Työaika ja palkkaus

Kyselevä

Onko kuljetusalalla normaalia, että on kiinteä kk palkka ja työpäivä 10-11h? Työtä 5pv viikossa. Eikö kuljetusalalla makseta erikseen palkkaa 8h ylittävistä tunneista? Työsopimuksessa ei mitään mainintaa työajoista..

15

524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyselevä

      Ja jos on tuntipalkkalaisena, niin saako ylityökorvauksia 8h ylittävistä päivistä? Vai ylimääräisiä vapaita?

      • Politruck'o

        Kuljetusalalla on nk. periodipalkkaus. Kahteen viikkoon maksetaan 80:n tunnin peruspalkka päivittäiset ilta-ja yövuorolisät. Päiväkohtaisia ylityökorvauksia ei ole mutta kun periodin tunnit ylittää 80 niin aletaan maksamaan 90:een tuntiin saakka 50:llä prosentilla korotettua tuntipalkkaa ja jos periodin tunnit ylittää 90 niin kaikki tunnit maksetaan 100:lla prosentilla korotettuna. Ja tietysti ne vuorolisät. Jos kahteen viikkoon ei tunteja kerry 80:tä maksaa työnantaja puuttuvat tunnit. Ja tähän periodin täyttämiseen ei saa käyttää pekkaspäiviä vaikka niin moni tekee ja luulee sen olevan sallittua.

        Tässä siis palkkaus lyhyesti. Lisää tietoa löytyy Akt..fi.


    • joopa joo

      Onneksi olkoon. Olet löytänyt taas yhden ketkun lisää , joka polkee hintoja ja riistää kuljettajaa . Lue AKT Tes netistä. Suurin osa autoilijoista ei kyllä pysty sitä noudattamaan koska ajoista kilpaillaan verissäpäin ja kaikki moraalittomatkin keinot käytetään.

      • Rahtireiskat rules!!

        Ja moni kuski vapaaehtoisesti laskee tuntipalkkaansa esim. kilometri-tai tulospalkkaukseksi. Eivät siis halua heille kuuluvia erilaisia lisiä vaan haluavat nostaa tulojaan ajamalla suuret määrät tunteja tai kilometrejä että saisivat saman palkan kuin vähemmillä tunneilla ajavat lisineen saavat. Typerää mutta niin tekevät. Auttavat nän työnantajaa laskemaan rahtimaksuja että kilpailu entisestään kiristyisi. Olisi mielenkiintoista mennä vaikka jonnekin konepajalle tai telakalle kysymään että luopuuko porukka ylityökorvauksistaan että saisivat tehdä enemmän töitä siis työtunteja. Heheh, voisi ehdottaja saada turpaansa samantien kun noin typeriä kyselee. No kuljetusalalla moni suostuu siihen ihan vapaaehtoisesti.


    • Kyselevä

      Kiitos vastauksista! Mutta jos on niin että, 10-11h pv/5 krt viikossa. Eikä tunteja missään vaiheessa tasata. Eli kuukaudessa tulee n. 200h ja kk palkka on aina sama. Niin olisiko työantaja velvollinen maksamaan extraa tai antamaan vapaapäiviä? Vai onko kuljetusalalla eri työaika laki? Niin että päivän pituudella ja tehdyillä tunneilla ei ole merkitystä jos on kuukausipalkkalainen?

      • Ää suostu kusetettavaksi

        Aalalla ei tunneta kuukausipalkkaa vaan ainoa laillinen palkkaus on periodipalkkaus. 80h/2viik. Kaikki sen yli on ylitöitä ja niistä maksetaan ylityökorvaus. Tämä siis jos olet päätoiminen autonkuljettaja. Älä suostu muihin palkkauksiin koska ne ovat lainvastaisisa kuten yllä todettiin. Jos työnantaja muuta palkkausmuotoa ehdottaa tai vaatii on hänellä ajatuksena saada säästöjä palkkakustannuksissa eli maksaa sinulle tehtyä työtuntuntia vähemmän palkkaa. Kyseessä siis kusetus. Ei muuta. Ja käynti Akt:n sivuilla selventää asiaa jos vaan viitsii lukea.


    • Hilikka Mäki

      joo Akt:n sivuilta myös vaipanvaihto ohjeet lastentarha opettajan kirjoittamana.

      • Apua olet saanut!

        Hienoa että olet saanut ohjeita vaippojesi vaihtamiseen!


      • Hilikka Mäki
        Apua olet saanut! kirjoitti:

        Hienoa että olet saanut ohjeita vaippojesi vaihtamiseen!

        Jep, Akt:n lehti onkin mitä parhainta apua lapsille ja lastenmielisille pikku-rahtareille jotka kehuvat köntsä housuissa ihmeellisiä seikkailujaan ABC asemilla.


    • Kyselevä

      Kiitos kun jaksoitte rautalangasta vääntää :) harmittaa vaan kun olen luullut että tämä kuuluu alaan... Olen tehnyt jo pitkään normaalilla kuukausipalkalla 200h/kk.

      • vjhvjhvjgv

        jos se sinun kuukausipalkkasi on saman suuruinen kuin se olisi tessillä lisineen samoilla tunneilla, niin silloinhan siinä ei ole mitään väärin. toisin on jos nyt saat vähemmän kuin tessillä niin sitten mennään laittomuuksien puolelle.


    • vjhvjhvjgvgjvw

      vuf vuf sanoi tessi ja pakeni ahteeseen............

    • Kyselevä

      Olen ollut yrityksessä 3v ja kk palkkani on 2200e. Katsoin taulukosta, niin palkkani 200h/kk pitäisi olla 2550e, (12,75/h). Laskin normaali tuntipalkalla, en lisillä. Eli todellisuudessa palkan pitäisi olla vielä isompi. Entäs pekkaspäivät? Pelaako työnantaja niillä, ettei tarvitse ylitöistä maksaa? Saan 1 pekkasen kuukaudessa. Ajattelin että meneeköhän ihan oikein, ennen kuin avaan suuni työnantajalle ja hyvässä lykyssä menee duuni alta jos alan ryttyilemään :) jos työnanataja on kusettanut palkassa, saanko minulle kuuluvat takautuvasti 3v ajalta?
      Kuulin myös ettei minun kannata vaihtaa tuntityöläiseksi, koska arkipyhistä ei makseta. Eli joinan kuukausina palkkani jäisi todella pieneksi, esim. Joulu. Eli kkpalkkalainen tienaa vuodessa enemmän kuin tuntityöläinen. Vedätetäänköhän minua 6-0?

      • adlbölsdgönhkltr

        kyllä sua viedään kuin pässiä narussa sanon minä!!!

        jos palkkasi on 350€ pienempi jo pelkällä perutunneilla ilman lisiä. no mites sitten tuleeko ilta tai yötunteja??? pitäis tulla jokaisesta tunnista 15 tai 20% lisää tunnille. mites sitten osapäivä- ja päivärahat kuuluuko nekin tuohon summaan???

        pekkasia pitäis tulla 18 tai 19 vuoteen eli siinäkin häviää johonkin muutama. kuljetusalalla tosiaan ei makseta erikseen arkipyhistä, mutta siksi noita pekkasia on niin paljon että niitä voi käyttää näissä. tai sitten voidaan tehdä viikon tunnit muina päivinä ja säästää pekkasia muualle jos näin ENNALTA sovitaan. noiden arkipyhien osalta nämä palkkaustavat menevät suunnilleen samoihin, mutta muuten sua kusetetaan oikein kympillä.

        jos työnantajasi sulle kenkää antaa vain siitä syystä että omiasi kyselet niin silloin hän syyllistyy laittomaan irtisanomiseen ja taas tulee kalliimmaksi hänelle.

        jos kuulut liittoon niin välittömästi soitto sinne jollekkin palkkasihteereistä, mutta jos et niin se on voi voi. loimaan kassasta kun et mitään apua saa ja itse on pärjättävä.


    • joopa joo

      Työnantajallasi on käynyt tuuri kun sai työpaikkansa puolesta pelkäävän tekijän (joka kyllä on ihan ymmärrettävää). Mutta kyllä se nyt kusettaa sua koko ajan ja nähtävästi vastaa kysymyksiisi että ei pysty paremmin maksamaan, eikä ole pakko tehdä jos ei huvita. Antaa myös ymmärtää että vastaaviin hommiin lähiseudulle et tule koskaan pääsemään, koska tuntee muut autoilijat. Jos haet saataviasi jälkikäteen , saat kusipään maineen. Jos olet sovittua korvausta vastaan luvannut työskennellä niin onhan se moraalisesti vaikea asia ruveta jälkikäteen vaatimaan lisää. Ehkä kannattaisi samalla kun työskentelet nykyisessä paikassa, hakea työpaikkaa jossa olisi asiat paremmassa mallissa. Tietysti niin ettei nykyinen työpaikkasi vaarannu. Et sitten jäisi tyhjän päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe