STS vastuu, turvallisuus, laatu

Huijattu 2012

"Responsibility, safety and quality"

- Siinä STS:n arvot...!? Slogan, joka ei ole muuta kuin suuri vitsi, jolle järjestön henkilökunta taitaa itsekin nauraa.

Esikoisemme oli vaihto-oppilaana STS:n kautta ja varoituksen sanana muille, kyseisen järjestön kautta kielimatkaa suunnitteleville, voimme kertoa, ettei vastuusta, turvallisuudesta eikä laadusta ollut tietoakaan. Toiminta oli vilpillistä rahastusta, jossa nuorta nöyryytettiin, syyllistettiin ja vastuutettiin asioista, jotka eivät hänelle olisi kuuluneet.

10.000€ maksoi suuri pettymys sekä STS:n sairaan toiminnan seurauksena aiheutunut trauma nuorelle.

STS ei myönnä tekemiään virheitä. Asiat riitautettu.

Kannattaa olla todella varovainen tämän järjestön kanssa!!!

77

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mare1

      Onneks on some. Toi bisnes ja sikamainen touhu alkaa olla jo tiedos. Aikas harva enää lähtee lukiovaihtoon.

    • Roistojen bisnestä

      Danielle Grijalva:
      "It's a playground for predators. There is no oversight, there is no monitoring, they will tell you there's full fingerprint criminal background checks, but that is not true. Oftentimes it's a piece of paper that's one page long, that the host family is encouraged to give to their neighbor, their friend at church, the person across the street to say, can you say that I'm credible. That's the background check. They do not do a thorough criminal background check, so these children are placed in the homes of registered sex offenders and convicted felons more than they, the sponsors and our United States Department of State wants you to know. Its rampant."
      (Se on roistojen temmellyskenttä. Valvonta on olematonta. Rikostaustaa ei selvitetä huolella, vaikka niin luvataan. Selvitys on usein pelkkä paperi, jonka perhe antaa naapurille, seurakuntatutulle tai naapurille luotettavuuslausunnon tekoa varten. Kunnon rikostaustaselvitystä ei tehdä, ja lapset päätyvät seksirikollisten ja muiden kriminaalien koteihin. )

      Juuri näin. Tämä on valitettavasti totta!

    • jioppi

      Kerrotko tarkemmin mitä on tapahtunut, sillä olen itsekin lähdössä KO. järjestön kautta vuodeksi vaihtoon.

      • Varaudu pahimpaan

        Kaikki löytyy tän palstan kirjoituksista. Lue tarkkaan ja näytä vanhemmillesi! Pahoittelen jo etukäteen sitä, että olette tulleet huijatuksi.


      • Huijattu 2012

        Tältä palstalta voi eri ketjuista lukea, mitä voi olla odotettavissa.

        Meidän kohdalla ei mikään mennyt sopimuksen mukaisesti tai esitteissä ja mainostilaisuuksissa kerrotulla tavalla. STS ei ollut esim. järjestänyt koulua eikä isäntäperhettä sovitulla tavalla. Oikeastaan kohdemaahan pääsy ja sieltä pois oli ainoat, mitkä piti paikkansa. Tosin kotiin lähtökin toteutettiin sopimuksen vastaisesti. Mitään epäkohtia ei STS ollut halukas myöntämään eikä korjaamaan. STS:ää ei kiinnostanut. Kaikki ongelmat käännettiin vaihtarin puheiksi ja sopeutumattomuudeksi. Lopulta STS:ltä ei vastattu enää puheluihin eikä kysymyksiinkään. Välillä vaihto-oppilas joutui itse etsimään itselleen katon päänsä päälle, mikä ei ollut helppo tehtävä maassa, jossa alaikäinen ei saa hotellihuonetta itselleen. Täyttä pask** oli vaihto-oppilasaika alusta loppuun.

        Onnea sinulle matkaan kaikesta huolimatta! Toivotaan, että matkasi sujuu paremmin kuin lukuisten tällekin palstalla kirjoittaneiden.


      • Huiputettu perhe

        Kaiva netistä se MOT:n "vaihto-oppilas heitteillä" ja katso se ensin. Meidän perheessä tapahtui vaikka mitä ja STS laistoi kaikesta. Nuoremme oli kuin vanki ja nyt se sitten kostautuu paniikkihäiriönä. Ei pysty ylioppilaskirjoituksiin jne. Anteeksi vaan, mutta olet aika pahassa jamassa. Ota selvää valmismatkalain pykälistä ja tarvittaessa yhteydessä kuluttaja-asiamieheen, sinulla ei ole lupauksista ja dokumenteistä huolimatta kuin olematon vakuutusturva, joka käytännössä ei korvaa mitään, koska kaikki on pienellä printillä suljettu pois. Sinulla on mahdollisuus perua matkasi tuon valmismatkalain mukaan ja vaihtaa turvallisempaan järjestöön. Usko että tiedän mistä puhun! Perillä sua saattaa lupauksista huolimatta odottaa kaikkea muuta kuin on luvattu ja siellä sitten oot! En halua peloitella, kerron vaan, mikä on tapahtunut meille ja monelle muulle.


      • STSn kokenut

        Voit lähteä ajatuksesta, että tehdyillä sopimuksilla ja lupauksilla ei ole mitään merkitystä sen jälkeen kun raha on (STSn) kirstuun kilahtanut. Järjestö ei niitä noudata, mutta sinua kyllä syynätään suurennuslasilla ja kärkytään tilaisuutta varoitusten antamiseen.
        Toivottavasti teillä on lakimies ja oikeusturvat kohdillaan! En halua säikytellä, mutta
        kaikkeen ikävään ja riitoihin kannattaa varautua


      • Xyts5

        Varaudu myös siihen, että joudut itse hommaamma itsellesi perheen jos haluat jäädä. Nämä ensimmäiset perheet kunnon usein huijattu mukaan "ottamaan vaihtarin vähäksi aikaa". Sitten tekaistaan syytteet sopeutumattomuudesta ja kotiin lähtö on edessä, jos et itse hoitele loppuaikaasi kohdemaassa. Todistettu on.


    • jioppi

      Meissä suomalaisissa on se (huono ja huono) piirre, että ei uskota ennen kuin nähdään, mutta luotan silti vahvasti, että kaikki menee putkeen. Sillä yksikin meidän koululainen oli sts:n kautta kokenut onnistuneen vuoden jenkeissä. Enkä itse ole edes lähdössä P-Amerikkaan, jossa tuntuu tapahtuvan eniten "mielipahaa" aiheuttavia tapahtumia. Omaan kohdemaahani järjestää vaihtareita vain 3 organisaatiota, joista sts kuulosti parhaimmalta. Ja muutenkin reilut puolen kymmentä tuhatta on jo siirtynyt sts:lle, joten enää ei ole perääntymisen aika.

      PS. vanhemmat lukeneet kyseistä aihetta suomi24 todella tarkkaan.

      • Joulu mäkkärissä

        Sepä juuri, että "kuulosti" parhaimmalta! Ja huomaathan kultaseni, että nämä tälläkin palstalla kuvaillut "tapahtumat" ovat jotain paljon vakavampaa kuin vain mielipahaa aiheuttavia!!!!!
        En toivo sinulle enkä kenellekään muullekaan sellaista olotilaa, jonka eräskin vaihto-oppilasjärjestö aiheutti meidän perheelle kuukausien ajaksi. Se alkaa ihmetyksellä, että mitä v.ttua siellä oikein tapahtuu?, kuka tekee tällaista nuorille ja heidän perheilleen?, ihmetys, epäusko,huolta ja pelkoa, joka muuttuu raivoksi, joka jatkuessaan pitkään ei ole terveellistä kenellekään. Niin epäoikeudenmukaista ja halveksuvaa kohtelua en muista kokeneeni paitsi ehkä Turkin bazaareissa. Mutta kun luulin, että Yhdysvallat on suhteellisen sivistynyt maa niin oli kyllä hirvittävä shokki!!!
        Ja vanhemmillesi tiedoksi, että kun olette maksaneet niin ei enää auta kysellä oikeuksistaan tai mahdollisista epäkohdista kun olet kaukana ulkomailla, koska se vain vaikeuttaa sinun oloasi ja nopeuttaa kotiinpalautus-uhkakirjeen antamista ja mahdollista kyseenalaisin perustein kotiin lähettämistäsi.
        Onnea ja varjelusta!


    • jioppi

      Kiitos niitä tosiaan tulen tarvitsemaan. Tulevana viikonloppuna on sts:n valmennuskurssi, joten siellä sitä sitten nähdään keitä nämä "pahamaineiset" ihmiset ovat. No joka tapauksessa painakaa tää nimi mieleen, sillä kuulette minusta vielä, meni sitten tuleva vuosi miten tahansa :D

      • Suerte

        Valoisalla mielellä vaan matkaan. Suurimmat ongelmat tuntuvat olevan USAssa, jossa STS on ulkoistanut toiminnan muille organisaatioille. Siellä tuntuu olevan muutenkin aivan liikaa vaihtareita. Maissa, joissa on tiukemmat kiintiöt vaihtareiden määrälle, homma myös sujuu paremmin. Meillä on pelkästään hyvää sanottavaa STS:stä Australiassa. Nuorella oli ihana ja onnistunut vuosi, jonka aikana sai elinikäisiä ystäviä, rutkasti kielitaitoa sekä itsevarmuutta kaikilla elämän osa-aloilla.


      • Törkeää rahastusta
        Suerte kirjoitti:

        Valoisalla mielellä vaan matkaan. Suurimmat ongelmat tuntuvat olevan USAssa, jossa STS on ulkoistanut toiminnan muille organisaatioille. Siellä tuntuu olevan muutenkin aivan liikaa vaihtareita. Maissa, joissa on tiukemmat kiintiöt vaihtareiden määrälle, homma myös sujuu paremmin. Meillä on pelkästään hyvää sanottavaa STS:stä Australiassa. Nuorella oli ihana ja onnistunut vuosi, jonka aikana sai elinikäisiä ystäviä, rutkasti kielitaitoa sekä itsevarmuutta kaikilla elämän osa-aloilla.

        Ongelmia ihan joka maassa johtuen mitättömästä valvonnasta. USA:ssa eniten vaihtareita ja oletuksena, että pääsee sivistyneisiin oloihin. Nuorelle ja heidän perheilleen ihan täyttä arpapeliä ilman mitään takuita mistään. Järjestöjen toiminnan hyvä tarkoitus on kuopattu ajat sitten. Rahat pois vain eikä oteta mitään vastuuta mistään.
        Valoisin mielin se lähti meidänkin nuori matkaan, mutta koki varmasti elämänsä karmeimman ajan eikä halua muistella koko aikaa. Nyt vanhempana toivon vain,ettei jää mitään pysyviä traumoja. Olisi pitänyt uskoa mitä täällä on kirjoitettu.
        En suosittele.


      • STS järjestöstä

        Toteat tulevasta valmennuskurssista hieman ironisesti: "..Siellä sitten nähdään keitä nämä "pahamaineiset" ihmiset ovat."
        Valmennuskursseja vetävät mitä todennäköisemmin nuoret, järjestön pelinappulat.

        Järjestö mainostaa olevansa voittoa tavoittelematon. Edellisen johtajan mukaan STS maksaa myös veroja Ruotsiin. Totuus on, että STS toimii säätiöperiaatteella, tekee miljoonia, eikä maksa veroja yhtään mihinkään!
        STS:n omistajasta sinulla tuskin on sen enempää tietoa kuin muillakaan järjestön kielimatkoille lähtevillä ja voin kertoa, ettet omistajaa kovin helposti edes selvitä!!
        Myöskään päättäjien yhteystietoja tai nimiä ei ole mainittu, joskin ne on löydettävissä rekistereistä.

        Eivätkö jo nämä seikat kerro, millaisen yrityksen kanssa ollaan tekemisissä?
        Kyllä hälytyskellojen pitäisi soida ja lujaa, jos on vähääkään älliä päässä!


      • jioppi
        STS järjestöstä kirjoitti:

        Toteat tulevasta valmennuskurssista hieman ironisesti: "..Siellä sitten nähdään keitä nämä "pahamaineiset" ihmiset ovat."
        Valmennuskursseja vetävät mitä todennäköisemmin nuoret, järjestön pelinappulat.

        Järjestö mainostaa olevansa voittoa tavoittelematon. Edellisen johtajan mukaan STS maksaa myös veroja Ruotsiin. Totuus on, että STS toimii säätiöperiaatteella, tekee miljoonia, eikä maksa veroja yhtään mihinkään!
        STS:n omistajasta sinulla tuskin on sen enempää tietoa kuin muillakaan järjestön kielimatkoille lähtevillä ja voin kertoa, ettet omistajaa kovin helposti edes selvitä!!
        Myöskään päättäjien yhteystietoja tai nimiä ei ole mainittu, joskin ne on löydettävissä rekistereistä.

        Eivätkö jo nämä seikat kerro, millaisen yrityksen kanssa ollaan tekemisissä?
        Kyllä hälytyskellojen pitäisi soida ja lujaa, jos on vähääkään älliä päässä!

        Totta päässä vain humisee, mutta näin ja tapasin viikonlopun aikana kaikki STS:n Suomen osaston henkilöt (olivat mukavia), mutta mukana oli myös vanhoja vaihtareita. Ja viikonloppu vain vahvisti luottoa STS:ään, sillä siellä kerrottiin mitä pitää toimia eri tilanteissa. Enkä usko että ne jättäisivät pulaan, vaikka niin täällä väitetään... Kuten sanottu aika näyttää


      • Lycka till
        jioppi kirjoitti:

        Totta päässä vain humisee, mutta näin ja tapasin viikonlopun aikana kaikki STS:n Suomen osaston henkilöt (olivat mukavia), mutta mukana oli myös vanhoja vaihtareita. Ja viikonloppu vain vahvisti luottoa STS:ään, sillä siellä kerrottiin mitä pitää toimia eri tilanteissa. Enkä usko että ne jättäisivät pulaan, vaikka niin täällä väitetään... Kuten sanottu aika näyttää

        Markkinointiosasto jyrää. Esitteissä ja markkinointitilaisuuksissa luodaan kyllä luottoa, jota tosipaikan tullen ei ole.
        Sattuiko muuten kukaan valmennustilaisuudessa olijoista kysymään, miksi itse vaihto-oppilasvuotensa keskeyttäneistä ja kotiin lähteneista vaihtareista on valtaosa nimenomaan STS:n kautta maailmalle lähteneitä? Jotain vaihto-oppilaiden kohtelusta kertoo sekin.


      • STS kiertää verot
        STS järjestöstä kirjoitti:

        Toteat tulevasta valmennuskurssista hieman ironisesti: "..Siellä sitten nähdään keitä nämä "pahamaineiset" ihmiset ovat."
        Valmennuskursseja vetävät mitä todennäköisemmin nuoret, järjestön pelinappulat.

        Järjestö mainostaa olevansa voittoa tavoittelematon. Edellisen johtajan mukaan STS maksaa myös veroja Ruotsiin. Totuus on, että STS toimii säätiöperiaatteella, tekee miljoonia, eikä maksa veroja yhtään mihinkään!
        STS:n omistajasta sinulla tuskin on sen enempää tietoa kuin muillakaan järjestön kielimatkoille lähtevillä ja voin kertoa, ettet omistajaa kovin helposti edes selvitä!!
        Myöskään päättäjien yhteystietoja tai nimiä ei ole mainittu, joskin ne on löydettävissä rekistereistä.

        Eivätkö jo nämä seikat kerro, millaisen yrityksen kanssa ollaan tekemisissä?
        Kyllä hälytyskellojen pitäisi soida ja lujaa, jos on vähääkään älliä päässä!

        Tiedoksi ihmisille, että STS Foundation on perustanut USA:an säätiöitä, joiden kautta kiertää verot, jotta saadaan haalittua omistajataholle yhä enemmän rahaa.

        STS Foundation löytyy esim. Chicagosta "THE NORTHERN TRUST COMPANY"-
        nimisenä ja vastuuhenkilönä WILLIAM BRANDERS.

        Yksinomaan tällä säätiöllä monien miljoonien varallisuus!!!

        Niin, ja STS markkinoi itseään voittoa tavoittelemattomana...??!!


    • Jioppi

      Lupasin palata asiaan ja ihan hyvin on mennyt paitsi voin kyllä kertoa että STS on hanurista pilannut monien vuoden. Onneksi itse en ole joutunut ongelmiin mutta pelko perseessä koko ajan. http://keskustelu.suomi24.fi/node/12228308 Kerkesin jo tuonne kirjoittaa enemmän.

      • Kiitos Jioppi

        Jioppi,
        luin kirjoituksesi, joka ei varmasti yllätä ketään Sts:n kautta vaihdossa ollutta...
        Hienoa, että kirjoitit vielä yleisesti, useamman nuoren Sts-kokemuksesta!
        Kirjoituksesi myös selventää sitä, miksi, omasta tahdostaan kesken vaihdon lähtee kotiin eniten juuri Sts:n kautta vaihdossa olevat.
        Vinkkivitosena sanoisin, ettei vaihdon aikana kannata paljastaa kritisointiaan, koska maajohtaja Mira Silvonen seuraa esim. tämän foorumin kirjoituksia, eikä kaihda keinoja...


      • Kiitos Jioppi
        Kiitos Jioppi kirjoitti:

        Jioppi,
        luin kirjoituksesi, joka ei varmasti yllätä ketään Sts:n kautta vaihdossa ollutta...
        Hienoa, että kirjoitit vielä yleisesti, useamman nuoren Sts-kokemuksesta!
        Kirjoituksesi myös selventää sitä, miksi, omasta tahdostaan kesken vaihdon lähtee kotiin eniten juuri Sts:n kautta vaihdossa olevat.
        Vinkkivitosena sanoisin, ettei vaihdon aikana kannata paljastaa kritisointiaan, koska maajohtaja Mira Silvonen seuraa esim. tämän foorumin kirjoituksia, eikä kaihda keinoja...

        Turvallista loppuaikaa sinulle Jioppi!
        Juu kantsii pysytellä hiljaa, ettei käy köplästi.


      • STS Hanurista

        Samaa Sts-pskaa koin itsekin aikanaan ja voin kertoa, että voivat todella jättää pulaan.


    • Tiedoksi ihmisille

      STS:n vastuu, turvallisuus, laatu -sloganiin liittyen, kaikille tiodoksi:

      Epämääräiset terveystietolomakkeet, jotka järjestö edellyttää täytettävän vaihtariksi hakuvaiheessa, on maajohtajan/maajohtajien laatimia, ilman minkäänlaista lääketieteellistä asiantuntemusta. Annettuja tietoja nuorten terveydestä ei myöskään käsittele missään vaiheessa lääketieteen edustaja STS:n sisällä. -Ei edes terveydenhuoltoalan koulutuksen saanut henkilö!!!

      Jokainen ymmärtää, mitä riskejä tämä aiheuttaa nuorelle ja millaisiin virheisiin ja vääriin ratkaisuihin tiedonpuute näissä asioissa voi johtaa....

      • "Turvallisuus/laatu"

      • SIKAMAISTA STS !!
        "Turvallisuus/laatu" kirjoitti:

        http://www.metro.se/nyheter/hon-var-pa-sprakresan-fran-helvetet/EVHmck!hFeI497nKeJOY/

        "Sts-laatua"

        Kertakaikkiaan SIKAMAISTA TOUHUA, STS!!!!

        Tavaksenne on näköjään tullut toteuttaa kielimatka kuin kielimatka täysin vailla minkäänlaista moraalia ja ajatustakaan siitä, että maksettu matka toteutuisi sopimuksen mukaisesti.
        Riitatapauksissa STS sitten tarjoaa muodollista osakorvausta. Tämä on nykyinen tapanne tehdä rahaa, kun ei ole resursseja kielimatkojen toteutukseen.

        Edell. kirjoittajan linkki uusiksi:
        http://www.metro.se/nyheter/hon-var-pa-sprakresan-fran-helvetet/EVHmck!hFeI497nKeJOY/


      • Juueitodellakaan

      • Kysynpä vaan

      • Tällästä
        "Turvallisuus/laatu" kirjoitti:

        http://www.metro.se/nyheter/hon-var-pa-sprakresan-fran-helvetet/EVHmck!hFeI497nKeJOY/

        "Sts-laatua"

        NYHETER
        NÖJE
        KOLUMNER
        INSÄNDARE
        WEBB-TV
        @METROSVERIGE
        Länktips
        Jacks Internet
        METRO TEKNIK
        OM METRO
        VALET 2014
        UPPDATERAD : 12 mars 2013 - PUBLICERAD : 11 mars 2013
        Hon var på språkresan från helvetet
        Mögel i taket, en värdfamilj som söp hela tiden och dåligt med mat. Språkresan blev inte riktigt som hon tänkt sig. Nu ska STS betala ersättning till flickan.



        Polisingripanden och dålig mat på språkresan. Foto: Scanpix
        Den 16-åriga flickan bodde hos värdfamiljen i två av tre veckor. Under de två veckorna var hon med om att poliser letade igenom hemmet på grund av "någon slags kriminalitet", det var dåligt med mat och familjens alkoholkonsumtion var dessutom hög. Värdfamiljen pratade heller inte med språkskoleeleverna.

        Det hela skedde under en språkresa på brittiska Isle of Wight i juni förra året.

        Trots att STS lovat att flickan skulle bo med personer som inte var från Sverige, men fem av sex personer var svenskar. Alla sex elever sov i samma rum, med svartmögel i taket.

        Efter två veckor fick hon byta till ett hotell. Där var hon mestadels ensam och fick inte träna så mycket engelska som hon ville.

        Flickans mamma anmälde STS Språkresor till Allmäna reklamationsnämnden.

        STS Språkresor gick med på att betala 4.000 kronor, men motsatte sig i övrigt mammans krav. Allmänna reklamationsnämnden går på mammans linje och rekommenderar STS Språkresor att betala 8.150 kronor i ersättning.



        Få senaste nytt i din mobil – ladda ner Metros nyhetsapp
        för Iphone här
        för Android här


        FRIDA SUNDKVIST
        Email

        More Sharing ServicesDela


      • ...
        Tällästä kirjoitti:

        NYHETER
        NÖJE
        KOLUMNER
        INSÄNDARE
        WEBB-TV
        @METROSVERIGE
        Länktips
        Jacks Internet
        METRO TEKNIK
        OM METRO
        VALET 2014
        UPPDATERAD : 12 mars 2013 - PUBLICERAD : 11 mars 2013
        Hon var på språkresan från helvetet
        Mögel i taket, en värdfamilj som söp hela tiden och dåligt med mat. Språkresan blev inte riktigt som hon tänkt sig. Nu ska STS betala ersättning till flickan.



        Polisingripanden och dålig mat på språkresan. Foto: Scanpix
        Den 16-åriga flickan bodde hos värdfamiljen i två av tre veckor. Under de två veckorna var hon med om att poliser letade igenom hemmet på grund av "någon slags kriminalitet", det var dåligt med mat och familjens alkoholkonsumtion var dessutom hög. Värdfamiljen pratade heller inte med språkskoleeleverna.

        Det hela skedde under en språkresa på brittiska Isle of Wight i juni förra året.

        Trots att STS lovat att flickan skulle bo med personer som inte var från Sverige, men fem av sex personer var svenskar. Alla sex elever sov i samma rum, med svartmögel i taket.

        Efter två veckor fick hon byta till ett hotell. Där var hon mestadels ensam och fick inte träna så mycket engelska som hon ville.

        Flickans mamma anmälde STS Språkresor till Allmäna reklamationsnämnden.

        STS Språkresor gick med på att betala 4.000 kronor, men motsatte sig i övrigt mammans krav. Allmänna reklamationsnämnden går på mammans linje och rekommenderar STS Språkresor att betala 8.150 kronor i ersättning.



        Få senaste nytt i din mobil – ladda ner Metros nyhetsapp
        för Iphone här
        för Android här


        FRIDA SUNDKVIST
        Email

        More Sharing ServicesDela

        2008-08-17, 13:47 #1
        Väl för Sverige
        Avstängd
        Reg: Jun 2008
        Inlägg: 685
        http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?...19634&from=rss

        Citat:
        Svenska våldtagen under språkresa

        En 15-årig svensk flicka blev brutalt våldtagen i semesterorten Torquay i södra England i måndags kväll, uppger Expressen och Aftonbladet.

        15-åringen, som var på språkresa, hade tillsammans med vänner besökt ett alkoholfritt ungdomsdiskotek vid hamnen. Bara cirka 100 meter därifrån blev hon våldtagen av två män.

        En väninna påträffade henne på gata. Kroppen var full av blåmärken. Två män, 17 och 18 år, jagas för brottet. 15-åringen har nu kommit hem till Sverige.


      • Rebel Yell
        Tällästä kirjoitti:

        NYHETER
        NÖJE
        KOLUMNER
        INSÄNDARE
        WEBB-TV
        @METROSVERIGE
        Länktips
        Jacks Internet
        METRO TEKNIK
        OM METRO
        VALET 2014
        UPPDATERAD : 12 mars 2013 - PUBLICERAD : 11 mars 2013
        Hon var på språkresan från helvetet
        Mögel i taket, en värdfamilj som söp hela tiden och dåligt med mat. Språkresan blev inte riktigt som hon tänkt sig. Nu ska STS betala ersättning till flickan.



        Polisingripanden och dålig mat på språkresan. Foto: Scanpix
        Den 16-åriga flickan bodde hos värdfamiljen i två av tre veckor. Under de två veckorna var hon med om att poliser letade igenom hemmet på grund av "någon slags kriminalitet", det var dåligt med mat och familjens alkoholkonsumtion var dessutom hög. Värdfamiljen pratade heller inte med språkskoleeleverna.

        Det hela skedde under en språkresa på brittiska Isle of Wight i juni förra året.

        Trots att STS lovat att flickan skulle bo med personer som inte var från Sverige, men fem av sex personer var svenskar. Alla sex elever sov i samma rum, med svartmögel i taket.

        Efter två veckor fick hon byta till ett hotell. Där var hon mestadels ensam och fick inte träna så mycket engelska som hon ville.

        Flickans mamma anmälde STS Språkresor till Allmäna reklamationsnämnden.

        STS Språkresor gick med på att betala 4.000 kronor, men motsatte sig i övrigt mammans krav. Allmänna reklamationsnämnden går på mammans linje och rekommenderar STS Språkresor att betala 8.150 kronor i ersättning.



        Få senaste nytt i din mobil – ladda ner Metros nyhetsapp
        för Iphone här
        för Android här


        FRIDA SUNDKVIST
        Email

        More Sharing ServicesDela

        Tällaisia uutisia saa lukea nykyään jatkuvasti!

        Sts:llä ei tunnuta välittävän enää yhtään mistään muusta kuin rahasta. Saattaapi vaan rahavirta pikkuhiljaa hiipua tätä menoa. Maineestaan jossain määrin välittävä yritys tekisi kiireenvilkkaan jonkinlaista kasvojenkohotusta näiden jatkuvien yritystä koskevien ikävien uutisten ja julkisten riitojen edessä.
        Vaan Sts: ää johdetaan jo tunnetuksi tulleella toimintamallilla... Kiistäminen, kieltäminen, salaaminen ja vaihto-oppilaan syyttäminen ovat osa tätä taktiikkaa.
        Syyllistäminenhän on vallankäytön muoto!
        Suomessa tätä sairasta taktiikkaa toteuttaa, ja valtaa käyttää maajohtaja Mira Silvonen.

        Sietäisi lopettaa kokonaan tällainen toiminta!!! Ja mitä pikemmin sen parempi!!!


      • Vaarantaa terveyden

        Sts.llä ja maajohtaja Silvosella ei ole minkäänlaisia maallikon perustietoja esim. allergioista. Jatkuvasti saa kuulla ja lukea tapauksista, joissa Sts ei lupauksista huolimatta ole huomioinut hakuvaiheessa annettuja terveystietoja. Esim. kissa-allergikkoja sijoitetaan perheisiin, joissa on lukuisia kissoja! Onko kysymys totaalisesta tietämättömyydestä vai välinpitämättömyydestä??!!

        Järjestön rahan ahneus on johtanut siihen, että Sts on valmis vaarantamaan nuorten terveydenkin!

        Tässä yhden vaihtarin esimerkki:


        maisa
        Kotimaan kiertäjä

        Viestejä: 37


        Vs: STS
        « Vastaus #13 : 06 Tammikuu, 2011, 05:44 »
        no siis periaatteessa just noin siinä käviki miten selitit =D kuulin siis edelliseltä host siskolta jossain vaiheessa et mulla oli ollu st.louisissa (eli about 1h pääs täält) perhe jo reilu kuukauden ennenku lähin! siellä siis oli ongelmana se että oli lukuisia kissoja. no sitte ex hostit ilmottautu ja sinne mut pistettiin vaikka kissa sielläki oli.

        Siis nyt tulee pikkasen stsn mollausta, mut jos mun papereissa lukee kissoille allerginen, ja oon sanonu että ainoo tapaus millon pystyn kissallisessa perheessä elämään (kysyttii muute viel eriksee...) on se et kysees on ulkokissa eikä tassullansakaa astu sisälle. allergiat on kuitenki allergioita ja mun tapaukses vakavia et hengitystä uhkaa. Tyhmää ettei ne voinu medical syihin vetoovia toivomuksia kunniottaa!

        onneks nyt 4kk jälkeen uudes perheessä eikä oo kissaa eikä sisällä tupakointii. perhettä tosiaan ehittiin ettii 1.5kk ja siinä välissä ehin soittaa area repille pari kertaa itkusena et ois kiva et uus perhe löytyis ku oli about 5sec kestävii hetkiä etten pystyny hengittää ollenkaa. no mut loppuhyvin kaikkihyvin ja tosiaa tällaset tapaukset on yksilöllisii ja mulle nyt vaa kävi paska säkä näin optimistisesti sanottuna


      • Äippä.
        Kysynpä vaan kirjoitti:

        Eikö valvonta toimi vai eikö STS välitä??? Jokin on pielessä ja pahasti, kun leikitellään nuorilla ja tehdään rahaa tällä lailla.

        Ei ole valvontaa, eikä STS:ää kiinnosta kuin raha!


      • KylmääKyytiäVaihtarille
        Vaarantaa terveyden kirjoitti:

        Sts.llä ja maajohtaja Silvosella ei ole minkäänlaisia maallikon perustietoja esim. allergioista. Jatkuvasti saa kuulla ja lukea tapauksista, joissa Sts ei lupauksista huolimatta ole huomioinut hakuvaiheessa annettuja terveystietoja. Esim. kissa-allergikkoja sijoitetaan perheisiin, joissa on lukuisia kissoja! Onko kysymys totaalisesta tietämättömyydestä vai välinpitämättömyydestä??!!

        Järjestön rahan ahneus on johtanut siihen, että Sts on valmis vaarantamaan nuorten terveydenkin!

        Tässä yhden vaihtarin esimerkki:


        maisa
        Kotimaan kiertäjä

        Viestejä: 37


        Vs: STS
        « Vastaus #13 : 06 Tammikuu, 2011, 05:44 »
        no siis periaatteessa just noin siinä käviki miten selitit =D kuulin siis edelliseltä host siskolta jossain vaiheessa et mulla oli ollu st.louisissa (eli about 1h pääs täält) perhe jo reilu kuukauden ennenku lähin! siellä siis oli ongelmana se että oli lukuisia kissoja. no sitte ex hostit ilmottautu ja sinne mut pistettiin vaikka kissa sielläki oli.

        Siis nyt tulee pikkasen stsn mollausta, mut jos mun papereissa lukee kissoille allerginen, ja oon sanonu että ainoo tapaus millon pystyn kissallisessa perheessä elämään (kysyttii muute viel eriksee...) on se et kysees on ulkokissa eikä tassullansakaa astu sisälle. allergiat on kuitenki allergioita ja mun tapaukses vakavia et hengitystä uhkaa. Tyhmää ettei ne voinu medical syihin vetoovia toivomuksia kunniottaa!

        onneks nyt 4kk jälkeen uudes perheessä eikä oo kissaa eikä sisällä tupakointii. perhettä tosiaan ehittiin ettii 1.5kk ja siinä välissä ehin soittaa area repille pari kertaa itkusena et ois kiva et uus perhe löytyis ku oli about 5sec kestävii hetkiä etten pystyny hengittää ollenkaa. no mut loppuhyvin kaikkihyvin ja tosiaa tällaset tapaukset on yksilöllisii ja mulle nyt vaa kävi paska säkä näin optimistisesti sanottuna

        Vastaavia tapauksiahan STS:llä on jatkuvasti! Eläin- ja moniallergikkoja sijoitetaan eläinperheisiin ja siivottomiin olosuhteisiin tupakoitsijoiden luokse!!
        Toiminta antaakin vahvasti viitteitä, että näissä tapauksissa vaihtarin odotetaan palaavan kotiin suit sait sukkelaan ja ellei näin onnellisesti STS:n kannalta käy, otetaan se seuraava askel eli vaihtari erotetaan kylmästi ja lähetetään kotiin.


    • Oksennan

      "Resposibility, Safety, Quality.." STS-laatua 55-vuoden kokemuksella toden totta!!

      Ei hemmetti, en kestä näitä uutisia enää yhtään enempää. STS toiminta on niin kuvottavaa ja sikamaista, että oksettaa.
      Laittakaa hyvät ihmiset nämä asiat myös kielikurssiketjuun ja johonkin lehteen!!!!

    • STS Infoon?

      STS kertoo starttaavansa uuteen vuoteen uusin info-tilaisuuksin. Eikö syksyllä pidetyt infot poikineet asiakkaita? Ai niin, nehän taidettiin perua ilman minkäänlaista ilmoitusta.
      Info on suunniteltu mainospaketti, joka ajetaan läpi... Jotta hyvät ihmiset saatte edes jotain käsitystä tästä huijarilafkasta, LUKEKAA tämänkin foorumin kirjoituksia: varoituksia ja nuorten palautteita näistä painajaismaisista STS-reissuista!
      Tehkää niiden pohjalta kysymyksiä ja VAATIKAA takeet vaihto-oppikasvuoden toteutuksesta sopimuksen mukaisesti, tai STS:ltä lupausta rahojen palauttamista ilman riitelyä kuluttajariitalautakunnassa tai oikeudessa.
      VAATIKAA selvityksiä näistä nuorten perusteettomista erottamisista ja kotiin lähettämisistä, joihin STS/Ciee syyllistyy jatkuvasti!!
      VAATIKAA selvittämään STS:n "pakkovakuutukseen" liittyvät epäselvyydet (lue muista ketjuista!)
      ÄLKÄÄ TYYTYKÖ PELKÄSTÄÄN KUUNTELEMAAN !! Me useat tänne kirjoittelevat teimme sen... Kuuntelimme, luotimme STS:ään ja lopulta kadumme sitä enemmän kuin mitään muuta lapsiemme kärsiessä!

      • Mediaan

        Toimittajat kiinnostuneita tästä infosta...!!!!!


      • Kysymyksiä STS:lle!!

        Pasilan kirjastossa tänään 14.1. klo 18.45. Älkää tyytykä olemaan pelkkiä vastaanottavia kuuntelijoita...!!!


    • Varoitan

      Onko joku todella aidosti kiinnostunut tämän firman palveluista..?
      Kehotan varovaisuuteen!!! Lukekaa uutisia ja Sts:n entisiä asiakkaita!
      Meidän perheellä tuli tosi kalliiksi ikävine jälkiseurauksineen.

      • Tosi on

        Aleksi Laine on joku pr-studentti, ex-vaihtari, jolla 50. vuoden kokemus kuten Miralla Ja Anullakin...


    • EI mitään takuuta

      • STS:n sijoitustakuu. Takaamme sijoituksen kaikille hyväksytyille STS oppilaille isäntäperheeseen ja paikallista lukiota vastaavaan kouluun.

      Näin lupaa STS nettisivuillaan. Mikä takuu?? -Pelkkää sanojen helinää.

      Entäpä, kun ei ole koulupaikkaa eikä perhettä? Näitä tapauksia on valtavasti, mutta STS ei ota mitään kantaa, päinvastoin asioita salataan ja peitellään typerin selityksin, jos sitäkään!!

      Hävytöntä touhua!!!

      • Huono kokemus

        Juuri nain kavi meillekin. Lahtohetkella salattiin, ettei ole hostperhetta. Ilmoitettu perhe olikin vastaanottoperhe eika omasta hostperheesta ollut mitaan tietoa. STS.lla ei ollut halua korjata muutenkaan mitaan epakohtia. Valinpitamatonta touhua kaikki tyynni.


      • Ruotsin Sts pskaa

        http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/108028?programid=2778


    • Onko oikein?

      Luin rikosuutisen Sts:stä, missä Sts oli erottanut suomalaisen vaihtarin ilman syytä.
      Kanadaan hakenut vaihtari oli sijoitettu asumaan jamaikalaiseen maahanmuuttajaperheeseen. Tämähän on vähän sama kuin Suomeen tuleva vaihto-oppilas sijoitettaisiin somaliperheeseen. Ollaanko järjestössä sitä mieltä, että tällaisissa tapauksissa saadaan rahoille vastinetta?!

    • STS uhkailee

      Ala-arvoisen toimintansa jatkoksi STS kehtaa vielä uhkailla vaihtareita ja heidän perheitään... ! Voin vain arvata, että tässäkin nuoren itsensä kertomassa tapauksessa on ollut asialla maajohtaja Mira Silvonen... Kerrassaan mahtavaa toimintaa, Mira!!!

      missmarilyn 08.10.2013 18:03 (34/102)
      Mun vuosi ei todellakaan ollu yhtä paha kuin noilla dokumentin tytöillä, mut voin silti samaistua niiden kertomuksiin ja valitettavasti itsekin myöntää oman vuoteni menneen aika metsään järjestön, eli STS:n, osalta. Eniten huvittaa, miten STS aina vakuuttaa, että perheet, niiden kodit, taustat ja taloustilanne tutkitaan tarkasti ja pyritään etsimään vaihtarille juuri tämän omia tarpeita vastaava perhe. Paskanmarjat. Sain omilta hostsisaruksiltani kuulla, että järjestön edustaja oli käynyt 15min pikavisiitillä heidän luonaan, puhunut vain perheen äidin kanssa eikä ollut poistunut olohuoneesta. Entäs sitten perheen taustat ja taloudellinen tilanne? Hostäitini oli ollut maan suurimmassa lentokoneonnettomuudessa 90-luvun lopussa ja sen mielenterveys oli todella hataralla pohjalla, ja taloudellinen tilanne oli niin hälyttävässä laskussa, että sain monet illat katsella rahojen loppumisen takia lattialla lohduttomasti itkevää hostäitiä. Olin yhteydessä aluevalvojaan useasti, mutta tilannetta vähäteltiin jatkuvasti ja ongelmat lakaistiin maton alle.

      En viitsi enempää kertoa, koska erehdyin kerran avautumaan kokemuksistani eräällä nettipalstalla ja sain sen vuoksi STS:ltä vihaisen sopimusrikkomuksilla uhkailevan meilin.

    • Nuoren STS-kokemus

      ja lisää mahtavaa STS-toimintaa:

      hippopotamus 08.10.2013 18:11 (35/102)
      Itsellä kans huonoja kokemuksia STS:stä. Mä ja mun kaveri oltiin kielimatkalla STS:n kautta briteissä kasi- ja ysiluokan välissä. Sehän nyt on vaan 3 viikkoa, et sinänsä ihan eri keissi ku kokonainen vaihtovuosi, mut jouduttiin sen kamun kanssa hostperheessä nukkumaan vanhoissa vaihtamattomissa lakanoissa koko aika (luultavasti edelliset oli nukkunu samoissa), kissa pasko meijän huoneen matolle 2 kertaa ja kusi 2 sen 3 vkon aikana, koko kämppä oli ihan pölynen ja likanen, koiran ja kissan karvoissa sekä syötiin koko kolme viikkoa mahdollisimman halpaa ruokaa (tosin tiedostan, että nää kananugettipaskat summuut corn flakesit on aika perusruokaa siellä). Salaattia ei nähty 3 vkon aikana, muutaku kaupoissa.

      Me sit otettiin kuvat kaikesta tuhosta ja ku STS:lle lähetettiin viestiä, niin ne surkutteli vaan siellä eikä mitään korvauksia tullu. Reissu siis oli n. 2000 e ja korvauksia saatiin vasta ku kuluttajavirastoon (vaimikäsenniminytolikaanenjaksatarkistaa) otettiin yhteyttä ja sitä kautta uhkailtiin sillä mustalla listalla sekä käräjillä. Takasin saatiin 600 e. Sinänsä harmitti, ku yks toinen suomalainen oli maailman ihanimmassa perheessä, jossa kämppä oli siisti, vanhemmat ystävällisiä ja kiinnostunu nuorista, ruoka monipuolista ja sit ite on samalla hinnalla läävässä

      • STS laatua

        Näin siis hoidetaan kielimatkoja vastuullisesti, turvallisesti ja laadukkaasti....


    • kokosmjölk

      STS on tosiaan järjestö, josta en ole saanut kovinkaan positiivista kuvaa. Eräs meidän koulun vaihto-oppilas nimittäin ei tullut toimeen oman perheensä kanssa (tähän asiaan kyllä vaikutti vaihtarin itsensäkin käytös; hän oli todella hiljainen ja sisäänpäinsulkeutunut, oli todella vaikea lähestyä ja kielitaito oli sen verran vajaavainen että väärinkäsityksiä tuli todella usein.) No, perheen vaihtaminen oli mahdollista mutta STS vaati tämän vaihtarin itse hankkivan itselleen jonkun punkkauspaikan siihen asti kunnes järjestö itse löytää perheen jostain. Tämä tapahtui vieläpä vaihtovuoden ensimmäisinä kuukausina, joten miettikääpä miltä tuntuu itsevarmimmankin nuoren lähteä etsimään itselleen paikkaa missä majoittua. Hän sitten pisteli Facebookiin ilmoitusta, laittoi koulun ilmoitustaululle viestiä ja kyseli monilta opettajilta ja oppilailta joihin oli ehtinyt muodostamaan edes jonkinlaista sosiaalista sidettä, että onko mahdollista päästä asumaan pariksi viikoksi nurkkiin.

      Väliaikainen majoittaja kuitenkin löytyi, ja STS tuli käymään heillä noin 15 minuutin visiitille, jossa kerrottiin vaan että kuinka kiitollisia ollaan siitä että pystytään majoittamaan siksi ajaksi kunnes STS itse löytää toisen perheen ja muuta liibalaabaa. Mutta no, kuinkas sitten kävikään, tämä vaihtari on koko loppuvuoden täällä "väliaikaisessa perheessä" vaikka sen piti tosiaan olla viikon tai kaksi, ja kun perhe otti yhteyttä järjestöön kysyen että miten etsimisprosessi etenee, niin he vaan antoivat todella ympäripyöreitä vastauksia ja että hoitavat asiaa paraikaa. Ja vitut.

      • Äippä.

        55-vuoden kokemus on opettanut, miten ihmisiltä huijataan rahat. Vastuuta ei tunneta, turvallisuudesta ei piitata eikä laadusta voi puhua Rikollismielistä porukkaa koko STS!


      • Lopetetaannämä

        http://www.testfakta.se/guider-och-artiklar/föräldrar-och-barn/språkresan-blev-en-mardröm

        Sts on ollut ykkösenä selkeässä johtoasemassa myös naapurimaan kuluttajavalituksissa koskien ala-arvoistia kielimatkoja!
        Kuten tässä esimerkkitapauksessa isä toteaa kuinka täysin ammattitaidotonta/epäpätevää on Sts:n touhut ja kuvitelkaa jos kyseessä olisi ollut 11-vuotias lapsi...


    • Kiristystä
      • Kiristystä

        edelliseen kirjoitukseen liittyen pätkä alkuperäisestä uutisesta:

        Andre eksempler handler om også om seksuelle overgreb, og i et tilfælde er en 16-årig blev bedt om at underskrive en tavshedsklausul, før han og hans forældre kunne få penge tilbage for opholdet. Bag disse ophold står organisationen STS, der ikke længere er er godkendt af de danske myndigheder efter sager, hvor eleverne blev sendt til kriminelle områder i Sydamerika.


      • Törkeääää

      • Dokkareita

        Näitä "MOT-dokumentteja" alkaa ilmestyä pikkuhiljaa vähän joka maassa ja tietoisuus tästä nuorten häikäilemättömästä hyväksikäytöstä kasvaa. Järjestöt yrittävät vielä pullikoida vastaan valheellisilla selityksillään yksittäistapauksista jne. Saksalaisdokkarissa nähtiin myös järkyttävää kuvaa "kodeista" joihin vaihtareita oli asutettu... Varmaan nekin oli "jostain varastosta" tai perheenäiti "uusi huonekaluja".


    • Truth

      STS voisi uudistaa mainontaansa totuudenmukaisemmaksi, vaikkapa näin:

      "STS vastuu, turvallisuus, laatu ja sopimusrikkomus, johon vetoomme 55-vuoden kokemuksella ja erotamne sinut halutessamme perusteettomasti vaihtariohjelmasta."

      • 88888888

        Tai näin:" Takaamme, että emme ota vastuuta tekemisistämme, muttatakaamme 99.99% varmuudella, että tulemme pitämään rahanne. Voitte myös luottaa siihen, että emme ole tehtäviemme tasalla vaan sössimme lähes kaikessa. Lupaamme myös, että emme välitä emmekä oikeastaan edes pidä rikkaiden teini-ikäisistä pissiksistä ja kyllä varmasti köyhiä(myös mieleltään) vapaaehtoisia ja isäntäperheitä harmittaa kun näillä pissiksillä on hienommat tietokoneet ja muut härvelit. Valitkaa siis Sts! Pissisten kiusaamista 50:n vuoden kokemuksella."

        Eiks olis hyvä? Tulinko taas soittaneeksi suutani? Joku järjestön hemmo tuolla haukkui minua " yksisilmäiseksi suunsoittajaksi", mikä on aika herttaista. Meinasin kuolla nauruun. Sitten kävin katsomassa peiliin ja kyllä, kaksi silmää minulla on. Mullon kaksi kättä ja yksi pää.


      • Masipallopäää

        UUSI
        Lopetetaannämä
        14.3.2015 16:24
        http://www.testfakta.se/guider-och-artiklar/föräldrar-och-barn/språkresan-blev-en-mardröm

        Sts on ollut ykkösenä selkeässä johtoasemassa myös naapurimaan kuluttajavalituksissa koskien ala-arvoistia kielimatkoja!

        Kuten tässä esimerkkitapauksessa isä toteaa kuinka täysin ammattitaidotonta/epäpätevää on Sts:n touhut ja kuvitelkaa jos kyseessä olisi ollut 11-vuotias lapsi...


      • Pallopäää
        Masipallopäää kirjoitti:

        UUSI
        Lopetetaannämä
        14.3.2015 16:24
        http://www.testfakta.se/guider-och-artiklar/föräldrar-och-barn/språkresan-blev-en-mardröm

        Sts on ollut ykkösenä selkeässä johtoasemassa myös naapurimaan kuluttajavalituksissa koskien ala-arvoistia kielimatkoja!

        Kuten tässä esimerkkitapauksessa isä toteaa kuinka täysin ammattitaidotonta/epäpätevää on Sts:n touhut ja kuvitelkaa jos kyseessä olisi ollut 11-vuotias lapsi...

        Fakta:
        Tvåhundra anmälningar

        Enligt branschen åker mellan fem och sex tusen svenska
        ungdomar på språkresa varje år. De senaste tio åren har det kommit in närmare
        200 anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden som rör språkresor. I 58 procent av fallen har nämnden
        bifallit konsumenten yrkanden helt eller delvis.



        Språkresearrangörer med flest anmälningar (sedan år 2000)

        STS Språkresor: 66
        EF Education: 50
        International Meetings: 23
        SI Språkresor: 11
        Avista Språkreseförmedlarna: 10
        European Education center: 10
        Språkpunkten: 7

        Ylläolevasta Testfaktan artikkelista poimittua.


      • STSriitelee
        Pallopäää kirjoitti:

        Fakta:
        Tvåhundra anmälningar

        Enligt branschen åker mellan fem och sex tusen svenska
        ungdomar på språkresa varje år. De senaste tio åren har det kommit in närmare
        200 anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden som rör språkresor. I 58 procent av fallen har nämnden
        bifallit konsumenten yrkanden helt eller delvis.



        Språkresearrangörer med flest anmälningar (sedan år 2000)

        STS Språkresor: 66
        EF Education: 50
        International Meetings: 23
        SI Språkresor: 11
        Avista Språkreseförmedlarna: 10
        European Education center: 10
        Språkpunkten: 7

        Ylläolevasta Testfaktan artikkelista poimittua.

        Yllätyskö? ...Ei tosiaan!!
        Huonomaineinen STS taitaa johtaa näitä riitatilastoja maassa kuin maassa.
        Yleensä yritykset pyrkivät vaalimaan julkisuuskuvaansa, mutta STS ei näytä välittävän yrityskuvastaan eikä vaihto-oppilaistaan...


      • Hahhhahhahhaa
        Pallopäää kirjoitti:

        Fakta:
        Tvåhundra anmälningar

        Enligt branschen åker mellan fem och sex tusen svenska
        ungdomar på språkresa varje år. De senaste tio åren har det kommit in närmare
        200 anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden som rör språkresor. I 58 procent av fallen har nämnden
        bifallit konsumenten yrkanden helt eller delvis.



        Språkresearrangörer med flest anmälningar (sedan år 2000)

        STS Språkresor: 66
        EF Education: 50
        International Meetings: 23
        SI Språkresor: 11
        Avista Språkreseförmedlarna: 10
        European Education center: 10
        Språkpunkten: 7

        Ylläolevasta Testfaktan artikkelista poimittua.

        Sts:stä siis 66 valitusta kuluttajariitalautakuntaan Ruotsissa...!!??
        Näin siis vastuullisesti, turvallisesti ja laadukkaasti 55:n vuoden kokemuksella toteutetaan vaihto-oppilasohjelmia, ja varmaan 99,99% suosittelee Sts:ää sielläkin.... Hahhahhahhaa!!!!!!


    • Kiertäkääkaukaa

      No niin, Mira & kumpp. Taas saatiin näyttöä, kuinka STS on kielimatkajärjestäjien pohjasakkaa!!! Pelkästään Ruotsin kuluttajariitalautakunnassa on puitu 66 valitusta/riitaa toiminnastanne!!! Olisiko aika herätä ja nöyrtyä??!!
      Ai niin, nämähän olikin vain niitä "yksittäistapauksia... hemmoteltuja pissiksiä ja herranterttuja, joiden pari häiriintynyttä äitiä kirjoittelee kokopäivätoimisesti suolipalstalle..."
      Kauanko Mira STS aikoo vielä valehdella ja kusettaa ihmisiä??? Toimintakielto olisi enemmän kuin paikallaan!!!
      STS:n kielimatkariitojen päätyminen jatkuvasti julkisiin prosesseihin myös Suomessa kertoo STS:n kyvyttömyydestä ja haluttomuudesta hoitaa asioita vastuuntuntoisesti!!!
      KANNATTAA VAROA!!!!!

    • VaitioloaEdellytetään

      STS sulkee vaihtarien ja heidän vanhempiensa suut..
      Näinkö sitä laatua ja turvallisuutta vaalitaan?? Tähänkö on tultu 55-vuoden kokemuksella??
      Surkeasti kohdelluilta ja seksuaalisesti hyväksikäytetyiltä vaihto-oppilailta sekä heidän vanhemmiltaan edellytetään sitoutumista allekirjoituksin ehdottomaan vaitioloon, mitä pidetään ehtona edes minimaalliselle korvaukselle...
      Näin kierre jatkuu ja samoja pedareita ja hostperheeksi soveltumattomia perheitä käytetään yhä uudelleen ja uudelleen seuraaville vaihtareille...
      https://www.dr.dk/DRPresse/Artikler/2012/03/19/204651.htm
      Vaihto-oppilaan turvallisuudella ja hyvinvoinnilla ei ole mitään merkitystä STS:lle. Sen on STS osoittanut toistuvasti!!!

    • VastaakoSTS

      Millä tavoin kaikessa toiminnassanne lupaamanne vastuu, turvallisuus ja laatu näkyy näiden STS:n kielikurssilaisten kohdalla? http://www.expressen.se/nyheter/skickades-till-slummen-pa-sin-sprakresa/
      Jätetäänkö 55-vuoden kokemuksella ilman hostperheitä olevat alaikäiset nuoret yksin bensikselle odottamaan taksikuskia, joka lopulta yömyöhään vie heidät johonkin slummiin, missä kukaan ei tiedä tytöistä mitään?

    • STStietoa

      Kiinnostuneille hieman tietoa STS Kielimatkoista ja organisaatiorakenteesta: Pääjehuna Ruotsalainen Karl Sune Nilsson
      http://www.solidinfo.se/koncernstruktur/STS-Education-Invest-AB
      STS Språkresoria vastaan tehty Ruotsissa n. 70 valitusta kuluttajariitalautakuntaan päälle tuomioistuimeen jätetyt kanteet.
      Herättääkö luottamusta?

    • LoppuHäämöttää

      STS Kielimatkojen liikevaihto on romahtanut, mikä ei liene yllätys...
      http://www.finder.fi/Kielimatkoja/STS Kielimatkat Oy/HELSINKI/taloustiedot/174068
      Epärehellinen toiminta alkaa olla pikkuhiljaa ihmisten tiedossa ja heikko tulostaso on suoraa seurausta maajohtaja Mira Silvosen edesottamuksista..!!! Oikeastaan ainoa kysymyksiä herättävä seikka onkin, kauanko Mira Silvonen saa puoskaroida STS Kielimatkojen maajohtajana..?? Monetko käräjät ja valitukset hän vielä saa aikaiseksi..? Montako vaihtaria hän vielä ehtii erottaa perusteettomasti..? Montako tuomiota vielä tarvitaan..? Loppu häämöttää ja täysin ansaitusti!!!!!

      • Hahhahhhaaa

        Mahtava maine ja CV! :D Googlaamalla sitten tarkentuu maine ja edesottamukset... Kyllä niillä ansioilla joku kiva uusi pesti irtoaa... :D :D Explorius?


      • JustWondering

        Eikö 55. vuoden kokemus ole opettanut toimimaan ilman jatkuvaa käräjöintiä ja riitelyä?


      • Varkaillejarikollisille

        Suuntaus on oikea ja tämä tulee jatkumaan ja edessä myös muilla vaihtariyrityksillä!! Ei ihmisiä ja nuoria loputtomiin kuseteta ja ryöstetä!!!


    • SiisMitä

      Onko totta STS ja Mira Silvonen, että jälleen on kehkeytymässä uusi STS:n vaihtarijuttu käräjille??? Jotain aivan uskomatonta!!!! Koska opitte ottamaan vastuuta???

    • MitenonMirkku

      Vastuuta ei tunneta eikä näin ollen oteta. Erilaista porkkanaa kyllä keksitään houkuttimeksi vaihtarimatkaa suunnitteleville ja markkinointiin (lue katteettomiin lupauksiin = kusetukseen) kyllä panostetaan!! Samoin fb-sivuja työstetään useiden pr-studenttien (esim. Henni Ruuskanen..) voimin. Jokainen medialukutaitoinen kyllä huomaa tämänkin kusetuksen...!!
      Keskittyisitte laadun tarkkailuun ja toimintanne kehittämiseen!!!!! Vai viekö markkinointiin panostaminen ja riitaprosessit kaiken ajan, Mirkku???

    • Tosikuinvesitosi

      STSn fb-sivulta:
      STS vaihto-oppilaat
      5. kesäkuuta kello 17:31 ·
      Mikä on sinun vinkkisi onnistuneeseen vaihto-ohjelmaan tai lomamatkaan?

      Vastaus: Jättää vaihto-ohjelman tekemättä ja säästää rahat tulevaisuutta varten!!

    • SikamaistaSTS
    • KriminaalitHostaaSTSllä
      • KriminaalitHostaaSTSllä

        juttua koskevasta kommentoinnista:

        "The name of the student placement agency responsible for this placement is STS Foundation. Tel number 978-341-8512. STS Foundation is a designated sponsor of the U.S. Department of State."


    • rehellisyysmaanperiii
      • Nähtyon

        Saattavat tehdä niinkuin ISE, että poistavat arviointimahdollisuudenkin arviointineen, kun tulee tarpeei ei niin mieluista palautetta.


    • Kielimatkapalaute

      Itse en suosittele STS, ellei ole parin vuoden sisällä kummasti muuttunut. Rahanahnetta poppoota, jota ei sinällään kiinnosta muu ku et rahat on ajallaa tilillä.

      En ala enää täällä ruotimaan syitä, mutta asia on vähän isompi kuin vain itse loukkaantuminen
      Enkä tosiaan ollut ainut ongelmien kanssa, meitä oli lopulta n. 7 samasta asiasta ongelman "aiheuttanutta". Mutta joo. Go for it. Voihan se onnistua, ei se aina persiilleen mene.
      Voin sanoo et vanhemmat ei oo tyytyväisiä STS:sään varsinkaan iskä koska se on niin tarkka rahoista.. Meil oli kaikkee pientä ongelmaa vakuutuksen kaa, kun eka sen sai ottaa ite ja sit ei saanukkaa ja sit taas sai.. Ja jouduttiin maksaa loppuenlopuksi 1000 e enemmän koska valuuttakurssit oli muuttunu, mut toisaalta siitä sanottiinki et summa voi muuttuu mut ei noi siltikää tykänny.
      lähdin kielimatkalle yksin ilman kavereita(monet kaverukset lähtivät yhdessä) sts:n matkalle Englantiin. sain kortin ennen lähtöä perheenäidiltä joka kertoi vähän erilaisen tarinan kuin mitä kohtasin sitten perillä. majoitus oli kamala ja äiti oli todellakin rahan tarpeessa.äidin hoitoon oli jätetty tyttären pieni poika eikä äidillä ollut käsiä. mutta sitä ennen lensimme pariisin kautta jossa kohtasimme ensimmäiset ongelmat. muutama eksyi disneyworldissa? ja opas haukkui pystyyn ne ja oli aika katastrofaalinen päivä. toinen eksyi pariisin keskustaan...ja sitten lennettiin englantiin ja tosiaan oli ongelmia järjestäjien kanssa kun eivät olisi halunneet majoittaa meitä muualle (neljä suomalaistyttöä samassa huoneessa perheessä josta kerroin) meillä oli kaksi parisänkyä ja sängyt homeessa ja muuallakin talossa oli hometta. ketään suomalaisia yhteyshenkilöitä ei saatu kiinni vaan selviteltiin asiaa paikallisten oppaiden ja opettajien kanssa. saatiin vaihdettua perhettä. ja taas vaihdettua perhettä..eksyin myöskin lontoossa kun minut yhtäkkiä oli jätetty yksin keskelle lontoota. ihan mukava tilanne kun ei tiennyt hotellin nimeä, ei saanut keneenkään yhteyttä ja ei edes tiedä missä harhailee..muistan muutaman kerran reissun aikana itkeneeni koti-ikävää joka 16 ikävuoteeni mennessä oli ollut minulle täysin vieras sana. kuin ihmeen kaupalla monen tunnin harhailun jälkeen ystävällisen miehen avustuksella löysin hotelliini jossa minut haukuttiin ja melkein pakotettiin lähtemään suomeen ensimmäisellä lennolla omin kustannuksin.
      tässä - ja listaa

      -paljon syyllistämistä ohjaajilta ja matkanjärjestäjältä
      -paljon rahanahneita perheitä, jotka eivät ole kiinnostuneita
      -paljon huonoa tuuria

      • ValehtelijatJaVarkaat

        Ai kamala! Tää homma on niin tragikoomista, kun järjestöjen taso on tuota ja silti bisnekset jatkaa toimintaansa, koska kaikki ketkä ei oo tyytyväisiä, on hhemmoteltuja pissiksiä tai hulluja äitejä ja pihejä isiä


    • STSpalaute

      Kivi8
      6.7.2013 13:14
      Näin on. En ikinä olisi jälkikasvuani STS:n kielimatkalle laittanut, jos olisin nämäkin tarinat todesta ottanut. Todella ikävää suhtautumista paikalla olleiden pääpomojen ja eräiden laedereiden taholta. Tunnin kotiintulo ajan myöhästymisestä ( mistä perhe oli tietoinen ) soitto kotiin Suomeen ja uhkaus omalla kustannuksella kotiuttaa. Myös suoraa huutoa huudettiin asian tiimoilta, ei kovin asiallista eikä ammattimaista. Koko ajan pientä jäynää leaderin taholta, kun erääseen järjestelyyn kysyttiin syytä, vastaus oli, että kun minä niin sanon. Että huh huh, olkoon tämä sitten valitus ( jonkun mielestä, kuulosti kyllä aiemmin mukana olleelle "pikkuopelle") tai mikä tahansa. Opetuksesta sitten puhumattakaan.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe