japa 700 koneeseen käypä murrosakseli

rankoomaan

ostin japan ja ajattelin sille uuden akselin ostaa,rittääkö sille tommonen ikh:n b101,ristikko 54mmx22mm benzi&di terlizzi jonka hinta on 59,90e.vai menenkö irrottelemaan lingosta järeämpää?kone on siis sirkkelillä ja hydrauli halkaisu..

9

1927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikkomakkara

      Itselläni on käytännössä samanlainen sirkkeli hydraulihalkaisulla, mutta Hakki OH 60. Kyllä siihen on riittänyt tuo mainitsemasi 1 luokan nivelakseli, eli riittää se Japaankin. Ne traktorit joissa ulosoton kytkin on mekaaninen voi käyttää mainitsemaasi "jäykkää nivelakselia", mutta ne traktorit, joissa on sähköhydraulinen ulosoton kytkin(toimii sähköisestä katkaisemesta) kannattaa silloin nivelakselissa olla vapaakytkin, koska usein traktorista akseli jarrutetaan pysähdyksiin pysäytysvaiheessa ja vapaa kytkin antaa koneen vielä pyöriä.

    • lisäkysymys

      lisäkysymyksenä kysyn että pyöritänkö 540 vai 1000 voalla

      • Yleensä 540

        , voit tietty kokeilla sitä 1000r/min pienillä kierroksilla, voi olla ihan sopiva, mutta yleensä traktoreiden perään suunnitellut työkoneet on tarkoitettu pyöritettäviksi 540r/min ja tuo nivelakseli on ihan hyvä tuollaiseen jappuraan, ei tarvitse isompaa.


    • tekkijä

      Ei sillä väliä onko 540/750/1000 rpm käytössä,yleensä noissa klapikoneissa on suositus pyöritysnopeus noin 420 rpm (merkitty koneeseen tai ohjekirjaan) Ihan pienillä kierroksilla ei traktoria kannata käyttää.

      • Yleensä 540

        Äläpäs nyt ala jakamaan täällä mitään hengenvaarallista tietoa!!! Sillä yleensä traktoreiden perään liitettävät työkoneet on tarkoitettu 540r/min nopeudelle, eli kytkettäväksi juuri voa:n 540 nopeuteen, joten sillä on todellakin väliä, että mihin nopeuteen ne kytketään.
        Ihan esimerkkinä, että klapikone, jossa on katkaisuun sirkkelinterä, kasvaa terän kehänopeus melkoisesti, jopa vaaralliseksi, jos klapikonetta pyöritetään 1000r/min nopeudella voa:sta ja niissäkin koneissa, joissa on oma hydrauliikka, on suurilla kierroksilla vaarana hydrauliikan vioittuminen.
        Siinä olen kyllä samaa mieltä, että klapikoneen ohjekirjaan kannattaa ja pitää tutustua huolella!


    • tekkijä

      Jos klapikoneen kierrokset tapissa on kohdillaan niin se on aivan sama millä v.o.a nopeudella se traktorista otetaan ulos,jos sitä tarkoitit. Klapikoneen max. kierroksia ei parane ylittää,käyttö oikein on sitten käyttäjän tiedon ja halun hallinnassa. Ohjekirjasta lukemalla ja laskemalla saa kierrosnopeudet selville,ellei saa niin sitten 540 rpm käyttö suotavaa. Ei ollut tarkoitus vaaraa aiheuttaa.

    • aloittaja1

      laskeskelin tuossa että jos 1000 voalla pyöritän ja moottorissa kierroksia noin 850 niin akseli pyörii 400 kierrosta minuutissa ,niin eikö se kannata pyörittää sit tonnin perällä niin ei tarvii huudattaa...

      • Yleensä 540

        Traktoreissa on niin erilaisia välityksiä, toisissa traktoreissa löytyy tuo 540r/min voa:sta jo varsin pienilläkin moottorin kierroksilla ja toisissa pitää todella huudattaa, että saavutetaan sama 540r/min voa:ssa. Joten laskutoimituksia on tehtävä, että muilla voa nopeuksilla saa koneet perässä toimimaan ilman vaaraa. Kannattaa selvittää huolella!
        Itse pyöritän traktorilla kenttäsirkkeliä ja siinä jos missä on tarkkaa kierrosten suhteen eri traktoreilla, ettei terän kierrosluku ole liian suuri. Sirkkelin terän kehänopeus ei saa kasvaa liian suureksi ja sama tilanne on myös klapikoneissa, joissa on katkaisu sirkkelinterällä.


    • tekkijä

      Moottorin kannalta aika pienet kierrokset,riippuu tietty onko käyttöaika 1t tai 8t. Ei siitä muuta haittaa ole kun tahtoo kone "karstoittua" pienillä kierroksilla ja olemattomalla kuormituksella ,mikä kokoinen traktori sitten edessä onkin. Jotain 1400rpm luokkaa moottorissa olisi ehkä hyvä moottorin osalta pidempään käyttöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe