vastaan varaosakauppiaana, että kyllä voi!

Varaosakauppias VEe

Tähän ainaiseen viserrykseen, että "voiko saman valmistajan autoissa olla eroja?" vastaan varaosakauppiaana, että kyllä voi!

Volkkarikonserni on siitä juuri hyvä esimerkki. Se käyttää Aten ja Girlingin ja niiden kolmen muun maailman jarruosia valmistavan yhtiön kamaa. Ne tehtaat ovat pitkin Sumatraa, Indonesiaa, Intiaa, Kiinaa ja Malesiaa. Euroopassa ei yhtään taitaa olla USA:takin loppuneet.
Alkuperäisosissa voi Audilla olla renkaat tai valussa Audi -sana, mutta voi olla sitä Jolon -saarella tehtyä pulkkia Atea levyistä mäntiin sakka.
Seatissa on vuosimalleja, joiden etujarruissa on neljää eri valmistajaa! Kyllä siinä laatu heittää ja kaikki on painettu hinnallakin suohon!

Laturit ja startit tulevat noin kuudelta suurelta valmistajalta maailmassa kaikille autotehtaille. Voihan niissä lukea Boch tai Lucas, jopa Marelli, mutta pikkutyttöset niitä Kiinassa ruuvaa kuntoon ja pakettiin survaisee. Joskus on ollut hiilettömiä laitteita jo maahantuodussa erässä, tai toinen hiili puuttunut. Autotehtaassa se kai huomataan, kun valo palaa, mutta varaosana ostava sen tietää kun on pihassa sen ruuvannut paikalleen.
Lämmityspuhaltimen moottoreita (ja fläktimoottorit, lasinpesimen moottorit) tekee samat kiinalais-intialaiset lapsoset. Laatu heittää hemmetisti. Tehostimen pumppuja valmistaa maailmassa kymmenkunta tehdasta ja sisäkaluja raapii kuntoon 15 -16 vuotiaat pojat polvillaan Bangladessissä takapihalla!

Nyt, jos joku tomppeli vielä ei ymmärrä, että volkkari ostaa miljoonia latureita ja miljoonia moottoriosia tuolta, niin heittäähän siinä laatu. Audiin kai pyritään laittamaan niitä parhaaksi tiedettyjä, mutta Skoda ja Seat saavat mitä Volsun tehtailta katsotaan sopiviksi Tsekkkiin ja Espanjaan.

Olen käynyt varaosajärjestön jäsenenä kymmenessä tehtaassa Aasiassa omin silmin katsomassa sitä hommaa Kiinassa, Intiassa, Bangladessissä ja Indoneisassa, mutta myös automaattirobotteja Japanissa. Ne tekee yötä päivää tietokoneen ohjaamina sorvaukset, kierteet, osat paikalleen ja kiristelevät ruuvit, lopulta työntää kaman pahvilaatikkoon. Bulkkitavara menee suoraan Mitsulle tehtaalle tai Matzdalle kalliimpiin malleihin. Niissä on luultavasti vähemmän vikaa, kuin lapsityössä.

17

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koivulalla vaan

      Aikoinaan Helsingissä olin suuren maahantuojan varastossa. Silloin Made in Japan osat purettiin yksilöidyistä laatikoistaan muovipusseihin, joihin laitettiin osakoodit ja viivakoodit kylkeen. Silloin hävettiin Japanin osaa. Nyt se tiedetään parhaaksi ja varaosamiehetkin antaa laatikon olla rauhassa. Nyt pitää niitä Kiina ja Intia osia hävetä.

    • ei palkintoa

      "varaosajärjestön jäsenenä" , hauskaa.

    • tikku

      Aikamoinen asiantuntija...

      • Aikaisemmin Välittäj

        Aikaisemmin Välittäjä_LKV väitti kusevansa laiturilla vastatuuleen ja jos maistui huulilla suolaiselta, niin ei lähtenyt. Meni perämoottorin konehuoneeseen takaisin tekemään itsetyydytystä


    • Varaosakauppias Vee

      Onko räkänokkaiset räkättäjät osanneet kooklata Suomen varaosakauppiaat ry? Puristelkaa visvafinninne , kun ne haisee kuin pyyhkimättömät perseenne!

      • entinen myyjä?

        konkurssiko aiheuttaa katkeruutta vai eikö luottohäirikkö saakkaan enään velaksi osia? Vai mikä mättää ja saa ihmisen tuollaiseksi?


      • kun ne haisee kuin p
        entinen myyjä? kirjoitti:

        konkurssiko aiheuttaa katkeruutta vai eikö luottohäirikkö saakkaan enään velaksi osia? Vai mikä mättää ja saa ihmisen tuollaiseksi?

        kun ne haisee kuin pyyhkimättömät perseenne!


    • nähty on

      Ei kauppias! Tänne ei visvanaamojen räkätyspalstaan kannata mitään noin tiekodasta ja asiantuntevaa kirjoittaa! Nämä vain saa hien ja pallitipan hevosvoimistaja kiihtyvyyksistä. Niitä ei kuole viikonlopuissa tarpeeksi pois.

    • erilaisia kamoja

      Se on merkillistä peliä valmistajilta, että samoilla peltiosilla olevaan autoon voi olla 5-6 erilaista jäähdytintä muutaman vuoden sisään. Luotettavimpia tuntuvat olevan ne nettivaraosia myyvät, joilta voi kysellä rekisterinumeron perusteella. Noissa on myös selkeitä osien mittoja sekä piirustus, mistä voi todeta mm. lähtevien putkien halkaisijan, paikan ja muodon. Samoin ilmoitetaan kiinnityspisteiden välinen etäisyys. Noilla arvoilla voi jo uskaltaa tilata osan, niin ettei tarvi kolmeen kertaan palauttaa vääriä osia ja odotella hyvitystä.

      • 80-luvulla jo näin

        Osia tulee autoihin monelta valmistajalta ja parhaimmillaan on männä vuosina ollut jopa eri valmistajan jarrut samassa autossa eripuolilla ja Renusta oli kyse.


    • ,iok8olop9

      Minä ajoin muutaman konttikuorman Amsterdamista Tukholman kautta Helsinkiin. Kontit olivat täynnä Kiinassa tehtyä alumiinivannetta, muoviosia oviinja kattoon, sekä erlaisia latureita henkilöautoihin.
      Yksi kontti oli kerran täynnä erimerkkisiin autoihin turvatyynyjä! Siinä oli Mersusta Seattin ja Volvosta Fiatiin. Maahantuoja ne muovipussitti uusiin pusseihin Suomen varaosakoodilla.

      • melkoinen dorkapette

        Ja sinäkö avasit kontit ja teit inventaarin, varmaan hoidit pussitukset jne...


      • ,iok8olop9
        melkoinen dorkapette kirjoitti:

        Ja sinäkö avasit kontit ja teit inventaarin, varmaan hoidit pussitukset jne...

        KEnen saatanan luulet ne lastanneen ellen minä ja tiedän tarkkaan sisällön. Nuuski sniä äitisi kuukautisrättiä ja unelmoi miestenhommista!


    • ytuj76uyiki

      Aloittajan kirjoitukseen STV esitti muutama päivä sitten 5 minuutin pätkän Intiasta "varaosatehtaasta". Ulkotulilla pojat kaatavat upokkaistaan kiehuvaa alumiinia hiekkamuotteihin, joissa on tulossa vesipumppujen kansia. Pikkulikat niitä kuumina avaavat ja alkavat hangata valusaumoja pois. Kaikki tapahtuu kurjalla takapihalla, jossa pyörii 30-40 alaikäistä ja siinä muutama vanha äijä kepit kädessä.
      Johtaja kertoo valmistavansa vesipumppuja, öljypumppuja ja termostaattien kuoria Mersulle, PSAlle, VAGlle ja Toyotalle.
      "Teimme joskus Saabille 250 000 vesipumppua erilaisiin moottoreihin!"

      • volvos on skoda

        joo,eikai se varaosa mitään mut volvo
        käyttää skodan osia ei yhtään omaa volvon osaa enää


      • skoda on ex-VW
        volvos on skoda kirjoitti:

        joo,eikai se varaosa mitään mut volvo
        käyttää skodan osia ei yhtään omaa volvon osaa enää

        Heh, Skodan osia? Mitähän nekin...
        Skoda käyttää taasen volkkarin osia, vaiika ehkä ei ihan uudempia kaikilta osin..
        Skoda on siis parin vuoden takainen volkkari


    • ämpäri

      Urpot, ei tarvitse kuin käydä Wolfsburgissa, volkkarin kotikaupungissa. Siellä ne järjestää kiertoajeluita tehtaalle, jossa selviää että Volkkariinkin tulee osat ympäri Eurooppaa. Muutama malli kansanautosta vaan kootaan siellä. Osat hankitaan mistä halvimmalla saadaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      307
      3441
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1639
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1270
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1171
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      173
      1093
    Aihe