Hakijamäärät?

never

Onko kukaan vielä bongannut millaiset hakijamäärät on ollut oikkiksiin tänä vuonna? Erityisesti Turkuun :)

18

540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kai

      ei

    • tilastoja

      Helsingin yliopiston sivuilta löytyy hakijatilastoja. Kokonaishakijoiden määrä on melkein sama kuin ennenkin (nousua 1 %). Helsingin suomenkielinen laskenut 1 %. Hurja hakijamäärän kasvu Helsingin yliopiston Vaasassa järjestettävään suomenkieliseen koulutukseen. 55%! Onkohan kaikkien aikojen ennätys? Hakijat ovat lopulta sisäistäneet kuinka paljon helpompi on päästä Vaasan kautta sisään.

      • ghhgf

        Lappi noussut taas reilut 10%. Helvetti!


    • 45645647574247723o73

      Turkuun tais olla jotai 5% enemmän kuin viimevuonna, en muista. sieltähän ne sivuilta näkyy

    • oik.yo

      Niin paitsi että se on oikis, ei oikkis. Et päässyt, toivottavasti?

      • Järkeäsaakäyttää

        Itseasiassa se on virallisesti "oikkis". Ihan näin tiedoksi. Miksi muuten oikeustieteen ylioppilas olisi "oikkari" eikä "oikari"?


    • never

      Vielähän sitä ei tiedä, tuskinpa se siitä on kiiini, että sanon oikkis enkä oikis.

      Etsin yliopiston sivuilta, mutten itse vielä bongannut. Viime vuonna tais olla joku 1500 hakijaa, jännä nähdä onko määrä kasvanu.

    • oikyotku

      Turuus se on oikkis, ei "oikis".

    • vaasalainen ikiliikk

      Vaassan oikkkkikkseen on tosiaan hakijoita niin, että Vaasan maakuntakorkeakouluun joudutaan rakentamaan uusi lisärakennus valintakoetta varten.

      Tässähän tapaa käydä niin, että joka toinen vuosi Vaasan pisteraja putoaa todella alas, jolloin sitten seuraavana vuonna Vaasaan on runsaasti hakijoita eikä sinne ole helpompi päästä kuin Hellsinkiin. Sitten taas sitä seuraavana vuonna juuri kukaan ei pyri Vaasaan, kun luullaan, ettei sinne pääse sen helpommalla jne. jne.

      • tilastoja

        Käsittääkseni Vaasaan pääsee (tai on ainakin päässyt) aina helpommin. Niinäkin vuosina, joina hyväksyttyjen prosenttimäärä on suunnilleen sama kuin Hgin "normaalilinjalle", on alin hyväksytty pistemäärä matalampi. Toisin sanoen Vaasaan hakee heikompaa ainesta.


    • vkasdjfisöfjeögh

      Tänä vuonna Helsinkiin on 209 suomenkielistä paikkaa ja 2371 hakijaa eli 11,3 hakijaa/paikka.

      Vaasaan on 17 suomenkielistä paikkaa ja 235 hakijaa, mikä tekee 13,8 hakijaa per paikka.

      Saas nähdä, miten tuo menee. Nyt näyttää kuitenkin vahvasti siltä, että Vaasa-kortilla pelaaminen on tänä vuonna paljon heikompi liike kuin yleensä.

    • oikeustiede=vitsi

      Eiks tonne oikkiksiin oo vitu iisi päästä. Katsoin viime vuoden hakijatilastoja ja keskimäärin joka kolmas kokeen tehneistä pääsi sisään. Kun siitä vielä laskee sen, että kaikki ei välttämättä ole lukenut yhtään voitaisiin luku pyöristää jopa puoleen. Meillä kauppakorkeassa sisäänpäässeitten luku on PALJON pienempi ja se kertoo jotain tiedekuntien välisistä tasoeroista.

      • tilastoja

        Sinulla näyttää olevan ihan omat tilastosi...


    • PLd

      Itse pääsin viime vuonna Turkuun lukemalla kirjat vain 2 kertaa läpi. Lukemisen aloitin vain 2 viikkoa ennen pääsykoetta. Kyllä nämä tilastot valehtelevat paljon. Turkuunkin oli varmaan hakijoita yli tuhat, mutta kokkeeseen ilmestyi ainoastaan 600. Näistä kokeeseen ilmestyneistä puolet ei varmaankaan olleet edes kirjoja ostaneet. Todellisuudessa niistä ketkä oikeasti lukevat niin puolet pääsee sisään eli 50%.

      • tilastoja2

        Väitätkö siis, että Turun yliopiston oikeustieteellinen julkaisee sivuillaan väärennyttyjä tilastoja? Tiedekunnan tilastojen mukaan kokeeseen saapui 911 osallistujaa, joista luovutti 20. Kokeeseen vastanneita oli siis 891. Näistä hyväksyttiin 135 eli 15,2 %. Todennäköisesti valtava enemmistö (melkein kaikki) niistä, jotka oikeasti jaksoivat tulla koepaikalle eivätkä välittömästi luovuttaneet, oli kyllä lukenut kirjat. Myönteistä tässä on se, että olet mennyt oikeustieteelliseen etkä mihinkään sellaiseen koulutukseen, jossa tarvitaan matematiikan osaamista :)


        http://www.utu.fi/fi/yksikot/law/opiskelu/valinta/Sivut/Tilastotietoa-opiskelijavalinnasta.aspx


      • oikeustiede=vitsi
        tilastoja2 kirjoitti:

        Väitätkö siis, että Turun yliopiston oikeustieteellinen julkaisee sivuillaan väärennyttyjä tilastoja? Tiedekunnan tilastojen mukaan kokeeseen saapui 911 osallistujaa, joista luovutti 20. Kokeeseen vastanneita oli siis 891. Näistä hyväksyttiin 135 eli 15,2 %. Todennäköisesti valtava enemmistö (melkein kaikki) niistä, jotka oikeasti jaksoivat tulla koepaikalle eivätkä välittömästi luovuttaneet, oli kyllä lukenut kirjat. Myönteistä tässä on se, että olet mennyt oikeustieteelliseen etkä mihinkään sellaiseen koulutukseen, jossa tarvitaan matematiikan osaamista :)


        http://www.utu.fi/fi/yksikot/law/opiskelu/valinta/Sivut/Tilastotietoa-opiskelijavalinnasta.aspx

        Väitän. Eihän ne oikkkkkkkkkkkkkkkiksen nettisivut toimineet viime vuonna, esimerkiksi sisäänpäässeiden lista julkaistiin aivan miten sattuu. Niin ja viittaat juuri noihin viime vuoden tilastoihin....


    • Suhteilla sissään

      Oikikseen hakemisessa tärkein asia on tuntea oikeat henkilöt. Dekaanin/valintakoelautakunnan jäsenen ollessa lähisukulainen tai naapuri on sisäänpääsy lähes taattu. Yliopistovirat ovat todella alipalkattuja, joten pelkkä pikavipin ottaminen riittää yleensä lahjukseksi. Valintakoelautakunnan jäsenen humalaan juottaminen auttaa yleensä selvittämään vähintään kaksi kysymystä ja tuo täten jo huomattavan edun tavallisiin tallaajiin nähden. Olen luotettavasta lähteestä kuullut myös tarinan koepaperin palauttamisesta 500e setelillä höystettynä. Tällöin koetta valvova opiskelija yleensä täyttää lappusen loppuun.

      • professor

        On kyllä totta, että yliopistovirat ovat tavattoman alipalkattuja. Professorit saavat peruspalkakseen vain 5000-6000 euroa, joten he joutuvat tekemään välimiesratkaisuja tulojensa lisäämiseksi. Välimiesten palkkiot vain ovat niin pieniä, että saadakseen 100 000 euron lisätulot, professorin pitää toimia välimiehenä kahdessa jopa kolmessa välimiesmenettelyssä vuodessa. Eihän noilla tuloilla voi mitenkään pärjätä ilman lahjusten ottamista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe