Saunalahdella 10 = 21 vai kuinka?

Linssiinviilattu

Miksi myydään Reilu 3G 21 Mbit/s mobiililaajakaistayhteyttä, jos nopeus on parhaimmillaan ainoastaan 10 Mbit/s? Eikös tuossa pitäisi olla 3G Data max 10 Mbit/s: 0,4 - 10 Mbit/s?

Reilu 3G
Liittymään sisältyvän mobiililaajakaistayhteyden nopeuden vaihteluvälit:
3G Data max 2 Mbit/s: 0,4 - 2 Mbit/s,
3G Data max 21 Mbit/s: 0,4 - 10 Mbit/s,
4G Data max 50 Mbit/s: 3G-verkossa 0,4 - 15 Mbit/s, 4G Dual Carrier -verkossa 0,4 - 25 Mbit/s, 4G LTE -verkossa 5 - 40 Mbit/s.

15

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saunalahti kusettaa?

      Saunalahti kusettaa. Ihan sama kuin VR myisi junalipun Helsingistä Tampereelle, mutta todellisuudessa lipulla pääsisi vain Riihimäelle eikä lipunmyyjä ei mainitsisi siitä lippuluukulla asiakkaalle.

    • 3G liittymällä ei oikeastaan koskaan saavuteta max nopeutta. Esim jos liittymä on tuo 21 mbit/s niin nopeus jää melkein aina alle 12 mbit/s.

      • Väärää mainontaa

        Jos näin on, niin silloinhan pitäisi nopeudeksi mainostaa 12 mbit/s, eli se nopeus joka normaalisti toteutuu. Väitän edelleen: kusetusta!


      • Väärää mainontaa kirjoitti:

        Jos näin on, niin silloinhan pitäisi nopeudeksi mainostaa 12 mbit/s, eli se nopeus joka normaalisti toteutuu. Väitän edelleen: kusetusta!

        Ei ole. Liittymän tiedoissa lukee että nopeus voi vaihdella sen ja sen verran.

        Esimerkiksi: https://kauppa.saunalahti.fi/#!/nettiliittymat/mobiililaajakaista/Saunalahti-Mobiililaajakaista-4G

        "Nopeuden vaihteluväli 3G-verkossa 0,4-15 Mbit/s, Dual Carrier -verkossa 0,4-25 Mbit/s, 4G LTE -verkossa 5-40 Mbit/s."


    • 3G yhteydellä 21 Mbit/s on yhteyden teoreettinen maksiminopeus ja todelliseen saatavaan nopeuteen vaikuttaa useita eri muuttujia.

      Tiedonsiirtonopeus riippuu mm. valitusta palvelusta, sijainnista, käytettävissä olevasta verkkotekniikasta, kuuluvuuden voimakkuudesta, häiriötasosta, päätelaitteen ominaisuuksista ja verkon kuormituksesta.

      Tiedonsiirtonopeuteen voivat vaikuttaa myös esimerkiksi internetpalveluiden ruuhka, palveluiden käyttöön tarkoitettujen laitteistojen suorituskyky, virustorjunta- ja palomuuripalveluiden sekä muiden käytössä olevien ohjelmistojen aiheuttama kuormitus tai langattoman lähiverkkoyhteyden käyttö.

      -Susanna / Saunalahden Palstatiimi

      • Kyllästynyt

        Ostin saunalahdelta pari vuotta sitten 450 euron Samsungin puhelimen. Aluksi kokeilin hitainta eli neljäsosamegan nopeutta. Sitten nostin puolen vuoden kuluttua nopeuden kahteen megaan. Nyt kuukausi sitten nostin kokeeksi 21 megaan. Käytännössä ei nettisivun, sähköpostin, facebookin jne jne avautumisen nopeudessa ole juurikaan havaittavaa eroa!!

        Kännykän puhepuoli jatkuvasti pätkii, ääneni kuuluu itselle puolen sekunnin viipeellä, toisessa päässä puheeni kuulemma kumisee kuin soittaisin jostain kellarista tai tynnyristä. Saunalahdessa olen useasti käynyt asiasta valittamassa, mutta siellä joka kerta on sanottu seuraavan päivityksen auttavan. Saunalahti syyttää Samsungia ja Samsung syyttää Saunalahtea ping pong ping pong... Edellisen päivityksen jälkeen puhelin on reagoinut joka näppäykseen tosi paljon hitaammin. Ei kiitos enää ainakaan sellaista päivitystä!

        Seuraava kännykkä olkoon kaikkein halvin malli ja liittymä muualta, en halua enää maksaa hienoista spekseista vaan käytännön toimivuudesta. Tabletista en enää haaveile.


    • tiiwer

      alottajan on syytä olla tyytyväinen siihen saunalahden liitymä nopeutteen koska se on ihan normaalia luokkaa kun mulla on saunalahden 3g megareilu 21megan liitymässä on nopeus päivällä ja yöllä ja paikkasta riippumatta jyväskylässä tai ihan missä vaan suomea ja vieläpä tukiaseman vieressä aina 2megaa tai 1megaa ! ja ping pahimoillaan 200 !

      • Äänestän jaloillani

        No eikö sinulla ole tunne, että sinua on tietoisesti huijattu? Tarttisko tehdä jotain? Äänestää jaloillaan?

        Ainut, mikä Saunalahdella toimii todella hyvin, on laskutus. Tämä siis ei ole pottuilua, vaan tarkoitan laskutuksen selkeyttä ja sitä, että laskun suoritus näkyy välittömästi Oma Saunalahdessa, sitä arvostan - etenkin sen jälkeen kun pääsin viimein eroon Elisasta, josta tuli toista vuotta laskuja liittymistä, joita minulla ei ollut edes koskaan ollutkaan.


    • halpa ja hyvä

      Minulla on täällä peräkylässä aina 6-12megan välillä nopeus.Pitää muistaa paljon maksaa ja RAJATON käyttö toisin kuin Soneran paskalla.Rajatonta ei kohta saa edes rahalla Soneralta kuin yritykset.

    • rak.aikataulu

      Millainen on 4g verkon rakentamisaikataulu tietääkö kukaan. Puhelin myyjä möi 4g mokkulan vaikka tällä alueella ei oo kuin 3g. Väitti, että 4g olisi jo ensiviikolla täällä.

      • olisiko kellään tiet

        Iisalmen pohjoispuolelle tuleeko milloin lte tai 4g verkko.


    • Morjesta ketjuun,

      "halpa ja hyvä",
      Hmm, mistäs olet moista kuullut? Meidän mobiililaajakaistat ovat edelleen rajattomia, niihin ei olla tehty muutoksia. Puhepuolella teimme uudistuksen, tai oikeastaan lisäyksen nykyisen tarjoaman rinnalle. Uudeksi vaihtoehdoksi, mitään kuitenkaan poistamatta muusta tarjoamasta.

      "rak.aikataulu",
      Kerrotko mistä alueesta on kysymys, voin tarkistaa meidän osalta. Saunalahden tilanne selviää soittamalla heille tai kirjoittamalla kysymyksen Saunalahden palstalle.

      "olisiko kellään tiet",
      Iisalmen pohjoispuoli on laaja alue mutta yleisesti ottaen Vieremän alueelle on tulossa meiltä 4G:tä tämän vuoden loppupuolella, niinkuin myös Makkaralahteen. Sonkajärvelle taasen ensi vuoden keväällä samoin Parkattiin. Notkolaan ensi vuoden aikana.

      Nämä tiedot alustavia, tilanne voi muuttua nopeastikin suuntaan tai toiseen.

      Tero@SoneraPartio
      www.sonera.fi/sonerapartio

    • Elisan ja Saunalahden 4G-verkon pystyy tarkistamaan osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus

      Kuinka paljon pohjoiseen Iisalmesta mennään? Tuossa Iisalmen pohjois-osassahan 4G:tä jo on. -Jarkko / Saunalahden Palstatiimi
      http://palsta.saunalahti.fi

    • Speed<3

      Iisalmen eteläpuolella Sauniksen 3G jonka max nopeus on 21 Mbit antaa seuraavan tuloksen:

      http://www.speedtest.net/my-result/a/826602649


      Ei paha sanoisin, nyt ajattelin Sauniksen 4G tilata jotta voi testata mihin nopeuksiin pääsee 4G:ssä, itse uskoisin että ei ainakaan paljoa nopeampi voi olla mutta katsellaan.

      • Speed<3

        Ai niin sen verran että kyseisellä liittymällä pystyy ainakin Suomi servuilla PC puolella pelaamaan ilman ongelmia BF4:sta, mutta mentäessä eurooppaan tai siitä kauemmas alkaa ping olla taivaissa niin ettei pelaamisesta tule mitään tai lentää jatkuvasti pihalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe