Vauvan kanssa lentokoneessa

Vauvalentokoneessa

Heippa. Haluaisin kuulla kokemuksia pienen vauvan kanssa matkustamisesta lentokoneessa. Lähinnä 1-4 kk ikäisen kanssa.
Meidän vauva 1.5 kk kun lennetään rapakon toiselle puolelle ensin 4 h lontooseen ja sitten 8-9 h amerikkaan. Takaisin lennetään suomeen sitten kun tyttö on juuri 4 kk.
Kuinka tämän ikäiset vauvat jaksavat koneessa pitkiä aikoja? Kuinka pieni vauva yleensäkin matkustaa? Mieheni soitti lentoyhtiöön ja sanoivat että vaivtoehdot ovat pitää vauva sylissä(?!?!?!) tai sitten ostaa vauvalle oma paikka. En oikein ymmärtänyt tätä... Eihän ole mitenkään mahdollista pitää pikkuvauvaa 9 h sylissä koneessa imettää ym. Kyllähän vauvalla kai pitää olla jokin koppa tai autonistuin jossa voi rauhassa nukkua ja samalla saan itsekin levähtää. Olen ainakin kuullut että lentoyhtiot tarjoavat vauvankoreja joissa vauva voi olla lennon ajan?
Onko joku ottanut auton turvaistuimen koneeseen ja pitänyt vauvaa siinä...? Vai onko tämä edes mahdollista? Ja miksi he tarjoavat vauvalle lisähintaan omaa paikaa..? Onko turvaistuin tarkoitus nimenomaan kiinnittää siihen turvavöillä?

Toinen kysymykseni koskee vauvan aikaerorasitusta. Kärsiikö vauvat siitä? Menomatkalla kun tyttö on vasta 1.5 kk niin varmaan aika helppoa siirtyä paikalliseen aikaan mutta entäs sitten kun tullaan takaisin kun hän on jo isompi... Varmaan 4 kk mennessä on jonkinlainen vuorokausirytmi kehittynyt?
Kiitos kaikille etukäteen vastauksista :)

6

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mammaemo

      Heipsis, olen äippälomalla oleva lentoemäntä, joten uskon että pystyn tähän vastaamaan...

      Eli tosiaan, alle 2 vuotias on ns. infant. eli SYLISSÄ matkustava, josta lentoyhtiö kohtaisesti saatetaan periä pieni maksu. Osa perii, osa ei veloita sylilapsesta mitään. Jos päätät matkustaa ostamatta vauvalle omaa paikkaa, menet vain sinne koneeseen, ja tulet saamaan nk.infant vyön jolla kiinnität vauvan omaan vyöhösi. ja todella matkustat tuon ajan vauva sylissä.

      Voit toki ostaa vauvalle oman paikan eli oman istuimen, jolloinka VOIT halutessasi viedä silloin sen oman turvaistuimen mukana koneeseen, tapauksessa vauvan omasta paikasta peritään ehkä normaalihinta? ehkä joku pienempi summa, sekin on lentoyhtiökohtainen.
      joilloinka mukana viemäsi turvaistuin kiinnitetään vyöllä istuimeen (ikkunapaikalle vielä) No, vaikka veisitkin oman istuimen, tulet silti saamaan tuon infant vyön opastuksineen.


      Jos koneessa on tilaa, infant perheille kyllä pyritään viereen jättämään tai järjestämään tyhjää tilaa, joskus se on mahdollista, joskus taas ei... Jos et osta vauvalle omaa paikkaa, ja vieressä sattuu olemaan tyhjää tilaa, niin varmasti voit silloin vapaasti sitä käyttää.. Tyhjää tilaa voit kysellä sieltä lentokentältä, tai sitten koneessa voit kysyä lentoemännältä mikä on tilanne. Itse olen toisinaan siirrellyt asiakkaita koneessa... tämäkin vain mahdollisuuksien mukaan.

      En ole kyllä viiteen vuoteen mitä tossa aktiivisesti lensin, nähnyt kun muutaman ihmisen joka oli ostanut paikan koneesta inffille, muuten infant perheet ihan lensivät vauva sylissä.. ja kolme vuotta tuosta lensin vielä lomalentoyhtiössä, eli lapsiperheitä oli joka lennolla paljon. Ja ihan hyvin heillä näytti menevän niiden muksujen kanssa. Eihän se aina helppoa ole, mutta ei se lentäminen ole aina herkkua matkustajanakaan ilman lasta. Ja eiköhän se ole aika yksilöllistäkin kuinka mitenkin tilanteet menevät vauvan kanssa. Mutta silti veikkaan että sulla on helpompaa lentää muutaman kuukauden ikäsen kanssa kun yli pari vuotiaan... vilkkaita kavereita nääs ;)

      Ja ne vauvanhoito pöydät on kyllä siellä koneen vessoissa.

      Mitä tulee noihin baby basketteihin, jotkut lentoyhtiöt käyttävät niitä .. mutta on myös paljon lentoyhtiöitä jotka ovat siitä luopuneet...
      tuokin riippuu ihan lentoyhtiöstä, sun tarttee kysyä tota onko lentoyhtiöllä sellaista käytössä.

      nousuihin ja laskuihin, varaa tutti, helpottaa korvien painetta. ja jos vauva itkee nousujen ja laskujen aikana, niin anna itkeä, sekin helpottaa korvien painetta.

      ihan sitten muutama pyyntö näin lentoemäntänä...
      pliis,
      - vaihda se vaippa siellä vessassa, älä suoraan koneen penkillä. vaikka ne koneet siivotaan, niitä ei silti pestä sisällä, ja jos penkille jää kakkia ja sitä ei huomata, se on seuraavan ihmisen vaatteissa.
      - älä pliis työnnä likasta vaippaa istuin taskuun.. se uloste voi levitä siihen istuintaskuun, ja ei ole kauheen kiva lyödä kättä sinne. Se voi olla emäntä itse, tai seuraava matkustaja.
      -vie se vaippa itse vessaan, sinne käsipaperiroskikseen.
      -ja kun turvavyövalo palaa, niin kiinnitä vauva vöihin. liikutaan suurilla nopeuksilla, ja G voimat on kovat. Myös sen turbulenssin aikana!!!

      Meillä on myös matka tulossa meidän vauvan kanssa. Saas nähdä millä tuulella poitsu on koneessa... =) ikää silloin kaverilla on just toi 4 kuukautta, vaikkakin lennetään vaan nelisen tuntia.

      Hyvää matkaa!!! =)

      • Djdjdb

        Tuttia parempi vaihtoehto nousujen ja laskujen aikana on imetys (tai pullo, jos ei imetä), koska silloin vauva nielee välillä. Tuttia imiessä näin ei ole.


      • mammaemo
        Djdjdb kirjoitti:

        Tuttia parempi vaihtoehto nousujen ja laskujen aikana on imetys (tai pullo, jos ei imetä), koska silloin vauva nielee välillä. Tuttia imiessä näin ei ole.

        ...joo ihan totta tosta imettämisestä!! hyvä kun mainitsit. Ei muistunut mieleen kun aiemmin tossa kirjottelin.

        Niin... ja myös ap kyseli tosta imettämisestä... monilla naisilla on harso/peitto mukana jonka alla ovat vaivihkaa vauvaa imettäneet ja nukuttaneet. On sitä niitäkin äippiä nähty jotka ihan reilusti imettävät. Mutta jokainen tyylillään, eipä sinne koneeseen kukaan ole kuollut vaikka tissi on välillä vilahtanutkn =)


      • omakokemus
        mammaemo kirjoitti:

        ...joo ihan totta tosta imettämisestä!! hyvä kun mainitsit. Ei muistunut mieleen kun aiemmin tossa kirjottelin.

        Niin... ja myös ap kyseli tosta imettämisestä... monilla naisilla on harso/peitto mukana jonka alla ovat vaivihkaa vauvaa imettäneet ja nukuttaneet. On sitä niitäkin äippiä nähty jotka ihan reilusti imettävät. Mutta jokainen tyylillään, eipä sinne koneeseen kukaan ole kuollut vaikka tissi on välillä vilahtanutkn =)

        Olisikohan jotain eroa lentoyhtiöiden välillä, tai säännöt muuttuneet, koska itse en saanut imettää nousun ja laskun aikana. Siitä ihan erikseen sanottiin. Vauva piti ehdottomasti olla sylissä kasvot menosuuntaan. Lentoyhtiö oli Blue1 ja vuosi 2010. Itkuahan siitä toki tuli, kun ei huolinut tuttia eikä pulloakaan, mutta heti kun oli mahdollista, otin rinnalle.


    • korvatippa

      Mun kysymys kans liippaa suht läheltä ni ajattelin ettei tarttis tehä uutta pinoa... Eli voiko vauvale 9kk käyttää apteekista ostettavaa korvapuudutetta lennon ajaksi ettei koske nousut ja laskut korviin? kellään tietoa?

    • ......

      Ap kyselee vielä että sattuuko pieniä vauvoja yleensä korviin nousuissa ja laskuissa? Omani siis momatkalla 2kk ja tulomatkalla 4..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe