Niuhotanko tyhjästä?

dull days

Mitä mieltä olette tällaisesta, kun miesystävä tulee kylään mun luokse ja sillä on omat eväät, joita syö ja kokkailee illan aikana. Ei siis tee meille, vaan itselleen. Sitä ei kiinnosta, että onko mulla nälkä vai ei.

Meidän vähäinen yhteinen vapaa-aika menee nykyään miehen treenausten ja ruokailu aikataulujen mukaan ja nähdäänkin lähinnä (2-3 iltaa vkossa), kun mies tulee mun salitreeneistä mun luokse syömään/kokkailemaan omia ruokiaan ja katsomaan telkkaa.
Aikaa meidän yhteisiin juttuihin ei enää oikein löydy ja yhteisistä aterioistakin on turha haaveilla.

Kyse on jostain kuntokuurista. Mies on kyllä ihan timmi ja hyvässä kuosissa, joten mielestäni menee överiksi koko homma. Ei ole kilpaurheilija tms, vaan keski-ikäinen mies.
Alkaa jo pahemman kerran tympimään tää touhu ja herran omaan napaan tuijottelu.
Mitä teen? Oon yrittänyt puhua nätisti ja vähemmän nätisti, mutta tuloksetta.

Ollaan 1,5 vuotta oltu kimpassa ja talvesta asti on nyt ollut tätä, että yhdessä ei enää ehditä tehdä mitään ja syömisetkin nyt näitä omia eväitä jne.
Omat fiilarit ja mieli aika down. Ja ennenkuin kukaan ehtii alkaa moittimaan mua läskiksi sohvaperunaksi, niin oma BMI 19.

Löytyykö kohtalotovereita?

16

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies.

      Eikö tuohon vois sanoa suoraan, että sua ei kiinnosta suhde tuollaisena. Turha siinä sen enempää tarviikaan niuhottaa, jos miestä ei kiinnosta yhteinen aika, niin sitä ei sitten kiinnosta ja kannattaako sun koittaa siinä sen enempää ruinata huomiota.

    • yksinsyöjä

      Tulee kyllä mieleen ettei hänen elämäntyylinsä vain sovi sinulle.
      Itsekin monia "kuntokuureja" vetäneenä aika orjallisesti sitä piti treeni/ruokaohjelmaa noudattaa.
      Joka paikkaan piti omaat eväät ottaa eikä siinä kyllä kyennyt miettimään olisko jollain muullakin nälkä vaan toiset sitten söivät itse mitä söivät.
      Olen itse myös tuollainen ettei minulle ole väliä yhteiset ateriat. Mietin mitä syön ja milloin ja toinen tekee itse samoin.
      Jos kuitenkin kyse vain kuurista niin palaako ns. normaalielämä ennenpitkään kuvioihin mukaan? Jos kyse jatkuvasta muutoksesta, silloin nähdäkseni ette sovi enää toisillenne.
      Minulla meni miehen kanssa poikki kun hän ei ymmärtänyt näissä asioissa minun tarpeitani.

    • idype,

      Mulla taas on niin että vatsan kroonisesta vaivasta johtuen joudun kokkaamaan itselleni ja olemaan tarkka siitä mitä pistän suuhuni. Olisi kauheaa jos rakkaus ei kestäisi tällaisen yli. Miehen kanssa siis omat eväät. Eikä se rajoita rakkautta :)

      Miksi sua haittaa kuntokuuri? Ei kai kokkailu nyt ole se suhteen juttu? Nauttikaa muusta ajasta ja jos se ei onnistu, niin jutelkaa asiasta ihan kasvotusten. Juttelu on tärkeintä ja pitää sanoa heti jos joku harmittaa.

      • mhktsrlmhtr

        No mä kyllä tulkitsen aloituksen aivan erilailla kuin sä. Sun krooninen vatsavaivasi ei ole mikään "numero" parisuhteessasi, vaan yksi asia muiden joukossa. Aloittajan miesystävä sitä vastoin tekee touhuistaan numeroa ja heidän seurustelunsa elää miehen ehdoilla, ei yhteisillä ehdoilla.

        Aloittajahan kirjoitti, ettei "muuta aikaa" ole, kun mies treenaa ja käy vain kokkailemassa pöperöitään ITSELLEEN ja katsomassa telkkaria aloittajan luona.

        Mies on TÖRPPÖ, jonka maailma pyörii oman navan ympärillä. Kyllä omassakin parisuhteessa on noita kuntokuureja eletty, mutta ei toinen niiden jalkoihin ole jäänyt. Aloittajan miesystävän kaltaisen toivottelisin menemään omaan kämppäänsä kokkaamaan pöperöitä itselleen ja katsomaan televisiota, ei siihen seuralaista tarvita!


    • kiltti mies.

      Törkee mies tosiaan. En mä kehtais kokkailla naisen luona ja syödä yksin. KYllä mäkin treenaan ja sitten meen kyllä kotiin yksin kokkailee kun eiole ketään kelle kokata edes-

    • 70 / 66

      Vaikka jossakin määrin ymmärränkin miestäsi niin liika on liikaa ja tärkeysjärjestys anuksesta.

      Käy itse salilla 6krt/viikko ja pidän huolen ravinnostani.

      Käytännössä minä ostan ja valmistan yhteiset sapuskat ottaen huomioon vaimoni reunaehdot.
      Yhteisen menun lisäksi huolehdin omista tarpeistani vähin äänin.
      Lähinnä täydennysprotskut ja hivenaineet.

      Vaikka olisi minkä tasoinen himokuntoilija tahansa niin tämä kuvaamani tapa on varsin vaivaton.

      Jos sinä olet ruokavastaava ja haluat kattaa yhteisen ruokapöydän, niin voinet keskutella sen periaatekoostumuksesta.
      Eikä miehesi ole pakko syödä kaikkea paljon mutta mitään tavallista ei tarvitse äärimmilleen karttaakaan.
      Ainoan, tiedossani olevan,allergiasta riippumattoman rajoituksen tiedän täydellinen atkins = ei muruakaan hiilareita, mutta sekin on ajallisesti rajallinen.

    • survivor.

      Jokainen huolehtii itse omasta nälästään.

    • Kis-kisu

      Jos miehelle tärkein asia ei olisi oma treenaaminen ja syöminen, niin sitten se olisi joku muu. Monet miehet on erittäin itsekeskeisiä ja ajattelevat, että nainen on vain yksi osa elämää, ei niin tärkeä kuin omat tavat ja harrastukset.

      Ei sun tarvi muuta kuin ilmoittaa, että jos minun kotonani poika kokkailet niin teet minulle samalla. Ja toinen juttu, että jos ei ehditä yhdessä tarpeeksi olla ja harrastaa, niin etsit sellaisen miehen joka ehtii.

    • mistä löysit miehen

      Treenaamiseen kuluu korkeintaan 1,5-2,5 tuntia, missä hän viettää kaiken muun ajan? Eikö hän osaa laittaa lyhyesti ruokaa, pitääkö vetää oikein pitkän menun kautta? Olis painajasmaista jos ruuan haju tulisi nenään koko ajan ja toinen vaan kokkaa ja kokkaa. Piilota keittiövälineesi lukittuun arkkuun ja kaappiin, ei muuten varmana kokkaa. Liedelle on myös sähkökaapissa oma katkaisija (etukäteen).. voit sanoa että liesi on rikki, korjataan joskus. Mikron voit antaa jollekin lahjaksi. :)

      Voitko yksin kysyä parisuhdeneuvojalta miten saisit viestin perille. Voitko sanoa miehen (järkevimmälle) kaverille ettei mies kuuntele sinua tärkeässä asiassa, että mitä teet. Ehkä mies ei halua sitten muutosta "övereihinsä", saati keskustella siitä ja sun pitää sanoa että "erotaan" ja etsiä joku joka kuuntelee asiat paremmin. On itsepäisiä miehiä joiden muuttaminen on sama kuin yrittäisi työntää pyramidia paikoiltaan. Mistä löysit oikein tuollaisen miehen? Pelkkä tv:n katselu ja kokin leikkiminen ei ole oikea seurustelusuhde, mies ei taida tietää sitä! Kerro että haluaisit suhteen jossa on muutakin. Pinnallinen mies, pumppaa lihasta vaan? Omaa aikaa voi olla hänellä kotonaan ym, mutta eikö teidän ajalla tehdä muuta. Hän haluaa pitää ruokarahat erillään näköjään, mies voisi kertoa etukäteen mitä aikoo kokata, että sinä voisit hankkia esim kananmunia kaappiin. Samaa ruokaa pannulla. Jos on rahakas, ruuan ei pitäisi olla ongelma. Pihi mies?

      • niin ja

        Se että mies ei kuuntele, ei ole syy, että niin tarvisi jatkaa. Naisten ei ole pakko olla ankeassa suhteessa joka on pelkkää kokkia ja tv:tä. Ehkä se kokkaus on hänen intohimonsa, samoin kuin jotkut tekevät muuta. Haluatko olla kokin kanssa?


    • ?x?x?x

      Olette olleet 1,5 vuotta kimpassa ettekä pysty keskenänne puhumaan !!!!!!!! miehen kuntokuurista ja dieetistä ja siitä, että hän kokkaisi sinulle samalla? Opettele/opetelkaa kommunikoimaan. Jos ei hänen kanssaan puhuminen edes tästä asiasta onnistu (ei siis kovin olennainen asia parisuhteen kannalta) onko suhteessa mitään järkeä?? !!!

    • kiltti mies.

      Tein juuri makarioonilootaa. Siihen meni 20 minsaa ja noin 40 minsaa loota oli uunissa eli tunti meni ruuan laitttoon. Yksin sitäkin joutuu syömään.

    • 11+15

      Minä olen helposti lihovaa sorttia, eli joudun syömään kevyesti, varsinkin nyt kun teen kevyttä toimistotyötä. Mies on jäntevä/kukkakeppi ja voi syödä kuinka paljon vaan, joten meillä on nämä ruokailuasiat välillä hankalia. Yhdessä yritetään kuitenkin sumplia ja kokkailla. Mies syö sitten enemmän hiilareita, itse syön vain vähän riisiä tai perunaa yms. ja enemmän salaattia ja kasviksia. En tykkäisi tuollaisesta omaan napaan tuijottelusta, vaikka eri sapuskat olisikin, niin yhdessä kuitenkin istutaan ruokapöytään ja vaihdetaan päivän kuulumiset.

    • sinkkumies.

      Kyllä nyt suhteessa pitäis niinkin yksinkertainen asia kun ruuan laitaminen sopia niin että yhdessä tehdään ja laitetaan. Mutta jos treenaa tai laihduttaa niin pitää syödä 4 tunnin välein säännöllisesti jotta aineenvaihdunta toimii. Urheilijat syö koko ajan ja itse kun käy salilla niin minulla on aika oudot ruoka-ajat.

      Aamulla kun menen salille 8-9 aikaan ja sitten tulen sieltä 11 aikaan niin teen ruokaa ja syön sitten n 12,30 aikaan. Seuraavaksi syön varmaan 5 aikaan kevyesti ja illalla vielä 8-9 aikaan. Harvoin syön aamupalaa mutta en minä energiaa nyt niin paljon tarvitse.

      • nyt taas sinkkunaine

        Vaikeus voi tulla siinä että toinen tykkää laitetusta ruuasta ja toinen ei. Meidän suhde kaatui miehen vaatimuksiin ruuan suhteen. Minun olisi pitänyt suostua syömään hänen kokkaamiaan ruokia joita taas minä en halunnut syödä. Ei kelvannut ehdotus että syödään yhdessä mutta omia ruokiamme.


      • L - L
        nyt taas sinkkunaine kirjoitti:

        Vaikeus voi tulla siinä että toinen tykkää laitetusta ruuasta ja toinen ei. Meidän suhde kaatui miehen vaatimuksiin ruuan suhteen. Minun olisi pitänyt suostua syömään hänen kokkaamiaan ruokia joita taas minä en halunnut syödä. Ei kelvannut ehdotus että syödään yhdessä mutta omia ruokiamme.

        Kyllä on vaikeaa jos ei löydy lainkaan yhteisesti hyväksyttyjä pöperöitä!
        En usko! Vaikka makumieltymykset menisivätkin ristiin niin kyllä tuon sortin oraalisista nautinnoista voisi hieman tinkiä.

        Kuten ylempänä mainitsin, valmistan sapuskat vaimoni terveyden asettamiin reunaehtoihin, vaimo täydentää hieman omilla, henkilökohtaislla tarpeillaan kuten minäkin omillani.
        Pöydässä syömme saman aikaisesti samat sapuskat.
        Ei ole mitään ongelmaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1614
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1462
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      53
      1365
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1318
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1275
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe