kestävyysjave on...

s.partacus

..täyttä huijausta. Puhdasta propagandaa kansan höynäyttämiseksi. Sanahirviöllä legalisoidaan tulonjaon muuttamista palkkatyön tappioksi ja kapitalistiluokan eduksi.
Sen nimissä suoritetut leikkaukset ovat pidentäneet pienoista taloustaantumaa johtuen USA:n finanssikriisistä 2009.
Kestävyysvajepropaganda on käytössä EU:n mittakaavassa ja tulokset ovat olleet nurjia.

17

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No, ei sinulla kuitenkaan ollut esittää mitään lukuja, joilla perustelisit kestävyysvajeen olevan huijausta.

      Sinun aikaisempien viestiesi perusteella sinun viestisi eivät ole kovinkaan luottettavia vaan täynnä valheita ja vääristelyjä.

      Muutamia esimerkkejä sinun epärehellisestä käyttäytymisestä palstalla:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12171394
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12173806
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12130211
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12091914

      Yhtäkään linkein ja lainauksin perusteltua valhettasi et ole katunut etkä viestejäsi perunut joten uskottavuutesi palstalla on täysin nolla (0). Tuskin voi mies enään sinua epärehellisemmin palstalla esiintyä.

      .............................

    • Tuosta näkee, siis s.p:n lausumasta jottei kommunistinen ajattelu ainakaan talouden puolelle yllä. Se tosin oli nähtävissä jo NL:n taloudessa joten yksin s.p ei noine ajatuksineen liene.

      Tuhlata ei saa kuin osan tienestista ja aina on jäätävä hieman säästöön pahan päivän varalle. Meillä ikärakenne on muuttumassa eläkeläisten "eduksi" ja se jos mikä huonontaa kestävyyttä taloudessa kun kulut nousevat ja tulot laskevat eikä entisellä hinnalla saa kauppaa aikaan vaan hintojakin on laskettava.

      Parhaitenhan menisi jos jokainen olisi yrittäjä ja palkkatyö lopetettaisiin tyystin. Silloin jokainen saisi ansionsa mukaan ja hanttapulit saisivat kärsiä ansaitsemansa.

      • LUOLAMESTARI!

        HEI!

        Oletteko Te Äärimmäisen Oikeiston Joukkopostaajat unohtaneet sen, että kuinka paljon Te Punikkikapot ja Kokkareiden TOIVO- ja KORVA-remmi olette järjestäneet erilaisia etuja Ökyomistajille? Miksi Te SINIMUSTAT ette halua myöntää sitä, että jos BKT alenee jonain vuonna 10 prosenttia, niin tämä tarkoittaa tasan tarkkaan sitä, että ainakin kymmenen prosentin verran on Laiskan Rahan määrä taas jälleen kerran lisääntynyt kansantaloudessa.Mitenhän nyt me voisimme saada tämän laiskan rahan taas talouskiertoon mukaan Hyvät Toverit Työkkäri, AP, Kyselijä X, PSillanpää sekä SINIMUSTAT?

        Kyllä olen tasan tarkkaan kuullut ja lukenut myös siitä, että on olemassa sellainen asiaväite, että KULUTTAJAT ja YRITTÄJÄT sekä OMISTAJAT pyrkivät toimimaan rationaalisesti eli järkeväksi, joten määrittelyn mukaan pyritään aina sijoittamaan OMA LEHVÄKASA järkevästi ja tuottavasti. Me voimme myös sanoa sen, että jos ei ole mahdollista löytää tuottavaa ja turvallista sijoituskohdetta, niin ainakin minusta sukanvarsisäästäminen pitää hyväksyä hyväksi sijoituskohteeksi, jos ei ole mahdollista löytää parempaa.

        Kun kuitenkin VALTIO ja KUNTA tarvitsee asioitaan ja velvoitteitaan hoitaessaan määrätyn LEHVÄKASAN, niin me voimme nyt kysyä sitä, jos ja kun pitää ja täytyy omistajille ja suurien tulojen haltijoille Kokkareaatteen lumoissa kehitellä verohelpotuksia, niin MIKSI Te Kokkareiden TOIVO- ja KORVA-remmi ette tutki ennen helpotusryppään määräämistä sitä, että tuleeko verorahaoja niin paljon, että Valtio ja Kunta selviää Hyvinvointi- ja Yritystukimenoistaan kohtuudella. Jos tutkimustoiminnan tulos kertoo sen, että VALTIO ja KUNTA ei kohtuudella selviä edes Yritystuistaan, niin MIKSI tällöin pitää toimia Tarjonnan Talousopin eli VALTAVIRTA rp:n mukaan ?


    • ekonoomi

      1995 Kokoomuksen Iiro Viinanen oli Lipposen (sdp) hallituksessa valtionvarainministerinä.
      Mainitusta vuodesta lähtien bruttokansantuote on yli kaksinkertaistunut. Sen ohella teollisuustuotanto on kasvanut vähintään saman verran.
      Pieni notkahdus tapahtui pörssikurssien sahailun johdosta Nokian kohdalla vuosituhannen vaihteessa. Pienosakkaat, osakkeissa työläissäästäjät saattoivat menettää suuria summia.
      Viinasen valtakaudella työvoiman etuuksia leikattiin vuositasolla n. 5 mrd euroa. Jo siitä ilman leikkauksia olisi valtiolle ja pääomalle (sotuleikkaukset ym) tullut tuloja 19 vuoden aikana 195 mrd euroa. Bruttokansantuote yli kaksinkertaistui samaan aikaan.

      90 luvun alussa ja edellisen vuosikymmenen lopussa pörssikeinottelu pääsi irti sääntelystä. Kourit ym. aiheuttivat satojen miljoonien kuprut. Rahamarkkinoiden sääntelyn seurauksena kienottelijat haalivat pikavoittoja seurauksella että pankit kaatoivat tuhansia terveitä yrityksiä, joista osa siirtyi toisten omistukseen mutta valtio maksoi kaiken pankeille aiheutuneen tuhon.

      Lähtökohta 1990 luvulla ei ollut työläisten ylensyönti. Lähtökohta oli keinottelukapitalismi. Valtio maksoi keinottelijoiden tappiot ja vieläpä lisäsi niiden tuloja kaksi kertaa enemmän kuin nyt on valtionvelkaa.
      Kesätvyysvaje tuolta ajalta on valhetta. Tilanne on päinvastoin. Silloin tapahtui suuri tulonsiirto työltä pääomalle.

    • tilasto

      Tilastokeskuksen karu kieli.
      Vuodesta 1995 lähtien bruttokansatuote on lähes kaksinkertaistunut. 1970 luvulta saakka on se on suhteellisen tasaisesti noussut. 2008 oli pieni notkahdus mutta se ei jäänyt pysyväksi.
      Sosiaaliryhmissä pienituloisimman kymmenyksen tulot (alle 8900 ansaitsevat) hieman kohosivat vuosituhanteen vaihteeseen saakka. Tällä vuosituhannella tulojen kasvu on hidastunut. Myös muiden sosiaaliryhmien tulojen kasvu on ollut hidasta.
      Suurituloisimman prosentin tulot kasvoivat jyrkkänä käyränä.

      Palkkojen tai sosiaalisen sektorin kulut eivät ole synnyttäneet kestävyysvajetta. Eivät minkäänlaista vajetta.Päinvastoin. Palkkatyöläisten määrä on pysytellyt suunnilleen samana ja työttömyys yhtä korkealla. Palkkatyöläisilä työttömömyys johtaa väistämättä tulojen alentumiseen. Samalla työvoimamäärällä on tuotettu entistä enemmän.

    • Tilasto voisi vähän tutkia perusteellisemmin.

      1995 valtion menot olivat 33 miljardia euroa ja 2013 ne olivat 55 miljardia. Samaan aikaan valtion velka oli kasvanut 60 miljardista -> noin 90 miljardiin.

      Bkt/ lärvi oli vuonna 2000 n. 25'500€/lärvi ja 2013 n. 35'600€. Olemme siis reilussa 10 vuodessa nostaneet ansioitamme lähes 40% eikä ole ihme jos tuotantomme ei mene kaupaksi.

      Vaikka yksityisen sektorin ansiot veroina ovat laskeneet niin valtio ja kunnat eivät ole menojaan samaan tahtiin laskeneet vaikka olisi pitänyt. Yhteiskunnan työpaikathan harvoin ovat itsensä kustantavia ja niitä rahoitetaan verovaroista tai niiden puuttuessa velalla.

      Homma pitäisikin muuttaa siten, että kun verotulot laskevat niin myös palkkoja lasketaan samaan tahtiin tai porukkaa laitetaan kilometritehtaalle. Jos siis ei yhteiskunnan palveluita laiteta maksullisiksi.

    • verovirasto

      Kilpailukyvyn heikkous humpuukia ja siten myös kestävyysvaje.

      Vuonna 2011 pääomaan kohdistuva verotus oli 15.5 % kun se EU:n keskiarvona on 20.5 %. Suomessa pääomanverotus on neljänneksen pienempi kuin EU:n keskiarvo.
      Jos Suomessa kerättäisiin pääomalta EU:n keskiarvon mukaista veroa, siitä tulisi valtiolle vuosittain 4 mrd euroa enemmän tuloja.
      Jos veroaste olisi sama kuin Tanskassa, niin verotuloja tulisi vuosittain pääomalta 8 mrd euroa lisää.

      Pääomaveroilla tarkoitetaan mm. yhteisöveroa, pääomatuloveroa, varallisuusveroa, varainsiirtoveroa, kiinteistöveroa, yrittäjien veroja ja sosiaalivakuutusmaksuja.
      Suomessa kerätään kulutusveroja EU:n keskiarvoa enemmän.

      Kestävyysvajetta ei ole. Tulonsiirto pääoman hyväksi on tosiasia. Pienyrittäjät ovat samassa ahdingossa kuin palkkatyöläiset.

    • tilastojen kertomaa

      Julkinen talousko rapakunnossa!
      Kataisen hallitus näyttää sumuttaneen suomalaista yhteiskuntaa mennen tullen.

      Kaikista leikkauksista, yksityistämisistä, pääomaverojen alennuksista huolimatta julkinen talous voi aika hyvin.
      Julkisyhteisöjen varat ovat nousseet vuoden 2000 130 miljardista vuonna 2012 240 miljardiin euroon. Velat ovat kohonneet suhteessa vähemmän eli tase on parantunut.
      Velat pysyivät suunnilleen ennallaan vuoteen 2008 saakka. Sen jälkeen (Katainen ensin valtionvarainmisterinä ja sitten pääministerinä) velat kääntyivät nousuun mutta tulotkin kasvoivat. Mitään dramaattista ei ole esillä.
      Valtionvelka on alle EU:n keskitason vieläkin.

      Tilastotiedot osoittavat valheeksi sen, että rahvas olisi syönyt enemmän kuin on tienannut.
      Kataisen hallituksen "kestävyysvaje" on täydellinen kupla vailla katetta. Ainoa mikä on tapahtunut, niin pääomatulojen verotus on rutkasti keventynyt.

      • Me arvoisa ”verovirasto” emme halua olla liiallisen veron nylkijöitä vaan verotus on pidettävä kohtuullisena. Lähes jos ei kaikkia veroja on nostettu pääomaverot mukaan lukien. Ainoastaan yritykseen jäävän tuloksen verotusta on laskettu mikä on hyvä idea yritysten rahoituksen suhteen.

        Se mikä meillä on ongelmana olemme tehneet itsemme liian arvokkaiksi eikä monikaan halua enää ostaa tuotantoamme eli kilpailukyky on mennyt. Sitä on tosin helppoa korjata ja keinotkin ovat selvillä.

        Meillä taviksillahan pääomat ovat useimmiten jo kerran verotettua, säästettyä palkkaa tai perintöä, ei pitäisi verottaa samaa varallisuutta moneen kertaan ja joka vuosi. Pääomien verotus pitäisi rakentaa uudelleen jottei moista pääse tapahtumaan.

        Olen ollut pienyrittäjä, tosin oy muotoisessa pienyrityksessä, eikä siinä mitään ongelmaa ollut vaan reilun 30 vuoden aikana meni ihan hyvin kunhan vaan harkitsimme yrityksen rahoitusta ajoittain.

        Kulutus on oikea paikka verottaa jos mikä koska siinä voidaan valita paljonko veroa milloinkin haluaa maksaa.

        Arvoisa ”tilastojen kertomaa”, tuskin nuo 130 miljardia ovat valtion ja kuntien käyttötileillä vaan suurin osa taitaa olla eläkekertymiä eri eläkeyhtiöissä eli yksityistä rahaa, meidän rahaamme jota ei muuhun saa tuhlata. Yksityisissä työeläkeyhtiöissä oli sijoitusvarallisuutta 2013 lopussa noin 105 miljardia euroa. Kaikki eläkeyhtiöt ja säätiöt yhteenlaskettuna sitä varallisuutta oli noin 162 miljardia euroa.

        Velkaa on jouduttu ottamaan koska valtio ja kunnat tekevät budjettinsa liian optimistisesti eikä menoja karsita kun huomataan rahojen loppuvan. Olkoon velka keskitasoa tai mitä vaan niin 100 miljardia on liikaa. Tuo velkamäärä tarkoittaa sitä, että jos tai aina kun korot nousevat 1%:n niin valtion menot kasvavat yhdellä miljardillailman mitään vastinetta, eikä valtio saa mitään hyvitystä kuten asunnon ostajat korkomenoistaan. Velat siis maksuun ja rahan jakoa pienemmäksi!

        Me olemme syöneet enemmän kuin tienaamme, ainoastaan meidän omat eläkevaramme ovat kertyneet ja siitä kiitos niille jotka niitä vahtivat. Kohta kun työväen määrä laskee ja eläkeläisten nousee koko ajan niin noita rahastoja joudutaan purkamaan.

        Pääomatulojen verotustakaan ei ole muutoin kuin yritykseen jäävän osan osalta vähennetty ja se on hyvä ratkaisu. Muutoin niitä on valitettavasti nostettu. Vero oli 2011 28% mutta nostettiin 2012 30%:n ja siihen vielä lisää yli 50'000€ pääomatuloille 2% eli 32% yhteensä.

        Minäkin reilun tonnin tonnin pääomatulosta joudun maksamaan 30% veroa vaikka se pääoma on verotettavasta tulosta säästettyä varallisuutta. Se on väärin!!

        Vuokria on esim. pitänyt nostaa koska vuokratulosta verotetaan vähintään tuo 30% ja tulot halutaan säilyttää ennallaan tai jopa kohottaa.


    • rukanion

      "Kulutus on oikea paikka verottaa jos mikä koska siinä voidaan valita paljonko veroa milloinkin haluaa maksaa."

      Noin juuri on käynyt samaan aikaan kun pääomatulojen verotus on keventynyt.
      Verojen määrä ei ole laskenut. Progressiivinen verotus on vaihtunut käänteiseen progressioon, jossa pienempituloiset maksavat suhteellisesti korkemapaa progressiota. Työllisyys ei silti ole laskenut eikä siitä seuranneet ongelmat.
      Kulutusveroon siirtyminen on muuttanut tulonjakoa. Muuta ei ole tapahtunut.
      Varakkaamman väestön epäisänmaallisuus on kasvanut. Sekin on tosiasia. He vievät varallisuutta verokeitaisiin tai pimittävät niitä Suomessakin perustamalla yritysryppäitä pöytälaatikkoon. Tällainen toiminta syö demokratiaa.

      Jos palkkojen suhteellinen osuus olisi 90 luvun alun tasoa verrattuna bruttokansantuotteeseen, niin nyt maksettaisiin palkkoja 10 mrd enemmän kuin silloin ja verotuloja tulisi valtiolle vuosittain 2 - 3 mrd. Silti palkkojen suhteellinen osuus olisi likipitäen EU:n keskiarvo.

    • durio

      Kansalaisille kannattaa muistuttaa vaalien yhteydessä, että persut ja Keskustapuole ovat vaatineet leikkauspolitiikan jatkamista 2015 jälkeen.

    • Ennemminkin Suomessa sairauden nimi nimi Ukrainan tauti. Vauraamman väestönosan verotusta on kevennetty ja siirretty kulutusverojen kautta rahvaan kannettavaksi.
      Ukrainassa kapitalistit ryöväsivät valtion omaisuuden kaikessa rauhassa, olipa hallitus minkä ryhmän muodostama. Suuri osa varallisuudesta makaa lännen pankeissa.
      Suomessa ja kauttaaltaan EU:n alueella on massiivinen veronkierto. Sen suuruudeksi porvarilliset arviot esittävät tuhatta mrd euroa. Suuria määriä pääomia on poissa kansantalouden kiertokulusta.
      Väite että kansa olisi syönyt yli varojen on kylmänviileää rahvaan vedättämistä. Tiilastotiedot vahvistavat väitteen oikeellisuuden. Kommunistien lisäksi ehkä ipulaiset kiinnittävät jonkin verran vedätykseen huomiota.
      Parasta aikaa vauraampien keskuudessa on meneillään kampanja perintöveron lakkauttamisesta ja vapaan liikkuvuuden nimissä kansalaisuutta vaihdetaan halpaan perintöveromaahan. Sekin aukko veronkannossa tulee "kestävyysvajeena" rahvaalle leikkauksina tai kulutusverojen korotuksena.

      Pääoman omistajien ahneudella ei ole seiniä eikä kattoa. Kapitalismi elää kauttaaltaan suuren illuusion varassa, jossa mikään puhe ei vastaa todellisuutta.
      Pääomien omistajien keskinäiset ahneusriidat kärjistyvät. Vielä ei aseita väläytellä mutta kaukana sekään ei ole.

      • Mitä sinä s.p muista? Kunhan vaan pidät omat tulosi siinä linjassa kuin kulutuksesikin niin muista ei tarvitse välittää. Vai pitääkö kaikki komut ruokkia sänkyyn?


    • va to

      Oletan että kestävyysvajepropaganda on kaikkialla EU:n jäsenmaissa samantyylistä.
      Pääomatulojen omistajat pimittävät valtiolle kuuluvia veroja verokeitaisiin ja valtio lainaa niitä velkana.
      Joka maassa myös leikataan työväen etuuksia ts. alennetaan työvoimakustannuksia eikä kukaan saa kilpailuetua toisiinsa nähden.

    • Täyttä huijausta se on kommunismikin ja sen aikoinaan lupaama paratiisi.

      Kestävyysvajeen voi perustella paljon helpommin ja reaalisemmin.

    • "Vai pitääkö kaikki komut ruokkia sänkyyn? "

      Taas siteeraaja osui asian ytimeen. Kuinka paljon työväestölle on tullut maksamaan kapitalismin pelastaminen, rikkaiden pääomatulojen omistajien tulotason ylläpitäminen tilanteessa työläisten verovaroilla, jossa heillä on papua enemmän kuin jaksavat syödä.
      Palkkatyöläisen pitää tulla toimeen 2000 -3000 kuukausituloilla. Jotkut yli, monet alle.
      Mikä velvollisuus meidän on antaa 8000 kuukausituloille satanen tai tonni tai kymppitonni lisää. Kyse ei ole kateudesta vaan rikkaiden propagandasta, hallituksen propagandasta. "Ei ihminen enempää tarvitse kuin elämisen tarvikkeet". Noudatetaan sääntöä.

      Ei meidän tarvitse sietää veronkiertoa ja purkaa alkeellisia rikollisen bisneksen estämiseen tähtääviä lakeja. Kansan valtaenemmistö ei ole törsännyt. He ovat joutuneet luopumaan paljosta.
      Suomi ei ole köyhä maa. Maaperän rikkauksia on joka lähtöön. Korkeasti koulutetttua ammattityöväestöä on. Vastapainoksi on yhä enemmän rikolliseen suuntaan kulkeva bisnes, valtaisa veronkierto, pääomien pimittäminen valtion ulottomattomiin ja työttömyyttä lisäävä talouspolitiikka.

      Ei. Komut eivät vaadi valmista ateriaa ilmaiseksi. Komut vaativat politiikan suunnan muutosta. He vaativat ihmisille työtä. He vaativat työajan lyhennystä. Loiseläjät ovat muualla kuin kommunistien riveissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      297
      3276
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1619
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1331
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1240
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1220
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1034
    Aihe