Pelastakaa lapset puoltaa tasa-arvoista avioliittolakia

pavalina

MLL puolsi jo aiemmin tasa-arvoista avioliittolakia. Nyt mukaan tuli Pelastakaa lapset. Pelastakaa Lapset ry kannattaa esitystä tasa-arvoisesta avioliittolaista, koska se takaa yhdenvertaisen kohtelun sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta.

Järjestön lakivaliokunnalle antama lausunto löytyy täältä: http://www.pelastakaalapset.fi/@Bin/1692194/Pelastakaa Lapset lausunto_090414.pdf

Mediat ovat ilmaisseet tällaisia kantoja.
Päätoimittajat muuttaisivat avioliittolakia

Mediat ympäri Suomen kannattavat aloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista, kertoo Journalistin selvitys.

Janne Salomaa, teksti
Tiina Kälkäinen, grafiikka Näköislehti


”Kansalaisten on oltava myös lain edessä tasa-arvoisia sukupuolisesta suuntauksesta riippumatta. Lain on taattava yhdenvertaisuus sekä parisuhteen virallistamisessa, oikeudessa puolison perimiseen että adoptiooikeuteen. Lain on vastattava yhteiskunnassa vallitsevaa oikeuskäsitystä. Nykyinen avioliittolaki ei enää näin tee”, toteaa Savon Sanomien päätoimittaja Jari Tourunen lehtensä kannasta sukupuolineutraaliin avioliittolakiin.

69

461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+9

      KAHDELLA SANALLA : VOI PIMEYTTÄ!

      • varovaisuutta kehiin

        Lapsen vaikea asema
        Homopedofiliassa on lasten seksuaalisen hyväksikäytön kannalta erityistä anoptiossa, joka antaa pedofiilille paratiisilliset mahdollisuudet:


        HomoSian anoptiolapsi ei osaa puhua kenellekään pedon tekemisistä. Ja erityisen vaikea onkin varmaan silloin puhua kun hyväksikäyttäjänä on kaksi Homo sikaa.


    • Täyttä SONTAA tuollaiset MLL:n ja Pelastakaa Lapset ry:n kannanotot. :((

      • 11+9

        Kiitos Melperi, kerrankin olen kanssasi samaa mieltä.


      • äitijaisä

      • naurettava lista
        äitijaisä kirjoitti:

        niin ovat, allekirjoita adressi:

        Avioliitto on miehen ja naisen välinen julkinen liitto

        http://www.adressit.com/avioliitto_on_naisen_ja_miehen_valinen_julkinen_liitto

        Pikavilkaisulla pisti silmään, ettei tuolla vl-nimiä näy. Heti tuli jotain Siuntioita ja muita ei-vl paikkakuntia. Pitkään piti selata että löytyi Oulu. Hänenkään nimi ei viitannut lestadiolaisuuteen.


    • ripulia ja rakkautta

      Kertaus:

      Jokainen voi työntää kalunsa vaikka kusiaispesään, mutta se ei ole tervettä, eikä sitä terveellä järjellä voi kutsua myöskään lähimmäisen rakkaudeksi. Vain sairas työntää kalunsa kusiaisia täynnä olevaan pesään. Sairaus ei kuitenkaan ole siinä miljoonan kusiaisen kanssa harrastettavassa ryhmäseksissä, vaan ihan muussa. Myös satiaisista pitävä on sairasta, (vrt. hetero huoraamassa ilman suojaavaa ehkäisyä) joskaan ei sairaus.

      Tervettä on miehen ja naisen välinen seksuaalinen himo. Itse (mies) himoitsen useita naisia päivässä, myös huoria bordelleissa. Uskovaiset pitävät sitä syntinä, minä en.

      Tervettä on myös miehen ja naisen välinen anaaliseksi, suuseksi (aaaaaah!) kuin kosketinsoittokin.

      Sairas tai terve seksuaalisuus ei ole teoissa, vaan himoissa. Terve seksuaalisuus edistää elämää, ts. mahdollistaa elämän jatkumisen.
      Luonto on tietenkin kanssani samaa mieltä!

      Rakkaus on kokonaan eri juttu. Tottakai Rakkaus parantaa seksiä, antaa oman höysteensä ja turvan.

      Rakkaus on oma maailmansa. Mies voi Rakastaa miestä tai naista. Siihen ei pidä puuttua.
      Rakkaus on olemassa meistä riippumatta. Myös homous on asia johon ei voi vaikuttaa, mutta se eroaa Rakkaudesta siinä, että se on sairaus! Sorry :(

      Pedofiliakin on sairaus kuten homous, mutta senhän kaikki tietääkin, myös suurin osa homoista sen tietää.

      • true 123

        >>>Pedofiliakin on sairaus kuten homous, mutta senhän kaikki tietääkin, myös suurin osa homoista sen tietää.>>>

        Totta. Tuosta tulee hyvin esille rakkauden ja himon ero. Lastakin pitää rakastaa, ei himoita.

        Mies ja nainen voivat rakastaa ja on jopa tervetullutta rakastaa samaa sukupuolta. Voi rakastaa jopa yli kaiken, enemmän kuin vastakkaista. Himo samaan sukupuoleen, tai lapseen on sairasta. Myös himo aikuiseen lähisukulaiseen on sairasta, mutta itse arvelen ettei se ole synnynnäistä, vaan siinä on jotain sosiaalista ongelmaa tms.


    • kysmys.

      Miksi tällainen avaus saa olla täällä? Minä linkitin moraalisen rappion kuvauksen tänne, niin poistettiin. Ootko muuten täällä päivystämässä ja poistamassa/poistattamassa viestejä, joita et tänne halua?

      • kysmys.

        Mikset vastannut avaaja kysymykseen?

        Ja muuten, ihmiset, huomatkaapa tuo avaus mustalta kyljeltään! Alkakaa boikotoida MLL:ää, Mannerheimin lastensuojeluliittoa ja sitten myös tuota Pelastakaa Lapset Ry:tä, koska niillä on musta kylki, kun ovat kallistuneet homoja kannattamaan.

        Jumala ei ole homoliittojen kannalla.

        Ja kun Jumala on puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?


    • Tasa-arvon puolesta!

      Onhan ihmisten luokitteleminen sukupuolisen suuntautumisen mukaan keskiaikaista. Ihonvärin mukaankin ihmisiä luokiteltiin eri arvoisiksi vielä muutama vuosikymmen sitten, joten muustakin ominaisuuksien mukaan luokittelemisesta tulisi päästä jo eroon.

      • eteenpäin

        Otetaan mallia luonnosta,jossa heikot ja sairaat tuhoutuvat ja parhaat ja terveet
        yksilöt pärjäävät.


      • Vl-luonnonvalintaa?
        eteenpäin kirjoitti:

        Otetaan mallia luonnosta,jossa heikot ja sairaat tuhoutuvat ja parhaat ja terveet
        yksilöt pärjäävät.

        Miksi vl-uskonto haluaa tuhota heikoimmat yksilöt?


      • sama..
        Vl-luonnonvalintaa? kirjoitti:

        Miksi vl-uskonto haluaa tuhota heikoimmat yksilöt?

        En tiedä mitä vl haluaa. Kerroin vain miten luonto toimii ja voisin kuvitella ja itseasiassa olen varma että luonto ei tee virheitä! Luonto on kyllä ihmisen järjen kautta ajatellen julma, mutta pohjimmiltaan se ei sitä ole. Eläimet eivät kidu ja sairastele ihmisen lailla vuosikymmeniä, vaan puhutaan päivistä, maximissaan viikoista!

        Miksi te jehovalaiset haluatte kidutuksen jatkuvan?


    • ei-luotettava,vaan .

      Mitähän tämä avaaja Peeveliina palvelee? Toisaalta itsensä mukaaan
      puolustaa niitä,joita sorretaan,mutta ei kuitenkaan hallitse omalta osaltaan
      toimintaa ,joka tähtää hyvän puolustamiseen.

      • 1+5

        Mies ja nainen voivat rakastaa ja on jopa tervetullutta rakastaa samaa sukupuolta. Voi rakastaa jopa yli kaiken, enemmän kuin vastakkaista, rakkaus on Lahja! SEKSUAALINEN himo samaan sukupuoleen, tai lapseen on sairasta!


      • Tosi sairas
        1+5 kirjoitti:

        Mies ja nainen voivat rakastaa ja on jopa tervetullutta rakastaa samaa sukupuolta. Voi rakastaa jopa yli kaiken, enemmän kuin vastakkaista, rakkaus on Lahja! SEKSUAALINEN himo samaan sukupuoleen, tai lapseen on sairasta!

        Sairas kommentti!


      • julmaa puolustelua
        Tosi sairas kirjoitti:

        Sairas kommentti!

        Toivottavasti et ole pedofilian kannattaja?
        Sairasta on pedofilia, ei kommentti!


    • Ei kahta sanaa

      Avaaja = lesbo.

      • pavalina

        Kansalaisaloitteen yhteydessä on puhuttu sateenkaariperheiden lasten ja nuorten kiusaamisesta. Koulussa yhdenvertaisuuden toteutuminen on ensiarvoisen tärkeää ja koulukiusaaminen on vakava ongelma, kohdistui se kehen tahansa. Kun yhteiskunta tunnustaa erilaiset parisuhteet tasa-arvoisiksi on tämä myös vahva viesti siitä, että sateenkaariperheet ovat yhtä tavallisia kuin muutkin perheet. Tämä vaikuttaa normi-ilmastoon ja siihen, miten sateenkaariperheiden lapsia kohdellaan.

        On myös näyttöä siitä, että erityisesti nuoret kannattavat tasa-arvoista avioliittolakia. Tahdon2013-kampanjan Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan 25-34 -vuotiaista 77 prosenttia kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia, 18-25 -vuotiaista vastaavasti 68 prosenttia. Myös koko kansan enemmistö kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Ainostaan 65-vuotiaissa ja sitä vanhemmissa vastustajia oli hieman enemmän kuin kannattajia.

        Perheiden moninaisuus on tosiasia

        Jokainen perhe on yksilöllinen ja erilaiset perheet nyky-Suomessa arkea. Samoin sukupuoliroolien ja sukupuolen ilmaisun moninaisuus on tosiasia. YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan yhtäkään lasta ei saa syrjiä hänen tai hänen vanhempiensa ulkonäön, alkuperän, mielipiteiden tai muiden ominaisuuksien takia. Kaikilla lapsilla tulee olla tasa-arvoisesti oikeus elää ja kasvaa. Muuttamalla avioliittolainsäädäntöä yhteiskunta tunnustaa samaa sukupuolta olevien parien perheet samanarvoisiksi muiden perheiden kanssa. Yhdenvertainen kohtelu ja yhdenvertaiset oikeudet kuuluvat myös sateenkaariperheille. Näiden perheiden oikeudet tulee turvata, kuten esimerkiksi oikeus yhteiseen sukunimeen niin halutessa.

        Lainsäädäntö normittaa ja antaa hyväksyttävyyden rajoja ihmisten toiminnalle. Nuoren on voitava sanoa ääneen, että hänen vanhempansa ovat samaa sukupuolta ilman, että siitä joutuu kiusaamisen tai syrjinnän pelossa vaikenemaan. Tällä hetkellä se on jotain erikoista, josta saattaa joutua samanlaisuuden pelossa vaikenemaan. Lainsäädännöllisillä ratkaisuilla voidaan purkaa tällaiset kiusaamisen pelot nuorilta.

        Adoptio-oikeuden mahdollistaminen yhdessä

        Allianssi kannattaa kansalaisaloitteeseen sisältyvää samaa sukupuolta olevien oikeutta hakea yhdessä adoptiovanhemmuutta. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lapsen edun tulee olla ensisijainen ratkaisuperiaate, näin ollen lapsen etu on myös adoptiopäätöksissä aina ensisijainen ja tapauskohtaisesti arvioitava seikka. Nykyisen lainsäädännön mukaan avo- ja rekisteröidyn parin osapuolet voivat adoptoida yksin, mikä voi johtaa lapsen kannalta hyvin epätoivottavaan tilanteeseen, jossa lapsi elää perheessä, jonka tosiasiallisista vanhemmista vain toinen on hänen juridinen vanhempansa. Lisäksi kuten kansalaisaloitteessa tuodaan esille, joissakin tapauksissa lapsen etu vaatii, että samaa sukupuolta oleva aviopari adoptoi lapsen yhdessä, esimerkiksi tilanteessa, jossa pariskunnan lähipiirissä on äkillisesti huoltajia vailla oleva lapsi.

        Kuten kansalaisaloitteessa todetaan, tutkimustiedon perusteella ei voida väittää, että vanhempien sukupuolella olisi lapsen edun kannalta perustavanlaatuista merkitystä. Äitinä tai isänä oleminen ei määrity seksuaalisuuden kautta. Lesbo- ja homovanhempien soveltuvuutta vanhemmiksi käsittelevien tutkimusten yhteenvedossa (STM, 2003) tuodaan ilmi, että lapsen kehityksen kannalta perherakenteella tai vanhempien sukupuolella ei ole merkitystä. Sen sijaan rakastavat ihmissuhteet ja vastuullinen vanhemmuus ovat tärkeistä lapsen kehitykselle. Huomion arvoista on myös se, että lapsi kasvaa sosiaaliseen sukupuoleensa riippumatta vanhempiensa suku-puolesta. Mallioppiminen ei selitä lapsen sosiaalisen sukupuolen kehittymistä, vaan se on monimutkainen, laajemman ympäristön kanssa vuorovaikutuksessa tapahtuva, yksilöllinen prosessi.


        Helsingissä 2.4.2014


        Eero Rämö, puheenjohtaja
        Olli Joensuu, pääsihteeri


    • pavalina

      Lausunnot
      03.04.2014: Allianssin lausunto lakivaliokunnalle tasa-arvoisesta avioliittolaista
      Allianssin lausunto eduskunnan lakivaliokunnalle (M 10/2013 vp) Kansalaisaloitteesta eduskunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta (KAA 3/2013 vp)
      Lausunnon keskeinen sisältö
      • Allianssi vaatii eduskuntaa säätämään tasa-arvoisen avioliittolain.
      • Lainsäädäntö ei saa asettaa kansalaisia eriarvoiseen asemaan sukupuolen perusteella.
      • Tasa-arvoinen avioliittolaki vaikuttaa myös yleiseen mielipiteeseen viestittäen, että jokainen nuori ja vanhempi on yhtä arvokas riippumatta seksuaalisesta suuntautumisestaan.
      • Ihmisoikeudet tulee turvata yhdenvertaisesti kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä riippumatta (YK, 2008).
      • Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lasta ei saa syrjiä hänen tai hänen vanhempiensa ulkonäön, alkuperän, mielipiteiden tai muiden ominaisuuksien takia.
      • Yhteiskunnan tulee tunnustaa samaa sukupuolta olevien parien perheet samanarvoisiksi muiden perheiden kanssa. Jokaisella perheellä tulee olla samat oikeudet.
      • Tahdon2013-kampanjan Taloustutkimuksella teettämän tutkimuk-sen mukaan nuoret erityisesti kannattavat kansalaisaloitetta.
      • Allianssi kannattaa samaa sukupuolta olevien oikeutta hakea yhdessä adoptiovanhemmuutta. Lapsen etu on adoptiopäätöksissä aina ensisijainen ja tapauskohtaisesti arvioitava seikka. Tutkimustiedon perusteella ei voida väittää, että vanhempien sukupuolella olisi lapsen edun tai kehityksen kannalta merkitystä.

      Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry (Allianssi) kiittää lakivaliokuntaa lausuntopyynnöstä ja kutsusta asiantuntijakuulemiseen. Allianssi kommentoi kansalaisaloitetta erityisesti nuorten ja moniperusteisen syrjinnän vaarassa olevien nuorten näkökulmasta. Allianssi kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia kokonaisuudessaan ja pitää sitä erittäin tärkeänä yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien toteutumisen kannalta.

      Yhdenvertaisuus lain edessä
      Ihmisoikeusajattelun ydin on syrjimättömyys, jolla tarkoitetaan sitä, että ketään ei saa asettaa ilman perusteltua syytä eriarvoiseen asemaan. YK:n yleiskokous on hyväksynyt lausuman, jossa todetaan, että ihmisoikeudet tulee turvata kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä riippumatta (YK, 2008). Allianssi näkee erityisen tärkeänä, että samaa sukupuolta olevat parit pääsevät myös yhdenvertaisesti perhe-elämän suojan piiriin. Samaa ja eri sukupuolta olevia pareja tulee kohdella yhdenvertaisesti lainsäädännössä ja palvelujärjestelmässä.

      Allianssi vaatii eduskuntaa säätämään tasa-arvoisen avioliittolain. Suomi on ainoa pohjoismaa, jossa samaa sukupuolta olevilla ei ole oikeutta avioliittoon. Riippumatta yksilöiden tai yhteisöjen erilaisista näkemyksistä avioliittoon, tulee valtion taata kansalaisilleen tasa-arvoinen ja ihmisoikeuksien mukainen oikeus yhdenvertaiseen avioliittolakiin. Suomen valtion on kohdeltava ihmisiä yhdenvertaisesti, ei melkein yhdenvertaisesti, mitä rekiste-röity parisuhde edustaa. Tällä hetkellä lainsäädäntö asettaa kansalaiset eriarvoiseen asemaan sukupuolen perusteella. Hetero- ja homoparien eriarvoinen kohtelu lain edessä on kestämätöntä.

      Yhdenvertaisuus ja samat ihmisoikeudet tulee taata myös sukupuolensa korjaaville henkilöille. Suomessa naimisissa olevat henkilöt joutuvat sukupuolen juridisen vahvistamisen yhteydessä vaihtamaan siviilisäätynsä rekisteröidyksi parisuhteeksi. Tasa-arvoisen avioliittolain myötä tämä epäkohta poistuu, koska mahdolliseksi tulee avioliitto kahden samaa sukupuolta olevan henkilön kesken.

      Yhdenvertainen lainsäädäntö vaikuttaa ennakkoluuloja vähentävästi

      Yhdenvertaisuuden toteutuminen on nuorten hyvinvoinnin edellytys. Moni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluva nuori kohtaa arjessaan syrjintää, leimaamista ja kiusaamista (Esim. Alanko, 2014). Yhteiskunnallinen ilmapiiri ja sen syrjivä lainsäädäntö aiheuttavat näille nuorille ulkopuolisuuden tunnetta. Kaikille nuorille, ja erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville nuorille ja nuorten parissa toimiville, tasa-arvoinen avioliittolaki on vahva viesti ja yleiseen asenneilmastoon vaikuttava tekijä, jonka mukaan jokainen nuori on yhtä arvokas riippumatta seksuaalisesta suuntautumisestaan. Tällaisessa yhteiskunnassa nuorilla on helpompi elää ja olla, ja he voivat toteuttaa itseään yhdenvertaisesti.

      • tukahduttaa elämää

        Pari pitkää vuodatusta ihmiskunnan sairaista rääpäleistä,joilla ei ole ihmisar-
        voista tulevaisuutta.Jatkuvuus kaipaa terveitä heteroita,normaaleita miehen ja
        naisen välisiä avioliittoja,jotta syntyy uusia sukupolvia.Lainsäädäntö ei ohita
        tervettä suhdetta vaalivia periaatteita.Miksi saattaa lapset sijaiskärsijöiksi les-
        bo- tai homoparien adoptio-oikeuden kautta.Haet joitain sairaitten ihmisten
        mielikuvien tuottamia hyveitä ihmisten elämään,joita marginaaliryhmät pee-
        saavat,ei tavalliset ihmiset.Nikkisi pavalina voisi olla beesebul.


      • bgfbhgngf
        tukahduttaa elämää kirjoitti:

        Pari pitkää vuodatusta ihmiskunnan sairaista rääpäleistä,joilla ei ole ihmisar-
        voista tulevaisuutta.Jatkuvuus kaipaa terveitä heteroita,normaaleita miehen ja
        naisen välisiä avioliittoja,jotta syntyy uusia sukupolvia.Lainsäädäntö ei ohita
        tervettä suhdetta vaalivia periaatteita.Miksi saattaa lapset sijaiskärsijöiksi les-
        bo- tai homoparien adoptio-oikeuden kautta.Haet joitain sairaitten ihmisten
        mielikuvien tuottamia hyveitä ihmisten elämään,joita marginaaliryhmät pee-
        saavat,ei tavalliset ihmiset.Nikkisi pavalina voisi olla beesebul.

        Sinä olet höperö homofoobikko. Sivistystasosi näkyy jo heikosta kirjoitustaidostasi.


      • kirkon pappi.
        bgfbhgngf kirjoitti:

        Sinä olet höperö homofoobikko. Sivistystasosi näkyy jo heikosta kirjoitustaidostasi.

        En ole tuo edellinen kirjoittaja, mutta totean että sinusta paistaa arkuus. Ensiksikin nimimerkin vaihtaminen kesken kaiken on merkki siitä. Arkuus tulee kuitenkin selvemmin esille siinä, että kohdistat homoutesi ongelmat kaikkein heikoimpiin ja helposti haavoittuvimpaan ryhmään, vanhoillislestadiolaisiin ja yhdistät useimmiten ko. vähemmistöön rienausta, valhetta ja lietsontaa.

        Toisaalta arkuutta osoittaa myös se että teet sen nimettömänä. Tyhmyyttä osoitat siinä, että teet sen foorumissa jossa kohderyhmäsi jäseniin on vaikea saada kontaktia, koska he eivät muutamaa poikkeusta lukuunottamatta edes käy täällä.


      • Hävytöntä..
        kirkon pappi. kirjoitti:

        En ole tuo edellinen kirjoittaja, mutta totean että sinusta paistaa arkuus. Ensiksikin nimimerkin vaihtaminen kesken kaiken on merkki siitä. Arkuus tulee kuitenkin selvemmin esille siinä, että kohdistat homoutesi ongelmat kaikkein heikoimpiin ja helposti haavoittuvimpaan ryhmään, vanhoillislestadiolaisiin ja yhdistät useimmiten ko. vähemmistöön rienausta, valhetta ja lietsontaa.

        Toisaalta arkuutta osoittaa myös se että teet sen nimettömänä. Tyhmyyttä osoitat siinä, että teet sen foorumissa jossa kohderyhmäsi jäseniin on vaikea saada kontaktia, koska he eivät muutamaa poikkeusta lukuunottamatta edes käy täällä.

        Pappihan puhuu viisaita. Kyseisen homohäirikön rooli on haukkua toisella nikillä kassakirjoittajia tyhmiksi uskovaisiksi. Erikoinen tapa uskovien palstalla.



        bgfdvvvvbgf


        eilen 3:02
        .

        Minä taas ateistina sanoudun irti sinun homofobisista käsityksistäsi. Tuskin sinä edes ateisti olet. Noin tyhmä ihminen on varmastikin uskovainen.


      • bgfbhgngf
        kirkon pappi. kirjoitti:

        En ole tuo edellinen kirjoittaja, mutta totean että sinusta paistaa arkuus. Ensiksikin nimimerkin vaihtaminen kesken kaiken on merkki siitä. Arkuus tulee kuitenkin selvemmin esille siinä, että kohdistat homoutesi ongelmat kaikkein heikoimpiin ja helposti haavoittuvimpaan ryhmään, vanhoillislestadiolaisiin ja yhdistät useimmiten ko. vähemmistöön rienausta, valhetta ja lietsontaa.

        Toisaalta arkuutta osoittaa myös se että teet sen nimettömänä. Tyhmyyttä osoitat siinä, että teet sen foorumissa jossa kohderyhmäsi jäseniin on vaikea saada kontaktia, koska he eivät muutamaa poikkeusta lukuunottamatta edes käy täällä.

        Minä olen kirjoittanut tähän viestiketjuun tätä ennen yhden viestin enkä ole vaihtanut nimimerkkiäni kesken kaiken.

        Mitä sinäkin oikein tässä teet, jos pappi edes oikeasti olet? Puolustelet noiden pimahtaneiden homonvihaajien kirjoituksia! Asetut henkilön puolelle, joka kutsuu homoseksuaaleja "sairaiksi rääpäleiksi".

        Onneksi ymmärsin erota kirkosta jo alaikäisenä.

        Fakta on, että vanhoillislestadiolaisuus on yksi Suomen eniten homovihaa pursuava yhteisö. Yhteisö opettaa homoseksuaaleista väitteitä, jotka eivät ole totta. Näitä väitteitä voi aivan hyvin kutsua valheiksi.


      • "Turhaan kukkinut"
        tukahduttaa elämää kirjoitti:

        Pari pitkää vuodatusta ihmiskunnan sairaista rääpäleistä,joilla ei ole ihmisar-
        voista tulevaisuutta.Jatkuvuus kaipaa terveitä heteroita,normaaleita miehen ja
        naisen välisiä avioliittoja,jotta syntyy uusia sukupolvia.Lainsäädäntö ei ohita
        tervettä suhdetta vaalivia periaatteita.Miksi saattaa lapset sijaiskärsijöiksi les-
        bo- tai homoparien adoptio-oikeuden kautta.Haet joitain sairaitten ihmisten
        mielikuvien tuottamia hyveitä ihmisten elämään,joita marginaaliryhmät pee-
        saavat,ei tavalliset ihmiset.Nikkisi pavalina voisi olla beesebul.

        Kuinka moni meistä herätysliikkeessämme elävistä lukuisista "vanhoistapiioista" lisääntyy?

        Sanotteko meitäkin rääpäleiksi, joilla ei ole ihmisarvoista tulevaisuutta?


      • Älä VALEHTELE
        bgfbhgngf kirjoitti:

        Minä olen kirjoittanut tähän viestiketjuun tätä ennen yhden viestin enkä ole vaihtanut nimimerkkiäni kesken kaiken.

        Mitä sinäkin oikein tässä teet, jos pappi edes oikeasti olet? Puolustelet noiden pimahtaneiden homonvihaajien kirjoituksia! Asetut henkilön puolelle, joka kutsuu homoseksuaaleja "sairaiksi rääpäleiksi".

        Onneksi ymmärsin erota kirkosta jo alaikäisenä.

        Fakta on, että vanhoillislestadiolaisuus on yksi Suomen eniten homovihaa pursuava yhteisö. Yhteisö opettaa homoseksuaaleista väitteitä, jotka eivät ole totta. Näitä väitteitä voi aivan hyvin kutsua valheiksi.

        Minä olen kirjoittanut tähän viestiketjuun tätä ennen yhden viestin enkä ole vaihtanut nimimerkkiäni kesken kaiken.#####

        Älä viitsi puhua pas.kaa.


      • surullista
        Älä VALEHTELE kirjoitti:

        Minä olen kirjoittanut tähän viestiketjuun tätä ennen yhden viestin enkä ole vaihtanut nimimerkkiäni kesken kaiken.#####

        Älä viitsi puhua pas.kaa.

        Lapsen vaikea asema
        Homopedofiliassa on lasten seksuaalisen hyväksikäytön kannalta erityistä anoptiossa, joka antaa pedofiilille paratiisilliset mahdollisuudet:

        HomoSian anoptiolapsi ei osaa puhua kenellekään pedon tekemisistä. Ja erityisen vaikea onkin varmaan silloin puhua kun hyväksikäyttäjänä on kaksi Homo sikaa.


    • Vl-arvo tasan?

      Vl-uskonnossa vastustetaan kaikenlaista tasa-arvoa ankarasti. Naisen paikka on keittiössä!

    • pavalina

      8.
      Lopuksi
      Lapsiasiavaltuutettu korostaa, että yleistä tietoisuutta erilaisuutta hyväksyvämpään ja kunnioittavampaan suuntaan on lisättävä jatkuvasti. Vaikka perheitä, joissa on samaa sukupuolta olevat vanhemmat, on nykypäivänä yhä enemmän ja asenteet ovat muuttuneet huomattavasti suvaitsevampaan suuntaan, ns. sateenkaariperheet kokevat edelleen myös syrjintään. Sateenkaariperheiden lapsen voivat siten kokea ehkä tavallista enemmän kiusaamista tms. sekä aikuisten että toisten lasten taholta. Yleisen tietoisuuden lisäämisestä tulisi huolehtia jo varhaiskasvatuksessa sekä koulujen opetussuunnitelmissa.

      Adoptio-oikeuden laajentamisella on vaikutuksia myös esim. vanhempainvapaiden ja muiden vastaavien perhe-etuuksien määräytymiseen. Vanhempain- ja perhevapaat määräytyvät eri tavalla riippuen siitä, onko lapsi adoptoitu rekisteröityyn parisuhteeseen tai avioliittoon. Lapsiasiavaltuutetulla ei ole mahdollisuutta arvioida tässä yhteydessä näitä muutoksia. Todennäköisesti avioliiton solmineilla on joustavammat mahdollisuudet vanhempain- ja perhevapaiden käyttöön kuin esimerkiksi rekisteröidyssä parisuhteessa elävillä.

      Jos kansalaisaloite etenee lainvalmisteluun, lapsiasiavaltuutetun näkemyksen mukaan on huolehdittava siitä, että kaikki välillisetkin vaikutukset samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta selvitetään perusteellisesti, ei ainoastaan parisuhteen osapuolten osalta, vaan myös sen vaikutukset perheenjäseniin ja perhe-oikeudellisiin liittyviin taloudellisiin ym. seikkoihin.

      Lopuksi muistutamme, että jos kansalaisaloite etenee lainvalmisteluun, on valmistelussa tehtävä nimenomainen lapsivaikutusten arviointi. Lapsivaikutusten arviointi perustuu lapsen oikeuksien yleissopimuksen mukaiseen vaatimukseen asettaa lapsen etu ensisijaiseksi kaikessa lapsiin kohdistuvassa päätöksen teossa. Myös oikeusministeriö suosittaa arvioinnin tekemistä ohjeissaan.

      Jyväskylässä 2.04.2014

      Maria Kaisa Aula
      Lapsiasiavaltuutettu

      Merike Helander
      Lakimies

      [1] http://www.lapsiasia.fi/nyt/lausunnot/lausunto/-/view/1555843 ja http://www.lapsiasia.fi/nyt/lausunnot/lausunto/-/view/1570121

      [2] Lapsen oikeuksien sopimuksen käsikirja, Unicef 2011, s. 83-84.

    • 16+0

      Tehkää aloitteen kannattajat parannus synneistänne!

    • pavalina

      7.
      Lapsiasiavaltuutettu kuitenkin korostaa, että kaikissa adoptiotilanteissa on asiaa arvioitava kyseisen lapsen edun näkökulmasta sillä hetkellä. Tässä arvioinnissa ei yleensä ole ratkaisevaa se, onko kyse samaa vai eri sukupuolta olevista vanhemmista, mutta lapsen edun arviointia ei tulisi tältäkään osin jättää tekemättä.

      Lapsen edun arviointi edellyttää myös lapsen oman mielipiteen selvittämistä ja sen huomioimista lapsen iän ja kehitystason mukaisella tavalla. Lapselle on kerrottava hänelle ymmärrettävällä tavalla adoptiosta ja sen vaikutuksista, jotta hän voisi muodostaa mielipiteensä. Lapsen mielipiteen selvittämiselle ei saisi asettaa mitään ikärajaa, vaan mielipiteen selvittämisen tapa tulisi sopeuttaa lapsen ikää ja kehitystasoa vastaavaksi.

      On myös tärkeää huomioida, että lapsi voi nähdä ja kokea vanhemmuuden ja perheen hyvin eri tavoin kuin aikuiset. Lapsen mielipiteen kunnioittaminen ja aikuisesta ehkä mitättömiltä tuntuvien asioiden vakavasti ottaminen voivat kuitenkin auttaa lasta sopeutumaan uuteen tilanteeseen, vaikka se kaikilta osin ei olisikaan lapsen omien toiveiden mukainen.

    • pavalina

      6.
      Yleissopimus edellyttää, että kaikessa lasta koskevassa päätöksenteossa arvioidaan aina ensisijaisesti lapsen etua. Adoptiota koskevassa artiklassa 22 on erikseen korostettu, että ratkaisun tulee olla lapsen edun mukainen. Kansallisessa adoptiolainsäädännössä on tarkkaan määritelty prosessi, jossa adlption hakijoiden soveltuvuus arvioidaan lapsen edun kannalta. Tämä vaatimus tulisi säilymään samanlaisena myös, jos samaa sukupuolta olevalle parille säädettäisiin oikeus yhteisadoptioon.

      Adoptiolain 27 § mukaan lapsi pyritään sijoittamaan ensisijaisesti kahden vanhemman perheeseen, jollei lapsen edun kannalta ole erittäin painavia syitä siihen, että lapsi sijoitettaisiin yhden vanhemman perheeseen. Tässä yhteydessä on otettu siten kantaa siihen, että yleensä lapsen edun mukaista on, että hänellä on kaksi vanhempaa. Samalla tästä seuraa, että avioliitossa elävät parit ovat adoptiota hakiessaan paremmassa asemassa suhteessa rekisteröidyssä parisuhteessa tai avoliitossa eläviin.

      Adoptiolaki sallii myös ns. perheen sisäisen adoption rekisteröidyssä parisuhteessa elävien parien kohdalla. Jos parisuhteen toinen osapuoli on adoptoinut lapsen aiemmin, on mahdollista, että toinen osapuoli adoptoi saman lapsen myöhemmässä vaiheessa. Perheen sisäinen adoptio ei ole mahdollista avoliitossa. Jos avioliitto sallittaisiin samaa sukupuolta olevien kesken ja siten heille myös oikeus yhteiseen adoptioon, voitaisiin päästä tästä ns. kaksikertaisesta adoptio-prosessista eroon.

      Lapsen edun ensisijaisuus adoptioprosessissa

      Lapsiasiavaltuutetun näkemyksen mukaan lapsen etu on, että hänellä on ainakin yksi rakastava vanhempi, joka kykenee huolehtimaan lapsen kehityksestä ja kasvatuksesta mahdollisimman täysimääräisesti. Jos mahdollista, lapsella tulisi olla oikeus kahteen vanhempaan. Sen lisäksi, että useimmiten lapsen hyvinvoinnista varmistaminen on helpompaa, kun sen voi jakaa yhdessä toisen aikuisen kesken, asialla on merkitystä esim. tilanteessa, jossa lapsi syystä tai toisesta menettää toisen vanhempansa.

      Lapsen oikeuksien yleissopimuksessa ei määritellä "vanhemmat" -käsitettä, mutta lapsen oikeuksien sopimuksen käsikirjassa todetaan, että on kohtuullista olettaa, että "vanhemmilla" tarkoitetaan geneettisiä ja synnyttäneitä vanhempia. Käsikirjan mukaan vanhempiin tulisi loogisesti sisällyttää myös lapsen henkiset vanhemmat, jotka ovat hoitaneet lasta merkittäviä ajanjaksoja varhaislapsuuden ja lapsuuden aikana. [2]

    • pavalina

      5.
      Samaa sukupuolta olevien parien oikeus adoptioon

      Samaa sukupuolta olevien parien oikeutta adoptioon käsiteltiin säädettäessä tällä hetkellä voimassa olevaa adoptiolakia (22/2012). Tuolloin päädyttiin siihen, että rekisteröidyssä parisuhteessa tai avoliitossa elävillä on oikeus adoptioon yksin edellyttäen, että parisuhteen toinen osapuoli antaa suostumuksensa adoptioon.

      Lapsen oikeuksien sopimuksen näkökulmasta ei ole estettä sille, että rekisteröidyissä parisuhteissa elävät tai avioliiton solmineet samaa sukupuolta olevat voisivat hakea yhdessä adoptiota. Toisaalta sopimus ei myöskään edellytä, että se olisi kansallisessa lainsäädännössä sallittava.

      Vuonna 2012 voimaan tulleella adoptiolailla voimaan saatettiin myös eurooppalainen yleissopimus lasten adoptiosta (27.11.2008). Lasten adoptiosta annetun yleissopimuksen 7 artikla edellyttää, että laissa sallitaan avioliitossa elävien samaa sukupuolta olevien henkilöiden adoptio-oikeus ja rekisteröidyssä parisuhteessa elävien adoptio-oikeus, jos sopimusvaltion oikeusjärjestys sellaisen mahdollisuuden tunnustaa. Näin ollen nykyinen lainsäädäntömme ei ole ristiriidassa kansainvälisten sopimusvelvoitteiden kanssa, mutta se ei olisi sitä myöskään, jos lainsäädäntöä muutettaisiin kansalaisaloitteessa ehdotetun mukaisesti.

      Lapsen oikeuksien yleissopimuksen 7 artiklan mukaan lapsella on oikeus tuntea vanhempansa ja olla heidän hoidettavanaan. Adoptioon päädytään silloin, kun lapsen biologisilla vanhemmilla ei ole edellytyksiä huolehtia hänestä lapsen edun mukaisesti ja vanhempien tilanteen arvioidaan olevan pysyvä. Lapsi siis saa adoptiossa pysyvästi uuden perheen ja hänen yhteytensä biologisiin vanhempiin katkeavat. Uudessa adoptiolaissa (8 luku) on lisäksi mahdollisuus myös sellaiseen adoptioon, jossa lapsen ja aikaisemman vanhemman yhteydenpito-oikeus vahvistetaan tuomioistuimen päätöksellä (ns. avoin adoptio).

    • pavalina

      4.
      Kansalaisaloitteella tavoitellaan samaa sukupuolta oleville pareille eri sukupuolta olevien parin kanssa yhdenvertaista mahdollisuutta avioliittoon. Aloite toteutuessaan johtaisi siihen, että myös adoptio-oikeus tulisi muuttumaan yhdenvertaiseksi eri ja samaa sukupuolta olevien avioparien kohdalla.

      Adoptiolaki määrittelee tarkkaan prosessin, jonka perusteella avioparille tai yksittäiselle adoption hakijalle voidaan myöntää adoptio-oikeus. Tässä prosessissa arvioidaan hakijoiden soveltuvuus. Prosessin tarkoituksena on varmistaa, että adoptio tässä yksittäisen lapsen ja yksittäisen pariskunnan tai hakijan tilanteessa on lapsen edun mukainen. Kyse ei siis ole koskaan adoptiota hakevan ns. subjektiivisesta oikeudesta adoptoida lasta. Tämä periaate pätee edelleen, vaikka avioliittolakia kansalaisaloitteen ehdottamalla tavalla muutettaisiin.

      Lapsiasiavaltuutettu arvioi kansalaisaloitteessa ehdotettujen muutosten vaikutusta adoptio-oikeuteen kiinnittäen ensisijaisesti huomiota lapsen etuun. Lapsiasiavaltuutettu on ottanut kantaa samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeuteen jo adoptiolain uudistamisvaiheessa 2011 ja korosti jo tuolloin seuraavassakin esitettäviä seikkoja [1].

    • pavalina

      3.
      Lapsiasiavaltuutetun lausunto

      Perustelut lapsiasiavaltuutetun kannaotoille

      Lapsiasiavaltuutettu arvioi kansalaisaloitetta YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen (SopS 59-60/1991) näkökulmasta.

      Kansalaisaloitteen sisältämän adoptio-oikeuden muutoksen näkökulmasta keskeisiä lapsen oikeuksien yleissopimuksen takaamia oikeuksia ovat seuraavat:

      Lapsen oikeus syrjimättömyyteen (2 art). Kaikki lapsia on kohdeltava yhdenvertaisesti. Jokaisella lapsella on oikeus syrjimättömyyteen ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa ominaisuuteen tai muuhun seikkaa perustuvaa erottelua.
      Lapsen edun ensisijaisuus (3 art). Kaikissa julkisen tai yksityisen sosiaalihuollon, tuomioistuinten, hallintoviranomaisten tai lainsäädäntöelimien toimissa, jotka koskevat lapsia, otetaan lapsen etu ensisijaisesti huomioon.
      Lapsen osallisuus (12 art). Lapsella on myös oikeus osallistua, vaikuttaa ja tulla kuulluksi ikänsä ja kehitystasonsa edellyttämällä tavalla. Lapselle on annettava mahdollisuus tulla kuulluksi häntä koskevissa oikeudellisissa ja hallinnollisissa toimissa joko suoraan tai edustajan tai asianomaisen toimielimen välityksellä.
      Lapsen oikeus syntymästään alkaen nimeen, kansalaisuuteen ja vanhempiinsa (7 art). Lapsella on, mikäli mahdollista, oikeus tuntea vanhempansa ja olla heidän hoidettavanaan.
      Lapsen oikeus säilyttää henkilöllisyytensä, nimensä, kansalaisuutensa ja sukulaissuhteensa niin kuin niistä lainsäädännössä määrätään ilman, että niihin puututaan laittomasti (8 art).
      Adoptioprosessissa ensisijainen huomio on kiinnitettävä lapsen etuun (21 art).
      Lapsiasiavaltuutetun kannanotot

    • pavalina

      2.
      Kansalaisaloitteen tarkoituksena on, että jatkossa myös samaa sukupuolta olevilla pareilla olisi oikeus solmia avioliitto. Tämä ehdotetaan toteutettavaksi muuttamalla avioliittolakia, lakia rekisteröidystä parisuhteesta ja lakia transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta. Kansalaisaloitteen tavoitteena on lisätä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa

      Kansalaisaloitteessa ehdotetulla lakimuutoksella olisi välillinen oikeus myös adoptio-oikeuteen. Jos samaa sukupuolta olevat parit saisivat oikeuden solmia avioliiton, koskisi heitä myös adoptiolain (22/2012) 8 §:n mukaiset aviopuolisoilta vaadittavat edellytykset sekä yhteisadoptiota koskeva 9 §, jonka mukaan muut kuin aviopuolisot eivät voi adoptoida lasta yhdessä.

    • pavalina

      1.
      Lapsiasiavaltuutetun lausunto lakivaliokunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta

      Eduskunnan lakivaliokunnalle 2.4.2014

      Viite: Kutsu lakivaliokuntaan kuulemistilaisuuteen 2.4.2014 (M 10/2013 vp)

      Asia: Lapsiasiavaltuutetun lausunto kansalaisaloitteesta eduskunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta (KAA 3/2013 vp)

      Kansalaisaloitteen keskeinen sisältö

    • pavalina

      M 10/2013 vp Kansalaisaloite eduskunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta (KAA 3/2013 vp)



      Ikäinstituutin toiminnan tavoitteena on edistää hyvää vanhuutta. Toimintamme perustuu ihmisarvon kunnioitukseen, yhdenvertaisuuteen ja vanhuuden erityisyyden tunnistamiseen. Tarkastelemme kansalaisaloitetta ikääntymisen ja vanhuuden näkökulmista ja painotamme Ikäinstituutin toiminnan pohjalla olevia arvoja. Aloitteessa vaaditaan samaa sukupuolta oleville oikeutta mennä avioliittoon. Tässä lausunnossa kiinnitetään huomiota aloitteen yhteen perusteluun, joka liittyy seksuaalivähemmistöjen kokemaan syrjintään.

      Seksuaalivähemmistöihin liittyvä syrjintä näkyy ikääntymisen ja vanhuuden kysymyksissä edelleen monin tavoin. Aiheesta ei juurikaan ole suomalaista tutkimusta, vaikka teema on ollut kansainvälisessä gerontologisessa tutkimuksessa vakiintunut aihe jo muutamia vuosikymmeniä. Suomessa on vasta viimeisten vuosien aikana ollut tarjolla koulutusta ja koulutusmateriaalia seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten kohtaamisesta ja heidän tarpeidensa huomioon ottamisesta hoito- ja hoivapalveluissa.

      On tärkeää huomata kaksi seikkaa: kun asiasta ei ole tietoa eikä siitä puhuta, se altistaa leimaaville ennakkoluuloille ja syrjinnälle. Nämä tekijät puolestaan heikentävät seksuaalivähemmistöihin kuuluvien iäkkäiden ihmisten mahdollisuuksia tulla kuulluksi ja elää oman itsensä näköistä elämää.

      Vanhuudessa haavoittuvuus ja elämän rajallisuus tulevat esille. Kun ihminen joutuu päivittäisessä elämässään muiden avusta riippuvaiseksi, on olennaista, että hän voi saada omia tarpeitaan vastaavaa apua. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että monet seksuaalivähemmistöihin kuuluvat iäkkäät ihmiset peittelevät omaa elämäntapaansa palveluita hakiessaan ja niitä käyttäessään, koska pelkäävät sen vaikuttavan eri tavoin kielteisesti heidän palvelujen saantiinsa ja kohteluunsa. He saattavat myös pelätä muiden palveluita käyttävien taholta tulevaa asiatonta kohtelua.

      Johonkin ihmisryhmään kohdistuva syrjinnän vähentäminen vaatii monia määrätietoisia ja jatkuvia toimia. Ikäinstituutti arvioi, että yhdenvertainen avioliittolaki edistää seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten tasavertaista kohtelua suomalaisessa yhteiskunnassa. Samoin arvioimme, että kansalaisaloite on sopusoinnussa vanhuspalvelulain (980/2012) kanssa, jossa vaaditaan yksilöllisten tarpeiden huomioon ottamista ja arvokkuuden tukemista silloinkin, kun avun tarve on erityisen suuri. Aloitteessa vaadittujen lakimuutosten hyväksyminen Eduskunnassa edistää merkittävältä osalta vanhuuden moninaisuuden tunnistamista ja yhdenvertaisuutta vanhuudessa.

      Päivi Topo
      johtaja

    • pavalina

      http://www.naisunioni.fi/uutiset.php?aid=116117&k=13975


      Naisunioni 20.3.2014

      Järjestöt vaativat sukupuolitietoisuutta osaksi varhaiskasvatuslakia

      Naisasialiitto Unioni ry, Ihmisoikeusliitto ry, Sateenkaariperheet ry, Seta ry

      Tiedote 21.3.2014


      Neljä tasa-arvo- ja ihmisoikeusjärjestöä vaatii, että uudessa varhaiskasvatuslaissa huomioidaan selkeästi sukupuolten tasa-arvo ja sukupuolitietoinen kasvatus sekä ihmisoikeuskasvatus. Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä jätti esityksensä uuden varhaiskasvatuslain pykäliksi tänään.

      Järjestöt pitävät hyvänä asiana sitä, että työryhmä ottaa myönteisen kannan sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen yhtenä varhaiskasvatuksen tavoitteena. Järjestöt kuitenkin painottavat, että tasa-arvo- ja sukupuolitietoinen kasvatus sekä velvoite toiminnalliseen tasa-arvosuunnitteluun tulee kirjata itse lakiin. Vain näin tavoitteesta tulee myös konkretiaa. Suomi on sitoutunut sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen yhteiskunnan kaikilla tasoilla ja varhaiskasvatuksella on tässä erityisen vaikuttava rooli.

      "Monivuotinen varhaiskasvatuksen tasa-arvohankkeemme on osoittanut, että tasa-arvotyölle on tarvetta. Se vahvistaa varhaiskasvattajien ammattitaitoa ja avaa tätä kautta lapsille moninaisempia vaihtoehtoja toteuttaa itseään", toteaa Naisasialiitto Unionin pääsihteeri Milla Pyykkönen.

      Sukupuolitietoisuuden ja muun tasa-arvonäkökulman kirjaaminen lakiin edellyttää myös oppilaitoksilta tasa-arvo- ja ihmisoikeuskasvatuksen sisällyttämistä varhaiskasvatuksen ammattilaisten koulutukseen. Varhaiskasvatuksen ammattilaiset tarvitsevat tukea esimerkiksi varhaiskasvatuksessa käytettävien materiaalien ja menetelmien valinnassa, jotta lasten oikeudet ja yhdenvertaisuus tulevat huomioiduiksi.

    • Traumat jäävät!

      Tuskinpa kukaan muu kuin vl-uskovaiset ovat sitä mieltä, että lapsi saa parhaimmat eväät elämään vl-megaperheestä ja vl-uskonnosta.

      • Samaa mieltä!

        Kyllä joku muukin voi olla sitä mieltä, esim. kuntien huume- ja muuta sosiaalista työtä tekevät ihmiset. Heillä on ajatuksissa ja sanoissa elämän ymmärtämisen tärkein edellytys, eli kokemuksen syvä rintaääni.

        Pääpiirteittäin olen kanssasi samaa mieltä, ei heitä paljon ole.


      • Samaa kamaa!
        Samaa mieltä! kirjoitti:

        Kyllä joku muukin voi olla sitä mieltä, esim. kuntien huume- ja muuta sosiaalista työtä tekevät ihmiset. Heillä on ajatuksissa ja sanoissa elämän ymmärtämisen tärkein edellytys, eli kokemuksen syvä rintaääni.

        Pääpiirteittäin olen kanssasi samaa mieltä, ei heitä paljon ole.

        Hyvä, että rinnastat vl-perheen ongelmat päihdeperheisiin. Hyvin samantyyppinen ahdistus ja pelko asuu niin vl-perheissä kuin päihdeperheissäkin.


    • pavalina

      http://www.tahdon2013.fi/uutiset/lakivaliokunta-aloittaa-asiantuntijakuulemiset/

      Lakivaliokunta aloittaa asiantuntijakuulemiset
      Julkaistu 1.4.2014 klo 13:08.
      Lakivaliokunta aloittaa asiantuntijakuulemiset avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta eduskunnalle annetun kansalaisaloitteen pohjalta.

      Kuulemiset käynnistyvät keskiviikkona 2. huhtikuuta klo 9:30.

      Torstaina 20. maaliskuuta pitämässään kokouksessa lakivaliokunta päätti kutsua kuultaviksi seuraavat tahot:

      oikeusministeriö
      sosiaali- ja terveysministeriö
      eduskunnan oikeusasiamies
      lapsiasiavaltuutettu
      Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
      TANE
      OPTL
      Väestörekisterikeskus
      Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö
      Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallitus
      Suomen ortodoksinen kirkollishallitus
      Jehovan todistajat
      Suomen Vapaakirkko
      Suomen Helluntaikirkko
      Suomen Babtistikirkko
      Suomen Islamilainen Neuvosto
      Ikäinstituutti
      Väestöliitto
      Mannerheimin lastensuojeluliitto
      Lasten Perusoikeudet ry
      Sateenkaariperheet ry
      SETA ry
      Regnbågsankan rf
      Pelastakaa Lapset ry
      Adoptioperheet ry
      Aikuiset adoptoidut ry
      Kansainvälisesti adoptoidut aikuiset ry
      Vuxna internationellt adopterade i Finland (VIA) rf
      Interpedia ry
      Suomen Asianajajaliitto
      Suomen Kuntaliitto
      Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
      Patmos lähetyssäätiö / Juha Ahvio
      lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen
      lasten psykiatri Tytti Solantaus
      prof. Jarl Wahlström
      prof. Tapio Puolimatka
      prof. Veli-Pekka Viljanen
      prof. Markku Helin
      prof. Eva Gottberg
      prof. Ulla Liukkunen
      ap.prof. Suvi-Anna Hakalehto-Wainio
      Lakivaliokunta kuuli aloitteen edustajia torstaina 13. maaliskuuta. Tahdon2013-kampanjasta paikalla olivat puheenjohtaja Senni Moilanen, poliittisen vaikuttamisen koordinaattori Milla Halme, talouspäällikkö Helleke Heikkinen sekä vaikuttamistiimistä Nitin Sood sekä Saara Järvelä.

      • 23+7

        Eipä näy SRK:ta listassa, olis pitänyt olla että tulis uskovaisten kanta esille.


      • 9+7
        23+7 kirjoitti:

        Eipä näy SRK:ta listassa, olis pitänyt olla että tulis uskovaisten kanta esille.

        No kantanne lienee selviö?
        Eiköhän nuo hillerit ja hellarit lie itsensä puoli väkisin tuonne työntäneet, vaikka kaikille kanta on etukäteenkin jo selvä


    • äetimuori

      Tuen Pelastakaa lapset ry:tä säännöllisesti pienillä rahasummilla ja tilaamalla Lapsemme-lehden. Hyvässä asiassa järjestö mukana siis minunkin ropotuellani.

    • Lapset vaiennetaan.

      Uusimman Kotimaan jutun perusteella lapsen kannattaa kasvaa missä tahansa muussa perheessä kuin vl-perheessä.

    • pavalina

      Näin muualla. Maltalla on abortti täysin kielletty, mutta edellä Suomesa tasa-arvoasiassa. Maltan parlamentti hyväksyi lainmuutosten 37-0.

      Onnea Malta! Maa on myöntänyt samaa sukupuolta oleville pareille adoptio-oikeuden ja laillistanut samaa sukupuolta olevien rekisteröidyt parisuhteet. Maltan parlamentti hyväksyi lakimuutoksen äänin 37-0.

      Malta celebrates passing of gay rights law
      Thousands of supporters took to Saint George's Square in Malta's capital of Valletta to celebrate the new law.
      SBS AUSTRALIA

      • 5+9

        Sielläkin on siis synti hyväksytty.


      • eliminoitava.

        Lapsen vaikea asema
        Homopedofiliassa on lasten seksuaalisen hyväksikäytön kannalta erityistä anoptiossa, joka antaa pedofiilille paratiisilliset mahdollisuudet


    • pavalina

      http://www.vaestoliitto.fi/@Bin/3326047/Sukupuolineutraali avioliitto.pdf

      Väestöliitto kannattaa sukupuolineutraalisuudesta avioliittolakia
      Eduskunnan lakivaliokunnalle
      Pyydettynä lausuntonaan kansalaisaloitteesta eduskunnalle avioliittolain, rekiste- röidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta (KAA 3/2013 vp) Väestöliitto ry lausuu kunnioittaen seuraavaa:
      Väestöliitto ry on perhejärjestö, joka pyrkii edistämään kaikkien perheiden hyvin- vointia riippumatta siitä, mikä on perheen muoto ja keitä siihen kuuluu. Mielestämme yhteiskunnan tulee kohdella kaikkia perhemuotoja tasa-arvoisesti.
      Väestöliitto ry kannattaa tehtyä kansalaisaloitetta ja kaikkia siinä esitettyjä muutos- ehdotuksia. Aloitteessa on esitetty selkeät ja laaja-alaiset perustelut sille, miksi siinä esitetyt muutokset tulisi tehdä, eikä mielestämme ole esitetty perusteluja, jotka kumoaisivat aloitteessa esitetyt perustelut.
      Nämä liitot ovat osa nykypäivän yhteiskuntaa ja niiden näkyvyys tulee vastaisuudessa lisääntymään. Tätä kehitystä ei voi, eikä sitä mielestämme tule pyrkiä estämään, vaan yhteiskuntaa tulee kehittää suuntaan, jossa nämä perheet ottavat paikkansa yhtenä muiden perhemuotojen kanssa tasa-arvoisena ryhmänä samoin oikeuksin ja velvollisuuksin kuin muutkin perheet.

      • pavalina

        Sukupuolineutraalia avioliittolakia kannattaa yli puolet suomalaisista (esim. TNS Gallup/HS 7.4.2013) eivätkä esitetyt muutokset loukkaa kenenkään etua. Sen sijaan samaa sukupuolta oleville pareille ja niissä eläville lapsille asialla on erittäin suuri periaatteellinen ja käytännöllinen merkitys. Mahdollisuus solmia tasa-arvoinen avioliitto olisi merkittävä viesti siitä, ettei yhteiskunta eriarvoista tai syrji ihmisiä sen mukaan, mikä heidän seksuaalinen suuntautumisensa sattuu olemaan.
        Tutkimustulosten mukaan samaa sukupuolta olevien vanhempien liitto ei vaaranna niissä elävien lasten turvallisuutta (esim. lastenpsykiatri Tytti Solantaus: Tutkimus- katsaus sateenkaariperheissä elävien lasten kehityksestä ja hyvinvoinnista, STM julkaisuja 2003:10). Sen sijaan sitä saattavat vaarantaa rakenteet, jotka edesauttavat näiden perheiden erottautumista muista perheistä ja siten leimautumista. Lainsäätäjän tulisi pyrkiä poistamaan nämä rakenteet mahdollisimman pian.
        Suomi on osa Länsi-Eurooppaa ja erityisesti Pohjoismaat ja Pohjois-Eurooppa ovat olleet kulttuurillinen ja yhteiskunnallinen viitekehyksemme kautta aikojen. Kehitys tässä asiassa on näissä maissa kulkenut kohti tasa-arvoa jo pitkän aikaa. Väestöliiton mielestä meidän on seurattava tätä kehitystä. Sen ulkopuolelle jättäytyminen antaa oudon kuvan Suomen tämänhetkisestä asenneilmastosta ja sen kehityksestä.
        Kysymys sukupuolineutraalista avioliitosta on herkkä ja helposti voimakkaita tunteita herättävä kysymys. On siksi odotettavissa, että siitä käytävä keskustelu saattaa yltyä ajoittain hyvinkin kiivaaksi. Väestöliitto toivoo kuitenkin, että kun asiasta käydään julkista keskustelua, muistettaisiin, että myös lapset kuuntelevat keskustelua joko suoraan tai välillisesti. Sen takia on erityisen tärkeää, että käyty keskustelu on asiallista. Kuten kaikki lapset myös sateenkaariperheiden lapset ovat lojaaleja vanhemmilleen ja haluavat suojella heitä. Tutkimusten mukaan sateenkaariperheiden lasten traumaattisimpia kokemuksia ovat olleet epäasialliset puheet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä.
        Helsinki 3.4.2014 VÄESTÖLIITTO RY
        Helena Hiila O ́Brien Arto Nikkarinen toimitusjohtaja lakimies


    • 13+8

      Laita Pavalina välillä kriittisiäkin lausuntoja.

      • pavalina

        Listaan vain löytämäni artikkelit. Puolimatkalta löysin odotetusti kielteisen. Se tosin torpattiin melko rajusti. Lausantakierrokset ovat vielä kesken. Yritän löytää sen Puolimatkan lausunnon, kun sellaista toivotaan.
        Patmokselta tullee kielteinen kannanotto. Tietysti myös eri kirkoilta. Varsin kattava lausuntokierros, sanoisin.


    • Jorma Kuosmanen

      Totuus Pelastakaa lapset ry:n toiminnasta

      http://www.pelastakaa-lapset.blogspot.fi

      varokaa vastuutonta varainkerääjää

      Pelastakaa Lapset Ry on huijareitten pesä sillä vain murto-osa Pelastakaa Lapset ry:n hädän ja lasten nimissä tapahtuvasta varainkeruusta ohjautuu itse kohteelle suurimman potin kerää nämä rosvot itse millä rahoittavat huijaritoimintaansa.

      Pelastakaa Lapset ry:n toiminta perustuu valehteluun ja mainokseen vaatikaa Pelastakaa Lapset ry:n varainkerääjältä kirjallista dokumenttia keräyksensä tarkoituksesta mitään konkreettista tai rehellistä dokumenttia nämä huijarit eivät pysty esittämään suurin osa asiakirjoista kun on väärennöksiä ja suurta huijausta.

      Terve järki sanelee ehdot helpoin tapa edesauttaa tälläisen porukan huijauskierrettä on olla antamasta ropoakaan tälläiselle järjestölle joka ei pysty vakuuttamaan kuinka paljon kerätyistä varoista mihinkin menee.

      Pelastakaa Lapset ry:n väittämistä "ihmiskaupoista" 1960 luvun loppupuolella on muu muassa Suomen Yleisradio ja euroopan radioviestimet asettanut ohjelmia esityskieltoihin lisäksi Pelastakaa Lapset ry:stä on vireillä monta rikos- ja vahingonkorvauskannetta niistä myöhemmin infoa

      Muistakaa tosiasia Pelastakaa Lapset ry ei todellakaan ole viranomainen vaan aivan tavallinen rekisteröity yhdistys jonka kaupalliset kriteerit eivät enää kestä rikosoikeudellista arviointia

      Katso tästä huostaanotot on bisnestä Pelastakaa Lapset ry:n rooli on järjestellä tekaistuja perusteettomia heppoisin eväin perusteltuja huostaanottoja joiden kulut koituu lapsiperheitten kontolle

      http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/06/16/lapsibisnesta-ei-valvo-kukaan/201231577/137



      Pelastakaa lapset iskulause

      "lapsista viis kunhan niillä voi rikostella ja rahastella"

    • pyhä kauneus

      Toivoisi, että myös meidän oma vanhoillislestadiolainen herätysliikkeemmekin puoltaisi tasa-arvoista avioliittolakia.

      • 45+8

        Eivätpä taida puoltaa, jos ovat raittiissa uskonkäsityksessä.


    • pavalina

      Asiantuntijalausunto eduskunnan lakivaliokunnalle asiassa Kansalaisaloite eduskunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta.

      Tapio Puolimatka

      Kasvatuksen teorian ja tradition professori,

      Jyvaskylän yliopisto


      http://www.tapiopuolimatka.net/asiantuntijalausunto

      Esitän seuraavassa joitakin näkökohtia sukupuolineutraalin avioliittolain vaikutuksesta siihen, miten avioliitto ymmärretään, tämän uuden merkityksen heijastumisesta nuorten sosialisaatioon ja sitä kautta lapsen oikeuksiin. Koska lapsen oikeutta kasvaa biologisen isänsä ja äitinsä hoivissa ei enää avioliittolain sukupuolineutraalissa määrittelyssä voida sisällyttää itse avioliiton käsitteeseen, isän merkitystä lapsen terveelle kehitykselle ei voida enää lain hyväksymisen jälkeen nuorten sosialisaatiossa korostaa samalla tavalla kuin nykyisen avioliittokäsityksen vallitessa. Lapsen oikeuksiin ja hyvinvointiin vaikuttavien normien uudelleen määrittely lainsäädännössä heikentää näin mahdollisuutta nuorten sosialisaatiossa korostaa isän merkitystä lapsen terveelle kehitykselle

    • pavalina

      ke 7.5.2014 klo 09.30

      M 10/2013 vp Kansalaisaloite eduskunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta (KAA 3/2013 vp)
      Asiantuntijoiden kuuleminen
      - piispa Teemu Sippo, Katolinen kirkko Suomessa/Helsingin hiippkunta
      - Jehovan todistajat uskonnollinen yhdyskunta
      - kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen, Suomen Vapaakirkko
      - toiminnanjohtaja Esko Matikainen, Suomen Helluntaikirkko
      - rehtori Lauri Kotkavuori, Suomen Baptistikirkko
      - Suomen Islamilainen Neuvosto
      - tutkimusjohtaja Juha Ahvio, Patmos Lähetyssäätiö

      to 8.5.2014 klo 10.00

      M 10/2013 vp Kansalaisaloite eduskunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta (KAA 3/2013 vp)
      Merkitään saapuneeksi kirjallinen lausunto:
      - Eläketurvakeskus
      Asiantuntijoiden kuuleminen
      - lakimies Henna Huhtamäki, Kansaneläkelaitos
      - tietohallintopäällikkö Paula Sivunen, Keva
      - Valtiokonttori
      - ylitarkastaja Elina Seppälä, Verohallinto

    • Aaappe

      Mistä on pelastakaa lapset tehty mistäpä muusta kuin petoksista ja valehtelusta lapsista viis kunha niillä voi rahastella ja rikostella

      Suoraan pelan toimintakertomuksesta

      • pelle

        voitsä olla hiljaa


    • hahahha

      Osuix ja uppx

    • pavalina

      to 22.5.2014 klo 10.00

      M 10/2013 vp Kansalaisaloite eduskunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta (KAA 3/2013 vp)
      Asiantuntijoiden kuuleminen
      - piispa Irja Askola, Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli
      - emerituspiispa Eero Huovinen
      Merkitään saapuneeksi: Väestörekisterikeskuksen ja Helsingin maistraatin lisäselvitykset.

      Kohta siis ratkeaa.

    • pavalina

      to 5.6.2014 klo 10.00

      M 10/2013 vp Kansalaisaloite eduskunnalle avioliittolain, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain muuttamisesta (KAA 3/2013 vp)
      Asiantuntijoiden kuuleminen
      - lainsäädäntöneuvos Outi Kemppainen, oikeusministeriö
      - hallitussihteeri Annika Juurikko, sosiaali- ja terveysministeriö
      - lainsäädäntöneuvos Assi Salminen, valtiovarainministeriö
      - opetus- ja kulttuuriministeriö
      - professori Mikael Hidén
      Laki ehtii käsiteltäväksi todennäköisesti vielä ennen eduskunnan kesälomaa.
      Viimeistään syksyllä, kuulemma.
      Eri asiantuntijoita on kuunneltu monelta eri aloilta ja ryhmistä.
      On vain hyvä, että on tehty perusteellinen pohjatyö.

      • 2+9

        On kuunneltu erilaisia asiantuntijoita, mikä sinänsä on hyvä asia.
        Ikävä vain, että suurin osa on pääkaupunkiseudulta.
        Ei ole kovin tasapuolista.


      • 2+9
        2+9 kirjoitti:

        On kuunneltu erilaisia asiantuntijoita, mikä sinänsä on hyvä asia.
        Ikävä vain, että suurin osa on pääkaupunkiseudulta.
        Ei ole kovin tasapuolista.

        Lisään vielä, että pääkaupunkiseutu on niin maallistunut,
        ettei tule koko maa kuulluksi.


      • pavalina
        2+9 kirjoitti:

        Lisään vielä, että pääkaupunkiseutu on niin maallistunut,
        ettei tule koko maa kuulluksi.

        Eduskuntahan sen päättää. Eduskuntaan on äänestetty kansanedustajat demokraattisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe