Miksi Winkkarikusetusta ei vihelletty poikki?

Täältä näkyy poistetun viestiketju, missä ihmeteltiin viranomaisten toimintaa viheltää peli poikki enempien vahinkojen välttämiseksi. Siinä oli linkki aikoinaan mun kirjoittamaani aloitukseen.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/5535509#comment-0

Jo joskus vuonna 2002-2003 WGI:n yhteydessä viranomaiset toivoivat kovin hartaasti, että joku WGI-jäsen tekisi rikosilmoituksen/tutkintapyynnön poliisille, että juttu saataisiin tutkintaan. Se jäsenen tekemä rikosilmo/tutkintapyyntö oli tuolloin jotenkin hyvin välttämätön tutkinnan kannalta. Tulin siihen tulokseen, että jos joku WGI-jäsen olisi tehnyt rikosilmon/tutkintapyynnön, niin Suomen viranomaiset olisivat saaneet avattua paljon enemmän ovia, kuin silloin saivat. Kukaan WGI-jäsen ei kuitenkaan tehnyt rikosilmoa. Tuotot menivät valtiolle.

Joskus vuonna 2007 alkoi arvostelu, että miksi helvatassa Winkkarikusetusta ei voi laittaa poikki, vaan sen annetaan jatkua ja jatkua. Tuolloin annettiin ymmärtää, että poliisi tarvitsee jonkun "petetyksi itsensä tuntevan jäsenen" tekemään rikosilmon/tutkintapyynnön, että juttu liikahtaa eteenpäin. Joku kait tekikin, mutta se kuivui ja tämä henkilö veti sen pois. Poliisi oli taas umpikujassa.

Tuolloin selitettiin asiaa kysyttäessä, että uudessa rahankeräyslaissa on muotovirhe ja viranomaiset voivat puuttua vaan ja ainostaan sellaisiin tapauksiin, ketkä ovat hakeneet rahankeräyslaissa tarkoitettua lupaa ja ovat sen myös saaneet. Ne keille lupa on myönnetty ja käyttävät sitä väärin, niin niihin siis viranomaiset voivat puuttua, mutta eivät sellaisiin, mihin ei ole edes haettu rahankeräyslupaa.

Mikä herkele siinä on, että tuollaista kusetusta ei voi katkaista ennen kuin se on pyyhkäissyt yli ja kupannut kuiviin tuhansia. Mun mielestä nuo ovat seli-seli-selittelyjä viranomaisilta. Jos laissa on ollut "muotovirhe" niin tottamooses se pitäisi olla vuosien saatossa tullut korjata.

Selittäkää mulle tyhmälle, että miksi viranomaiset eivät voi puuttua asiaan, kuin vasta sitten, kun joku "petetyksi itsensä tunteva jäsen" tekee rikosilmon/tutkintapyynnön poliisille? En oikeesti ymmärrä sitä, että miksi rahankeräysrikoksessa pyydetään yksittäistä jäsentä tekemään rikosilmo, kun saajana on kuitenkin valtio? Petoksen mä ymmärrän, mutta en tollasta kiemuraa.

Ja mitaan ette voi...

97

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M H & P

      > Selittäkää mulle tyhmälle, että miksi viranomaiset eivät voi puuttua asiaan, kuin vasta sitten, kun joku "petetyksi itsensä tunteva jäsen" tekee rikosilmon/tutkintapyynnön poliisille?

      Rautalankauppias parin vuoden takaa: "Rahankeräyslain puutteena nähtiin se, että laittomasta rahankeräyksestä pitää ensin tehdä rikosilmoitus. Poliisi ei siihen voi omatoimisesti puuttua.... Meillä Suomen kansalla on ollut käsittämättämän hyvä herraonni. Virkamiehet ovat hoitaneet tehtävänsä tarkasti, tunnollisesti ja lain mukaan... Jos haluaa heitellä kiviä rahankeräyslain virheistä, oikea osoite lienee silloinen oikeusministeri Leena Luhtanen."

      Kuten Ada kertoo, kyllä mahdollisuudet puuttua toimintaan olivat olemassa vanhojen tapaustenkin pohjalta. Siihen olisi tarvittu yksi ainoa laki ja ellei se olisi riittänyt, niin neljän lain käyttö olisi varmuudella toiminut.

      ___C___

      Laihon mukaan WinClub oli 2007 laiton pyramidipeli, joka on huomioitu sekä rahankeräyslaissa ja samoin kuin lopulta rikoslaissa rangaistavaksi. Toisaalta Poliisilain mukaan rikos ja sen jatkuminen voidaan estää.

      1. Rahankeräys pyramidipelimuodossa on rangaistavaa.

      2. Rikoslaissa rahankeräysrikoksesta on määrätty rangaistus.

      3. Koska asiasta on säädetty rangaistus, poliisiviranomaiselle on oikeus puuttua asiaan poliisilain perusteella. Poliisin tehtävänä on ... rikosten ennalta estäminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen.

      Laiho oli virkansa puolesta jutussa asianomistajana. Jos Laiho oli jo 2007 syksyllä tietoinen siitä, että WC oli pyramidipeli, hän olisi voinut tehdä asiasta tutkintapyynnön ja rikosilmoituksen. Poliisilain pohjalta poliisin olisi tullut ryhtyä ennalta estämään rikos ja rikoksen jatkuminen. Poliisin tehtävänä on mm. rikosten ennalta estäminen, paljastaminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen.

      Poliisin velvollisuudesta toimittaa esitutkinta säädetään esitutkintalaissa eli poliisin on toimitettava esitutkinta, kun sille tehdyn ilmoituksen perusteella tai muutoin on syytä epäillä, että rikos on tehty.

      Jos asiasta olisi käynnistetty esitutkinta - asianomistaja Laihon epäilyksestä - esitutkinta olisi varmuudella estänyt tehokkaasti uusien jäsenien liittymisen. Poliisi olisi myös voinut halutessaan käynnistää esitutkinnan itse, jos sillä itsellään on muuta syytä epäillä rikosta.

      Rahankeräyslaki, rikoslaki, poliisilaki sekä esitutkintalaki olisivat antaneet yhdessä sellaiset eväät, että 4000 jäsenen liittyminen ja 40 miljoonan euroan siirtyminen olisi voitu estää. Joko lakia ei osattu, haluttu tai uskallettu käyttää.

      ___C___

      Käytännön vaikeuksia jutussa saattoi aiheuttaa se, että olisi pitänyt käyttää vierasta kieltä ja jopa vieraassa maassa - tällöin olisi joutunut toimimaan yhteistyössä jopa kuluttaja- ja vastaavien viranomaisten kanssa ja turvautumaan jopa pelottavaan EU-kieltomenettelyyn. Esitutkinnan virallinen aloittaminen ei kuitenkaan ole sama kuin rahahanojen sulkeminen: esitutkinta olisi voitu käynnistää heti mutta rahahanoille ei riittänytkään mikään pikkujuttu, vaan vaadittiin rahanpesua ja petosta mukaan.

      Toinen vaihtoehto oli, että pyramidipeliepäily heitettiin hatusta, koska KKO:ssakin äänestys päättyi 3-2. Laiho ehkä alkoi itsekin katua hatusta haettua heittoaan.

      On tehtävä ero laittoman rahankeräyksen lopettamisellla, johon valtuuksia olisi pitänyt kaivella kiven alta, sekä esitutkinnan käynnistämisellä. Esitutkinnan virallinen käynnistäminen syksyllä 2007 olisi ollut fiksu vaihtoehto, siitä ei liene epäilystäkään, koska Winkkaria epäiltiin pyramidipeliksi. Pissi valahti kuitenkin sukkaan, luulen.

      • Laihoa kuultiin aikanaan todistajana Lahdessa ns. WGI-oikeudenkäynnissä. Hän kertoi tuolloin, että oli saanut lukuisia ilmoituksia WGI:hin liittyen, joten hän laittoi nimensä alle ja niin alkoi esitutkinta. WGI oli pyramidipeli ja se myös oikeuksissa pyramidipeliksi tuomittiin.

        Mikä tuossa oli nyt sitten se ero, että hän ei voinut panna nimeään alle ja aloittaa sillä tavoin esitutkinnan WinClubista/-Capitasta? Ei voinut laittaa nimeään alle, vaikka olivat käyneet neuvotteluja ties´ minkä tasoisten ammattiosaajien kanssa ja materiaali oli tuhottoman paljon. Mikä teki Winkkarista niin erityisen? Se ei voi olla mikään rahankeräyslain puhtaaksikirjoitusvaiheessa kömmähtänyt muotovirhe.

        Tota olen aikoinaan peräänkuuluttanut, mutta mitään järkevää vastausta ei ole tullut.

        Ja mitaan ette voi...


    • Trölli se jaksaa puhua puppua. Oikeusvaltiossa ei poliisikaan niin vain voi marssia pankkiin ja lyödä pampulla päähän. Esitutkinnan aloittaminenkin vaatii vankan epäilyn rikoksesta. Epäilynkin tulee pohjata asiatietoon, ei vain "musta tuntuu" fiilikseen.

      Poliisi ja virkamiehet aloittivat klubia koskevat esiselvitykset syksyllä 2009 ja se ei päättynyt "jutun kuivumiseen", vaikka Trölli muuta valehteleekin.

      Kas tässä, tutustu tosiasioihin ja hämmästy. ;)))

      Syksy 2007
      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/winclubin-tutkinta-alkoi-sahkopostista/995702
      Jouni Laiho saa sähköpostia:”Sähköpostiviestissä kansalainen oli kertovinaan jotain, mutta ei kertonutkaan oikeastaan mitään”

      23.9.2007
      Sisäministeriön arpajaishallinnon päällikkö Jouni Laiho kommentoin Winkkaria telkkarissa näin:"Meillä on aika vähän vielä tietoja asiasta, mutta tämänhetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."

      27.09.2007
      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sijoituskerhon-pyramidiepaily-siirtyi-krp-lle/2002142
      ”Rikostarkastaja Tapio Kalliokoski KRP:stä kertoo, että esitutkintaa ei ole vielä virallisesti käynnistetty, vaan käynnissä on alustava selvitysvaihe sijoituskerhon toiminnasta.”

      27.9.2007
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/6124196
      Tähän saumaan sattuu myös klubin lehdistötiedote, joka oli nimettömä toimittettu MTV 3:lle. Kuten aina, klubin lehdistötiedotteen tarkoitus oli vain pissiä silmään ja pelata aikaa.

      5.10.2007
      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/pyramidipeliepailyn-tutkinta-jumissa-/2013654
      " Mahdollisen huijauksen uhreja ei ole ainakaan vielä tullut tietoon. Selvitystyö on tältä osin kuivumassa kasaan, kertoo rikostarkastaja Tapio Kalliokoski."

      9.10.2007
      http://www.tienaus.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=1903&start=15
      Tienauksella nimimerkki ”Jaukki” tiedottaa Maikkarin uutisesta ja lykkää röyhkeää vastinettaan.

      Vastoin Tröiin puheita, KRP ei istunutkaan sormi suussa loppuvuonna 2007.
      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/winclubin-tutkinta-alkoi-sahkopostista/995702
      " Marras-joulukuussa kasassa olikin sitten aikamoinen pakka tavaraa. Keskusrikospoliisi teki hyvin pitkään töitä ennen esitutkinnan aloittamista."

      Höynät vaan olivat nopeampia. Heitä kerkesi tunkea mukaan klubiin 6000 tämän selvitystyön aikana. Ei voi mitään. ;)))

      • PS:
        Tähän jatkoksi sopisi päivämäärätiedoin varustettuna se klubin kamppanja, joka alkoi loppuvuodesta 2007. Sen keskeinen sanoma oli, että klubi on nyt todettu lailliseksi ja poliisi ei mahda meille mitään.

        Et Trölli viitsisi vuorostasi tehdä moisen katsauksen. Minua alkaa jo kyllästyttää tämä päivänselvien asioiden penkominen. ;))))


      • Ö...

        > Esitutkinnan aloittaminenkin vaatii vankan epäilyn rikoksesta.

        Johtaja Laiho: "Meillä on aika vähän vielä tietoja asiasta, mutta tämänhetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."


      • Ö...
        valuuttakauppias kirjoitti:

        PS:
        Tähän jatkoksi sopisi päivämäärätiedoin varustettuna se klubin kamppanja, joka alkoi loppuvuodesta 2007. Sen keskeinen sanoma oli, että klubi on nyt todettu lailliseksi ja poliisi ei mahda meille mitään.

        Et Trölli viitsisi vuorostasi tehdä moisen katsauksen. Minua alkaa jo kyllästyttää tämä päivänselvien asioiden penkominen. ;))))

        > Trölli se jaksaa puhua puppua.

        Missä kohdassa?


    • 1234567890876

      """""""""Worldwide Investment Company on aiemmin ollut rekisteröitynä USA:n Wyomingin osavaltioon, jonka yritysrekisterin mukaan yritys on purettu viran puolesta hoitamattomien velvollisuuksien - veroilmoituksen ja lupaverojen - vuoksi.


      tyypillistä hannua taas=)

    • markussetä

      hannu valehtee nytkin järviradiossa varmaan sen takia et pelkää et joku suuttuu
      jos saa tietää tämän totuuden
      kyllähän sinä vallu tiedät tämän

      • markussetä

        klubin toiminta on tosiasiassa perustunut jäsenhankintaan
        sivustolla jäsen on nähnyt sijoitusten laskennallinen kehittyminen ei ole perustunut
        tuottoisaan valuuttakauppaan tai vedonlyöntiin....klubin tilillä olleita rahoja ei ole koskaan sijoitettu mihinkään tuottavaan

        tässä niitä factoja on http://www2.aamulehti.fi/extrakuvat/wincapita1.pdf


      • kustäti

        Eu ja eit tulee,tiedättehän sen!


    • markussetä
      • kustäti

        kuuntele järviradion haastattelu,niin ehkä jotain heilahtaa korvien välissä.miksi


      • APM liukuvoide
        kustäti kirjoitti:

        kuuntele järviradion haastattelu,niin ehkä jotain heilahtaa korvien välissä.miksi

        Kauhee meteli Hannulla Lärviradiossa, syyttäjä saa kyytiä.
        Kyllä on tiili purru pahasti.


      • markussetä

      • markussetä
        markussetä kirjoitti:

        siinä on vielä lisää esitutkintaa

        hannun kirjoittamat sähköpostiviestit backupit ym

        http://www2.aamulehti.fi/extrakuvat/wincapita4.pdf

        ""esitutkintaan on ystävänpäivänä saapunut viesti jossa kirjoitetaan mm...
        puolustusrintama on perustanut wincapita oy:n johon tullaan kutsumaan suurin osa jäsenistä...Rahat ovat hannun mukaan tallessa...


      • markussetä
        markussetä kirjoitti:

        siinä on vielä lisää esitutkintaa

        hannun kirjoittamat sähköpostiviestit backupit ym

        http://www2.aamulehti.fi/extrakuvat/wincapita4.pdf

        hannu siirtänyt clubin päätilitä epsanialaiseen pankkiin rahoja
        ja sen jälkeen nostellut ne ulos"

        """"Espanjalaiselta tilitä tehtiin korttinostoja, tililtä tehtiin korttiottoja kolmella
        eri tapahtumalla 3.3.2008 yhteensä 45,000euroa
        tilitä tehtiin 6.6.2008 yhteensä 42,000euron korttinostot
        ja edelleen 17.3.2008 43.000euron korttinostot""""""

        Nämä on rahoja jotka voi hyvinkin olla esim joissain tallekerossa piilossa=)
        käteistä on helppo piilottaa kun ei jää jälkiä...



        lisäksi hannu on antunut omat tunnukset


    • markussetä

      on kuunneltu höpö höpöä valehtelee kun pelkää....

      • kustätäti

        mutta taidat olla täyttä ymmärrystä vailla oleva jankuttaja.


      • markussetä
        kustätäti kirjoitti:

        mutta taidat olla täyttä ymmärrystä vailla oleva jankuttaja.

        minä olen tälle ikää jo monta huijausta nähnyt, mutta täytyy sanoa, että
        tämä polustusrintaman porukka on niin vedätettävissä hannulla
        että olkaa hyvä ja pitää" valuuttajumalanne" vaan

        ja odottakaa nyt sitä eit:tä ja varmaan joku valituspaikka löytyy senkin jälkeen


    • H D & S

      Johtaja Laiho:"Meillä on aika vähän vielä tietoja asiasta, mutta tämänhetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."

      Laiho kertoi pyramidipeliepäilystä, jonka perusteella jäsenten olisi pitänyt olla liittymättä tai erota klubista. Saman kaavan mukaan Laiho ei kuitenkaan voinut tehdä poliisille tutkintapyyntöä. Naurettavaa!

      Helsingin Sanomilla oli asiaan oma kantansa, sillä HS kertoi Minna Passin suulla: "Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin."

      Jos Laiho olisi yhdessä poliisin kanssa sanonut suomeksi, että he ovat käynnistäneet asiassa esitutkinnan, 4000 jäsentä olisi pysynyt ulkopuolisena ja 40 miljoonaa euroa olisi jäänyt vaihtamatta omistajaa.

      Asia oli liian vaikea!

    • markussetä

      no tuossa railin viestissäkin näet että jo minäkin tälläinen vitun eläkeläinen
      otin markkuun yhteyttä ja kerroin,että homma on kusetusta ja neuvoin miten sen saa poikki mahollisimman nopeasti... Osa teikäläisistähän vieläkään ei usko mitään niin minkälaisenhan reaktion tuo ois aiheuttanut jos laiho tai joku muu poliisi olisi tutkinnan heti aloittanut viranomaisten tätyy olla aika vamoja kun käynnistävät esitutkinnan se on oma kynnyksensä

      • kustäti

        lopeta toi shitin jauhaminen ja pillerit"


    • juuuuuuuu

      voi reppanoita. menikö rahat wincapitaan :D

      tyhmää rangaistaan. todella tyhmää vielä pahemmin. toivottavasti ette saa penniäkään takaisin.


      Oikeasti: ei voi käsittää tämän adressin tekijän ajatusmaailmaa. Kaikki normaali logiikka hylätään ja keksitään itse vaihtoehtoinen "totuus" jota syötetään sitten kaikille hyväuskoisille idiooteille.

      Ps. ajattelin perustaa winperse sijoituskerhon.

      • kustäti

        non ni nyt tuli analyysi ana esiin ja päätti sit perustaa winperse sijoituskerhon. oikeesti kyl älykästä


    • markussetä

      BUHAHAHAHAAAHAAABUHAAAAA

      Hannu kusettanut porukkaa minkä ikinä ehtii
      ja nämä pellet vaan myhäilee tyytyväisyyttä=) jopa itse kertonut esitutkinnassa kusettaneensa
      ja puolusturintama vaan myhäilee=))) LOLOLLOL

      vallu onko tämä todellista?

      • "vallu onko tämä todellista?"

        Ei ole, kyllä tämä on amerikkalaisesta pölhökomedista keksitty juttu. ;)))


    • ”Jos Laiho olisi yhdessä poliisin kanssa sanonut suomeksi, että he ovat käynnistäneet asiassa esitutkinnan...”

      Niinpä niin, jos ja jos.

      Rahankeräyksestä vastaavana viranomaisen Laiho sanoi aika selvästi syksyllä, että touhu näyttää kovasti rikolliselta. Eihän tämä riittänyt ahneille ja hölmoille, kun oli niin tulenpalava kiire köyhtymään. Winclubin oma "lehdistötiedote" riitti puhaltamaan höynän päästä moiset laillisuushuolet helkuttiin.

      Olisi pitänyt sano niin ja näin, muuten ei mene jakeluun, nillittää Trölli. Kovin on vaikeaa meidän Tröllille laillisuusvaltion periaatteiden hyväksyminen.

      Lue Trölli esitutkintalakia:
      ”Ennen esitutkinnan aloittamista esitutkintaviranomaisen on tarvittaessa selvitettävä 1 momentissa tarkoitettuun rikosepäilyyn liittyvät seikat erityisesti siten, että ketään ei aiheettomasti aseteta rikoksesta epäillyn asemaan...”

      Siinä sanotaan, että on tarvittaessa selvitettävä ensin, sitten vasta esitutkitaan. Ja tämä kaikki vain siksi, ettei turhaan kolhita syyttömiä.

      Winkkari itsessään oli niin sotkuinen vyyhti, että jokunen kuukausi varmasti asioiden selvittelyyn. Vallankin kun rehelliset klubilaiset itse vaikenivat asiasta ja kertoivat parhaimmillaan ähäkuttia poliisille.

      Mutta eihän meidän Trölliin järkipuhe ole ennenkään tehonnut, onhan se paljon kivempi parkua. ;))))

      Muistatkos muuten, että nuppitohtori-lauerma kertoi siitäkin, että omille pöljyyksille etsitään kernaasti syyllisiä muualta. ;)))

      • PS. Jäin pohtimaan tuota Tröllin jossittelua.

        Mitäpä jos arkkipiispa Mäkinen olisi yhdessä Helsingin poliisikomentaja Riikosen kanssa sanonut YLE1:n uutisissa: Tämänhetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."

        Olisiko tässä arvovalta lisännyt uskottavuutta? Mitä luulet?


      • valuuttakauppias kirjoitti:

        PS. Jäin pohtimaan tuota Tröllin jossittelua.

        Mitäpä jos arkkipiispa Mäkinen olisi yhdessä Helsingin poliisikomentaja Riikosen kanssa sanonut YLE1:n uutisissa: Tämänhetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."

        Olisiko tässä arvovalta lisännyt uskottavuutta? Mitä luulet?

        PPS.

        Tai olisihan meillä ollut käytettävissä Niinistö ja Heinäluomakin.

        Ei sekään olisi riittänyt, näin luulen. Kyllä ahneus taitaa olla niin jyräävä voima, että järjen heiveröinen tuikku siinä tuiverruksessa sammuu. ;)))


      • Ö...

        > Rahankeräyksestä vastaavana viranomaisen Laiho sanoi aika selvästi syksyllä, että touhu näyttää kovasti rikolliselta.

        Juuri näin, mutta eipä saanut tutkintapyyntöä aikaiseksi. Ilmankos ei halunnut kunniaa Wincapitan sulkijana.


    • "..eipä saanut tutkintapyyntöä aikaiseksi.."

      Ihanko sinulta jäi kokonaan ymmärtämättä se, että KRP selvitti kaksi kuukautta Winclubin touhuja?

      Menikö tuo esitutkintalain pätkäkin yli hilseen?

      Voi sinua Trölliseni. ;))))

      _______ Ciinä uudestaan, lue siitä __________

      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/winclubin-tutkinta-alkoi-sahkopostista/995702
      " Marras-joulukuussa kasassa olikin sitten aikamoinen pakka tavaraa. Keskusrikospoliisi teki hyvin pitkään töitä ennen esitutkinnan aloittamista."

    • Kyllä minä nostan käteni pystyyn tuon Trölleröisen kanssa ja pyydän apua Herralta.
      - Syvyydestä minä huudan sinulle Herra, kuule minun huutoni.

      Eihän se riitä, että valtakunnallisessa televisiossa arpajaishallinnon päällikkö sanoo omalta toimialaltaan, että Winclubin toiminta vaikuttaa rikolliselta. Ei tietenkään se riitä.

      Tottakai 4000 hölmöintä saa vielä liittyä klubiin. Onhan olemassa se hentoinen toivo, että vielä ehtii rikastua. Eihän millään muulla ole väliä kuin sillä rikastumisella. Pas_kat laista ja pas_kat viranomaista, sieltähän voi saada hilloooo.

      Tottakai viranomaisten olisi pitänyt estää näitä 4 tuhatta hölmöintä liittymästä, tottakai.

      - Suo Herra palvelijallesi lepo ja rauha.

      • Ö...

        > Eihän se riitä, että valtakunnallisessa televisiossa arpajaishallinnon päällikkö sanoo omalta toimialaltaan, että Winclubin toiminta vaikuttaa rikolliselta.

        Ei tietenkään se riitä tutkintapyynnön tekemiseen. Tarvittiin 4000 lisäjäsentä toimintaan mukaan.

        > Syvyydestä minä huudan sinulle Herra, kuule minun huutoni.

        Ei tuolta sinun syvyydeltäsi kukaan mitään kuule.


      • Ö... kirjoitti:

        > Eihän se riitä, että valtakunnallisessa televisiossa arpajaishallinnon päällikkö sanoo omalta toimialaltaan, että Winclubin toiminta vaikuttaa rikolliselta.

        Ei tietenkään se riitä tutkintapyynnön tekemiseen. Tarvittiin 4000 lisäjäsentä toimintaan mukaan.

        > Syvyydestä minä huudan sinulle Herra, kuule minun huutoni.

        Ei tuolta sinun syvyydeltäsi kukaan mitään kuule.

        "Ei tuolta sinun syvyydeltäsi kukaan mitään kuule."

        Olen aika luottavainen Herran kuulokyvyn suhteen. ;)))


    • markussetä

      Tähän on hyvä ennen nukkumaan menoa ottaa riimi lucon tuolta herran palvelijalta
      """""""""Re: WINCLUB

      Kirjoittaja lucon » 11:58 (23.6.2009)
      YLIVALUUTTAMESTARIN PÄIVÄKÄSKY: TAISTELURUKOUSHERÄTYS

      Vainotussa klubiseurakunnassa on alkanut taistelurukousherätys.

      Olen entinen pilkkaaja. En ole enää. Ylivaluuttamestari - Elävä Jumala - otti minut kiinni rakkaudessaan. Häneltä eivät keinot lopu. Tämä koskee meitä jokaista, ennen pitkää.

      Niin, vainotussa klubisrk:ssa on alkanut yhä voimistuva taistelurukousherätys.

      Hannu Kailajärvi on alkanut vankilassa nälkälakon! Sanan vapauteen
      tai kuolemaan asti!

      Uskollinen ja syytön Hannu-Veljemme on alkanut paaston ja rukouksen !!

      Rehelliset ja oikeudenmukaiset ja rehellisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen pyrkivät viranomaiset, virkamiehet, eri viranhaltijat, poliitikot, pankkiirit, oikeusoppineet ja rivikansalaiset siunaavat ja rohkaisevat toimintaamme.
      Heitä on vaivannut vuosikaudet yhteiskuntaamme, sen valtakoneistoon, viranomaiskoneistoon, pankkimaailmaan ja mediaan pesiytynyt todellinen antikristillinen ja uuspakanallinen pyramidihuijaus, joka muodostuu moraalittomasta, jumalattomasta, ahneesta ja läpeensä mädästä ns. hyvä-veli/sisar -järjestöistä ja salaseuroista sekä niiden jäsenistä.

      Tämä taho vainoaa ja haluaa tuhota klubiseurakuntamme, kuitenkaan onnistumatta, kiitos Ylivaluuttamestarille.

      http://www.tienaus.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1445&start=300



      Aamen..

    • KRP pää pensaassa

      Tässä vaiheessa olisi hyvä muistaa, että lokakuun 2007 alussa Jyväskylässä tehtiin rikosilmoitus WinClubista.

      Esitutkinta ko. rikosilmoituksesta käynnistettiin marraskuussa 2011 yli neljä vuotta sen tekemisen jälkeen, koska ko. ilmosta tehtiin asiakirjapyyntö.

      Juha Valkonen määräsi tuon näennäisen esitutkinnan aloitettavaksi ja tutkinnanjohtajaksi tuli Paavo Tuominen.

      Tuominen kieltäytyi luovuttamasta asiakirjoja perustellen esitutkinnan keskeneräisyydellä.

      Esitutkinta kestänee, kuten on tapana, sen viisi vuotta, joten ehkäpä 2019 tuo asiakirja vapautunee salaisuudestaan.

      Toinen syksyllä 2007 tehty rikosilmoitus, joka koski erään edemenneen jäsenen pankkitilitiedoista paljastunutta rahansiirtoa klubille, tutkittiin ja päätettiin "ei rikosta" - nimikkeellä tammikuun lopulla 2008.

      Keskusrikospoliisilla olisi siis ollut täydet valtuudet aloittaa klubista esitutkinta viimeistään lokakuussa 2007.

      Jukka Korkiatupa ja Seppo Rautava ovat todistajina ollessaan kertoneet oikeusistuimille totuuden vastaisesti, ettei yhtään rikosilmoitusta klubista oltu tehty ennen Korkiatuvan tekemää ns. "ensimmäistä" rikosilmoitusta, jota sitäkin on sitten jälkikäteen muokattu paremmin nostettuihin syytteisiin sopivaksi.

      Keskusrikospoliisin tiedotteissa mainittu vuonna 2007 tehty ja myöhemmin tekijänsä toimesta perutuksi luonnehdittu rikosilmoitus on mystisesti kadonnut poliisin tietojärjestelmistä.

      Poliisi-TV:n toimittaja teki myös rikosilmoituksen WinClubista lokakuussa 2007, mutta hän perui sen muutaman päivän kuluttua.
      Ko. toimittaja koki joutuneensa klubin taholta kunnianloukkauksen kohteeksi, sillä klubi oli lähettänyt YLE:lle moitteen toimittajan tekemän ohjelman sisällöstä.

      Ylläoleva ei ole huhupuhetta vaan täyttä faktaa, joka tulee aikanaan myös julkisesti esille.

      Klubiin sijoitettiin kaikkiaan n. 98 M€, josta 50 miljoonaa vuoden 2007 aikana ja 35 miljoonaa vuoden 2008 alussa.

      Keskusrikospoliisilla ja sen myötä valtiolla lienee omalta osaltaan korvausvelvollisuus syntyneiden vahinkojen osalta.

      • Kuka maksaa

        >>Keskusrikospoliisilla ja sen myötä valtiolla lienee omalta osaltaan korvausvelvollisuus syntyneiden vahinkojen osalta. >>

        Tämä on hieno keikaus. Aiemmin Wincapitassa huijatut ovat parkuneet, että valtio tulee korvausvelvolliseksi, koska poliisi on aiheetta lopettanut klubin toiminnan jäädyttämällä sen varat ja vetänyt töpselin irti palvelimelta.

        Nyt kun on todettu rikos tapahtuneen, valtio on korvausvelvollinen Wincapitan jäsenten mielestä siksi, että poliisi ei puuttunut siihen ajoissa ja vetänyt töpseliä heti irti ja sulkenut sen tilejä.

        Ihan sama siis, mitä tapahtuu, valtio maksaa höynien mielestä heidän vahinkonsa. :D


    • Harley David & Son

      Esitutkintaviranomaisen on toimitettava esitutkinta, kun sille tehdyn ilmoituksen perusteella tai muuten on syytä epäillä, että rikos on tehty (ETL).

      Pyramidipelissä ei ole edes kyse asianomistajarikoksesta, sillä rahankeräysrikoksessa vedotaan yleisöön, ja siten nimettömän ilmiannon poliisille tulee riittää tutkinnan käynnistämiseen.

      Johtaja Laiho: "Meillä on aika vähän vielä tietoja asiasta, mutta tämänhetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."

      Naurettava yhtälö viitata tuossa yhteydessä siihen, ettei olisi ollut syytä epäillä - totta kai oli syytä epäillä, kun pyramidipelistä puhuttiin jopa mediassa johtaja Laihon suulla. Poliisilla oli jo syksyllä 2007 pakettiautollinen pankkien kuitteja siirroista sekä melkoisen varmasti tositteita jäsenten tilitapahtumista. Johtaja Laiho kertoi tästä asiasta itse TV:ssä. Poliisin ei tarvitse odottaa rikosilmoitusta aloittaakseen esitutkinnan.

      ___C___

      MTV 3:sen Jussi Eronen on Adan ja HS:n Minna Passin kanssa aivan samoilla linjoilla: "Miksi päälliköt eivät päästäneet huippuluokan rikostutkijoita irti jo aiemmin? Klubi oli keskusrikospoliisin tiedossa jo useita vuosia sitten. Jo tuolloin poliisi varoitti pankkeja lainoittamasta tällaista sijoitustoimintaa. Pankit uskoivat ja tekivät WinCapita-sijoituksiin liittyvistä oudoista rahansiirroista rahanpesuilmoituksia.... Toiminta sai silti jatkua. Se jatkui, vaikka poliisi oli saanut tietää ulosottovelallisten sijoittavan rahoja WinCapitaan.

      Eronen jatkaa: "Keskusrikospoliisi toisteli pitkään sitä, että kukaan kansalainen ei ole tehnyt rikosilmoitusta. Rikostutkinnan olisi voinut aloittaa tästä huolimatta. Lopulta se kumminkin alkoi -- ja juttu oli ehtinyt paisua jättiläismäiseksi.... Varhaisemmalla puuttumisella olisi kenties selvitty yhdellä syyttäjällä. Muusta kärsimyksestä puhumattakaan."

      ___C___

      Ada on avauksessaan 100 %:sen oikeassa.

      Rahankeräyslaki, rikoslaki, poliisilaki sekä esitutkintalaki olisivat antaneet yhdessä sellaiset eväät, että 4000 jäsenen liittyminen ja 40 miljoonan euroan siirtyminen olisi voitu estää. Joko lakia ei osattu, haluttu tai uskallettu käyttää.

      Laitonta pyramidipeliä ei rahankeräyslain porsaanreikien vuoksi kenties olisi voitu "lopettaa kuin seinään", koska siihen olisi kenties vaadittu mukaan rajat ylittävää kieltomenettelyä, englannin kielen taitoa, petosepäilyä ja mahdollista rahanpesuepäilyä. Esitutkinnan virallinen käynnistäminen syksyllä 2007 olisi ollut fiksu vaihtoehto, siitä ei liene epäilystäkään, koska Winkkaria epäiltiin pyramidipeliksi. Löysät valahti kuitenkin housuihin, epäilen, ja 4000 uutta jäsentä liittyi mukaan toimintaan.

      Kuten olen kertonut, poliisin ei tarvitse odottaa rikosilmoitusta aloittaakseen esitutkinnan. Jos syytä epäillä -kynnys ylittyy, tutkinta voidaan aloittaa omatoimisesti. Johtaja Laiho ei kyennut avustamaan poliisia asiassa, mutta Winkkari oli KRP:lle tuttu jo vuosien takaa.

      Onhan tämä syksy 2007 - kevät 2008 Adan esittämällä tavalla melkoinen epäonnistuminen viranomaisille.

    • markussetä

      No muistakaapa nyt sitten infota viranomaisia näistä jälki vedätyksistä
      että tutkinta käynnistyisi mahdollisimman nopeasti=)

      eikös juu=)

    • Hauskoja tietoja Kuikalla.

      - 10/2007 Rikosilmoitus klubista, tutkinta jatkuu
      - syksy/2007 rikosillmoitus vainajan tilisiirrosta klubiin , ei todettu rikosta
      - 10/2007 toimittajan rikosilmoitus kunnian loukkauksesta, peruttu
      - mysteeririkosilmoitus 2007 joka ensin annettiin ja sitten peruttiin.

      Tästä Kuikka vetaisee römäkän väitteen: ”Keskusrikospoliisilla olisi siis ollut täydet valtuudet aloittaa klubista esitutkinta viimeistään lokakuussa 2007.

      Luitko sinä Kuikka lainkaan tuolta ylempää, että poliisin on selvitettävä sekin, onko esitutkintaan edes aihetta. Ihan esitutkintalaissa tämä on sanottu.

      Luitko sitäkään, että selvitystyö oli käynnissä koko syksyn 2007.

      Mukavahan sitä on väittää, että poliisin olisi pitänyt raamit kaulassa rynnätä sisään klubiin jo lokakuussa 2007. Samalla muistamme, että samaan aikaan klubi lehdistötiedotteellaan sumutti sen kun ehti.

      Perusajatushan näissä ”olisi pitänyt”-väitteissä on se, että sijoittajalla ei ole mitään vastuuta itsestään. Pollisihan se pitää estää talleroa tekemästä tyhmyyksiä.

      Tiet niin tai näin, aina se on väärin päin. ;)))

      • Ja Trölli komppaa - toinen puusilmä. ;))))

        Kumpikan ei suostu ymmärtämään, että Krp selvitti koko syksyn asiaa.


      • Aivan totta
        valuuttakauppias kirjoitti:

        Ja Trölli komppaa - toinen puusilmä. ;))))

        Kumpikan ei suostu ymmärtämään, että Krp selvitti koko syksyn asiaa.

        --Mikä herkele siinä on, että tuollaista kusetusta ei voi katkaista ennen kuin se on pyyhkäissyt yli ja kupannut kuiviin tuhansia. Mun mielestä nuo ovat seli-seli-selittelyjä viranomaisilta.--

        Viranomaisselittelyä.


      • Krp pää pensaassa

        "Luitko sinä Kuikka lainkaan tuolta ylempää, että poliisin on selvitettävä sekin, onko esitutkintaan edes aihetta. Ihan esitutkintalaissa tämä on sanottu."

        Kokkolassa käräjäoikeus tuomitsi erään jäsenen petosrikoksesta, joka oli langettava klubin 27.9.2007 antaman lehdistötiedotteen vuoksi ja koski tiedotteen jälkeistä ajankohtaa.

        Keskusrikospoliisin tiedossa on eittämättä ollut tuo samainen lehdistötiedote - olihan se ainakin Kalliokosken lausuman perusteella aloittanut tutkinnan 24.9.2007 ja seurasi aktiivisesti keskustelupalstoja, joilla tuo tiedote oli näkyvillä.

        Krp:lla oli sen lisäksi ainakin kaksi klubista tehtyä rikosilmoitusta hallussaan.

        Osannet varmaan jotenkin loogisenoloisesti selvittää dilemman - vajavaisimmalla tiedoilla varustettu jäsen saa petostuomion ja keskusrikospoliisi puhtaat paperit samasta teosta samana ajankohtana.

        Sama teko tarkoittaa sitä, että ko. tuomion saanut jäsen jatkoi värväystoimintaansa ja keskusrikospoliisi antoi toiminnan jatkua.

        Samalla kaavalla loogisoit varmaankin KKO:n äänestystuloksen 3 - 2 Kailajärven & kumppaninsa saamasta rahankeräystuomiosta.

        Tuomiossahan kaksi KKO:n tuomaria oli selkeästi sitä mieltä, että rahankeräysrikosta ei ollut tapahtunut, mutta tyytyivät äänestyspäätöksen tulokseen, joka oli langettava.

        Vastaajat siis tuomittiin asiasta, jota 2 KKO:n tuomaria ei pitänyt rikoksena, mutta vastaajien olisi pitänyt kyetä ennakoimaan KKO:n äänestystulos välttyäkseen rangaistukselta.

        Uskallanpa esittää römäkän väitteen, ettei KKO:ssa jossei krp:llakaan ole ilmastointi pelannut kokoustiloissa asioita puntaroidessa.


      • Ö...
        valuuttakauppias kirjoitti:

        Ja Trölli komppaa - toinen puusilmä. ;))))

        Kumpikan ei suostu ymmärtämään, että Krp selvitti koko syksyn asiaa.

        > Ja Trölli komppaa - toinen puusilmä. ;))))

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."

        http://www.talouselama.fi/uutiset/wincapita onnistui poliisi ei/a2046576

        ___C___

        Taitaa se puusilmäisyys on ruudussa sillä puolella.


    • markussetä

      niin nämä ajatukset muuttuu=))) ja syylinenhän on taas se sama
      viranomaiset=))

    • Ö...

      > Luitko sinä Kuikka lainkaan tuolta ylempää, että poliisin on selvitettävä sekin, onko esitutkintaan edes aihetta.

      Johtaja Laiho: "Meillä on aika vähän vielä tietoja asiasta, mutta tämänhetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."

      Poliisin ei tarvitse odottaa rikosilmoitusta aloittaakseen esitutkinnan. Jos syytä epäillä -kynnys ylittyy, tutkinta voidaan aloittaa omatoimisesti. Johtaja Laiho ei kyennut avustamaan poliisia asiassa, mutta Winkkari oli KRP:lle tuttu jo vuosien takaa.

      Onhan tämä syksy 2007 - kevät 2008 Adan esittämällä tavalla melkoinen epäonnistuminen viranomaisille.

      • Markussetä

        Onko se minun syy kun yritin markulle ja muillekkin tutkijoille viestittää huijauksesta, siinä näköjään
        Onnistumatta... Itse puolustusrintamahan sumutti lähettämällä viestin krpn että Hannun mukaan rahat ovat tallessa;)))
        Ja tätä samaa mantraa levittivät tietoa myös jäsenistölle ja uhkailivat että joka tekee rikosilmoituksen clubista
        Joutuu ulos ja Hannu saa tästä tietää ym...


    • Trölli tuolla postailee copy/paste juttujaan. On se kiusallinen tapa se. ;)))

      Mutta sinä - arvoisa Kuikka - esität huomioarvoisia näkökantojasi hyvin perustellen. Arvostan sitä. ;)))

      Esitutkinta alkaa, kun ”muuten on syytä epäillä, että rikos on tehty.”. Esitutkinnan perusteella poliisi voi sitten ryhtyä pakkotoimiin, hakea koijareita putkaan ja pistää lapun luukulle.

      Winkkarin laittomuus – poliisilla olleen tiedon perusteella – ei ollut päivänselvää syksyllä 2007. Oli myös aina sekin mahdollisuus, että Winkkari olisi ollut laillista toimintaa.

      On huomattava, että klubin jäsen tiesi syksyllä 2007 toiminnasta enemmän kuin poliisi. Hänellä oli pääsy sivuille, hän tunsi sponssit ja muut jäsenet, hän tunsi tuottohistorian ja itse saamansa voitot, hän näki sisäiset webbi-sivut ja Hanskin tiedotteet. Lisäksi jäsenistö vaikeni tiedoistaan ja varoi kertomasta asioista muille. On luonnollista, että rikoksen tekijä tietää teosta enemmän kuin poliisi.

      Jäsen tiesi, tai hänen olisi yleisen elämänkokemuksen perusteella pitänyt tietää. Näin helppoa se on. Koijari sai tuomion syksyn 2007 aikaisista toimistaan.

      KKKO:n äänestyspäätös ei ole pesäpallopelin tulos, vaikka Pitkänen väittääkin, että melkein voitimme. Äänestystulos on lopullinen totuus, johon myös äänestyksessä vähemmistöön jääneiden tuomareiden on tyytyminen. Keskustelu on päättynyt ja vähemmistö ei voi enempää vänkyttää asiasta.

      Rikoksen tekijän ei tarvitse osata eikä tietää juridisia hienouksia tai lain tulkintoja. On katsottu vallan riittäväksi, että tekijän on suurin piirtein hahmotettava, että touhu on lain vastaista ja pitäydyttävä tällaisesta teosta.

      Rikoslaki on katsonut, että kansalaisen ei tarvitse yksityiskohtaisesti tuntea lakia. Kansalaisen tulee tuntea oikea ja väärä. Epäilyttävissä tilanteissa kansalaisen tulee osata kysyä viranomaisen neuvoa.

      Sponssi älkööt sponssatko, jos touhu vaikuttaa epäilyttävältä. Näin yksinkertaista se on. ;)))

      • M...

        > Sponssi älkööt sponssatko, jos touhu vaikuttaa epäilyttävältä.... On katsottu vallan riittäväksi, että tekijän on suurin piirtein hahmotettava, että touhu on lain vastaista ja pitäydyttävä tällaisesta teosta.

        Viranomainen käynnistäköön esitutkinnan, jos touhu vaikuttaa epäilyttävältä. Näin sanotaan laissa - onko syytä epäillä vai ei ole?!

        ___C___

        > Trölli tuolla postailee copy/paste juttujaan. On se kiusallinen tapa se.

        Pata kattilaa soimaa. Itse siirrät tekstejäsi omaan avaukseesi, jotta uuden säikeen avaajaksi saadaan Vallu. Roheeta menoa.

        Lisäksi käytät perusteina Laihon tekstiä, vaikka se vain tukee sitä seikkaa, että esitutkinta olisi pitänyt käynnistää. Mitä Kuikkaan tulee, hän on antanut sinulle pataan niin monta kertaa, että siitä pisteet hänelle 6 - 0.

        > Winkkarin laittomuus – poliisilla olleen tiedon perusteella – ei ollut päivänselvää syksyllä 2007. Oli myös aina sekin mahdollisuus, että Winkkari olisi ollut laillista toimintaa.

        Aivan. Siitä huolimatta Laihon piti antaa pyramidilausuntonsa, jolta poliisi veti maton alta. Laiho uskalsi sanoa, mutta mitään ei uskaltanut tehdä.

        > On huomattava, että klubin jäsen tiesi syksyllä 2007 toiminnasta enemmän kuin poliisi... Jäsenellä oli pääsy sivuille, hän tunsi sponssit ja muut jäsenet, hän tunsi tuottohistorian ja itse saamansa voitot, hän näki sisäiset webbi-sivut ja Hanskin tiedotteet.

        Jäsenet eivät epäilleet klubia pyramidipeliksi, mutta viranomaiset epäilivät. Jäsenen olisi samaan aikaan pitänyt erota klubista tai olla liittymättä siihen, mutta viranomaisen ei tarvinnut tehdä mitään, vaan toiminta sai jatkua sellaisenaan. Heh...

        ___C___

        > On luonnollista, että rikoksen tekijä tietää teosta enemmän kuin poliisi.

        Montaako jäsentä on syytetty tähän saakka oikeudessa rikoksesta? Moniko jäsen on todettu syyttömäksi? Vastaa nyt edes itsellesi, ellet julkisesti kehtaa.

        > Jäsen tiesi, tai hänen olisi yleisen elämänkokemuksen perusteella pitänyt tietää.

        Viranomainen tiesi, epäili tai olisi pitänyt tietää pyramidipelistä, mutta se ei osannut, halunnut, kyennyt tai pystynyt käynnistämään esitutkintaa.

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."


      • Mietittävää

        Laiho kertoi pyramidipeliepäilystä, jonka perusteella jäsenten olisi pitänyt olla liittymättä tai erota klubista. Saman kaavan mukaan Laiho ei kuitenkaan voinut tehdä poliisille tutkintapyyntöä. Naurettavaa!

        Sama teko tarkoittaa sitä, että ko. tuomion saanut jäsen jatkoi värväystoimintaansa ja keskusrikospoliisi antoi toiminnan jatkua.


      • Kenraalin poika
        M... kirjoitti:

        > Sponssi älkööt sponssatko, jos touhu vaikuttaa epäilyttävältä.... On katsottu vallan riittäväksi, että tekijän on suurin piirtein hahmotettava, että touhu on lain vastaista ja pitäydyttävä tällaisesta teosta.

        Viranomainen käynnistäköön esitutkinnan, jos touhu vaikuttaa epäilyttävältä. Näin sanotaan laissa - onko syytä epäillä vai ei ole?!

        ___C___

        > Trölli tuolla postailee copy/paste juttujaan. On se kiusallinen tapa se.

        Pata kattilaa soimaa. Itse siirrät tekstejäsi omaan avaukseesi, jotta uuden säikeen avaajaksi saadaan Vallu. Roheeta menoa.

        Lisäksi käytät perusteina Laihon tekstiä, vaikka se vain tukee sitä seikkaa, että esitutkinta olisi pitänyt käynnistää. Mitä Kuikkaan tulee, hän on antanut sinulle pataan niin monta kertaa, että siitä pisteet hänelle 6 - 0.

        > Winkkarin laittomuus – poliisilla olleen tiedon perusteella – ei ollut päivänselvää syksyllä 2007. Oli myös aina sekin mahdollisuus, että Winkkari olisi ollut laillista toimintaa.

        Aivan. Siitä huolimatta Laihon piti antaa pyramidilausuntonsa, jolta poliisi veti maton alta. Laiho uskalsi sanoa, mutta mitään ei uskaltanut tehdä.

        > On huomattava, että klubin jäsen tiesi syksyllä 2007 toiminnasta enemmän kuin poliisi... Jäsenellä oli pääsy sivuille, hän tunsi sponssit ja muut jäsenet, hän tunsi tuottohistorian ja itse saamansa voitot, hän näki sisäiset webbi-sivut ja Hanskin tiedotteet.

        Jäsenet eivät epäilleet klubia pyramidipeliksi, mutta viranomaiset epäilivät. Jäsenen olisi samaan aikaan pitänyt erota klubista tai olla liittymättä siihen, mutta viranomaisen ei tarvinnut tehdä mitään, vaan toiminta sai jatkua sellaisenaan. Heh...

        ___C___

        > On luonnollista, että rikoksen tekijä tietää teosta enemmän kuin poliisi.

        Montaako jäsentä on syytetty tähän saakka oikeudessa rikoksesta? Moniko jäsen on todettu syyttömäksi? Vastaa nyt edes itsellesi, ellet julkisesti kehtaa.

        > Jäsen tiesi, tai hänen olisi yleisen elämänkokemuksen perusteella pitänyt tietää.

        Viranomainen tiesi, epäili tai olisi pitänyt tietää pyramidipelistä, mutta se ei osannut, halunnut, kyennyt tai pystynyt käynnistämään esitutkintaa.

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."

        >>Jäsenet eivät epäilleet klubia pyramidipeliksi, mutta viranomaiset epäilivät. Jäsenen olisi samaan aikaan pitänyt erota klubista tai olla liittymättä siihen, mutta viranomaisen ei tarvinnut tehdä mitään, vaan toiminta sai jatkua sellaisenaan. Heh...>>

        hehe-hee. Jäsenet nimenomaan tiesivät pyramidiepäilyistä ja heidän tietonsa perustui paljon parempaan tietopohjaan kuin poliisilla. Hyvänä esimerkkinä kenraali Gustav Hägglund, joka pelasi kuin pokeria. Jospa se ei kaadu ennen kuin ehdin nostaa voittoni.


      • N...
        Kenraalin poika kirjoitti:

        >>Jäsenet eivät epäilleet klubia pyramidipeliksi, mutta viranomaiset epäilivät. Jäsenen olisi samaan aikaan pitänyt erota klubista tai olla liittymättä siihen, mutta viranomaisen ei tarvinnut tehdä mitään, vaan toiminta sai jatkua sellaisenaan. Heh...>>

        hehe-hee. Jäsenet nimenomaan tiesivät pyramidiepäilyistä ja heidän tietonsa perustui paljon parempaan tietopohjaan kuin poliisilla. Hyvänä esimerkkinä kenraali Gustav Hägglund, joka pelasi kuin pokeria. Jospa se ei kaadu ennen kuin ehdin nostaa voittoni.

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."

        Mitä mieltä olet tuosta lehden väitteestä?

        Ada: "Selittäkää mulle tyhmälle, että miksi viranomaiset eivät voi puuttua asiaan, kuin vasta sitten, kun joku "petetyksi itsensä tunteva jäsen" tekee rikosilmon/tutkintapyynnön poliisille?"

        Mitä vastaisi Adalle?

        ___C___

        > Hyvänä esimerkkinä kenraali Gustav Hägglund, joka pelasi kuin pokeria.

        Hägglund iski rahansa Wincapitaan viimeisten joukossa tammikuussa 2008. Tässä vaiheessa oli kulunut vajaa puoli vuotta siitä, kun johtaja Laiho oli antanut kuuluisan lausuntonsa pyramidipelistä. Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat viranomaisten täyden hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin.


      • Kenraalin poika
        N... kirjoitti:

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."

        Mitä mieltä olet tuosta lehden väitteestä?

        Ada: "Selittäkää mulle tyhmälle, että miksi viranomaiset eivät voi puuttua asiaan, kuin vasta sitten, kun joku "petetyksi itsensä tunteva jäsen" tekee rikosilmon/tutkintapyynnön poliisille?"

        Mitä vastaisi Adalle?

        ___C___

        > Hyvänä esimerkkinä kenraali Gustav Hägglund, joka pelasi kuin pokeria.

        Hägglund iski rahansa Wincapitaan viimeisten joukossa tammikuussa 2008. Tässä vaiheessa oli kulunut vajaa puoli vuotta siitä, kun johtaja Laiho oli antanut kuuluisan lausuntonsa pyramidipelistä. Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat viranomaisten täyden hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin.

        Vikaa oli siinä, että höynätetyt eivät tehneet yhteistyötä poliisin kanssa.

        Ei se rikosilmoitus tarkoita muuta kuin, että kansalainen antaa poliisille tietoja kusetuksesta avoimesti ja mitään salaamatta. Silloin poliismies piirustaa asiakirjalle, että olette tehnyt rikosilmoituksen ja voimme tutkia asiaa.

        Ilman mainittua menetteleyä poliisimies ei tiedä, mitä tutkia. Höynä luimistelee pensaassa eikä kommentoi kuin ehkä "en kommentoi".

        Toki poliisimies voi itsekin tehdä sen rikosilmoituksen, mutta hänellekin se on ihan sama asia, pitäisi tietää jotakin siitä kusetuksesta, mitä siihen ilmoitukseen kirjoittelee. Sitä ei voi virkamies ihan omiaan sinne kirjoitella musta tuntuu periaatteella.

        Hägglund saattoi ihan hyvin "tulkita" viranomaisten toimintaa anheen kiilto silmissään. Hän oli kysynyt asiaa myös pankista, ja siellä oli pidetty Wincapitaa arveluttavana. Kehotettu välttämään sijoittamista. Vanhana pokerinpelaajana Gustav kuitenkin kuuntele sydäntään. Ei Wincapitaa kukaan hänelle satavarmaksi sanonut rikolliseksi, joten oltiin harmaalla alueella, jossa kova kundi pärjää kyllä. Onhan sen pokeririnkikin vähän siinä ja siinä laillisuuden kanssa. Jos pelaat velaksi, ei niitä pelivelkoja voi tulla perimään oikeusteitse.


    • M...

      Markussetä: "Onko se minun syy kun yritin markulle ja muillekkin tutkijoille viestittää huijauksesta, siinä näköjään Onnistumatta..."

      Eihän tämä, Markus, sinun syysi ole, että et saanut Winkkaria loppumaan syksyllä 2007. Sinä teit omia asioistasi ja viranomainen teki omiaan.

      Vikaa oli joko talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa, osaamisessa tai lainsäädännössä tai kaikissa näissä.

    • markussetä

      Tähän on nyt hyvä ajankohta tuoda esiin mitä mediassa on ollut Graaliasta.
      noukkikaa tämä jonkun ajan päästä esiin...

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288659135443.html

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288539050691.html

      http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/492865-winclub-wincapita-ponzi-esitutkinta-kaynnissa-hannu-vapautui-tutkintavankeudesta-1169.html

      http://www.uusisuomi.fi/yritys/graalia-finland


      http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=12947670

    • uhlriikkatäti

      Nouki sinä niitä sieniä ja popsi lisää!Graalia on laillinen yrytys .

    • markussetä

      Niin on en minä muuta väitäkkään=)

      niin piti olla laillisia myös edeltäjänsä=)

      aina kun kuulen et hannu on jossain mukana jollain tapaa minua vähän alkaa epäilyttämään=)

    • Jopa nyt taas irtosi meidän Tröllykästä paha parku. Taisin sohaista arkaan paikaan. ;)))

      ”Itse siirrät tekstejäsi omaan avaukseesi…”
      Enpäs siirrä. Kyllä minä aina uuden jutun kirjoittelen ihan alusta alkaen ja ihan itse. Koen, että tuo copy/pastaaminen on hieman noloa. Tokihan paalupaikka palstalla on aina mukavaa - ja toki minä olen sen ansainnutkin;)))

      Annetaan Kuikan itse antaa ne pisteet, jos hän on niistä innostunut. Mielelläni minä häviän Kuikalle. Kuikka kirjoittaa hyvin ja hänellä on salaviisasta tietoa asioista. Kuikka ei myöskään saa niitä lapsellisia pulttikohtauksia, joihin sinulla ,Trölliseni, on paha taipumus.

      Pisteiden tulisi vaan sopia tämän Winkkarijutun yleiseen pistetaulukkoon, kävisikö vaikka 3-2.;)))

      ”Viranomainen käynnistäköön esitutkinnan, jos touhu vaikuttaa epäilyttävältä.”
      Ei näin, viranomaisen kynnys esitutkinnan aloittamisen on korkeammalla. Ensin selvitetään, sanoo esitutkintalaki.

      ”Jäsenen olisi samaan aikaan pitänyt erota klubista tai olla liittymättä siihen…”
      Niin olisi, muotoilit asian hyvin. Jos kansalaista alkaa huimata, pitää marssia viranomaisen luo ja kysyä, onkohan tämä aivan laillista. Kyllä viranomainen sitten neuvoo. Tässä tapauksessa neuvot olisivat olleet saatavissa Laihon putiikista.

      ”Moniko jäsen on todettu syyttömäksi…”
      Tämä on niitä varatuomarin juridiikkaan liittyviä vitsejä – että ihan lopullisesti syyttömäksi julistettuja. On se veivari. ;)))

      Mitä taas niihin syyllisiin tulee, olisiko niitä puolenkymmentä jo listattavissa ja lisää on tulossa koko ajan. Oikeuden myllyt pyörivät vaan niin kovin hitaasti.

      Näinpä se sortui sinun syyttömien koijareiden korttitalokin.

      Onhan tämä armotonta menoa, kuten Sepi Kumpulainen laulaa. Tässä linkki:
      https://www.youtube.com/watch?v=d7MTDwJWGmA

      • M...

        > Ensin selvitetään, sanoo esitutkintalaki.

        Höpsis. Esitutkintaviranomaisen on toimitettava esitutkinta, kun sille tehdyn ilmoituksen perusteella tai muuten on syytä epäillä, että rikos on tehty. Hyvin yksinkertaista.

        Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä. Siispä 4000 jäsentä ja 40 miljoonaa vaihtoivat siviilisäätyä. Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat viranomaisten täyden hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin.

        ___C___

        > Annetaan Kuikan itse antaa ne pisteet, jos hän on niistä innostunut.

        Antakoon Kuikka toki itse omat pisteensä, mutta tuskin hänen näkemyksensä paljon poikkeaa minun näkemyksestäni, joka on 6 - 0 hänen hyväkseen. Mutta tuskin häntä pisteet kiinnostaa, asiallinen kirjoittaja kun on.

        > Mielelläni minä häviän Kuikalle.

        Tämä nyt lienee aivan luontaista - Kuikkahan on perillä asioista ja voittajaluonne.

        > Kuikka ei myöskään saa niitä lapsellisia pulttikohtauksia, joihin sinulla ,Trölliseni, on paha taipumus.

        Voisitko näyttää esimerkin tuollaisesta, kun en ole sellaista itse vielä nähnyt?

        > Näinpä se sortui sinun syyttömien koijareiden korttitalokin.

        Taas keksit omia tarinoitasi.

        ___C___

        > Enpäs siirrä.... ja toki minä olen sen ansainnutkin

        Hah!


      • Wee Cee mies
        M... kirjoitti:

        > Ensin selvitetään, sanoo esitutkintalaki.

        Höpsis. Esitutkintaviranomaisen on toimitettava esitutkinta, kun sille tehdyn ilmoituksen perusteella tai muuten on syytä epäillä, että rikos on tehty. Hyvin yksinkertaista.

        Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä. Siispä 4000 jäsentä ja 40 miljoonaa vaihtoivat siviilisäätyä. Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat viranomaisten täyden hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin.

        ___C___

        > Annetaan Kuikan itse antaa ne pisteet, jos hän on niistä innostunut.

        Antakoon Kuikka toki itse omat pisteensä, mutta tuskin hänen näkemyksensä paljon poikkeaa minun näkemyksestäni, joka on 6 - 0 hänen hyväkseen. Mutta tuskin häntä pisteet kiinnostaa, asiallinen kirjoittaja kun on.

        > Mielelläni minä häviän Kuikalle.

        Tämä nyt lienee aivan luontaista - Kuikkahan on perillä asioista ja voittajaluonne.

        > Kuikka ei myöskään saa niitä lapsellisia pulttikohtauksia, joihin sinulla ,Trölliseni, on paha taipumus.

        Voisitko näyttää esimerkin tuollaisesta, kun en ole sellaista itse vielä nähnyt?

        > Näinpä se sortui sinun syyttömien koijareiden korttitalokin.

        Taas keksit omia tarinoitasi.

        ___C___

        > Enpäs siirrä.... ja toki minä olen sen ansainnutkin

        Hah!

        Röllykkä on vakaasti sitä mieltä että poliisin olisi pitänyt ensin estää klubin toiminta ja sitten vasta alkaa tutkia. Samalla logiikalla Nordeasta tehdyn rikosilmoituksen pitäisi johtaa Nordean toimintojen sulkemiseen tutkinnan ajaksi.

        Kerro vielä mitä vt Pitkäsen erinomainen selvitys kertoo rahaliikenteen sulkemisesta.


    • juha11
    • Vt. Valuuttahöpsis

      ”Höpsis.”
      Tröllin höpsispommi poksahti -aivan kuin Aku Ankassa - ja sankka savuverho leviää taas faktojen eteen.

      Esitutkintalaki:
      ”Ennen esitutkinnan aloittamista esitutkintaviranomaisen on tarvittaessa selvitettävä 1 momentissa tarkoitettuun rikosepäilyyn liittyvät seikat erityisesti siten, että ketään ei aiheettomasti aseteta rikoksesta epäillyn asemaan…”

      Näin siinä laissa kuitenkin lukee Tröllin höpsis-pommin jälkeenkin. ;))

      Esitutkinta on järeä poliisitoimi ja siinä voidaan puuttua moneen kansalaiselle normaalisti kuuluvaan perusoikeuteen. Niinpä kynnys esitutkintaa on aika korkea. Asian pitää olla kutakuinkin selvän oloinen tai sitten on tehtävä ensin selvityksiä.

      Lakitekstiä on aika vaikea puhua näkymättömiin.

      Taisit taas kerran hävitä 3-2. ;)))

      • selitäppä tämä

        Naurettava yhtälö viitata tuossa yhteydessä siihen, ettei olisi ollut syytä epäillä - totta kai oli syytä epäillä, kun pyramidipelistä puhuttiin jopa mediassa johtaja Laihon suulla. Poliisilla oli jo syksyllä 2007 pakettiautollinen pankkien kuitteja siirroista sekä melkoisen varmasti tositteita jäsenten tilitapahtumista. Johtaja Laiho kertoi tästä asiasta itse TV:ssä. Poliisin ei tarvitse odottaa rikosilmoitusta aloittaakseen esitutkinnan.


      • 1234567890+
        selitäppä tämä kirjoitti:

        Naurettava yhtälö viitata tuossa yhteydessä siihen, ettei olisi ollut syytä epäillä - totta kai oli syytä epäillä, kun pyramidipelistä puhuttiin jopa mediassa johtaja Laihon suulla. Poliisilla oli jo syksyllä 2007 pakettiautollinen pankkien kuitteja siirroista sekä melkoisen varmasti tositteita jäsenten tilitapahtumista. Johtaja Laiho kertoi tästä asiasta itse TV:ssä. Poliisin ei tarvitse odottaa rikosilmoitusta aloittaakseen esitutkinnan.

        no klubilaiset ei ainakaan auttaneet tässä asiasssa yhtään poliisia
        päin vastoin..sumutusrintama vaan keksi lisää valheita


      • Poliisikuulusteluun
        1234567890+ kirjoitti:

        no klubilaiset ei ainakaan auttaneet tässä asiasssa yhtään poliisia
        päin vastoin..sumutusrintama vaan keksi lisää valheita

        En kommetoi, Hannun antama OHJE !


    • Vastaus Juha11.

      Kävin lukaisemassa viime päivien tekstit. Täytyy tunnustaa, että nauratti.

      Kyllä siellä Markon huumorintaju on lujilla nyt. ;))))

      Samat tuulella käyvät huuhelot siellä huutelevat järjettömyyksiään kuin täälläkin. Suurin osa teksteistä on copy/pastea täältä tai päinvastoin. Tosiasiat saa ketterästi heittää jorpakkoon, kunhan vaan saa parkua oikein kunnolla.

      Minun nahkani on parkkiintunut tässä siedätyshoidossa vuosien saatossa, mutta Marko-parka saa nyt kyllä aimo annoksen tältä kansakunnan parhaimmistolta. ;)))

      Joo, totuus ei pala tulessakaan. ;)))

    • N R & A

      Oliko syytä johtaja Laihon pyramidi-lausunnon perusteella epäillä rikosta vai ei ollut?

      Kyllä oli.

      Esitutkintaa ei käynnistetty, koska jossakin oli vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä. Siispä 4000 jäsentä ja 40 miljoonaa vaihtoivat siviilisäätyä. Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat viranomaisten täyden hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin.

      ___C___

      > Ennen esitutkinnan aloittamista esitutkintaviranomaisen on tarvittaessa selvitettävä 1 momentissa tarkoitettuun rikosepäilyyn liittyvät seikat erityisesti siten, että ketään ei aiheettomasti aseteta rikoksesta epäillyn asemaan…

      Johtaja Laiho kommentoi Winkkaria telkkarissa: "Meillä on aika vähän vielä tietoja asiasta, mutta tämän hetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."

      Esitutkintaviranomaisen on toimitettava esitutkinta, kun sille tehdyn ilmoituksen perusteella tai muuten on syytä epäillä, että rikos on tehty.

      > Niinpä kynnys esitutkintaa on aika korkea... Esitutkinta on järeä poliisitoimi ja siinä voidaan puuttua moneen kansalaiselle normaalisti kuuluvaan perusoikeuteen.

      Täyttä hevonkuukkua Winkkarin tapauksessa - johan siitä oli julkisesti esitetty pyramidipeliepäily.

      Pyramidipelissä ei ole kyse mistään asianomistajarikoksesta, sillä rahankeräysrikoksessa vedotaan yleisöön, ja siten nimettömän ilmiannon poliisille tulee riittää tutkinnan käynnistämiseen. Kenenkään perusoikeuksia esitutkinnassa ei olisi loukattu, se nyt on täysin selvää.

      > Röllykkä on vakaasti sitä mieltä että poliisin olisi pitänyt ensin estää klubin toiminta ja sitten vasta alkaa tutkia.

      Kannattaa ymmärtää lukemansa, ennen kuin avaa suunsa.

      ___C___

      > Ei se rikosilmoitus tarkoita muuta kuin, että kansalainen antaa poliisille tietoja kusetuksesta avoimesti ja mitään salaamatta.

      No miksi Laiho ei antanut niitä tietoja esitutkittavaksi poliisille? Hän olisi voinut voinut asiasta vastaavana viranomaisena - tai jopa kansalaisena - käynnistää esitutkinnan. Taito tai uskallus ei riittänyt tehdä tuota asiaa.

    • markusssetä

      oli miten oli tahansa homman luonne oli petollinen ja tämä on oleellisin asia
      tässä ja syyllinen ei ole laiho tai poliisi se on hannu
      tämä ei tästä miksikään muutu.

      • M...

        Eihän se, Markus, sinun syysi ollut, että et saanut Winkkaria yksin loppumaan syksyllä 2007, vaikka yritit. Sinä teit omia asioistasi ja viranomainen teki omiaan.

        Kuten sanoin, vikaa oli joko talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa, osaamisessa tai lainsäädännössä tai kaikissa näissä. Toiminta olisi voitu keskeyttää, jos olisi osattu tai haluttu.

        Kyse on myös keinoista, joilla Winkkaria on käsitelty ja tutkittu. Lainvoimaisin tuomioin on todettu, että kyseessä oli rikos x 2. Kuopiosta olemme kuitenkin saaneet tiedon siitä, että KRP:llä oli näppinsä pelissä _lopullisessa_ sulkemisessa, eikä siinä ole havaittu (ainakaan vielä) mitään rikosta.

        Fakta on myös se, että rikos olisi voitu täysin laillisesti ja ilman kenenkään perusoikeuksien rikkomista keskeyttää jo syksyllä 2007 - olethan samaa mieltä?


    • markussetä

      Olis varmaan voitukkin keskeyttää, mutta mikähän härdelli siitä ois tullut?Kun nytkin on vaikka minkälaista salaliittoteorioita esim tuo kokous Suomen pankin ja mitä muita siinä olikaan jos tommonen on ollut se tarkoittaa vaan sitä, että ne kokoontuivat sen takia, että miten saadaan tuo petoksien kierre katkeamaan ym..
      sillä ei ollut mitään tekemistä minkään rahasukujen kateuden sun muun hömpän takia
      Winclub/capita oli niin sekava rakenne, että sitä ei ollut kellään helppo ratkaista
      olin tuohon aikoihin moneenkin rikostutkijaan yhteydessä ja postitin heille kaikenlaista, mutta ehkäpä ne ei minua vaan ottaneet tosissaan...

    • 123456789
    • markussetä
      • EOK häkkiin

        Tätä sanotaan rikoksen suosimiseksi..


    • markussetä

      asiat ois kyllä selvenneet paljon nopeammin jos EOK ei olis
      puolustanut selvää huijausta...Tämä on myös arvovalta kysymys
      kun varatuomari, ekonomi näin sanoo niin sitä on helppo uskoa

    • juha11

      Tuolloin v. 2007 lopulla kenelläkään ulkopuolisella ei ollut käsitystä WinCapita-kusetuksen laajuudesta. Ilmeisesti KRP:ssa alettiin pikkuhiljaa ymmärtää homman laajuus, mutta sen rikollisesta luonteesta ei ollut riittäviä todisteita, sillä kukaan ei ollut tehnyt rikosilmoitusta ja rikostutkintaa rajoittaa mm. pankkisalaisuus ja tietenkään kenenkään varoja ei olisi pystytty takavarikoimaan tässä vaiheessa tai pysäyttämään rahojen siirtoja.

      Asiaa hankaloitti se, ettei WinClubin pyörittäjä Hannu Kailajärvi ottanut itse yhteyttä sen enempää poliisiin kuin mediaankaan omalla nimellään.

      On kuitenkin käsittämätöntä, että niin moni laittoi vielä tuossa vaiheessa suuria summia klubiin. Niin selvästi esim. mediassa vihjattiin homman laittomuuteen ja kusetusluonteeseen. Onneksi eräs tuttuni sattui katsomaan jonkun Poliisi-tv:n lähetyksen ja pelasti 15 000 euroja säästöjään (jotka oli sijoittanut WC:hen).

      • joo pa joo

        P askaa jauhat ,kailajärvi nimenomaan 2007 otti yhteyttä ja halusi esitellä klubin systeemin


      • xxxxxxxxxxxxxxxxx.
        joo pa joo kirjoitti:

        P askaa jauhat ,kailajärvi nimenomaan 2007 otti yhteyttä ja halusi esitellä klubin systeemin

        eipä tuo kailajärvi kovin ollut halukas esittelemään klubin systeemiä kun piti siitä
        tehä oikein kansainvälinen etsintäkuulutus ennenkö mies alkoi löytyä
        mitä sinä tuota vanhaa jauhat...


      • joo pa joo
        xxxxxxxxxxxxxxxxx. kirjoitti:

        eipä tuo kailajärvi kovin ollut halukas esittelemään klubin systeemiä kun piti siitä
        tehä oikein kansainvälinen etsintäkuulutus ennenkö mies alkoi löytyä
        mitä sinä tuota vanhaa jauhat...

        höpö höpö,ei vaan kelvannu esittelyt viranomaisille


    • markussetä

      eipä tuossa poliisiin ole syyttäminen kun ei pitkänen ole vieläkään
      tähän päivään mennessä tajunnut homman oleva huijausta, vaikka on ekonomi, varatuomari...Minä haluan uskoa, että ekonomi, varatuomari koulutuksen saanut on
      paljon älykkäämpi kuin tavallinen poliisi

    • Kansallisen kivääriyhdistyksen asefriikkinä esiintyvä Trölli huutelee sinnikkäästi väärää tieto.;)))

      ”Täyttä hevonkuukkua Winkkarin tapauksessa - johan siitä oli julkisesti esitetty pyramidipeliepäilyt:

      Ei se hevonkukkelikaan tee esitutkintalakia olemattomaksi. Yritit jo höpsis-temppua, eikä sekään häivytä faktoja.

      Tosiasia on, että polisikaan ei saa esitutkinnan varjolla hyökätä heti kuin tunkki klubiin. Kun manne löytyy puukko vatsassa Töölön torilta, ei liene epäselvyyttä siitä, onko rikos tapahtunut vai ei. Esitutkinta voi hurahtaa käyntiin heti.

      Muuten on poliisinkin ensin selvitettävä, onkohan rikosta tapahtunut, minkälainen rikos ja kukahan mahtoi olla rikoksen uhri. Esitutkintalaki sanoo selvästi, että syyttömiä kansalaisia ei saa aiheetta hutkia esitutkinnan varjolla.

      Mutta eihän meidän Tröllykkä suostu tunnustamaan tosiasioita, ei millään. Kas kun kusettajan ammattietiikaan sääntö numero yksi on: Älä koskaan tunnusta mitään. ;))))

      • M...

        Voit varmasti perustella asiasi, mutta vielä et ole onnistunut.

        Laiho kertoi pyramidipeliepäilystä, jonka perusteella jäsenten olisi pitänyt olla liittymättä tai erota klubista. Saman kaavan mukaan Laiho ei kuitenkaan itse voinut tehdä huutamastaan pyramidipeliepäilystä poliisille tutkintapyyntöä, vaan jäi kuusen alle makaamaan.

        Miksi Laiho ei tehnyt viranomaisena mitään, KRP ei tehnyt mitään, mutta värväystoimintaansa jatkanut jäsen sai samaan ajankohtaan liittyen tuomion?

        Adan sanoin: "Mikä herkele siinä on, että tuollaista kusetusta ei voi katkaista ennen kuin se on pyyhkäissyt yli ja kupannut kuiviin tuhansia?" Vastaa ihmeessä edes Adalle, jos kykenet.

        Olisiko viranomainen siis voinut halutessaan, hyvällä omatunnolla ja laillisesti käynnistää esitutkinnan syksyllä 2007 - siis ennen 4000 uutta jäsentä ja 40 uutta miljoonaa? Kyllä olisi.

        ___C___

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."

        Hesari: "Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin."


      • M... kirjoitti:

        Voit varmasti perustella asiasi, mutta vielä et ole onnistunut.

        Laiho kertoi pyramidipeliepäilystä, jonka perusteella jäsenten olisi pitänyt olla liittymättä tai erota klubista. Saman kaavan mukaan Laiho ei kuitenkaan itse voinut tehdä huutamastaan pyramidipeliepäilystä poliisille tutkintapyyntöä, vaan jäi kuusen alle makaamaan.

        Miksi Laiho ei tehnyt viranomaisena mitään, KRP ei tehnyt mitään, mutta värväystoimintaansa jatkanut jäsen sai samaan ajankohtaan liittyen tuomion?

        Adan sanoin: "Mikä herkele siinä on, että tuollaista kusetusta ei voi katkaista ennen kuin se on pyyhkäissyt yli ja kupannut kuiviin tuhansia?" Vastaa ihmeessä edes Adalle, jos kykenet.

        Olisiko viranomainen siis voinut halutessaan, hyvällä omatunnolla ja laillisesti käynnistää esitutkinnan syksyllä 2007 - siis ennen 4000 uutta jäsentä ja 40 uutta miljoonaa? Kyllä olisi.

        ___C___

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."

        Hesari: "Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin."

        "Voit varmasti perustella asiasi..."

        Olen jo käyttänyt seuraavia perusteluja, eiköhän tämä normaaliälyiselle jo riitä:
        a) esitutkintalaki
        b) puuttuva rikosilmoitus
        c) klubista julkisesti saatavilla olevien tietojen epämääräisyys
        d) klubin jäsenten salailu asiassa
        e) toiminnan mahdollinen laillisuus

        Loppujen lopuksi, enhän minä edes oleta, että sinä, Trölliseni, myöntäisit yhtään mitään vaikka itse profeetta Jesaja kertoisi asian oikea tolan sinulle.;))))
        ,


      • H...
        valuuttakauppias kirjoitti:

        "Voit varmasti perustella asiasi..."

        Olen jo käyttänyt seuraavia perusteluja, eiköhän tämä normaaliälyiselle jo riitä:
        a) esitutkintalaki
        b) puuttuva rikosilmoitus
        c) klubista julkisesti saatavilla olevien tietojen epämääräisyys
        d) klubin jäsenten salailu asiassa
        e) toiminnan mahdollinen laillisuus

        Loppujen lopuksi, enhän minä edes oleta, että sinä, Trölliseni, myöntäisit yhtään mitään vaikka itse profeetta Jesaja kertoisi asian oikea tolan sinulle.;))))
        ,

        Adan sanoin: "Mikä herkele siinä on, että tuollaista kusetusta ei voi katkaista ennen kuin se on pyyhkäissyt yli ja kupannut kuiviin tuhansia?" Vastaa ihmeessä edes Adalle, jos kykenet.

        ___C___

        > Loppujen lopuksi, enhän minä edes oleta, että sinä, Trölliseni, myöntäisit yhtään mitään vaikka itse profeetta Jesaja kertoisi asian oikea tolan sinulle

        Kyllä minä häntä uskoisin. Mutta en voi uskoa kaltaistasi pelleä.

        Laiho kertoi pyramidipeliepäilystä, jonka perusteella jäsenten olisi pitänyt olla liittymättä tai erota klubista. Saman kaavan mukaan Laiho ei kuitenkaan itse voinut tehdä huutamastaan pyramidipeliepäilystä poliisille tutkintapyyntöä, vaan jäi kuusen alle makaamaan.

        Olisiko viranomainen siis voinut halutessaan, hyvällä omatunnolla ja laillisesti käynnistää esitutkinnan syksyllä 2007 - siis ennen 4000 uutta jäsentä ja 40 uutta miljoonaa? Kyllä olisi.

        ___C___

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."

        Hesari: "Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin."


    • "Kyllä minä häntä uskoisin:"

      Tämä on hyvä alku, nyt puuttuu enää tuo Jesaja. Jesaja muistaakseni lähti tulisilla vaunuilla kiireesti kohti kaakkoa. Jospa tuo Jesaja suostuisi kurvaamaan takasin päinkin joku päivä.;)))

      • H...

        Adan sanoin: "Mikä herkele siinä on, että tuollaista kusetusta ei voi katkaista ennen kuin se on pyyhkäissyt yli ja kupannut kuiviin tuhansia?" Vastaa ihmeessä edes Adalle, jos kykenet.

        ___C___

        > Jesaja muistaakseni lähti tulisilla vaunuilla kiireesti kohti kaakkoa.

        Muistaakseni yksi valtionsyyttäjä lähti samaan suuntaan - olisiko olleet vielä samat vaunutkin? Olisi voinut kyllä ottaa muutaman muun viranomaisen matkaansa lähtiessään, sen verran apea oli tulisten vaunujen liikkeellelähtö syksyllä 2007.


    • Eikös se

      ollut Elias niissä tulivaunuissa ?

      Muuten, nyt syytetään viranomaisia etteivät suulkeneet reilukerhoa -07. Eikös voisi syyttää EOK'ta ja kumppanneita, että vieläkin möykkäävät MB tilin sulkijasta -08.

      Ihan sulkialihaksia nää valittajat

      • ei eie

        Lopeta vallu tommottinen.


    • "ollut Elias niissä tulivaunuissa ?"

      Häpeästä punaisena tunnusta nöyrästi: se oli Elia. Katumusharjoituksena määrään itse itseäni lukemaan Kuningasten kirjaa kaksi viikkoa. ;)))

      • Ö...

        > Katumusharjoituksena määrään itse itseäni lukemaan...

        Pääset helpommalla kun vastaat Adan kysymykseen: "Mikä herkele siinä on, että tuollaista kusetusta ei voi katkaista ennen kuin se on pyyhkäissyt yli ja kupannut kuiviin tuhansia?"

        ___C___

        Olisiko viranomainen siis voinut halutessaan, hyvällä omatunnolla ja laillisesti käynnistää esitutkinnan syksyllä 2007 - siis ennen 4000 uutta jäsentä ja 40 uutta miljoonaa? Kyllä olisi.

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."

        Hesari: "Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin."


    • ”Pääset helpommalla kun vastaat Adan kysymykseen…”

      Uskoisin, että ainoa lopullinen ja pätevä vastaus on se, ihmisten tulisi osata ajatella omalla päällään – ajatella edes hiukkasen.

      Maailma on kavala ja kusettajat ovat loputon luonnonvara. Jos tarjous on liian hyvä ollakseen totta, se ei ole totta.

      Tälläkin hetkellä pystyisin lykkäämään vartissa yli kymmenen suomenkielistä sivua, jotka lupaavat äkkirikastumista, huikeaa tuottoa, onnea ja menestystä. Näitä rahareikiä on aina ja tulee aina olemaan. Jos pölhö-petteri haluaa köyhtyä, siihen on aina tilaisuus.

      Vastaan: Älkäämme olko niin sinisilmäisiä ja luottavaisia. ;)))

      • Ö...

        Ada: "Mikä herkele siinä on, että tuollaista kusetusta ei voi katkaista ennen kuin se on pyyhkäissyt yli ja kupannut kuiviin tuhansia?"

        Vallu: "Älkäämme olko niin sinisilmäisiä ja luottavaisia."

        Vastaus on periaatteessa ok, mutta se ei vastaa Adan esittämään kysymykseen.

        ___C___

        Olisiko viranomainen siis voinut halutessaan, hyvällä omatunnolla ja laillisesti käynnistää esitutkinnan syksyllä 2007 - siis ennen 4000 uutta jäsentä ja 40 uutta miljoonaa? Kyllä olisi.

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."

        Hesari: "Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin."


      • Todellinen totuus
        Ö... kirjoitti:

        Ada: "Mikä herkele siinä on, että tuollaista kusetusta ei voi katkaista ennen kuin se on pyyhkäissyt yli ja kupannut kuiviin tuhansia?"

        Vallu: "Älkäämme olko niin sinisilmäisiä ja luottavaisia."

        Vastaus on periaatteessa ok, mutta se ei vastaa Adan esittämään kysymykseen.

        ___C___

        Olisiko viranomainen siis voinut halutessaan, hyvällä omatunnolla ja laillisesti käynnistää esitutkinnan syksyllä 2007 - siis ennen 4000 uutta jäsentä ja 40 uutta miljoonaa? Kyllä olisi.

        Talouselämä-lehti: "Jossakin taitaa olla vikaa: talousrikostutkinnan valtuuksissa, resursseissa tai osaamisessa.... Ainakin vikaa on lainsäädännössä."

        Hesari: "Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin."

        Hannulle haluttiin kunnon tuomio, oli astunut pahasti rahasukujen varpaille ja tälläinen kostetaan kunnolla.Hannu olis selvinnyt sakoilla syyskyssa 2007.

        Uusi robotti oli niin ylivoimainen, että viranomaisrikollisetkin pelästyivät.

        Katsotiin oikea aika iskeä ja sitten tilit kiinni ja ja servon potkaisu nurin.

        Ainut mitä eivät ottaneet huomioon, että Hannu ajatteli pitää sapattivuoden ja päästää sitten robo töihin. Vasikat käräyttivät Hannun pientä palkkiota vastaan.


    • Tuolloin, kun rahankeräyäyslakia vuosituhannen alussa uudistettiin...joskus 2005 tai 2006 tuli täytäntöön ..., sitä pidettiin jotenkin niin hienona, edistyksellisenä ja nykypäivää vastaavana.

      Se uudistui vaan ainostaan siltä osin, että se kirjattiin rikoslakiin ja tuomioita ankaroitettiin. Tuo ankaroittaminen oli sellainen toimenpide, että tuollaisesta rikoksesta kiinniotettu voidaan tutkintavangita, koska ankaroittaminen sen salli. Vanhassa rahankeräyslaissa tuomiot olivat niin pieniä (oliko alle vuoden, vai 6 kk?), että mm. tutkintavankeus ei ollut lain puitteissa sallittua. Niinpä epäillyt oli pakko päästää vapaaksi, koska odotettavissa oleva tuomio oli niin pieni, että se ei sallinut lain mukaan tutkintavankeutta. Konnat kuulemisen jälkeen pääsivät kotiin ja arvaatte varmaan, että kaikki raskauttava materiaali tuhottiin välittömästi.

      Nyt tuohon uuteen rahankeräyslakiin on lipsahtanut muotovirhe kuulemma puhtaaksikirjoitusvaiheessa ja allekirjoittaneet ovat vetäneet puukstaavinsa alle presidenttiä myöten lukematta asiaa, mitä allekirjoittavat. Tai sitten ne allekirjoittajat eivät ole ymmärtäneet lukemaansa.

      Kyllä se vaan niin on, että poliisilla olisi huomattavasti vähemmän tutkittavaa (veroeuroja säästyis hiton paljon) ja "petetyksi itsensä tuntevia jäseniä" olisi noin 4.000 vähemmän ja rahaa olisi kusetukseen virannut noin 35.000 euroa vähemmän (ei sis. liittymislahjakorttia), jos kusetus olisi vihelletty poikki silloin syksyllä 2007.

      Ja mitaan ette voi...

      • H D & S

        > Nyt tuohon uuteen rahankeräyslakiin on lipsahtanut muotovirhe kuulemma puhtaaksikirjoitusvaiheessa ja allekirjoittaneet ovat vetäneet puukstaavinsa alle presidenttiä myöten lukematta asiaa, mitä allekirjoittavat.

        Tästä keskusteltiin pitkään jo vuosia sitten, kun neuvokset Hakonen ja Laiho valittivat laissa ollutta porsaanreikää, vaikka he olivat itse valiokunnan ykkösasiantuntijoina kuultuina, kun lakia säädettiin. Juu ei, Presidenttihan ne lait siunaa, ei neuvokset...

        Tammikuussa 2005 lainsäädäntöneuvos Kimmo Hakonen kertoo: "(Vanhassa) rahankeräyslaissa on kuitenkin porsaanreikiä, ja aiemmissa vastaavissa tapauksissa syytteet ovat kaatuneet. Tällä lainsäädännöllä keinovalikoima on rajoitettu. Viranomaisilla ei ole riittäviä toimivaltuuksia keskeyttää esimerkiksi tätä keräystä. Siitä voidaan kyllä jälkikäteen tehdä rikosilmoitus ja rikostutkinta, mutta tällä hetkellä ei ole vielä mahdollisuutta määrätä esimerkiksi väliaikaisia toimenpidekieltoja ja uhkasakkoja. Uusi laki mahdollistanee esimerkiksi uhkasakot. Mutta jos rahaa kerätään tuotteilla kuten esimerkiksi kalentereita myymällä, viranomaisten valvontakeinot ovat vieläkin vähäisemmät. Eikä parannusta ole tulossa myöskään uudessa rahankeräyslaissa."

        Hallintoneuvos Jouni Laiho tyytyy toteamaan Aamulehdessä 9.4.2008 tiettyjen toimijoiden osalta: "Nämä voivat toimia laillisesti, koska laissa on virhe." Jouni Laiho ei kertonut Aamulehden toimittajalle, että tämä virhe on hänen itsensä asiantuntijana hyväksymä, vaikka hän tiesi virheestä jo vuonna 2001. Jokohan virhe nyt on saatu korjattua, vuoden 2010 laissa sitä ei ollut korjattu.

        ___C___

        Niin tai näin, tuo on sivuseikka, sillä jo pelkkä esitutkinnan virallinen käynnistäminen olisi tappanut suurimman innokkuuden liittyä mukaan.

        Poliisilain pohjalta poliisin olisi tullut ryhtyä ennalta estämään rikos ja rikoksen jatkuminen. Poliisin tehtävänä on mm. rikosten ennalta estäminen, paljastaminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen. Rahankeräys pyramidipelimuodossa on rangaistavaa, ja rikoslaissa rahankeräysrikoksesta on määrätty rangaistus. Poliisiviranomaiselle on oikeus puuttua asiaan poliisilain perusteella.

        Tähän olisi riittänyt Laihon virkansa puolesta jutussa tekemä tutkintapyyntö. Poliisin velvollisuudesta toimittaa esitutkinta säädetään esitutkintalaissa eli poliisin on toimitettava esitutkinta, kun sille tehdyn ilmoituksen perusteella tai muutoin on syytä epäillä, että rikos on tehty.

        ___C___

        Vaikka Winkkarin jäseni on syytetty äärimmäisen ahneiksi, tyhmiksi ja rikollista toimintaa suosiviksi kansalaisiksi, uskallan väittää että 90 %:ia uusista jäsenistä olisi jättänyt liitymättä, jos Hesarissa, Maaseudun Tulevaisuudessa, Kansa Taisteli -lehdessä, Jallussa, Ilta-Sanomissa, Me naiset -lehdessä, YLE-TV:n pääuutisissa ja Maikkarilla olisi tiedotettu seuraavasti:

        "Ase- ja arpajaishallinnon johtaja Laiho ja poliisi yhdessä tiedottavat: WinClub-sijoitusklubia epäillään rahankeräysrikokseksi ja pyramidipeliksi. Poliisi on aloittanut jutussa (rikos)esitutkinnan, joten jäsenyyttä harkitsevia kansalaisia pyydetään malttamaan mielensä, vaikka 400 %:in tuotto polttaakin lompakon pohjaa. Tiedotamme asiasta enemmän, kun esitutkinnan myötä lisää tietoa saamme."

        (Ja Vallu - älä vaivaudu esittämään mitään puolihassuuksia, koska ne on jo kuultu miljoonia kertoja. Äläkä sano sanaakaan holhoamisesta tai kansalaisten perusoikeuksista. Jooko?)


    • Toden totta. Olisi pitänyt tiedottaa selvästi ja napakasti vaikkapa näin:
      "Ase- ja arpajaishallinnon johtaja Laiho epäilee, että WinClub-sijoitusklubia on pyramidipeli. Poliisi selvittää rikosepäilyyn liittyviä seikkoja.


      Mutta näinhän sitä tiedotettiinkin. Tuota Tröllin loppuukaneettia siitä, että älkää hyvät ihmiset tehkö rikoksia, ei muistettu tiedottaa. Siinäkö se meni pieleen? ;)))

      • Ö...

        Ja kuitenkin puolihassuus.

        Puo-lihas-suus.

        Puoli-hassuus.


    • markussetä

      eniten tuota soppaa hämmensi eok ja ilkka pitkänen

      pitkänenhän otettiin että etsii sen totuuden oli se mitä tahansa

      ja pitkänen löysi totuuden se on lisenssipörssi englannissa ei mitään muuta=)

      olis ollut ryhti mies ja kertonut näille valopäille et härski kusetus se on


      ps,. mitä Graalia/ suhteen nyt pitäs laihon tehä??? ehdotuksia

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe