turhaanko mustis?

reetta2

Menin ja tein niin väärin kuin vain voi. Luin puolisoni tekstiviestit. En ikinä ole ajatellutkaan tekeväni mitään tämmöistä. Tunnen asiasta valtavaa syyllisyyttä, mutta jokin asia vain vaivasi miehen käytöksessä.

No nyt puhelimessa olikin pari viestiä entiselle työkaverille, joka oli aiemmin samassa työpaikassa kuin puolisoni ja tulee olemaan taas myös ensi kesänä. Työkaveri on 23 vuotias tyttö. Viesti on siisti, ei seksistinen millään lailla. Mieheni vain kirjoittaa, että toiv. nähdään ensi ensi kesänä taas ja tyttö toivottelee samaa. En halua olla liian mustasukkainen ja yritän koko ajan ajatella muuta, enkä niuhottaa turhasta, sillä jos huoli on turha ja juuri tälläiseen asiaan kaatua tähän asti hyvä avioliitto. Omasta mielestäni ei ole sopivaa, että keski-ikäinen naimissa oleva mies viestittelee parikymppiselle tytölle, tunnistan kyllä ehkä olevani myös liian niuho. En itse laittelisi parikymppiselle pojalle tämmöisiä "näkemisviestejä". Vaikka minun puoleltani asiassa ei ole mitään "kemiaa", niin parikymppinen voi käsittää asian toisin. Sähköpostia laittelevat myös toisilleen silloin tällöin, niitä en ole lukenut enkä halua.


Turhaanko nyt tästä sitten pahoitan mieleni? Olisiko asiasta aiheellista sanoa/kysyä mieheltäni? Miehen luottamushan tässä meni jo minuun myös enkä sitä takaisin varmasti tule saamaan. Tämä viestien katselu ei todellakaan ole tapaistani, mutta jokin ihme tunne vain minulla on, en osaa sanoa mikä.

Voiko keski-ikäinen naimisissa oleva mies olla vain hyvä ystävä parikymppisen tytön kanssa?

19

357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mun kokemus

      Mun kokemus on, ettei mies koskaan ole pelkkä ystävä naisen kanssa. Riippumatta ihmisten iästä. Miehellä on aina se taka-ajatus, että tuota mä vielä pääsen panemaan ystävyyden kautta. Vaikka mies ei sitä heti esiin tuo. Pikkuhiljaa, väsyttämällä niin että nainen ihmettelee jälkeenpäin että mites tässä näin kävi.

      Mutta tämä on vain mun kokemus. Niin ne jotkut väittää, että voivat olla ystäviä. Kysy mieheltäsi rohkeasti.

      • homomuija

        Oisko naisilla sama ongelma ettei ne voi olla miesten kaa ystäviä ja ajattelevat samanlailla kuin nää miehet?älä ny yleistä


      • ...
        homomuija kirjoitti:

        Oisko naisilla sama ongelma ettei ne voi olla miesten kaa ystäviä ja ajattelevat samanlailla kuin nää miehet?älä ny yleistä

        Naisilta pelkkä ystävyys miehen kanssa onnistuu kyllä. Oma kokemukseni on myöskin sama kuin edellisellä, että miehillä on aina taka-ajatuksia.


    • Vieraileva sovinisti

      Näköjään taas aiheessa "Saako keski-ikäisellä miehellä olla elämää?"

      Se on sellaista väsyneen nysvän toimintaa toivoa, että jotain todellisuudessa irtoaisi pelkästä ystävyydestä. Jos miehesi ei tähän lajiin kuulu, eikä ole ilmiselviä viitteitä kuten kaksimielisyyksiä tai suoraa flirttiä, niin mies pitää naista pelkkänä ystävänä.

      Nuori saattaa kokea tuttavuuden hyväksi, koska aikuinen omaa elämänkokemusta ja näkemystä, mikä ikätovereilta puuttuu, ja aikuinen saattaa kokea tuttavuuden piristäväksi, koska nuoren maailmankuva on usein vapaampi ja huolettomampi kuin omanikäisen vastaava. Tämä on tyypillinen kemia vanhemman ja nuoremman välillä sukupuoleen katsomatta.

      Kun sanot tunnistavasi olevasi liian niuho, miehesi voi itse asiassa kaivata sen vuoksi tiettyä positiivista vastapainoa.

      • ...

        Niin no, kyllähän keski-ikäinen mies tietenkin pitää nuorta naista vain ystävänä. Hänhän tietää, ettei muuhun ole mahdollisuutta. Sinä kuitenkin valehtelet, jos alat väittää, ettei tuo keski-ikäinen mies tällaisessa tapauksessa olisi ihastunut tuohon nuoreen naiseen. "Ystävä" hän on vain olosuhteiden pakosta.


    • Mies.

      Kuten viestissäsi jo sanoitkin, jokin vaivasi miehesi käytöksessä ja ajoi sinut tuohon epätoivoiseen tekoon - lukemaan miehesi henkilökohtaiset viestit.

      Onhan se selvää, että tuossa on kriisin ainekset olemassa. Tämän voin kertoa omakohtaisen kokemuksen perusteella, jossa vaimoni ihastuneena intoutui viestittelemään itseään selvästi nuoremmalle miehelle.

      Jos osaatte asian käsitellä paremmin kuin me osasimme, otat asian puheeksi miehesi kanssa ja keskustelette asian selväksi. MIkäli miehesi suuttuu, kun tuot asian esille, niin se kertoo vain siitä, että hän "jäi kiinni" ihastuksestaan. Mikäli teillä todellakin on hyvä avioliitto, kuten viestissäsi kerrot, niin sitä kaada ei yksittäinen ihastuminen eikä myöskään tekemäsi viestintäsalaisuuden rikkominen.

      Lopputulos voi olla mikä tahansa sovun ja avioeron välillä, mutta sen osaan kertoa, että mitä aiemmin asian otat esille, sitä suuremmat mahdollisuudet teillä on selvitä asiasta pienin vaurioin.

      Yksi mahdollisuus tietysti on myös se, että totaalisesti ignooraat koko asian ja suljet asian mielestäsi, mutta viestistäsi päätellen uskoisin, että siihen sinäkään et pysty.

      • Mies.

        Niin ja vastaus kysymykseesi: "Voiko keski-ikäinen naimisissa oleva mies olla vain hyvä ystävä parikymppisen tytön kanssa?"

        Voi olla, jos:
        - ikäero on riittävän suuri
        - henkilöillä on muukin yhteys kuin vain "hyvä ystävyys" (yhteinen työ, harrastus tms.)
        - molemmilla on oma hyvä parisuhde
        - molempien omat puolisot ovat tietoisia tästä ystävyydestä ja hyväksyvät sen
        - molempien puolisot tietävät myös sen, miksi he haluavat olla ystäviä keskenään.


    • JippuJee

      Minulla oli jokunen vuosi sitten suhde naimisissaolevaan nelikymppiseen mieheen. Ja olin tuolloin juuri 23. Mies osasi kyllä peittää kaikki jälkensä, ja poisti viestimme ja muut todisteet vaimoltaan. Vaimo oli 30-vuotias, eli nuori hänkin miehelle. :D

    • ……...

      Itse lähetin tänään vastakkaista sukupuolta olevalle työkaverille viestin, jossa toivotin hyvää lomaa ja totesin, että nähdään pääsiäisen jälkeen. Syystä että oli ollut pakko tiedustella tekstiviestitse lomalaiselta yhtä töihin liittyvää asiaa, ja kun hän vastasi, halusin vielä olla kohtelias.

      Toivon mukaan tällä työkaverillani ei ole puolisoa, joka lukee viestit ja alkaa miettiä, että mitäs noitten välillä nyt on.

    • Höppänä neito

      Mikähän olisi syy keskiikäisen miehen ja 23-vuotiaan naisen viestitellä.
      Onko kyseessä alainen työnjohtaja asia, vai ovatko vain työntekijöitä samassa paikassa.

      Jos vain työntekijöitä, täytyy takana olla muutakin kuin työasia. Jotakin on edellisenä kesänä tapahtunut näiden välillä.
      Jotenkin on sairaan oloista tällainen, mutta kumpi on viestitellyt ensimmäiseksi.

      Luulisi 23-vuotiaan viestittelevän oman ikäisen porukan kanssa.
      Löytäisi neitonen itselleen samanikäistä seuraa ja pian, jotta ei pilaisi omia mahdollisuuksiaan sekä sotkisi myös teidän elämää.

      Varmaankin huppanan ihastumista, ei ajattele asioita järkevästi. Kun miehesi olisi fiksu ja etäännyttäisi tyttösen. Saattoihin olla että tyttönen kirjoitteli ja miehesi vastasi lojaalisti, sillä viestihän ei sisältänyt mitään suhteeseen viittaavaa.

    • Tämmöinen juttu

      Epäilenpä että joka tapauksessa turhaan pahoitat mielesi.
      Molemmat skenaariot: jos ja todennäköisesti kun, he ovat vaan työkavereita, sinä aiheutat omaan suhteeseesi epäilijä, epäluottamusta, nalkutusta ja pahaa mieltä. Mitä luulet, tekeekö se hyvä avioliittonne paremmaksi vai huonommaksi?
      Toinen skenaario: heillä on ihastuminen. Luuletko että miehesi kääntyy enemmän kotiinpäin vai vieraaseen päin, kun vieras on nuori, hauska, mukava ja avoin, oma muija kyttää vietit, mäkättää, epäilee ja niuhottaa.

      Toisaalta. Jos heillä ei ole mitään: sinä alat keskittyä miehesi ja itsesi hyviin puoliin, liittonne hyviin asioihin ja arvostukseen, rakkauteen, läheisyyteen ja intohimoon. Mitä sillä toisit suhteeseenne?
      Heillä on ihastus: Miehellä on tuntematon liian nuori ihastunut työkaveri, mutta kototna ystävä, joka rakastaa, arvostaa ja tuntee jo vuosien takaa, rakastaja joka arvostaa, kiittää ja rakastaa, seksiä ja onnea sekä hyvä elämä. Kumpaan suuntaan mies kääntyy?

      Ok, sinun kannaltasi: heillä ei ole mitään. Sinä vatvot, pahennat itse tunnettasi, kyttäät ja analysoit. Paraneeko olosi sillä?
      Heillä on jotain: petyt, mutta ennen sitä elät epävarmuudessa, pilaat lopunkin suhteestanne, ja haaksaat senkin ajan mitä on. Ylpeytesi saa joka tapauksessa kolauksen, nyt se vaan pilaa lopunkin, koska sinä haluat olla ylpeä, varautua jne. asioihin, mitä et edes tiedä etkä voi ennustaa. Paraneeko olosi sillä?
      Tai vielä yksi... Heillä ei ole mitään: sinä sen sijaan kaipaat ja teet uutta pontta suhteeseenne, ja annat enemmän kuin saat, hei, muistatkos vielä sen alkuajan? Teoista se tuli, siitä kun toista muisti mielellään ja arvosti eikä uskonut mitään pahaa. Rakasti vain! Olisiko olosi parempi vai huonompi?
      Heillä on jotain: Mutta sinä saat elää kuin viimeistä päivää, rakastuneena ja onnellisena, haaskaamatta päivääkään elämään, missä etukäteen suret asioita, pilaat senkin onnen mitä Nyt on kaikella sillä mitä ehkä on, ja pelkäät pettymyksiä jo ennen kohtaamista. Ehei, sinä rakastat, elät ja olet onnellinen, tulkoon mitä tulee sitten jos/kun tulee.
      Luuletko että saisit elämästä enemmän irti?

      Tavallaan, en näin äkkiseltään nää missään tapauksessa nykyisestä käytöksestäsi hyötyä. En missään keksimässäni skenaariossa, en siinä, että heillä ei ole mitään muuta kun työkaveruutta, en siinä jos he ovatkin ihastuneet enkä edes siinä, vaikka heillä olisi suhde.
      En kertakaikkisesti nää mitään hyötyä tuosta.

      • ...

        Puhutkoko ajan "heidän" mahdollisesta ihastuksestaan. Todennäköisin tilanne kuitenkin on se, että setä on ihastunut tyttö ei.

        Sitäpaitsi, jos nyt sellainen munkki keski-ikäiselle miehelle kävisi, että ihastus nuoreen tyttöön olisi molemminpuolista, niin hänhän heittäisi keski-ikäisen vaimonsa välittömästi romukoppaan. Näitä tapauksi on maailma niin väärällään, että vaikea kuvitella kyseisen herran olevan joku poikkeus.


    • reetta2

      Suuri kiitos kaikille, jotka olette vastanneet. Ja näin asiallisesti. Hienoa. Paljon sain vinkkejä. En halua tosiaan hyvää avioliittoa pilata, tapanani ei ole nalkuttaa eikä toista muuttaa millään lailla. Olen hyvinkin itsenäinen ihminen ja toisella pitää olla omaa tilaa elää ja olla. Ihan outoa on itsellenikin miksi tämä nyt vaivaa. Ehkä siinä heijastuu oma työ, jossa näkee niin paljon näitä ihmisten huonoja puolia ja pettämisiä ym. Taisi tulla työt kotiin. Taidan antaa asian toistaiseksi olla ja toivoa parasta. Mukava, että miehetkin ottavat kantaa ja kertovat kokemuksiaan.

    • Kis-kisu

      Miten nykyään voi lukea toisen tekstarit? Eikö kaikilla nyt ole suojakoodi kännykässä? Varsinkin keski-ikäisillä tuhmilla sedillä jotka ei saa itseään kuriin.

    • rouwa 44

      Voi hyvänen aika, elätkö aivan pullossa?
      Omalla työpaikallani on joka kesä nuoria aikuisia kesätöissä ja kun ilmapiiri on mutkaton, höpötellään kaikkea ikään ja sukupuoleen katsomatta. Voisin vallan mainiosti kuvitella laittavani viime kesänä osastollani työskennelleelle 23 v "Jesselle" viestin, jossa kysyisin, että onko tulossa duuniin nyt kesällä ja että tervetuloa vaan!
      Ja olen päälle 4-kymppinen nainen, jolla on kotona asiat kunnossa eikä minkäänlaista hinkua alkaa puumailemaan työaikana. Tämän "Jessen" kanssa muutama viesti talven aikana hänen opiskeluunsa liittyen vaihdettiin, kas kun ihmisellä voi olla minkäikäisiä KAVEREITA hyvänsä ja vaikkapa vastakkaista sukupuoltakin....

    • Järkevä olla tarkka

      Kannattaa olla realisti eikä hyvä uskoinen hölmö.

      Puoliso on aina se viimeinen joka tietää pettämisestä.

      Todella hyvä että olet ajoissa liikkeellä.

      Eihän sinun vielä tarvitse reagoida asiaan,
      kunhan pidät silmällä miestäsi.

      Jos tulee lisää vastaavia huolestuttavia viestejä, niin toimi.

      • 10+2

        Mun mies on 43v ja kyllä sillä riittää näitä 20-25v vonkaajia vaikka ei mikään komistus olekaan. Samaan ne tykästyy kai kuin minäkin. Joku siinä miehessä on vaan hiton seksikästä ja haluttavaa. Sen samanikäisellä kaverillakin on kaikki naisystävät järjestään alle 25v. Että ei kannata luottaa siihen, että ukko on toinen jalka haudassa ja ei muka jaksaisi nuorta naista.


      • 11+15

        Tarkoitatko, että aloittajan pitäisi jatkaa miehen viestien lukemista? Tuota kutsutaan yllyttämiseksi rikokseen.


    • reetta2

      No niin, ei tuo asia jätä vieläkään rauhaa. En kertakaikkiaan ole uskaltanut ottaa asiaa puheeksi miehen kanssa ja nyt vieläkin enemmän asia vaivaa. Ärsyttää sekin, että kerran kysäisin mieheltäni muun keskustelun lomassa, että tietääkö missä tämä neiti on tällä hetkellä töissä ja mies valehteli päin naamaa ettei tiedä vaikka tasan tarkkaan tiesi. Kai tämä oli niitä "valkoisia valheita".

      Tilanne on huono senkin kannalta, että mieheni on valmistumassa ammattiin joka tietää viikkokausien poissaoloa. Onpa mukavaa odotella miestä kotiin, varsinkin kun tämä kyseinen nainen on sitten samassa työpaikassa. En itse tekisi itse varsinkaan nyt mitään sellaista mikä voisi aiheuttaa toiselle pahaa mieltä tai mustasukkaisuutta. Tuleva elämäntilanne vaatii ehdotonta luottamusta, miksi ihmeessä pitää juuri nyt tälläistä tehdä, ihan tahallista kiusantekoa tai sitten todellista välinpitämättömyyttä minun tunteita kohtaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe