Yhteiskunnan tukipilarit rappeutumassa

Hätääntynyt tyyppi

Lounastaessani eilen krapulapäissäni anoppilassani Tohlopissa, jonne olin monen mutkan kautta ajautunut, sain tekstiviestin puhelimeeni. Minulle kerrottiin, että yhtieskunta on lopullisesti murentunut, eikä enää kanna ollenkaan huolta päihteiden kanssa piehtaroivien vaikeuksista. Kuulin, että joku Kokoomuslainen moderaattori oli tuohtunut valistusmielessä tälle palstalle avaamani keskustelun kannabiksen, eli tuttavallisemmin kantsun vaaroista.

Olen pöyristynyt! Yhteiskunta haluaa lakaista ihmisen hädän ja ahdingon maton alle samaan aikaan kun saamme tuijottaa televisiolaitteissamme kaiken maailman Tähtösiä ja muita kumipovisia tätösiä.

Ennen asiat olivat paremmin. Asiat osattiin pistää tärkeysjärjestykseen, ja kaukana olivat ne päivät, jolloin päivän suurin puheenaihe olisi se, että Kimi Räikkösen on nähty ostavan kioskilta maitoa.

Koskan olen vasta viime aikoina muuttanut autiolta saarelta kulutusyhteiskuntaan, tuli tällainen leväpeäisyys ja vastuuttomuus minulle totaalisena yllätyksenä. Mitä tekevät maamme poliitikot? Mitä tekee Johan Backman tai Hannu Karpo?

Minä ainakin itken. Itken vetisiä kyyneliä ja tupruttelen hätääni kokonaisen pellollisen juuri kulotettua, ihan sulavalinjaisesti ja pittoreskisti tuoksuvaa kantsua keuhkoihini samalla kun pudottelen suolaisia kyyneliä pyhäpukuni miehustalle. Kenties ankara saunominen ja tuoreilla koivuvastoilla vihtominen saa aivokäyräni liikkumaan taas edes miten kuten tasaisesti. Ei minulla kuitenkaan riitä enää uskoa maamme hallintoon...

Mikäli kuitenkin maailma makaa, niin kuin se petaa, ja jatkaa kulkuaan muuttumattomana tällä uudeksi omaksumallaan kieroon kasvaneella radallaan, en näe muuta vaihtoehtoa kun muuttaa Kouvolaan ja ryhtyä kokopäivätoimiseksi kantsuttelijaksi.

Milloin ihmisen hädästä tuli leikkikalu, moderaattorien sylkykuppi tai Suomi24:nkin parjaama kiusattu äpärälapsi, jolle isot pojat näyttävät ilkeilymielessä sotkeutuneita pyllyjään? Minkälaisesta hädästä saa ihminen enää pitää meteliä, jollei edes henkilökohtainen kantsuhelvetti täytä nykyään määreitä saada vertaustukea ja kenties päiväkahviseuraakin...

Rajut on ajat. Sitä täytyy vain nöyrtyä ja sukia naama yrmyssä kauhtunutta risupartaansa. Ennen asiat olivat totta vie paremmin, ihminen ihmiselle ihminen...

1

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paituli

      Eilen olin ulkoiluttamassa nuppivikaista, ikivanhaa kääpiösnautseriani kun kuulin pensaikosta merkillsitä huhuilua. Ensin tietenkin kuvittelin että pöllö se siellä vain näkee pahoja unia, mutta latasin kuitenkin varmuuden vuoksi haulikkoni.

      En ollut nukkunut viikkoihin ja ylläni oli pelkkä nukkautunut, virtsan polttama yöpuku. En ajatellut. Losautin vain tussarillani.

      Silloin selvisi koko karmea totuus. Puskassa piilotteli pelkkä kantsuövereiden takia urvahtanut rastapäinen lökäpöksy, jonka kuolonkorina on vaivannut uniani aina tuosta traagisesta tapaturmasta lähtien.

      Kaiken lisäksi juuri ennen kuolemaansa heitti hippi kääpiösnautserini nenän eteen kilon paalillisen kantsua, jonka koirani söi koska luuli sitä silakkapihviksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe