Minkälainen tuomio tulossa ?

zinzinzon

Elikkäs syytteinä tulevassa oikeudenkäynnissä tulee olemaan törkeä varkaus, laiton uhkaus ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, yksi aikaisempi 30 päivän ehdollinen tuomio on tullut vähän yli vuosi sitten. Minkälaista tuomiota tod näköisesti tulossa ?

5

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zinzinzon

      Ja alle 21v olen vielä..

    • 4+8

      Eli, olet koeajalla oleva rikoksenuusija ? 18 vuotta täyttänyt tuomitaan rikoksesta kuten täysi-ikäinen, mutta jos joudut lusimaan, niin lusit tuomiosta vain 1/3 ja pääset ehdonalaiseen vapauteen.

      Törkeä varkaus, vankeutta 4 kk - 4 vuotta.
      Laiton uhkaus, sakkoa - vankeutta 2 vuotta
      Virkam. väkivalt. vastustaminen, vankeutta 4 kk - 4 vuotta.

      Mututuntumalla, häkkiä voi nyt tulla hyvinkin parisen vuotta. Rikosrekisterihän sinulla jo on, mutta tuomion päälle vielä korvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Koska korvaukset ovat rikosperusteisia, niin ne vanhenevat ulosotossa 20 vuodessa, kuten rötökset poliisin rekisterissäkin.

    • zinzinzon

      Juu, olen täysi-ikäinen ja koeaikaa oli vielä jäljellä näiden juttujen tapahtuessa.

      • 6+17

        Koska pohjilla on ehdollinen vankeusrangaistus koeajalla, se palaa alta. Eli vankeutta tulee 30 päivää yhdistetty rangaistus noista em. Toki ehdollinen vankeus on teoriassa mahdollinen, mutta varsin epätodennäköinen. Mikäli se ehdollinen tuomio on tullut samankaltaisesta rikoksesta kuin nämä nyt mainitsemasi, käytetään koventamisperustetta. Mitään varmaa ei tietysti pysty sanomaan, mutta yhteensä vuoden, ehkä puolentoista vankeusrangaistus tulee.

        Jos koko tuomio tulee ehdottomana, sitä ei voi suorittaa yhdyskuntapalveluna, sillä 8kk on maksimi, mitä voidaan muuntaa yhdyskuntapalveluksi. On kuitenkin mahdollista, että tuomio on yli vuoden pituinen ehdollinen vankeusrangaistus jonka ohella tuomitaan yhdyskuntapalvelua maksimissaan 90 tuntia. Muutoin maksimi on 200 tuntia, jos tuomio on 8kk.

        Mikäli tulee ehdoton vankeusrangaistus eikä yhdyskuntapalvelu sovellu syystä tai toisesta, istut kuten edellinen jo vastasikin, yhden kolmasosan siitä ja loput ehdonalaisessa vapaudessa.


    • Keskustelu

      Riippuu täysin tuomareista, naamakertoimestasi ja olemuksestasi, sekä siitä kuinka vakavia ja moitittavia rikoksesi ovat olleet. Yleensä ehdollisia voidaan tuomita monia päällekkäin. Varsinkin jos uusi rikos on tehty koeajan loppupuolella ja on kyse erilaisesta rikoksesta. Kovin helposti ei ehdollisia panna täytäntöön, Suomessa n. 1-2% ehdollisista vankeuksista pistetään täytäntöön, nämä yleensä jos tuomittu osoittaa selkeää piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä (tekee paljon uusia rikoksia) ja uudet rikokset ovat samankaltaisia kuin edelliset ja tehty heti koeajan alkupuolella. Koeajan loppupuolella tehdyistä rikoksista tulee yleensä lisää ehdollista.

      Ja sekään ei ole mikään automaatio että vanha ehdollinen pantaisi täytäntöön vaikka syyllistyisit uudestaan samaan rikokseen ehdollisen koeaikana. Katsopa vaikka tätä esimerkkiä: X pahoinpiteli B:n. X sai käräjäoikeudessa lähes vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen pahoinpitelystä. Tämän ehdollisen koeaikana X pahoinpiteli uudestaan, tällä kertaa hän potki puolustuskyvytöntä C:tä päähän ja sai tuomion törkeästä pahoinpitelystä. X sai rangaistukseksi uudesta rikoksestaan vuoden ehdotonta vankeutta, vanhaa lähes vuoden pituista ehdollista ei laitettu täytäntöön. www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288602572321.html

      Kovin helposti ei täällä kyllä linnaan ihmisiä laiteta. Siihen on ihan perusteetkin, vankeusrangaistus ei toimi riittävänä peloitteena rikoksen tekemisen estämisessä. Useimmat rikokset tapahtuvat päihtyneenä tai tunnekuohussa (mustasukkaisuus, viha) eikä teon seuraksia osata ajatella. Vankilat myös ajavat rikoksentekijän pahempaan rikoskierteeseen kun yksilö eristetään yhteiskunnasta muiden rikollisten keskuuteen ja poispäästyään onkin kämppä, ystävät, perhe ja maine mennyt niin ei ole enää muuta vaihtoehtoa kuin alkaa tekemään uusia rikoksia elääkseen. Vankilassa solmitaan myös siteitä muihin rikollisiin. Vankilarangaistus tulee myös pirun kalliiksi yhteiskunnalle (yhden vangin vankilavuorokausi maksaa n.200e/vuorokausi). Vankilat ovat olemassa vain siksi, koska vapausrangaistusta parempaa keinoa rangaista ihmistä ei ole kukaan vielä keksinyt.

      Oikeuskirjallisuudessa sanotaan että ehdoton rangaistus tulee tuomita vain, ja ainoastaan kun muut rangaistukset eivät enää tule kyseeseen. Uskaltaisin väittää että sinun tapauksessa saat uuden ehdollisen rangaistuksen näistä uusista rikoksista vanhasi päälle ja ehkä pienen yhdyskuntapalvelun tai oheissakon myös mukaan. Tosin ei kannata luottaa näihin Suomi24 lakiasiantuntijoiden lausuntoihin yhtään, vaan olla suoraan yhteydessä oikeaan lakimieheen asian tiimoilta, jos siis haluat saada ihan oikeaa tietoa.

      Tulipas avauduttua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe