Linux Ubuntu ja Huawei 3276

Neuvoton

Katsotaanpas osaisinko selittää ongelmani niin, että muutkin ymmärtäisivät ja sitä kautta toivottavasti saisin ratkaisun pulmaani...

Asensin juuri vanhan XP-käyttöjärjestelmän tilalle Linuxin Ubuntu 12.04 lts -käyttiksen ja suurella innolla aloin tutustumaan siihen ja testailemaan kuinka netti toimii. Ei kun Soneran nettitikku (Huawei 3276) kiinni koneeseen ja surffailemaan... paitsi että jostain syystä kone/käyttis? ei tunnista koko tikkua. Eipä siinä sitten paljoa surffailla. Jos oikein ymmärsin, niin ilmeisesti kone olettaa tikun olevan cd-asemassa tms. Yritin etsiä ratkaisua lukemalla mm. Soneran omille sivulle esitettyjä kysymyksiä koskien Linuxia ja nettitikkua, mutta lähinnä ongelmat liittyivät silloin siihen että nettiyhteyden kanssa saattoi olla jotain häikkää. Itsehän en siis edes ole päässyt siihen asti, että yhteyttä pääsisi muodostamaan. Tokko tämä Soneran nettitikku ja Ubuntu ollenkaan sovi yhteen, vai? Toivoton tapaus? Haluaisin uskoa että ei sentään... Ainoa ratkaisuko päivittää uudempaan Ubuntu-versioon? Tässä tietenkin ongelmana, että sitä varten taitaisi sitten tarvita sen toimivan nettiyhteyden.

Kikkakolmosia kenelläkään? Kuinka saada Soneran nettitikku toimimaan Ubuntun kanssa?

10

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Morjesta "neuvoton"

      Googlailin itsekin käyttäjien kirjoituksia netistä tällaisista tapauksista hakusanoilla "ubuntu ja huawei 3276".
      Siis normaalistihan se tikku sujautetaan vain sisään, ja se on siinä. Ei siis pitäisi mitenkään poiketa tämä Ubuntunkaan kanssa.
      Tässä jossei muuta kikkailua tule muilla keskustelijoilla mieleen, niin suosittelisin vaihtamaan tikkua toiseen meillä, jotta voitaisiin poissulkea tikusta riippuvaiset tökkimiset ja jumitukset. Tikun saa vaihtoon joko soittamalla (http://bit.ly/Ql1jIV) tai somettamalla (http://bit.ly/1e0AcOb). Joissakin Sonera Kaupoissakin saattaa se onnistua.

      Selene@SoneraPartio
      www.sonera.fi/sonerapartio

    • Ei herra isä

      Teidän kanssa, klikkaa hiiren oikealla verkkokuvaketta ja valitse muokkaa yhteyksiä sitten avautuvasta ikkunasta kolmas ylhäällä mobiililaajakaista siihen lisäät kyseisen mokkulan.

      • Uupsista keikkaa ja pyhä Sylvi :D :D Lähtikö se tuolla toimimaan? Ajattelinko liian monimutkaisesti tämän? :D

        Selene@SoneraPartio
        www.sonera.fi/sonerapartio


    • Neuvoton

      Kiitos vain "Ei herra isä" yrityksestäsi auttaa, kiva että sentään viitsit vastata. Vaikka tietotekniikka ei lähestulkoonkaan täydellisesti ole hallussani niin tokikaan en niin typerä ole ollut ettenkö tuota vinkkiäsi olisi jo itsekin osannut kokeilla. Suomennettuna: mokkula on juu lisättynä juuri tuota kautta, mutta eipä siitä mitään iloa ole, ei auta. Käyttis kun ei edelleenkään jostain syystä ymmärrä lukea koko mokkulaa, antaa virheilmoituksen "kohdetta mob. broadband ei voi liittää". Myös "arkiston lataamisessa tapahtui virhe" -ilmoitus on ollut näkyvillä.

      En tiedä onko tästä mitään hyötyä tai avaako ongelmaa kenelläkään sen kummemmin, mutta klikatessa sitä mokkulan kuvaa (eli kun olisi normaalisti siis tarkoitus avata se mobiililaajakaista-ohjelma) tulee tälläinen herjaus: "End-of-central-directory signature not found. Either this file is not a zipfile, or it constitutes one disk of a multi-part archive. In the latter case the central directory and zipfile comment will be found on last disk(s) of this archive.
      zipinfo: cannot find zipfile directory in one of/media/Mobile Broadband..."
      "mount:special device/dev/sr1:does not exist"
      "mount:/dev/sr1:can't read superblock"

      Kiitos myös SoneraPartiolle vastauksesta, luulisi tähän probleemaan kuitenkin olevan yksinkertaisempikin ratkaisu kuin tikun vaihto - nyt vaan taitaa olla kyseessä se, ettei omat tiedot, taidot tai ymmärrys riitä ratkaisun tekemiseen. Silläpä esitinkin kysymyksen täällä, jos joku fiksu tyyppi olisi osannut antaa helpon vastauksen. Katsotaan miten tässä nyt käy...

      • Niin se

        Tikku näkyy usb muistina ja sitä ei pidä avata lainkaan vaan sulkea. Tuo ilmoitus tulee jos avaa tuon tikun muistin ja klikkaa sen exe tiedostoa.


    • PPAP2
    • Se vaan ei yhdistä

      Tyypillistä Linux-ajattelua on se, että kirjastosta Linux-CD: n hakeneella on kotonaan toimiva windows-kone, jolla pääsee netistä ettiin ja lataamaan Linuxiin tarvittavat nettiyhteyspäivitykset. Ei tule onnistumaan, jos sulla ei ole siinä Windows-konetta nettiyhteydellä vieressä. Olen aika varma, että toista Linux-konetta sinulla ei siinä ole tai ainakaan sellaista, jossa olisit saanut nettiyhteyden heti romputuksen jälkeen toimimaan.

    • ehkä joskus

      Laita se XP takasin, alkaa taas toimimaan. Se Ububtu ei toimi sen tikun kanssa, sekin tarvii ne Linux miesten parjaamat "ajurit" ihan ku windowsissakin.

    • ehkä joskus
    • -177-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe