Seuraavan viestin väite on perätön

OIKAISUA

"En ymmärrä12.4.2014 21:060 SULJE
Kerrot hyvistä toimivista väleistäsi lastensuojeluun. Miksi siis täältä, vaikka mitä parhainta yksilöllisesti räätälöityä ja ammatillista tukea olisi kuitenkin saatavissasi omalta lastensuojelultasi."

Väite huostaanoton jälkeen ls:sta saatavasta "mitä parhaimmasta yksilöillisesti räätälöidystä ammatillisesta tuesta ei pidä paikkaansa.

Mitä ihmeen ammatillista keskusteluapua ja tukea?
Väite on täysin absurdi!

Ensinnäkään sossut eivät ole terapeutteja, usein kaukana siitä ja heistä suurin osa ei ole edes oman alansa ammattilaisia.

Lisäksi useat Eerikan kuoleman jälkeen perustetut ls-työn tutkijaryhmät totesivat raporteissaan, että huostaanoton jälkeen vanhemmat jäävät yleensä täysin yksin, vaikka se on voimassa olevan Lastensuojelulain vastaista. LsL:n mukaan ls:n tulisi tarjota vanhemmille kaikki mahdollinen tuki, että lapset voidaan toteuttaa, mutta he jäävät täysin ilman mitään tukea.

Jos muuta väität, olet umpitietämätön ja mediaa seuraamaton henkilö tai jollain vääristyneellä motiivilla yrität levittää väärää tietoa asiasta.

Harvat terapeutitkaan kykenevät vastaamaan vanhempien tuskaan, joten en ihmettele ollenkaan, että vanhemmat yrittävät hakea edes jotain vertaistukea mm. tältä palstalta.

2

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meillä näin

      Se on totta, että vanhemmat jäävät turhan usein yksin. Vaikka meillä oli hyvä suhde ls:uun, ei heiltä mitään tukea saanut, mutta pitivät sen, mitä lupasivat eli puolustivat meitä kun laitokselta unohtui turhan usein lain ja sopimusten noudattaminen.

      Tai jos jonkinlaiseksi tueksi ja empatiaksi voi sanoa sitä, että nuorempi sosiaalityöntekijä alkoi itkeä, kun laittoman huostaanoton tilanteessa vihdoin allekirjoitin huostaanottosopimuksen. Hän myös halasi minua. Totta kai se lämmitti, mutta ei heiltä mitään keskusteluapua saanut pahimpaan tuskaan kun lasta pahoinpideltiin laitoksessa, ei heillä ollut siihen aikaa edes.

      Oli hyvä, että hallinto-oikeutta ei suotta tarvinnut sotkea tilanteeseen, niin sossut pystyivät purkamaan huostaanoton kun laitos osoittautui aivan mahdottomaksi paikaksi. Mutta sossujen puolustukseksi sanon myös, että he luulivat laitosta hyväksi, niin tehokkaat markkinointikampanjat heillä on sossujen ja lääkäreiden suuntaan. Sossut olivat siis mainonnan aivopesun uhreja.

      Jos sossuilla ei olisi ollut yhtään oikeudenmukaisuutta, voin sanoa lähes 100-prosenttisen varmaksi, että lapseni ei olisi enää terveiden kirjoissa, jos olisi joutunut olemaan hirveässä laitoksessa täydet sovitut kaksi vuotta, kuten laittomien huostaanottojen yhteydessä yleensä tapana on. Siis vähintään kaksi vuotta.

      Näihin asioihin siis saimme tukea lastensuojelusta, mutta jos aivan täysi oikeus olisi tapahtunut, niin huostaanottoa ei olisi ikinä tehtykään.

    • lisäys

      Lisäyksenä vielä edelliseen, että jos joku jossain muussa kunnassa tai muussa sosiaalitoimistossa kokee saaneensa myös keskusteluapua sosiaalityöntekijöiltä, niin hienoa! Saat olla tyytyväinen tuohon poikkeukselliseen onneesi.

      Lisäksi hirviölaitos valehteli sossuille siitäkin, että heidän perhetyönsä muka antaa vanhemmille tarvitun tuen. Koko perhetyö oli niin surkea esitys, että loppujen lopuksi sille nauroivat sossutkin.

      Ei mitään keskustelutukea mistään tullut, koko laittomasta huostaanotosta jäimme lapsen kanssa nuolemaan haavojamme. Kotiutustilanteessa olisin varmaan itsekin tarvinnut keskustelutukea kaikkien hirvittävien järkytysten ja piinan jälkeen, mutta mitään emme mistään saaneet.

      Yksityisen lääkäriaseman kautta lapsi sentään pääsi terapiaan noin puolen vuoden odotuksen jälkeen.

      Mutta se hirvittävä tuska mitä vanhempi tuntee sijaishuollossa itkevän lapsensa puolesta, se tuntuu pahimmillaan jopa fyysisenä kipua. On täysin käsittämätöntä, ihan kuin jostain toisesta maailmasta, että tuossakin tilanteessa vanhemmalle annetun vertaistuen joku yrittää estää tälläkin palstalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      279
      4619
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2498
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2166
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe