity kalorilaskuriin. Sieltä löytyy tsemppiseuraa erilaisiin laihdutustavoitteisiin/ tapoihin. Joskus niitä suvantovaiheita vaan tulee, niistä pitää päästä yli. Pitää syödä sopivasti (-500kcal/vuorokausi), ettei tule niitä lipsumisia. Niin, ja itse se täytyy haluta, ja kun joku jotain ehdottaa, niin ei sitä kannata heti tyrmätä. Ainakin laihduttaneiden ohjeita kannattaa kuunnella. Varsinkin niiden, jotka ovat saaneet sen painon alhaalla pysymään.

      • niin niin

        Ja erityisesti kannattaa vältellä kaltaisiasi kaikentietäviä. Sellaista ei olekaan kuin entinen jojo.


      • painukoot hiiteen
        niin niin kirjoitti:

        Ja erityisesti kannattaa vältellä kaltaisiasi kaikentietäviä. Sellaista ei olekaan kuin entinen jojo.

        Se on kyllä jännä juttu miten jotkut tulkitsevat tuen samaksi kuin määräily ja komentelu. Eivät ressukat ymmärrä, että sellainen voi aiheuttaa ihan päinvastaisen reaktion. Tuollaisten määräilijöiden tarkoitus ei olekaan auttaa tai tukea muita kuin heitä itseään.


      • Meze
        painukoot hiiteen kirjoitti:

        Se on kyllä jännä juttu miten jotkut tulkitsevat tuen samaksi kuin määräily ja komentelu. Eivät ressukat ymmärrä, että sellainen voi aiheuttaa ihan päinvastaisen reaktion. Tuollaisten määräilijöiden tarkoitus ei olekaan auttaa tai tukea muita kuin heitä itseään.

        Kaikenlaisia tietäjiä riittää, siis näillä palstoilla.
        Minusta paxu on ollut erittäin pitkäjännitteinen projektissaan.
        Onnittelut siitä, että et ole repsahtanut "hällä väliä" meininkiin, vaan jatkat sitkeästi.
        Tosiasiahan on ihan oikeesti se, että toiset vain ovat lihavampia kuin toiset,
        olkoon sitten kysymys geeneistä, sosiaalisesta perimästä tai ihan mistä vaan. Joka tapauksessa näin on. Itse en lihoisi yli satakiloiseksi, vaikka kuinka paljon söisin.
        Turha syytellä lihavia veltoiksi, saamattomiksi ym. He joutuvat todellakin tekemään paljon enenmmän laihduttamisen eteen, kun vähemmän lihavat.
        On aikaa tässä kirjoitella kun jalka on paketissa, enkä päässyt Juhannuksen viettoon.
        Aiemmin minäkin laihduttelin useamminkin, nyt olen hyväksynyt tämän painon, joka tuntuu olevan minulle sopiva, bmi 28.
        Paxulle ehdottaisin proteiinipitoista ruokaa ja tyhjien kalorien vältämistä.
        Niinpä niin. kaikkihan me oikestaan tiedämme mitä pitäisi tehdä että laihtuisi, eri asia on sitten miten se toteutetaan käytännössä.


      • nerolle vastauksia
        Meze kirjoitti:

        Kaikenlaisia tietäjiä riittää, siis näillä palstoilla.
        Minusta paxu on ollut erittäin pitkäjännitteinen projektissaan.
        Onnittelut siitä, että et ole repsahtanut "hällä väliä" meininkiin, vaan jatkat sitkeästi.
        Tosiasiahan on ihan oikeesti se, että toiset vain ovat lihavampia kuin toiset,
        olkoon sitten kysymys geeneistä, sosiaalisesta perimästä tai ihan mistä vaan. Joka tapauksessa näin on. Itse en lihoisi yli satakiloiseksi, vaikka kuinka paljon söisin.
        Turha syytellä lihavia veltoiksi, saamattomiksi ym. He joutuvat todellakin tekemään paljon enenmmän laihduttamisen eteen, kun vähemmän lihavat.
        On aikaa tässä kirjoitella kun jalka on paketissa, enkä päässyt Juhannuksen viettoon.
        Aiemmin minäkin laihduttelin useamminkin, nyt olen hyväksynyt tämän painon, joka tuntuu olevan minulle sopiva, bmi 28.
        Paxulle ehdottaisin proteiinipitoista ruokaa ja tyhjien kalorien vältämistä.
        Niinpä niin. kaikkihan me oikestaan tiedämme mitä pitäisi tehdä että laihtuisi, eri asia on sitten miten se toteutetaan käytännössä.

        Juu... tosi pitkäjänteistä "painonhallintaa", kun yhtään ei saa pudotettua.

        Sulla on muuten tosi nerokkaitta oivalluksia, esim. "Toisasiahan on ihan oikeesti se, että toiset vain ovat lihavampia kuin toiset".

        Olen aivan häkeltynyt! Emmekö me olekaan kaikki aivan samankokoisia? Tämä romutti maailmankuvani täysin.

        "Itse en lihoisi satakiloiseksi, vaikka kuinka paljon söisin"

        Olet siis lääketieteellinen ihme. Jokainen lihoo kilon, kun energian saanti ylittää 7000 kilokaloria kulutuksen. Sitä, kun tarpeeksi kauan jatkat, niin kappas.... olet satakiloinen.

        Aika yksinkertaista matematiikkaa, muttei ilmeisesti sinulle.


      • totean
        nerolle vastauksia kirjoitti:

        Juu... tosi pitkäjänteistä "painonhallintaa", kun yhtään ei saa pudotettua.

        Sulla on muuten tosi nerokkaitta oivalluksia, esim. "Toisasiahan on ihan oikeesti se, että toiset vain ovat lihavampia kuin toiset".

        Olen aivan häkeltynyt! Emmekö me olekaan kaikki aivan samankokoisia? Tämä romutti maailmankuvani täysin.

        "Itse en lihoisi satakiloiseksi, vaikka kuinka paljon söisin"

        Olet siis lääketieteellinen ihme. Jokainen lihoo kilon, kun energian saanti ylittää 7000 kilokaloria kulutuksen. Sitä, kun tarpeeksi kauan jatkat, niin kappas.... olet satakiloinen.

        Aika yksinkertaista matematiikkaa, muttei ilmeisesti sinulle.

        Luin ketjun aloittajan edellistä ketjua, en ihmettele hän että on saanut häriköitä päiväkirjaansa. Niin todella tylysti ja epäkohteliaasti on vastaillut viesteihin.
        Juuri niin kuin tämä nerolle vastaajakin, onpa veemäistä tarinaa.
        Mikäköhän on nerolle vastaajan ongelma? Herää kysymys. Mikäköhän niin häkellyttää?BUAHHAHHAA


      • he he
        nerolle vastauksia kirjoitti:

        Juu... tosi pitkäjänteistä "painonhallintaa", kun yhtään ei saa pudotettua.

        Sulla on muuten tosi nerokkaitta oivalluksia, esim. "Toisasiahan on ihan oikeesti se, että toiset vain ovat lihavampia kuin toiset".

        Olen aivan häkeltynyt! Emmekö me olekaan kaikki aivan samankokoisia? Tämä romutti maailmankuvani täysin.

        "Itse en lihoisi satakiloiseksi, vaikka kuinka paljon söisin"

        Olet siis lääketieteellinen ihme. Jokainen lihoo kilon, kun energian saanti ylittää 7000 kilokaloria kulutuksen. Sitä, kun tarpeeksi kauan jatkat, niin kappas.... olet satakiloinen.

        Aika yksinkertaista matematiikkaa, muttei ilmeisesti sinulle.

        "Olet siis lääketieteellinen ihme. Jokainen lihoo kilon, kun energian saanti ylittää 7000 kilokaloria kulutuksen. Sitä, kun tarpeeksi kauan jatkat, niin kappas.... olet satakiloinen. "

        Kuule neropatti, perusaineenvaihdunnassa on 30% vaihtelua, joten ota ekaks selvää asioista ennen kuin alat itkeä toisten tekemisisä.

        "Juu... tosi pitkäjänteistä "painonhallintaa", kun yhtään ei saa pudotettua."

        Kai sä nyt tajuat vähemmälläkin, ettei ketään kiinnosta sun näkemykset saati mielistely. Jos et tajua, ajattele uusix, jos pystyt.


      • ha ha
        totean kirjoitti:

        Luin ketjun aloittajan edellistä ketjua, en ihmettele hän että on saanut häriköitä päiväkirjaansa. Niin todella tylysti ja epäkohteliaasti on vastaillut viesteihin.
        Juuri niin kuin tämä nerolle vastaajakin, onpa veemäistä tarinaa.
        Mikäköhän on nerolle vastaajan ongelma? Herää kysymys. Mikäköhän niin häkellyttää?BUAHHAHHAA

        "Niin todella tylysti ja epäkohteliaasti on vastaillut viesteihin."

        Ei siinä ole mitään tylyä ja veemäistä jos sanoo totuuden. Jos et kestä faktoja, kukaan ei pakota sinua lukemaan saati häirilöimään tätä(kään) aloitusta. Aloita vaikka hankkimalla elämä, hoida omat asiasi kuntoon, niin ei tarvitse vinkua täällä epäonnistunutta elämääsi. Sinun elämäsi kun ei parane muita haukkumalla saati komentelemalla.
        Oletan ettet tajunnut vieläkään, joten tämä jatkunee.


      • joo'o
        Meze kirjoitti:

        Kaikenlaisia tietäjiä riittää, siis näillä palstoilla.
        Minusta paxu on ollut erittäin pitkäjännitteinen projektissaan.
        Onnittelut siitä, että et ole repsahtanut "hällä väliä" meininkiin, vaan jatkat sitkeästi.
        Tosiasiahan on ihan oikeesti se, että toiset vain ovat lihavampia kuin toiset,
        olkoon sitten kysymys geeneistä, sosiaalisesta perimästä tai ihan mistä vaan. Joka tapauksessa näin on. Itse en lihoisi yli satakiloiseksi, vaikka kuinka paljon söisin.
        Turha syytellä lihavia veltoiksi, saamattomiksi ym. He joutuvat todellakin tekemään paljon enenmmän laihduttamisen eteen, kun vähemmän lihavat.
        On aikaa tässä kirjoitella kun jalka on paketissa, enkä päässyt Juhannuksen viettoon.
        Aiemmin minäkin laihduttelin useamminkin, nyt olen hyväksynyt tämän painon, joka tuntuu olevan minulle sopiva, bmi 28.
        Paxulle ehdottaisin proteiinipitoista ruokaa ja tyhjien kalorien vältämistä.
        Niinpä niin. kaikkihan me oikestaan tiedämme mitä pitäisi tehdä että laihtuisi, eri asia on sitten miten se toteutetaan käytännössä.

        "Kaikenlaisia tietäjiä riittää, siis näillä palstoilla."

        Tämä on aivan totta. Palstan nimihän on "laihduttajien tukiryhmä", mutta muutama elämässään epäonmnistunut tapaus on ymmärtänyt se niin, että heillä on oikeus saada tukea niiltä, joita pitävät omasta mielestään itseään huonompina.
        Oikeasti tällä palstalla ei saa tukea, ainoastaan entisten koulukiusaajien pahan olon purkamista niskaansa. Heitähän taas ei pidä missään nimessä ottaa vakavasti.


      • asiaa seurannut
        niin niin kirjoitti:

        Ja erityisesti kannattaa vältellä kaltaisiasi kaikentietäviä. Sellaista ei olekaan kuin entinen jojo.

        "Sellaista ei olekaan kuin entinen jojo. "

        Ei todellakaan ole. Jos joku selittää olevansa entinen jojo, niin ko. henkilö on joko laihduttanut ensimmäinen kerran elämässään eikä vielä tiedä kuinka helposti ne kilot tulevat takaisin, tai vielä luultavammin ko. kirjoitusta katsoessa tulee mieleen, että tämä on se samainen kirjoittaja joka on häirköinyt tätä aloitusta lukemattomia kertoja. Tämä henkilö ei olekoskaan ollut ylipainonen, joten ei tiedä edes mitä painonhallintaongelmat ovat. Nythän on juhannus, joten tämä samainen henkilö, jolla omasta mielestään ei ole mitään ongelmia vaan ongelmat ovat muilla, on tietysti juovuspäissään purkamassa yksinäisen elämänsä ongelmia jälleen täällä. Oikeasti tuo naishenklílö ei edes halua kenenkään laihtuvan.


      • Meze
        asiaa seurannut kirjoitti:

        "Sellaista ei olekaan kuin entinen jojo. "

        Ei todellakaan ole. Jos joku selittää olevansa entinen jojo, niin ko. henkilö on joko laihduttanut ensimmäinen kerran elämässään eikä vielä tiedä kuinka helposti ne kilot tulevat takaisin, tai vielä luultavammin ko. kirjoitusta katsoessa tulee mieleen, että tämä on se samainen kirjoittaja joka on häirköinyt tätä aloitusta lukemattomia kertoja. Tämä henkilö ei olekoskaan ollut ylipainonen, joten ei tiedä edes mitä painonhallintaongelmat ovat. Nythän on juhannus, joten tämä samainen henkilö, jolla omasta mielestään ei ole mitään ongelmia vaan ongelmat ovat muilla, on tietysti juovuspäissään purkamassa yksinäisen elämänsä ongelmia jälleen täällä. Oikeasti tuo naishenklílö ei edes halua kenenkään laihtuvan.

        Jos en liho yli satakiloiseksi vaikka kuinka söisin, tarkennukseksi että tarkoitin etten voi enkä pysty syömään niin paljon, siksi en voisi lihoa yli satakiloiseksi.
        Menikö tämä perille, vai rautalangastako on väännettävä?Vai Tahallasiko ymmärsit väärin?
        Toiset ovat lyhyitä, toiset pitkiä.Toiset ovat lihavia, toiset laihoja. Ei tuosta tarvitse häkeltyä, eikä maailmankuvaansa mitenkään muuttaa. Selvensin, eli väänsin rautalangasta että kun on geeneiltään lihavaa tyyppiä, on todellakin vaikea muuttaa tyyppiään normaalipainoiseksi tai laihaksi, just samoin kun laihan tyypin on vaikea lihoa.Elikä mm juuri tästä syystä laihtuminen on vaikeaa, ja samoin saavutetun painon pysyminen.Kun joutuu ikään kuin " taistelemaan luontoa vastaan"

        Muuhun keskusteluun viitaten mainitsen vielä että asioita voi esittää ystävällisesti ja kohteliaasti myös niitä jotka ovat omasta mielestä faktoja.
        Jokaisellahan oma oma totuutensa ja tulkintansa asioista siis vain omasta näkökulmasta nähty ja koettu. Harvemmin tulee ajatelleeksi että muilla saattaa olla toisenlainen näkökulma ja ajatusmaailma.


      • jaa, vai niin
        Meze kirjoitti:

        Jos en liho yli satakiloiseksi vaikka kuinka söisin, tarkennukseksi että tarkoitin etten voi enkä pysty syömään niin paljon, siksi en voisi lihoa yli satakiloiseksi.
        Menikö tämä perille, vai rautalangastako on väännettävä?Vai Tahallasiko ymmärsit väärin?
        Toiset ovat lyhyitä, toiset pitkiä.Toiset ovat lihavia, toiset laihoja. Ei tuosta tarvitse häkeltyä, eikä maailmankuvaansa mitenkään muuttaa. Selvensin, eli väänsin rautalangasta että kun on geeneiltään lihavaa tyyppiä, on todellakin vaikea muuttaa tyyppiään normaalipainoiseksi tai laihaksi, just samoin kun laihan tyypin on vaikea lihoa.Elikä mm juuri tästä syystä laihtuminen on vaikeaa, ja samoin saavutetun painon pysyminen.Kun joutuu ikään kuin " taistelemaan luontoa vastaan"

        Muuhun keskusteluun viitaten mainitsen vielä että asioita voi esittää ystävällisesti ja kohteliaasti myös niitä jotka ovat omasta mielestä faktoja.
        Jokaisellahan oma oma totuutensa ja tulkintansa asioista siis vain omasta näkökulmasta nähty ja koettu. Harvemmin tulee ajatelleeksi että muilla saattaa olla toisenlainen näkökulma ja ajatusmaailma.

        "Menikö tämä perille, vai rautalangastako on väännettävä?Vai Tahallasiko ymmärsit väärin?"

        Missä kohtaa "ymmärsin" väärin?

        "kun on geeneiltään lihavaa tyyppiä, on todellakin vaikea muuttaa tyyppiään normaalipainoiseksi tai laihaksi, just samoin kun laihan tyypin on vaikea lihoa"

        Missä kohtaa olin eri mieltä?

        "Muuhun keskusteluun viitaten mainitsen vielä että asioita voi esittää ystävällisesti ja kohteliaasti myös niitä jotka ovat omasta mielestä faktoja"

        Niin voi, mutta sitä on turha odottaa yksipuolisesti keneltäkään.

        " Harvemmin tulee ajatelleeksi että muilla saattaa olla toisenlainen näkökulma ja ajatusmaailma."

        En ihan tajua tuota harvemmin juttua, minulle on arkipäivää se, että ihmiset voivat ajatella eri tavoin kuin itse ja myös niin tekevät.


      • paxu.vazakas
        Meze kirjoitti:

        Kaikenlaisia tietäjiä riittää, siis näillä palstoilla.
        Minusta paxu on ollut erittäin pitkäjännitteinen projektissaan.
        Onnittelut siitä, että et ole repsahtanut "hällä väliä" meininkiin, vaan jatkat sitkeästi.
        Tosiasiahan on ihan oikeesti se, että toiset vain ovat lihavampia kuin toiset,
        olkoon sitten kysymys geeneistä, sosiaalisesta perimästä tai ihan mistä vaan. Joka tapauksessa näin on. Itse en lihoisi yli satakiloiseksi, vaikka kuinka paljon söisin.
        Turha syytellä lihavia veltoiksi, saamattomiksi ym. He joutuvat todellakin tekemään paljon enenmmän laihduttamisen eteen, kun vähemmän lihavat.
        On aikaa tässä kirjoitella kun jalka on paketissa, enkä päässyt Juhannuksen viettoon.
        Aiemmin minäkin laihduttelin useamminkin, nyt olen hyväksynyt tämän painon, joka tuntuu olevan minulle sopiva, bmi 28.
        Paxulle ehdottaisin proteiinipitoista ruokaa ja tyhjien kalorien vältämistä.
        Niinpä niin. kaikkihan me oikestaan tiedämme mitä pitäisi tehdä että laihtuisi, eri asia on sitten miten se toteutetaan käytännössä.

        Ihan kiva, että joku kirjoittji jotain positiivistakin tähän (Meze). Sait samalla trollin liikkeelle, se kun pelkää kuollakseen tätä aloitusta jostain syystä.

        Se on tosiaan niin, että ihmisillä on henkilökohtaisia eroja energiankulutuksen suhteen ja perimä vaikuttaa asiaan.
        Jos laihduttaminen olisi helppoa, ei ylipainoisia olisi koska muoti edellyttää normaalipainoa tai hoikkuutta. Toisinhan oli joskus aikoinaan.


    • suksi vaikka kuuseen

      Ja ihan noin niin kuin palautteena tälle yhdelle trollille, joka käy hoitamassa omaa mielenterveyttään tässä aloituksessa: olet varmasti sote-puolen ihmisiä ja tottunut saamaa 75% palkastasi hyödyntämällä asiakkaidesi hyväntahtoisuutta, mielistelyn tarvetta ja pelkoa siitä että olisivat ns. vaikeita ihmisiä. Reaktiosi, jossa otit itseesi siitä kun sinulle sanottiinsuoraan ettei neuvoillasi tee mitään, osoittaa vain soveltumattomuutesi omalle alallesi ja omat mielenterveysongelmasi.
      Tämä on kuitenkin p ä i v ä k i r j a, jos tajuat mitä se tarkoittaa. Ylläpito on antanut mahdollisuuden kirjoittaa sellaista täällä, mikä taas ei oikeuta sinua aukomaan päätäsi täällä. Sinun mielestäsi laihduttamiseen ja painonpudotukseen liittyvistä ongelmista ja vastoinkäymisistä ei saisi puhua vaan pitäis juosta mukana tekemissäsi aloituksissa, joissa vain "onnistutaan"
      Juuri tuon vuoksi olet täysin turha ihminen tässä aloituksessa. Sinä vain yksinkertaisesti et tajua koko jutusta mitään. Pysyttele niissä "onnistumis"aloituksissa, koska pidät niistä, jätä tämä rauhaan.

      • Meze

        Haloo, ollaan laihduttaien tukiryhmäosastolla!
        Hehettelijät, hahhattelijät, joojottelijat ym jaajattelijat eivät mielestäni osoita mitään tukea laihdutukseen, kunhan muuten vaan herjaavat toistensa kirjoittamisia. Huvinsa kullakin, kivempaa olisi että käyttäisi edes samaa nimmaria, että tietäisi kuka sanoi mitäkin. No huvinsa kullakin.
        Ei tarvi sit kommentoida, et hanki elämä ym muuta älyttömän fiksua.
        Ehdotuksia nimmareiksi, heh:
        Nero, fiksu, älykkö, akateeminen tai apukoululainen, kehari, syrjäytynyt jne.Vain mielikuvitus on rajana.


      • Meze
        Meze kirjoitti:

        Haloo, ollaan laihduttaien tukiryhmäosastolla!
        Hehettelijät, hahhattelijät, joojottelijat ym jaajattelijat eivät mielestäni osoita mitään tukea laihdutukseen, kunhan muuten vaan herjaavat toistensa kirjoittamisia. Huvinsa kullakin, kivempaa olisi että käyttäisi edes samaa nimmaria, että tietäisi kuka sanoi mitäkin. No huvinsa kullakin.
        Ei tarvi sit kommentoida, et hanki elämä ym muuta älyttömän fiksua.
        Ehdotuksia nimmareiksi, heh:
        Nero, fiksu, älykkö, akateeminen tai apukoululainen, kehari, syrjäytynyt jne.Vain mielikuvitus on rajana.

        Kirjoitusvirhe, siis laihduttajien. Sorry.


      • tsemppiä sulle
        Meze kirjoitti:

        Haloo, ollaan laihduttaien tukiryhmäosastolla!
        Hehettelijät, hahhattelijät, joojottelijat ym jaajattelijat eivät mielestäni osoita mitään tukea laihdutukseen, kunhan muuten vaan herjaavat toistensa kirjoittamisia. Huvinsa kullakin, kivempaa olisi että käyttäisi edes samaa nimmaria, että tietäisi kuka sanoi mitäkin. No huvinsa kullakin.
        Ei tarvi sit kommentoida, et hanki elämä ym muuta älyttömän fiksua.
        Ehdotuksia nimmareiksi, heh:
        Nero, fiksu, älykkö, akateeminen tai apukoululainen, kehari, syrjäytynyt jne.Vain mielikuvitus on rajana.

        "Haloo, ollaan laihduttaien tukiryhmäosastolla!"

        Hassu juttu, sillä mieleeni tulee lähinnä jonkinlainen suljettu osasto, vaikka en ainakaan vielä sellaisella ole ollut. O_O

        "eivät mielestäni osoita mitään tukea laihdutukseen, kunhan muuten vaan herjaavat toistensa kirjoittamisia"

        Ooot kuule ihan oikeessa. Yksi ongelmahan tässä on se, että joidenkin mielestä tuki on sitä, että he käyvät kertomassa omat näkemyksensä ja jakamassa omasta mielestään ohjeita, joita muiden kuuluu noudattaa. Siis ihan kysymättäkin. Loppujen lopuksihan täällä ei mitään tukea saa, joten se siitä. Harmi kyllä sinällään, koska ylläpito on tällaisen laittanut. Ehkä tätä pitäisi hiukan kehittää, niin kenties se siitä. Ei se silti ketänä laihtumaan saa hokkus pokkun, kuten itsekin olet asian ilmaissut, niin ei se niin vain käy.

        "Ei tarvi sit kommentoida, et hanki elämä ym muuta älyttömän fiksua"

        Tuo on kyllä varmaan yleisin kommentti tällä foorumilla, kakkosena heti tiukasti tulee "mene hoitoon".

        Olet kyllä tosi virkistävä poikkeus tässä aloituksessa :)


    • tää on hauskaa

      Alloittaja riehuu siihen malliin, että varmaan kaloritkin kuluu....

      Verenpaine koholla, adrenaliini ja muut hormonit kiehumispisteessä, niin johan kilot lähtee.

      Odotamme taas ilolla, milloin on paino on pudonnut sata grammaa. Tai noussut...

      • riidanhaastajalle

        "tää on hauskaa"

        Sinä se jatkat uraasi nettikiusaajana kun et voi enää koulussa kiusata ketään. Et taida ressukka tajuta vieläkään etteivät ongelmasi ratkea täällä ja että olet oikeasti pelkkä häirikkö. Mitään tukea sinä et kykene kenellekään antamaan, sinusta on pelkkää haittaa. Neuvoillasi ei tee mitään, toki olet sen ennenkin kuullut, mutta koska se teki niin kipeää sinulle niin kerrotaan uudelleen. Kenties totut siihen vähitellen ja grandioottinen höpötyksesi palautuu normaalien ihmisten tasolle.

        Laitan sinulle vielä uudelleen tekstiä koska et ole sitä kuitenkaan lukenut tai tajunnut sen koskevan juuri sinua:

        Ja ihan noin niin kuin palautteena tälle yhdelle trollille, joka käy hoitamassa omaa mielenterveyttään tässä aloituksessa: olet varmasti sote-puolen ihmisiä ja tottunut saamaa 75% palkastasi hyödyntämällä asiakkaidesi hyväntahtoisuutta, mielistelyn tarvetta ja pelkoa siitä että olisivat ns. vaikeita ihmisiä. Reaktiosi, jossa otit itseesi siitä kun sinulle sanottiinsuoraan ettei neuvoillasi tee mitään, osoittaa vain soveltumattomuutesi omalle alallesi ja omat mielenterveysongelmasi.
        Tämä on kuitenkin p ä i v ä k i r j a, jos tajuat mitä se tarkoittaa. Ylläpito on antanut mahdollisuuden kirjoittaa sellaista täällä, mikä taas ei oikeuta sinua aukomaan päätäsi täällä. Sinun mielestäsi laihduttamiseen ja painonpudotukseen liittyvistä ongelmista ja vastoinkäymisistä ei saisi puhua vaan pitäis juosta mukana tekemissäsi aloituksissa, joissa vain "onnistutaan"
        Juuri tuon vuoksi olet täysin turha ihminen tässä aloituksessa. Sinä vain yksinkertaisesti et tajua koko jutusta mitään. Pysyttele niissä "onnistumis"aloituksissa, koska pidät niistä, jätä tämä rauhaan.

        Mitäs jos menisit hoitamaan mielenterveysongelmiasi muualle, täällä on palsta sitä varten ja jos se riitä, hae ihan ammattiapua. Lihavat ihmiset eivät ole olemassa sitä varten, että sinä saat purkaa teiniangstisi heihin. Menikö jakeluun?


      • näin se on
        riidanhaastajalle kirjoitti:

        "tää on hauskaa"

        Sinä se jatkat uraasi nettikiusaajana kun et voi enää koulussa kiusata ketään. Et taida ressukka tajuta vieläkään etteivät ongelmasi ratkea täällä ja että olet oikeasti pelkkä häirikkö. Mitään tukea sinä et kykene kenellekään antamaan, sinusta on pelkkää haittaa. Neuvoillasi ei tee mitään, toki olet sen ennenkin kuullut, mutta koska se teki niin kipeää sinulle niin kerrotaan uudelleen. Kenties totut siihen vähitellen ja grandioottinen höpötyksesi palautuu normaalien ihmisten tasolle.

        Laitan sinulle vielä uudelleen tekstiä koska et ole sitä kuitenkaan lukenut tai tajunnut sen koskevan juuri sinua:

        Ja ihan noin niin kuin palautteena tälle yhdelle trollille, joka käy hoitamassa omaa mielenterveyttään tässä aloituksessa: olet varmasti sote-puolen ihmisiä ja tottunut saamaa 75% palkastasi hyödyntämällä asiakkaidesi hyväntahtoisuutta, mielistelyn tarvetta ja pelkoa siitä että olisivat ns. vaikeita ihmisiä. Reaktiosi, jossa otit itseesi siitä kun sinulle sanottiinsuoraan ettei neuvoillasi tee mitään, osoittaa vain soveltumattomuutesi omalle alallesi ja omat mielenterveysongelmasi.
        Tämä on kuitenkin p ä i v ä k i r j a, jos tajuat mitä se tarkoittaa. Ylläpito on antanut mahdollisuuden kirjoittaa sellaista täällä, mikä taas ei oikeuta sinua aukomaan päätäsi täällä. Sinun mielestäsi laihduttamiseen ja painonpudotukseen liittyvistä ongelmista ja vastoinkäymisistä ei saisi puhua vaan pitäis juosta mukana tekemissäsi aloituksissa, joissa vain "onnistutaan"
        Juuri tuon vuoksi olet täysin turha ihminen tässä aloituksessa. Sinä vain yksinkertaisesti et tajua koko jutusta mitään. Pysyttele niissä "onnistumis"aloituksissa, koska pidät niistä, jätä tämä rauhaan.

        Mitäs jos menisit hoitamaan mielenterveysongelmiasi muualle, täällä on palsta sitä varten ja jos se riitä, hae ihan ammattiapua. Lihavat ihmiset eivät ole olemassa sitä varten, että sinä saat purkaa teiniangstisi heihin. Menikö jakeluun?

        Nii, toi nettikiusaajahan on säälittävä ihmisraunio, jonka juhannus on mennyt kosteana pieleen monellakin tavalla ja johonkinhan se täytyy purkaa.


    • paxu.vazakas

      Täytyy varmaan kirjoitella tänne hiukan useammin, jos ei muusta syystä niin siitä että näkee jos trolli vaikka poksahtaa omaan harmitukseensa :D

    • Nuori lääkäri

      Nyt tissu vittuun täältä

    • paxu.vazakas

      WOW :))
      Todella paljon plussia, ihanaa saada kannustusta noin paljon :D

    • vink vink

      Tuntuu tota paxun perskärpästä harmittavan tämä aloitus. Onko hän tunnistanut itsensä jostain kirjoituksesta? Ihan oikein hänelle :)

    • paxu.vazakas

      Joo ei se paino nyt oikein putoile, taitaa olla pyrkimässä ylöspäin. Täytyy nyt kuitenkin vältellä sellaista seuraa, jonka mielestä kaikki alle satakiloiset ovat aliravittuja mutta jotka omasta mielestään omaavat ne kaikkein parhaat syömistavat.
      Lisäksi kantsii varoa erilaisia porkkana- kahvi-dieettejä harrastavia ja 500 kkalorin patukoita laihdutusruoaksi tarjoavia.
      Jäi tänään lenkkeily väliin kun sadekuuro yllätti heti alkumetreillä, pitänee varmaan ottaa pieni sisäliikuntavuoro käyttöön.

      Ihmetttelen kovasti miksi tämä trolli lukee tätä aloitusta kun se hänen mielestään on niin mielenkiinnoton. Eihän hänen tarvitse tätä lukea eikä kenenkään muunkaan :)

    • paxu.vazakas

      Trollia harmittaa, mutta harmittakoon.

    • paxu.vazakas
    • paxu.vazakas

      Voihan vitsi. Vaaka näytti enemmän kuin viime viikolla, vieläpä kilon verran. Mutta ei hätää, kuten trolli tuossa on hokenut niin paino vaihtelee päivänkin aikana, joten kyse olli varmaan siitä etten ollut käynyt paskalla, lenkillä, juonut kahvia liikaa jne. Tämä ei tosiaankaan ole hälyttävä merkki, kiitos trollin.

      Noh, onneksi me muut tiedämme, että se on suunta ylöspäin.

    • paxu.vazakas

      Rakas päiväkirja, nyt on kiireesti taltioitava viimeisimmät havainnot. Kaloreita olen ehtinyt nauttia yön ja päivän aikana jo 790. Kun tulin lenkiltä, huomasin että paino oli pudonnut 200g. tästä ilahtuneena ajattelin käydä vessassa vielä pienemmällä hädällä ja punnita uudelleen, mutta valitettavasti tulos oli edelleen sama. Alankin epäillä trollin käpälöineen vaakaani.

    • paxu.vazakas

      Koska trolli tuntuu luulevan, että vinoilulla ja ilkeilyllä saa aikaiseksi jotain, niin näytetään hänelle että näin tosiaan on. Olen päättänyt pitää koko kesän taukoa laihduttamisesta ja sen sijaan kirjoittelen päiväkirjaa siitä miten painon pitäminen nykyisellään sujuu vai lähteekö se nousuun. Trollin on hyvä huomata, että hän on saanut tämän aikaiseksi, joten hän voi olla nyt tyytyväinen itseensä. :)

      Juuh, tänään on jo tullut syötyä 1735 kkaloria. Se on kieltämättä aika paljon, mutta kun on nälkä eikä sille mitään kerran voi.

      • galleristi

        Pahin rangaistus trollille on se, ei sitä ei noteerata lainkaan. Suljetaan se näin ollen keskustelun ulkopuolelle.
        Kun kukaan ei kommentoi trollin urpoilua ei hän saa palkintoa, siis sitä että on onnistunut ärsyttämään jotakuta.


      • Toinen Paksu

        ...en kyllä minäkään laihdu, vaikka yritystä on. Tai ehkä ei tarpeeksi, koska tänäänkin söin 2700 kalorin verran. Tosi vaikea saada alle 2000 kalorin, jos kuta kuinkin hengissä ja järjissään yrittää selvitä. Vaikka liikkuisi ihan sikana, niin pakko on tuota kalorimäärää vähentää, jos aion 10 vuoden päästä olla bikinikunnossa.

        Sulla, Paxu, nuo kalorimäärät on sitä tasoa, johon olen itse pyrkimässä, joten olen nyt aika kade...


      • paxu.vazakas
        Toinen Paksu kirjoitti:

        ...en kyllä minäkään laihdu, vaikka yritystä on. Tai ehkä ei tarpeeksi, koska tänäänkin söin 2700 kalorin verran. Tosi vaikea saada alle 2000 kalorin, jos kuta kuinkin hengissä ja järjissään yrittää selvitä. Vaikka liikkuisi ihan sikana, niin pakko on tuota kalorimäärää vähentää, jos aion 10 vuoden päästä olla bikinikunnossa.

        Sulla, Paxu, nuo kalorimäärät on sitä tasoa, johon olen itse pyrkimässä, joten olen nyt aika kade...

        " Tosi vaikea saada alle 2000 kalorin"

        Sama juttu mulla. Jos lopetan laskemisen ja vahtimisen, syöminen karkaa sinne 2500-2700 kkalorin paikkeille. Huonoina päivinä 3500 kkaloriakin menisi helposti.
        Ei siis mitään kadehtimisen aihetta.


      • paxu.vazakas
        galleristi kirjoitti:

        Pahin rangaistus trollille on se, ei sitä ei noteerata lainkaan. Suljetaan se näin ollen keskustelun ulkopuolelle.
        Kun kukaan ei kommentoi trollin urpoilua ei hän saa palkintoa, siis sitä että on onnistunut ärsyttämään jotakuta.

        Niinähän sitä kait pitäisi toimia.


    • paxu.vazakas

      Aamupaino oli pudonnut eililsestä 600g ;) katsotaan mitä se huomenna näyttää.
      Kaloreita on napsittu tähän mennessä jo 800, joten huonolta näyttää. Mutta jos nyt saisi pidettyä sen edes alle 2000:ssa niin olisi sekin jotain. Lenkillä kyllä saattaa joku suklaapatukka yllättää matkailijan.

      • kysynpä vaan

        Mistä ruokavaliosi koostuu kun ennen klo 11 on jo melkein 1000kcal mennyt rikki? :o


      • paxu.vazakas
        kysynpä vaan kirjoitti:

        Mistä ruokavaliosi koostuu kun ennen klo 11 on jo melkein 1000kcal mennyt rikki? :o

        Johtuu siitä, että söin yöllä, kun tuli valvottua. Lasken kalorit keskiyöstä alkaen vuorokauden loppuun. Sisältönä oli voileipää ja maitoa.


    • paxu.vazakas

      Rakas Päiväkirja, lenkin päätteeksi poikkesin tietysti kauppaan, kun oli jotain ostettava jääkaappiin. Ostin yhden 210 kkalorin suklaapatukan ja k o v a s t i teki mieleni ostaa toinenkin. Sain se jätettyä kuitenkin väliin, mutta ponnistelua se vaati.

      Tällä hetkellä päivän kalorimäärä on 1715, mikäli ei kauheasti ole tullut unhoituksia. Tomaatit jätän kyllä laskematta, niitä on vielä kaapissa :)
      Lisäksi aion syödä ehtoommalla jotain vielä ennen nukkumaanmenoa, joten kyllä tässä sinne 2000 kivutaan. Kovaa on tämä tasapainoilukin, ettei mene jojoiluksi, saati jos pitäisi vielä laihtua O_O.

    • paxu.vazakas

      Armas Päiväkirjani, tiukille meni eilinen, mutta kyllä se siihen 2000 kkaloriin jäi. Yöuni ei sitten millään meinannut tulla ja tuli taas syöpöteltyä, 635 kkaloria on tämän hetken saldo. . . . mutta mitenkä tämän nyt sanoisin suoraan: minulla on NÄLKÄ.
      Ajattelin nyt kuitenkin kitua tuntemuksen kanssa hetken, jotta jää hiukan varaa loppupäiväänkin.

    • ei -trolli

      Mitä jos menisit vaikka töihin..

      • paxu.vazakas

        Ei taida kuulua palstan tai aloituksen aiheeseen kommentointisi, trolli.


    • paxu.vazakas

      1890 kkaloria tähän mennessä. Hassu juttu miten alkkareita kiusaa tämä aloitus edelleenkin.

    • paxu.vazakas

      Rupesi niin harmittamaan trollin urputus, että söin nälkääni. 2465 kkaloria ihan trollin mieliksi. Hassu juttu miten ihminen, joka esittää kaikkitietävää laihdutuksen ja ihmisten suhteen tällä palstalla saa noin paljon pahaa aikaiseksi. Mutta kenties se onkin hänen tarkoituksensa.

    • paxu.vazakas

      Tekisi mieli jotain hyvää vaikkei nälkä olekaan. Pitäisiköhän laittaa päälle ja poiketa jollain kipsalla.... hmmm ....

    • paxu.vazakas

      Jestas mutta teki kyllä mieli painua sinne kipsalle jotain namiskaa ostamaan, mutta taisi laiskuus viedä voiton joten se jäi väliin. ;)
      Tänään on kaunis ja aurinkoinen päivä, mikä ihana mahdollisuus syödä paljon kaikenlaista. 460 kkaloria so far, joten tilaa on :D
      Voisi mennä lenkille ja poiketa vaikka jäätelölle, kahville ja ... hmmm. Katsotaan kuinka lenkkeilijän oikein käy.

    • trol trol trollallaa

      Jos laihdutus on kiinni jonkun anomyymin palstakirjoittelusta, niin huonosti menee.

      Oletko koskaa, paxu, ajatellut, että laihdutus on sinua itseäsi varten? SINULLA on silloin parempi olo, fyysinen ja psyykkinen, kun laihdut. Keskityt johonkin trollaajaan täällä ja hänen mielentilaansa ja sanomisiinsa. Mitä ihmeen järkeä?

      Trolli muuten kyllä parodioi hyvin osuvasti juttujasi. Kilon edestakaisin sahaaminen ja siitä raportointi täällä, ei edistä pätkääkään projektiasi (jos nyt jokin oikea projekti on olemassa).

      • paxu.vazakas

        "Jos laihdutus on kiinni jonkun anomyymin palstakirjoittelusta, niin huonosti menee"

        Selvennettäköön sulle trolli asiaa: sinä haluat ihmisten tekevän omien ohjeidesi mukaan mutta kun ne toimivatekin ei-toivotulla tavalla, siirät vastuun sille, jonka odotat tekevän tahtosi mukaisesti. Et siis kykene kantamaan vastuuta omista tekemisistäsi. Minä taas en löydä yhtäkään syytä, miksi kaltaisiasesi "neuvoja" pitäisi kuunnella.

        Mikään ei pakota sinua lukemaan tätä aloitusta, vaikka se sinua kiusaakin suunnattomasti. Ota tätä aloitus ikään kuin laihduttajan näkökulmasta, tämä vain on aloitus josta sinun tulee pysyä pois.

        Jatkuva henkilöön käymisesi ei tuota haluamaasi tulosta, jonain päivänä varmasti tajuat asian, tai sitten et.


      • 5+20
        paxu.vazakas kirjoitti:

        "Jos laihdutus on kiinni jonkun anomyymin palstakirjoittelusta, niin huonosti menee"

        Selvennettäköön sulle trolli asiaa: sinä haluat ihmisten tekevän omien ohjeidesi mukaan mutta kun ne toimivatekin ei-toivotulla tavalla, siirät vastuun sille, jonka odotat tekevän tahtosi mukaisesti. Et siis kykene kantamaan vastuuta omista tekemisistäsi. Minä taas en löydä yhtäkään syytä, miksi kaltaisiasesi "neuvoja" pitäisi kuunnella.

        Mikään ei pakota sinua lukemaan tätä aloitusta, vaikka se sinua kiusaakin suunnattomasti. Ota tätä aloitus ikään kuin laihduttajan näkökulmasta, tämä vain on aloitus josta sinun tulee pysyä pois.

        Jatkuva henkilöön käymisesi ei tuota haluamaasi tulosta, jonain päivänä varmasti tajuat asian, tai sitten et.

        "sinä haluat ihmisten tekevän omien ohjeidesi mukaan mutta kun ne toimivatekin ei-toivotulla tavalla, siirät vastuun sille, jonka odotat tekevän tahtosi mukaisesti."

        En ole edellä kirjoittanut tyyppi, mutta ko. kohta pisti silmään ja muutama ajatus syntyi. Olet koko kesän kirjoittanut, että 1) paino ei laske ja 2) vaikea syödä jotain tiettyä kalorimäärää (yleensä ylittyy) ja 3) se johtuu jostain muusta kuin sinusta.

        Oletko ajatellut, että ehkä sittenkin teet jotain väärin esimerkiksi ruokavaliosi osalta? Mulle itselleni on tullut sellainen kuva, että lyöt päätä seinään ja se ahdistaa sinua. Sitten sysäät vastuuta muiden niskaan. Itse laihduttajana tiedän, että painon pudottaminen on välillä ihan älyttömän vaikeaa, kun elämässä tuppaa olla muutakin kuin pelkkä laihduttaminen. Mutta tiedän myös, että aina loppukädessä onnistuminen on minusta itsestäni kiinni ja niistä ratkaisuista ja päätöksistä joita itse teen.

        Vaikka et neuvoja pyytänyt, annan yhden kuitenkin. Keskity korjaamaan unirytmiäsi. Sillä pääset siitä yösyömisestä. En tiedä mistä valvomisesi johtuu, mutta se kannattaa korjata, koska hyvä uni on oikeasti hyvän elämän edellytys.


    • paxu.vazakas

      Oho, tulipas paljon kirjoitusvirheitä. Noh, päivän kalorisaldo on tällä hetkellä 1400. Aiemman merkinnän jälkeen tuli syötyä makaronilaatikkoa, suklaapatukka, maitoa ja banaani. Katsotaan mihin loppusaldo pysähtyy.

    • trol, trol....

      Ajattelet siis, että jollain täysin tuntemattomalla ihmisellä on kovakin intressi laihtumiseesi tai lihomiseesi?

      Kuule, paxu, EI OLE.

      Minulle on yhdentekevää onko painosi sata kiloa tai puollet siitä. Kaikki ei pyöri sinun nälkäisen napasi ympärillä. Usko pois!

      Mitään neuvoja en ole koskaan täällä antanut. Kunhan huvitellut satiirilla typerien kommenttiesi vastapainona. Ja mitä sitten vaikka joku joitain "neuvoja" antaisikin. Miksi olet niin vihamielinen niille?

      Jos haluat kirjoitella ilman että sanomisiasi kommentoidaan, niin kirjoita ihan sinikantiseen vihkoon ja pidä se pöytälaatikossa. Tämä on avoin palsta ja kestä se.

      • paxu.vazakas

        Sinulla on edelleenkin kova tarve käydä henkilöön. Vihamielinen asenteesi on oma ongelmasi ja hoida se muualla. Jos joka kerta saat itkupotkuraivarin, kun joku kirjoittaa jotain positiivista tähän aloitukseen (mikä on tapahtunut jo muutaman kerran), et ehkä ymmärrä että sinulla on ongelma. Ja kuten mainitsit, tämä on avoin palsta, joten sinä et päätä siitä kuka täällä saa kirjoittaa, vaikka kovasti sitä yritätkin.

        Ja jos sinua ei kiinnosta tätmä aloitus, olet vapaa pysymään poissa, kukaan ei pakota sinua lukemaan tätä saati kirjoittamaan mitään. Käytä tuota vapauttasi, koska sinun kirjoituksistasi ei ole mitään hyötyä, niistä on korkeintaan haittaa. Minua ei ainakaan henkilökohtaisesti kiinnosta lukea meuhkaamisiasi.


    • paxu.vazakas

      Trollia se vaan kiukuttaa edelleenkin. On se jännä juttu millaista meteliä yksi ihminen viitsii pitää sen vuoksi, ettei hänen "neuvoillaan" tee mitään. Siis tarkemmin sanoen, hän itse käyttäytyy asiattomasti mutta muidentulisi mielistellä häntä. Kuulostaa puhtaalta narskulta ja kaikkihan tietävät ettei narskujen kelkkaan kannata lähteä. Siitä ei tule kuin kipeäksi.

      Tämähän on vapaa palsta, jos ei trolli kestä sitä että hänelle sanotaan suoraan asiat niin kuin ne ovat, hän voi pysyä pois.

      No niin, tämähän on oikeastaan hiukan kuin twiittamista :)
      Päivän kalorisaldo on 595 joten pitää hiukan katsoa syömisiä ettei kauhiasti tulisi lisää painoa. Ilmakin on pilvinen, mutta kai sitä voisi käydä nilkkoja pyörittelemässä ulkona hiukan. Jos tulee ostettua suklaapatukka, pitänee varmaan pyörittää yksi ylimääräinen kierros kompensoimaan lisääntynyttä energiamäärää.

      Lykkyä vaan trollille, ehkä hän ymmärtää joku päivä, että tämä on tosiaan vapaa palsta ;)

    • paxu.vazakas

      Oijoijoijoi.... tuli ostettua suklaapatukan lisäksi vielä jäätelöpuikkokin. Netistä tutkitun tiedon mukaan oli muuten aika kaloripitoinen puikko, suoraan Lidlistä. Tällä hetkellä kasassaon jo 1837 kaloria!!! Aaaaarghhh!!! Tunnen kuinka rasvasoluni täyttyvät ja paino lähtee nousuun!!!

    • trol, trol...

      Tämä ei ole mikään neuvo, mutta on selvä, ettet laihdu tuolla asenteella koskaan.

      Niin kauan kuin elämäsi pyörii kalorinlaskennan ympärillä ilman mitään muita kiinnostuksen kohteita, projekti on toivoton. Ilmeisesti sinulla ei ole perhettä...? Käytkö työssä, opiskeletko? Hanki vaikka koira! Jotain muuta tuohon kuvioon nyt pitää keksiä kuin jatkuva nälkää ja makeanhimoa vastaan taistelu.

      Minulla ja tuskin kellään muullakaan on mitään henkilökohtaisia tunteita sinua kohtaan. Anonyymi palstakirjoittelu on ihan neutraalia minulle emootioiden kannalta. Henkilökohtaisesti minulle on yhdentekevää onnistutko, mutta jos saisin valita vapaasti, niin toivon sinulle muutosta. Mikäli olet nuori nainen, tuhraat vielä koko elämäsi vatsaläskejä miettimällä.

      Et nyt niin lihava ole, että sen pitäisi elämääsi haitata ja hallita. Alle sata kuitenkin. Rupea tekemään ihan muuta, niin voitkin siinä sivussa pikku hiljaa laihtuakin.

      • paxu.vazakas

        Sinulla se aina vaan on jotain negatiivista kommentoitavaa, etkä vieläkään tajua ettei minua kiinnosta näkemyksesi. Et tiedä minusta mitään, etkä elä elämääni joten keskity vaikka omiin asioihisi jatkossa.
        Neuvoillasi ei tee mitään.


    • paxu.vazakas

      Jösses, nyt trolli sanoo etten ole n i i n lihava. Trollin täytyy olla todella epätoivoinen.

      Joka tapauksessa, Rakas Päiväkirja, olen hiukan myöhässä tänään, mutta onneksi tämä ei ole mikään kriittinen asia. :)
      Eilinen pamahti 2400 kkaloriin, mutta kuten yleensä siitä seuraa niin tänään ollaan vasta 1165 lukemissa tällä hetkellä. Otin käyttöön salaisen ruokahalun hillintämetodin: maksalaatikon. Ostin rasian rusinatonta maksalaatikkoa ja siitä riittää puolikas syömiseksi erittäin hyvin, se kun ei todellakaan kuulu meikäläisen namiruokiin.
      Tänään on siis hyvä edellytykset jäädä alle 2000 kkalorin :)

    • vinks ja vonks

      Taidat rakastaa mua, koska kukaan muu ei juurikaan jaksa kalorilaskentojasi kommentoida.

      Missä mielessä olen "epätoivoinen". Ehkä laihdutusyritystesi suhteen sitä olenkin. Vai onko sinulla joitain perusteluja tähän juttuun?

      Mä muuten tykkään maksalaatikosta rusinoilla... tapellaan tästäkin :)

      • paxu.vazakas

        Näet asian turhan positiivisena. Aivan erityisesti en kaipaa asiatonta huomiota tai trollaamista, katsos kun minä otin tämän ihan oikeasti vakavasti niin kauan kunnes sinä pilasit koko jutun.
        Olet siinä mielessä epätoivoinen että latelet mitä tahansa soopaa näppikselstäsi saadaksesi minut hiljenemään. Se taas kertoo siitä, että ihan kaikki aivosolut kaalissasi eivät ole ainakaan oikeassa järjestyksessä tai sitten kopassa.
        Tykkää sä vaan rusinamaksalaatikosta. Ei se minulta ole poissa ja onneksi ei ole pakko syödä sitä enää jos ei itse halua.


    • trol, trol...

      Siis MINÄ olen pilannut laihdutuksesi? Et voi olla tosissasi? Ehkä tarkoitat, että pilasin päiväkirjasi?

      Hieman on vähän hetteisellä pohjalla koko projektisi. Joku toinen sen tulee aina pilaamaan, jos et ymmärrä, että asia on vain sinun. Sinä joko haluat laihtua tai et halua. Sinä joko teet sen tai et tee!

      Kyllähän vähän kummastuttaa, että jo etukäteen päätät että sorrut. Olet ostamassa suklaapatukkaa tai jäätelöä lenkiltä ennenkuin koko lenkille edes pääset.

      Ei hyvä nyt tämä.... Aivosoluissani muuten ei ole mitään vikaa. Ihan tervetuloa vain kasvokkain. Jos asut pääkaupunkiseudulla voin tarjota kahvit, jätskit, kaljat tai mitä nyt haluat.

      Mieluiten tietysti jotain vähäkalorista eli vaikkapa mustana nautittu kahvi tai tee :)

      • paxu.vazakas

        "Siis MINÄ olen pilannut laihdutuksesi?"

        Juuri näin. En toki odota että kannat vastuuta tekemisistäsi, se ei ole narskujen tapana yleensäkään. Sinä silti pilasit kok jutun.

        " etukäteen päätät että sorrut"

        Jostain syystä sinulla on edelleenkin sekä luku- että ymmärrysvaikeuksia.


        " Aivosoluissani muuten ei ole mitään vikaa"

        Heikkoa toimintaa havaittavissa mutta siihen se sitten jääkin.


      • 12+19
        paxu.vazakas kirjoitti:

        "Siis MINÄ olen pilannut laihdutuksesi?"

        Juuri näin. En toki odota että kannat vastuuta tekemisistäsi, se ei ole narskujen tapana yleensäkään. Sinä silti pilasit kok jutun.

        " etukäteen päätät että sorrut"

        Jostain syystä sinulla on edelleenkin sekä luku- että ymmärrysvaikeuksia.


        " Aivosoluissani muuten ei ole mitään vikaa"

        Heikkoa toimintaa havaittavissa mutta siihen se sitten jääkin.

        "Juuri näin. En toki odota että kannat vastuuta tekemisistäsi, se ei ole narskujen tapana yleensäkään. Sinä silti pilasit kok jutun."

        Mikäli "trolli" ei sinulle syötä epäterveellistä ruokaa lusikalla suoraan suuhun, hän ei ole pilannut mitään. Ota vastuu omasta elämästäsi, niin huomaat, että hyviä asioita alkaa tapahtua myös sinulle.


      • paxu
        12+19 kirjoitti:

        "Juuri näin. En toki odota että kannat vastuuta tekemisistäsi, se ei ole narskujen tapana yleensäkään. Sinä silti pilasit kok jutun."

        Mikäli "trolli" ei sinulle syötä epäterveellistä ruokaa lusikalla suoraan suuhun, hän ei ole pilannut mitään. Ota vastuu omasta elämästäsi, niin huomaat, että hyviä asioita alkaa tapahtua myös sinulle.

        "Mikäli "trolli" ei sinulle syötä epäterveellistä ruokaa lusikalla suoraan suuhun, hän ei ole pilannut mitään. Ota vastuu omasta elämästäsi, niin huomaat, että hyviä asioita alkaa tapahtua myös sinulle. "

        Ota sinä vastuu omata käytöksestäsi ja lopeta toisten aloitusten häiriköinti.
        Ymmärrät varmaan, että jos taloyhtiö tai isännöitsijä ei poista häirkköasukasta, niin muiden tavallisten asukkaiden elämä häiriintyy ja jotkut jopa muuttavat pois.
        Minä en muuta pois, mutta urakointini on keskeytynyt häirköintisi vuoksi koska ylläpito ei tee asialle mitään.


    • paxu.vazakas

      Oijoijoi, eilinen meni sinne 1800 kkalorin tienoille ja tänään on lasissa 1750. Se ei ihan siihen jää, mutta katsotaan nyt. Kyllä tämä tasapainoilukin on vaikeaa, kerrassaan kauheaa. Ei se ole mikään ihme, että kilot tulevat takaisin heti kun fokus siirtyy muihin asioihin. Muistelen lukeneeni joskus, että noin 80% saa kilonsa takaisin muutaman vuoden sisällä, ja siltä tuokin arvio näyttää

      "By some estimates, more than 80 percent of people who have lost weight regain all of it, or more, after two years. "

      http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/healthy-weight-loss-0

      On se jännä juttu miten jotkut kehtaavat väittää että kyse on vain heikosta luonteesta ja asenteesta. Väittäisin, että noilla kehtaajilla on kyse tyhmyydestä ja perusteettomasta ylemmyydentunteesta.

    • trol, trol

      Uskomaton juttu!

      Itse -- ja koko lähipiirini -- koostuu ihmisistä, joita ei voisi mitenkään hetkauttaa jokin anonyymi palstakirjoittelu. Semminkin, kun kyse on itselle tärkeästä, jopa kokonaisvaltaisesti elämänlaatua koskettavasta päätöksestä.

      Mutta kun kerran sanot, että laihdutuksesi meni pilalle kirjoitteluni takia, niin sinun mielenmaailmassasi se sitten on niin. Kukapa minä sitä olen kieltämään.

      Aloita nyt hyvillä mielin vain uudestaan. Kaipaisit varmasti jotain muuta tukea kuin tämän "päiväkirjan". Ihan oikeata, elävää keskustelu- ja liikuntaseuraa reaalimaailman puolelta.

      Narsismi-määritelmiä voi tehdä vain ammattilainen perusteellisten testien ja haastattelujen pohjalta. Kyseessä on persoonallisuushäiriö, jota ei voi nettikirjoittelun perusteella yksikään todeta. Se on tietysti sinun asiasi, jos haluat ajatella, että narsisti pilasi kaiken ja voihan olla, että sinulla on traumaattisia kokemuksia ihmissuhteissasi juuri narsisteista ja ikään kuin toisinnat ajatusmallia näinkin vähäpätöisessä, täysin tuntemattomassa "kohtaamisessa".

      Tutkiskele itseäsi! Sinä itse ja sinun päätöksesi ja tekemisesi ovat kuitenkin loppujen lopuksi kaiken avain.

      • paxu.vazakas

        Sinun motiivis tuntuu edelleen vaan olevan minun saamiseni ulos palstalta. Minulla taas ei ole pienintäkänä aikomusta toteuttaa tarpeitasi tässä asiassa. Kuten jo aiemmin olen lukuisia kertoja todennut, niin sinulla on vapaus olla lukematta tätä aloitusta ja vastaamatta siihen.

        "Tutkiskele itseäsi! "

        Aloita ihan itsestäsi koska minusta sinulla on siihen tarvetta. Minä taas en kaipaa edelleenkänä neuvojasi, en tätä enkä mitään muutakaan. Saanen muistuttaa ettei neuvoillasi tee mitään.


    • paxu.vazakas

      Eilinen napsahti melko lailla 2000 kkaloriin. Tämä päivä taas on ollut hiukan sekava, en ole lainkaan varma siitä olenko merkinnyt kaiken kunnolla muistiin kun ollaan vata tuhannessa. Mutta, ei se nyt niin kauheaa ole.
      Ai niin, paino oli 93,8 kg :)
      Ei siis lisää vaan 100g vähemmän!!!!
      Ehkä pitäisi pitää juhlat asian tiimoilta.

    • paxu.vazakas

      Eilisen saldo jäi 1500 kkaloriin, mutta toisaalta en käynyt lenkillä lainkaan, joten se siitä. Tämään pitää kyllä tehdä lenkki.

    • paxu.vazakas

      Jaa'ah, en nyt meinaa enää muistaakaan paljonko eilen vetelin kilokaloreita, mutta taisi olla siinä 2000. Lenkki oli vajaan puolentoista tunnin mittainen.
      Tänään taas lenkki jäi lyhyeksi ja kaloreita on paukkunut jo 1800. Siinä on tosin mukana kilo persikoita, kivineen punnittuna. Sokeria niissä on kyllä mutta ei niinkään rasvaa. Olivat kyllä tosi hyviä, en ole hetkeen aikaan niitä pistellytkään. :)

      Periaatteessa kun syön 2000 kaloria päivässä ja kulutan lenkillä kaloreita noin 300-400, niin teoriassa painon tulisi pudota. Näinhän se ei kuitenkaan mene.

      • ilmoittautukoon

        hän, jota tämä kiinnostaa? Ei minua ainakaan..

        Lopeta idioottimainen kalorien raportointisi tänne tai teen ylläpidolle ilmoituksen, ehkä jopa poliisille ihmisten häirinnästä.


      • paxu.vazakas
        ilmoittautukoon kirjoitti:

        hän, jota tämä kiinnostaa? Ei minua ainakaan..

        Lopeta idioottimainen kalorien raportointisi tänne tai teen ylläpidolle ilmoituksen, ehkä jopa poliisille ihmisten häirinnästä.

        Pysy pois tästä aloituksesta jos kerran se ei kiinnosta.


    • paxu.vazakas

      Päivän tämänhetkinen kalorimäärä on 1815 ja pidempi lenkki tehty.

    • paxu.vazakas

      kolme minuuttia, en ole syönyt mitään tässä välissä

    • paxu.vazakas

      Siis taas on nälkä. Kahdestatuhannesta kilokalorista puuttuisi vajaat 200... Ehkä syön ne.

      • 467&643

        Mikä on oli painosi eilen? Miten olet edistynyt.?


      • paxu
        467&643 kirjoitti:

        Mikä on oli painosi eilen? Miten olet edistynyt.?

        Hyvin olen edistynyt kuten aiemmin mainitsin: tavoite on kesän ajan pysyä saavutetuissa eduissa niin ettei tule kiloja takaisin. Paino taisi eilen olla 94,3 kilogrammaa.


    • paxu.vazakas

      Päivän kkalorisaldo so far 570. Tuli laitettua maksamakkaraa leivän päälle, se tietysti heti nostaa määrä, varsinkin kun sitä on useamman leivän päällä.

    • trol, trol

      Mmmm,... maksamakkara on herkkuani. Tosin tykkään oikeastaan kaikista makkaroista, niin hienoimmasta salamista, snobien raakamakkaroista (lammas parasta), mustastamakkarasta jne. kuin myös aivan tavallisesta lenkistä, grillimakkarasta ja vaikkapa jahtimakkarasta.

      Oletko maistanut Snellmanin maalaismaksapasteijaa? Suosittelen lämpimästi. Pidän kyllä ihan perus HK-maksiksestakin. Mutta snellmania jälkiuunileivälle..a vot, poijaat..

      Minulla tyssää laihdutus yksinkertaisesti aina siihen, että TYKKÄÄN syödä. Nälkä ei ole samoin tavoin ongelma kuin sinulla. Syön ihan muuten vain -- nautinnon vuoksi.

      • paxu.vazakas

        Jotain maksapasteijaa on tullut maisettua mutten muista mitä. Henkkohtaisesti en tykkä hirveästi Snellmannin maksamakkarasta, HK:n ovat parempia ja aivan erityiseesti HK:n kinkkumaksamakkara on hyvää. Itse asiassa en hirveän usein enää osta maksamakkaroita, joskus niihin oli pieni himo.

        "TYKKÄÄN syödä. Nälkä ei ole samoin tavoin ongelma kuin sinulla. Syön ihan muuten vain -- nautinnon vuoksi. "

        Minäkin joskus, mutta useimmiten ongelmana on tosiaan itselläni nälkä. Toisaalta jonkin hyvän makuisen syöminen saattaa johtaa siihen, että tulee syötyä kaikki pois...


      • trol, trol
        paxu.vazakas kirjoitti:

        Jotain maksapasteijaa on tullut maisettua mutten muista mitä. Henkkohtaisesti en tykkä hirveästi Snellmannin maksamakkarasta, HK:n ovat parempia ja aivan erityiseesti HK:n kinkkumaksamakkara on hyvää. Itse asiassa en hirveän usein enää osta maksamakkaroita, joskus niihin oli pieni himo.

        "TYKKÄÄN syödä. Nälkä ei ole samoin tavoin ongelma kuin sinulla. Syön ihan muuten vain -- nautinnon vuoksi. "

        Minäkin joskus, mutta useimmiten ongelmana on tosiaan itselläni nälkä. Toisaalta jonkin hyvän makuisen syöminen saattaa johtaa siihen, että tulee syötyä kaikki pois...

        En tarkoittanutkaan Snellmanin (vain onko kahdella ännällä) maksamakkaraa, vaan rasioissa olevaa maksapasteijaa. Itsekään en välitä kyseisen tuottajan maksamakkarasta. Jokin, määrittelemätön outo maku......

        Voileipäsyöminen ei tosiaan ole laihduttajan perusruokaa. Aivan ythtäkkiä kalorit kipuavat satamäärin, kun päälle laittaa tietysti runsaasti voita (en voi sietää mitään kevytlevitteitä), graavilohta, naudanpaistia, ihania makkaroita, yhtä ihania juustoja kananmunia unohtamatta. Ja näön vuoksi tietysti jotain vihannesta, eikä vain näön vuoksi -- usein suolakurkku, paprika, tomaattiviipaleet, yritit, tuorekurkku kruunaavat maku- ynnä esteettisen nautinnon.

        Makeasta en piittaa juuri ollenkaan. Mutta kyllähän mansikat ja jäätelö aina maistuvat. Enkä pane pahakseni hyvästä pihvistäkään, maksasta kermakastikkeessa, paistetusta kuhafileestä, --- rapeat lohkoperunat, uudet perunat, basmatiriisi lisuukkeena. Mainitsen tietysti vielä ihanat pastaruuat, jotta ei ihan köyhältä ruokavalioni vaikuta.

        Mutta voileivät, se on vaan mun juttu... valitettavasti.

        Herkkujen luetteleminen ei ehkä laihdutustasi edistä, mutta kunhan jutustelen.


      • paxu.vazakas
        trol, trol kirjoitti:

        En tarkoittanutkaan Snellmanin (vain onko kahdella ännällä) maksamakkaraa, vaan rasioissa olevaa maksapasteijaa. Itsekään en välitä kyseisen tuottajan maksamakkarasta. Jokin, määrittelemätön outo maku......

        Voileipäsyöminen ei tosiaan ole laihduttajan perusruokaa. Aivan ythtäkkiä kalorit kipuavat satamäärin, kun päälle laittaa tietysti runsaasti voita (en voi sietää mitään kevytlevitteitä), graavilohta, naudanpaistia, ihania makkaroita, yhtä ihania juustoja kananmunia unohtamatta. Ja näön vuoksi tietysti jotain vihannesta, eikä vain näön vuoksi -- usein suolakurkku, paprika, tomaattiviipaleet, yritit, tuorekurkku kruunaavat maku- ynnä esteettisen nautinnon.

        Makeasta en piittaa juuri ollenkaan. Mutta kyllähän mansikat ja jäätelö aina maistuvat. Enkä pane pahakseni hyvästä pihvistäkään, maksasta kermakastikkeessa, paistetusta kuhafileestä, --- rapeat lohkoperunat, uudet perunat, basmatiriisi lisuukkeena. Mainitsen tietysti vielä ihanat pastaruuat, jotta ei ihan köyhältä ruokavalioni vaikuta.

        Mutta voileivät, se on vaan mun juttu... valitettavasti.

        Herkkujen luetteleminen ei ehkä laihdutustasi edistä, mutta kunhan jutustelen.

        Voileipä on ihan ok lauhduttajallekin, kunhan ei mätä sitä jatkuvasti ja/tai tee siitä leivästä "leipää päällisten päällä"-muotoista. itse syön usein leivän ilman päällisiä, 5-8 grammaa kevytrasvaa. 5%-Polaria tulee ostettua aina silloin tällöin myös, kaksi viipaletta per leipä. Makkaroita en juurikaan osta ja kananmunaa käytän harvoin, koska saan siitä hankalia vatsaoireita. Sinälläänhän kananmuna olisi laihduttajalle hyvää ruokaa, koska siinä ei ole paljon kaloreita mutta kaikkea tarvittavaa kyllä ja kylläisyydentunnettakin siitä saavat ainakin useimmat.

        Syön itse kyllä mieluusti vähemmän houkuttelevaa ruokaa, koska se on hiukan sellaista, että kun antaa sille pikkusormen niin perässä menee koko käsi. Joku juttuhan siinä on miksi esim. yhden suklaapalan sijaan pitää syödä koko levy. Osa tosta johtuu siitä, että kun ei ole tarjontaa jatkuvasti niin silloin syö enemmän kertaheitolla.

        Luulin ettei sinulla ole ylipaino-ongelmaa. Taidatkin luetella noita sapuskoja siksi, etten lukisi niitä enää ;)
        Kyllä olet ilkeä lihottaja :(


    • paxu.vazakas

      Oijoi, 1800 ja rapiat O_O. Ja kaiken lisäksi puraisin poskeen syödessäni. Enkä käynyt edes lenkillä. Noh, elämä on, tosin hiukan turhan usein.

    • paxu.vazakas

      En ole syönyt sitten viime päivityksen, mutta nyt alkaisi olla hiukan niin kuin nälkä. Ehkä täytyy ottaa vaan leivänpala ilman päälisiä, menee muuten liian muhkeaksi..

    • paxu.vazakas

      Eilinen oli taas vaihteeksi 2500 kkaloria-päivä. Puolikas kurkkua meni eilen illalla, mutta siitä ei ollut ruokahalua hillitsemään, tomaatitkaan eivät oikein riittäneet, joten syötyä sitten tuli. Sitten ei kyllä ollut yöllä niin nälkä.
      Tällä hetkellä kasassa on 588 kkaloria ja lenkille en meinaa mennä.

    • trol, trol

      Moi paxu!

      Ei laihdutus nyt mistään lenkeistä kohdallasi ole kiinni. Vaikuttaa, että kokonaisvaltainen elämänhallinta on hakusessa. Istut kotona ja suunnittelet seuraavia syömisiäsi sen sijaan, että eläisit kesän keskellä. Sen impression nyt saa, oli oikein objektiivisesti tai ei.

      Kävele läheiselle torille, tee mitä tahansa hauskaa.... Jos asut täällä Helsingissä, niin kierrä vaikka joku päivä uutuustaidenäyttelyt. Toinen päivä katsasta konsertit jne... Pyydä ystävä mukaan!

      Viesteistäsi saa kuvan, että istut mökissä ja lasket kaloreita ja pähkäilet lähteäkö lenkille vaiko ei. Toivoton tie tuo.

      Mutta sinähän et neuvoja kaipaa. Sen tiedän.

      Eivät nämä mitään neuvoja ole, vaan kirjalliseen muotoon puettuja havaintoja kirjoituksistasi. Häpeätkö kroppaasi ja siksi on vaikea ulkoutua vai mistä nyt perimmältään on kyse?

      Arvelit voileipäkirjoituksestani, että minulla olisi jotain pahantahtoisuutta sinun laihdutusprojektiasi kohtaan. EI OLE.

      Itsekin siis kamppailen painonnousu-uhan tiimoilla. Mutta en siis ole ylipainoinen minkään mittarin mukaan, paitsi ehkä peilimittarin. Olen ollut nelikymppiseksi saakka todella hoikka ja siihen on tullut kertymää n. 10 kg kymmenen vuoden sisällä. Olen siis viisikymppinen. Painoa ei edelleenkään ole kuin vaatimattomat 65 kg ja olen siis pituisesi. Siksi jossain ketjussa sanoin, että minulla ei ole laihduttamisen tarvetta ja näinhän asia on, mutta tarkkana pitää olla painonhallinnassa.

      • paxu

        Kaikesta kirjoittelustasi huokuu kuvitelma siitä, että luulet tietäväsi enemmän kuin oikeasti tiedät. Tämä koskee myös painonhallintaa. Kuvitelmasi perustuu siihen ajatukseen, että koska et ole koskaan ollut kunnolla ylipainoinen, olet jotenkin onnistuneempi kuin ns. läskit. Olisin aika lailla eri mieltä tuosta asiasta.

        Ja ei , neuvojasi ei tosiaankaan kaivata, jostain syystä se vain ei mene sinulle jakeluun. Sinusta ei ole mitään hyötyä, et pidä tästä aloituksesta ja siksi häiriköit sitä. Kummallisinta on ettet missään vaiheessa ole tullut ajatelleeksi kuinka häiriintyneen vaikutelman annat itsestäsi.

        Aloita neuvojesi noudattaminen ihan itsestäsi. Itsesi tunnet, muita et ja harrastamasi palstapsykologisointi kertoo itsestäsi enemmän kuin muista.


    • paxu.vazakas

      93,8 kg edelleen, tasapainoilu onnistuu siis ainakin jotenkin. Surullistahan tässä on se, että syömistä pitäisi laihtuakseen vähentää selkeästi ja se ei taida onnistua ainakaan pysyvästi. Itselleni kuitenkin jo se, ettei painoa tule lisää on pieni voitto.

      • 9+9

        "laihtuakseen vähentää selkeästi ja se ei taida onnistua ainakaan pysyvästi."

        Ei välttämättä. Muutos ruokavalion sisältöönkin voi riittää. Lisäksi muutos liikuntarutiineihin siten, että liikuntakalenteriin lisää pari kovatehoista lihaskuntoharjoitusta, jotka boostaa aineenvaihduntaa.


    • paxu.vazakas

      Noin 2000 kkaloria on mennyt per päivä tällä. Nyt voisi syyttää vaikka kesää ja jäätelönnälkää ;)
      Vaa'assa en ole käynyt sitten keskiviikon, mutta ehtiihän sille astumaan myöhemminkin.

      • Trollien trolli?

        Varmaan tulee hirveät raget tästäkin, niinkuin lähes jokaiselle positiivisestikkin kommenttoivalle.

        Kyllä, kesään kuuluu jäätelö, mutta ootko miettinyt kevyempiä vaihtoehtoja? Maitojäätelö, kasvisrasvajäätelö sekä raakajäätelö parempia vaihtoehtoja kuin kermajäätelö. Maitojäätelöä löytyy makuina kaakao, appelsiini sekä vadelma, joista jälkimmäinen on ihan lempparini! Kasvisrasvajäätelöön oon törmännyt lidlissä, joka on vanilijan makuista. Raakajäätelöä valmistetaan pakastamalla banaania, hienontamalla se sekä joku makuaine, esim mustikka monitoimikoneessa ihan hienoksi. Kahdessa ekassa on tietty se ongelma, että ovat litran tai peräti kahden pakkauksissa. Helpostihan niistä kaupan irtojäätelöistä suklaakuorrutteineen kertyy 200-350kcal, mikä on paljon.


      • hämmästyttää
        Trollien trolli? kirjoitti:

        Varmaan tulee hirveät raget tästäkin, niinkuin lähes jokaiselle positiivisestikkin kommenttoivalle.

        Kyllä, kesään kuuluu jäätelö, mutta ootko miettinyt kevyempiä vaihtoehtoja? Maitojäätelö, kasvisrasvajäätelö sekä raakajäätelö parempia vaihtoehtoja kuin kermajäätelö. Maitojäätelöä löytyy makuina kaakao, appelsiini sekä vadelma, joista jälkimmäinen on ihan lempparini! Kasvisrasvajäätelöön oon törmännyt lidlissä, joka on vanilijan makuista. Raakajäätelöä valmistetaan pakastamalla banaania, hienontamalla se sekä joku makuaine, esim mustikka monitoimikoneessa ihan hienoksi. Kahdessa ekassa on tietty se ongelma, että ovat litran tai peräti kahden pakkauksissa. Helpostihan niistä kaupan irtojäätelöistä suklaakuorrutteineen kertyy 200-350kcal, mikä on paljon.

        "Varmaan tulee hirveät raget tästäkin, niinkuin lähes jokaiselle positiivisestikkin kommenttoivalle."

        Taidat taas nähdsä omiasi, eihän tässä muut rageja ja teiniangsteja saa kuin sinä ja erityisesti silloin kun joku erehtyy kirjoittamaan jotain positiivista tähnä aloitukseen.

        "Kyllä, kesään kuuluu jäätelö, mutta ootko miettinyt kevyempiä vaihtoehtoja?"

        Olet sinä tyhmä. Onko mieleesi koskaan tullut sellainen, että vaikka kuinka mitätöisit toisia ihmisiä, et silti tule oikeasti yhtään älykkäämmäksi tai fiksummaksi. Se vain on raaka totuus, eikä siihen ole kuuria.
        Sinun neuvoillasi ei tee edelleenkään mitään, koska oikein opit?


      • 20+16
        hämmästyttää kirjoitti:

        "Varmaan tulee hirveät raget tästäkin, niinkuin lähes jokaiselle positiivisestikkin kommenttoivalle."

        Taidat taas nähdsä omiasi, eihän tässä muut rageja ja teiniangsteja saa kuin sinä ja erityisesti silloin kun joku erehtyy kirjoittamaan jotain positiivista tähnä aloitukseen.

        "Kyllä, kesään kuuluu jäätelö, mutta ootko miettinyt kevyempiä vaihtoehtoja?"

        Olet sinä tyhmä. Onko mieleesi koskaan tullut sellainen, että vaikka kuinka mitätöisit toisia ihmisiä, et silti tule oikeasti yhtään älykkäämmäksi tai fiksummaksi. Se vain on raaka totuus, eikä siihen ole kuuria.
        Sinun neuvoillasi ei tee edelleenkään mitään, koska oikein opit?

        "Olet sinä tyhmä. Onko mieleesi koskaan tullut sellainen, että vaikka kuinka mitätöisit toisia ihmisiä, et silti tule oikeasti yhtään älykkäämmäksi tai fiksummaksi. Se vain on raaka totuus, eikä siihen ole kuuria.
        Sinun neuvoillasi ei tee edelleenkään mitään, koska oikein opit? "

        Eli edes kysyä ei saa? Parempia vaihtoehtoja jäätelölle on, mutta jos ei niitä halua syödä, riittää kun sanoo, että ei kiitos ja asia on sillä selvä. Ei ehdottamisesta tarvitse vetää hernettä hajuelimiin. Kun joku tämänkin ketjun lukija oikeasti voi ottaa neuvosta vaarin ja kokeilla jotain oman mukavuusalueensa ulkopuolelta.

        Miten terveellisemmän vaihtoehdon esittäminen on toisen mitätöintiä?


      • vakava huomautus
        20+16 kirjoitti:

        "Olet sinä tyhmä. Onko mieleesi koskaan tullut sellainen, että vaikka kuinka mitätöisit toisia ihmisiä, et silti tule oikeasti yhtään älykkäämmäksi tai fiksummaksi. Se vain on raaka totuus, eikä siihen ole kuuria.
        Sinun neuvoillasi ei tee edelleenkään mitään, koska oikein opit? "

        Eli edes kysyä ei saa? Parempia vaihtoehtoja jäätelölle on, mutta jos ei niitä halua syödä, riittää kun sanoo, että ei kiitos ja asia on sillä selvä. Ei ehdottamisesta tarvitse vetää hernettä hajuelimiin. Kun joku tämänkin ketjun lukija oikeasti voi ottaa neuvosta vaarin ja kokeilla jotain oman mukavuusalueensa ulkopuolelta.

        Miten terveellisemmän vaihtoehdon esittäminen on toisen mitätöintiä?

        Mitäs jos lopettaisit sen trollaamisen tässä aloituksessa. Ja tämä ei ole ehdostus tai kysymys. Jos haluat vetää palstaluentoa ihmisille, jotka mielestäsi eivät tiedä edes perusasioita, mene tekemääm siitä vaikka aloitus.


      • 20+16
        vakava huomautus kirjoitti:

        Mitäs jos lopettaisit sen trollaamisen tässä aloituksessa. Ja tämä ei ole ehdostus tai kysymys. Jos haluat vetää palstaluentoa ihmisille, jotka mielestäsi eivät tiedä edes perusasioita, mene tekemääm siitä vaikka aloitus.

        Miten trollaan? Omasta mielestäni kommenttini oli hyvin asiallinen.

        En epäile, etteikö ihmiset tiedä perusasioita, mutta voin esittää vaihtoehtoja ja ehdotuksia, sillä tiedän ravitsemusasioista oikeasti aika paljon. On vastaanottajasta kiinni HALUAAKO vaihtoehtoa kokeilla. Minua ei haittaa, vaikka ei kokeile.


      • he he
        20+16 kirjoitti:

        Miten trollaan? Omasta mielestäni kommenttini oli hyvin asiallinen.

        En epäile, etteikö ihmiset tiedä perusasioita, mutta voin esittää vaihtoehtoja ja ehdotuksia, sillä tiedän ravitsemusasioista oikeasti aika paljon. On vastaanottajasta kiinni HALUAAKO vaihtoehtoa kokeilla. Minua ei haittaa, vaikka ei kokeile.

        Mene tekemään se aloitus, jossa valistat kaikkia palstalaisia omalla "suunnattomalla tiedon määärälläsi". Näin kaikki halukkaat voivat aina kääntyä aloituksesi puoleen ja etsiä sen ympäripyöreistä höpötyksistä kultajyviä.
        Vai pelkäätkö ettei se saa riittävästi lukijoita? ;)


      • 20+16
        he he kirjoitti:

        Mene tekemään se aloitus, jossa valistat kaikkia palstalaisia omalla "suunnattomalla tiedon määärälläsi". Näin kaikki halukkaat voivat aina kääntyä aloituksesi puoleen ja etsiä sen ympäripyöreistä höpötyksistä kultajyviä.
        Vai pelkäätkö ettei se saa riittävästi lukijoita? ;)

        Sinun viestissäsi ei ollut minkäänlaista informaatioarvoa. Et vastaa kysymykseen, etkä perustele väitteitäsi mitenkään. Ja sitten kehtaat vielä kuvailla kommenttejani "ympäripyöreiksi höpötyksiksi". Mutta niinhän se menee, tyhjät tynnyrit kolisee eniten.


    • paxu.vazakas

      Jestas mutta eilen tuli syötyä oikein urakalla. En edes tiedä kuinka paljon. Syynä ei taatusti ollut tällä kertaa pelkästään nälkä vaan kaikenlaiset muut syyt, jotka vaativat syömään. On se kyllä aika jännä jutut miksi niin monet jutut aiheuttavat syömisen tarvetta. Ei se kaikilla ihmisillä varmasti niin mene, joten syy tähän on tietysti mielenkiintoinen. Syy, tai syiden tunteminen tuskin kuitenkaan poistaa tarvetta.

      • 15+12

        "Syy, tai syiden tunteminen tuskin kuitenkaan poistaa tarvetta. "

        Riippu mitä sille asialle tekee. Harva ongelma poistuu itsekseen, vaan ne vaativat aktiivista ongelmanratkaisua. Poistat syyn -> tarve syödä poistuu.


      • ei pahalla
        15+12 kirjoitti:

        "Syy, tai syiden tunteminen tuskin kuitenkaan poistaa tarvetta. "

        Riippu mitä sille asialle tekee. Harva ongelma poistuu itsekseen, vaan ne vaativat aktiivista ongelmanratkaisua. Poistat syyn -> tarve syödä poistuu.

        "Poistat syyn -> tarve syödä poistuu. "

        Kylläpä olet tyhmä. Se on varmaan sinulle ikuinen trauma, siihen kun ei ole lääkettä. Koitappa kestää.


      • 15+12
        ei pahalla kirjoitti:

        "Poistat syyn -> tarve syödä poistuu. "

        Kylläpä olet tyhmä. Se on varmaan sinulle ikuinen trauma, siihen kun ei ole lääkettä. Koitappa kestää.

        Miten niin olen tyhmä? Jos ihmistä ahdistaa niin paljon, että syö siihen ahdistukseensa, eikö silloin kannata miettiä mistä se ahdistus johtuu ja käsitellä se ongelma? Kun ongelma käsitellään, tarve syödä ahdistukseenkin vähenee.

        Jos olen väärässä, ole ystävällinen ja oikaise minua. Koska haluan oppia uutta, ole hyvä ja kerro myös miksi olen väärässä ja "tyhmä".


      • lisäpalautetta
        15+12 kirjoitti:

        Miten niin olen tyhmä? Jos ihmistä ahdistaa niin paljon, että syö siihen ahdistukseensa, eikö silloin kannata miettiä mistä se ahdistus johtuu ja käsitellä se ongelma? Kun ongelma käsitellään, tarve syödä ahdistukseenkin vähenee.

        Jos olen väärässä, ole ystävällinen ja oikaise minua. Koska haluan oppia uutta, ole hyvä ja kerro myös miksi olen väärässä ja "tyhmä".

        "Miten niin olen tyhmä? Jos ihmistä ahdistaa niin paljon, että syö siihen ahdistukseensa, eikö silloin kannata miettiä mistä se ahdistus johtuu"

        Mistä ihmeestä löysit tähän ahdistuksen? Kuten sanottua, et lue etkä ymmärrä lukemaasi vaan näet siinä vain OMAT AJATUKSESI. Siksi sinusta ei ole mitään hyötyä ja valitettavasti olen sitä mieltä että häiriköit ja trollaat puhtaasti ei-auttamistarkoituksessa. Toki voi olla, että olet niin yksinkertainen ja tyhmä ettet tajua mitä teet. Joka tapauksessa, kykysi empatiaankin on pakkasen puolella.
        Ylläpidon tulisi vaihtaa palstan nimi, koska täällä ei oikeasti saa tukea painonpudotukseen. Kaltaisesi ääliöt huolehtivat siitä tehokkaasti.

        "Jos olen väärässä, ole ystävällinen ja oikaise minua. Koska haluan oppia uutta, ole hyvä ja kerro myös miksi olen väärässä ja "tyhmä". "

        Eiköhän tossa ylempänä taas ollut ihan riittävästi.

        Oikeasti: sinusta on pelkkää haittaa laihduttajalle.


      • trol, trol
        lisäpalautetta kirjoitti:

        "Miten niin olen tyhmä? Jos ihmistä ahdistaa niin paljon, että syö siihen ahdistukseensa, eikö silloin kannata miettiä mistä se ahdistus johtuu"

        Mistä ihmeestä löysit tähän ahdistuksen? Kuten sanottua, et lue etkä ymmärrä lukemaasi vaan näet siinä vain OMAT AJATUKSESI. Siksi sinusta ei ole mitään hyötyä ja valitettavasti olen sitä mieltä että häiriköit ja trollaat puhtaasti ei-auttamistarkoituksessa. Toki voi olla, että olet niin yksinkertainen ja tyhmä ettet tajua mitä teet. Joka tapauksessa, kykysi empatiaankin on pakkasen puolella.
        Ylläpidon tulisi vaihtaa palstan nimi, koska täällä ei oikeasti saa tukea painonpudotukseen. Kaltaisesi ääliöt huolehtivat siitä tehokkaasti.

        "Jos olen väärässä, ole ystävällinen ja oikaise minua. Koska haluan oppia uutta, ole hyvä ja kerro myös miksi olen väärässä ja "tyhmä". "

        Eiköhän tossa ylempänä taas ollut ihan riittävästi.

        Oikeasti: sinusta on pelkkää haittaa laihduttajalle.

        Tässä yllä paxun tyypillinen vastaus.

        Kun ei pysty olemaan vuorovaikutuksessa edes täällä netissä, saatika elävässä elämässä, niin lopputulema on tämä aggressiivinen lähestyminen.

        Voisit muuten paxu olla sen verran reilu, että kirjoitat omalla nimimerkilläsi. Sokeakin näkee tietysti, että olet kirjoittanut tämän edellisen. Harhoissasi luulet, että meitä vastaajia on vain yksi.

        Mutta on tässä muutama muukin kuin minä.

        Voit laihtua, jos käsittelet vihantunteesi ja pääse sitä myöten jaloillesi ja elämään oikeasti. Elämää ei ole kyttäillä painoaan kellontarkkuudella joka päivä.


      • 15+12
        lisäpalautetta kirjoitti:

        "Miten niin olen tyhmä? Jos ihmistä ahdistaa niin paljon, että syö siihen ahdistukseensa, eikö silloin kannata miettiä mistä se ahdistus johtuu"

        Mistä ihmeestä löysit tähän ahdistuksen? Kuten sanottua, et lue etkä ymmärrä lukemaasi vaan näet siinä vain OMAT AJATUKSESI. Siksi sinusta ei ole mitään hyötyä ja valitettavasti olen sitä mieltä että häiriköit ja trollaat puhtaasti ei-auttamistarkoituksessa. Toki voi olla, että olet niin yksinkertainen ja tyhmä ettet tajua mitä teet. Joka tapauksessa, kykysi empatiaankin on pakkasen puolella.
        Ylläpidon tulisi vaihtaa palstan nimi, koska täällä ei oikeasti saa tukea painonpudotukseen. Kaltaisesi ääliöt huolehtivat siitä tehokkaasti.

        "Jos olen väärässä, ole ystävällinen ja oikaise minua. Koska haluan oppia uutta, ole hyvä ja kerro myös miksi olen väärässä ja "tyhmä". "

        Eiköhän tossa ylempänä taas ollut ihan riittävästi.

        Oikeasti: sinusta on pelkkää haittaa laihduttajalle.

        Voi kiesus. Otin ahdistuksen vain esimerkkinä. Mutta ilmeisesti paxulla on jotain käsittelemättömiä ongelmia, jos syömisen hallinta on niinkin vaikeaa, kuin tästä(kin) ketjusta voi päätellä. Lisäksi hänen tilannettaan ei ollenkaan paranna se, että hän syyttää repsahduksistaan muita.

        Et tunne minua, joten sinulla ei oikeasti ole kompetenssia arvioida luonnettani. En ole tyhmä, enkä yksinkertainen. Osaan pukea ajatukseni sanoiksi, mutta ilmeisesti et vain satu pitämään siitä mitä minulla on sanottavana. Se taas ei ole minun ongelmani. Minulla on myös empatiakykyä. Mutta ei rajattomasti.

        "Ylläpidon tulisi vaihtaa palstan nimi, koska täällä ei oikeasti saa tukea painonpudotukseen. Kaltaisesi ääliöt huolehtivat siitä tehokkaasti."

        Tällä palstalla saa tukea, ainakin minä sain. Mutta olinkin avoin ihmisten palautteelle, enkä änkyröinyt joka kerta kun joku sanoi jotain, mikä aluksi tuntui vaikealta tai vastenmieliseltä. Otin vastuun omasta painonpudotuksestani, enkä syyttänyt muita repsahduksistani. Voit tehdä asioita ja hakata päätä seinään. Mutta älä odota sympatiaa, sillä ihmiset eivät pitkään jaksa kuunnella sitä roskaa, mitä hyvää tarkoittaviin neuvoihin tässä ketjussa vastailet.

        "Eiköhän tossa ylempänä taas ollut ihan riittävästi."

        Ei ollut, koska et osoita mitkä kohdat perusteluissani ovat pielessä ja miksi.


      • trol, trol
        15+12 kirjoitti:

        Voi kiesus. Otin ahdistuksen vain esimerkkinä. Mutta ilmeisesti paxulla on jotain käsittelemättömiä ongelmia, jos syömisen hallinta on niinkin vaikeaa, kuin tästä(kin) ketjusta voi päätellä. Lisäksi hänen tilannettaan ei ollenkaan paranna se, että hän syyttää repsahduksistaan muita.

        Et tunne minua, joten sinulla ei oikeasti ole kompetenssia arvioida luonnettani. En ole tyhmä, enkä yksinkertainen. Osaan pukea ajatukseni sanoiksi, mutta ilmeisesti et vain satu pitämään siitä mitä minulla on sanottavana. Se taas ei ole minun ongelmani. Minulla on myös empatiakykyä. Mutta ei rajattomasti.

        "Ylläpidon tulisi vaihtaa palstan nimi, koska täällä ei oikeasti saa tukea painonpudotukseen. Kaltaisesi ääliöt huolehtivat siitä tehokkaasti."

        Tällä palstalla saa tukea, ainakin minä sain. Mutta olinkin avoin ihmisten palautteelle, enkä änkyröinyt joka kerta kun joku sanoi jotain, mikä aluksi tuntui vaikealta tai vastenmieliseltä. Otin vastuun omasta painonpudotuksestani, enkä syyttänyt muita repsahduksistani. Voit tehdä asioita ja hakata päätä seinään. Mutta älä odota sympatiaa, sillä ihmiset eivät pitkään jaksa kuunnella sitä roskaa, mitä hyvää tarkoittaviin neuvoihin tässä ketjussa vastailet.

        "Eiköhän tossa ylempänä taas ollut ihan riittävästi."

        Ei ollut, koska et osoita mitkä kohdat perusteluissani ovat pielessä ja miksi.

        Nimenomaan!

        Paxuhan ei ainoastaan "änkyröi", vaan solvaa surutta asiallisiakin vastaajia narsisteiksi, yksikertaisiksi jne.

        Mitähän se oikeanlainen tuki voisi olla muuta kuin juuri asenteiden ravistelua ja suoranaisia käytännön vinkkejä. Koko orientaatio laihdutusprojektiin on paxulla täysin pielessä ja sen esiintuominen nostattaa hänessä tarpeen sättiä muita, vaikka oikea kohde katsoo peilistä.

        Pitäisikö sadan gramman pudotuksista per viikko taputtaa käsiä, tömistellä jalkoja ja huutaa bravota? Minusta ei, vaan miettiä, mikä nyt jarruttaa edistymistä.


      • lol lol
        trol, trol kirjoitti:

        Tässä yllä paxun tyypillinen vastaus.

        Kun ei pysty olemaan vuorovaikutuksessa edes täällä netissä, saatika elävässä elämässä, niin lopputulema on tämä aggressiivinen lähestyminen.

        Voisit muuten paxu olla sen verran reilu, että kirjoitat omalla nimimerkilläsi. Sokeakin näkee tietysti, että olet kirjoittanut tämän edellisen. Harhoissasi luulet, että meitä vastaajia on vain yksi.

        Mutta on tässä muutama muukin kuin minä.

        Voit laihtua, jos käsittelet vihantunteesi ja pääse sitä myöten jaloillesi ja elämään oikeasti. Elämää ei ole kyttäillä painoaan kellontarkkuudella joka päivä.

        Mitäs jos menisit muualle trollaamaan, idiootti luuseri.


      • älä jaksa
        15+12 kirjoitti:

        Voi kiesus. Otin ahdistuksen vain esimerkkinä. Mutta ilmeisesti paxulla on jotain käsittelemättömiä ongelmia, jos syömisen hallinta on niinkin vaikeaa, kuin tästä(kin) ketjusta voi päätellä. Lisäksi hänen tilannettaan ei ollenkaan paranna se, että hän syyttää repsahduksistaan muita.

        Et tunne minua, joten sinulla ei oikeasti ole kompetenssia arvioida luonnettani. En ole tyhmä, enkä yksinkertainen. Osaan pukea ajatukseni sanoiksi, mutta ilmeisesti et vain satu pitämään siitä mitä minulla on sanottavana. Se taas ei ole minun ongelmani. Minulla on myös empatiakykyä. Mutta ei rajattomasti.

        "Ylläpidon tulisi vaihtaa palstan nimi, koska täällä ei oikeasti saa tukea painonpudotukseen. Kaltaisesi ääliöt huolehtivat siitä tehokkaasti."

        Tällä palstalla saa tukea, ainakin minä sain. Mutta olinkin avoin ihmisten palautteelle, enkä änkyröinyt joka kerta kun joku sanoi jotain, mikä aluksi tuntui vaikealta tai vastenmieliseltä. Otin vastuun omasta painonpudotuksestani, enkä syyttänyt muita repsahduksistani. Voit tehdä asioita ja hakata päätä seinään. Mutta älä odota sympatiaa, sillä ihmiset eivät pitkään jaksa kuunnella sitä roskaa, mitä hyvää tarkoittaviin neuvoihin tässä ketjussa vastailet.

        "Eiköhän tossa ylempänä taas ollut ihan riittävästi."

        Ei ollut, koska et osoita mitkä kohdat perusteluissani ovat pielessä ja miksi.

        "Voi kiesus. Otin ahdistuksen vain esimerkkinä"

        Sattumoisin olet jonkun toisen päiväkirjassa, joten mene pitämään yleistyyppiset (tarpeettomat) luentosi omaan aloitukseesi. Siis jos osaat sellaisen tehdä.

        Voisit myös hoitaa omat mielenterveydelliset ongelmasi muualla, tämä aloitus ei ole niiden käsittelyä varten.

        " hyvää tarkoittaviin neuvoihin tässä ketjussa vastailet"

        Tarkoitat varmaan, että asiaton käytlksesi useilla nikeillä karkottaa jokaisen, joka esittää yhdenkin positiivisen kommentin tässä aloituksessa. Syynä tähän on narsistinen egosi, joka ei kestä sitä faktaa ettei "neuvoillasi" tee mitään. Yleensäkään et ole neuvomassa ketään vaan alistamassa ja antamassa itsellesi kuvitelmaa siitä, että olisit jotenkin hyvä neuvomaan toisia painonhallinnassa. Voin edelleen valistaa sinua siitä, että et ole hyvä etkä tiedä asiasta mitään.

        Sinulle on nyt niin monta kertaa kerrottu, että sinusta on pelkkää haittaa tässä aloituksessa ja painonpudotuksessa. JOS olisit oikeasti kiinnostunut tukemaan toisia asian suhteen, olisit pysynyt pois. Koska et niin tee, voidaan nähdä että tarkoituksesi on haitata asiaa. Toki tämä on ollut koko ajan selvää, mutta nyt se onmyös todistettua.

        "Ei ollut, koska et osoita mitkä kohdat perusteluissani ovat pielessä ja miksi. "

        Et kai oikeasti odota kenekänä lähtevän mukaan trollauksiisi.


      • he he
        trol, trol kirjoitti:

        Nimenomaan!

        Paxuhan ei ainoastaan "änkyröi", vaan solvaa surutta asiallisiakin vastaajia narsisteiksi, yksikertaisiksi jne.

        Mitähän se oikeanlainen tuki voisi olla muuta kuin juuri asenteiden ravistelua ja suoranaisia käytännön vinkkejä. Koko orientaatio laihdutusprojektiin on paxulla täysin pielessä ja sen esiintuominen nostattaa hänessä tarpeen sättiä muita, vaikka oikea kohde katsoo peilistä.

        Pitäisikö sadan gramman pudotuksista per viikko taputtaa käsiä, tömistellä jalkoja ja huutaa bravota? Minusta ei, vaan miettiä, mikä nyt jarruttaa edistymistä.

        Voi ressukkaa. Sinulle on sanottu suoraan, että olet kyvytön asiassa, jossa luulet olevasi joku mestari. Mitä siitä on seurauksena? Teiniangstinen itkupotkuraivari, koska narsistinen egosi ei kestä tosiasioita.


      • 15+12
        älä jaksa kirjoitti:

        "Voi kiesus. Otin ahdistuksen vain esimerkkinä"

        Sattumoisin olet jonkun toisen päiväkirjassa, joten mene pitämään yleistyyppiset (tarpeettomat) luentosi omaan aloitukseesi. Siis jos osaat sellaisen tehdä.

        Voisit myös hoitaa omat mielenterveydelliset ongelmasi muualla, tämä aloitus ei ole niiden käsittelyä varten.

        " hyvää tarkoittaviin neuvoihin tässä ketjussa vastailet"

        Tarkoitat varmaan, että asiaton käytlksesi useilla nikeillä karkottaa jokaisen, joka esittää yhdenkin positiivisen kommentin tässä aloituksessa. Syynä tähän on narsistinen egosi, joka ei kestä sitä faktaa ettei "neuvoillasi" tee mitään. Yleensäkään et ole neuvomassa ketään vaan alistamassa ja antamassa itsellesi kuvitelmaa siitä, että olisit jotenkin hyvä neuvomaan toisia painonhallinnassa. Voin edelleen valistaa sinua siitä, että et ole hyvä etkä tiedä asiasta mitään.

        Sinulle on nyt niin monta kertaa kerrottu, että sinusta on pelkkää haittaa tässä aloituksessa ja painonpudotuksessa. JOS olisit oikeasti kiinnostunut tukemaan toisia asian suhteen, olisit pysynyt pois. Koska et niin tee, voidaan nähdä että tarkoituksesi on haitata asiaa. Toki tämä on ollut koko ajan selvää, mutta nyt se onmyös todistettua.

        "Ei ollut, koska et osoita mitkä kohdat perusteluissani ovat pielessä ja miksi. "

        Et kai oikeasti odota kenekänä lähtevän mukaan trollauksiisi.

        En kirjoita tähän ketjuun useilla nimimerkeillä. Miksi et usko?

        "
        Sattumoisin olet jonkun toisen päiväkirjassa, joten mene pitämään yleistyyppiset (tarpeettomat) luentosi omaan aloitukseesi."

        Jos kirjoitat päiväkirjaa KESKUSTELUPALSTALLA, luulisi sinun ymmärtävän, että ihmiset tulevat tänne KESKUSTELEMAAN ja KOMMENTOIMAAN. Jos et halua kumpaakaan, mutta haluat pitää julkista päiväkirjaa, suosittelen kirjoittamaan vaikka blogia, jossa blokkaat kommentoinnin kokonaan.

        "Yleensäkään et ole neuvomassa ketään vaan alistamassa ja antamassa itsellesi kuvitelmaa siitä, että olisit jotenkin hyvä neuvomaan toisia painonhallinnassa. Voin edelleen valistaa sinua siitä, että et ole hyvä etkä tiedä asiasta mitään."

        Olenko siis alistanut sinua soittamalla selvät virheet laihdutustavassasi? Ja kertomalla niihin toimivia vaihtoehtoja? Mikäli näin on, pyydän vilpittömästi anteeksi. Mutta jos olen pudottanut painoa 32kg, ja pitänyt ne jo vuoden verran pois, en tiedä asiasta mitään? Millä luulet, että laihduin? Hyvällä tuurilla? Laihdutusvinkkien jakaminen on muuten juuri sitä tukemista. Ainakin suurimman osan mielestä.

        "Et kai oikeasti odota kenekänä lähtevän mukaan trollauksiisi. "

        Kyllä odotan, sillä haluan sinun perustelevan suorat syytökset ja haukkumiset. Sillä sinä olet ainoa, joka tässä ketjussa oikeasti kirjoittaa asiattomasti.


    • paxu.vazakas

      Voi voi, nyt oli aamupainoa puolisen kiloa enemmän kuin viime viikolla. Semmosta se syöminen teettää.

      On muuten aika hassua miten joku oikeasti kuvittelee, että päiväkirjaan kaivataan kommentointia. Se kun olisi niin helppoa jättää tämä aloitus väliin, mutta koska häiikkötrollin tunne-elämä on erittäin heikosti kehittynyt, ei hän pysyt tätä jättämään rauhaan.

      Minulla ei ole enää aikomustakaan laihduttaa, sen tämä narsistinen häirikkötrolli on saanut aikaiseksi. Kumma juttu ettei hän siitä huolimatta kykene kantamaan vastuutaan tekemisistään. Silti hän odottaa että häntä pitäisi kehua. Heh heh, jeesus mikä idiootti tuo trolli onkaan.

    • paxu.vazakas

      Trolli taitaa muuten olla kateellinen jostain syystä. Ei hän muuten tätä aloitusta noin häiriköisi. hmmm...

      • 13+12

        Kateuskortti on aika väsynyt veto. Jos ihminen on eri mieltä, ei se heti tarkoita sitä, että on kateellinen.


    • paxu.vazakas

      Aah, syön muuten juuri nytkin, tuleepahan hiukan lisää kaloreita.

      Missään tapauksessa en aio lopettaa kirjoittamista täällä. Tulen puuttumaan trollin pseudoneuvontaan jatkossakin. Hänellä on opittavaa vastuun ottamisesta omista tekemisistä.

    • trol, trol

      Huvittavaa jankutuksessasi on se, etten ole antanut ensimmäistäkään neuvoa.

      Olen vain todennut --ja sen ilmaissut --, että olet aivan hakusessa koko projektin kanssa. Neuvoja saat lähimmältä terveysasemalta. Ongelmiisi näyttäisi sopivan lähinnä kokonaisvaltainen psykoterapia.

      Vihamielisyys ja paranoia ovat ensisijaisia kipukohtiasi, ylipaino on vain sivutuote. Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, ylipainosi ei nyt niin paha ole, ettet voisi aivan normaalisti nauttia elämästä, jos nauttimisen kyky on olemassa.

      Hymyä, positiivista suhtautumista kanssaihmisiin, huumoria, suvaitsevaisuutta ja eritoten paljon hauskaa tekemistä. Mutta eiväthän nämä ominaisuudet sairaaseen ihmiseen sormia napsauttamalla tule. Ihan ensimmäinen askel on ymmärtää ja tiedostaa asennevammansa, vasta sitten voi muuttua ja vaikeaa se on silti.

      Valitettavasti.

      • trollille.

        Toivoisin, ettet tulisi tähän aloitukseen kertomaan omia diagnoosejasi. En ole niistä kiinnostunut, enkä usko muidenkaan niistä välittävän.
        Ymmärrän sinun olevan täysin pihalla kaikesta mutta en aio antaa periksi psokoottisille harhoillesi. Siksi kerron sinulle uudelleen, että sinulla ei ole hajuakaan siitä, mitä höpötät eikä neuvoillasi tee mitään. Kuvitelmasi toisista ovat kaikki projektioita omista ongelmistasi, eikä niitä pysty tällä palstalla hoitamaan.
        Et varmasti tajua sitä, että kukaan normaali ihminen ei käyttäydy tavallasi, varsinkaan palstalla, jonka tarkoitus on toimia tukena laihduttamiselle.
        Valitettavasti joudun kertomaan vielä, että olet harvinaisen tyhmä ihminen ja kateellinen. Sinulla olisi mahdollisuus tehdä oma aloitus niin tälle kuin monelle muullekin palstalle, mutta et kykene siihen, koska tiedät ettei se ketään oikeasti kiinnosta, ainakaan positiivisessa mielessä. Siksi kiertelet toisten aloituksissa antamassa pseudoneuvontaa, jonka tarkoitus on lähinnä pönkittää heikkoa ja heikolla maaperällä lepäävää itsetuntoasi.
        Surullistahan se on, mutta olet varmasti yksi naapuristosi yksinäisimpiä ja inhotuimpia ihmisiä ja täysin omaa syytäsi.


      • trol, trol
        trollille. kirjoitti:

        Toivoisin, ettet tulisi tähän aloitukseen kertomaan omia diagnoosejasi. En ole niistä kiinnostunut, enkä usko muidenkaan niistä välittävän.
        Ymmärrän sinun olevan täysin pihalla kaikesta mutta en aio antaa periksi psokoottisille harhoillesi. Siksi kerron sinulle uudelleen, että sinulla ei ole hajuakaan siitä, mitä höpötät eikä neuvoillasi tee mitään. Kuvitelmasi toisista ovat kaikki projektioita omista ongelmistasi, eikä niitä pysty tällä palstalla hoitamaan.
        Et varmasti tajua sitä, että kukaan normaali ihminen ei käyttäydy tavallasi, varsinkaan palstalla, jonka tarkoitus on toimia tukena laihduttamiselle.
        Valitettavasti joudun kertomaan vielä, että olet harvinaisen tyhmä ihminen ja kateellinen. Sinulla olisi mahdollisuus tehdä oma aloitus niin tälle kuin monelle muullekin palstalle, mutta et kykene siihen, koska tiedät ettei se ketään oikeasti kiinnosta, ainakaan positiivisessa mielessä. Siksi kiertelet toisten aloituksissa antamassa pseudoneuvontaa, jonka tarkoitus on lähinnä pönkittää heikkoa ja heikolla maaperällä lepäävää itsetuntoasi.
        Surullistahan se on, mutta olet varmasti yksi naapuristosi yksinäisimpiä ja inhotuimpia ihmisiä ja täysin omaa syytäsi.

        Tervetuloa katsomaan minua! Voidaan vaikka grillata pihalla MAKKARAA. Vannon, ettet saa käsitystä naapuruston vihatuimmasta ihmisestä.

        Laitanko sähköpostin? Asun Helsingissä hyvällä (lue kalliilla) alueella, ei luxusta kuitenkaan eli ei Kaivopuisto, Eira, Kuusisaari tms, mutta niistä seuraavat.

        Epäilen, ettet uskalla tulla katsomaan minua ja perhettäni, mutta toistan: Olet tervetullut!


      • hoh hoijaa
        trol, trol kirjoitti:

        Tervetuloa katsomaan minua! Voidaan vaikka grillata pihalla MAKKARAA. Vannon, ettet saa käsitystä naapuruston vihatuimmasta ihmisestä.

        Laitanko sähköpostin? Asun Helsingissä hyvällä (lue kalliilla) alueella, ei luxusta kuitenkaan eli ei Kaivopuisto, Eira, Kuusisaari tms, mutta niistä seuraavat.

        Epäilen, ettet uskalla tulla katsomaan minua ja perhettäni, mutta toistan: Olet tervetullut!

        Sinä se jaksat jatkaa trollaamistasi edelleen. Eihän tuotakaan juttuasi voi ottaa tosissaan...


    • paxu

      Heh, ostin tänään pitkästä aikaa MAKKARAA!! Erilaiset grillimakkarat eivät normaalisti kuulu valikoimiini, mutta taisi laiskuus viedä voiton. Huonoin puoli asiassa on se, että niissä on kaloreita ihan liikaa ja kaikki neljä tulikin jo syötyä.

      Ihmettelen vieläkin trollin ongelmia, miksi hän ei kykene hakemaan niihin apua vaikka mielenterveystoimistosta. Minä en kykene häntä auttamaan, enkä edes halua jos totta puhutaan.

    • Tsemppiä!

      Tsemppiä sinulle PAXU, keskity positiivisiin asioihin ja elämän hienouteen, kyllä sinä vielä onnistut, älä lannistu muiden puheista. Itse satun olemaan normaalipainoinen, mutta entisenä buliimikkona tiedän että ruoka on hyvää ja joskus tulee syötyä sitten liikaa. Laihtumiseen ei ole vippaskonsteja, tasainen ja maltillinen painonpudotus on se parasvaihtoehto, muuten elimistö menee säästöliekille ja pilaa koko projektin.

      • paxu

        Kiitos.

        "Laihtumiseen ei ole vippaskonsteja"

        Näinhän se menee.


      • paxu

        "Laihtumiseen ei ole vippaskonsteja, tasainen ja maltillinen painonpudotus on se parasvaihtoehto, muuten elimistö menee säästöliekille ja pilaa koko projektin"

        Toki oletan, ettet tarkoittanut tuota minulle. Jos tarkoitit, ole hyvä ja osoita missä käytän ns. vippaskonsteja.


    • paxu

      Jahas, tänään jäänee lenkki väliin, ajattelin pestä ikkunoita, vaihtaa verhoja ja muuta sen sellaista. Jos tuonne helteeseen menee pidemmälle lenkille, saa sen jälkeen mennä torkuille ja unohtaa loppuillaksi nuo hommelit. Pahin vaarahan tässä piilee siinä, että kun saan nuo tehdyksi, sitten tekisi mieli mennä jäätelölle 0_o.
      Noh, pitää pohtia tuota sitten kun pääsen niin pitkälle.

    • paxu.vazakas

      Aaah, uusi päivä ja uudet kalorit ;)
      On jäåänyt merkkaamatta kalorit viime päivinä, mutta arvioisin siellä 2 kkkalorin paikkeilla liikuttavan. Itsensä petkuttaminen on kyllä tässä kohden kovin helppoa, sitä unohtaa sujuvasti, että mitä taas tulikaan syötyä. Toisaalta liikuntaa on kotosalla tullut selkeästi normaalia enemmän, joten se hiukan kompensoi asiaa.
      Olne nyt ostanut muutamana päivänä ison jäätelötuutin. Sitä liukuu todella helposti takaisin vanhoihin tapoihin, se pieni perinteinen tuutti, jossa on noin 150-250 kkaloria vähemmän, kun tuntuu niin kovin pieneltä :(
      Laihduttaminen on siis ikävä välietappi, jossa odottaa kärsimyksen loppuvan voidakseen palata takaisin aiempiin tapoihinsa. Tämä on raaka totuus ainakin omalla kohdallani, eikä sitä mikään muuta muuksi.

    • Johan löytyi...

      Tämähän on vuoden huvittava keskusteluketju!

      Aloittaja kirjoittaa joka viestissä, miten on mättänyt kaikkea epäterveellistä liian paljon ja muka laihduttaa koko ajan. Ja tappelee jokaisen vastaajan kanssa :-). Persoonallisuushäiriö? Vaiko pelkkä provoilija? On tuo sen verran sekopäistä juttua, että saattaapi tuo Paksu vain härnätä muita.

      • paxu

        " miten on mättänyt kaikkea epäterveellistä liian paljon ja muka laihduttaa koko ajan. "

        Missä kohtaa? Tarkennusta kiitos, ettei viestisi jää pelkän trollauksen tasolle, trolli. Sinulle on muuten kysymys edelleenkin itseäsi koskevassa aloituksessa. Ehkä menet pohtimaan ongelmiasi sinne ja jätät tämän aloituksen rauhaan.


    • 00000000

      Tämä paxu on varmasti trolli. Hänhän haukkuu kaikkia muita trolleiksi.

      Jos kirjoittaa jollekkin palstalle, pitäisi oppia siihen, että kommentteja aina tulee. Jos et halua ihmisiltä kommentteja, suosittelen avaamaan itsellesi monista nettipaikoista saatavan päiväkirjan, johon laitat asetuksiin "ei kommentteja". Näin voit kirjoittaa päiväkirjaasi ilman, että saat kommentteja.

      Olen kuitenkin samaa mieltä monien kanssa. Syöt yllättävän paljon makeaa. Monessa postauksessasi on siitä, miten olet syönyt jäätelöä tai suklaapatukoita. Syy laihtumisesi epäonnistumiseen on vääränlaisessa ruokavaliossa.

      Trolli tai ei, suosittelen kirjaamaan kaiken mitä syö myös ylös tänne palstalle, koska usein toiset laihduttajat antavat apua mitä kannttaa välttää ja mitä taas kannattaa syödä.

      • paxu

        Kuule trolli, sinun tyylisi tunnistaa sokea reettakin, joten mene nyt muualle itkemään. Yhtäkään neuvoa sinulta ei tarvita eikä vastaan oteta. Piste.
        Ja kuten jo kerroin, en laihduta grammaakaan enää sinun vuoksesi, olet siis onnistunut jotain saamaan aikaiseksi. Muuhun et sitten kykenekään.

        Et ole muuten vieläkään oppinut sisäistämään lukemaasi, joten pysy pois tästä aloituksesta.


    • paxu.vazakas

      Helle on kirvoittanut minut ajattelemaan jotain kylmää. Tästä johtuen ajattelin etsiä kaupan, josta saa mehujää-/jäätelömuotteja. Kun olen onnistunut sellaisia jostain saamaan, laitan pakastimeen jotain kevyttä niihin jäätymään. Noita voi sitten lipittää sen verran kuin tykkää ;)

      Tarkemmin sanoen syynä tähän on se, että suuta kuivaa jatkuvasti. Osasyy siihen on ympärivuotinen antihistamiinien käyttö, mutta luontaista taipumustakin löytyy. Runsas kahvinjuonti saattaa siihen vaikuttaa myös.

    • trol, trol

      Jeps,

      Paxu luulee taas omiaan. En ole kirjoittanut tätä 00000:n kommenttia. En edes koskaan ole ottanut kantaa sinänsä makean syömiseen, vaan kokonaisvaltaiseen makeanhimoon, joka lienee yksi laihtumisen esteistä.

      Olen aloituksessa juuri niin kauan kuin viitsin. Ehkä vähän paukut loppu. Sinä et kuitenkaan määräile, kuinka kauan viitsin olla. Kas.. minun mielenmaailmaani ei vaikuta samoin toisten mielipiteet kuin sinulla.

      En jättäisi laihdutusyrityksiäni pahaisen nettikeskustelun takia. Mutta siitä vaan taas jätskiä ostamaan ja syyttelemään siitä muita. Tietääkseni minä en ainakaan sitä kustanna, ellet tule luokseni. Kutsu voimassa edelleen.

      • paxu

        "Olen aloituksessa juuri niin kauan kuin viitsin."

        Myönnät siis, että tavoitteesi on vain häirköidä ja estää painon pudotus.

        "Sinä et kuitenkaan määräile, kuinka kauan viitsin olla. Kas.. minun mielenmaailmaani ei vaikuta samoin toisten mielipiteet kuin sinulla. "

        He he, kun otetaan huomioon se, että olet koettanut saada minut ulos palstalta jo kuukausikaupalla, et taida olla niin onnistunut kuin luulet. Laihduttamisen olen lopettanut vuoksesi kyllä, olkoon se sinulle viestinä epäonnistumisestasi muiden määräilyn suhteen.

        "En jättäisi laihdutusyrityksiäni pahaisen nettikeskustelun takia. Mutta siitä vaan taas jätskiä ostamaan ja syyttelemään siitä muita. "

        Minäpä jätän kaltaisesi häirkön vuoksi. Katsos kun sinulla on sellainen sekopäinen kuvitelma itsestäsi, että sinun on saatava kunnia kaikesta ja hallittava kaikkea. Jos et saa sitä tehdä, ryhdyt tuhoamaan muiden tekemisiä, jotta kukaan muukaan ei kykenisi mihinkään. Tämähän on säälittävää, koska jokaisen laihduttajan on itse kuitenkin ratkaistava tekemisensä, silti sinä grandioottisine kuvitelminesi et kestä faktoja vaan ryhdyt häirköimään. Olet siis suomeksi sanottuna ns. negatiivisesti kateellinen ihminen. Kateutesi syitä en ryhdy pohtimaan, siihen kun riittää oikeastaan melkein mikä vaan.

        Niinpä minä en laihduta enää grammaakaan, koska SINÄ häirköit tätä aloitusta ja palstaa. Jos oikeasti olisit kiinnostunut ihmisten tukemisesta, toimisit toisin, omalla käytökselläsi olet paljastanut toimintasi.
        Reaalimaailamassa en katselisi käytöstäsi hetkeäkään,kalossinkuva olisi takapuolessasi ennen kuin tajuaisit kengän olevan tulossa.

        Kerron sinulle siis vielä kerran: "neuvoillasi" ei tee mitään, sinulta ei haluta tähän aloitukseen mitään, etkä sinä kiinnosta. Pysy pois tästä aloituksesta, jos haluat olla edes jollain tapaa hyödyksi.


      • paxu

        "Mutta siitä vaan taas jätskiä ostamaan ja syyttelemään siitä muita."

        Ajattelin kerrankin tehdä kuten haluat, joten menen ostamaan sitä jäätelöä. Kiitos kehotuksesta.


    • 00000000

      Luin ja kirjoitin tähän topiikkiin eilen ensimmäistä kertaa, joten väärää ihmistä osoitat sormella.

      Tosin, itse en kuitenkaan tähän topiikkiin enää tule, ihan vain siitä syystä, että on aloittaja sitten itse trolli tai ei, ei tämä mitä täällä voi lukea, ole ihan tervettä. Ja itse mielummin kirjoittelen niihin topiikkeihin, joissa ihmiset oikeasti haluavat laihduttaa ja näin etsiä laihtusukavereita.

      Onnea kuitenkin laihduttamiseen.

      • paxu

        "Onnea kuitenkin laihduttamiseen"

        Kiitos ja sitä samaa. Oma pudotukseni on kuitenkin katkolla niin kauan kunnes häirikkö lopettaa.


    • paxu.vazakas

      Polkaisin itseni vaakaan tänä aamuna ja näytti 94,6 kilogrammaa.

      Mehujäämuottien metsästys jätti näppeihin muumituotteita, joissa tietysti on kohtuullinen kate. Valitettavasti helpolla ei katteettomampia tuotteita löytynyt. Ehkä joku muovikauppa voisi olla hyvä, kunhan sellaiseen jaksaa jalkautua.

      Joka tapauksessa, olen muotteihin laittanut laimennettua appelsiinituoremehua ja sitten pakkaseen jäätymään. Neljä sellaista sisältää kkaloreita noin 80-90, joten rouskuttelu ei ole kovin lihottavaa. Kyllä ne ainakin kylmän ja janon -tarvetta tyydyttävät.
      Ehkä se syömiskokemus ei ole ihan paras, oletettavasti niitä pitäisi sekottaa kesken jäätymsen, jolloin mehujäästä tulisi ei niin kiinteää ja maku sekottuisi paremmin sen sijaan, että nyt parhaat aromit ovat jään reunoilla ja sisus on laimeampaa.

      Jatkan kokeilua, kenties tässä olisi sittenkin pieni oikotie onneen laihdutuksen saralla, vaikka olen sitä itsekin hokenut ettei sellaisia ole.

    • Pulluxax

      Mielelläni seuraisin aloittajan viestiketjua, mutta hän on aivan oikeassa siinä, että keskustelun pilaa arvostelijat, jotka lyttäävät heti kaikki ajatukset.

      Painonpudotus on haastavaa ja siihen tarvittaisiin aitoa myötätuntota, jota näiltä palstoilta saa harvoin, toki sitäkin on, mutta nämä kestokeskustelijat pilaavat ja hukkaavat jutun juonen väitellessään kuka on missäkin asiassa oikeassa.

      Ehkä se ylläpito ei vaan jaksa, tai ei saa poistettua epäasiallisia ja halveeraavia kirjoituksia, siitä tulisi varmasti 24 tuntia per viikko työtä, eikä sekään riittäisi.

      • 14+12

        Suurin osa asiattomista kommenteista on aloittajalta itseltään, joissa hän haukkuu kaikki asiallisten vinkkien ja vaihtoehtojen esittäjät pääosin tyhmiksi samalla kun itse jatkuvasti kirjoittaa siitä, kuinka ei kykene pitämään kalorimääräänsä ja syömiskäyttäytymistään aisoissa. Siksi moni onkin kyseenalaistanut aloittajan tahdon ja motivaation tehdä ylipainolleen ylipäätään mitään. Kun vaikuttaa siltä, että niitä oikeasti toimivia keinoja ei haluta käyttää, koska oikean muutoksen tekeminen on liian vaikeaa tai epämukavaa. Mielestäni keskustelu on hyvinkin aiheellista, nimittäin mikäli aloittaja ei ole oikeasti valmis mitään muuttamaan, voisi hän käyttää aikansa paremminkin.

        Painonpudotukseen on lähes yhtä monta tapaa kuin on laihduttajia. Yhteistä näille on omien elintapojen tutkiskelu ja korjaaminen normaalipainoa tukevaksi, pysyvästi. Mitä kenenkin sitten tulee elämässään säätää on pitkälle yksilöllinen asia.

        Yhtään oikeasti poistamisen arvoista viestiä en tässä ketjussa ole lukenut.


      • paxu

        "Pulluxax"

        Näinhän se on ja kuten huomaat, tämä kateudesta riutuva kirjoittaja jota harmittaa tämä aloitus suunnattomasti tuli heti paikalle ja ryhtyi karkottamaan mahdollisia kirjoittajia pois. Ilmoittelin viimeiset kirjoitukset asiattomaksi vaikka ylläpitoa ei tunnu asiatomuudet kauheasti kiinnostavan.

        Tällä trollillahan ei ole mitään muuta elämää kuin tämä palsta ja siksi hän purkaa kaiken pahanolonsa tänne.


      • 20,3
        14+12 kirjoitti:

        Suurin osa asiattomista kommenteista on aloittajalta itseltään, joissa hän haukkuu kaikki asiallisten vinkkien ja vaihtoehtojen esittäjät pääosin tyhmiksi samalla kun itse jatkuvasti kirjoittaa siitä, kuinka ei kykene pitämään kalorimääräänsä ja syömiskäyttäytymistään aisoissa. Siksi moni onkin kyseenalaistanut aloittajan tahdon ja motivaation tehdä ylipainolleen ylipäätään mitään. Kun vaikuttaa siltä, että niitä oikeasti toimivia keinoja ei haluta käyttää, koska oikean muutoksen tekeminen on liian vaikeaa tai epämukavaa. Mielestäni keskustelu on hyvinkin aiheellista, nimittäin mikäli aloittaja ei ole oikeasti valmis mitään muuttamaan, voisi hän käyttää aikansa paremminkin.

        Painonpudotukseen on lähes yhtä monta tapaa kuin on laihduttajia. Yhteistä näille on omien elintapojen tutkiskelu ja korjaaminen normaalipainoa tukevaksi, pysyvästi. Mitä kenenkin sitten tulee elämässään säätää on pitkälle yksilöllinen asia.

        Yhtään oikeasti poistamisen arvoista viestiä en tässä ketjussa ole lukenut.

        "Suurin osa asiattomista kommenteista on aloittajalta itseltään"

        Ei kyllä ne ovat sinulta ja sivupersooniltasi.


      • 12:3
        14+12 kirjoitti:

        Suurin osa asiattomista kommenteista on aloittajalta itseltään, joissa hän haukkuu kaikki asiallisten vinkkien ja vaihtoehtojen esittäjät pääosin tyhmiksi samalla kun itse jatkuvasti kirjoittaa siitä, kuinka ei kykene pitämään kalorimääräänsä ja syömiskäyttäytymistään aisoissa. Siksi moni onkin kyseenalaistanut aloittajan tahdon ja motivaation tehdä ylipainolleen ylipäätään mitään. Kun vaikuttaa siltä, että niitä oikeasti toimivia keinoja ei haluta käyttää, koska oikean muutoksen tekeminen on liian vaikeaa tai epämukavaa. Mielestäni keskustelu on hyvinkin aiheellista, nimittäin mikäli aloittaja ei ole oikeasti valmis mitään muuttamaan, voisi hän käyttää aikansa paremminkin.

        Painonpudotukseen on lähes yhtä monta tapaa kuin on laihduttajia. Yhteistä näille on omien elintapojen tutkiskelu ja korjaaminen normaalipainoa tukevaksi, pysyvästi. Mitä kenenkin sitten tulee elämässään säätää on pitkälle yksilöllinen asia.

        Yhtään oikeasti poistamisen arvoista viestiä en tässä ketjussa ole lukenut.

        Hanki elämä säälittävä ihmisraunio. Ei noita sun vitun tyhmiä horonoitas kukaan jaksa luee. Mee tekeen vaikka oma alotus saatanan vajakki, yritä ees vaikket osaa


    • paxu.vazakas

      Tasapainoilu jatkuu edelleen. Lankesin toissapäivänä ja söin litran jäätelöä ja 100g suklaata. Olihan se sellainen annos, ettei sitten hirveästi muuta tarvinnut syödäkään. Onneksi tuollaiseen ei tule langettua nykyään ihan niin usein kuin ennen. Jäätelö oli jotain uutta, jota en ole ennen maistanut, kohtuullistahan se oli. Suklaakin oli uutta ja niin ällöttävän makeaa että toista kertaa ei tule ostettua.

      Niin, se mehujääkokeilu... ensin alkuun sillä oli selkeä vaikutus, tuli syötyä vähemmän kuin ennen, kun iltaisin tuli imeskeltyä ja pureskeltua laihaa appelsiinimehujäätä. Ostin myös pakastusvalmiita mehujää-valmisteita, joiden kkalorisisältö oli vaihdellen 33-80. Nämä olivat makeampia, joten niitä tuli syötyä aivan liikaa. Ei niissä kaloreita nyt hirveästi ole, mutta silti, makeus teki sen, että pakkasen puoleen tuli käännyttyä turhan useasti. Nyt on kyllästyneisyysvaihe, eikä pakkasessa ole ainuttakaan puikkoa jäätymässä. Ehkä tuohon vaikuttaa sekin, että pelkkä laiha appelsiinimehujää ei hirveästi houkuttele.
      Ehkä paras ostos ja toimenpide helteiden johdosta oli hankkia parin litran vesikannu ja laittaa se jääkaappiin. Siitä kun hörppäsee yöllä, ei tarvitse syödä niin paljon. Yönälkä voi siis ainakin osittain olla janoa.

    • myöslaihduttaja6

      No itse olen ruoka- ja päihde"riippuvainen" ja voin rinnastaa molempien ongelmieni vaikeusasteen ihan samaan kastiin. Ehkä jopa syömisongelma on hieman hankalampi ainakin omalla kohdallani hoitaa, se on seurannut minua kuitenkin 13-vuotiaasta. Mutta en silti suosittele hankkimaan aloittajaa siis, toistakin riippuvuutta!

      Hyvinhän sulla vissiin toi dieetti on menny, jos punnitset ittees päivittäin ni tottakai paino vaihtelee =) Luin tosin vaan ketjun alkua, että.

      Itelläkin joskus tulee yöllä nälkä ja ennen ainakin menin hotkimaan öisin, mut se on oikeesti aika turhaa kun unenpöpperössä syö, se on sit pois seuraavan päivän kaloreista. Ite en ainakaan ees pysty kotona säilyttämään MITÄÄN kaloripitosia herkkuja, koska ahmisin ne heti. Laitoin jopa leivät pakkaseen etten niin helposti niitä rupeaisi syömään.

      Ite oon syöny alle 1300kcal viikon ajan ja paino pudonnu n. 200g :/ Mut en lannistu, alkuhan voi olla vähän hankalaa aina, ja hyvä merkki on, et paino on sentään lasku, eikä noususuunnassa. Uskon, että kun jatkan tätä kalorimäärillä syömistä, paino jossain vaiheessa rupeaa putoamaan vähän nopeamminkin.

      Tsemppiä siis ap, ja päiväkirjasi antaa vertaistukea ja motivaatiota myös muille laihduttajille! :) Itse en edes oo kertonu läheisille et laihdutan, koska painostaisivat syömään ja sit rupeisin ahmimaan. Ja olen siis ylipainonen myös.

      Niin ja tuli mieleen jos et saa unta, luontaistuotekaupoista/apteekista saa melatoniinia joka on ihmisen luonnollinen unihormoni, käytetään just unirytmin korjaamiseen yleensä =) Ite käytän muuten kiloklubi.fi kalorilaskuria tällä dieetillä, musta se on aika helppokäyttöinen ja ilmainen rekistöröityminen. En muuten oo mikään ekakertalainen laihduttaja vaan nimenomaan jojoilija, paino vaihdellut 38 kilosta 73:n kiloon, nyt yritän tämmöstä terveempää elämäntapamuutosta :)

      • trol, trol

        Hei kuule sinä!

        Paxu ei TODELLAKAAN kaipaa neuvoja. Eli unohda melatoniinisi ym.


      • paxu

        " Ite en ainakaan ees pysty kotona säilyttämään MITÄÄN kaloripitosia herkkuja, koska ahmisin ne heti"

        Mulla on valitettavasti tota samaa probleemia ja hatuttaa ihan suoraan sanoen välillä se, että miksi ne täytyy syödä heti pois. Jos ne keksit, suklaat ja jädet kiusaavat liikaa olemassaolollaan, niin parempi olisi heittää ne vaikka pois. Mutta kait se on tämä säästäväisyys, ruokaa kun ei saa tuhlata. Ei silti, on niitä joskus tullut pois heitettyäkin.

        "Itse en edes oo kertonu läheisille et laihdutan, koska painostaisivat syömään ja sit rupeisin ahmimaan"

        Paljonko sulla on sitten ylipainoa?
        Meillä suvussa kaikki alle satakiloiset naiset ovat "aliravittuja", joten laihduttamisessa esiintyy kaikenlaista pienempää ja suurempaa probleemia. Takana on totta kai jonkin sortin kateus, ei muuta.

        "melatoniinia "

        Oon tota joskus ajatellut ostaa, mutta kun maitoa tulee juotua usein ja yhteen aikaan söin runsasti parsaa, joka sisältää myös melatoniinia, niin olen jättänyt sen toistaiseksi. Se saattaisi kyllä olla ihan kokeilun arvoinen juttu ainakin joissain tilanteissa.

        "kiloklubi.fi kalorilaskuria"

        Saatan tsekata ton, vaikka itse olen käyttänyt ihan puhelimen laskinta ja Exceliä muistiinmerkkaamiseen. Mulla kun ei puhelimessa ole nettiä, niin tämä on ollut helpoin ratkaisu.
        Ehkä sieltä löytyy jotain mielenkiintoista kuitenkin.

        Kiitos mukavasta kirjoituksestasi ja tsemppiä yritykseen :)


      • ha ha
        trol, trol kirjoitti:

        Hei kuule sinä!

        Paxu ei TODELLAKAAN kaipaa neuvoja. Eli unohda melatoniinisi ym.

        Pikku trollihan se siinä taas inisee, vaikkei kukaan pyytänyt tähän aloitukseen.


      • myöslaihduttaja6
        paxu kirjoitti:

        " Ite en ainakaan ees pysty kotona säilyttämään MITÄÄN kaloripitosia herkkuja, koska ahmisin ne heti"

        Mulla on valitettavasti tota samaa probleemia ja hatuttaa ihan suoraan sanoen välillä se, että miksi ne täytyy syödä heti pois. Jos ne keksit, suklaat ja jädet kiusaavat liikaa olemassaolollaan, niin parempi olisi heittää ne vaikka pois. Mutta kait se on tämä säästäväisyys, ruokaa kun ei saa tuhlata. Ei silti, on niitä joskus tullut pois heitettyäkin.

        "Itse en edes oo kertonu läheisille et laihdutan, koska painostaisivat syömään ja sit rupeisin ahmimaan"

        Paljonko sulla on sitten ylipainoa?
        Meillä suvussa kaikki alle satakiloiset naiset ovat "aliravittuja", joten laihduttamisessa esiintyy kaikenlaista pienempää ja suurempaa probleemia. Takana on totta kai jonkin sortin kateus, ei muuta.

        "melatoniinia "

        Oon tota joskus ajatellut ostaa, mutta kun maitoa tulee juotua usein ja yhteen aikaan söin runsasti parsaa, joka sisältää myös melatoniinia, niin olen jättänyt sen toistaiseksi. Se saattaisi kyllä olla ihan kokeilun arvoinen juttu ainakin joissain tilanteissa.

        "kiloklubi.fi kalorilaskuria"

        Saatan tsekata ton, vaikka itse olen käyttänyt ihan puhelimen laskinta ja Exceliä muistiinmerkkaamiseen. Mulla kun ei puhelimessa ole nettiä, niin tämä on ollut helpoin ratkaisu.
        Ehkä sieltä löytyy jotain mielenkiintoista kuitenkin.

        Kiitos mukavasta kirjoituksestasi ja tsemppiä yritykseen :)

        Mäkin monesti heitän roskikseen keksejä sun muita ihan normaalistikin kun muuten söisin varmaan kerralla koko paketin :/ Tai annan pois. Kyllä siinä joo vähän omatunto kolkuttaa mut sit mietin et parempi etten saa karmeeta oloa siitä kun syön muuten paketillisen keksejä :/ Oon myös entinen bulimikko nimittäin...

        Mulla on nyt enää 5kg, viimekirjottelusta on pudonnut pari kiloa nyt :)

        Olen kans huomannu et jotenkin jotkut naiset, joilla on itsellään liikakiloja mutta on "sinut" (vissiin) asian kans, yrittää jotenkin sabotoida mun laihdutuyrityksiä. Nyt kerroin omalle äidilleni tästä, ja kait se ihan ok tuki kun kerroin syöväni kuitenkin päälle 1300kcal päivässä :)

        Ja btw, 10kg on suuri painonpudotus! Sen tietää vain toinen laihduttaja! Esim nuo mun pudottamat pari kiloa on ollut henkisestikin niin tuskan takana että...

        Ai maidossakin on melatoniinia :o

        Samahan se on minne ne kalorit merkkaa :) Kirjottele ihmeessä tänne miten sun dieetti sujuu ja jos sulla on jotain laihdutusvinkkejä, kerro ihmeessä niitäkin vaan! :) Oot kuitenkin pudottanut enemmän painoa kun mä nyt.

        Tuli muuten mieleen että lightkokokiksesta saa kalorittomia mehujäitä muoteilla.


      • 5+13
        paxu kirjoitti:

        " Ite en ainakaan ees pysty kotona säilyttämään MITÄÄN kaloripitosia herkkuja, koska ahmisin ne heti"

        Mulla on valitettavasti tota samaa probleemia ja hatuttaa ihan suoraan sanoen välillä se, että miksi ne täytyy syödä heti pois. Jos ne keksit, suklaat ja jädet kiusaavat liikaa olemassaolollaan, niin parempi olisi heittää ne vaikka pois. Mutta kait se on tämä säästäväisyys, ruokaa kun ei saa tuhlata. Ei silti, on niitä joskus tullut pois heitettyäkin.

        "Itse en edes oo kertonu läheisille et laihdutan, koska painostaisivat syömään ja sit rupeisin ahmimaan"

        Paljonko sulla on sitten ylipainoa?
        Meillä suvussa kaikki alle satakiloiset naiset ovat "aliravittuja", joten laihduttamisessa esiintyy kaikenlaista pienempää ja suurempaa probleemia. Takana on totta kai jonkin sortin kateus, ei muuta.

        "melatoniinia "

        Oon tota joskus ajatellut ostaa, mutta kun maitoa tulee juotua usein ja yhteen aikaan söin runsasti parsaa, joka sisältää myös melatoniinia, niin olen jättänyt sen toistaiseksi. Se saattaisi kyllä olla ihan kokeilun arvoinen juttu ainakin joissain tilanteissa.

        "kiloklubi.fi kalorilaskuria"

        Saatan tsekata ton, vaikka itse olen käyttänyt ihan puhelimen laskinta ja Exceliä muistiinmerkkaamiseen. Mulla kun ei puhelimessa ole nettiä, niin tämä on ollut helpoin ratkaisu.
        Ehkä sieltä löytyy jotain mielenkiintoista kuitenkin.

        Kiitos mukavasta kirjoituksestasi ja tsemppiä yritykseen :)

        Maidossa olevan melatoniinin määrä on tosi vähäinen, etenkin verrattuna niihin melatoniinitabuihin. Tryptofaania (melatoniinin esiastetta) siinä on toki enemmän. Suosittelen kyllä kokeilemaan melatoniinitabletteja, jos unen kanssa on vaikeuksia.

        Juustossa ja kananmunassa on paljon enemmän tryptofaania kuin maidossa, joten esimerkiksi ruisleipä kananmunalla ja juustolla voisi olla hyvä, unta edistävä iltapala.

        http://www.makuja.fi/artikkelit/1510387/tiesitko/etko-saa-unta-nama-ruoat-auttavat-nukahtamaan-nopeammin/


      • paxu
        myöslaihduttaja6 kirjoitti:

        Mäkin monesti heitän roskikseen keksejä sun muita ihan normaalistikin kun muuten söisin varmaan kerralla koko paketin :/ Tai annan pois. Kyllä siinä joo vähän omatunto kolkuttaa mut sit mietin et parempi etten saa karmeeta oloa siitä kun syön muuten paketillisen keksejä :/ Oon myös entinen bulimikko nimittäin...

        Mulla on nyt enää 5kg, viimekirjottelusta on pudonnut pari kiloa nyt :)

        Olen kans huomannu et jotenkin jotkut naiset, joilla on itsellään liikakiloja mutta on "sinut" (vissiin) asian kans, yrittää jotenkin sabotoida mun laihdutuyrityksiä. Nyt kerroin omalle äidilleni tästä, ja kait se ihan ok tuki kun kerroin syöväni kuitenkin päälle 1300kcal päivässä :)

        Ja btw, 10kg on suuri painonpudotus! Sen tietää vain toinen laihduttaja! Esim nuo mun pudottamat pari kiloa on ollut henkisestikin niin tuskan takana että...

        Ai maidossakin on melatoniinia :o

        Samahan se on minne ne kalorit merkkaa :) Kirjottele ihmeessä tänne miten sun dieetti sujuu ja jos sulla on jotain laihdutusvinkkejä, kerro ihmeessä niitäkin vaan! :) Oot kuitenkin pudottanut enemmän painoa kun mä nyt.

        Tuli muuten mieleen että lightkokokiksesta saa kalorittomia mehujäitä muoteilla.

        "Ai maidossakin on melatoniinia :o"

        Kööh... taisin nyt sekoittaa ainekset keskenään. Jostain syystä tryptofaani ja melatoniini ovat meikäläisen mielestä sama asia. ;) Maidossa ja parsassa on tryptofaania mutta melatoniinin lähteenä ne eivät ole kovin kummoisia. Sen sijaan tryptofaani muuttuu elimistössä melatoniiniksi.

        "Tryptofaani on maitohappobakteerien tuottama elimistön ja ravinnon proteiineissa esiintyvä elintärkeä aminohappo, joka muuttuu elimistössä 5-hydroksitryptofaanin kautta serotoniiniksi ja lopulta melatoniiniksi."

        "Melatoniinia on kirsikoissa, maississa, riisissä, ohrassa, kaurassa, inkiväärissä ja banaanissa. Kaurapuuro banaanilla höystettynä onkin erinomaista iltaruokaa. Serotoniinia on muun muassa saksanpähkinöissä. Tryptofaania löytyy kohtuullisesti kikherneistä, pavuista, kurpitsansiemenistä, taateleista, viikunoista, avokadosta, banaanista, bataatista ja parsasta. Myös maitotaloustuotteet ja munat sisältävät runsaasti tryptofaania."

        http://www.huippukuntoon.fi/ravitsemus/parempi-yöuni-kasviksilla


        "Tuli muuten mieleen että lightkokokiksesta saa kalorittomia mehujäitä muoteilla."

        Ootko kokeillut? Laitoin kerran light-limua muotteihin, mutta kenties ne eivät ehtineet jäätyä kunnolla tai sitten ne vaativat hiilihapon takia pidemmän jäätymisajan kuin pelkkä mehu. Olivat nimittäin lusikalla syötävää. Pakastin ei nyt juuri ole meikäläisellä päällä, mutta kokeilen taas myöhemmin tuota.


      • luettua myös
        5+13 kirjoitti:

        Maidossa olevan melatoniinin määrä on tosi vähäinen, etenkin verrattuna niihin melatoniinitabuihin. Tryptofaania (melatoniinin esiastetta) siinä on toki enemmän. Suosittelen kyllä kokeilemaan melatoniinitabletteja, jos unen kanssa on vaikeuksia.

        Juustossa ja kananmunassa on paljon enemmän tryptofaania kuin maidossa, joten esimerkiksi ruisleipä kananmunalla ja juustolla voisi olla hyvä, unta edistävä iltapala.

        http://www.makuja.fi/artikkelit/1510387/tiesitko/etko-saa-unta-nama-ruoat-auttavat-nukahtamaan-nopeammin/

        Melatoniini altistaa myös kakkostyypin diabeteksen puhkeamiselle.


      • mistä luit
        luettua myös kirjoitti:

        Melatoniini altistaa myös kakkostyypin diabeteksen puhkeamiselle.

        lähde kiitos.


    • trolololol

      No eikai se tarviikaan kun dieetti näyttäs muutenkin sujuvan ihan hyvin ==)

      • paxu

        No jos susta kymmenen kilon pudotus ei ole mitään, niin mikäs sille sitten voi.


    • 2+1

      Hei paxu! Kesä-heinäkuun Kg-lehdessä oli lyhyt juttu yösyömisestä ja työkaluja siitä irti pääsemiseen.

      • paxu

        Aha, no voi sitä kurkistaa kun menen kirjastoon ja jos lehti siellä on. Mä oon hiukan skeptinen . . .


      • trol, trol
        paxu kirjoitti:

        Aha, no voi sitä kurkistaa kun menen kirjastoon ja jos lehti siellä on. Mä oon hiukan skeptinen . . .

        Tietty oot skeptinen, koska et ota mitään ulkopuolelta vastaan.

        Omin eväin tie lihavuuteen ja omin eväin pois (jälkimmäinen epätodennäköistä)


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe