Milloin nähdään se ihme että joku keksii

ärsyyntynyt

pölynimurin jossa pehmeät ja niin isot pyörät että imuri menee kolisematta ja takkuilematta esim kynnyksien yli eikä laahaa pienimpiä mattoja mukanaan jos tekee pienin imuroinnin eikä poista mattoja imuroinnin ajaksi.

Lisäksi ärsyttää kaikenlaistet kodin astiat, kupit, kipot, pullot yms..miksi ihmeessä esim kahvikupeista tehdään niin suippopohjaisia että hädintuskin pysyvät pöytäliinan päällä pystyssä sama koskee myös esim limpparipulloja joissa pohjan muoto selainen että on suorastaan ihmme että ne pysyvät pystyssä ilman tukea, onko muotoilijoiden maailman vääristynyt, heittänyt kuperkeikkaa.

Arkisen käyttöesineen ei tarvitse olla silmiä hivelevän sutjakka eikä sulavamuotoinen vaan käytännöllinen, mutta ei, tällaista tuskin nykyään löytyy, kahvikupit on kuin yrittäisi saada kanamunan pysymään pystyssä kärjellään.

9

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmetellyt

      Tässä on nyt joku ulkonäkö seikka. Kyllä imuriin voisi laittaa niin suuret pyörät kun ulkomitat sallii mutta minkä näköinen se olisi?
      Toi astia kysymys onkin mielenkiintoinen.
      Siis kahvikupilla ja tassilla ei tee yhtään mitään. Pelkkää hienostelua. Hommasta selviää mukilla, joka on varmasti vakaa pysymään pystyssä. Sama pätee laseihin. Joka lähtöön pitäis olla erilainen jotka eivät ole edes pinottavissa.
      Ylipäätään miksi pitäisi olla iso-, pieni-, keitto-, leipä-, salaatti-, jälkiruoka lautanen. Juman kekka, kaikki kaapit täynnä lautasia.
      Olisin ostanut aterin sarjan. Kerrankin että olisivat olleet vähän samantyylisiä. En vaan keksinyt mitä teen kolmella erikokoisella lusikalla. Kahdella erilaisella haarukalla. Veitsiäkin oli vaikka mihin lähtöön. Eli päädyn näihin perintö eripari vehkeisiin, samalta se ruoka maistuu niilläkin.
      Tässä kikkailussa ei ole kysymys muusta kun rahastuksesta. Muotoilu ajaa täysin käytettävyyden edelle.

    • ärsyyntynyt

      No, kahvikuppi/kahvimuki, mukia pääasiassa tarkoitin, ihan perinteisiä kahvikuppeja ei taloudestamme taida edes löytyä, hyvin vähän kaupoissa aivan sylinterin muotoisia kahvi/tee mukeja, tai sitten on jotain muumimukeja tai niitä joissa jotain näppärää kirjoitettu, esim yksivärisiä vähän, ihan siis perusmukeja.

      Mitä vähemmän astioita niin sitä vähemmän kerrallaan tiskattavaa. Itse käytämme arkisin ihan vaan kertakäyttölautasia niin lautasten tiskaaminen jää pois, pahvilautaset poltamme uunissa tai saunan kiukaassa. Tiskaamme käsin koska emme ole saaneet hankittua astianpesukonetta, laiskuus syynä ja kahden ihmisen taloudessa ei oikein tarvettakaan.

    • Vain johto seuraa

      Itse olen jo vuosia kantanut imuria selässä ylösalaisin hihnoilla kun kyllästyin imurin juuttumiseen milloin minnekin kulmaan ja mattoon.
      Niin kuin reppua kantaisi mutta on todella vaivaton ja mukava tapa mutta ei sovellu hentoisille naisille.

      Hommasin myös pari kuukautta sitten Electroluxin johdottoman varsi- ja rikkaimurin yhdistelmän, mutta sen imuvoima nimenomaan lattiaimurina jättää aika lailla toivomisen varaa.

    • etsilleen

      Osuit oikeaan - niin moni esine on muotoiltu vain muotoilun ja myynnin vuoksi, ei käytettävyyden ehdoilla.

      Juomatäölkin ja -pullon muotoilu on tarkoituksella nykyisenkaltainen, sillä siinä pyritään saamaan mahdollisimman vähällä aineksella mahdollisimman suuri kestävyys ja lujuus.

      Toisaalta löytyy myös esim. paistolastoja, jotka eivät kestä 120 astetta kuumempaa joten paistamiseen niitä ei voi käyttää, kun rasva on yleensä noin 160-180 asteista.

      Myös erilaisten pakkausten ja tarvikkeiden käsittelyn aiheuttama ääni ärsyttää - tee itsellesi voileipä keskellä yötä ja koko talo herää siihen vain pakkausmateriaalien aiheuttamasta melusta johtuen. On oikeastaan aika uskomatonta, miten paljon meteliä irtoaa esim. leikkelepakkauksen avaamisesta.

      Muotoilusta ja suunnittelusta vielä - takavuosina minulla oli käytössä Saloran telkkari ja varsinkin sen kaukosäädin on jäänyt mieleen ihmisen käytettäväksi suunnitellusta esineestä - se oli käteen sopiva, helppo käyttää ja looginen, nykyisen Samsungin kaukosäätimen logiikka on hyvin usein kateessa ja tahdottomia virhepainalluksia tulee liiankin usein - ehkä en vain ymmärrä korealaista ajatusmaailmaa.

      Mutta noin yleisesti - esineitä muotoillaan usein vain näyttävyyden takia käytettävyyden jäädessä huomiotta.

    • vessapaperin reiät

      Siis makkarapaketin avaaminenkin on siirretty kodinkoneongelmien piiriin.

      • Ihmetellyt

        Niminerkissäsi on varsinainen oivallus. Vessapaperin reiillä on ihan oma tarkoituksensa.
        Aikoinaa suomalainen meni amerikkaan lentokonetehtaalle siivoojaksi. Siellä oli ongelmana lentokoneen siiven katkeaminen. Tämä sitten ehdotti että tehkää reikiä siihen katkeamis kohtaa. Ihmettelivät miten siivooja tollasta puhuu. "Koska meillä suomessa on vessapaperi reiitetty eikä se koskaan katkea siitä kohtaa."


      • etsilleen

        Eihän einesten teko suoranaisesti kodinkoneisiin liity - välillisesti kuitenkin.

        Aukaiskaapa vaikka mustaleima-emmentalin pakkaus aamu-yön rauhallisilla hetkillä - meteli on kuin Saatanasta itsestään.

        Muutama kodinkone, joiden äänimaailmaa en voi ymmärtää ovat mikroaaltouuni ja kahvinkeitin. Miten ihmeessä ne voivatkin olla niin äänekkäitä - luulisi teknisen kehityksen jo tuottaneen jotain parempaa ja ainakin hiljaisempaa, mutta ei.

        Muut kodinkoneet taloudessani ovatkin todella hiljaisia - niin pesukoneet kuin imurikin (electroluxin silent-malli) mitä nyt jääkaappi/pakastin aina välillä kurnuttaa johtuen jäähdytysrakenteesta ja -aineesta (aikoinaan freonia käyttävä kylmälaite oli huomattavasti hiljaisempi).

        Aamu-yön aterian teossa tarvitaan monenlaisia esineitä - niin koneita kuin tarvikkeita ja niiden toivoisi olevan mahdollisimman hiljaisia käyttää ettei joudu herättämään koko taloa yhden hiukopalan takia.


    • ocew

      Kyllähän nuo esim makkarapaketitkin on joku suunnitellut, ei kovin näppäriä nämä uudelleen suljettavat, ei läheskään kaikki toimi edes sitä ensimmäistä uudelleen sulkemiskertaa.

      No onneksi on olemassa nykypäivänä kaikenlaisia rasioita johon voi esim makkarasiivut siirtää kun avaa ensimmäisen kerran paketin, asiasta neljänteen, laittakaapa maito lasiseen kannuun tms kun olette maitotölkin avanneet ja kun maito on lasisessa kannussa jääkaapissa niin se on huomattavasti kylmempää siinä kannussa kuin pahvitölkissä..heh näin se keskustelu rönsyää..lisää nettiniksejä joista saa kiksejä.

      • etsilleen

        Neste voi olla vain niin kylmä kuin sitä ympäröivä ilma on - joten lasikannussa olevan maidon kylmyys on vain kuvitteellista - lasi yleensä ymmärrettään "kylmemmäksi" ja "raikkaammaksi" materiaaliksi kuin pahvi. Yhtä kylmiä ne ovat, jos saman ajan jääkaapissa ovat olleet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3841
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3625
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3602
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2271
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2229
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      322
      1972
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1947
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1766
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1433
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1352
    Aihe