Työttömän terveiset

Työtön.

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288675519141.html?pos=ok-nln

Niimpä niin. Asun n 100 km päässä turusta. Turussa ei kai ole sitten työttömiä yhtään jos minulle vaikka tarjotaan sieltä töitä ja joudun sitten täältä matkustamaan turkuun koska siellä on työvoimapula.

Jos Hesasta joutuu lahteen töihin niin lahdessa ei kai ole yhtään työtöntä koska hesalaiset joutuu sitten matkustaa lahteen töihin kun töitä tarjotaan

10

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mietin.

      Kyllä se näin on. Mutta haluaako tamperelaiset vaikka hesaan töihin koska hesassa on niin tyhmää sakkia että eivät osaa tehdä mitään joten joutuvat muualta hakemaan työntekijöitä. Tuskin turkulaisetkaan haluaa poriin töihin ja mistä ne työpaikat nyt muka löytyy jos ei ennekään ole löytynyt.

    • kale pummi.

      Ei ole pelkoa että muualta tarjotaan töitä koska ei edes kannata hakea. 9 eurolla ei kovin pitkälle pääse eikä kukaan palkkaa toisesta paikkakunnalta olevaa työtöntä 9 euron orjaa kun tietää että sellasen motivaatio on huono. Eikä niitä töitä löydy edes oulusta. En näe mitään järkeä siinä että työtön lähtis muualle töihin jos palkka on huono.

    • MUUTTOAUTOA TILAA!

      Onko sellainen ilmiö kuin muuttaminen tuttu? Jos töitä ei omalta paikkakunnalta saa, niin silloin muutetaan sinne mistä niitä löytää! Mikään tekosyy ei ole riittävän hyvä syy olla lähtemättä töiden perään, jos vaihtoehtona on työttömänä notkuminen! Työn pitää olla elämässä kaikista ensisijaisin tavoite ja työllistymisen eteen on tehtävä ihan kaikki mitä tekemään pystyy.

      • 1213

        en muuta IKINÄ työn takia... työ on löydyttävä omalta paikkakunnalta, mielummin 10min ajomatkan päästä....niin on ollut aina.


      • olet hölmö
        1213 kirjoitti:

        en muuta IKINÄ työn takia... työ on löydyttävä omalta paikkakunnalta, mielummin 10min ajomatkan päästä....niin on ollut aina.

        Niin ja varmaan työnantajakin tulee kysymään oven takaa töihin?


    • outoja pelkoja.

      No, tota - kai ne siellä työkkärissäkin käyttävät järkeä! Nämä ovat aivan turhia spekulaatioita taas, että nyt sitten tarjotaan satojen kilometrien päästä töitä... Ei takuulla tarjota!

      Sitten tossa iltasanomien jutussa: Jos mulle jäis tonni käteen kuussa niin olisin kyllä aika onnellinen. Nyt mulle jää kuussa käteen vuokran jälkeen just sen verran ettei sais sossustakaan rahaa. Nämä ovat nimittäin kyllä laskettu sillai nämä työttömyysetuudet ja asumistuet, että se menee just tai melkein. Mutta tuosta summasta siis maksan kaikki muut laskut... No, ittehän tietty päätän mitä haluan laskulla maksaa, onko pakko olla puhelin, netti, lehti, onko pakko käydä parturissa, onko pakko ostaa vaatteita ja kenkiä, onko pakko yhtään mitään....

      Mutta minun mielestäni aivan turhaa pelkoa nyt eräillä. Ja muistahan toki sekin, että tarjous ei tarkoita sitä, että olet valittu tehtävään. Sitä samaa työpaikkaa, jota sulle on kenties sitten tarjottu Hesassa on saatettu sitten Lahdessa tarjota jollekin lahtelaiselle, ja sitten se voi olla avoimesti haussa se paikka eli tulee niitäkin jotka ovat vaihtamassa duunia, ovat opiskelijoita, eivät ole työkkärin asiakkaita. Ja valinnan tekee työnantaja!
      LÄSSYN LÄSSYN LÄSSYN LÄÄ!

      Nämä ovat ihan samaa paskaa kuin nämä edelliset te-uudistukset, joista sanoivat että työttömiä jatkossa palvellaan paremmin. Ei mitään palveluja parannettu, päinvastoin heikennettiin. Yksi esimerkki on juuri tämä, että nykyään ei ainakaan suurimman osan väestä tarvitse soitella ilmoittautumisia työkkäriin, vaan työkkäri ilmoittaa että he ottavat yhteyttä ja antavat sitten sen yhteydenottopäivämääränkin. No, eihän tässä toteudu muu kuin se mitä ilmeisesti nämä Kataiset ja muut haluavatkin - että siis jokainen vastaa itsestään, hanki itte duuni, työkkäri ei sua auta millään tavalla eikä ole kiinnostunut millään tavalla, vain se automatiikka toimii että työnhaku jatkuu sillä päivämäärän muuttamisella aina määräajan umpeuduttua, ehkä sen tekee kone eikä ihminen. Mutta tästä taas seuraa: Mitä tarkoitusta varten nämä työkkärit ovat olemassa - Kataisen pitäisi kumppaneineen hoksata, että valtiolta säästyisi pitkä penni, kun näistä putiikeista potkittaisiin väkeä ulos, ennen pitkää hekin putoavat sitten työmarkkinatuelle... että aina vaan vähemmän.....

    • Lisää ruhkaa juniin

      Työkkärin tavat tuntien, niin lahtelaiset lähetetään Helsinkiin ilmaisiin töihin ja helsinkiläiset tietenkin Lahteen. Näin saadaa lisää tungosta juniin ja vaikeutettua oikeita töitä tekevien työmatkoja.

    • fingerfood

      Kuinkahan moni työnantaja haluu että hänelle hakee töihin Te-toimiston ns. aktivoituja henkilöitä jotka on työttömyysturvan menettämisen uhalla pakotetuja valehtelemaan olevansa kiinnostunut avoinna olevasta työstä? kaikkissa johtamiseen ja rekrytointiin liityvissä oppikirjoissa sekä asiaan liityvissä tutkimusyhteenvedoissa mainitaan että pahin rekrytointi virhe mitä työnataja voi tehdä on palkata sellainen henkilö töihin jolla ei ole minkäänlaista todellista kiinnostusta työtehtää ja työnsisältöä kohtaa tilanteessa missä kyseessä oleva työntekeminen myös aiheuttaa välillisesti muita ongelmia jotka lisäävät negatiivista asennetta ja mielialaa työtä tehdessä. Ensiarvoisen vaarallista on edellä mainitun tyyppisen henkilön palkkaamin organisaatiin on jos mainittu demotivoitunut ja mahdollisesti pettynyt ja ärsyyntynyt henkilö omaa vahvaa karismaa tai muita sellaisia sosiaalisia taitoja jolla demotivoitunut henkilö hyvin nopeasti demotivoi organisaation muut henkilöt.

      Tämän ylläolevaan välillisesti liittyen täytyy todeta että Te-keskuksen työnhakuoppaissa ja työnhakukursseilla painoteetaa sitä että työhaastattelussa pitää aina puhua totta eikä valehdella, mutta sitten kuiten Te-toimistot lähetellään "työtarjouksia" työttömille sellaisin terveisin että sinun on valehdeltava työhaastatelussa että olet kiinnostunut tehtävästä ja et hae tätä työtä vain siksi että työkkäri uhkaa sinua työttömyysturvan menettämisellä.

    • työtön.

      Jos muuttais vaikka 200 kilsan päähän niin se muuto maksaa varmana tonnin ja sellaista rahaa ei ole jokaisella. Jos omistaa asunnon niin asunto ei mene kaupaksi näinä aikoina.

      • 1615

        ei omistusasunnosta kukaan mihnää muuta, varsinkaan ok-talosta ei lähdetä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe