Kuka tahansa nainen

341€ kk+104€

Suomessa, jolla on alle 3 vuotias lapsi voi jäädä kotiin vauraudesta riippumatta ja saada kotihoidontukea veronmaksajilta 341 euroa kk., sekä 104 euroa lapsilisää.
Ilmankos kahvilat ovat täynnä äitejä vauvojen kanssa.

Kyllä on korkea aika Hallituksen lopettaa tämä anteliaisuus että oman lapsen hoitamisesta maksetaan tuollainen summa.

Britti lehdet ihmettelivät tuota rahamäärää Suomen huonossa taloudellisessa tilanteessa.

22

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Noilla rovoillako maksetaan perheen suurta asuntolainaa?

    • vero nousee

      Joo, asuntolainoja, lomamatkoja, säästötilejä, luksusvaatteita ja mihin kaikkeen tuo veronmaksajien raha käytetään?
      On kiva taskuraha kotirouville.

    • Voi sinuun euroiita!

      Sanos muuta, äkkiä kaikki lapset laitoshoitoon!! Ups, sehän on kalliimpaa meille veronamaksajille kuin tuo kotihoidon tuki. Plääh, mitäs siitä..ei kukaan saa olla kotiäti vaan pitää olla työntekijä tai vaikka työtön....

      • Kustannukset[muokkaa wikitekstiä]

        Päiväkotihoito maksoi Suomessa keskimäärin 1000 euroa kuukaudessa lasta kohden (2010). Nuorimmat lapset ovat kalleimpia. [2]

        Isoissa kaupungeissa kotihoito maksoi 4958 ja yksityisen hoidon tuki 5353 euroa vuodessa lasta kohden, kunnalliset hoitomuodot noin tuplasti (9 449 - 11 184 euroa vuodessa) ilman vyörytyseriä eli osuuksiaan kuntien yleishallintomenoista. Yleensä vyörytyseriä ei esitetä vertailuissa. [3]


    • raha on loppunut

      Kyllä sitä saa olla kotona ja hoitaa perhettä ilman veronmaksajien apua, niin sitä on pystytty ennenkin ja pystytään nykyäänkin suuressa osassa maailmaa.

      "Hyvinvointivaltiossa" uskotellaan että rahaa riittää rajattomasti kaikille ja kaikkeen.

      • Kolmen äiti.,----

        SInä ja minä sekä kaikki me keskituloiset ja vähän varakkaammatkin emme todellakaan maksa kenenkään kotihoidon tukea. Me itse olemme aina nettosaajia jos veronmaksusta puhutaan. Jo ilmainen koulutus maksaa enemmän kuin moni meistä tienaa elämänsä aikana. Samoin kaikenlainen terveydenhoito, josta me kuluttajat maksamme vain murto-osan.

        Sen sijaan kulutuksesta me jokainen maksamme veroa niin kotiäiti kuin kuka tahansa.

        Jos pitää olla raaka ja pilkuntarkka, ehdotan, että jokaiselle lapselle lasketaan hinta ja hyöty ja se erotus on sitten äitien/isien käytettävissä. Jos ei ole lasta, ei ole kuluja eikä myöskään tuottoja. Ei siis tarvitse osallistua muutoin kuin oman kulutuksen mukaan yhteisiin veroihin muttei ole oikeutettu sitten myöskään mihinkään "lapsi-hyötyyn.

        Aamen



    • Rimmir tänään

      Miten niin kuka tahansa nainen, saa kait sitä jäädä kotiin kuka tahansa mieskin hoitamaan omaa lastaan jos haluaa.

      Paljonko se ulkopuolinen lapsen hoitaja saa palkkaa 24 tunnin/vrk työstä kuukauden 30 päivässä?

      Child benefit on kyllä käytännössä Englannissakin.

    • 1-8

      En tiedä asiaa luulen olet oikeassa.

      Suomi elää unelmissa--- eläkkeessä-valtio saa lainaa ja elättää!

      Tosin kaikessa on toinen valtio valtiossa suurilla rahoilla, siis Suomi on kuin Venäjä tänään!!!!!!

    • 15+8

      Huono provo. Alle kolmivuotiasta ei ylipäätäänkään pitäisi viedä vieraalle hoitoon. Siitä on lapsen kehitykselle haittaa. Tutkittu juttu.

      • Molla Irmeli

        Voi olla.
        Äidin kehitykselle taas voi olla haittaa pyöriä hiekkalaatikon ja hellan väliä kolme vuotta, enemmänkin jos lapsia tulee lisää. Harvalla on mahiksia järjestää itselleen lomittajia ja virikkeitä siihen oheen. AI NIIN, eihän sitä muksua saa jättää toisille hetkeksikään.

        Tuskin siellä tarhassa nyt niin hirveesti kärsitään.


    • Nyt sitten kannattaa alkaa yritää oikein toden teolla. Jos pääsisi rikastumaan. hih hih...

    • mummu10lle

      Olen aivan eri mieltä kotihoidontuen suuruudesta. Tuosta kotihoidontuesta menee vero. Lapsilisistä ei mene ja toivottavasti ei tulevaisuudessakaan. Kyllä kotihoidontuki on paljon edullisempi muoto tukea lapsiperheitä kuin subjektiivinen oikeus päivähoitoon. Itse toivoin, että kotihoidontukea olisi korotettu, jotta useampi äiti tai isä olisi voinut jäädä itse lastaan hoitamaan.
      Oma lapseni on hyvin pienellä palkalla työssä olisi mielellään kotona jos siihen olisi mahdollisuus. Kyllä ne lapsilisät ja kotihoidontuet menevät varmasti suurella osalla perheitä kodin menoihin erityisesti ruokaan.

    • Alter ego

      Jos kotihoidontukijärjestelmää ei olisi, olisi yhteiskunnan pakko rakennuttaa valtavasti (ulkomaalaisfirmoilla, kilpailuyhteiskunta laskee ne edullisiksi) päiväkoteja ja perustaa pilttien vanhemmille työpaikkoja, sillä yksityinen sektori ei kykene riittävästi työllistämään.
      Ja jos ei niitä töitä löydykään, ovat nuo pilttien vanhemmat työkkärin jonoissa.

      Yksi asia, joka myös järjestään jätetään huomiotta on se, ettei kotihoitovuosista saa minkäänlaista eläkekertymää. Yhdenkään naisen ei kannattaisi siis taloudellisista syistä todellakaan jäädä kotiin.

      Jos on kouluttautunut nainen ja jättäytyy uraltaan kotiin 3:ksi vuodeksi, voi olla erittäin vaikea saada entistä asemaansa enää takaisin siinä muodossa kuin sen on jättänyt. Työhön palaava nainen saa havaita, että hänen tehtäviään on delegoitu muille ja jäljelle jäänyt onkin usein jotain back office-tyyppistä. Siitä onkin sitten valitettavan usein helpointa irtisanoa firmalle muodostunut kuluerä, työntekijä.

      Jos taas kouluttautunut nainen tiedostaa tämän uhan ja pitää nippanappa lakisääteisen mammalomansa ja pyrkii pian töihinsä, hänet yleensä haukutaan "itsekkääksi uraohjukseksi, joka vie aina kakaransa kauhean sairaina ja räkäisinä tarhaan..."

      Jos taas kotiin jääkin isä, harva mies enää mieltää häntä miehekkääksi. Kulttuurimme on sellainen. Koti-isä on Suomessa Lapatossu, Tohvelisankari, mahdollinen Käpykaartilainenkin, josta ei miesten töihin olisi jos tosipaikka tulisi jne. Vaatii vahvaa luonnetta jäädä koti-isäksi.

      Aloittajan viesti kertoi tyypillisestä asenteellisuudesta, joka ei osaa tarkastella asiaa monitahoisesti.

      • Byro B

        Nykyään tienaa eläkettä kotihoitovuosiltakin, ainakin nimeksi.
        90-luvulla oli toisin. Hoidin silloin lapsiani ja eläke jäi kertymättä. Työpaikan piti olla odottamassa, mutta se meni konkkaan.
        Nykyään isätkin ovat jonkinlaisen pätkän kotihoitamassa lapsiaan, en silti kannata pakottamista heidänkään kohdallaan.
        Kannatan kotihoidonlisää, päiväkoti maksaa enemmän. Isommat,6vt voi mennä päiväkotiin.


    • ikäpyramidi

      Onkohan ahneutta? Vaimoni entinen työkaveri asusteli rivarineliössä 4 alaikäisen lapsenasa kanssa ylläpitäen sivusta katsoen kunnioitettavaa, aineellista elintasoa vaatetusta ja autoa myöten.

      Jokaisella lapsukaisella on eri isä.
      Yksinhuoltaja kouluttautui lähihoitajaksi ja, ilmisesti varmistellakseen elämänsä puitteita tai silkasta, syvästä rakkaudesta löi hynttyyt yhteen miespuolisen kolleegansa kanssa.

      Kuvaamani kaltaisen toiminnan tukeminen on hyvä keino vääristyvän ikäpyramidin estämiseksi.

      Irlantiin verrattuna me olemme pelkkiä näpertelijöitä.

    • ahneutta

      Ne henkilöt jotka lapsilisiä ja muita etuuksia suunnittelivat,olisivat varmaan järkyttyneitä nykyajan ahneudesta ja siitä miten keskituloiset ja varakkaat puolustavat saataviaan, valtion "almuja".
      Lapsilisiä suunniteltiin sodan jälkeen köyhälle kansalle koska toivottiin lisää lapsia.

      Ei ollut tarkoitus jatkaa ikuisesti ja korottaa niitä vuosi vuodelta.

      Kodinhoitotuki on kaiken huippu.

    • Nyfiken

      Mikä olisi aloittajan ja häntä myötäilevien ehdottama vaihtoehto?

    • pulassa?

      Tänään Iltasanomissa järkevä kirjoitus eräältä proffessorilta. Lukekaa.
      Hänen mukaansa olemme tuhouden partaalla, ellemme tee valtavia leikkauksia ja muutoksia ainakin 24 eri toiminnassa.
      Mm. sata kansanedustajaa vähemmän.

      • ----

        Saahan proffat kirjoittaa, ihan kuin mekin.


    • *huohh*

      Kuinkahan moni ajattelee lapsen parasta nykyään... Joku lastenpsykiatri sanoi, että päiväkotijärjestelmä on suunniteltu vanhempia silmällä pitäen, vanhempien tarpeisiin, ei lasten. Ja joku viitsii olla vielä kateellinen pienestä kotihoidontuesta ja lapsilisästä. Tuskinpa niillä summilla kukaan pääsee luksuselämään kiinni. En ymmärrä miksi oman lapsen hoito on muka vähemmän arvokkaampaa kuin toisten lasten hoito, jota esim. päiväkotien työntekijät tekevät. Eipä ole ihme, että nykyään jonot lasten psykiatriseen hoitoon kasvavat, nuorten masennus lisääntynyt huimasti huume- ym. ongelmat. Joku tuossa kirjoitti: "Äidin kehitykselle taas voi olla haittaa pyöriä hiekkalaatikon ja hellan väliä..." No, äitihän on jo aikuinen, lapsen kehitys taas on pahasti kesken. Lapsen aivojen kehitys on täysin kesken vielä, vanhemmilla ne ovat kehittyneet.

      • näin näkisin

        Minusta aloittaja ei ilmaissut mitään lapsen parhaasta. Katkeroituneena miehenä hän halusi syyllistää viestillään naiset. Katso vaikka otsikkoa. Siksi et juurikaan näe tässä ketjussa lasten oikeuksia puolustavia tekstejä vaan nimenomaan taloudesta ja naisista kirjoitettuja.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1449
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe