Operaattori rikkoo laitesopimusta?

Pikkaisen perässä

Terve!

Olen hommannut laitteen operaattorilta kytkynä. Laitteen arvo noin 600€
Operaattori oli purkanut laitesopimuksen 8.4 maksamattomien laskujen takia, mutta minulla oli enää tuona päivänä 1 lasku maksettavana jonka suuruus oli noin 22€. Laitesopimuksessa lukee seuraavaa:

Operaattorilla on oikeus purkaa maksuaikasopimus ja eräännyttää loput maksuerät heti maksettavaksi, jos asiakas on jättänyt laitteen kuukausierän sisältämän laskun maksamatta, maksu on viivästynyt vähintään kuukauden ja viivästynyt maksu on vähintään 5% maksuaikasopimuksella hankitun laitteenkokonaishinnasta tai asiakkaan muu sopimusrikkomus on olennainen.

Mielestäni tuo 5% ei täyty laitteen kokonaishinnasta tuolla 22€?
Operaattori oli lähettänyt kehoituksen maksaa kaikki erääntyneet maksut 28.3 10 päivän sisällä tai sopimus puretaan, mutta mielestäni laki sanoo näin:

Operaattori ei voi muuttaa määräaikaisen sopimuksen ehtoja sopimuskauden aikana, paitsi jos muutos johtuu lainsäädännön muutoksesta tai viranomaisen päätöksestä.

Mielestäni ainoastaan näillä asioilla on suurin painoarvo tässä asiassa viime kädessä? Vai voiko operaattori ladella itse omat sääntönsä kesken sopimuskauden?

4

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 167-176

      "Mielestäni tuo 5% ei täyty laitteen kokonaishinnasta tuolla 22€?"
      Ei täyty, 5% 600:sta on 30, eli alle jää. Nuo operaattorit ovat aika ilkeitä, vuosi sitten myivät mulle toimimattoman laajakaistan. 2 kuukautta "tapeltiin" asiasta ja kuluttajaviraston kanssa saatiin se sopimus purettua, samoin siihen liittynyt laitesopimus, hankalaa oli.

      Tuonne vaan yhteyttä, kyllä noin selvissä tapauksissa asian pitäisi hoitua nopeasti:
      http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/

    • kannattiko

      Siis 22€ takia menetit suhteet pysyvästi tuohon operaattoriin sillä et ikinä saa tuolta edes liittymää saati sitten mitään laitteita kytkyllä.Ei auta sitten kitistä sillä jokainen yritys saa valita asiakkaansa eli vaikk aolisi luottotiedot niin ei ole pakko silti myydä mitään sinulle.Samoin operaattorit ikävä kyllä vaihtaa tietoja salaisesti hankalista asiakkaista eli voi olla vaikeaa ja kaikki 22€ takia mitä et viitsinyt maksaa.

      • Pikkaisen perässä

        No enhän minä tahallani sitä jättänyt maksamatta. Se mitä jäi alkuperäisestä tekstistä puuttumaan oli se että he lähettivät minulle laskut väärään sähköpostiosoitteeseen ja ensinnäkään en ollut pyytänyt sähköpostiin niitä, mutta omana vikana pidän sitä etten reagoinut asiaan riittävän nopeasti.


    • 167-176

      Myös asiakas saa valita operaattorinsa, ja sen kyllä teenkin. *****lahti ei voi ainakaan minulle tehdä sellaista tarjousta jonka hyväksyisin.

      Noilla tiedoilla on operaattoi menetellyt sopimuksen ja ken ties lainkin vastaisesti, sopimus kun sitoo molempia osapuolia. En ostaisi mitään sellaiselta operaattorilta joka ei osaa edes prosenttilaskua, numerot eivät valehtele.

      Jos operaattorit saa tehdä mitä haluaa niin muutaman vuoden kuluttua ei kukaan noudata sopimuksia. Suomi on tainnut muuttua sopimusyhteiskunnasta k*setusyhteiskunnaksi, koskee muitakin asioita kun tätä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe