Pyyhkeen taittaminen wc:n pesussa.

Terve!

Opiskelen laitoshuoltajaksi ja meille on tulossa näyttötutkinto. Ongelmia tuottaa erityisesti vessan pesu.
Vessan pesussa järjestys on selvää: ensin ovi, sitten paperiteline, peili, lavuaari, wc-pytyn eriosat: kansi, säiliö, rinkula, sekä sitten wc.n jalka.

Minulle tuotta vaikeuksia muistaa se mitä puolta kahdeksaan osaan täytetystä pyyhkeestä on jo käytetty ja mikä on vielä "puhdas" puoli.

Onko jollakulla muistisääntöjä?

17

2938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrittäjä,.

      Se mitä on käytetty on paskainen

      • huumormiehii?

        "Yrittäjä" on varmasti suorittanut laitoshuoltajan opintonsa päätellen jo ammattitermistöstään. Kotikasvatuskin lienee kohdillaan.


    • Siivooooja

      Taittele se vain nelinkerroin, niin on helpompi pitää ajatukset kasassa. Tämä oli ainakin meille ihan opettajan neuvo. Ja jos silti hermostuksissasi sekoat pinnoista (kuten minä), niin laita pyyhe pois ja ota uusi. Varaa niitä siis näyttöön ihan reilusti, mieluummin niin että jää yli, kuin että joutuisit siinä tilanteessa uutta hakemaan tai jopa kostuttelemaan. Tsemppiä!

    • yrittäjä,.,

      Puhdasta wc:tä ei tuolaisissa tutkinnoissa puhdisteta

      • Jess1

        Ja taas on joku "fiksu" ostanut "rätin ja ämpärin", laittanut siivousfirman pystyyn ajatuksella, että jokainenhan osaa siivota!


    • 1+3

      Opettelemalla sen oppii. Pyyhe vain käteen ja taittelemaan. Siitä tulee nopeasti rutiini jota ei huomaakaan, että niitä kääntelee. Kiva, että sinäkin vihdoin uskaltauduit tekemään tutkinnon :-)

      • Moi!

        Olisinhan minä jo kauan sitten uskaltautunut, mutta pyrin etsimään mahdollisimman kannattavan tavan opiskella. Yritin pariin otteeseen opiskelemaan työkkärin kautta ja olisin päässytkin, mutta löysin työnantajan joka suostui antamaan palkallisen koulutuksen joten tottakai opiskelen sillä tavalla.
        Ja tietääkseni työnantajat pitävät enemmän oppisopimuksella koulutetuista työntekijöistä kuin työkkärin kautta koulutuksen saaneista.


    • vkosiivous

      Oppisopimus sopii mielestäni todella hyvin siivousalan opiskeluun. Hyvä kun pääsit oppisopimukseen! Voi tienata samalla ja soveltaa oppimaansa käytäntöön. Ja kun saat paperin, palkkakin nousee.
      Mulla on ollut noita Viledan pyyhkeitä jossa kuvien ja viivojen kera neuvotaan se taittelu ja siivousjärjestys, en oo koskaan jaksanu opetella tota tapaa, nelinkerroin vaan..

    • Suit sait sukkelaan

      Ainakin itse näytössä vaihdoin sitä pyyhkeen taiteltua puolta melkein enemmän kuin laki sallii, enkä usko että näytön valvojatkaan siitä muuta lukua pystyivät pitämään, kuin että ahkerasti puolta vaihdettiin. Pääasia lienee, että oppilas tiedostaa, ettei samalla likaisella pyyhkeen puolella vedetä koko vessan pintoja, vaan vaihdellaan pyyhkimispuolta järkevästi muistaen puhtaasta-likaiseen työjärjestyksen ja työergonomian. Itse taittelin neljään osaan, en kahdeksaan.

    • kevättuuli

      Muuta muistisääntöä ei oikein ole, kuin että niin kauan kuin löydät puhtaan puolen koko taitosta kääntelemättä, toimit niin. Eli, kun käytät päällimmäisen puolen, käännät sen pois alle, ja jatkat samaa rataa- ja kun et o enää varma onko puolet puhtaita, vaihdat liinaa.
      Itse kentäl toimin noin,ja esim. yritysten rivissä olevien vessojen peilit otan ensin, samalla liinalla ovenkahvat, liina pesuun, toinen tilalle- sarjatyö ei ehkä nopeuta aina, mutta on järjestelmällistä.
      Neljään osaan niin helpottaa. Vain isommat liinat joita harvemmin on, taitan 8 osaan, jos on tarpeen.

      Kotisiivoukset 1 tekijä, liinalla aletaan keittiöstä, ja sillä voi edetä likaiseen päin vessaan. Pölyille oma liina, jolla otan kosketuspintojakin(puhdas syrjä, paitti vessankosketuspinnat, kuten valokatkaisin ja ovenkahva). Muista että kosketuspinnat on niitä likasia, kuten vessan vetonuppi.
      Toimistotilat, ensin muu ja viimeksi vessat. Semmoinen kuin kiire on alalla oleellinen... mutta tietyt hygieniasäännöt kun opettelee, niin ei ne ota niin aikaa- tai, ajasta kannattaa satsata niihin oikeesti likasiin pintoihin, ja muu tarpeettomampi hinkutus jättää suurpiirteisemmäksi. yrityksissä on kussakin ne omat juttunsa. Missä kolloidinen hankala pöly, ja ei lattiakonetta. Missä taas elintarvikepuolen juttuja, ja koneet käy, työntekijät liikkuu.
      Kun hahmottaa kohteen jutut oikein vaikka kysyen asiat, on aina helpompi.

    • Suuri Kurpitsa

      >Kotisiivoukset 1 tekijä, liinalla aletaan keittiöstä, ja sillä voi edetä likaiseen päin vessaan....>Pölyille oma liina, jolla otan kosketuspintojakin(puhdas syrjä, paitti vessankosketuspinnat, kuten valokatkaisin ja ovenkahva)>

      -Samalla siivousliinalla ei pyyhitä vessoja ja keittiötä. Vessan puhdistukseen käytettävällä liinalla ei pyyhitä myöskään muiden tilojen pölyjä.

    • Mitäihmettä

      ^ Miksi ei?

      • bakteetit leviää

        olen laitoshuoltaja ja kotona ehdottomasti keittiö ja pölyliina on erikseen sekä wc liina puhtaalla pesen lavuarin ja peilin lopuksi pyyhin wc pöntön ja laitan pesuun.


    • separattor wilkman

      Et kauan jaksanut maitoa separoida. Oletko siellä palmiassa, palmeinia:ssa työssä eikö ne yt-neuvottele? Siellä koululla ne tuon asian neuvoo tuon. Tervetuloa takaisin palstalle työnsankari

    • No kävi hyvin nopeasti selväksi se että siivousalalla ollut ei saanut opiskelijanakaan töitä elintarvikealalta edes kesäksi joten oli aika loogista otaksua että mikäli ei kesätyöntekijänäkään saa töitä niin miksi hitossa saisin elintarvikealalta töitä sitten valmistuttuani.
      Näin loogisesti mä päätin palata siivousalalle koska tämä on ainoa ala joka työllistää kokenutta siivoojaa. Tämä on myös toisaalta ainoa ala jossa saa työskennellä melko itseänisesti omaa vauhtia.
      Suurin pettymys on ollut se että siirtymäajat ovat jääneet yksityisellä puolella pois. Tilalle tullut käytäntö ottaa siirtymäaika kohteen lasketusta työajasta on aivan perseestä. Siinä missä päivän ensimmäisessä kohteeessa on työaikaa hyvin. Se siis sisältää mahdollisen siirtymäajan sekä varsinaisen lasketun työajan. Kun taas kohteessa jonne on pitkä matka siirtymäaika lohkaisee aika ison osan työajasta joten sitten taas on puolestaan perkeleen kova kiire.

      Toiseksi siirtymäajan poistuminen näkyy palkassa siten että siinä missä aikanaan tienasin 800-900 e kahdelta viikolta siirtymäajan kanssa on johtanut siihen että vaikka palkka on noussut 2-3 euroa muutamassa vuodessa kahden viikon palkka on vain 600-700 euroa.
      Haluaisin siis siirtymäajat takaisin ja nämä mobilog puhelimet vittuun.

    • vkosiivous

      Siirtymäaikoja ei laskettu ennenkään erikseen, kun kohde myytiin. Jos oli pieni kohde, jonne ei todennäköisesti saanut tekijää kun sillä, että siivooja siirtyi sinne jostain toisesta kohteesta, myyjä koetti saada työaikaa lisää myytyä, että siirtymä voitiin maksaa JA jäi työntekoon aikaan. Yleisesti ottaen asiakkaat ovat entistä haluttomampia maksamaan siivouksesta sitäkään,mitä maksoivat vaikkapa viisi vuotta sitten.

      • Juu se on huomattu.. aina kun tulee tämä tasa-arvokorotus niin kohde vaatii vastaavasti enemmän työtä tästä korvauksesta..
        Kuinka mahtaisikaan käydä mikäli nämä kohteet annettaisi ilmi tasa-arvoeriä vastustavina kohteina.. ai jai jai..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe