Mikä on mielestäsi viimeinen asia, josta Haapajärvi voi säästää

Roope Ankka

Kyllä minä sen terveydenhuollon kannalla olen. Leikatkoon jostain muusta. Muita ideoita?

11

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tee se itse mies

      Kaupungin talon tee kuppi kokoelma.

    • Sorione

      jes hyvä vastaus. se myyntiin ja rahat johonkin järkevään! kannatetaan!

      • kumma juttu

        Mikä ihme juttu se on se "teekaupunki"? Yhtään teeviljelmää en ole kyllä ohi ajaessani paikkakunnalla nähnyt... edes kesällä.


    • Elsa-Pekka

      "Teekaupunki"-jutusta tulee mieleen se, että Haapajärven ABC:llä on suuri teekannukokoelma.

    • Tee kaupungista hyvä

      Kyllä mun mielestä teekaupunkijuttu on oikeasti hyvä. Pienellä paikkakunnalla on oltava yritteliäisyyttä, ja on monella tavalla eduksi jos pystyy profiloitumaan jossain myönteisessä asiassa.

      Ainut mitä harmittelen on se, että Haapajärvi ei pistä enempää pökköä pesään teekaupunki-teeman puitteissa. Mahdollisuuksia olisi vaikka millaisia. Paikkakunta on lähes nelostien varressa, iisalmi-kalajokitien varressa, ja luonnonkauneutta löytyy poikkeuksellisesti lähialueen muuhun pinnanmuotoihin verrattuna.

      Miten teekaupunkiteemaa voisi kehittää?

    • P A

      Turhat hulemaksut pois.Tilalle joku perustellumpi vero.

    • JRV

      Haapajärven perusongelma on moniarvoisuuden puute. Mitään todellista strategiaa ei ole. Toiminta on näköalatonta. Haapajärven arvokonservatiivit vahtivat ja mielipidevaikuttavat ahkerasti kaikkea mikä uhkaisi mitäänsanomatonta ja pelokasta, sisäänpäinlämpiävää kaupunkikuvaa. Ajattelu on vähän sellaista, että jos et ole puolellamme olet meitä vastaan. Konsensus tarkoittaa yksimielisyyttä (lue keskinkertaisuutta).

      Kovat päätökset ovat olleet Haapajärvellä aina vaikeita em syistä. Haapajärven on syytä laittaa taloutensa kuntoon ja Selänne ruotuun. Sote ratkaisu ei suinkaan poistanut kuntien yhdistymisen tarvetta, ehkäpä jopa päinvastoin. Vahvat kunnat tai niiden laaja yhtiestyö nousee yhä tärkeämmäksi.

      Haapajärven olisi syytä lähteä elinkeinopolitiikassaan hakemaan kärkihankkeita ja panostaa sitten niihin. Näiden valintojen jälkeen panostukset tulisi olla tuntuvia ja pitkäkestoisia. Näin Haapajärvestä voisi vähitellen kasvaa vaikkapa Puhtaan teknologian keskus Suomessa ja maailmanlaajuisestikin.Prspektiivi pitää olla kymmenissä vuosissa. Nyt kun panostukset levitellään sinne tänne, ei saada aikaan oikein mitään.

      Työllisyyden panostukset ja koordinointi ovat retuperällä. Haapajärven tulisi katsoa, että ne joiden asema on heikoin ovat töissä ja kouluttautuvat niin paljon kuin mahdollista. Eräät Haapajärveä pinemmätkin kunnat ovat panostaneet merkittävästi työllisyyden ja ammatillisen koulutuksen kehittämiseen ja koordinointiin. Löytyisikö kaupungin sisältä henkilöä työllisyys ja ammatillisen koulutuksen päälliköksi. En tiedä onko Haapajärvi joutunut maksamaan hoitamattomasta työllisyyden hoidosta, jos on, senkin rahan voisi käyttää oikeasti työttömien ihmisten hyväksi. Työssä oleva ihminen säästää ne lisäpanostukset pelkästään sosiaali- ja terveysmenoina. Täsähän valtio panostaa työllisyyteen ja kunta hoitaa sosiaali ja terveydenhoidon kustannukset, joten luulisi taloudellista intressiä löytyvän. Taskulaskin käteen ja laskemaan.

      Haapajärvi on panostanut perusrakenteisiin ja se on ehdottomasti ollut fiksua.. Toimivat peruspalvelut ovat kaiken kunnallisen toiminnan perusta. Se, miten ne tuotetaan on sitten viisautta, jossa Haapajärvellä on säätämistä. Kustannustehokkuuden tarkasteleminen kuntalaisten/ asiakkaiden tarpeet huomioiden on välttämätöntä. Onko se kaikki mitä tehdään tarpeen tehdä kunnan omana palveluna. Eläköitymisten yhteydessä viimeistään jokainen tehtävä tulisi perata hyvin tarkaan läpi.

    • Haapajärvi

      Hyviä ajatuksia! Miten tästä voitaisiin päästä eteenpäin? Ketkä tai mitkä ovat ne tahot, jotka tähän tarvittaisiin sitoutettua ja veturiksi?

    • Haapajärvi

      Vielä ajatus aloittajan kysymykseen:
      Viimeinen asia josta voidaan säästää, on hyvä strategia ja visionäärisyys 10 vuoden päähän.

      Ilman tätä kaikki on sattuman ja ulkopuolelta tulevien impulssien varassa. Paras tapa vaikuttaa tulevaisuuteen on tehdä sitä.

    • HUOOOOH!!

      Teekö tämän kaupungin pelastaa? Köyhät on eväät jos tee on Haapajärven kovin " vetonaula". Kehtaisitko itse sanoa ulkopaikkakuntalaiselle tutullesi että tule vaan tänne Haapajärvelle, täällä lakkautetaan kouluja kun ei kaupungilla ole rahaa mutta kyllä täällä on teekuppeja Abc:llä nähtävänä ja kaupungintalolla sitäkin enemmän.

      • taikka tsaikka

        Tee mitä haluat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe