Ero tulossa

-eroa-

Nainen uhkaa, että en näe koskaan lastani. Jos muutan ihan lähelle asumaan, onko hänellä mitään perusteita sille, että lapsi ei voisi asua puolet ajasta isänsä luona? En juo, en polta, käyn töissä, en ole väkivaltainen ja kaikki muutenkin hyvin. Mitkä mahdollisuudet on tuollaiseen järjestelyyn? Vaikuttaako se, jos äiti estää kokoajan tapaamiset? Kenelle asiasta voin kertoa, että en saa tavata lastani.

35

481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsekkin eronnut äiti

      Lastenvalvojalle joudutte menemään huoltajuusasian kanssa joka tapauksessa. Kysy lisää neuvoja sieltä. Anna akan uhkailla, eipä hän tapaamisia voi estää mitenkään jos olet niin kunnollinen kuin sanot olevasi. Lapsellakin on oikeutensa ja jos äiti ei sitä ymmärrä niin lastenvalvoja pitää lapsen puolia.
      Tsemppiä.

    • -alkupe-

      Meneekö asia oikeuteen, jos äiti estää tapaamiset? Ei vastaa puhelimeen, ei avaa ovea tms

      • mie vaan

        Ikävimmässä tapauksessa kyllä. Ennen sitä siinä on ne lastrnvalvojat ja sosiaalityöntekijät&lastensuojelu.


      • Tämä on totuus.

        Ei tietenkään mene. Itse se sinne pitää ajaa.

        mutta.

        Ei puhelimeen tarvitse vastata. Ei edes tarvitse omistaa puhelinta, jos ei halua. Ovea ei tarvitse kellekään avata jos ei tahdo. tms. Valitan.

        Äidin ei koskaan enää tarvitse olla kiinnostunut mistään sinua miellyttävästä asiasta. Ettäs sen tiedät.


    • Oivander

      Teillä ei ole siis tapaamissopimusta, mutta et ole menettänyt oikeutta tavata lastasi. Sopimukseton tila on harmaata aluetta, jossa teillä on samat oikeudet. Voit esim. hakea lapsesi päiväkodista milloin huvittaa. Äiti luultavasti nostaa helkkarinmoisen metelin ja voi soittaa poliisit perääsi, mikä ei ole tietenkään kivaa lapsen kannalta. Jos välit äidin kanssa ovat täysin poikki, niin ne voivat tuskin enää huonontua.

      Lapsen ikä ratkaisee millaisen tapaamissopimuksen saatte. Lastenvalvojat elävät menneisyydessä, joten äitejä suositaan. Sanoisin, että sinulla on kuitenkin hyvät mahdollisuudet saada laajennetut tapaamisoikeudet: minimissä yksi yö joka viikko ja pitkä viikonloppu joka toinen viikko. Siis jos asut lähellä ja olet muutenkin kunnon kansalainen.

    • Hillileri

      Et kerro lapsen ikää, joten en vielä vastaa mitään tämän kummempaa. Rintalapsilla, taaperoilla, koululaisilla ja teineillä, nämä jutut menevät vähän eri lailla.

    • eroisi

      1. Älä luovu/luovuta lapsestasi ja hänen ja sinun oikeuksista!

      tosiaan.. minkä ikäinen kyseessä?

      ja muista lastenvalvoja EI päätä mitään. Lapsen vanhemmat päättävät. Jos se ei onnistu, käräjäoikeus päättää. Tuota ei pidä kuitenkaan pelätä. Oman kokemukseni mukaan lakimiehet ovat vähintään sossujen tasolla selväjärkisyydessä.

    • Oivander

      Se on totta, että lastenvalvoja ei päätä mitään eikä hänen sopimusehdotustaan tarvitse allekirjoittaa. Jos mennään käräjille, niin tuomari luultavasti tajuaa tilanteen kiireellisyyden, mutta juttu voi venyä mahdollisten selvitysten vuoksi. Ennen sopimusta sinulla on täysin samat oikeudet tavata lasta kuin äidillä.

      Kuten sanottu, lapsen ikä on olennainen. Jos lapsi on vielä vauva, niin äiti on syystäkin vahvoilla. Se on huono asia myös jatkoa ajatellen, sillä äidille myönteistä päätöstä on myöhemmin vaikea muuttaa. Lastenvalvoja ja äiti voivat sanoa, että katsotaan tilanne uudestaan kun lapsi on vanhempi, mutta sitä päivää ei ehkä koskaan tule.

      • järkipuhe

        Auttaisko järkipuhe millään? On niin surullista lukea naisista, jotka käyttäytyy tollee. Kyllä aikuisten ihmisten pitäisi osata laittaa tunteet sivuun ja ajatella lapsen parasta. Se, että lapsella on kaksi välittävää vanhempaa oli erojen syyt mitkä tahansa. Vahvoilla kuitenkin olet pidät vain oikeuksista kiinni.


      • Ei jaettuja lapsia
        järkipuhe kirjoitti:

        Auttaisko järkipuhe millään? On niin surullista lukea naisista, jotka käyttäytyy tollee. Kyllä aikuisten ihmisten pitäisi osata laittaa tunteet sivuun ja ajatella lapsen parasta. Se, että lapsella on kaksi välittävää vanhempaa oli erojen syyt mitkä tahansa. Vahvoilla kuitenkin olet pidät vain oikeuksista kiinni.

        Kyllä se vaan niin on, että riidaton yhden huoltajan perhe on lapselle parasta. Sitoutumattomalla isällä ei lapsi mitään käytännössä tee. Tälläinen isä käy hetken leikkimässä lapsen kanssa, ja siihen samaan tasoon pystyy kyllä tarhantätikin. Ei se mikään vanhemmuussuhde ole. PAITSI sitten kiusanteon suhteen kyllä liikenee oikeuksia. Häiritään lapsen perhettä, sen lomia ja juhlia. Pompotetaan äitiä, minkä keretään. Onneks Suomessa on aika hyvä laki, ja äiti voi olla huoletta. Isälle vaan jauhot suuhun sisukkaasti, eikä senttiäkään periksi. Ei sitä turhaan kannata erota.


    • tiuhtiliini

      No se riippuu ihan siitä minkä ikäisestä lapsesta on kyse, pienille ei tuota viikko/viikko systeemiä suosita koska on liian rankkaa niin useasti muuttuvat olosuhteet. Ja kyllä oikeudessa isä on aina vahvemmilla, meilläkin lapsen isän kanssa mentiin tapaamisoikeuksista "tappelemaan" oikeuteen kun vasta tytön ollessa 1.5v halus nähdä lastansa. Ni kyllä ne meinas muutamn kuukauden jälkeen laittaa lapsen jo sen mukaan... onneks asia kuitenki korjaantui lapsen edunmukaisesti.

    • -alkuperäinen-

      Kyseessä on 1,5v lapsi, eli taaperohan tuo vielä on. Olen siis tuo alkuperäinen kirjoittaja. En myös ymmärrä miten äiti voi olla niin itsekäs, että estää omalta lapseltaan isän. He eivät kuulemma tarvitse minua, hän siis päättää myös lapsen puolesta, joka selvästi myös minusta pitää ja hänen kanssaan leikimme ja teemme kaikkea kivaa. Mitä lapsi ajattelee äidistään vanhempana jos/kun totuus tulee ilmi. Jos itse saisin vanhempana tietää, että äiti olisi estänyt isää olemasta tekemisissä kanssani, niin välit äitiin menisi heti poikki. Eikö äiti ajattele yhtään, mitä tuosta voi seurata tulevaisuudessa, kyllä lapsi varmasti kyselee isästään joskus.

      • Hillileri

        No, me emme voi oikeastaan millään tietää onko vaimollasi mitään perusteita sille, ettei lapsi voisi asua puolet ajasta luonasi. Se ettet juo, polta, käyt töissä ja et ole väkivaltainen on aivan normaalia ihmisen käytöstä, ei siis vielä mitään erityistä "plussaa" jos niin kuvittelit.

        Sinun pitäisi nyt miettiä, mikä on 1,5v lapsen edun mukaista. Ilman muuta hänen kuuluu saada pitää niin kiinteä suhde isäänsä kuin mahdiollista, mutta tarviiko sen olla jämptisti puolet ajasta, on eri juttu.

        Se että "leikit ja teet kaikkea kivaa" ei vielä ole täysipainoista vanhemmuutta. Kun kokkaat lapselle aamupalaa, vaihdat vaippaa viisi kertaa päivässä, ulkoilet kaksi kertaa päivässä, teet lounaan, päivällisen ja iltapalan, luet iltasatua ja toimitat iltapesut, hampaidenharjaukset ja kaikki muut rutiinit alat olla oikea isä lapselle.

        Alkaa olla lähellä myös aika, jolloin lapsesi pitää opettaa potalle ja se vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä sekä exäsi ja hoitopaikan kanssa yhteistyötä.

        Tässä kohtaa tekeekin mieleni kysyä, kuinka vanhoja te vanhemmat olette?


      • Minkäs teet?

        Ei ne lapset valitettavasti isiensä perään kysele. Luusereita jotka eivät ole olleet lapsen elämässä, unohdettuja jo aikaa.

        Se on isän homma olla lapsen äidille niin tarpeellinen, että saa olla lapsen elämässä, jotta lapsi isänsä muistaa myöhemmällä iällä.

        "isä" joka on niin itsekäs, ettei tätä tajua, suksikoon suohon, ja pysyköön sillä sammal suussa. Ei lapsi itsekkäällä ihmisellä mitään tee. Huoltaminen on eri asia, kuin se, että leikkii muutaman kerran lapsen kanssa. Naapurin lapsikin leikkii muutaman kerran, ja unohdetaan samaan merkityksettömyyteen johon toki kuuluukin olla.

        Kunnitoitus ansaitaan


    • Oivander

      On sinänsä turha päivitellä sitä mitä äiti sanoo. Oksentakoon pahaa oloaan rauhassa. Hän ei voi eristää sinua lapsesi arjesta muuta kuin muutamalla toiselle puolelle Suomea. Toisaalta jos teillä ei ole sopimusta edes huollosta (eli siitä kumpi on lähi ja kumpi etä), ei muutto paikkakunnalta ole mahdollinen ilman lupaasi.

      Jos olet tunnustanut lapsen ja taustasi on se mitä kerrot, niin voit vaatia viikko&viikko-systeemiä. Ruotsissa tai Norjassa se olisi täysin normaalia. Suomessa puolitoistavuotiaan kohdalla tuo ei mene lastenvalvojan luona läpi (tuskin myöskään käräjillä). Lastenvalvojan tehtävä on sovitella vanhempien välillä. Lastenvalvoja luultavasti esittää kompromissin, joka on selvästi enemmän kuin perinteinen viikonlopputapaaminen.

      Asia ei selviä foorumeilla ja sinulla on myös kiire. Ota ensitilassa yhteyttä lastenvalvojaan ja kerro, että äiti on alkanut laittomasti vieraannuttaa lasta isästään. Ehkä lastenvalvojan yhteydenotto saa äidin tajuamaan tilanteen vakavuuden. Lastensuojeluviranomainen juuri sitä varten, että puuttuu lapselle haitalliseen toimintaan.

    • AloittajaAP

      Kiitos kannastuksesta, nyt välit ovat sellaiset että olen lasta nähnyt ja en ollut vielä yhteydessä mihinkään. Pelkään, että tilanne menee pahemmaksi ja en tiedä vielä mitä teen. Niin ja siihen kysymykseen minkä ikäisiä olemme, minä olen 40 ja äiti 26. Äiti ei ole Suomalainen ja tuntuu, että hän ei oikein ymmärrä asiaa, heidän kulttuurissa voi olla normaalia, että äiti ei anna isän nähdä lasta.

      • Oivander

        Hyvä kun homma on alkanut toimia. On vaan tavallaan huono juttu, että kaikki menee nyt epävirallisesti. Säännöllisyys on lapsen ja myös sinun oikeusturvasi kannalta aina paras ratkaisu.


      • Hillileri

        Näillä tiedoilla sympatiat pompsahtikin sitten tuon nuoren äidin puolelle. Hän on vieraassa maassa, ilman suvun tuomaa turvaa. Nyt hän pelkää menettävänsä pienen lapsensakin, joten hän ajattelee tiukan linjan olevan paras puolustus.

        Yritä saada tapaamiset rullaamaan, mutta unohda fifty-fifty-systeemi. Ei nuori äiti pysty olemaan viikkoa erossa pikkuisestaan - ehkä ainokaisestaan. Sinulle tämä lapsi ei ehken ole edes ensimmäinen, vaan B-sarjaa - otaksun?


      • KyllläNäinOn
        Hillileri kirjoitti:

        Näillä tiedoilla sympatiat pompsahtikin sitten tuon nuoren äidin puolelle. Hän on vieraassa maassa, ilman suvun tuomaa turvaa. Nyt hän pelkää menettävänsä pienen lapsensakin, joten hän ajattelee tiukan linjan olevan paras puolustus.

        Yritä saada tapaamiset rullaamaan, mutta unohda fifty-fifty-systeemi. Ei nuori äiti pysty olemaan viikkoa erossa pikkuisestaan - ehkä ainokaisestaan. Sinulle tämä lapsi ei ehken ole edes ensimmäinen, vaan B-sarjaa - otaksun?

        Älä otaksu, vaan kyseessä on ainoa, ensimmäinen ja myös viimeinen. Sterilisaation teetin, koska en halua enää lapsia. Siksi tämä on minulle tärkeä, koska muita ei ole, eikä koskaan tule. Ex-naiseni on 26-v ja hän voi tehdä niitä lapsia lisää vaikka kuinka, hän voi antaa minun ainoan lapsen minulle.


      • Hillileri
        KyllläNäinOn kirjoitti:

        Älä otaksu, vaan kyseessä on ainoa, ensimmäinen ja myös viimeinen. Sterilisaation teetin, koska en halua enää lapsia. Siksi tämä on minulle tärkeä, koska muita ei ole, eikä koskaan tule. Ex-naiseni on 26-v ja hän voi tehdä niitä lapsia lisää vaikka kuinka, hän voi antaa minun ainoan lapsen minulle.

        Olet liian vanha noinkin pienen lapsen isäksi. Äidin puoleta hänen isovanhempansa ovat ehkä lähes ikäisiäsi. Tuskin edes osaisit hoitaa noin pientä lasta.


      • Helvettisentään
        Hillileri kirjoitti:

        Olet liian vanha noinkin pienen lapsen isäksi. Äidin puoleta hänen isovanhempansa ovat ehkä lähes ikäisiäsi. Tuskin edes osaisit hoitaa noin pientä lasta.

        Sinä olet IDIOOTTI! Parikymppiset isät ovat täysin vastuuntunnottomia, kun taasen 40-v on kypsä isäksi, eikä kaipaa enää muuta kuin kotona olemista ja lapsen kanssa olemista


      • Hillileri
        Helvettisentään kirjoitti:

        Sinä olet IDIOOTTI! Parikymppiset isät ovat täysin vastuuntunnottomia, kun taasen 40-v on kypsä isäksi, eikä kaipaa enää muuta kuin kotona olemista ja lapsen kanssa olemista

        Tämä avaaja tai hänen kannattajansa ovat täydellisä idiootteja, jos luulevat, että 1,5 vuotias lapsi säilyy täyspäisenä viikko-viikko systeemillä.

        Se että on 4-kymppinen ei tee kenestäkään sinällään kypsää! Mies on ekaa kertaa tullut isäksi, hän on aivan yhtä vihreä lapsen hoidossa kuin nuorempi isä. Mies on jo osoittanut olevansa idiootti solmiessaan suhteen itseään lähes puolta nuorempaan ulkomaalaiseen naiseen, jota ei näköjään tuntenut lainkaan!

        Nainen voi tosin olla yhtä idiootti, mutta tässä tapauksessa hänen puolustuksensa on nuorempi ikä.


      • Lapsen oikeus äitiin
        KyllläNäinOn kirjoitti:

        Älä otaksu, vaan kyseessä on ainoa, ensimmäinen ja myös viimeinen. Sterilisaation teetin, koska en halua enää lapsia. Siksi tämä on minulle tärkeä, koska muita ei ole, eikä koskaan tule. Ex-naiseni on 26-v ja hän voi tehdä niitä lapsia lisää vaikka kuinka, hän voi antaa minun ainoan lapsen minulle.

        Sitäpaitsi, ei lapsia anneta kellekään, ei edes iseille. Miksi annettaisiin? Ei lapsi ole tavara. Et tuota lasta tule koskaan saamaan, koska et ole sen arvoinen.

        Hyvä sinällään että piuhat on tolta mieheltä solmussa, niin paljon järkijättöinen tuo lienee.


    • KaruTotuus.........

      Miksi lapsesi sinun perääsi kyselisi? Mitä ei tiedä, ei osaa kaivata. Ja jos jo alle 2vuotiaan lapsesi äidistä eroat, niin tuskinpa muistaa mitään. Itse siis valitset, Sinä, aikuinen ihminen, miten lapsesi äitiä kohtelet, ja kuinka paljon hän antaa sinun lapseesi tutustua. Jatka samalla tavalla kuin nyt, kohtele kuin paskaa, ja huomaat, että yksin jäät. Se kun on se kumma juttu, että kunnioitus tulee ansaita, sitä kun ei käskemällä saa. Ei edes ulkomaiselta vaimolta. Suomalaista naista et noilla lihaksilla olis saanutkaan. (aivolihaksilla)

      Seuraavaan suhteeseen et enää kelpaa edes epätoivoiselle ulkomaiselle naiselle, kun on ruokot maksettavina, ja viikonloppuisyys/valvotut tapaamiset.

      Ihmetyttää, kuinka te isät luulette itsestänne niin paljon? Teidät kyllä korvaa seuraava karju lapsen äidin elämässä. Äidin puolisoa kutsutaan isäksi, haluat tai et.

      • IdioottiI

        Sinä olet täysi IDIOOTTI!


      • niinhän se tekee....
        IdioottiI kirjoitti:

        Sinä olet täysi IDIOOTTI!

        Totuus sattui?


    • vaikeita nää erot

      Mä olisin mielummin tappanut itseni kun antanut lapsen tuon ikäisenä (alle 2v:nä) edes viikonlopuksi isälle. Vaikka sinänsä ihan kunnon työssäkäyvä/ raitis isä. Erosimme kun tyttö oli 1v1kk ja vielä imetin (enkä ollut ennen eroa ollut yötä erossa pienestä) Siitä se pikkuhiljaa lähti. Usein lyhyitä tapaamisia.. pian eka yökyläily isällä ja 2v:nä it 2 yötä. Mutta en kyllä kannata edes koululaisten kohdalla viikko-viikkoa. Se on rankkaa.

    • säälin lasta

      Avioliittonne vanhempana osapuolena sinun olisi kuulunut olla viisaampi. Viisas mies välttää ikä- ja kulttuurieroja, koska niistä useimmiten seuraa avioero.

      Vai oliko niin, että tarvitsit tätä naista vain saadaksesi tuon lapsen? Siinä tapauksessa vaimosi on täysin oikeassa, etkä ansaitse kumpaakaan!

    • IdioottiÄidit!

      SINÄ olet TÄYSI IDIOOTTI

      Sinä et ansaitse mitään! Oletko oikeasti todella noin itsekeskeinen ja typerä?

      Tässä on kyseessä lapsen oikeudet, eikä jonkun typerän äidin!

      • Kusipää-äidit

        Äidit ja naiset on yleensäkin täysiä vitun kusipäitä, se on minun mielipide asiaan


      • imetettävä?

        Lapsella on suuri oikeus muodostaa varhainen kiintymyssuhde äitiinsä rauhassa. Viikon poissaolot alle kolmivuotiaalle olisivat traumaattisia. Ikäkauden mukaiset näkemiset muutama tunti päivisin 1-2 (3-4) päivänä viikossa, ei yöksi erottamista äidistä.
        Yli kolmivuotiaan kanssa voitte sitten yrittää vääntää viikko-viikko-systeemejä rauhassa?


      • Lapsen vuoksi
        imetettävä? kirjoitti:

        Lapsella on suuri oikeus muodostaa varhainen kiintymyssuhde äitiinsä rauhassa. Viikon poissaolot alle kolmivuotiaalle olisivat traumaattisia. Ikäkauden mukaiset näkemiset muutama tunti päivisin 1-2 (3-4) päivänä viikossa, ei yöksi erottamista äidistä.
        Yli kolmivuotiaan kanssa voitte sitten yrittää vääntää viikko-viikko-systeemejä rauhassa?

        Ei se viikko - viikko toimi missään iässä. Koulut, ja tarhat sijaitsevat kaukana toisistaan. Työpaikat, ja paikkakunnan muutot. EI VAAN TOIMI.

        Siksi se vaan on viisasta. Joko ei erota, tai sitten vaan äiti kantaa koko sopasta vastuun. Eri asia sitten jos lapset ovat jo yli 12v ja vanhemmat asuvat lähekkäin.

        Pienistä lapsista ei kannata riidellä.


    • SäälinTeitäYH

      Kyllä lapsi tietyssä iässä varmasti on kiinnostunut omasta biologisesta isästään. Jos hän saa vanhempana kuulla, että äiti on jotenkin estänyt häntä tutustumasta omaan isäänsä niin sillä voi olla vakavia seurauksia. Itsemurhia, mielisairautta, väkivaltaisuutta. Ottakaa nyt idioottiäidit selvää asioista, olette niin vitun itsekeskeisiä psykopaatteja, että säälin teidän lapsia ja miehiä. Tai miehiä teillä yh-luusereilla ei ole, mutta lapset säälittää.

    • Alkuperäinen

      Minulla on näemmä agressiivisia kannattajia, olen siis alkuperäinen kirjoittaja. Asiat menevät nyt ihan kivasti ja olemme yhdessä lapsen äidin kanssa, mutta en tiedä kuinka kauan. Äiti on todella räjähtävä luonne ja hän saa kamalia raivokohtauksia hyvinkin helposti. Tummilla on temperemantti vähän erilainen, kuin meillä Suomalaisilla. Todistin vain sellaista, että äiti löi lasta ja lapsi alkoi itkemään ja tuli syliini. En kyllä oikein pidä sellaisesta käytöksestä.

    • Isä.

      Äidillä ei ole mitään laillista keinoa estää isää tapaamasta lapsia, ei vaikka isä olisi millainen hullu (silloin tosin tapaamiset olisivat valvottuja).

      Jos olet kunnollinen mies, voit jopa vaatia lähihuoltajuutta sihen vedoten, että lapsesi äiti tullee parhaansa mukaan, vastoin lapsen etua, etsämään lapsi.isä -suhteen.

      Etsi jostain hyvä NAISpuolinen asianajaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe