Äidin uusi miesystävä ilkeä paskiainen

Espoolainen-95

Eli meidän elämä oli normaalia ja hieman keskivertoa parempaa taloudellisesti. Elettiin minä, isä, äiti ja veljet omakotitalossa, kunnes parisen vuotta sitten isä ja äiti erosi. Koska ei hirveästi vaihtoehtoja ollut, niin äidin luo menin asumaan, rivitaloon. Äidillä oli uusi mukava miesystävä. Tämä miesystävä oli oikein mukava ja sen kanssa oli kaikki hyvin. Sitten kun oltiin n. vuosi, vähän yli asuttu niin he erosivat matkaeron vuoksi (hän ei asunut meillä kuitenkaan, omisti oman perheen) ja heti perään- taas äiti hankki uuden miesystävän. Olihan se outoa että viime viikonloppuna oli toinen miesystävä kylässä ja tällä kertaa uusi. Noh, alkuun hän vaikutti ihan mukavalta, aavistuksen ehkä ärsyttävältä. Selvisi että tällä ei ole ollenkaan perhettä ja hänen lapset ovat jo aikuisia. Pian äiti kysyi että mitä mieltä olisin jos hän muuttaisi meille. Noh, sanoin että pitää miettiä, katsoo kuukauden tai parin päästä asiaa. Pian kuitenkin hänen visiitit rupesi yleistymään ja hänen tavaroita rupesi ilmestymään meille. Ehkä viikko siitä kun äiti kysyi sitä, niin hän asuikin meillä jo kokonaan. Mietin että mitäs hemmettiä. Noh, yritin elää asian kanssa, olihan se rasittavaa että ei meinannu edes omaa rauhaa saada. Tämä hemmo käy töissä jossain pienessä firmassa ja ilmeisesti tosi pieni palkkainen. Rupesi ilmenemään yksi ongelma: Talous rupesi kaatumaan. Ennen kun ei ollut minkäännäköistä ongelmaa ruoasta tai mistään muustakaan, nyt piti yhtäkkiä elellä tyhjällä jääkaapilla. Ei tullut herkkuja, ei minkäännäköistä taskurahaa kertaakaan, ei uusia vaatteita kenkiä yms. Ei hygienia tuotteita. Ei nykyää meinaa tulla edes bussirahaa kouluun. Usein pitää mennä nälissään nukkumaan. Rupesin miettimään että mistä tämä johtuu. Selvis, että tää hyypiö joka meillä loisii, ei ole myynyt omaa vanhaa asuntoaan, tai pistänyt vuokralle. Eikä edes pistänyt itseään kirjoille meille. Täällä kuitenkin hengailee kokoajan. Ei hän maksa meidän laskuja, ei muitakaan kustannuksia. Tämän takia pitää nähdä nälkään eikä saa mitään uusia juttuja. Ja tämä kaikki on vasta alkua.

Äiti ei itse huomaa mitään, vaikka esimerkiksi isoisä yrittää sanoa sille, että ei tässä järjestelyssä ole mitään järkeä, joudutaan elättää yksi ylimääräinen henkilö eikä hän maksa mitään. Äiti vaan sanoo että on hänelläkin vaikeaa kun ei rahaa ole koska hänellä on toinenkin kämppä josta maksaa laskuja yms. No mitäs helvettiä, eihän tossa oo mitää järkeä. Tämä tyyppi on siis jotenkin manipuloinut äitini ja on tämmöinen onnenonkija tms.

Nyt kuitenkin päästään siihen, mikä on kaiken huippu. Tämä tyyppi on todella ilkeä. Varsinkin viimeaikoina on ilmennyt ihan tajuttomia juttuja. Hän on ruvennut suoraan sanottuna vittuilemaan päin naamaa, viisastelemaan ja muuta ihan turhaa. Melkein voisi sanoa että ruvennut kiusaamaan. Ja hän on kuitenkin loisinut meillä vasta joku muutaman kuukauden. Äiti huomaa tämän, mutta on ihan hiljaa. Ensimmäiset merkit tästä persoonasta tuli joku kuukaus sitten, kun äiti ja tämä tyyppi riiteli jostain pienestä asiasta, ja veljeni meni puolustamaan äitiäni, niin tämä haukkui veljeni pystyyn. Minuakin hän on nyt ruvennut haukkumaan. Yksi päivä kun sateli paskaa niskaa huusi kokoajan jotain niin raivostuin ja huusin että "Pidä se sun pääs kiinni" ja että hän puhuu pelkkää paskaa. Jos jollain sanalla pitäisi kuvailla, niin kiero tyyppi. Olen tällä hetkellä laihtunut 10-20 kiloa, kun ruokaa ei ole tarpeeksi. Nyt viimeaikoina on tullut todella turhauttava olo. Mitään pahaa en ole tehnyt, paskaa vaan tulee niskaan. Ainoat ketkä tuntuu välittävän on isä ja isoisä.

Veljenikin on sanonut, että tämä tyyppi on ihan hirveä. Silloin kun hän sanoi sen ensimmäisen kerran, en ollut ihan samaa mieltä. Asiat on nyt kuitenkin ihan selvät. Ainut kuka on sen puolella, on äitini.

Vaikka talous on nyt ihan vaakalaudalla, mihinkään ei meinaa riittää rahaa, toisin kun ennen tämän saapumista, niin hän ei maksa mitään meille. Viime viikkojen aikana hän on vain lorvinut kotona eikä käynyt edes töissä. Tulen kotiin, hän on siellä. Eli rahaakaan hän ei saa nykyään. Olen huomannut hänestä narsistisia persoonallisuusoireita.

Jos meillä on ruokaa, niin se on yleensä semmoista, josta vain äitini ja hänen miesystävänsä pitää. Vaikka sanon asiasta, ei siitä välitetä. Ei tämmöistä ennen ollut. Olen miettinyt, että pitäisi puhua äidin kanssa, pyytää häntä jättämään hänet ja puhumaan asioista oikeilla sanoilla. Vielä ei kuitenkaan tilaisuutta ole ollut.

Mitä tässä tilanteessa pitäisi edes tehdä? Opiskeleva täysikäinen olen, tietysti oma kämppä pitäisi hankkia mutta ei tuloja mistään tule.
Löytyykö sinultakin samanlaisia kokemuksia?

Anteeksi jos teksti hyppelehtii ja on vähän huonossa järjestyksessä, tai muuten vaan epäselvä. Toivottavasti pointti tuli esille. Hieman helpotti kirjoittaa tästä.

14

2008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harmittaa puolestasi

      Kyllä pointtisi tuli esiin ja tilanteesi on aivan kamala.
      Nyt olisi tärkeintä saada äidiltäsi ne rakkauden vaalean punaiset lasit pois silmiltä.
      Hän varmaan tiedostaa tilanteen, mutta saattaa jopa pelätä tuota miestä.

      Voi kun osaisin sinua auttaa. Mites suhteesi isään, saisitko häneltä apua tai voisitko kenties muuttaa hänen luokseen asumaan.

      Ilmeisesti olet toisen asteen opiskelija jo, (bussilippu), voisitko muutta omillesi ja hakea itsellesi toimeentulo, asumis- ja oipntotuet? Jos olet 18v saat tuota toimeentulotukea asuessasi omillasi.
      Ota kuitenkin yhteyttä paikkakuntasi soisaalitoimeen ja kerro tämä kiusallinen tilanteesi heille.

      • Harmittaa puolestasi

        Tajusin vasta nyt että kerroitkin tuolla lopussa olevasi opiskelija ja täysi ikäinen.
        Luin niin kiihtyneenä tarinaasi.
        Menen kuntasi sosiaalitoimeen ja vaadi itsellesi asuntoa, kerro perheolosi heille. Jokaisessa kunnassa on varalla ns. hätäasuntoja erilaisia pika tarpeita varten.
        Saat aikuisena itsellesi opintotuen, asumistuen, opintolainan ja toimeentulotukea. Kyllä niillä jotenkin elää.


    • tyttö97

      Jos olet muutamassa kuukaudessa laihtunut 10-20 kiloa, niin sinulla on täytynyt olla roimasti ylipainoa. Tämä laihtuminen onkin sitten ainoa hyvä juttu koko stoorissa.

      Koska olet aikuinen, niin ei muuta kuin omaa kämppää etsimään. Toivottavasti äitisi kuitenkin pääsee eroon tuosta loisivasta ukosta.

      • .....

        "Jos olet muutamassa kuukaudessa laihtunut 10-20 kiloa, niin sinulla on täytynyt olla roimasti ylipainoa."

        Samaa mietin minäkin.

        Ja ihan hyvähän se on, että olet päässyt ylimääräisistä kiloista.


      • ..............
        ..... kirjoitti:

        "Jos olet muutamassa kuukaudessa laihtunut 10-20 kiloa, niin sinulla on täytynyt olla roimasti ylipainoa."

        Samaa mietin minäkin.

        Ja ihan hyvähän se on, että olet päässyt ylimääräisistä kiloista.

        Ei välttämättä...mäkin olen laihtunut tosi paljon lyhyessä ajassa ihan normaali painon sisällä. Miksi keskustelijat olettaa asioita ilman kysymättä? Tässä ei nyt ole kyse pelkästään painosta vaan jostain paljon isommasta ja tärkeämmästä asiasta, joten lopettakaa typerä nillitys ja keskittykää itse asiaan.


      • tyttö97
        .............. kirjoitti:

        Ei välttämättä...mäkin olen laihtunut tosi paljon lyhyessä ajassa ihan normaali painon sisällä. Miksi keskustelijat olettaa asioita ilman kysymättä? Tässä ei nyt ole kyse pelkästään painosta vaan jostain paljon isommasta ja tärkeämmästä asiasta, joten lopettakaa typerä nillitys ja keskittykää itse asiaan.

        Normaalipainoinen ei laihdu muutamassa kuukadessa 20 kiloa, se on kyllä fakta. Tossa kohtaa vain hävisi tarinalta pohja. :)


    • äöklagheio

      Ihmettelen sitä, että miten talous voi yhdestä lisäsuusta noin notkahtaa? Jos äitinne on teidät tähän asti elättänyt ja maksanut asumisen, niin mikä muuttuu siitä ettei uusi miesystävä maksa äidillenne asumisesta.
      Siis eihän ne asumiskustannukset varsinaisesti lisäänny yhdestä lisähenkilöstä. Vesimaksut ja ruokakulut nousevat, muttei merkittävästi.
      Jos teiltä evätään ruoka ja muu elanto, se taitaa johtua muista syistä, esim. miehen painostuksesta äitiäsi kohtaan tms. Tai sitten äitinne antaa hänelle rahaa.

      Mutta älä pelkää muuttaa kotoa, sillä toistaiseksi ainakin toistaiseksi yhteiskunta hyvin tukee. Ehkä myös isäsi ja äitisi voivat auttaa taloudellisesti.
      Tsemppiä.

      • kaikki maksaa

        Kyllä miehen pitää osallistua talouden kuluihin. Jokainen sen tajuaa. Tiedän monia tapauksia joissa uusi kumppani osallistuu uuden perheen kuluihin.
        Kun oikein ajattelee, niin uusi henkilö kuluttaa ja lattioita ja kaikkea muuta. Siitähän hotelleissakin maksamme, että kaikki kuluu.

        Sitten ne mitä tiedän, niin niin niissä ovat jakaneet ruokakustannukset. Sähkö, vesi kiinteistevero ym... kaikki osiin siinä suhteessa kun on käyttäjiä. Se on oikeus ja kohtuus.

        Tuli epäily, ettei miehellä ole mitään toista omaa asuntoa vaan ollut vuokralla tms... ihan kokemuksesta..
        Yksi aikuinen nostaa ruokakuluja merkittävästi. Tiedän senkin kokemuksesta.


    • Etsikää vaihtoehdot

      Epäilen vahvasti, että äitisi elättää muutenkin miestä eli maksaa hänen maksujaan. Mies osaa asiansa, ehkä on juuri tuo narsistimainen tyyppi.

      Mutta itse todellakin järjestele muuttoa noiden isän ja isoisän kanssa, jotta pääset pois tilanteesta, Ymmärrän että yrität olla äitisi tukena, jospa hän sitten tulisikin sinun asuntoosi käymään yksin tai pyytäisitkin häntä vaikka verhoja laittamaan tms. Silloin voisitte kahden kesken vaikka jutella äidin tilanteesta ja voit sanoa hänelle, että miestä ei pidä elättää, vaan äitisi pitää huolehtia itsestään ensisijaisesti.

      Voithan kysyä sitäkin pelkääkö hän miestä, pyydä silloin äiti luoksesi ja miestä ette päästä sinne.

      • hyväksikäyttöä on

        Mies voi olla täydellinen toisen hyväksikäyttäjä, taloudellisesti. Eikä edes tunne huonoa omaatuntoa.
        Tyttäreni anopin ex, elivät avoliiton tapaisessa suhteessa ja mies ei osallistunut millään tavoin mihinkään kustannuksiin. Ei vaikka oli paljon varakkaampi kuin nainen.
        Kun nainen on tarpeeksi helläsydäminen eikä osaa pitää puoliaan niin mies voi käyttää törkeästi hyväksi. Toki voi nainenkin käyttää jos tilanne on toisinpäin.
        Tyttären anopin tapauksessa mies kuoli sairauskohtaukseen ja tuli loppu hyväksikäytölle.


    • 17+6

      Jätkä sä olet mun ikäinen. Muuta pois kotoa. Munkin ns "isäpuoli" on ollut ärsyttävä, mutta silti asun kotona. En todellakaan vielä ole valmis muuttamaan mihinkään. Pitää vaan olla oikeestaan puhumatta mitään. Niin se menee.

    • muualle asumaan

      Sinun vaihtoehtosi ovat muuttaminen isän luokse tai omaan asuntoon. Ikäsi ei ole tiedossa, joten vanhempiesi tulot saattavat vielä vähän vaikuttaa opintotukeesi ym. mutta opiskelija saa asuntotukea. Toimeentulotukeakin tulee tarvittaessa.

      Veljesi on ilmeisesti alaikäinen, joten hänen kanssaan voisit ottaa yhteyttä myös lastenvalvojaan. Veljesi muutto isän luo on ihan perusteltua, jos asioita ei saada kotona kuntoon. Suomessa ei pitäisi nälkää joutua kärsimään.

      Äitisi asiat ovat tosi hullusti. Ilmeisesti hän saa isältänne elatustukea, mutta kaikki rahat menevät uuden miehen taskuun.

      Asunnon saamisessa voisi helpottaa, jos tilanne olisi sosiaalitoimessa. Ei voitaisi olettaa, että asut nykyisessä kodissasi. Usein noita opiskelija-asuntoja taidetaan jakaa sen mukaan, miten pitkän matkan takaa opiskelija on.

      • ..........

        Miten niin "ikäsi ei ole tiedossa", jos kirjoittaja sanoo olevansa "opiskeleva täysi-ikäinen" ja nimimerkki on "Espoolainen-95"

        "Veljesi on ilmeisesti alaikäinen"

        Veljiä on ilmeisesti enemmän kuin yksi ja heidän ikää ei taida olla kerrottu?


    • Dkevef

      Soita isälle ja kerro tästä epämääräisestä kulkurista. Olet kuitenkin isäsi silmäterä ja hän takuulla auttaa jotenkin. Muuta isällesi ja jätä tämä äitisi ja uusi kulkuri rappeutumaan oloihinsa. Äiti on osaltaan syyllinen ja tietää sen. Sellaisia nämä äidit ikävä kyllä ovat. Oman, huonosti menneen elämän paikkaajia joissa lapset kärsivät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe