Attendon omilta sivuita

kj "iloitsee"

"Kärsämäki valitsi Attendo Kuntaturvan

Kärsämäki on tehnyt eilen päätöksen ulkoistaa kunnan kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut kilpailutuksen ratkettua. Kärsämäki liittyy neljäntenä kuntana Suomessa Attendo Kuntaturva -kuntien joukkoon.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ulkoistus tuo Kärsämäelle säästöä 650 000 euroa vuodessa. Kuntaturva-sopimuksella taataan Kärsämäellä sosiaali- ja terveyspalvelujen säilyminen lähipalveluina seuraavan 7,5 vuoden ajan sekä ennalta tiedossa oleva kustannustaso palveluille.

- Taloudellisesti vaikeina aikoina on säästöjä pakkoja tehdä, mutta palvelutasosta ei ole pakko tinkiä. Tekemämme ratkaisu tuo hallittavuutta ja säästöä sote-menoihimme, jonka pystymme kanavoimaan muihin tärkeisiin kohteisiin. Yhteistyön ansiosta on muun muassa mahdollista turvata kuntalaisille tärkeää kouluverkostoa, iloitsee Kärsämäen kunnanjohtaja Riitta Hokkanen.

Sote-kokonaisulkoistuksesta kiinnostuneita kuntia on Suomessa, sillä monessa kunnassa pohditaan palvelutason takaamista ja tulevaisuutta.

- Kuntalaisten hyvinvointi on taattava tavalla tai toisella. Emme halunneet vatvoa asiaa vuosia, kun on mahdollisuus tehdä konkreettisia toimia kuntalaisten hyvinvoinnin eteen, sanoo kunnanjohtaja Hokkanen.

Kärsämäkeä ennen Attendo on saanut toteutettavakseen Rääkkylän, Tohmajärven ja Puolangan sote-palvelut Kuntaturva-mallin mukaan.

- Suomessa on kuntia, jotka löytävät ratkaisuja nykyhetken taloudellisiin ongelmiin. Kolmessa kunnassa on oltu tyytyväisiä yhteistyöhön kanssamme. Etenkin palvelujen parantumista on kiitelty, kertoo Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen.

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalla Kärsämäellä on reilut 2 700 asukasta. Kilpailutuksen myötä Kärsämäen tarvevakioidut sote-kustannukset tulevat olemaan noin 10 % alle Suomen valtakunnallisen keskiarvon."

2

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 230-->650 000?

      Attendo on luvannut Kärsämäen kunnalle 230 000 euron vuotuiset
      21 VASTAUSTA 333 LUKUKERTAA
      Tilaa palstan RSS-syöte
      Aloita uusi keskustelu
      Poista kirosanafiltteri käytöstä
      VAPISKAA30.11.2013 18:35 4
      säästöt

      Päivitetty 30.11.2013 16:32, julkaistu 30.11.2013 16:30
      Kuntayhtymähallitus päätti luovuttaa pyydetyt tiedot Kärsämäen kunnalle, joka vastaa siitä eteenpäin itse tietojen luovuttamisesta muille.
      Säästöjä hakeva Kärsämäen kunta on saanut yksityiseltä sosiaali- ja terveysalan yritykseltä Attendolta lupauksen 230 000 euron vuotuisista säästöistä, jos yritys tuottaisi kunnan terveydenhuolto- ja vanhuspalvelut. Kunta lähestyi yritystä hiljaisuudessa, ja Attendo ryhtyi tekemään selvitystä.

      – Aivan varmasti tässä on taloudelliset kiihokkeet taustalla. Attendo on luvannut säästöä tekemänsä esiselvityksen perusteella, toteaa Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen kuntayhtymäjohtaja Johanna Kiiskilä.

      Kuntayhtymähallitus oli asian vuoksi koolla torstaina. Kyseessä oli ylimääräinen kokous, joka oli kutsuttu koolle varta vasten Kärsämäen tilanteen vuoksi.

      – Katsoin tarpeelliseksi, että hallitus käsittelee asiaa kiireellisenä sen takia, koska Kärsämäki on ollut aloitteellinen ja vienyt asiaa eteenpäin, Kiiskilä kertoo.

      Koska Kärsämäki on antanut palvelujen järjestämisvastuun kuntayhtymälle, päätökset tekee kuntayhtymä. Tässä vaiheessa yhtymähallitus on päättänyt vasta tietojen antamisesta.

      – Päätettiin, että annetaan kysytyt tiedot Kärsämäen kunnalle, ja siitä eteenpäin kunta itse vastaa tietojen antamisesta mahdolliselle kolmannelle osapuolelle. Tiedot on listattu, ja ne toimitetaan kunnalle todennäköisesti tämän viikon aikana, Kiiskilä sanoo.

      Kuntayhtymähallitus käsitteli myös selvitykseen osallistumista, mutta ei tehnyt asiassa päätöstä. Asian käsittely siirrettiin 12. joulukuuta pidettävään varsinaiseen kuntayhtymähallituksen kokoukseen. Muut jäsenkunnat eivät ole Kiiskilän mukaan kantaansa asiaan ilmaisseet.

      – Mikään kunta ei ole vahvasti ottanut kantaa siihen, että lähdetäänkö selvitykseen. Kunnat haluavat nyt aikaa. Muille kunnille on esitelty 19. marraskuuta, että Kärsämäki on tehnyt ratkaisun olla yhteydessä Attendoon, Kiiskilä kertoo.

      Hän muistuttaa, että kyse on selvityksestä, eikä asiaa ole kilpailutettu.

      – Jos ulkoistetaan, kilpailutuksen tulee tekemään kuntayhtymä, jos siihen päädytään, ellei Kärsämäki eroa kuntayhtymästä, Kiiskilä toteaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe