Yli sata ihmistä menettää päivittäin

luottotietonsa

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/289803-yli-sata-ihmista-menettaa-luottotietonsa-paivittain


11:38

Suomen Asiakastiedon mukaan alkuvuonna luottotietorekisteriin on päätynyt toistasataa uutta henkilöä joka päivä. Tällä tahdilla Suomen Asiakastiedosta arvellaan, että maksuhäiriöisten kaikkien aikojen ennätys rikkoutuu tänä vuonna. Tällä hetkellä noin 362 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintöjä.

Tammi-maaliskuussa Suomen Asiakastieto Oy:n maksuhäiriörekisteriin on rekisteröity 10 600 uutta, ennestään maksuhäiriötöntä henkilöä eli lähes 118 päivässä. Yhteensä alkuvuonna uusia maksuhäiriömerkintöjä on saanut 140 000 henkilöä.

Vuoden 2013 tammi-maaliskuussa uusia maksuhäiriöitä tallennettiin yli 593 000 kappaletta. Tänä vuonna vastaava luku on ollut 582 000, joka on noin kaksi prosenttia viime vuotta vähemmän.

Tämänhetkinen tilanne lähentelee jo 1990-luvun lamavuosia.

– Olemme nyt jo tasolla, joka on pahempi kuin viime lama-aikana 1990-luvulla, jolloin maksuhäiriöisten henkilöiden määrä oli enimmillään 368 000 henkilöä. Jos maksuhäiriöiden tallennusajat olisivat samat kuin 1990-luvulla, olisimme jo ylittäneet lama-ajan ennätyksen, vertailee liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Suomen Asiakastieto Oy:n tiedotteessa.

Maksuhäiriö voi estää myös työnsaannin

Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää monella tavalla. Moni yritys tarkistaa asiakkaidensa luottotiedot ennen sopimusten hyväksyntää.

Merkintä voi estää esimerkiksi asunto- ja opintolainan nostamisen, asunnon vuokraamisen tai luottokortin sekä vakuutusten saamisen.

Maksuhäiriömerkinnällä voi olla vaikutusta myös työllistymiseen. Työnantajalla on oikeus tarkastaa työnhakijan luottotiedot, jos työntekijä hakee paikkaa, jossa hän joutuu tekemisiin isojen rahasummien kanssa.

Tietyt peruspalvelut on tarjottava kaikille maksuhäiriöstä huolimatta. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi peruspankkipalvelut, sähkö- ja vesi- sekä puhelinliittymät.

Lähde: Kuluttajaliitto

6

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19+18

      Mitäs jos kiellettäisiin pikavipit, vaikka ihan vaan pariksi vuodeksi ja katottaisiin mihin suuntaan kääntyisi tuo tilasto. Voipi olla että yllätys voisi olla melko positiivinen. Koska tällä hetkellä kukaan ei tiedä kuinka iso osa noista on pikavippejä, minä veikkaan että 80%. Koska merkintä tulee yleensä perintätoimiston puolesta, silloin ei Asiakastieto tiedä mistä merkintä on johtunut ja näin ollen ei voida pitää minkäänlaista tilastoa mikä on aiheuttanut ylivelkaantumisen.

      • tilastotiede

        Pikavippien lopettaminen aiheuttaisi todella kovan piikin tilastoon, koska monella on kierre päällä jossa vippiä paikataan vipillä . Ihan hyvää tekisi niillekin pistää kierre väkisin poikki


      • kyselijä

        Mahtaisiko auttaa? Nyt ennustetaan 90-luvun lama-aikojen maksuhäiriömerkintöjen rikkoutumista. Ei tainnut silloin olla pikavippipaikkoja. Olisko se työttömyys edelleen isoin maksuhäiriömerkintöjen aiheuttaja.


      • 12+17
        tilastotiede kirjoitti:

        Pikavippien lopettaminen aiheuttaisi todella kovan piikin tilastoon, koska monella on kierre päällä jossa vippiä paikataan vipillä . Ihan hyvää tekisi niillekin pistää kierre väkisin poikki

        Sen todella kovan piikin piti kuulemma näkyä jo viime kesäkuisen lakimuutoksen jälkeen, mutta eipä ole mitään piikkiä näkynyt. http://www.asiakastieto.fi/documents/46608/48898/Maksuhairiötilastot2013.pdf


    • pikalainatpois

      joo,ja hallitus katsoo vierestä
      suurimmat velkojat on nämä pikavippivirmat,
      lainaavat lainvastaisesti rahaa tulottomille ihmisille,
      ja hallitus vaan myhäilee,
      pitäs jotain tehdä tälle touhulle,
      pikavipit tulee kieltää kokonaan lailla ja heti.
      tehdään adressi eduskuntaan joutuvat ainakin
      käsittelemään nämä asiat.
      Huijareita kaikki lainaajat,ovatkohan peräti huumeitten välittäjiä samalla.

    • kussipäätpois

      Joo, ja luuserit ihmettelee, kun luottotiedot menee. Se on näköjään vaan ihan helvetin vaikeaa ymmärtää, että otettu laina pitäisi maksaa takaisin. Tällä palstalla ruikuttavat sekasikiöt antavat ymmärtää, että se on lainanantajan vika, jos lainaa. Huh huh. Onko mahdotonta ymmärtää, että jos on tuloton, niin ei pidä lainata, vaikka lainanantaja rahaa lainaisikin ja senkin lainanantaja tekee vain sen vuoksi, ettei nykylainsäädännön rajoissa pysty todentamaan lainanantajan varattomuutta. Se seikka, että lainanantaja ei nykylainsäädännön nojalla riittävästi kykene tarkistamaan huijarilainaajien (tulottomien kussipäiden) luottokelpoisuutta ei ole syy sille, että kusipppäiden pitää tulottomina lainata ja perästä ulvoa, että nyt tuli lainattua todelliselle törpölle (itselle), laitonta ui ui ui. Lainanantaja ei ole huijari, jos lainaa tulottomalle huijarivippaajalle. Hirvittää ajatella, että tässä maassa oikeasti on noin paljon kusipääitä, jotka eivät hahmota realiteetteja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe