10kk yritystä takana, -ei raskaana. :(

Vauvahaaveita-

Olemme yrittäneet nyt miehen kanssa lasta 10kk tuloksetta. Seksiä on ollut koko ajan vähintään joka toinen päivä. Alan olemaan jo ihan toivoton, enkä enää usko tulevani luomusti raskaaksi.
Minulla on takana yksi tuulimuna raskaus, mutta eri miehen kanssa. Voiko tuulimuna raskaus olla edes joku merkki siitä että kuitenkin voisin tulla raskaaksi? Tällöin tärppäsi yhdestä ainoasta kerrasta, jolloin ei lasta oltaisi edes haluttu..
Epäilen itselläni vahvasti PCOSta, minulla on lähes kaikki PCOSn oireet, akne, joka on raskautta yrittäessä pahentunut, karvaa kasvaa myös huulen yläpuolelle, joten joudun kerran viikossa vahaamaan ne etten näytä viiksekkäältä. Ylipainoa minulla ei kuitenkaan ole. Jos lapsettomuuden syy olisi PCOS, onko siihen mitään lääkitystä tai muuta hoitokeinoa?
Joka kuukausi vähintään viikko ennen kuukautisia tissini tulevat todella kipeiksi ja niiden sisälle ihan kun kertyisi jotain ''paakkua..'' Olen vasta raskautta yrittäessä huomannut tämän oireen. Lisään vielä että minulla on ikää vasta 22 vuotta, eli nyttenhän naisen pitäisi olla juuri hedelmällisimmässä iässä. :(

10

2050

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....................

      Moi, jos epäilet PCOS:ta, niin mene lääkärille. Tuo tissien kipeytyminen on luultavasti ihan normaalia loppukierron oireilua, ja vauvatoive vaan saa kiinnittämään siihen enemmän huomiota (itselläni oli sama, ja kun sain tietää, että mieheni sperman takia emme todennäköisesti voi saada luomulasta, niin oireet vähenivät/loppuivat).
      Muista, että Sinulla voi olla kaikki ihan ok, mutta miehen spermassa voi olla vikaa. Kannataa hakeutua lapsettomuustutkimuksiin. Teillä on vielä onneksi aikaa, kun olet noin nuori, ja hoidot ovat hyviä nykyään. Tsemppiä!

    • miimii2

      Tuo 10 kk on vielä lyhyt aika yrittää, keskimääränen aikaan on vuosi. Kannattaa tosiaan mennä lääkärille tuon pco epäilyn vuoksi, tutkivat sen ultralla joka ääreis helppo ja kivuton toimenpide joka kestää muutamia minuutteja. Mulla kanssa pco ja nyt tämä ensimmäinen onnistunut raskauteni saatu alkuun clomifeneillä :)

    • annan hyvän neuvon

      Vauvahaaveita- 11.4.2014 tiedän mikä on hyvä neuvo tuohon ja voit raskautua sen jälkeen

    • hoitoja

      Täällä myös yksi jolla pcos, raskaus alkoi yhdistelmällä terolut clomifen ja nyt on poika 3kk. Pelkät terolutit riittää myös joillakin hoidoksi mutta mulla ne eivät auttaneet. Takana myös yksi keskeytynyt keskenmeno. Nyt poika 3kk :)

    • Sanni87

      Tarkennan edellisen kirjoittajan tekstiä. Terolut ei saa aikaan ovulaatiota, mutta sillä voi säännöllistää kiertoa.

      Clomifenia käytetään ovulaation aikaansaamiseksi. PCOS aiheuttaa nimenomaan ovulaation häiriintymistä/puuttumista, sanotaan anovulaatioksi. Clomifenia käytetään esimerkiksi 5 päivänä peräkkäin 1 tabletti, sovittuina päivinä. Jos kierrot ovat pitkiä (esim 40 päivää) voi olla parempi käyttää edeltä myös Terolutia, jolloin ei tarvi tuskissaan odottaa milloin ne kuukautiset tulee ja vielä hyvässä lykyssä tehdä tusina raskaustestejä siinä odotellessa.

      Jos sinulla on säännölliset kuukautiset, sinulla tuskin on ovulaatiohäiriötä. Sen voit testata ovulaatiotesteillä (nitistä isompi pakkaus noin 2 e / testi). Toisaalta PCOS aiheuttaa hormonien epätarkoituksen mukaista erittymistä ja se voi saad atestin positiiviseksi, vaikkei ovulaatiota olisikaan. Mutta jos sinull aon säännöllinen kierto, se on lähes 100 % varma tapa testata asia. Osta digitaalisia testejä.

      10 kk "lapsettomuus" ei ole vielä lapsettomuus ja et vielä pääse julkisella puolella tutkimuksiin. Ja kyllä vain, tuulimunaraskaus osoittaa, että voit tulla raskaaksi ja on vain ajan kysymys milloin se tärppää (ellei puolisella jokin hankala ongelma). Tsemppiä!

    • Haaveilija.

      10kk ei vielä ole kovin pitkä aika saada lasta. Joillakin voi mennä vuosia ennen kun saavat vihdoin sen lapsen. Täälä on nimittäin kaksi vuotta toivottu sitä esikoista, mutta ei näy tai kuulu. En ole tässä ajassa kertaakaan raskautunut.

    • peukkuja sulle

      yrtietty täälläkin jo 2v8kk eikä mitään tapahdu, ei se vaan oo niin helppoa :( toivottavasti AP:n ei tarvitse odottaa raskautta enään kauan, tää ei oo mitään herkkua :/

    • onnellinentulevaäiti

      Hei, ei kannata menettää toivoa!!! Mekin miehemme kanssa yritimme lasta n. 3 vuotta tehdä ja välillä tuntui, että meissä molemmissa on vikaa ja että menemme lapsettomuus hoitoon, mutta ei! Nyt yhtäkkiä tulin räaskaaksi 3 vuoden yrityksen jälkeen!!! Olemme miettineet mistäköhän johtui. Nyt kun mietin niin 2vuoden ja puolen vuoden jälkeen en enää pitänyt lapsi haaveita mielessäni vaan annoin olla ja mietin, että jos ei lapsia tule niin ei tule. Harrastimme myös seksiä nyt tällä ajalla kun tulin raskaaksi niin, että olin erittäin kiihottunut ja hieroin itseäni niin, että valmistauduimme molemmat yhtä aikaa olevaan orgasmiin ja tätä tapahtui monta kertaa kuukauden aikana. Miehenikin mietti, että varmasti raskaus sai alkunsa siitä, koska tulimme yhtäaikaa yhdynnässä ja emme enää niin paljon ajatelleet lapsen saantia niinkuin alussa.

      Nyt olen jo raskaana ollut 10 viikkoa :) älkää siis naiset menettäkö toivoa!!! Ja syökää paljon vihanneksia tai fooliohappo lisiä mikä edes auttaa raskauden tuloa.

    • lapsetonkauniita

      Vai tuulimuna.
      Voi hittolainen, että oikein tuulimunaraskaus.
      Ei perkele.
      Sellast kuule ei oo olemassakaan.

      Ja mitä tulee sinuun,
      olet typerys.
      Joka kuvittelee sairaita.
      Kuinka monella 22-vuotiaalla
      on lapsia.
      Rakastele sitten niin
      kauan kunnes onnistuu.
      Onnistuuko?

    • yksi nainen..

      Heippa, minä yritin enemmän ja vähemmän 16-vuotta saada lasta 2 eri kumppanin kanssa, kahdessa eri parisuhteessa. Tuloksena kohdunulkoinen ja munajohtimen repeäminen sekä alkioiden kanssa pelkkää epäonnea. No ilman ehkäisyä lähes kuitenkin koko tuon ajan 16-vuotta. Alussa tietysti suojaseksiä, ennen kun oltiin pariskunta. Mutta kuitenkin. Näiden jälkeen onni kääntyi. En toki odottanut tapahtuvan koskaan niin.

      Erosin ja päädyin uuteen suhteeseen. Kerroin tietysti etten ole hedelmällinen, joten jos minun kanssa haluaa lapsia kannattaa vielä miettiä haluaako minua sitten ollenkaan. Vuoden uudessa suhteessa ja olin raskaana, luomusti. Päätyi 8 vkolla, mutta jäi kohtuun. Todettiin rakenneultrassa kuolleeksi. Masennuin.

      Taas kohtalo leikkii kanssani ja antaa lupauksen, mutta vie sen heti perään. Seuraavana vuonna en en edes kuvitellut olevani raskaana, Epäsäännölliset kuukautiset koko ajan oireili milloin mitenkin. Jopa oksetti kun kierto oli liian pitkä. Mutta ylläri, olin raskaana. Pelkäsin koko raskauden ettei se kuitenkaan kestä. Olin jo tottunut kohtaamaan pelkkää epäonnistumista sillä saralla. Tai tottunut ja tottunut, mutta valmistunut kohtaamaan vain epäonnea.

      Niin usein käy kun tarpeeksi kauan jotain haluaa ja aiana pettyy uudestaan ja uudestaan. Alkaa olla pessimisti ja skeptinen. Mulla oli riskiraskaus ja kävinkin kontrolleissa koko raskauden ja lapsen asfyksian takia sitten hätäsektiolla syntyi.

      Eli tiedän tuon jojoilu fiiliksen ilosta suruun ja masennukseen. Koko matka ollut kuin kummitusjunassa, aina uusia pettymyksiä ja pelkoa täynnä. Kannattaa kuitenkin koittaa valaa itseensä elämänhalua ja nauttia niistä asioista joista voi. Olen huomannut, että aina on jotain mitä haluta tai pelätä.

      Nyt kun on lapsi, niin pelkää sitä ettei sille käy mitään kamalaa. Eli aina on joku huoli matkassa. Ei se helpotu varmaan koskaan.

      Eli koitan sanoa, yritä miettiä positiivisia asioita. Varovaisen optimisti kannattaa kuitenkin olla. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe