Yksinäisyys raskausaikana

Onneton odottaja

Olen 23 vuotias nuori nainen ja odottelen esikoistani nyt rv 26. Olemme seurustelleet mieheni kanssa nyt 4,5 vuotta ja vauvaa olimme yrittäneet lähes kaksi vuotta kunnes se sitten viimeinkin onnistui ja olemme molemmat asiasta onnellisempia kuin mistään muusta. Mutta...
Raskausaika on ollut minulle henkisesti todella raskas, mielialat ovat vaihdelleet kovasti ja mieheni on yhtäkkiä alkanut tuntumaan hyvin vastenmieliseltä ja olenkin karttanut hänen läheisyyttään lähes koko raskausajan. Olen lukenut, että tällainen käytös on ihan normaalia ja johtuu hormoneista, mutta samalla se on tehnyt meidät hyvin etäisiksi toistemme kanssa ja tällä hetkellä tuntuu, että meillä ei muuta yhteistä olekaan kun tämä vauva ja asuntolaina. Tällä hetkellä emme puhu toisillemme juuri ollenkaan, ainoa puheenaihe on varmaankin tämä vauva kun mies kyselee onko vauva potkinut ja kun olemme yhdessä katselleet kela ja neuvolajuttuja. Mutta muuten emme puhu juurikaan mitään toisillemme. Aamulla lähdemme eriaikoihin töihin, työpäivän jälkeen mieheni haluaa yleensä katsoa tv:tä ja minä menen jo aika aikasin nukkumaan kun olen ollut aika väsynyt viimeaikoina. Mieheni jää usein vielä katsomaan tv:tä ja tulee nukkumaan joskus kun olen jo nukahtanut. Ennen kävimme aina yhtäaikaa nukkumaan mutta ei enää. Nukumme eri puolilla sänkyä ja seksiäkään ei ole ollut varmaan kuukauteen. Viikonloppuisin tuntuu että mies yrittää tehdä kaikkensa ettei joudu olemaan minun kanssa kahdestaan, pyytää ihmisiä kylään tai sitten pyöritään jossain kaupoilla, mutta ei minkäänlaista kaksinkeskeistä aikaa. Olen sanonut miehelleni, että tunnen oloni todella yksinäiseksi ja kaipaan kahdenkeskeistä aikaa ja hän on sanonut ymmärtävänsä mutta tuntuu ettei hän vain enää viihdy seurassani. Joskus kun on ollut sitten sellainen tilanne että olemme ihan kotona kahdestaan ja tv:kin on kiinni niin syntyy usein riitaa kun ei muka ole mitään mitä voisimme yhdessä tehdä. Tuntuu kun olisimme ajautuneet ihan erillemme toisistamme ja kohta meille syntyy pieni kauan odotettu vauva enkä edes tiedä tuleeko meidän parisuhteesta mitään. Olisiko teillä jollain vastaavia kokemuksia tai vinkkejä mitä voisin tehdä? Vai onko tämä vain jotain hormonimyllerrystä mitä en vain pysty nyt näkemään? On kyllä aika voimaton olo tällä hetkellä.

7

2632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+11

      Mene nyt itseesi hyvä nainen! Olet itse karkottanut miehesi ja hän yrittää eron sijaan keksiä itselleen muuta tekemistä raskausaikanasi. Haluaisitko itse viettää aikaasi ihmisen kanssa, joka avoimesti osoittaa vastenmielisyyttä sinua kohtaan, syyttä sinua vielä tästä ja haastaa riitaa? Sinulla on hormonit sekaisin.

    • pikku asioista

      Minulla oli haastava ensimmäinen raskauskolmannes, kun minäkään en silloin oikein halunnut miehen läheisyyttä ja olin väsynyt. Mieheni otti lähes avioeron. Ymmärsin silloin itsekin, että en voi jatkaa niin, oli mikä oli. Läheisyys palasi toisen raskauskolmanneksen alussa, mutta on kestänyt jollain lailla kauan, että olemme taas päässeet jotenkin oikeasti luottamukseen ja tasapainoon. Vauva syntyy ihan kohta ja asiamme ovat mielestäni melko lailla kunnossa. Et oikeasti voi tehdä muuta kuin muuttua itse...ole iloisempi miehen seurassa...mene halaamaan tai kosketa edes varovasti (niin minä teen jos olen epävarma, että kosketan vaikka varovasti miehen käsivartta tai silitän hiuksia)...kun menet nukkumaan väsyneenä niin kysy mieheltä, josko hänkin tulisi jo nukkumaan...älä koskaan torju miehesi kosketusta tai lähestymisyritystä, älä kertaakaan...pyydä häneltä apua ja turvaudu häneen, kun koet, että et jaksa. Eli ne ovat ne pikku asiat, jotka kertovat käytöksessäsi miehellesi, että rakastat häntä yhä...

    • ksjgkg

      Meillä oli vähän samankaltainen tilanne ekan raskauskolmanneksen aikaan, mutta en kylläkään läheskään noin pahana sitä kokenut. Minä kärsin ekan kolmanneksen hirmuisesta kuvotuksesta ja iltaoksentelusta. Pahimmillaan makasin päivän vaan sängyssä ja katsoin koneelta elokuvia, kun en pystynyt liikkumaan. Kaikki fyysinen, raskaampi tekeminen pahensi oloa entisestään. Tämän takia mieheni joutui hoitamaan paljon kotia: siivoamaan, tiskaamaan yms., kun kaikki lika aiheutti minussa oksennusreaktion. Pahinta oli kuitenkin se, että mieheni ominaistuoksu, mitä ennen ja nyt jälkeen raskauden, rakastan suunnattomasti, oksetti ekalla kolmanneksella minua aivan järkyttävän paljon. Vaihdoin mm. lakanoitamme 2-3 päivän välein, sillä en kestänyt hänestä lähtevää hajua. :D Pieni kuvotus minulla jatkui koko raskauden ajan ja koko raskauden aikana en pystynyt kuin suukottamaan miestäni pienesti kuin poskille ja vähän huulille - isommat pusut ja kielarit aiheuttivat oksennusrefleksin.

      Puhuin tästä kaikesta avoimesti miehelleni, ja vaikka huomasin, että hän loukkaantui tästä verisesti, ja minusta tuntui erittäin pahalle edes puhua kokemastani vastenmielisyydestä hänelle. Hän kuitenkin luuli alkuraskaudessa, että en enää halua ja rakasta häntä, minkä vuoksi minun piti perinpohjaisesti selittää tuntemukseni ja väsymykseni hänelle ja yrittää saada hänet ymmärtämään. Menimme naimisiin raskausviikolla 13, jonka jälkeen suuntasimme häämatkalle kahdeksi viikoksi. Hääpäivästä pystyin nauttimaan, vaikka pahoinvointini vaivasi silloinkin, häämatka taas meni minulta melkein sumussa ja kiukuttelin paljon miehelleni. Seksiäkään ei paljoa matkalla harrastettu. Joten en yhtään syytä miestäni siitä, että hän luuli parisuhteemme kuolleen alkuraskauden aikana. Ja paljon hän kyllä joutui kestämään - ja kaikki vain niiden pahuksen hormonien takia.

      Ehkä tärkeinta meille koko tämän vaikean ajan oli se, että minä väsymyksestä ja kuvotuksesta huolimatta jankutin koko ajan miehelleni rakastavani häntä ja yritin parhaani mukaan puhua tuntemuksistani ääneen, jotta hän ymmärtäisi, mitä minä koen. Välillä tuntui, että hän väsyi tilitykseeni, mutta koin sen parempana kuin sen, että hän luulisi minun ottavan tietoisesti etäisyyttä häneen.

      Ehkä sinunkin pitäisi saada miehesi keskustelemaan kunnolla kanssasi ja jos muu ei auta, niin vaatia hänet vaikka neuvolaan keskustelemaan ongelmistanne. Voisiko teitä auttaa, jos irroittautuisitte arkikuvioista hetkeksi: jos teillä on varaa, niin suunnitelkaa vaikka jokin pienen pieni matka, josta saatte muuta ajateltavaa kuin vauva. Oletko kunnolla puhunut miehellesi siitä, mitä hänelle isäksi tulo merkitsee, pelottaako häntä kenties jokin? Itse huomasin raskauden aikana käyttäytyväni vähän kuin miehesi, sillä itsekin halusin shoppailla, nähdä kavereita, käydä uimassa ja muissa menoissa vähän kuin "varastoon" ennen vauvan syntymää.

      Lopuksi voisin sanoa sen, että jos te vain haluatte olla jatkossakin yhdessä, tämä ongelma kannattaa alkaa selvittämään jo raskausaikana. Vauvan synnyttyä yhteinen aika nimittäin on alkuun ihan minimisssä ja jos siinä vaiheessa suhde ei ole kunnossa, niin sitä on todella raskasta alkaa paikkailemaan. Meillä mieheni kanssa on minusta aina ollut hyvä ja rakastava suhde, mutta nyt vauvamme ollessa 2 kk läheisyys ja muuhun kuin vauvaan liittyvät keskustelut ovat aika vähäisiä ja niihin pitää todella panostaa, sillä vauva vie aika tehokkaasti kaiken ajan ja suurimmat voimat. Mutta koska me halutaan olla yhdessä lasten kasvattamisen jälkeenkin, varsinkin minä olen väsymyksestä huolimatta yrittänyt helliä välillä halipulasta kärsivää miestäni. Yhteinen aika on nyt lyhyttä ja pätkittäistä, joten sen vuoksi suosittelen teitä puhumaan tämän hetken tilanteen auki, etsimään siihen ratkaisut ja myös valmistautumaan keskustelemalla siihen, mitä parisuhde ja arki on vauvan syntymän jälkeen, sillä siinä teidän suhde viimeistään punnitaan.

    • Äiti vm 86

      Ota ihmeessä rauhallisesti ilman miehesi syyllistämistä.
      Hän yrittää auttaa ja on ilmeisen hämillään. Kiukuttelulla saat asianne enemmän sekaisin. Mitään todellista murhetta teillä ei ole. Sellaista se arkinen elämä on.
      Olen jo vanhempi, kerran raskauden kokenut.

      Kahden ihmisen yhteiselo ei ole kiinni liimautumista, vaan luottamusta ja toistensa kunnioittamista. Epäilyksen hetkiäkin tulee ja menee. Oma keinoni on rukous. Pyydän ja saan apua Jeesukselta. Hän vahvistaa pyrkimyksissä oikeaan suuntaan.

      Anna miehellesi omaakin tilaa äläkä vaadi jatkuvasti. Hän huomaa tarpeitasi muutenkin.
      Raskauden jälkeenkin olet vielä herkässä tilassa. Ilo ja itku vuorottelevat ja sekin menee ohi.
      Keskity hyviin asioihin. Niitä on sinulla.

    • ite kanssa alkanut

      kuvottamaan kaikki miehen tavat ja ulkonäkö, kun olen raskaana. Yritän vain oleskella eri huoneessa ja keksiä yksin jotakin puuhaa. Seksiä harrastamme lähinnä minun aloitteestani ja, jos mies itse ehdottelee jotakin, niin koen sen vastenmielisenä.

      Kaikki miehen päästämät äänet myös ärsyttävät, vaikka pieraisu, tai röyhtäisy, tai muunlainen sikamainen käytös. Kaipa nämä inhokkitunteet menevät ajan kanssa ohi :). Kauheeta

    • Nanna78

      Hei Onneton odottaja, mulla ihan samankaltaisia tuntemuksia kun sulla...mutta enemmänkin liittyen miehen alkoholinkäyttöön ja siihen että tunnen itseni ulkopuoliseksi. Mulla ollut niin kamalia, ahdistuksen ja itkuntäyttämiä viikonloppuja takana, etten tiedä miten selviän...
      Meillä siis takana usean vuoden yritys saada vauvaa ja nyt lopulta kun olen raskaana, rv 22, meillä on ollu tosi vaikeeta miehen kanssa. Ihan uskomatonta kyllä, että nyt kun kaiken pitäis olla täydellistä, meillä menee huonommin kun koskaan!
      Musta on tullu raskauden myötä ihan yliherkkä ja tuntuu et se loukkaa mua koko ajan eikä huomio tarpeeks.
      Nyt esim 3 viimestä vkonloppua juonut ja sit maannu krapulassa kun on pitäny tehä jotain yhdessä!
      Mä oon vaan porannu kaikki viikonloput ja mietin mitä mun pitäs tehdä.
      Ja pääsiäisenä piti mennä kaksin mökille niin nyt ilmotti että meneekin kaverin varpajaisiin kun niille synty lauantaina vauva. Ymmärrän kyllä, että tuollasiin on sen päästävä osallistumaan enkä haluaiskaan kieltää, mutta kun näitä "tapahtumia" tuntuu nyt pulpahtelevan koko ajan! Eli oon taas yksin koko pääsiäisen! Kamalinta on kun en voi puhua kenellekkään :(

    • 23+4

      Jännä miten kaikkien raskaudet on niin erilaisia. Meistä on miehen kanssa tullut erittäin läheisiä ja tuntuu, että olemme löytäneet toisemme uudestaan. Parisuhdetta 12v takana ja esikoinen tulossa. Raskaus on edennyt melko hyvin, välillä ollut vaikeita hetkiä jne. Tuntuu että olemme tulleet ihan pöpipäiksi raskauden alkaessa, höpöttelemme vatsalle ja mieheni silittelee sitä. Mutta seksi tuntuu itsestäni kuitenkin hieman vastenmieliseltä eli siinä on tullut muutos. Itsestäni on tullut helllyydenkipeä ja ehkä toisen menettänisen pelko on kasvanut. Uskon, että teillekin vielä koittaa paremmat ajat ja etenkin jos suhteenne on muuten hyvällä pohjalla, uskon että miehesi ymmärtää sinua, kunhan kerrot ettet itse tilanteelle nitään voi. Tsemppiä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe